- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Drágának tartják a 2 nm-es TSMC node-ot a tajvaniak egyes partnerei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
MaciG
addikt
Valakit érdekel egy rossz (beázott és nem kapcsol be) K750i? Ingyé elvihető.
BANZAII
-
SirRasor
addikt
E14 a kicsi, igen.
Az a zavaróan fehér, az a hideg fehér. Egyszerűen meleg fehéret kell venni és kész.
Balra a meleg fehér, jobbra a hideg fehér.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz WindyJoe #41289 üzenetére
Akkor megosztom itt a tapasztalataimat a legfosabb de eddig legjobb LED-es izzóról, amit próbáltam. Praktikerben (vagy OBI? Ami a Rókusi tescohoz közel van) vettem 5 db LandLite 2 W-os LED-es !!MELEG FEHÉR!! színű E14-es és E27-es izzókat 990 huf/db áron.
A fénye ~25W-os rendes pilácsnak felel meg, a fény színe teljesen azonos a rendes régi típusú izzókkal. Az 5-ből 2 hónapon belül tönkrement 3 Egy még bírja szüleimnél, ők a lépcsőfeljáróban használják, ahol elég sokat van kapcsolgatva. Egy meg nálam van a fürdőszobában, ahol szintén minden nap vagy 20x van kapcsolgatva, és esze ágában sincs tönkremenni.
Az elromlás annyira nem téma, mert elvileg 2 év gari van rá, tehát majd ha lesz időm, visszaviszem és kicseréltetem őket, viszont a fentiekből azt tudom levonni, hogy azon a helyen elég gyorsan tönkrement, ahol egyszerre SOKÁIG kellett működnie. Ahol csak pár percig működik, és utána van ideje lehülni az elektronikának vagy isten tudja minek, ami benne van, ott semmi probléma nincs. Illetve amik tönkrementek, azok mind E27-esek voltak, és már csak az E14-esek működnek.
Valakinek egyéb tapasztalata? 1 hónapon belül költözöm másik lakásba, és az összes világítást LED-esre tervezem. Van jobb alternatíva?
Ja még valami: annyit észrevettem, mintha picit vibrálna a fényük! Picit zavaró eleinte, de megszokható. Régi CRT-k 60 hz-s vibrálásához képest ez olyan, mintha 2x gyorsabban vibrálna.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tucsok.
senior tag
Srácok tudnátok segíteni: [link] 500ig jó lesz, köszönöm előre is
"So say we all"
-
mrobii
csendes tag
Üdv. Elsősorban elektronikásokat kérdezek. Nem akar valaki alkatrészt rendelni a [Chipcad] oldaláról? Mert ha szeretne akkor hozzám betársulhatna.
-
Rick4
félisten
válasz martonx #41291 üzenetére
Van rendes méretű asztalom, annak az alján bőven elfér ebből kettő is. Ha nem lenne, nem gondolkodtam volna ekkorában, illetve megfordítanám, ha csak és kizárólag a méret lett volna mérvadó, akkor valamit régen rosszul csinálok...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
WindyJoe
aktív tag
Most LED-es vagy fénycsöves megoldásról van szó?
Mondjuk LEDesnek ócsó az 1000 alatti, fénycsövesnek meg nem adnék 600-nál többet.
Mi fénycsöveseket használunk, a nonamekkel tényleg vigyázni kell, tungsram meg a philips vált be eddig a legjobban, meg most a tecsóban valami csavart féle volt akciós, abból vettem egyet kipróbálni (ez nem tom milyen márka, de nem a gagyi kategória) és eddig egész jól bevált, előnye, hogy rövid, kb olyan hosszú csak, mint a sima izzó. Philips hamar fölkapcsol és max fényerőt is hamar eléri, a tungsramnál lehet érzékelni egy fél s késést kapcsolásnál és a max fényerőt is csak kb 1 perc múlva éri el, de utána piszkosul világít.
Egyébként, ha már energiatakarékos, akkor min 21 W-ost kell venni (ami 100W-nak felel meg, fénycsőnél kb 5-el kell szorozni...). Kisebbnek nem látom értelmét, max a sloziba, ahol úgy se, kell, hogy kiverje a lámpa az ember szemét... (:
Nagy hátrányuk, hogy a kapcsolgatást nem annyira szeretik, tehát inkább hagyd égve, ha csak 5-10 percre kapcsolnád le, mert többe kerül az új égő, mint az a 2 Wh...
LEDesek sztem még elég gyerekcipőben járnak, legalább is, amiket itt árulnak. Drága és nagyon vetíti a fényt, a színe pedig elég katasztrófális... (Mondjuk aki szereti a spotlámpát, annak ideális, én rühellem...) Amúgy jelenleg olyan LED-eket építenek bele, amiknek az áramhasznosítása nem a legjobb, tehát hatásfokban a fénycsövesek szintjén van kb, nagy előnye, hogy több millió le-föl kapcsolást kibírnak, de persze ha gagyit veszel, akkor simán megpusztulhat akár egy kis áramingadozástól is...MOD: Tacskóban kell az akciókat figyelni, régebben 500, mostanában 600 körül szokott lenni tungsram pl...
[ Szerkesztve ]
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
bolcsodal
addikt
Sztem a 9W-os felel meg valami 60W-nak, de már a 7W-os is kiégeti a szemem... Nagyon olcsókat ne vegyél. Anno vettem a tesco-ban akcióban 747 Ft-ért, de a szemem sarkából látom, hogy vibrál (70Hz-környékén, mert már látom) és borzasztó hideg fénye van...
Ezek az Aldi-s égők meglepően jók. Féltem megvenni, de ezekben nem csalódtam.
Más...láttatok már olyant, hogy egy izzó úgy ég ki, hogy megolvad a foglalata is? Miaszar ez? A lakásban már két izzó járt így és félek, hogy a lakás hálózatával lehet a gond. Nem terheltem túl egyik foglalatot sem sőt...60W-helyett 45W-os izzó szállt el benne ilyen módon...Mindkettő hagyományos izzó volt nem a márkásabb fajta...
They drew first blood....
-
Rick4
félisten
válasz ErőVarázsló #41276 üzenetére
Köszi, de találtam jobbat, egy samsung scx 3205-ös lesz belőle. Jó az a fénymásoló, scanner funkció, tölteni meg 5-ért töltik a 2.5K-s tonert, ez se a drágább megoldások közé tartozik, bár mindegy, az 1000 lap eltart nálunk egy évig legalább....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
szumoo
senior tag
Bárcsak mindenhol ilyen gyorsan lehetne sörhöz jutni:
Állat csapoló!A nyúlon túl?
-
Rick4
félisten
válasz martonx #41268 üzenetére
Közben bővültek az igények, legyen fénymásoló és scanner része is, ennek egy 32 ezres Samsung felel meg, aminek 5 ezresért töltik a 2500 lapot tudó tonerjét. Szerintem nem rossz ennyiért.
-
martonx
veterán
Én az alap OKI nyomtatókat csak ajánlani tudom. Ami miatt kitűnik a többi nyomtató közül: LED-es techonlógiát használ, tehát kisebb a mérete, mint az átlag lézernyomtatóknak. Ehhez képest gyors, és szépen nyomtat. Ahogy néztem a tonerje se kerül többe, mint másnak, bár nem tudom hogy lehet-e belőle utángyártottat szerezni. És még olcsó is.
Média Marktban néha szokták akciózni, illetve webshopokban lehet belőle olcsót találni.Én kérek elnézést!
-
mrobii
csendes tag
Üdv. Nem tud valaki olcsó lézernyomtatót? Nem baj ha csak feketén tud nyomtatni. Csak nyákrajzokat szeretnék vele nyomtatni.
-
KeNTaGoN
tag
Eladó szánkót sajnos nem tudok, de ha kijössz Tápéra, akkor csúszhatunk együtt
Akad 1-2 szánkó meg műanyag hócsúszka is, és a töltés is közel van, ott realatíve biztonságosan lehet csúszkálni. Na meg barátnőm is állandóan azzal nyúz, hogy menjünk szánkózni...
Am ezeknek a led-csokroknak az E14-es kivitelének az átmérője nagyobb, mint egy közönséges gyertya izzó?
Sajnos olyan a csillár búrája, hogy csak a gyertya izzó megy bele, a kompakt fénycső nem fér bele. De nagyon idegesít, hogy pazarolja az energiát meg folyton kiég.www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
maláj
addikt
ez ott van a másik lidöl mellett igaz
-
skopy
tag
Helló
Nem tud valaki Szegeden olcsó szánkót gyermeknek ?Az akasztott embert, még az ág is húzza.
-
KeNTaGoN
tag
Holnap megyek Pestre, szal ha vkinek volna Szeged-BP kozt valami biznisze, az gyorsan szoljon. Gyorsabb, megbizhatobb es olcsobb vok mint a posta.
www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
ALI_G
veterán
Az energiatakarékos izzók közül melyiknek van hasonló világítása mint a hagyományosnak?
2500 K (Warm white) vagy a 2700 K-nak? -
Rick4
félisten
Vennék egy mono lézernyomtatót, havi 100 oldal a max amire kellene. Van tipp, hogy kinek mi az ami bevált, ill. ami nagyon nem? A lélektani határ 20K. Csak új, számlás jöhet szóba.
-
regvoltrossz
aktív tag
Karácsonykor szokás szerint sorra romlottak el a dolgaim: kávéfőző, 320-as vinyó(teljesen meghalt), vga hűtés (x1650-re)
Fentieket keresek óóócsónOly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
maláj
addikt
valaki megy majd Pestre Szilveszterezni ótóval
esetleg betársulnék 1 minimális üzemanyag kompenzációval -
ErőVarázsló
aktív tag
Samsung N150-HAT1 netbook dualcore + HSPDA modem eladó
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
maláj
addikt
szakad a hav má megen'
-
pmheros
őstag
válasz totya694 #41243 üzenetére
a vadász csak a dolgát végezte
szerintem a Mik*lást kéne meg*aszni mert sz*r helyen parkolta le a járgányát. A filmről is jól látható hogy környezetvédelmi területen az eltűnőfélben lévő alpesi zuzmó utolsó telepeit pusztítják el azok az ÁLLATOK. A vadász egyébként is megfelelően járt el hogy kilőtte a szemmel láthatóan öreg és beteg (valamint bamba) szarvasokat. Tette mindezt az állomány felfrissítése érdekében, amelyeket olyan szakmai szempontok alapján végzett, amiről nekünk kívülállóknak (hozzá nem értőknek) fogalmunk sem lehet.
A film végén a csodálkozása teljesen jogos, én sem láttam még ilyen rosszul megformázott digitális szarvas tetemeket.
Egyébként is nekünk magyaroknak a Jézuska hozza ilyenkor az ajándékokat az meg nem jár rénszarvas szánon. A piros kabátos szakállas muksót meg sokan látnák szívesen ha az is így ki lenne véletlen terítve.Boldog karácsonyt mindenkinek ! Egyetek annyi zsírosat és cukrosat, hogy utána szégyeljétek magatokat
nem vagyok tökéletes
-
sss
őstag
Kellemes karácsonyt mindenkinek.
Más: használ vki usb-s tv tunert? (DVB-T, DVB-C)
-
gaborba81
tag
Békés,Boldog Karácsonyt mindenkinek!
" Buta ember az, aki a más butaságából nem tanul"
-
pintyesz
senior tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
ErőVarázsló
aktív tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek és persze a családjának is!
Eladó VTX3d HD6870 1GB ddr5 2év futáros gari használva csak teszt erejéig volt
Beszámítás van!
[ Szerkesztve ]
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
őstag
Üdv:Attila
-
proper
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkiek!
-
ErőVarázsló
aktív tag
Áldott karácsonyt nektek!
-
biomassza
tag
Boldog karácsonyt nektek!
-
boba6
senior tag
Boldog Békés Karácsonyt mindenkinek!
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
SirRasor
addikt
Boldog karácsonyt mindenkinek
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Attix82
addikt
Elado egy Prescott 3,2 Ghz [link]
-
ben800
aktív tag
Boldog karácsonyt mindenkinek
-
LordVader80
őstag
ma minden filmben beszélő állatok vannak
May The Force Be With You!
-
őstag
Boldog békés karácsonyt mindenkinek!
Üdv:Attila
-
Rick4
félisten
Én ennyire boldog karácsonyt kívánok mindenkinek:
Aztán örüljetek ennyire az ajándéknak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
Én is Kívánok Boldog Karácsonyt Mindekinek!
-
Frenky89
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
LordVader80
őstag
-
maláj
addikt
inkább táplálkozzatok jó sokat
-
Old fox
tag
válasz LordVader80 #41220 üzenetére
csinálj magadnak jobbat
Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
LordVader80
őstag
Elég szar a tv műsor
May The Force Be With You!
-
Jimmy8
senior tag
Valaki esetleg tudja, hogy hol lehetne venni itt Szegeden lazacfilét? A nagy bevásárlóközpontokon kívül (ahol most nincs is) kérdezném. Nem fagyasztott érdekel....
[ Szerkesztve ]
-
pmheros
őstag
Eladó:
Powercolor HD4830 512MB GDDR3 (kép a netről)
-OEM (csak kártya)
-dvi, d-sub, HDMI
-nagyobbacska hűtő ami alapállapotban csendes, terhelve jól hűt(és nem csendes). Borda van még a memókon és a fet -eken is
-1hét gari
-13k, alku lehetA kártya nem az enyém, felkérésnek teszek eleget azzal hogy itt is meghirdetem. Privátban történő megkeresésre odadom a tulaj tel.számát, minden más egyeztetés/ egyezkedés vele kell hogy történjen.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
Rick4
félisten
Van egy jóállású 94 centis monitorom. Itt van az aláírásban..
-
adamik22
csendes tag
Köszönöm szépen,már megoldódott a fenyőfa ügy a penny-be vettem 499ft darabja,élő lucfenyő.igaz,hogy még ne láttam mert be van csomagolva,de jövőre beszerzek egy szép műfenyőt.Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
-
SirRasor
addikt
válasz adamik22 #41210 üzenetére
Mi már vagy 7 éve műfenyőt használunk, és nagyon szép, dús. Elbújhatnak mellette az igaziak Egyedül a fenyőillat hiányzik, és azt nem pótolja egy illatosító sem.
A műk meg olyanok, hogy körbe kell nézni.. van ocsmány is drágán, de van igényes is kevés pénzért.
Make Love not war!
-
D@ni88
addikt
válasz PowerBuldog #41206 üzenetére
jól látom hogy csökkent a monitor ára? Hiába a fasza panel, az emberek többsége a méteret válaszidőt és a felbontást nézi, ezután jön a többi.
Erről beszéltem, de akkor le lettem ugatva, és lám csökkent az ára, de mégse viszik ennyiért se.
Persze még mindig én vagyok a hülye, de az idő engem igazol -
adamik22
csendes tag
Sziasztok! Fenyőfát keresnék olcsón,max.2000ft-ot tudok rászánni,tud valaki segíteni?
-
PowerBuldog
veterán
Eladóak:
Nokia BH-214 Bluetooth sztereó fülhallgató
Nokia BH-503 sztereó Bluetooth-fejhallgató
Belinea 102030W 20.1" LCD P-MVA panel
Eredeti műsoros DVD-k, 1-2 alkalomnál többet nem voltak gépben.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
boba6
senior tag
vennék pár darab VGA ill. DVI kábelt
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest