- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsy
aktív tag
Mit ajánlanátok egy pár hálózati cucc (kb totál 25W) + egy NAS mellé (Synology 918+, max 100W amit kb. sose fog elérni).
Ezeket kéne kb 15 percig tartani, aztán a NAS-t leállítani (amit a NAS kezel majd, így Synologyval egyutt kell tudnia muködni.)
APC cuccban gondolkodom csak nem tudom mi a legjobb verzió hogy fölöslegesen ne vegyek drágábbat.Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
válasz bexinho23 #13085 üzenetére
Jó válsztás. Nemrég vettem SMC1500i-t és teljesen elégedett vagyok vele.
Szoftver business edition így igazából egy webszerveren fut és egy weboldalon éred el. Nekem picit fura volt personal edition után de nincs vele gond. Méri a fogyasztást is szépen ami hasznos lehet.Amúgy még csendes is és ventilátor se megy mióta feltöltött.
Durva egy súlya van a méretéhez képest is, de a sok aku nehézBazsy
-
Bazsy
aktív tag
válasz Cs1csó #13046 üzenetére
Igen, erre is gondoltam és akkor menne a router meg switch is róla ami nem lenne baj.
Csak így hirtelen érdekes ötletnek tűnt ez is. A more gondoltam az egy 5 Vos aku ups kapcsolási sebesseggel csak inverter nélkül. Asszem láttam valami apcs cuccot is ami csak usaban megy amin 2 konnektor kimenet van meg 2 USB. Na egy olyasmi csak USB-vel és kisebb akkuval. De mondom teljesen jó lehet egy kisebb ups is amire akkor radugok mindent.Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
Na most van egy érdekes kérdésem. Létezik ups szerűség ami 5V 1A-t tud adni egy ideig USB-Cn? Tudom hogy akkupakkok vannak de szerintem ha elmegy az áram az nem kapcsol at elég gyorsan.
Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
Ezt találtam most hirtelen: http://www.sws.cz/prod_img/apc/comparison_smc-smt.pdf
Eszerint az SMT teknikailag jobb, nagyobb aksi és hoszabb uzemidö, hoszabb gari stb.
Viszont ahogy nézem az SMC inkább a befutó mert az SMT elég uzletinek tunik. Amugy kb 10.000-el drágább de nemtom ezek a kulönbségek érnek-e ennyit.Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
válasz Cs1csó #12774 üzenetére
Most már olyan szinten sikerult elbizonytalanítanotok (jó értelemben), hogy gondolkozok az 1500-ason is mivel jövöre lehet gépcsere lesz és szar lenne UPS-t cserélni emiatt újra ha esetleg belenyúlok valami keményebb cuccba.
Szóval SMC/SMT tök mindegy? Nehéz látni mi a kulönbseg.Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
válasz cinemazealot #12771 üzenetére
Mivel UPS-t nem pár évre vesz az ember (az elözö kb 16 éves volt mikor a 2. aksi megdöglött és rájöttem hogy játék közben rohadtul kevés az az 500VA) így vehetek drágábbat is, de túlméretezni sem szeretném mivel nem kell sok szunetmentes idö és a fizikai méret se teljesen mind1.
Ez alapján mi lenne nekem ajánlott? 1000? v 1500? Csak SMT vagy SMC is jó?
Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
válasz Cs1csó #12768 üzenetére
Most belöktem mindent a linkelt oldalon és ezt kaptam:
Load Wattage: 455 W
Recommended UPS rating: 1000 VA
Recommended PSU Wattage: 505 WMég nem kuldték el a rendelésem, így tudom módosítani, viszont agyalok hogy ha nagyobbat veszek akkor SmartUPS legyen-e vagy BackUPS? Valamint hogy akkor most 1000 v 1500?
Ami a lényeg hogy pár perc uzemiönél nekem nem kell több.(a helyesírás azért olyan amilyen mert nincs magyar bill. kiosztásom)
Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
válasz cinemazealot #12763 üzenetére
Ok, hogy 660-as a tápom, de 400W-nál nem hiszem hogy többet enne a gép (nincs tuning) A monitor max 50W (74W max van megadva ha megy az USB hub maxon és a hangszórók is). Ez így 450W, a táp 90% effektivitással megy, az 500 és az APC szerint a 750-es smartups pont 500W-hoz jó.
Értem én hogy kicsit határeset de specifikáción belul van és az 1000-es és társai jóval drágábbak (750-es valamiért 60.000-el olcsóbb volt mint az 1000-es).
Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
Hasonló konfigom van és ez így kb 450-500W maxon amit egy 900-1000 VA cuccnak szerintem el kéne bírni ha nincs igény hosszú akkumulátoros idöre. Vagy van valami amit elfelejter hogy az 1500-asokat ajánljátok?
En pl. egy Smart-ups 750 VA -t rendeltem mivel csak annyi idö kell, hogy leállítsam a gépet ha áramszunet lenne ami évente 1x ha van.
Bazsy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest