- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz sladka_pani #13749 üzenetére
Csak kicsit volt hosszú!
(amúgy jobb ez mint ha egyenként kellene kihúzni belőled az információkat)Konkrétan neked való cucc: SPS SOHO 600 ez CSAK egy inverter akkuk nélkül de kisebb megkötésekkel akár egy 200Ah-ás akkut is ráköthetsz pl. innen: [link]
Amit linkeltem egy 600VA-es 480W tartásra képes cucc de vannak nagyobb testvérei is:[link]
Természetesen tiszta szinuszos. Sajnos egy átlag UPS-ben kb. 2x9Ah-ás akkuk vannak vagy kisebbek ez jobban megéri, hosszútávon, megjegyzem ha elolvasod a leírást ezt direkt keringető szivattyú mellé ajánlják.
loloko90
- Hány Watt-ot fogyaszt a szerver?
- olyan kell amit be lehet mellé építeni vagy önállóan álló? -
sladka_pani
senior tag
válasz Cs1csó #13751 üzenetére
Köszönöm! Örülök, hogy nem voltam terhedre Én is inkább a hosszabb leírásokat szeretem, hogy ne kelljen annyit kérdezősködni! Jó a cucc amit linkeltél Plusz lehet egy ilyen szünetmentest meg bagóért veszek az irányfénynek külön, meg a kameráknak is. Hm?
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
Cs1csó
félisten
válasz sladka_pani #13752 üzenetére
Akartam írni de lemaradt ez arra is elegendő, számold ki a 480W-ba minden beleférhet, DE ha külön akarod megoldani akkor az is jó.
-
sladka_pani
senior tag
-
Cs1csó
félisten
válasz sladka_pani #13754 üzenetére
Csak készülj fel hogy akkor azok esetleg kevesebb ideig bírják majd.
-
sladka_pani
senior tag
válasz Cs1csó #13755 üzenetére
Még nézem az SPS SOHO 300-as kistesót is, esetleg egy 100AH-s akkupakkal... látom, hogy zselés mind... ezeket hol jelölik? Mintha rémlene valami, hogy sima autó akkuval is kellene működnie. Ebben kiokosítanál?
-
Cs1csó
félisten
válasz sladka_pani #13756 üzenetére
Itt egy jó leírás: [link]
Röviden: az autóakkumulátorok INDÍTÓ akkumulátorok - rövid ideig nagy terhelésre vannak tervezve - a UPS akkuk folyamatos egyenletes terhelésre, de van még egy fontos különbség - ez lakásban használat esetén fontos - hogy a UPS akkuk SZIVÁRGÁSMENTESEK az autóakkukkal ellentétben. Tehát egy légtérben is lehet tartózkodni a UPS-ekkel, nincsenek szivárgó gázok, gőzök. Ez egy kazánházban nem akkora probléma de a tervezési különbség itt is megbosszulhatja magát - rövidebb élettartam -A zselés akkukat nem ismerem de ha megvetted a megfelelő teljesítményű invertert (a UPS akku nélkül gyakorlatilag inverter ) akkor ahol az akkukat akarod venni ott biztos segítenek: leírod hogy mihez vennéd mekkora terhelést szeretnél vele mennyi ideig és ehhez ajánlanak egy akkupárt, más helyek is vannak ahol árulnak akkut ahol neked jobb email-ben is tudnak segíteni.
Ezért inkább erre a célra tervezett akkut válassz amit linkeltem oldal folyamatosan vannak akciók és érdemes párban venni, legalább 2db 18Ah-ásat vagy nagyobbat.
-
Starchm
őstag
válasz Cs1csó #13748 üzenetére
Csak egy kérdés, nem akarunk valami közös excel táblát / szabadon szerkeszthetőt/ csinálni, ahol mindenki beleirja saját tapasztalata alapján, h neki mennyit fogyaszt pl alapon a szünetmentesen 0 terheléssel, illetve egyéb jellemzőt ha épp akar?
Szvsz sok értelme lenne.
-
Cs1csó
félisten
válasz Starchm #13759 üzenetére
Egy komolyabb összefoglalóról volt már szó abba ez is beleférne.
sladka_pani
AZ SPS SOHO? Az meglehet nagy áramú töltője van, bazi nagy tetszés szerinti akkut is tud tölteni kemény cucc, nem csoda ha nagy az alap fogyasztása ettől függetlenül egy sima tiszta szinuszos a benne lévő gyári akkuval sem sokáig bírná. Az SPS SOHO több órát is ki tud húzni egy komolyabb akku pakkal.
Quid pro quo, Alice Dr. Hannibal Lecter
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz sladka_pani #13760 üzenetére
Nem hiszem, h az annyit enne, ha majd lesz időm megnézem a smart ups-em mennyit eszik új akksikkal, mert sztem még annál is kevesebbet kell felvennie.
Csicso82
Meg is lepődtem, h nincs komolyabb összefoglaló egy ilyen topicban, mondjuk gondolom erősen a szabadidő limit miatt nincs.
-
Starchm
őstag
Hey!
Pár hozzászólással korábban irtam már, h kéne csinálni egy táblázatot amibe bárki beirja az ups-ét amit használ, ezáltal is esetleg ha új ember téved ide egy kicsit könnyebben átlátja a dolgokat.
Ha valakinek van 1-2perc szabad ideje és kitöltené, szerintem minden új betérő hálás lenne érte.
-
sladka_pani
senior tag
válasz Cs1csó #13761 üzenetére
Sajna hivatalos adatot nem találtam a készenléti fogyasztásukról, pedig nagyon érdekelne, majd még átgondolom, hogy ér-e annyit a szünetmentes üzemeltetése, hogy napi 1kWh-t elfogyasszon, ami legyen 43FT naponta, mivel az éves viszonylatban 15 ezer forint fölött rúg Kicsit elszomorít.
-
Cs1csó
félisten
válasz sladka_pani #13764 üzenetére
Azért nem eszik onya forrón a kását. A keringető szivattyút fűtésszezonban kell használni ami kb. az év fele, és a keringetőre akár kisebb VA-es cucc is elég lehet, PC-t nem teszel rá, mást sem csak a keringetőt.
Pl. ezt vennéd, ez is szinuszos kimenetet ad kisebb VA remélhetőleg kisebb fogyasztás: SPS SOHO 300 240W-ot tud értesz hozzá mi az amit még elbír a keringető mellett.Ha mondjuk 15 ezret számoltál egy évre akkor ha fél év az csak 7500 és ha ez ennél is kevesebbet eszik akkor lehet megúszod mondjuk évente 5 ezer alatt.
[ Szerkesztve ]
-
sladka_pani
senior tag
-
sladka_pani
senior tag
válasz sladka_pani #13767 üzenetére
Jó volna róla hiteles fogyasztási adat.
-
Cs1csó
félisten
válasz sladka_pani #13767 üzenetére
Kombikazán? A pillanatnyi áramszünet nem gond, ha meg tartósan elmegy akkor inkább röffentsd be az aggregátort.
-
sladka_pani
senior tag
válasz Cs1csó #13769 üzenetére
Igen, de ahogy írtam akkor van baj (persze csak fűtésnél), amikor 10 órát dolgozom és mire hazamegyek kihűl a lakás. Melegvíznél nem gond. Viszont pillanatnyi szünetnél is az a gond, hogy ritka amikor visszakapcsol a kazán és nem piros hibán villog. Resetelni kell olyankor vagy lehúzni a kismegszakítót pár másodpercre és utána önteszteli magát és hajlandó elindulni. Ez ilyen csoda sajnos.
-
Cs1csó
félisten
válasz sladka_pani #13770 üzenetére
Ha olcsó TISZTA szinuszos UPS-t szeretnél aminek talán kisebb az alap fogyasztása:
- Eaton 5S 550i
- PowerWalker VI 600 SW IEC -
frpeter
Topikgazda
Az SPS SH300/SH600 biztosan nem eszik alapon 50-60W-ot, már amennyiben persze éppen nem tölti az akkumulátort. Üresjárati fogyasztása, amikor mértük 10-15W között mozgott. De ez az újabb széria már tud pl. lekapcsolást ha nincs rajta terhelés, elég sok beállítási lehetősége van, amivel ez a fogyasztás 2-3W-ra is csökkenthető.
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Bazsy
aktív tag
Mit ajánlanátok egy pár hálózati cucc (kb totál 25W) + egy NAS mellé (Synology 918+, max 100W amit kb. sose fog elérni).
Ezeket kéne kb 15 percig tartani, aztán a NAS-t leállítani (amit a NAS kezel majd, így Synologyval egyutt kell tudnia muködni.)
APC cuccban gondolkodom csak nem tudom mi a legjobb verzió hogy fölöslegesen ne vegyek drágábbat.Bazsy
-
sladka_pani
senior tag
válasz frpeter #13772 üzenetére
Köszi szépen hasznos infó!
Meg végülis mindegy, mert jelentem megrendeltem a mai nap az SPS SH600-ast egy b4szomnagy 135AH-s zselés aksival, 50.000FT kedvezménnyel, állítják, hogy 8-10 évet elmegy ez az akkumulátor normál használat mellett. Legyen így! Remélem hétvégéig megérkezik és a Karácsonyt már biztonságban tudhatjuk!
Így összesen 80 pár ezer forintomba kerül a dolog és azért ha minden igaz 3.5 óráig 480W terhelést kitudok belőle vételezni De ahogy az én kazánommal számolok 20-22 órát eltud vele ketyegni állandó használat mellett, ami nyilván ugye nincs, mert ha felfűt-kikapcsol, de akkor az irányfények, kamerák és router is rálehet kötve, közel 1 napos áthidalási időt saccolok, ami már bőven bebiztosít. Remélem szerencsém lesz vele, az aggregátor is ugyanennyibe került, abba meg benzin kell... de így kettővel együtt már nem félek az áramkimaradástól Köszi a segítséget mindenkinek, követni fogom a topicot még egy ideig és majd leírom a tapasztalataimat is!...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
frpeter
Topikgazda
válasz sladka_pani #13774 üzenetére
Az áthidalási idő sacc/kb jó. Esetleg szabad tudni mi az a zselés 135Ah-s akku?
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
frpeter
Topikgazda
válasz sladka_pani #13777 üzenetére
Ez jó aksi, volt nekünk is belőle pár darab. Ár-értékben meg tényleg megéri.
Rossz méret rendelés miatt akciós amúgyUPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #13628 üzenetére
Szia!
Vissza kell küldenem az Eatont, de gyanítom, hogy nem én vagyok az első átmeneti gazdája. Viseltes volt a csomagolása.
Ezt néztem ki helyette, szerinted jó lesz? (Az 500-as drágább, de nem is bánom, így később még el fog bírni egy RAM-bővítést és "eserleg-talán-ha" egy VGA-cserét. Remélem.) A tápegység az, amit ajánlottál: Seasonic FOCUS Plus 550W Gold.
Eddig is ilyen (de gyöngébb) UPS-t használtam, nem volt vele gond.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Mi volt a gond az Eaton-nal? Milyen gépet akarnál róla üzemeltetni - a profilodnál nincs gép - visszaolvastam a hozzászólásokat de nem állt össze a dolog, anno valami max 340W fogyasztást írtam.
Amúgy ez nem kimondottan ajánlott darab:
- offline - jobb lenne line-interaktív típus
- drága
- gyenge - 700VA-es jobb lenne egy 1000VA-es cucc.Pl.: Legrand Keor SP 1000VA frissebb típus, megfelelő tudású és nem drága.
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #13780 üzenetére
Jogos, megint kapkodok. Beírtam az adatlapomra. A RAM majd meg lesz duplázva, és szeretnék valami normális, halk CPU hűtőt. Lehet, de közel sem biztos, hogy vár rám valahol egy erősebb VGA.
Az egyik probléma az, hogy az internetet nem tudom védeni vele. A másik az, hogy amikor bekapcsoltam vele a gépet, többször újraindult, amíg föl nem ajánlotta a kikapcsolást. Amint csak a sima hosszabbítóba volt dugva, rendesen indult és ment is végig.
"offline - jobb lenne line-interaktív típus"
Mi a különbség?
"gyenge "
Igaz, ezt jól benéztem! A régihez hasonlítottam tévedésből. Formában vagyok!
Most néztem, és az Alzában nincs olyan, amit ajánlottál. Van náluk valami megfelelő? (Normálisan csomagolnak, szívesen vásárolok náluk, és az előző is oda megy vissza, utánvétes vásárlás volt, nem kellene utalgatniuk.) De ha nem megy, akkor nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Na igen az RX 580 egy falánk bestia, kell oda az 1000VA-es. Nem rajongok a PCWorld-ért de ez a cikk vállalható: [link]
Offline = Sandby:
- gyenge az AVR - feszültség szabályozás - funkció - tehát az ingadozik a feszültség a UPS be tud avatkozni ugye a normál feszültésg 230V de ez néha több kevesebb 10% körüli ingadozás - pluszban vagy mínuszban - még belefér, 20%-nál több már nem ilyenkor bekapcsol a UPS és korrigál.
- amikor elmegy az áram akkor vált át akku-ra a UPS ez hívják átkapcsolási időnek, ami elég sok az offline típusoknál - nem minden műszaki cikk tolerálja ha túl sok idő telik el az átkapcsolásig.A Line-interkatívak a fentiekben jobbak, az online még jobb ott nincs átkapcsolási idő sem mivel folyamatosan akkuról üzemelnek az eszközeid ezért nincs feszültségingadozás sem hátránya - folyamatosan merülő akkuk amiket folyamatosan tölt a UPS ezért hangos és az akkuk is hamarabb halnak, plusz drága is otthonra nem való.
Nagyon gyatra a kínálata az ALZA-nak. (bár igazán minden bolté az mivel én csak az árukeresőt használom és ahhoz képest mind az)
-
C. s.
addikt
-
Cs1csó
félisten
Több kívánságodra is a gyógyír lehet: FSP EP 1000VA
-
Starchm
őstag
válasz frpeter #13789 üzenetére
Hi!
Lenne egy olyan kérdésem, h a kis torzitású szinusz jel az szinusznak vagy kvázi szinusznak számit-e inkább?Jó kis régi apc su 900xl / su 600xl / su 700 xl net (fehér nagy dögök ) ekről lenne szó és érdekelne, h akkor most mi az igazság mert valahol szinuszt valahol kvázit irnak. Hátha jobban belelátsz, legalábbis gondolom mert aláirásodból olyan helyen dolgozol.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Aki tervez mostanában szünetmentes tápot venni Rack-be valót Synology nashoz annak ajánlom a CyberPower or600elcdrm1u -t.Tökéletesen együttműködik a DS916+-os nasommal.(leállítja,újraindítja,helyesen mutatja a hátralévő időt,stb)A szünetmentesen lóg:Synology DS 916+,Sagemcom Fast 3686,RB3011,Wap ac POE tápfeladó.KB 10-15 percig bírja árammal ellátni ezeket.Csak azért írom le,mert a Synology támogatási listán nincs rajta ettől függetlenül tökéletesen együttműködik a nassal,és másnak ne kelljen a keresgéléssel kínlódni. -
sladka_pani
senior tag
Skacok!
Nagyon jó az SPS SH600-as + 135Ah-s akksi kombó, tegnap beüzemeltem, csak ajánlani tudom, aki 80 ezeret rászán, csak helye legyen elpakolni Kicsit hangos, de nem a szobában lesz, ahol alszunk. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, elsőosztályú cucc ez így, imádom!...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
Starchm
őstag
válasz sladka_pani #13798 üzenetére
(#13797) e90lci
Majd mindkettőtök létszives kis tapasztalatot irjon az excel táblázatba, mert azt még előtudom kapargatni későbbre a többieknek, a kommentek meg el fognak veszni egy idő után.
Danke danke előre is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest