Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csandi
őstag
válasz Tamarel #88912 üzenetére
Na igen ez még lóg a levegőben, de másik topikban azt írták, hogy akár egy másik NAS is lehet erre a célra megoldás. Tudom költséges, de most (egy bizonyos szintig) az kevésbé szempont.
Illetve amit Borisz írt, pont úgy képzeltem el magamtól is, hogy SHR, 2 HDD-n ugyanaz van. Tudom így fele annyi a hely mint amennyit vettünk, de akkor csak nagyobb HDD-t kell venni (vagy többet ha 4 slotos)[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Tamarel #89703 üzenetére
Köszi!
A példádban gondolom volume2 a "B" megjajtó ?
Felmerült még egy kérdés. A linelt mappákra ugyanúgy lehet , a megszokott módon jogokat állítani? Vagy ilyenkor mi az eljárás. Értem ezalatt SMB megosztásban pl. a gyereknek nem legyen joga minden mappához csak a mesékhez.
Illetve ha nem lesz rá szükség ugyanígy parancssorból megszűntethető?ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
bigdady
nagyúr
válasz Tamarel #90934 üzenetére
Ez működhet?
1. Google photos telóra, mentse le az icloud képeket és amit feltöltött törölje (manuálisan).
2. Cloud sync nas-on beállítva automatikus szinkronizációra erre a google fiókra. Itt be lehet állítani amit leszinkronizált fotókat a nas-ra azt törölje google fotókból ez a kérdés. (egyirányú?) Így google mindig üres maradna és menteni lehetne kézzel bármikor ide és kvázi automatikus lenne a mentés nas-ra[ Szerkesztve ]
-
-
Reinhardt
őstag
válasz Tamarel #91615 üzenetére
Linksys MR7500
Eredeti router amit a szolgaltato adott az egy Linksys Atlas Pro 6, amikor ez utan volt kotve az enyem a letoltes leesett 300-ra, de a feltoltes lenyegesen gyorsabb volt.
Megforditva (vagyis inkabb a szolgaltato roeteret kiveve a sorbol), a speedtest 960/960 at mond a PCmen, es a letoltes tenyleg felment 100MB/s fole a NASon is, csak a torrent megosztas lassult be teljesen.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz Tamarel #92500 üzenetére
Azt olvastam, hogy Q35-tel linux alatt a host cpu negyedével kevesebb terhelést kap. Sok paraméterben nincs érdemi változás, de a cpu pont elég.
Két vm-et raktam át, az egyik túlélte, a másik újratelepítést igenyelt.Jelentősen jobban reagál mindkettő és a nas / ssd hőmérséklete alacsonyabb.
-
stigma
addikt
válasz Tamarel #92739 üzenetére
Köszi az infót.
Gondolom a Dockerre és a hozzá tartozó Syno által használt menedzselőt(Container Manager) próbálják úgy optimalizálni és javítani a hibákat, hogy felvegye a kesztyűt a többi hasonló Docker alkalmazással: Portainer, Yacht....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
ffodi
veterán
válasz Tamarel #93063 üzenetére
Szerintem az csak ajánlás, mint a memória esetén...de tény és való, hogy még nem próbáltam ki 3rd party SSD-vel (sem) ezt a lehetőséget (kompatibilis eszközöm volna hozzá), csak olvastam.
Ha valóban nem megy, akkor ott a B terv, amit a kolléga ajánlott.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
fulcrum
tag
válasz Tamarel #93509 üzenetére
Lehet mást nem érint, de én azért is támogatom az Intel procisat, mert ezen működik a Synology Active Backup for Business, és értem, hogy nevében üzleti alkalmazás, de otthoni környezetben is nagyon jól jön a család gépeinek mentésére. Így engem is érdekel, hogy melyik lesz a legkisebb Intel procis, gondolnom kell az utódlásra
Linux for human beings
-
Rederik
tag
válasz Tamarel #93637 üzenetére
160MB/sec letöltést és 140MB/Sec feltöltést értem el ennek a bekapcsolásával. Két kábel a NAS-ból a routerbe, 1 kábel a PC-be.
Nálam nincs raid, gondolom ez már HDD limit miatt van, szóval a 2.5Gb-es kártya sem sokat dobna már ezen a NAS-be berhelve.
Kösz, mindenkinek a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest