- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
válasz
zsolt501 #16548 üzenetére
Annak kifejezetten örülök, hogy olyan válaszolt, akinek éppen ez van, és tényleges tapasztalata van vele. l
Így akkor meg is van a választásom, és akkor ez a CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA lesz a befutó nálam, mert ezzel két legyet ütök egy csapásra. Az az, ez jó lesz a keringető szivattyúhoz meg a Tv + Ps4-hez iscsicso82:
Számomra az bőven elég, ha annyi időt kibír az UPS, hogy a 26W fogyaszt életben tartsa, míg leég a tűz (kb. 1,5 óra), mert akkor már nem lehet baj.
Ha viszont esetleg lenne 4-6 órás áramszünet ( ami nem igazán fordult még elő), az még nem gond, mert annyi idő alatt még nem hűl ki a lakás. Még 12 óra után sem, mert szigetelt...
Meg van itthon még 5db 12V 7A-os aksi ami az etetőhajóhoz van. Akár azokat is fel tudom használni.
Mondjuk azt nem tudom, hogy ezek az inverteres megoldás mennyire csendes, mivel a szobába kell lennie. A CP1300 viszont csendes, ahogy írták.. -
Cs1csó
titán
Keringetőszivattyúhoz - azon felül, ahogy írtad tiszta szinuszt igényel - én csak inverter + 2db jó nagy akkut vennék. Mert ha tartósan megy ez az áram, akár órákra is, egy sima online UPS nem fogja bírni szuflával, de egy inverter két jó nagy akkuval igen. Persze egy pillanatnyi áramszünetet bármi áthidalhat.
-
-
libus
őstag
válasz
SchumiBácsi #16546 üzenetére
Megnéztem a videót, hát elég zajos az 1600-as Pro.
Ezt nem tudnám elviselni.
Valaki megtudja mondani, hogy a CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA
csendes e?
Ugyanis eszembe jutott, hogy a vízteres kandalónak a keringető szivattyújához használt szünetmentes nem jó.
Nem kapcsol át aksira, mikor elmegy az áram.
Szaggatott sípolás az megvan, szóval az aksi oké, de kipróbáltam újjal is, de azzal is csak a szaggatott sípolás volt, de áramot nem adott ki.
Mi lehet ennek a baja?
Ezért lehet ezt a CP1300-at kellene választanom, mert ugye a keringetőnek tiszta szinuszos UPS kell. Amúgy max. 26W a keringető fogyasztása. -
Az ON-OFF rendszer olyan mint ha egyébként a hálózaton volnál, és csak áramszünetkor tesz rá akkura. Valamennyi elektromos zajt szűr ez is de csak apróbb hibák tűnnek el így.
Interaktív egységnél még mindig a hálózaton vagy, de az AVR már komolyabb hibákat is elsimít anélkül hogy akkura tenne. Nagyobb a feszültségtartomány is amit még akkura váltás nélkül fogad az UPS.
On-Line, avagy kettős konverziós UPS, ami a legjobb szinuszt adja, egyenirányítja az áramot aztán visszaalakítja a PC számára. Az egyenirányított szálon van az akku is. Ebből következik hogy átkapcsolási idő nincs és kb. tisztább áramot kapsz az UPS-től mint magától a hálózattól. A fogyasztó felől nem látszik hogy az invertert akku vagy az egyenirányító működteti, ezért ez a legtisztább.
Bővebben itt ott még hozzáolvashatsz.
Közben leltem egy Pro 1600-ast működés közben, hát erre éjjel sztem felkel még a szomszéd is, de egyébként nem zúg a ventilátor. 17perc körül jelzett az UPS ami 320watt körüli terhelésnek felel meg. A másik hogy közvetlen a konnektorba kell dugni, nem kapcsolható elosztón keresztül.
Amit linkeltél UPS-t, azt nem ismerem. Gyártó szerint 2db akku megy bele de hogy milyen arról szó nincs. Képek alapján valószínűleg 2×7Ah, a legnagyobb típusba meg 2×9Ah.
-
libus
őstag
válasz
SchumiBácsi #16543 üzenetére
Ezbaz APC Easy-m van, de cserélhető házilag benne az akku, mert az előző készülékemben cseréltem, mert azt hittem, hogy azzal van a probléma, de akku csere után is fent állt a hiba, és a gyártó kicserélte... Így van egy plusz 9A aksim..
Tényleg 2db aksi van az Eaton 1200-ba. megnéztem megint azt a videót, amiből csak 1 aksi csúszott ki.
A címe ez volt: Eaton Ellipse ECO és csak a leírásban volt megadva, hogy az a 800-as.ECO-t vennék, így abban szerintem sincs ventilátor, így csöndes lesz.
De ez mit jelent? "ECO az ON-OFF"
Nálunk amúgy havonta 1-2 áramkimaradás szokott lenni. Van hogy jó időben is van.Ha már ebbe az árszegmensbe vagyok, a CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA
ami tiszta szinuszos, jobb vétel lehet? Vagy felesleges a tiszta szinusz Ps4 + 4K Tv + routerekhez?
Gondolom ez is már 2 aksis, de hogy csendes-e azt nem tudom. -
válasz
Márton #16541 üzenetére
Ahhoz nagyon gagyinak kell lennie mindennek hogy tönkremenjen.
Ez a "lecsapja a táp a szünetmentest" a 2000. években volt nagyobb probléma , de ott is csak egyes Chieftec, delta beles tápok nem szerették a darabosabb hullámformát. Sőt akkor még voltak négyszögjeles UPS-ek is.
A többi táp elvolt azokkal is, csak túl kellett méretezni. Nekem volt ilyen Chieftec tápom amit biztos ami biztos alapon leraktam a szünetmentes éra kezdetén, később szükségből vissza kellett tenni 1hétre. 2db, igaz csak másodperces áramszünet volt ezalatt és nem lőtte le a szünetmentest. Ez hiába egy 550wattos táp volt de a gép + egész mindenség kb. 300watt körül mehetett csúcsban, de a 600wattos UPS átvitte mindenen. A változás annyi hogy ilyenkor a futásidő kevesebb mint lehetne - ezért én 100watt pluszt hagytam rá csak e tulajdonság miatt.
Szinusznál az ilyesfajta túlvezérlés nem létezik, és sztem ma már a kvázi-szinuszt se érinti úgy ez az anomália mint annak idején.
-
Az Eaton 1200-asba 2db akku van, legyen az ECO vagy Pro, a kézikönyv már csak nem hazudik, lentebb van több nyelvű.
Ventilátort meg kell kérdezni a Pro esetén. Nem találtam olyan disassembly videót ahol kiderülne, de pár unbox videónál sikerült kiszúrni, úgyhogy ez is ugyanaz az ökör megoldás lesz mint amit annak idején visszaküldtem. Pedig már majdnem venni akartam magamnak is egy Pro 1200-ast. ECO meg annyira zárt hogy abba nincs is értelme a ventilátornak - ha a garancia lejárt első akkucserénél ki kell fúrni ahol lehet és akkor fog szellőzni is.
Ami még érdekes lehet hogy mikor megy az a ventilátor, de olyan videót nem találtam még. Ha csak áramszünetkor megy az még nem volna annyira para, de ha töltéskor is illetve állandóan megy az már problémásabb. Én az MGE-re amíg ez a nagy dög akkucsomag van hozzá egy 9V-al hajtott ventilátort tettem, 24órába megy és simán alszok mellette úgy hogy rögzítve sincs, csak úgy rajta van.
Mindkettő kvázi, de az ECO az ON-OFF, Pro interaktív. Ha egyébként jó a hálózatod a Pro is megteszi, ha katasztrófa akkor interaktív de az már nem Pro lesz a ventilátor miatt. Esetleg a 850-es abba talán még nincs.
Az APC ha ez: APC EASY UPS BV 1000 VA akkor az elég gyenge, mert 1db 9Ah akku van benne. 300watt jó esetben is 2perc és leáll. Ahhoz képest hogy Easy, az akku nem cserélhető csak szervizbe - LOL.
-
Márton
nagyúr
válasz
Cs1csó #16540 üzenetére
Ááá, vonzana a tiszta szinusz, de én is a 20-40 ezres sávban keresgélek..
Ami még érdekelne, hogy kvázi szinusz esetén csak 2 lehetőség létezik PC esetén?
- megy vele a táp rendesen
- vagy nem és akkor el sem indul?Tehát nincs 3. lehetőség, hogy megy is meg nem is, tönkre is tesz alaplapot, kártyát, meg nem is? Ilyen bizonytalan dolog remélem nem létezik, mert akkor bevállalok egy kvázi szinuszt, max. visszaküldöm ha nem szereti.
-
Cs1csó
titán
válasz
Márton #16537 üzenetére
Ha annyit szánnál rá akkor már ez is játszik: CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA 78,-tól
tiszta szinusz. -
Márton
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #16534 üzenetére
1-2 nagyságrendről azért nem beszélhetünk, 70e vs 20e
"Ha két mennyiség egy nagyságrenddel tér el, akkor az egyik nagyjából tízszerese a másiknak. Ha a különbségük két nagyságrendnyi, akkor egymástól kb. 100-as faktorral térnek el." -
libus
őstag
válasz
SchumiBácsi #16534 üzenetére
Ez a Eaton Ellipse ECO 1200 USB kvázi, vagy tiszta szinuszos lehet?
Ventilátornak a helyét se lehet látni a képen. Szerintem nem lesz benne.
Amúgy ezt lehet fektetve használni?
Egy biztos, hogy ebbe csak 1db 9Ah aksi van, míg a te MGE-be 2db.
E dologban bíztos nem egyezik.
A 600W-os APC Easy 1000 UPS-em elhasalt, ez meg 750W-os... bár az APC-nek nem tudom mi lehet a valós adata, -de biztos, hogy nem 600W -, mert az Eaton 5E850i-t is 480W-al hírdetik, és max. 300W-ot tud a gyártó oldala szerint. De az APC nincs kiírva. -
Akkor az Ellipse szériából lenne érdemes választani, de árban ez egy-két nagyságrenddel több.
Tételbe mernék fogadni hogy szérián belül az ECO gyakorlatilag ugyanaz mint amilyen nekem a 10éves MGE csak van pár zöld funkció bele. 1200VA/750wattossal kb. kimész a világból, főleg ha Pro változatban veszed.
300watton 10perc lesz az áthidalás, tehát ha 5perc után se jön vissza a villany még akkor is nyugisan le tudsz kapcsolni. Érdemes tehát ezen elgondolkodni, akkor is ha egy kisebb vagyon, mert ha kicentized lehet az elején jó lesz de 2-3év múlva ahogy kezd gyengülni az akku, megint vacakolni fog. Én most az MGE-ből 5éves akkut vettem ki, az APC-ből meg attól is idősebb akkut pár éve.
Ha ezekre váltasz mindenképp kérdezz rá a ventilátorra. Az ECO-ba sztem nincs, de a Pro verzióban nehogy ott legyen valahol. A Pro elődjét annak idején kis lebeszéléssel azonnal visszaküldtem és inkább ráfizettem egy Smart UPS-re amit azóta se bánok.
Az 5E/5S szériát nem ismerem, abból nem tudok ajánlani.
-
libus
őstag
válasz
SchumiBácsi #16531 üzenetére
Ez már egy kicserélt UPS. Mert probléma volt az elsővel -ugyan ez-.
Szóval már nem tudok elállni a vásárlástól.
A javasolt 5E1100iUSB-el az a baj, hogy hangos, és az 1500-as is
Ez fontos szempont nekem.
Lehet Tv kihúzása lesz a vége, és az nem lesz védve. Hacsak nem találok nagyobb teljesítményűt, de csendeset! -
zsolt501
nagyúr
A céges spórolások itt is kimutatkoznak mint már lentebb írtam, és megint csak magam tudom idézni, sajnos a nagy márkákat is érinti a túlzásba vitt spórolás, erősen kezdenek átesni a "ló túloldalára" mikor a minőséget feláldozzák a profit oltárán, majd pár év és azt fogják észrevenni, hogy a vásárlók szépen elfordulnak tőlük és alternatív megoldást keresnek.
Van egy ismerősöm az egy kisebb faluban lakik, és az elektromos szolgáltatás több sebből vérzik már, napi több perces áramkimaradások és akár egész éjszakát érintő áramszünetek is előfordulnak, így kénytelen volt napelemes rendszert kiépíteni több nagy kapacitású akkuval és nagy inverterekkel, illetve beszerzett egy gáz üzemű aggregátort is így igen költséges lett a beruházás, de azóta nincs áramszünet a szolgáltató hibájából, és még termelni is tud a hálózatra.
-
Nem tudom honnan szedik a 480wattot, mert bár a gyár is leírja nagyvonalúan, de a grafikon szerint 350watt sincs ebbe a szünetmentesbe, tehát ez a normál működése.
Ezért kell még a jó szünetmentest is 50%, olcsóbbat 100% túlméretezni és lehetőleg azt is kideríteni mennyi és mekkora akkumulátor való bele. Az mindig egy erős támpont, talán fontosabb is mint a watt.
Nekem a hót régi MGE amit múlt héten mókoltam meg egy kicsit, gyárilag 2×12V 7Ah akkuval jön és 1000VA/600W. Ezek után teljesen logikus hogy a tiédben ha csak 1×12V 9Ah van, akkor az ideális körülmények között is csak a fele, azaz 300W a maximum amit várni lehet tőle. A másik dolog, de ez csak spekuláció, hogy 12voltos rendszerből nagyobb veszteséggel lesz 230V mint 24voltosból kettő akkus kiépítés esetén, tehát ez is hátrány.
Nem tudom mikor vetted ezt az egységet, de lehet el kéne állni, akkor is ha használtad. Vagy beteszed másodiknak és minimum egy fokozattal nagyobbat veszel. Ebből a szériából az 5E1100iUSB 1100VA és 660W ami nem tudom mennyivel drágább de egészen más világ lesz tartásidőben is. Az akku terén már 2×12V 7A és mivel nekem is ilyen csomaggal bír az MGE alapból, bizton állíthatom hogy a számítógép atomra leterhelve, monitor, erősítő, hangfalak, mélyláda, modem, világítás, meg az isten tudja mi volt még rákötve amikor csak ő volt, az sem fogja egyből lecsapni. Ha kilépsz várhatsz is legalább 5percet hátha visszajön az áram én mindig így csináltam, sose vetődtem árnyékra, csak akkuhibánál.
De érdekességképp megemlítem a másik szünetmentesemet az APC SMT 1000I egységet ami hiába ugyanaz teljesítményben (1000VA/670W - újabban 700W), azonos terheléssel sokkal tovább megy, mert már nem 7Ah, hanem 12Ah akkuból van belőle kettő. Az akku rengeteget számít megint csak, fontosabb mint a teljesítmény.
-
libus
őstag
válasz
Márton #16526 üzenetére
Azért van a Tv is rákötve, mert hogy kapcsoljam ki a Ps4-et ha hosszabb időre elmegy az áram?
Amúgy szívesen a tesztet. Így tisztában látja a dolgokat mindenki.zettisch:
Gondolom (az árából) ez a CP Vp1000elcd is kvázi szinuszos, és 300W neki is sok már. Pedig 550W-ot ír a gyártó rá. Az APC Easy-m is 600W-ot tud gyárilag, mégis eldobja a kanalat 310W terhelésnél áramszünet esetén.
De gondolom egy tiszta színuszos CP900EPFCLCD már nem hasalna el 400W-nál sem. -
zettisch
csendes tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz(libus), az 550W-os CP Vp1000elcd is csak 300W-ig tartja életben a számítógépem. Egyből dob egy hátast, ha efelett terhelem. Ha átkapcsolt és utána terhelem azt már bírja.
-
Cs1csó
titán
-
libus
őstag
Feltöltött 100%-ra az Eaton 5E850iUSB, így jöhetett a teszt a legnagyobb grafikai igényű játékkal, aminél 310W fogyasztást mértem, de a 2db routeren kívül.
Hát egyből eldobta a kanalat.
Egyből Pc-re tettem az Eaton-t, és 78%-ra leküldte az aksit ez a teszt.
Tapasztalat:
Ezt a fogyasztást már se az APC Easy, se az Eaton 5E850iUSB nem bírta el/megtartani.
270W-ot viszont még annyira életben tartott az Eaton, hogy még épp le lehetne állítani a Ps4-et +Tv-t!
De ha az Eaton-ra rádugtam volna a 270W fogyasztásnál + a 2db routert is, akkor már ugyan úgy egyből elhasalt volna az is, ahogy az APC Easy.
Szóval nyugodtan állíthatom, hogy egyik sem tudja életben tartani ezt a fogyasztást, holott a gyári adatok 480W-ot írnak. Ha ebből azt a 20-30% tűrést is leszámolom, akkor is kellene tudnia, DE NEM TUDJA!!!Ez a kvázi szinusz hibája lehet? Mert gondolom ebbe gyengébb minőségű alkatrészek is vannak, meg az a rossz görbe miatt is lehet. Nem?
-
Cs1csó
titán
válasz
Csongi2015 #16522 üzenetére
A "reset gomb" az a circuit breaker, kb. nullázza a UPS-t, a lényeg, hogy megjavult, használd egészséggel!
-
Csongi2015
tag
Tisztelt Forumtarsak!Sziasztok!
Megoldodott a relytely az APC tappal,leirom az eljarast hatha majd valakinek egyszer szuksege lesz ra.
Szetszedtem a kabelezest teljesen,utanna a sarga biztositekot kihuztam hatulrol,elegge nehezen jott ki,.
Vartam kb 10 percet,utanna vissza az egesz,tap bedug,bekapcsol utanna pedig megnyomtam hatul a fekete reset gombot.Utanna kikapcsoltam ujra csatlakoztattam mindent tap bekapcsol es mar latta is a windows es vegul feltelepitettem a hozza valo programot.
Mostmar minden tokeletes.Koszonom csicso!
-
libus
őstag
válasz
Cs1csó #16520 üzenetére
"Az EATON sem bírt 310W-al?
"
Mint írtam, " az aksi nem volt a maxon, hisz előtte lévő tesztnél a sűrű csipogás után dugtam vissza a konnektorba."
Így nem lehet pontos adatot mondani, hisz az aksi nem volt 100%-os az előző teszt miatt.
De megpróbálom újra, ha feltöltődött újra. Jelen pillanatban 92%-on van.
Azért kiváncsi lennék, hogy egy tiszta szinuszos CP 900 mennyivel tovább bírná a kvázi szinuszosokhoz képest.
Mert ugye az Eaton a 270W-nál fél perc és 1 perc között állt neki nagyon sűrűn csipogni, és ez nem valami sok idő.Amúgy tegnap még 54k volt a CP 900 az árukereső szerint.
-
Cs1csó
titán
Igen ez kvázi szinuszos de egy jobb tápegységgel el kelllene viselniük egymást szerintem ott valami gubanc lehet akár a UPS-el is.
Az EATON sem bírt 310W-al?
(az is kvázi szinuszos 22k-ért ne várj szinuszt
)
Ez eléggé elszomrító. A tiszta szinuszos CP 900-at meg lehetne próbálni ott a minőségi elektronika stb. miatt bírnai kellene de alapban 540W-ot tud tartani papíron (310W-al el kell boldogulnia)
Vagy egy nagyobbat pl. a LEGRAND-ból: Legrand Keor SP 1000VA
Vagy az említett CP 900 ami ugye egy komoly minőségi ugrás de ugye 60k
Nálam itt már megáll a tudomány, a max terhelhetőséghez mérve 20-30% mozgásteret szoktam javasolni tehát az említett 480W tartásra képes EATON 850-et 400W-nál nagyobb teljesítménnyel nem terhelném, de hogy bő 300W-al sem boldogul el azt nem értem. az APC is papíron 600W tartásra képes tehát 450-500W-ot simán bírnia kellene legalább pár percig.
-
libus
őstag
válasz
Cs1csó #16518 üzenetére
"Az APC Easy nem bírja, ez pontosan mit jelent? Hogyan és mikor kapcsol le amikor szimulálsz egy áramszünetet? Azonnal? Mert lehet - csak tipp - az akkura átkapcsolás idő hosszú és ezt nem bírja a tévé pedig bírnia kellene"
Kb. 1mp-es volt az áramszünet, ekkor "elhasalt". Folyamatos sípolásba kezdett, és vissza se adta az áramot miután 1m múlva visszajött az áram.
Ki kellett kapcsolnom, és kb. 20mp múlva kapcsoltam vissza, és akkor helyreállt, azaz adott áramot... 270W volt terhelést nem bírt ki.Ezt most is lemértem..
200W az indulási legmagasabb áramfelvétel.
A legnagyobb grafikai igényű játéknál 310W fogyasztás volt.(de ezzel már nem játszom, csak kipróbáltam) Amit most nyomok az max. 270W fogyasztást mutatott a mérő.
Ezt megcsinálta az előző APC easy is, mert az 1,5 éves volt azaz garanciás.
Akkor jeleztem a problémát a gyártónak, és kicseréltek. De ez sem bírja!
Ez az APC Easy kvázi színuszos, vagy mi?Ma tesztelgettem:
Kíhúztam a konekktorból az APC Easy-t 270W terhelésnél (Ps4 játék alatt + 4K Tv + 2db Router).
2x is megpróbáltam, de mind a kétszer nem tudta életben tartani a Ps4-et +Tv-t (270W).
Viszont így, hogy csak kihúztam, nem sipolt folyamatosan. Szakaszossan sípolt csak.
A 2db router az életben maradt, de a Ps4 + Tv kikapcsolt.
Kipróbáltam úgy is, hogy a 2db router volt rajta, meg a Tv volt csak bekapcsolva.
Ennyit fogyasztást életben tartott mikor kihúztam az APC Easy-t a konnektorból.Ezután átraktam ide a EATON 5E850iUSB-t, de csak a Ps4 + Tv-t tettem rá, a 2db router kimaradt.
270W terhelésnél kihúztam ezt is, és életben maradtak.
Kb. fél perc és 1 perc között állt neki gyorsabban sípolni az Eaton. Ekkor visszadúgtam, csak teszteltem meddig bírja, azaz bírja e addig míg leállítja az ember a Ps4-et.Ezután megpróbáltam a kipróbáltam legnagyobb grafikai igényű játéknál is aminél 310W fogyasztás mértem.
Itt elhasalt az Eaton, azaz nem tudta életben tartani a Ps4 + Tv-t, de tegyük hozzá, hogy az aksi nem volt a maxon, hisz előtte lévő tesztnél a sűrű csipogás után dugtam vissza a konnektorba.Az EATON 5E850iUSB kvázi színuszos?
Így már jobban tudsz tanácsot adni? -
Cs1csó
titán
válasz
Márton #16517 üzenetére
A max terhelésen elmegy pár percig, tehát 200W-ot talán 10 percig is tartja. Ez lehet több kevesebb sok mindentől függ: öregedő akkuk, elektronika, a fogyasztók száma, páratartalom, hőmérséklet stb.
libus
Szomorú, mert 340W-ot egy 1000VA-es kb. 600W tartásra képes UPS-nek kutya kötelessége pár percig tartania.
Az OLED tévének is kb. ugyanolyan kapcsolóüzemű tápja van mint akármelyik másik tévének max az induló áramfelvétele lehet magasabb vagy a max fogyasztása egy LED LCD tévéhez képest.Az APC Easy nem bírja, ez pontosan mit jelent? Hogyan és mikor kapcsol le amikor szimulálsz egy áramszünetet? Azonnal? Mert lehet - csak tipp - az akkura átkapcsolás idő hosszú és ezt nem bírja a tévé pedig bírnia kellene
Azt írtad, hogy egy EATON 850VA-es van otthon pakold át egy teszt erejéig, hogy az elbírja ez a tévét és a PS4-et vagy külön-külön tehát olyan körülmények között ahol az APC elhasal.
A CP amit linkeltél jó de nem olcsó. Így nehéz tanácsot adni, hogy nem tudom miért nem bírta mert 340W nem sok, a maximális áramfelvétel mekkora volt? Bár ennek sem kellene gondnak lenni mert ha az mondjuk 500W a 600W-on még az is belül van.
Csongi2015
Ha amúgy viszi a rá kötött cuccokat akkor nem tudom mi lehet a gond. Van a UPS-en egy kis gomb hátul - ha jól tudom - CIRCUIT BREAKER - azt még benyomhatod persze ne legyen rajta semmi majd áramtalaníthatod és le is húzhatod egy időre a sárga konnektort majd azt dugd vissza dugd be a hálózatba kapcsold össze USB kábellel PC-vel kapcsold be a UPS-t majd a PC-t is kapcsold be.
esetleg úgy hogy mindkét eszköz fut húzd ki be a USB kábelt akár úgy hogy a PC-ből húzod ki majd dugod vissza akár a UPS-ből húzod ki és dugod vissza.
Esetleg egy másik USB kábellel is próbáld ki. Milyen hosszú ez a USB kábel ha 5 méternél hosszabb ott akár lehet probléma ez is, egy rövidebbel is próbáld ki.
Ami még jó lenne egy MÁSIK PC-vel vagy akár notebookkal is kipróbálni.
-
Márton
nagyúr
válasz
Cs1csó #16514 üzenetére
Köszi a tippeket.
Igen, a valós fogyasztás biztos megáll 300W alatt (mértem is full cpu-gpu terheléssel), de a ráhagyás miatt gondoltam 5-600W-os szünetmentest, hogy azért legyen tartalék, ne melegedjen, stb.
Ha azt mondod, megeszi a Seasonic a módosított szinuszt, akkor nem költenék többet a tisztára. Csak nehogy gond legyen, főleg az egyéb alkatrészek felé.. Remélem van a tápban is valami védelem.
Ez az Eaton szimpi, jókat írnak róla, 1m-ről sincs hangja, némítható, fogyasztást mér, stb. Megfontolom.
Ha a látszólagos teljesítmény 850 VA, a hatásos teljesítmény 480 W, akkor mondjuk 200W fogyasztót hány percig bírhat? -
libus
őstag
válasz
Cs1csó #16507 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy ezt az Apc easy 1000VA-t innen a Ps4 + 4K Tv védelméről ki kell vennem, hisz nem bírja el
Van egy LG OLED Tv-m. Azt egymagában talán el bírná.
Rá merjem dugni szerintetek, vagy inkább tiszta szinuszos szünetmentes tápegységet ajánlatok az OLED TV hez?
Az Apc helyére mit vegyek szerintetek? Ps4 + 4K Tv-t akarom védeni.
Ezt a CP-t [link]
Vagy ezt az Eaton 850i-t? [link]
Ez utóbbi van itthon 1db a NAS + kamera rendszer van rajta.
Esetleg más típus ajánlás is jöhet☺ -
Csongi2015
tag
Sziasztok!
Az en problemamra esetleg tud valaki valami otlettel segiteni!!
Koszi!
-
Cs1csó
titán
válasz
Márton #16513 üzenetére
A profilodban lévő géphez kell (i7 2600, 1660 TI) ? Mert ez a konfig monitorral együtt is megáll 300W alatt, valós konnektorból mért fogyasztása nemigen lépné át egyszer sem a 300W-ot.
Legrand Keor SP 800VA
Eaton 5E 850i USB DIN
Legrand Keor Multiplug 800VA
Ezek USB-s kapcsolaton keresztül összekötve a PC-vel és a telepített szoftver segítségével számos funkció vezérelhető, beállítható, remélhetőleg a csipogás is.A tápegység egy régebbi de minőségi darab el fog boldogulni ezeknek a UPS-eknek a szimulált szinuszhullámával.
Tiszta szinuszosban ezek a legolcsóbbak: [link] [link] az elsőn nincs normál konnektor csak IEC csatlakozó a drágább az normál konnektoros, persze lehet venni egy vagy két ilyen átalakítót: [link] ha csak egyet veszel akkor kell egy elosztó is hogy a két eszközt rá tudd dugni. -
Márton
nagyúr
üdv,
megyeszékhelyen, panelben kb. évi 1 áramszünetem van, az is csak ilyen 1-2 perces.
Pont most volt az idei, azért írok
Erre keresek megoldást a PC-hez, ami egy Seasonic S12-II 380W-os táppal rendelkezik.
Monitorom 23" tft, tehát olyan 5-600W-ban gondolkodom.De:
- nem tudom ez a táp szereti-e a szimulált szinuszos jelet?
- ha igen, mi lenne a legkedvezőbb megoldás ennek a pár percnek az áthidalására, ami alatt a készülék nem csipog?köszi
-
Csongi2015
tag
válasz
Cs1csó #16511 üzenetére
Szia!Koszonom a gyors valaszt.Igen be van dugva a sarga konnektor es hasznalat elott toltottem is vagy 15 orat,a rendszer nem lat semmit az eszkozkezelo sem.
Mar arra is gondoltam hogy kihuzom a sarga csatlakozot hatha valahogy resetel a szunetmentes utanna pedig visszadugom a helyere ha egyaltalan ilyet lehet.Amugy mukodik a szunetmentes tartja a gepet ha aramszunetet szimulalok.
-
Cs1csó
titán
válasz
Csongi2015 #16510 üzenetére
A szünetmentes működik, a hátul lévő sárga konnektor be van dugva, fel van töltve, hálózatba csatlakoztatva?
Mert ha be van dugva és be van kapcsolva, és össze van kötve usb kábellel akkor a Powerchute Personal edition telepítése után már látnia kellene sőt már előtte, igaz akkor csak annyit írna a rendszer, hogy akkumulátor van csatlakoztatva. -
Csongi2015
tag
Szep napot mindenkinek!
Tisztelt forumtarsak,segitseget kernek!!
Most vettem egy APC Back Ups 700 UI szunetmenteset,es nem latja a win 10 op rendszer.
Mi lehet a gond,kezdem az elejen.
-cserelgettem az usb kabeleket semmi,tobb aljzatba is probaltam
-windows ujratelepit semmi
- ki be dugdostam ujrainditottam semmi
--legelosszor latta a rendszer de csak a win 10 sajat programja,a Powecute nem mukodott,utanna csinaltam egy eszkoz eltavolitast,hatha majd jo lessz de utanna az op rendszer nem talalta a szunetmentest.
Mi lehet a baj?Minden verziot szivesen fogadok!!!Koszonom!!
-
zsolt501
nagyúr
Sajnos alsó kategóriában APC-re is akad bőven panasz, ott is nagyon spórolósra fogták a dolgot, nem is értem mire jó az ilyen fillér .... hozzáállás a gyártóktól, ez több kárt okoz a márkára nézve mint a pillanatnyi haszon.
Felsőbb kategóriás termékeket szerencsére ez még nem érinti, de félő, hogy ott is előbb utóbb lesznek gondok az olcsóbbítás és erőltetett spórolás miatt.
Az a baj, hogy a megbízhatóbb termékek esetén igen vastagon tud fogni a ceruza az árazásnál. -
Cs1csó
titán
Ez a 340W hogy jött ki? Mert ha konnektoros fogyasztásmérővel úgy hogy kb. minden maxon ment akkor okés, persze a konnektoros fogyasztásmérők a maximális áramfelvételi tüskéket is meg tudja jegyezni ott se legyen ez az érték - jellemzően indulásnál stb. - 400W akkor elég.
Papíron 480W-ot tud de én azt vallom, hogy 20-30% mozgástér, vagy plusz MINDIG kell, nem szabad kicentizni.
-
libus
őstag
válasz
Cs1csó #16505 üzenetére
Az ilyennel csak lejáratják magukat, ha ilyen szünetmentes tápegységeket gyártanak, mert megelégelik a felhasználók, és nem vesznek egy darabot se ebből a márkából.
EATON 5E850iUSB elég ehhez a 340W terheléshez? Max. 1 percet kell kibírnia ha elmegy az áram, míg kikapcsolom a Ps4+Tv-t.
Lényeg hogy csendes legyen, mert ebből az 1100-as már hangos. -
-
válasz
Cs1csó #16501 üzenetére
Még az éjjel szétszedtem és megmértem mindkét akkut. A jónak vélt 12.9V a rossznak vélt 13.9V. Azért így mert a traktoron ha ez a feszültség jelenik meg általában nagyon nehezen vagy be se indul, valszeg olyan gyenge már az akku hogy rögtön bezuhan terhelésre viszont töltéskor egyre magasabb feszültségre megy illetve igen hamar beáll a töltés a legnagyobb feszültségen (traktornál egyébként nagyon alacsony a savszint is ilyenkor, ha nem töltök rá, vége). Majd a hétvégén megterhelem ventilátorral hogy lássam mi lesz ezekkel, de végül is mindegy mert ez már csak nehezék, 2015-ös évjárat mindkettő, csoda hogy eddig ment.
Bár a stand-by fogyasztást bírta követni, egyetlen 32wattos lámpa már 2-3mp alatt lekapcsolta a szünetmentest, nem csoda hogy az erősítő+monitor ezen felül levágta. Mivel egyértelmű akkuhiba és természetesen hétvége jön így leghamarabb jövő hét valamikorra lenne, ezért soron kívül letároltam télire pár mezőgazdasági gépet amibe szünetmentes akku való, csak több mint duplája a kapacitása és a szünetmentesbe se fér bele
Rátöltöttem autós töltővel aztán gyári kapcsolásnak megfelelően illesztettem az UPS-hez, és előbb stand-by, később kettő lámpával tesztelve is jó, de ekkor még úgy tűnt nem lesz alkalmas mert eléggé pislantott és az óra egy pillanatra el is sötétült. Erősítő, hangfal, monitor, és ezzel a normál terhelés + 10% ráterheléssel gond nélkül kapcsol és hidal pislantás nagyon gyenge szóval érdekes... Úgyhogy egyelőre marad ez az UPS, ha másra nem, lámpázni. Csak most az akkuval kell kezdeni valamit mert gyárilag emlékeim szerint 7Ah volt benne, de ugyanolyan van 9Ah is, ami meg most ideiglenesen van 18Ah, tehát ha nem is megy ki a világból de ez így sztem 2x erősebb mint a Smart UPS ami mellette van. Nem tudom hogy ha jobban lemerülne mit kezdene vele a töltőelektronika de így biztos jó ha nincs kihasználva és teljesen lemerítve. Sztem meglépem majd a 9Ah változatot, az még nem vészesen nagyobb és bele is fér
1ébként most azokból amit linkelnél az APC-t merném megvenni de az is csak kvázi-szinuszos. Nem mintha ez rosszabb lenne az MGE megoldásánál mert az is kvázi-szinuszos lehet. Sztem valamelyik line-interaktív APC lesz a befutó csak mérjem fel mert ha jó 10évig abba is csak akkut vennék az nem lenne hátrány
-
zettisch
csendes tag
válasz
Cs1csó #16491 üzenetére
Megvettem a kisebb Cyberpower VP1000ELCD-t, próbálkoztam vele, hát fél siker. Terhelés Router+Synology NAS + PC + Monitor =210W az UPS szerint, első kísérlet rendben a pc üresben futott, második kísérlet játék fut a gépen (250W), fél siker a gép dobott egy hátast, de a router + synology túlélte.
Csináltam még 1-2 próbát és néhányszor bejött az "E21": Output short hiba, minden kikapcsolt, az UPS- ki kellett teljesen kapcsolni, hogy újra tudjon indulni.
Mit takar ez az Output short hiba? -
Cs1csó
titán
válasz
SchumiBácsi #16500 üzenetére
Üdv, több hibalehetőség is lehet, az EATON egy offline (standby vayg ahogy íratd on-off) UPS aminek az egyik hátránya pl. egy Line-Interkatív-val szemben a lassabb átkapcsolási idő (az említett relé) ami akár olyan sok is lehet, hogy egyes rá kötött eszközök ki is kapcsolnak, az elektronikai is elfáradhatott 11 év az sok idő.
Esetleg egy asztali lámpával is ki lehetne próbálni, mert ha lassan is de átkapcsol utána megint világítania kellen a lámpának. Azt, hogy az akku és/vagy a UPS-ben is van hiba csak akkucserével lehet kideríteni legalábbis azt, hogy ha az új akkuval sem jó akkor nem vagy nem csak az akkuval volt a gond.Sajnos a szervizelés és az akku sem olcsóbb, lehet nem érdemes költeni rá, főleg, hogy 31k-tól garanciás Line-Interaktív típust kapsz.
- Legrand Keor SP 1000VA
- CyberPower VP1000ELCD (ez egy új széria legalábbis itthon nemrégóta kapható csak konkrétan 1 hónapja)
- Kstar Microsine 1000VA LCD ez közel 10k-val drágább DE tiszta szinuszos.
- APC Back-UPS 950VA (BX950U-GR)Vagy drágábban - kb. 100-150k - SMART család valamelyik tagja.
Sajnos a mai kor nem kedvez a javításnak lehet, hogy csak egy filléres alkatrészt pár kondit kellene kicserélni DE:
- a szakértelem rezsiórabére óriási aki rájönne mit és hogyanű- a filléres alkatrész beszerzése (maga az előállítása filléres ) is költséges lehet, vagy külföldről kell hozatni stb. és mint írtam, modernebb technológiával szerelt UPS-t tudsz venni garival 31k-tól.
Nemrég panaszkodott valaki egy másik topikban, hogy van neki egy hajnyíró gépe és eltörte a fejét - egy gyenge kis tologatható műanyag vacak nekem is ilyen gépem van vigyázok is rá mint a hímes tojásra - és sehol nem tud szerezni hozzá tehát rákényszerítenek, hogy 8-10k-ért vegyél egy új gépet, sőt lehet már olyat nem is tudsz venni aminek a feje kompatibilis a régivel tehát ameddig az új gép a dobozában pihenhetne amíg még a régi el nem romlik az új fejjel és aztán majd át lehet tenni az új gépre - , ez gusztustalan de ez van, NEM kívánom, de ha a klímaváltozás, a természeti erőforrások kiapadása rá fogja vinni újra az emberiséget, hogy megbecsülje a dolgait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest