- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Kompakt vízhűtés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #6329 üzenetére
Azt akartam mondani, hogy a próbálkozások blokkolásának semmi közte nincsen a protokollhoz és a port scan is meg fogja mutatni a nyitott portokat szintén függetlenül attól, h milyen szolgáltatás fut rajta, továbbá a brute force is használható ftp-n és sftp-n is, tehát ebből a szempontól semmi különbség közöttük.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6331 üzenetére
Ok. Köszi!
Én akkor eddig kevertem az ftps-t meg az sftp-t -
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6328 üzenetére
De a nason úgy kell beállítani, hogy bepipálom azt, amit bekarikáztam? És semmi más, igaz?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #6328 üzenetére
Lejárt az idő limit.
Azt azért gondolom te is látod, ftps protokollon nincs próbálkozás. -
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #6323 üzenetére
De azt a szabályt a 21-es portra is megadhatod, szóval akkor ugyanúgy törhető az sftp is mint az ftp.
(Egyébként nálam is tilt)[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6323 üzenetére
Nálam 3 hibás próbálkozás 15 percen belül = tiltás.
A tc-t kipróbálom holnap.Az ftps használatához semmi más nem kell, csak bepipálni ezt?
Ugyanaz a port, mint az ftp?
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #6318 üzenetére
A titkosítás hiánya annyiban probléma,h így a jelszó titkosítatlanul utazik, tehát ha vki sniffeli a forgalmat, abból kiszűrhető a jelszó... De a portscan nem csak az ftp portot mutatja meg és brute force v más pl szótáralapú támadással ugyanúgy törhető az sftp is.
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6318 üzenetére
Ha az ftps port van forwardolva, az rejtve marad?
Sehol máshol nem használok ftp-t, csak nas és a melóhely közötti szinkronizálásra.
Próbáltam az ftps-t, de olyankor a flashfxp nem tudja normálisan megjeleníteni az ékezetes mappákat/fájlokat.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6316 üzenetére
Akkor ezért nem működik a tc?
Flashfxp-t használok. -
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #6313 üzenetére
Pedig most akartalak megdicsérni, hogy jó kis szállóigét alkottál.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
Halfer
tag
válasz Mezga Aladár #6309 üzenetére
a default FTP porton
-
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #6270 üzenetére
Jó kérdés!
Aztán este megint visszajött a genyó Eddig 4.0.2228-as DSM volt fent, most felraktam a legfrissebbet, meglátjuk mi történik.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #6193 üzenetére
Egyetértek. Ember legyen a talpán, aki kibogozza ezt.
- mozi bolondéria -
-
No.01
őstag
válasz Mezga Aladár #6169 üzenetére
Csak 1 pelda a sokbol: Masoltam v.mit egy kulso HDD-rol, de onnatol, h minimalizaltam az ablakot nem lattam h hol tart a folyamat, ami meg nem lett volna akkora baj, de arrol sem kaptam ertesitest, h keszen van.
Volt par elore definiallt mappa amit torolni nem lehetett csak elrejteni...
Tovabba a kulonbozo mappak jogosultagainak beallitasa is nehezkesebb es joval kevesbbe atlathatobb volt, mint itt.
Lehet volt meg par aprosag nekem mindenesetre eleg volt es tanultam a leckebol. -
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #6132 üzenetére
Megelőztél ... mondjuk hozzá kell tenni, h az ssl nyilván sokkal kevesebb erőforrást köt le mint a webes bejelentkezés, szóval ebből a szempontból is jobb így nézni. A memóriát még a 'free' paranccsal is le lehet kérni, ami külön mutatja a swap meg a fizikai ram állapotát ... mondjuk elég kiábrándító, h nyugalmi állapotban is csak 40 mega szabad nálam a 256 fizikaiból (miközben a webes erőforrásfigyelő meg csak 25% -n áll).
(Nagyításhoz klikk a képre)
[ Szerkesztve ]
-
laczo
tag
válasz Mezga Aladár #6102 üzenetére
Sajna Így sem műxik
Gandalf mondja a Hobbitoknak: Jó nektek Hobbitok, mert a munkátok a hobbitok !!
-
laczo
tag
válasz Mezga Aladár #6100 üzenetére
Sajnos se belső hálón, sem külsőn nem találom, pedig azt írja hogy "fut"
Gandalf mondja a Hobbitoknak: Jó nektek Hobbitok, mert a munkátok a hobbitok !!
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6069 üzenetére
Persze, de az én értelmezésemben a belső hálós fix ip-re vonatkozott a kérdés.
A dyndns a következő lépcső. -
bosa
tag
Mond Te végigolvasod az összes betüt majd ezekből megfelelő szavakat alkotsz vagy pedig azt olvasod amit írnak?
(#6060) zserbox:
Upc-s modemre (tc7200u) van rákötve a ds213j NAS és ahogy a fórumba olvastam külső hálózatból való eléréshez először is routerrel fix ip-t kéne adni a NAS-nak, de ezt a router kezelőfelületén sehol naprm találom, esetleg valami tipp?
Egyik helyes válasz, mert ugye mindegy hogy router osztja ki vagy statikusan beállítod (kivéve ha van kismillió gép mert akkor van esély ip cím ütközésre)
(#6061) noklika válasza zserbox (#6060) üzenetére
Adhatsz a nason is fix ip-t.
Vezérlőpult-Hálózat-Hálózati interfészErre Te helytelen válasz:
(#6063) Mezga Aladár válasza zserbox (#6060) üzenetére
Úgy keresd DNS reg.
(ennek az a neve általában az esetek többségében hogy DDNS) de neki elsőnek FIX IP kellett(#6065) zserbox válasza noklika (#6061) üzenetére
Elméletileg megvan, köv. lépés a port forwarding lenne, ugye?
Azt a rooteren kéne megejteni?
Melyik portokat kéne?És itt megint jöttek helyes válaszok, illetve a Te értetlenkedő megjegyzésed. Légyszíves ne hurrogj le valakit aki megfelelően segített... áhhh mind1 inkább én maradok csendbe és zsörtölődök!
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
Be van reggelve már a synologyhoz
Szerk.:
#6067 olvastam, de elég sok a vakfolt
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6064 üzenetére
Mi az?
-
bosa
tag
válasz Mezga Aladár #6024 üzenetére
Hobbi töltögetésre elég a ds de ha több oldalon vagy fent és mindenhol szeretnél normális pu rangot elérni akkor legalább tm kell... rajtad kívül itt vagy 2-3 ember ajánlgatta csak a ds-t a többiek mind tm-t használnak. A másik érv a tm mellett hogy a ds még mindíg csak 2.5 körüli tm-re épül míg az általunk javasolt a 2.82.5 verzió ami nem kevés javítást tartalmaz a 2.5 képest....
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #6021 üzenetére
BT protokoll kódolás lenne az? Mert ha igen, **** nem ér !
Milyen neted van egyébként?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #5936 üzenetére
Persze, ez alapján csináltam.
De közben találtam egy másik leírást és lehet, h ha csak mailküldésre van igény parancssorból, akkor ez az egyszerűbb, de ezt még nem olvastam végig részletesen: [link]
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #5810 üzenetére
Tudom, azért kérdem, hogy náluk hogy van.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #5797 üzenetére
Rapsberry Pi + Raspyfi a jelölt. Csak az eszköz várat még beszerzésre.
Ezt USB-n akarom majd az erősítőmre kötni. Abban van az USB-SPDIF átalakító + DAC. Jelenelge ezzel tudok "főzni".
"De alap elvárás a bitperfect turmixmentes audio adat."
Ezzel mélységesen egyet tudok érteni.
De ha összejön végre a Hackintosh ott is tudok majd próbálgatni ezt-azt + USB vagy (alaplapi) koax kijárat.
A távolabbi terv egy USB-s DAC, csak az zsebbenyúlósabb lesz.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #5793 üzenetére
A frissítés és utána a hangminőség javulás érdekes, de pozitív. A mintavételezési / felbontási hiba azért elkeserítő.
A kliensprogiknál szerintem sok minden befolyásolja a borítóképek betöltését: WiFi kapcsolat, NAS sebessége, NAS csinál-e valami mást a háttérben, ami lemez igényes (pl. torrent), kliens oldalon az OP rendszer gyorsasága.
Androidra sajnos nem tudok más alkalmazást, amivel lehetne vezérelni az Audio Station-t.
Jó ez az Audio Station, de mint forrás vannak bizony korlátai. Nálam szépen szól egymagában is, de tudom, hogy tud ettől jobban is szólni a zene, csak más lejátszó eszköz/gép/program kell hozzá.
Leginkább egy dedikált hálózati zenelejátszó. --> Na ezt a legnehezebb találni, vagy ha van is, akkor k... drága.
Forráson még kísérletezem. Ahogy van időm haladni ezekkel. Zenét is kell valamikor hallgatni és a NAS-ra pakolni TAG-elve.
Más:
Synology honlapról egy kis infó a médiatranszkódolásról: link
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
gyorgy74
csendes tag
válasz Mezga Aladár #5785 üzenetére
Igen érthető akkor a beállítás TCP kapcsolatban off.
-
gyorgy74
csendes tag
válasz Mezga Aladár #5779 üzenetére
Itt is állítható ha erre gondolsz TCP-UDP....Automatikus. Egyébként én TCP-én csatlakozom.
-
gyorgy74
csendes tag
válasz Mezga Aladár #5775 üzenetére
Ez érdekes nekem így is működik a MED600X3D....És még stabilabb az NFS mint eddig volt. Ez előtt voltak csatlakozási gondok és ez most ezzel a beállítással megszűnt.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #5738 üzenetére
Lassan tényleg kellene írnom egy combosabb Logout blogot ezekről az alap dolgokról.
Kár, hogy a Synology-tól nem kapok érte semmit.
-
gyorgy74
csendes tag
válasz Mezga Aladár #5727 üzenetére
"Router 9091 port továbbítás, a nasnak."
Ezt leírnád részletesebben....Érdekelne a Transmission is ha távolról működik sosem lehet tudni.
-
gyorgy74
csendes tag
válasz Mezga Aladár #5716 üzenetére
Igen így a NAS ipével működik helyi hálózaton, azonban én távolról szeretném működtetni mert vidéken dolgozom. És távolról meg nem működik ez itt a gond.
[ Szerkesztve ]
-
bosa
tag
válasz Mezga Aladár #5722 üzenetére
Másfél év alatt eddig 4 alkalommal cseréltem klienst ebből 2 alkalommal ds volt és kb 100-150 torrentet költöztettem ... Nekem működött ahogy leírtam nézd meg a hivatalos fórumot elsőnek én is kételkedem de írták hogy így megy és tényleg ment...
[ Szerkesztve ]
-
bosa
tag
válasz Mezga Aladár #5711 üzenetére
Beállított mappa pl volume1/torrent akkor bemásolod oda és hozzáadod a torrentet. Tehát nem a rejtett mappába másolod.
-
gyorgy74
csendes tag
válasz Mezga Aladár #5711 üzenetére
Igen erre én is várnám a választ, mert adott esetben egy bizonyos letöltésnél, mint ahogyan a kép vizuálisan illusztrálja ott látni, hogy egy futósorszámot használ. De ha működne a Transmission akkor nekem az is jó lenne állítólag szépen el vannak egymás mellet a Download Stational.
-
gyorgy74
csendes tag
válasz Mezga Aladár #5710 üzenetére
A NAS IP ami a MyDS Centerbe van? Hostnével és IP-vel sem működik.
-
bosa
tag
válasz Mezga Aladár #5703 üzenetére
Az hogy rejtett mappában tárolja a letöltött dolgokat az független attól hogy a megadott mappában ott van. Tehát ha a megadott mappában ott van a seedelni kívánt tartalom akkor elkezdi ellenőrizni és ha jó akkor beáll seedbe.
-
gyorgy74
csendes tag
Igen a Download Station egy rejtet mappát használ a letöltéshez és feltöltéshez ezzel tisztában vagyok. Akkor pontosítok a transmission nekem a DS114-en nem működik valami oknál fogva. Én ragaszkodnék a DS-hez ha van rá valami lehetőség hogyan tegyem bele a rejtet könyvtárba a feltöltéshez az állományt, pontosabban @donwnload könyvtárba ami rejtett, hogy azt sid-be álljon letöltés nélkül. Egy WinSCP program segítségével a rejtet könyvtárat megtaláltam és azt is látom, hogy egy futósorszám szerint működik, tehát egy letöltésnek egy sorszámot oszt ki a rendszer. Azonban itt meg is akadtam...Hogyan tudnám több feltöltésemet ide berakni úgy hogy az sid-be legyen a Download Stational és ne kezdje el az állományt letölteni?
-
Patice
Topikgazda
Pedig amikor megvettem az én NAS-omat és elkezdtem használni akkor nálam működött ez a megoldás Download Station esetén is.
-
stargazer
senior tag
válasz Mezga Aladár #5667 üzenetére
akkor nem szabadna hogy beengedjen mert én a NAS-os admin fiók adatait abszolút nem adtam meg.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
stargazer
senior tag
válasz Mezga Aladár #5661 üzenetére
mármint ha bármilyen windows-os admin fiókkal? mi ebben a logika? mi köze van egy bármilyen pl. windows-os gép bármilyen admin userének ahhoz hogy mi van a NAS-on? elvileg nem szabadna hogy beengedjen. hacsak explicit meg nem adod hogy ezzel és ezzel a NAS-os felhasználói fiókkal kéred le az adatokat. nem?
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
addikt
válasz Mezga Aladár #5600 üzenetére
Nekem Synology Remote van a DS209 meg az erősítő között.
Előnye hogy rádiós a távirányítója nem infrás, ezért nem kell közvetlen rálátás, mehet a NAS tetejére a tévé alá/mögé. Van egy USB portja (egy HUB is van benne) szóval nem foglalja le a portot a többi eszköz elől (nekem egy APC UPS van rákötve ezen keresztül).Hátránya hogy nincs kijelző, bár a DS Audio-val mobilról vezérelve mindegy is.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #5600 üzenetére
Ennyire nem jártam még utána, köszönjük az infót!
-
senior tag
válasz Mezga Aladár #5579 üzenetére
Ha jól tudom, csak IP-s kamerák működnek.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #5568 üzenetére
Érdekes, most kb. jó, és nem csináltam semmit.
-
devil-k
nagyúr
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #5570 üzenetére
Nekem akkor esik vissza a sebesség, ha be vagyok jelentkezve a dsm-be.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #5568 üzenetére
Sajnos, minél több minden van bekapcsolva és minél több minden pörgeti a procit, a másolási sebesség annál jobban csökken. Ezt már én is kitapasztaltam.
Megoldás: Amire nincs feltétlenül szükség, azt ki kell lőni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
rlazol
veterán
válasz Mezga Aladár #5554 üzenetére
megcsináltam mindent, de nem megy, a windows 619-es hibával dobja vissza a csatlakozási próbálkozást.
Csak a 1723-as portot nyitottam meg a routereon, DDNS-be jó,ha a *.synology.me-t írom be?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
madarasz92
őstag
válasz Mezga Aladár #5480 üzenetére
Az melyik?
-
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #5444 üzenetére
Köszönöm, király vagy!
Most csináltam egy teszt mappát, engedélyeztem rajta a WD-t, tiltottam a 2049-es portot és most zsírul megy a teszt filmem (ez kb. 2 percenként megakadt), beállítom majd a komplett film mappát és még nézegetem, de szerintem nem lesz gond.
Köszi!
(#5445) Doky586
Az SMB és a NFS két különböző dolog, semmi közük egymáshoz.
Igen, ezt tudom.
Csak az SMB-nél van ez a kapcsoló a normál és a magas sebességhez.
Nem tudtam, hogy ott is van ilyen kapcsoló, azt tudtam, hogy NFS-nél van lassú és gyors változat (csak a WD-ben nem volt ilyen opció, automatikusan állította be, de az ip tiltás megoldotta).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Halfer
tag
válasz Mezga Aladár #5264 üzenetére
Akkor úgy kérdezem a dolgot, hogy VLC-ben van Hálózati műsor megnyitása opció, ide egy távoli PC-n beírom a (nem-helyi) NAS DDNS címét akkor semmi sem történik. Míg FTP-n elérem, DSM-et webről elérem. Mit tegyek másképp?
De köszönöm a másik tippet, megnézem XMBC-t vagy plexet.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #5139 üzenetére
HiFace-t próbáltad a Synology-ra kötni? Vagy a driver miatt fölösleges?
-
devil-k
nagyúr
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #5070 üzenetére
Na újabb tapasztalatok: letöltöttem két anyagot is: 24/48-as és 24/96-os zenéket. Előbbit mindkét beállítással viszi gond nélkül, csak kikapcsolt állapotban tompábban szól. Utóbbinál ugyanaz a tapasztalat mint korábban, a 96khz-es anyag egyszerűen borzalmasan recseg, szaggat.
A HRT-t mind XP, mind W7 alatt képtelen voltam normális működésre bírni, szóval ez esetben lehet, hogy a DAC-om nem túl jó...
A pipát berakva a NAS-on minden hibátlanul megy, amit eddig kipróbáltam.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #5070 üzenetére
Nem kizárt, hogy jól megy neki, a HRT-m már W7 alatt is produkált érdekes dolgokat.
Letöltök egy másik anyagot és azzal is kipróbálom a dolgot, majd megírom a tapasztalatomat.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #5060 üzenetére
Az szép.
Nekem az erősítőbe van építve a DAC, nincs semmilyen kijelző ajta, csak két tekerő gomb (Hangerő + forrásválasztó).
De a működése és a + infók (amit a hivatalos fórumon kaptam) alapján szerintem kilogikázható:
Ha nincs engedélyezve a magas minőség (= 16 biten megy ki minden, mintavételi freki változatlan):
16/44 esetén 16/44 megy ki, 24/96 esetén 16/96, 24/192 esetén 16/196. Eléggé elcseszett párosítások, de a kisebb bitmélység (talán) válasz lehet arra a megfigyelésünkre, hogy beszűkül a dinamika.
Ha engedélyezve van a magas minőségű kimenet (= 24 biten megy ki minden):
16/44 esetén 24/44 megy ki, 24/96 esetén 24/96 megy ki, 24/192 esetén 24/192 megy ki. Elméletileg. Itt csak annyit figyeltem meg, hogy nem igazán változik a dinamika, ha a vezérlő alkalmazásokban a hangerőt állítom, azaz nagyobb a tartalék 24 bit esetén. (Digitálisan állítja a hangerőt, amit a bitmélység csökkentésével ér el - tudtommal.)
(#5064) Intelligencs:
Ehhez szerintem be kell kapcsolni a Médiaszervert a Csomagkezelőben. Ez fogja láttatni a belső hálón faterodáéknál a NAS-t = DLNA megosztás (is). Gondolom a TV hálózat képes...
Ha a média szerver be van kapcsolva, akkor DLNA-val látható a 3 alap könyvtár: music, photo, video. Ha a médiaszerver mér nem volt bekapcsolva, akkor lehet ezeke a könyvtárak még létre sem jöttek automatikusan. Ha bekapcsolod, akkor szerintem létrejönnek. ezekben a könyvtárakba kell bepakolni a megfelelő tartalmakat értelem szerűen.
Hozzá lehet adni más könyvtárakat is. Ezt a médiaindexelésénél teheted meg. A fent 3 könyvtárat amúgy is ajánlott indexeltetni itt.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #4860 üzenetére
Szia!
Bocsánat a késői válaszért. Most volt alkalmam tesztelni az Audio Station-t.
Kivettem a pipát a magas minőségű kimenet elől és meghallgattam így pár HD felbontású számot.
Nálam probléma mentesen mentek így is ezek a zenék (24/96 és 24/192), de kisebb dinamikával, kevesebb részlettel.
Visszaállítva a dolgokat újra megvolt az a dinamika, azok a részletek, amiket ezeknél a számoknál megszoktam.
Lehet hogy az elsővel is ellennék, de az laposabb volt, nem sokkal, tök hallgatható volt úgy is, de bepipálva számomra élvezetesebb hallgatni.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #4894 üzenetére
"Érdemes lenne elgondolkozni, a fejparkolás milyen célt szolgál?"
Milyet? Legfőképp energiatakarékosság és a fizikai behatások elleni "védelem", nem?
No és az miért van, hogy egészen pár héttel ezelőttig minden 1, 2, és 3 terás WD Red-et gyárilag kikapcsolt fejparkolással adtak el? Másfél évig nem volt fontos, csak most?
És ha már bekapcsolják, akkor mi ez a sokaknál tapasztalható, 8 másodperces beállítás? Így pár hónap alatt eléri a "vállalt", nem kevés, 600 ezres számot. És egy NAS-ba szánt merevlemeznél miért van arra szükség, hogy óránként 450-szer kicsapkodja a fejet oldalra?
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #4860 üzenetére
Amint lesz időm megnézem.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #4853 üzenetére
Én használom a DS Audio-t rendszeresen. Egy Hyvox Myotis erősítőm van beépíttett USB--> S/PDIF átalakítóval + Lupus C MKIII DAC résszel.
Nekem ki van pipálva a magas minőségű kimenet (24 bit). USB-s rákötöttem az erősítőre a NAS-t közvetlenül és mindenféle felbontású zene hibátlanul megy és nagyon jó minőségben.
Synology fórumán annyit tudtam meg, hogy a magas minőségű kimenet kiválasztása esetén 24 bit-en megy ki a hang. A mintavételi frekvencia pedig annyi lesz, amennyi a forrásban van.
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #4853 üzenetére
Kipróbáltam még egyszer, kivettem a pipát és újraindítottam az Audio Station-t de akkor is ezt a recsegős hangot adta. Sajnos csak egy ilyen hanganyagom van, mással nem tudom kipróbálni, de szerintem azzal sem adna más minőséget.
Nem hiszem, hogy a driver töltése miatt lenne ez, ha a W7-en rosszul állítottam be a DAC-ot, akkor ugyanezt csinálta.
Kár ezen agyalni, hifisták kapcsolják be ezt a funkciót és készhttp://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #4847 üzenetére
Na most tudtam kipróbálni, amit kértél. Maradjunk annyiban, hogy kivéve a pipát nem megfelelő a 24/96-os fájlok lejátszása. Recseg, szaggat, egyenetlen, tompa stb...
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #4845 üzenetére
Na akkor most már ezt is tudjuk
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #4843 üzenetére
Valószínűleg lejátszaná, de csak 16 bit lenne a kimenet. Ez hasonló lehet, mint amikor a W7 alatt be lehet állítani, hogy 16bit/44,1kHz, vagy 24bit/96kHz legyen a kimenet a hangkártyán. Ennek némileg ellentmond, hogy kikapcsolva is simán átállt 96kHz-re, azt nem tudom ellenőrizni, hogy az most 16 vagy 24 bit volt.
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #4841 üzenetére
Rögtön bekapcsoltam, amikor megvettem, sosem próbáltam ki milyen lenne nélküle Rákerestem, és ezt dobta ki: "Enable high quality output for USB speakers: With this option, you can enjoy better audio quality if your music files and the sound card of the DAC (Digital-to-analog converter) connected to your DiskStation support 24-bit audio output when USB speakers are plugged in to your DiskStation."
Akkor lehet, hogy 16 bit alapból és 24 bit bekapcsolva.
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #4838 üzenetére
Ha jól tudom, akkor engedi a 44,1k vagy 48k feletti mintavételt. Régebben ezt állítólag nem tudta. Nekem van 96k-s anyagom és látom is a DAC-on, hogy átvált.
Egyébként a NAS jobban kezeli a cuccot, mint a win7... W7-en állandóan bajom volt vele, ez meg gond nélkül megy.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz Mezga Aladár #4831 üzenetére
Ha az Audio Station-re gondolsz, akkor én egy HRT Music Streamer II-es DAC-ot használok vele (nem tudom, hogy ez neked milyen kategóriába esik).
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #4762 üzenetére
Így is lehet nézni a dolgot. Én nem szoktam használt eszközöket venni (főleg nem HDD-t), mert egyszer ráfáztam. A te "módszereddel" élve minden rendben volt egy 4 TB-os merevlemezzel, ami aztán 2 hét múlva elszállt. Mielőtt degradálod a másikat, ezt is vedd figyelembe....
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #4650 üzenetére
Kár, hogy az usb lemeznél a nason nem tudom ezeket megnézni.
Fontos adat nincs rajta, innen seedelek. Lehet, h az tett be neki, hogy folyamatosan ment. Egy ugyanilyen már tönkrement, ott nem a lemezzel volt gond, hanem valami usb csatis gondja volt.[ Szerkesztve ]
-
paparazzi2
tag
válasz Mezga Aladár #4646 üzenetére
Melyiken? A DS209J-n vagy a DNS-345-ön?
A DNS-345 ön még nem is találom ezt a funkciót. -
paparazzi2
tag
válasz Mezga Aladár #4642 üzenetére
-
hriska
aktív tag
válasz Mezga Aladár #4584 üzenetére
Más választásom nincs is mint várni,mert letöltöttem a synology oldaláról is a photstation.spk,és próbáltam telepíteni,de ezt írja:
Ha a syno oldaláról letöltöttre ezt írja,akkor valami nem kerek.Persze frissíteni nem is tudom,mert nem is telepíti így
Nem kompatibilis az én diskstationommal.Haha.A modell száma alapján töltöttem le[ Szerkesztve ]
-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
hriska
aktív tag
válasz Mezga Aladár #4581 üzenetére
Használsz DownlodStationt?Nem halt be frissítés után?
Csak mert sokan erre panaszkodtak.Bár az is igaz,hogy akiknél minen ok,azok miért panaszkodnánakVan esetleg valahol egy lomtár ahol meg tudnám nézni hogy nem e töröltem még az elején?
Bár akkor is ott kéne a csomagkezelőben lennie[ Szerkesztve ]
-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #4555 üzenetére
Nekem nincsen ilyen opcióm
-
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #4527 üzenetére
Nos, kipróbáltam, a WD-ben csak egy Linux megosztás opció van, azt beállítottam, meg is jelent a NAS a linux megosztásoknál, el is indult a film, de sokkal lassabb volt, mint a wines megosztás, szóval lehet akkor ez ennyit tud
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #4530 üzenetére
Igazad van.
Lehet, hogy véletlenül a domainnal akartam bejelentkezni? Nem emlékszem már.
De ez azért furcsa, mert régebben, pár dsm frissítéssel régebben meg az volt, ha belső hálón beírtam a böngészőbe a domaint, akkor átírta a belső hálós ip címre. -
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #4524 üzenetére
Kifejtenéd ez mi ez?
-
tobias40
veterán
válasz Mezga Aladár #4356 üzenetére
Még a kamera szoftot is leállítottam kíváncsiságból de így is marad az átlag 50-70% proci használat!
Sztem itt vmi más gebasz is lehet...[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #4362 üzenetére
Bal felső sarokban menü gomb, ott kiválasztod az Erőforrások figyelését és ott katt a procis részre.
-
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #4360 üzenetére
Ciccc-ciccc
Egyébként Erőforrások figyelése nekem ki van rakva a DS-ben, és ott ráböktem a procis részre.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Mezga Aladár #4347 üzenetére
Hogyan tudok ilyen képet készíteni win7 alatt és ide beilleszteni?
-
tobias40
veterán
válasz Mezga Aladár #4338 üzenetére
Chrome!
-
Möhe
addikt
válasz Mezga Aladár #4315 üzenetére
Nem is akarok RAID-et. Csak hogy elérhető legyen a hálózatról és a torrent is menjen rá.
-
Criton
veterán
válasz Mezga Aladár #4200 üzenetére
nálam ha az ssh engedélyezve van, akkor folyamatosan próbálkoznak kívülről bejönni.
Biztonság kedvéért jobb használat után letiltani. -
AndrewTdi
addikt
válasz Mezga Aladár #4197 üzenetére
Érthető, köszi.
csak a cím nem jó. Synoco.com -ra érvénytelent ír.
szerk: talán itt?
Synocommunity
http://packages.synocommunity.comszerk: ebben nem látok midnight commandert. :-s
[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
válasz Mezga Aladár #4195 üzenetére
no ezt hogy és mivel hozom elő?
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #4157 üzenetére
Az az érdekes, hogy ha átteszem a 1-es kötetről, akár a 2-es kötetre, akár a külső vinyóra az ideiglenes helyet, akkor látszik a @download mappa. A @tmp az akkor sem.
-
Rick4
félisten
válasz Mezga Aladár #4134 üzenetére
Maradjunk ennyibe, ettől a tények még tények maradnak..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #4134 üzenetére
Én is kipróbáltam, még anno, kivettem a nasból, leformáztam a vinyót, és nem engedte régebbi verziót telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Mezga Aladár #4131 üzenetére
Meg is van, megtalálod itt method 3 néven a lap alján: [link] Szóval ezek után maradjunk annyiban, azért, mert nem tudsz valamit, az még létezhet.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Mezga Aladár #4131 üzenetére
Nekem sikerült, másnak vajon miért nem megy?
-
Rick4
félisten
válasz Mezga Aladár #4129 üzenetére
A vinyót azért törlöd, hogy ne maradjon rajta régi verzió, tehát kiderülöd a downgrade tiltást. Amúgy meg olyat teszel rá, amilyet szeretnél, az assistant-nál betallózod és ennyi. Ott van a synology oldalán, megkeresed magad, vagy belinkeljem?
-
Rick4
félisten
válasz Mezga Aladár #4127 üzenetére
És miért is?
-
Möhe
addikt
válasz Mezga Aladár #4089 üzenetére
Mert olyan tetű lassú, és pötyögni kell neki hogy az alapnak vélt dolgokat teljesítse.
-NAS restart után órákkal is csak ellenőriz a DS
-ha nem állítod be, akkor csak letölti a torrentet de nem áll be egyből seedbe
-nem görgetős a listázása, hanem csak tizenpár torrentet tesz ki egy oldalra (nekem ez kényelmi okból nagyon elb@...ott megoldás) -
teisfiamblue
csendes tag
válasz Mezga Aladár #4091 üzenetére
Köszi a választ.
Lehúztam, csak üresen van rákötve a routerre. A power led villog folyamatosan, és továbbra sem található.
(A winyót amúgy kipróbáltam a routerre is rá lehet kötni az látja, a TV-re is az is és persze a PC is. )Olyan autós vagyok, aki az autót nem szerelni, csak vezetni szeretné.
-
need
addikt
válasz Mezga Aladár #4089 üzenetére
sajnos azt kell hogy mondjam hogy nekem van több olyan dolog ami ezzel a Nassal ami X aktává válik..! számomra rejtély hogy miért nem működik úgy ahogyan kellene..!
persze le esett a tantusz amikor írtad vagy is utána..
a Csomagforrásoknál hozzá van adva a http://packages.synocommunity.com link..! akkor ez esetben meg kellene jelennie a Csomagkezelési Központban az /összes alatt a M.C. nek is..hát nekem nem jelenik meg..!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB VGA eladó (2025. 02. 18-ig garanciális)
- Kaon AR1344E V2 AX wifi 6 mesh
- Xiaomi 13T Pro - 12/512 - fekete - Media Markt garancia
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, 6. gen. i3 CPU, 120 GB SSD, 8 GB DDR4 RAM, 2 GB VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest