Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Mezga Aladár #19623 üzenetére
Megpróbáltam ezt is de semmi eredmény. Közbe rászántam magam és megcsináltam az újratelepítést.. Eltűnt minden sajnos, szerencsére hogy a fontos dolgok a másik winyón is rajta vannak a PC-n.
(#19625) zoltan6
Akkor nem csak én jártam így, hanem te is. Lehetséges az a gond hogy 1 slotos winyóból lett átrakva a HDD 2 slotosba. Ha előtte is 2 slotosba lett volna, akkor valószínű hogy nem lenne semmi gond.
iPhone 13 Pro Max
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #19626 üzenetére
Na szóval.
Megy a migráció ha 2 rekeszest 2 vagy több rekeszes cuccra cseréled, értelemszerűen ha 4 rekeszest 4 vagy nagyobbra cseréled, stb.
De 1 rekeszest kizárólag 1 rekeszes lehet migrálni. [link]
Szóval előtte menteni kell. Hogy ez mekkora szívatás! &@¤ß÷ -
senior tag
-
zoltan6
őstag
válasz Mezga Aladár #19628 üzenetére
f@sza,mehetne az összefoglalóba.
-
veterán
Na ezt a cikket nem találtam meg, de akkor most már tudjuk hogy SAJNOS ez így működik "helyesen".
Köszi!
Közbe újrakonfiguráltam a tűzfaltól kezdve mindent, nagyon jó ez a DS216Play. A Webes felület is sokkal gyorsabb, Download Station-be is sikerült minden belőnöm, úgyhogy jó kis masina. Sajnos ezt negatívnak tudom csak felróni hogy a Syno nem oldotta ezt meg hogy 1 lemezesből 2 lemezesbe át lehessen rakni adatvesztés nélkül a winyót.
iPhone 13 Pro Max
-
törölt tag
12 lemezes nasról (xpenology) csak 2 lemezt használva lehetett migrálni gyári ds215-re. Szóval megy lefelé is. Arról nem is beszélve, hogy a 2 lemezes raidből (tükrözés) ha csak egyet teszel be az újba, akkor is megy a migrálás (szóval backupnak még ott lehet hagyni egy komplett vinyót a régi nasban, működő állapotban)
-
senior tag
válasz Mezga Aladár #19626 üzenetére
A HDS szerint 100/100 - nem talál hibát...
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Essejó
veterán
Azért arról az alig elhanyagolható apró nüansznyi részletről még ne feledkezzünk meg, ráadásul a belinkelt oldalad is több helyen megemlíti, hogy az átpakolás előtt mentsük a beállításokat majd a diskek átrakása után Synology Assistantal keressük meg a NAS-t a hálózaton és nézzük meg hogy "Költöztethető"-e az állapota (Migratable), ÉS egy CENSORED! szóval sem említik azt, hogy Böngészővel barkácsoljunk
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #19638 üzenetére
ha elolvastad volna amit linkeltél:
"RAID kötet: A cél DiskStation eszköznek elegendő merevlemez-nyílással kell rendelkeznie a forrás DiskStation eszközön található RAID kötet valamennyi merevlemezének elhelyezéséhez. Ha azonban csak a forrás DiskStation néhány rekesze van használatban, akkor annak az adatai egy kevesebb rekesszel rendelkező másik DiskStation eszközre is áthelyezhetők."
-
senior tag
válasz Mezga Aladár #19642 üzenetére
Végül is tegnap éjjel végigküldtem rajta egy hosszú smart ellenőrzést - és reggelre már a NAS szerint is teljesen OK volt a HDD
Köszi a segítséget mindenesetre!
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Zolee11
senior tag
válasz Mezga Aladár #19649 üzenetére
Köszönöm! Valóban, az előző hdd-n is ugyanígy kellett létrehozni a mappá(ka)t. Meg kell szokni ezt a működési formát.
no brain, no problem
-
tobias40
veterán
válasz Mezga Aladár #19706 üzenetére
Nekem az asztali gép és a Nas között van egy tplink 1043 és mégis csak 15-25Mbps a másolási sebesség,ez miért lehet?212j van remélem nem csak ennyit tud..
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #19732 üzenetére
Milyen beállításokkal? Fogalmam sincs, melyik típust kell választani, vagy honnan lehet hozzá külön drivert telepíteni, a neten nem találtam semmit.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Mezga Aladár #19934 üzenetére
dettó, mióta beállítottam, egyszer sem volt, hogy a DDNS szolgáltatás hibájából ne tudtam volna kívülről elérni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Doky586
nagyúr
stomi76 -nál is és nálam is rendszeres az ilyen hiba, meg ha visszaolvasol pár évet akkor itt a fórumon is előfordult csomósodva már sokaknál...
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #20056 üzenetére
OK! Csak tipp volt.
Jómagam, nem használok FTP-t. Ki van kapcsolva a szolgáltatás. Web DAV-ot, meg CIFS-t használok.
-
Doky586
nagyúr
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #20170 üzenetére
Nekem a DIGI ISP-nél és DSM 5.2 alatt példa értékű a Synology DDNS (IP váltás követési gyorsasága).
Múlt héten zajlott a DIGI-nél a nagy IPv6 dual-stack átállás. Az elején nem ment minden simán az IPv6-al, de e hét elejére bereszelték.
Nos, a lényeg:
A próbák alatt kb. 200-szor (Nem túlzás!) váltottam IP címet pár nap alatt (le/fel kapcsolódások, router újraindítások stb.), és a végén már a működő IPv6 is bejött a képbe, amikor a DHCP-PD is végre működni kezdett.
Így a Syno DDNS szolgáltatását most aztán leteszteltem, de piszkosul ám.Nos, a Synology DDNS szinte percen belül regisztrálta mindig az új IP címet és DDNS címmel is - a kis kieséseket tekintve - elérhető volt a NAS. (Amióta IPv6 címem is van, azt is nyilvántartja.)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Mezga Aladár #20178 üzenetére
"Van valami oka" igen van. Az hogy nincs frissebb rá...
-
tobias40
veterán
válasz Mezga Aladár #20306 üzenetére
Mihez kell a csoda?
Nem jó ahogyan írtam?
Ha nem akkor elmondanád hogyan kell csinálni?
caris1:így már értem..
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Mezga Aladár #20311 üzenetére
És akkor hogyan tudom használhatóvá tenni ha kivettem NAS-ból?
-
tobias40
veterán
válasz Mezga Aladár #20317 üzenetére
Ha megmarad az csak bónusz,de úgy is jó ha nem csak usb-ről tudjam használni a Mederer 600x-el!
-
caris1
tag
válasz Mezga Aladár #20473 üzenetére
Köszi, az elején megijedtem a vietnami(?) szövegtől, de szerencsére a leírásban már angolul van.
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
Darvascapone
csendes tag
válasz Mezga Aladár #20603 üzenetére
Az eredeti terv nalam is az usb wifi lett volna de ezt jobbnak gondolta az aki megcsinalta.
Capone
-
MrCsiT
addikt
válasz Mezga Aladár #20652 üzenetére
Csak a Synology tapasztalatát tudom megosztani Veled:
"Taipei, Taiwan—July 30, 2014—Synology® Inc. today announced compatibility results for new WD Red® and WD Red Pro 3.5-inch NAS hard drives, including WD60EFRX (6 TB), WD50EFRX (5 TB), WD4001FFSX (4 TB), WD3001FFSX (3 TB), WD2001FFSX (2 TB). After comprehensive stress testing, Synology has confirmed the above hard drives to be compatible with selected DiskStations and RackStations from x15, x14, x13, x12, x11, x10 series."
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
need
addikt
válasz Mezga Aladár #20651 üzenetére
ez sem segített...
viszont..
mivel nem nagyon vagyok jól linuxban és nem sok parancsot ismerek elsősorban azt szeretném kideríteni hogy egyáltalán van e NFS megosztás!!?
létre hoznám újra a volume1/ és ide mit kellene írnom hogy az egész Diskstationt lássa..?! Vagy egyáltalán hogyan tudom kideríteni hogy van e NFS megosztás..?!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #20667 üzenetére
nfsstat -l
Terminálon kiadva a parancs.
-
a.gabriel
tag
válasz Mezga Aladár #20670 üzenetére
Köszi így már tiszta.
De, akkor mi nem OK nálam, merre keressem?
A minőség az nem véletlen!
-
a.gabriel
tag
válasz Mezga Aladár #20672 üzenetére
Elnézést kérek, de ez nekem most kínai.
Lehet, hogy gáz, mert ezt tudnom kellene...., mond, mit hogyan csináljak.Nem szégyenlek tanulni senkitől sem!
-
a.gabriel
tag
válasz Mezga Aladár #20674 üzenetére
Minden ment simán.
Csak ilyen szájbarágósan kell nekem leírni (sajnos)Úgy csináltam, ahogy leírtad, lejjebb látható a végeredmény:
Ha jól veszem ki, akkor tudja a full duplexet a systemem, csak nem írja úgy ki?
-
a.gabriel
tag
válasz Mezga Aladár #20678 üzenetére
Annyi volna még a kérdésem mára, hogy van egy DS1511+ 2.db 4TB WD Red-el SHR-be.
Ha ezt kibővítem további 3.db-al, azaz összesen 5.db lesz benne (továbbra is marad SHR-be), akkor sebességben fog-e változni az up&down adat sebességem a mostanihoz képest?A minőség az nem véletlen!
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #20708 üzenetére
Az még nem tragédia.
Mint nokliká-nak is írtam, a router tűzfala már elegendő védelem, feltéve, hogy jól van beállítva, de néha nem árt a második vonal. ... és ez a NAS tűzfala.
-
Süvi
őstag
válasz Mezga Aladár #20721 üzenetére
Az enyém támogatja 214 play
VEzérlőpult>Hardver>Általános bekapcsolva.
Akkor még kellene valamit állítanom a routerben is
Köszönömclaire78 : Én is pont így vagyok, akkor próbálgatom
-
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #20728 üzenetére
Elolvastuk magic packet!
Gondoltam a NAS saját alkalmazásai képesek eme csomag küldésére, vagy éppen a router nem támogatja.
Minden esetre egy MAC Mini gond nélkül képes ugyanezen a hálózaton WOL-nel felébredni. -
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #20732 üzenetére
Köszi! iOS-re is van jó pár, csak azt nem értem, hogy a gyári DS alkalmazásokra miért nem lehetett ezt a funkciót beletenni?!
-
Süvi
őstag
válasz Mezga Aladár #20728 üzenetére
Köszönöm, sajnálom, hogy a gyári IOS alkalmazások nem keltik fel.
Ti egyébként használjátok ezt a funkciót vagy csak hibernáltok?
Egyébként levettem róla a Plex-et, mert rendesen erősforrásigényes program és nem is nagyon használom ki, ill. 1,5 éve folyamatosan ment a gép, 2 áramszünetet kivéve.claire78: Tudnál küldeni, ami Neked bevált IOS-re?
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz Mezga Aladár #20766 üzenetére
Annyit biztos, de nekem majdnem dupla van,
Hány torrented van?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz Mezga Aladár #20769 üzenetére
Na látod, nekem pl ennyi letöltés sosem fut egyszerre, csak egy
-
enginev3.0
félisten
válasz Mezga Aladár #20786 üzenetére
Tetszik a 211, 1.6ghz proci mint az nsa325be, bár a ram kevesebb, de szerintem ramot nem evett sokat az nsa sem, masnem lecserelnem a 2*2TB HDD-t
-
Doky586
nagyúr
válasz Mezga Aladár #20840 üzenetére
Az előzőleg csatolt kép utolsó bekezdése Veled foglalkozik..
-
kavarc
aktív tag
válasz Mezga Aladár #20855 üzenetére
Nos...
A gyári asus firmware-ben nem találtam arp binding menüt...
A statikus dhcp oldalon van egy ilyen összerendelés, ahol bármilyen fake mac-et elfogad kivéve az FFFFFFF -et. Azt mondja a router, hogy érvénytelen MAC cím. Nem veszi be a gyomra.
Szóval itt egyelőre megállt a történet. Azért fel nem adom. Csak most kicsit tanácstalan vagyok. -
Tuomas
addikt
válasz Mezga Aladár #20897 üzenetére
Nem tudom, lehet igazad van. Azt tudom, hogy az enyém, ha a NAS este automatikusan leáll, a külső vinyó is leáll vele együtt Más eszközzel nem próbáltam
We were here
-
Sanya
nagyúr
válasz Mezga Aladár #20934 üzenetére
Gyari vagy openwrt?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #20934 üzenetére
Csináltam egy gyorsteszt, nasról laptopra 2.4g 11-12 MB/s 1043 és archer c7 is fal nélkül 5m kb. Egy fallal 9MB/s.
-
Essejó
veterán
válasz Mezga Aladár #21030 üzenetére
Igen! Örülsz mi?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
gooof
csendes tag
válasz Mezga Aladár #21099 üzenetére
Belsővel próbálkozok, az amit amit fent írtam, az levélben jött, nem tudom, honnan szedi... Nekem 192.168.1.10. a fix belső ip-je, de az el is van mentve könyvjelzőnek, nem is változtattam semmit. Csak jött a szoftverfrissítés meg a levél utána, és azóta nem fut a dsm a keresőben. Napi szinten kapom azóta a hasonló leveleket más és más ip-kkel...
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz Mezga Aladár #21115 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Valóban nem egy saját alkalmazásról van szó, hanem egy SynoCommunity-s csomagról.
Majd megnézem ssh-val, mert tegnap csak kb. 3/4 órám volt a telepítésre és kipróbálásra, de ismerősnek ez nem lesz járható út, Neki a "varázslós, végigvezetős megoldások" valók.
Erről jut eszembe, hogy magában a DSM-ben nincs egy normális terminál csak kívülről belépve ssh/telnet segítségével érhető el a parancssor? Az idő rövidsége miatt tegnap csak egy GateOne nevű csomagot leltem, de ez nem az igazi ....
Bye, Fifi
-
psg5
veterán
válasz Mezga Aladár #21247 üzenetére
Igen el, de plussz hdd telepítéséről nem talaltam infot.
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz Mezga Aladár #21249 üzenetére
Nem, csupán már az is fura hogy nem kell kijelentkezni nas-ból, ha lekapcsolom böngészőt, nem tudtam, bár nyilván selytettem, hogy le kell-e kapcsolni nas-t és annak a fizikai és böngészőbeli lekapcsolason kívül van-e más teendője, de ezt ahogy most is hosszú lett volna elsőre leírni főként mobilról, sorry.
Igen azt is olvasgattam. Köszi!
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Cyberpunk 2077
- DIGI internet