-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoka.
tag
Hát valahogy biztos meg lehet oldani. Lehetetlenekben nem hiszek.
Én nekem eddig az az ötletem, vagy, h a NAS-sal elhitetném valahgoy hogy a server az UPS, és amikor az UPS kiadja a leállítás parancsot, akkor azt továbbadná a NAS-nak a server (mert elvileg van ollan UPS-ami hivatalosan tud kommunikálni a NAS-sal)
Tehát azt mondod, h ez az 1000VA az egész cuccot elbírná amit írtam?
Illetve mik a vélemények, erről a típusról, márkáról?
Vagy mondjatok más alternatívát. -
zoka.
tag
Sziasztok!
Szünetmentest készülök venni, de még nincs konkrét típus.
Feladata lenne ellátni egy
- atomos szervert /most épp egy Cooler Master RS-500-PSAP-J3/ + 15"-os monitor
- NAS-t +később bővítés
- Asztali PC i7-920, középalsó kat. videókártya /táp: Chieftec GPS-550AB-A/ +24"-os dell ips monitor
- modem, router, switch, ap
- meg még éppen ami nálam van javítás, beállítás, bármi miatt+még jó lenne ha lenne túlfesz védelmi port is rajta, ide menne nyomató, laptop (esetleg tv, hifi cuccok)
Ami nem kérdés h valódi szinuszos jelű kellene.
Árban se nagyon tudok elszállni.Ez amit leírtam nagyon a maximum terhelés lenne, áramkimaradás esetén pár perc után, csak szerver, nas és hálózati eszközöket kellene csak ellátnia.
Úgy lenne mindez megoldva, hogy server és NAS mellett lenne maga az UPS és onnan kábelcsatornában jutna el másik szobákba a delej.
Teljesítményt kb úgy gondolnám, h 100-200W-ot kéne tudnia adni min. 1 órán át aksiról.
Eddigi kiszemelt áldozat: Centralion Claire 1000VA vagy nagyobb testvére.
És még azt kellene elérni, hogy lekapcsolja - mielőtt végleg elfogy belőle is a szufla - a servert és a NAS-t is.
Válaszaitokat előre is köszi!
-
Cobra.
őstag
válasz
juhasz406 #6341 üzenetére
Mondjuk az már nem Delta beles, de annál rosszabb, lehet ez se bírja a kvázi színusz jelet és túlterheli a szünetmentest. A géped épségére való tekintettel is inkább cseréld le a tápot egy Chieftec CTG-re vagy hasonló árú FSP-re. Az FSP-ből elég a 400-as, CTG-ből a 450-es.
-
Sayuar
senior tag
válasz
vj.kilkenny #6342 üzenetére
Szia!
Nem tudom elég sokszor hangsúlyozni itt a fórumon: kérlek ne vegyél ilyen típust!
Akkora alaplap van benne mint a fél tenyered! Ezen kívül egy csomó minden ki van belőle spórolva.
A Blazer 800-as jobb!Értem én, hogy mindenkinek tetszik, hogy schuko cee 7/4 aljzat van rajta, de a profi szünetmentesekre rá se erőltetik ezt a háztartási csatlakozót. Egy kategóriával feljebb még az APC is IEC C13-C14-et alkalmaz.
-
vj.kilkenny
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam utánajárni, de konkrét választ sehol sem találtam. Van egy Corsair HX650W tápom és szeretnék egy APC BE700G-GR szünetmentes tápot mellé. Mivel nem vagyok nagy műszaki zseni (olvastam, hogy ilyen szinusz hullámokkal dobálóztok
), ezért érdekelne, hogy egy
AMD Phenom II 975 Black Edition
Sapphire Radeon HD5770
4 Gb RAM
2db 1,5 Tb-os Samsung vinyóconfig mellé elég lenne-e, illetve a jövőre nézve szeretném ezt egy i7-esre, 16 Gb RAM-ra bővíteni és CF-ben is gondolkodom.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
juhasz406
tag
Üdv: Pár héttel ezelőtt írtam, hogy egy APC 650-es load-ban elbírja a gépet 3-5 percig, de ha játszom akkor néha túl sok neki és kikapcsol a gép. Vettem fogyasztásmérőt és 235w-ot eszik a gép terhelés alatt. Mért nem bírja a szünetmentes? Szerintem az akkuja az jó.
-
Sayuar
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #6336 üzenetére
Az APC CS500-ban 1db 7Ah 12V-os AGM típusú akkumulátor van.
Az APC RS800-ban 2db 7Ah 12V-os akku van: az egyik a másikkal szembe van fordítva, tehát valamelyik mindig a "feje tetején" fog állni.
http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=5774210Az APC SU1400RMI2U-ban 4db 7Ah 12V-os akku van, mindegyik az oldalára van fordítva:
http://www.nix.ru/include/view-photo.html?good_id=135844&pid=2254Vagyis az akkumulátornak mindegy, ha elfekteted a szünetmentest, lévén hogy AGM technológia.
A probléma inkább a szellőzéssel lehet, a magas hőfok az akkut hazavágja. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Hali!
Van egy APC Back-UPS CS500 típusú szünetmentesem, meghalt benne az aksi megrendeltem az újat már szállítják egy ideje...
Fő kérdésem az lenne, hogy egy igazából "álló" típusú szünetmentes ugye, lehet baja, vagy szabad ezt a fajta szünetmentest "fektetve használni", mert közben mióta "kiesett" a sorból azóta átrendeződött a munkaterületem és csak fektetve férne el az asztal egyik fakkjában?! Szóval lehet vagy inkább tegyem a földre (sajna esélyes a véletlen belerúgás
)?
-
törölt tag
Helló, nincs mód arra, hogy a speakert bekapcsoljuk az APC PowerChute telepítése nélkül?
Ma megint volt egy kemény áramszünet még aludtam...
Mondjuk ez volt az első olyan az elmúlt 8 évben amikor lement 3%-ra, a képen már tölt 8%-on van, és ez új akksi is.
Csak az APC POwerChute-ot nem akar Windows 8 -ra feltenni, mert korábbi verzióival is volt gondom Windows 7 és Vista alatt is.
Persze minden rosszban van valami jó majdnem megvolt a teljes lemerítés 1x
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyanban kérnék segítséget, hogy van nekem egy Blazer szünetmentes tápom, amihez csatlakoztatva van a számítógép és a monitor. Viszont úgy láttam, hogy ennél a szünetmentes tápnál hátul van még 1-1 valószínűleg telefon bemenet (kábelhez, aminek a végén a csiptetős bigyó van), meg úgy látom, egy soros port. Szóval ami engem érdekelne, a modemet meg a routert erre valahogy rá lehet-e kötni, vagy van olyan szünetmentes táp, ami ezt lehetővé teszi? Mert ugye mivel ezek nincsenek a szünetmentesre rakva, áramszünet esetén kikapcsolnak, és hát nem tesz jó ezeknek sem...Előre is köszi a válaszokat!
-
mno
tag
Természetesen nagyon drága, csak írtam hogy mégiscsak elérhető dolgok ezek bárkinak akinek van elég kavics a zsebében
. Egy SUA1000 vagy SUA1500 ami még optimális, kiegészítő akkupakk lakossági felhasználásra nem nagyon ajánlott, vagyis inkább felesleges, meg egy vagyon 3-4 évente újraakkuzni, ez tény. Meg 3 órás vagy hosszabb áramszünet nagyon ritka - ha éppen katasztrófahelyzet van esetleg előfordul - vidéken, falun is 1-2 óránál nem szokott hosszabb lenni, így valóban értelmetlen lenne ekkorát nem ipari környezetben alkalmazni.
-
mno amit felvázolt kb működhet de messze van az a 25.000től...
Talán használtan foghatsz egy SUA1500i -asat 40 körül. Én annyiért vettem november körül jó aksival.
APC oldalán 300wattig kb órás áthidalást írnak, én APCnek elhiszem / lehet nem kéne /.Persze megértem, hogy nem szeretnéd ha bármi tönkremenne, illetve legyen net mindig, de ez sajnos sokkal többe fog kerülni mint 25.000 Forint és csak használtban gondolkodhatsz.
mno azért az 1000XL kicsit nagyon extrém példa.
Persze itt van, hogy 10 darab kiegészítővel megy 28.5 órát egy 300Wattos gép. Ekkor kb 28.5 szer került annyiba a cucc mint a gép értéke, illetve miért nem datacenterbe rakjuk ?
Mint írtam szerintem ha ennyire nagy fontosságú szerverek mennek akkor azokhoz tartozik külön diesel generátor. Ekkor nem pénz akár a fent említett kombó megvétele, de a srácot anyagi romba döntené -
DigitXT
félisten
Ez tök jó, csak a "max. 25 ezer forint"-nál bukott meg a dolog:
ezekhez a "batárokhoz" legalább egy nullát mögé kell tenni.Az FSP EP1000 sajnos tényleg ennyit tud - de belefér 25K-ba:
25K-ból meg nem szabad csodát várni. Egy "normális" akku is
(lehet) annyi, aztán még hol van a töltés, vezérlés, inverter, stb. -
mno
tag
válasz
HUfantom #6322 üzenetére
Azért nem teljesen így van, a fent említettekre igaz, ahol 2x9AHnál nem ismernek nagyobb akkut....
De például egy SUA1500asban 2db 18AH akku van, 200Watton is másfél óra áthidalási idő, idleben megy takarékos kis gép épp csak neteznek róla, elmehet akár közel 2órát is, de még egy SUA1000esről is 1 óra felett. A külső akkusokról meg, csak egy kiegészítő akkucsomag (+4db 18AH) és már 3-4óra működési idő is meglehet egy PC-vel. (Egy átlagos keringető szivattyúval meg 12-15órákat elmegy egy ilyen összeállítás!)
Egy extrém példa, SUA1000XLI, 200Watton 324 perc, de a maximális 4 kiegészítő csomaggal 1000perc körül menne (lásd grafikon alul), nos az elég sok óra
-
megema
őstag
válasz
HUfantom #6322 üzenetére
Köszi a felvilágosítást! Akkor sajnos még mindig köze nincs az általam elvárt szinthez a teljesítményük. Persze nincs mit tenni, 7/24-ben futó géphez így is szükség van rá.
Azért lenne jó, ha menne 1 órát, mert nálunk vagy áramingadozás van csak, ami semmi elektromos cuccot sem zavart még (csak a gázérzékelő jelzi, illetve a égők halványulnak el minimálisan), vagy hosszabb időre megy el az áram.
-
Úgy hogy az marketing.
Egy szünetmentesnek addig kell áthidalnia a kiesést amíg a másik generátor elkezd termelni. Ez kb 15 perc.
Vannak UPS-ek amikhez külső csak aksikból álló telepeket lehet kötni, de órákig sosem fog menni az sem.
Szerverteremben is kb 10-15 perc idő kell míg felpörög a diesel generátor.Itt az enyémhez való külső pakk. Nem szeretnél benne aksikat cserélni és ez sem bír el mindent olyan sok ideig.
-
Yahoo
tag
Sziasztok!
Túlfeszvédőt/feszültségszabályozót/szünetmentest keresek, nem kifejezetten az áramszünetek áthidalására, mint inkább az eszközeim maximális védelmére.
Szeretném megóvni őket (HM Erősítő, LCD TV, Laptop, média lejátszó) feszültségeséstől, tüskéktől, egyenetlen feszültségszinttől, ne adj isten villámtól.
Sajnos a környéken eléggé jellemzőek a fentiek.
Mi javasoltok, amit érdemes megvenni?Köszönöm!
-
DigitXT
félisten
Nekem 1500-as van, és arra is csak 25 percet írnak 120W terhelés mellett.
Miért lenne amúgy órákban mérhető? 7, ill. 9 Ah-s akkuval szerelik ezeket:
csodák nincsenek. Minél durvábban terheled az akkut (veszed kifele belőle
az áramot), annál kisebb kapacitás mérhető végeredményben: ez a 9 Ah
is úgy értendő - elvileg -, hogy 20 órán keresztül terhelve, a teljes kisülésig.
Szóval sajnos nem úgy, hogy 1 órán át folyamatosan le tud adni 9 A-t!Amúgy ez a 120W 12V-os kimenetet feltételezve 10A áramerősségnek felel
meg... Figyelembe véve, hogy nem DC-n adja le a teljesítményt és 0,6 a PF,
nem csoda, hogy nem bírja 1 órát ezt a terhelést: elméletben sem képes rá.Amúgy annyira én sem értek hozzá, de azért nézd át a lenti táblázatot is.
Jól látszik, hogy minél nagyobb terhelést adsz rá, annál kisebb az áthidalási
idő, és nem egyenesen arányos a dolog! Azaz kétszer akkora terhelést nem
fele annyi ideig bír, hanem annál jóval kevesebb ideig... Ilyen az akkumulátor.Más kérdés, hogy két darab akku van benne, amik sorba kötve 24V-ot adnak,
de a lényegen ez nem változtat: órákat nem tud elmenni akkuról a cucc... Ha
látsz olyan szünetmentest (otthonra), ami elketyeg több órát, az valószínűleg
sokkal nagyobb akkuval van szerelve, így tutira méretesebb. És jóval drágább. -
megema
őstag
Megnéztem az FSP EP1000 Prohardver tesztjét, és egy dolog nem világos csak. 30 perc üzemidőt írnak rá 120W terhelés mellett. Lehet nem értek hozzá, de 600W-os teljesítmény mellett ez kicsit furcsa.
Webshop-okat böngészve egyes szünetmentesekhez több órás üzemidőt írnak. Most akkor hogy is van ez? Még mindig nem mérhető órákban egy normál szünetmentes üzemideje? Nekem legalább 1 órásra lenne szükségem.
-
Cobra.
őstag
Pizzu: az
megeme: alacsony fogyasztáshoz jó olcsóbb szünetmentes is. Linuxon is elvileg kell lennie UPS kezelésnek, de többet nem tudok mondani. Ha hosszú üzemidőt akarsz, akkor FSP EP1000 vagy Eaton NV1000. Vagy egy felújított APC SUA750. -
megema
őstag
Sziasztok!
Szeretnék valamilyen szünetmentes tápot venni, de eddig semmilyen tapasztalatom sincs a témában. Az adatlapomon, "Szerver" címszó alatt fellelhető géphez kellene. Lehetőség szerint még a T-Home-os digitális elosztót, illetve a wireless routert is rákötném. Én így együtt is 100W alá saccolnám a fogyasztást.
Mi az elvárható teljesítmény manapság max. 25 ezer forintig? Persze minél olcsóbb, annál jobb. Mire érdemes figyelni, mit érdemes keresni? Mérhető ma már órákban egy ilyen táp teljesítménye?
Valamilyen szinten a géppel is kommunikálnia kellene a tápnak tudtommal, de a Linux (Ubuntu) támogatással mi a helyzet?
-
Pizzu
aktív tag
Sziasztok!
Van 2db szünetmentesem
másfél év alatt 5* volt rá szükségemmost jelenleg nem tölti de ahogy a műszert néztem mert nem is veszi a töltést
szeretnék akkut venni, de ott vagyok inkább valami komolyabbat ha kell akkor autó akkut is rákötök mert biztonsági kamera megy róla
így nincs arra opció, hogy cserben hagyjonmikre kell figyelni ha akkut veszek mert annyira nem mélyedtem el még a dolgokban
kösz a segítségetek!
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy APC 650 VA UPS-em. Használtan került hozzám, Az a bajom vele, hogy ciripelő hangot ad áram alatt, tudom hogyha át vált akksira akkor ez normális, de rendes töltés közben ill. hálózati üzemmódban nem kellene csinálja. Nem is olyan hangos ez, csak éppen aludni nem lehet tőle, kb mint egy halk tücsök ciripelés. Szerintem a benne levő tekercs felől jön a hang, egyes vélemények szerint a lakk fáradt meg a tekercsen ezért "rezonál" ami ilyen hangot ad ki és nem ártalmas. Hogy lehetne ezt mégis megszüntetni újra kellene esetleg lakkozni ? valakinek van egy jó ötlete ?
-
Sziasztok!
Az APC-ktől olcsóbb alternatívakból mely gyártók termékei közül érdemes keresgélni, ami elfogadható minőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- További aktív témák...
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- JÉG!! EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- APC UPS hálózati kártya AP9617
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest