Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lee-der
tag
válasz Mezga Aladár #16878 üzenetére
Neked nem volt lassu sftp-n keresztul?
Nekem nagyon lefogta a NAS procijat es kb. 1-2MB/s volt a sebesseg. Ds213jDrum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM
-
Lee-der
tag
Sziasztok,
arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom megnézni azt, hogy milyen process használja a hálózatot.
Sajna a beépített programok ezt nem teszik lehetővé, csak azt látom, hogy konstans van egy 200-300 kb/s upload-om. Most tesztképpen minden feltelepített package-et leállítottam és még mindíg megvan az upload.
Tudnátok ebben segíteni nekem?
A NAS típusa: DS213j és a DSM verzió pedig DSM 5.2-5592 Update 1Köszi előre is!
Drum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM
-
Lee-der
tag
válasz Multibit #17595 üzenetére
A DSM-ben néztem a network traffic-es widgetben.
Az hogy local forgalom-e az jó kérdés. Elvileg nem csatlakozott más csak én a NAS-hoz, illetve semmilyen más eszköz nem volt hozzá kapcsolódva.
Cisco EPC3925-ös router van(csodás Telekom-os router), ebben nem tudom, hogy egyáltalán meg lehet-e nézni a forgalmat.Mielőtt bárki a CPU kihasználtság iránt érdeklődne, az csak ideiglenes...
Az ominúzus "konstans" upload-download-ról itt egy kép:
[ Szerkesztve ]
-
Lee-der
tag
válasz Multibit #17602 üzenetére
Köszi a tippeket.
Biztos, hogy nem a torrent kliens (egyébként fut rajta), de amikor írtam az első posztomat, akkor minden egyes feltelepített progit leállítottam a DSM-ben a vezérlőpultról.Amúgy szerintem eléggé ratyi, hogy nem lehet egyszerűen megnézni, hogy melyik processz használja a hálózatot.
-
Lee-der
tag
Sziasztok,
Help plíz!
DSM 5.2 CloudSync + Google Drive
Az alapvető feladat a következő lenne:
rahedli kép a NAS-on, nagy sok jóó hely a GoogleDrive-ban, ezért oda kellene egy backup-ot csinálni.
Ha jól tudom, akkor a CloudSync lesz az én tool-om erre a célra.Alapvetően a következők szerint szeretném a backup-ot beállítani:
forrás(NAS): /volume1/photo
cél(GDrive): /photoAhhoz hogy ezt elérhessem, hogyan kellene bekonfigolni a CloudSync-et? Eddig csak úgy sikerült beállítani, hogy a Drive-ban levő photo mappát a NAS /volume1/photo/photo mappába sync-elte le.
Meg lehet ezt egyáltalán oldani valahogy?
-
Lee-der
tag
válasz MrCsiT #18330 üzenetére
Ahogy Patice kolléga mondja
Telekom-os setup (Cisco EPC3925) kábel modem router all in one awesomeness
Arra kábellel rádugva a NAS, illetve a Raspberry is kábellel van a router-re kötve, a TV-hez meg HDMI-vel.
A Raspberry-n én OSMC-t használok, nekem eddig ez jött be a legjobban.
Az OSMC egy médialejátszára kihegyezett linux zanzásítva, egyébként ez is a Kodi media playert futtatja/használja, csak van rajta egy másik Skin meg egy pár extra beállítás.A HDMI és Raspberry azért is nagyon jó kombó, mert a TV-re a hangot is átjátssza, illetve a TV távirányítójával az alap funkciókat tudom használni a Raspberry-n (Start, stop, tekergetés)
Static IP a NAS-nak és a Raspberry-nek is.Drum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM
-
Lee-der
tag
Valakinek van ötlete esetleg erre? Jókérdés
-
Lee-der
tag
válasz McVetranio #18433 üzenetére
Szia,
a routered adott neki IP-t, az okés, az is okés, hogy többszöri újraindítás után ugyanaz maradt. Ez azért van/volt, mert a DHCP(ez osztja ki az IP-t)-ben valsz. nagy a lease time( az az idő, amíg ki van osztva adott IP adott MAC address-hez). Ha ez lejár, vagy router restart vagy még egy pár másik dolog bekövetkezik, akkor a router lehet, hogy másik IP-t fog kiosztani a NAS-nak és akkor hiába állítottad be a port forward-ot.
Tehát röviden, nem kell, hogy fix ip-je legyen a NAS-nak, de nagyon ajánlott, ha csak nem szeretnéd folyamatosan állítgatni a port forward-ot... Ezért írták a srácok, hogy kellMagát a router-t én sem ismerem, de fél perc gugli után ezt találtam neked:
Cisco E3200 port forward
Ha az angollal nincs gond, akkor ez segíteni fog neked.
Ahogy fent is írtam a port forward előtt érdemes a NAS-on fix IP-t állítani, arról meg itt találsz infót[ Szerkesztve ]
-
Lee-der
tag
válasz Tamarel #18482 üzenetére
Köszi a választ,
azóta én is megcsináltam, és megy nálam is, bonyolultnak nem volt bonyolult, de még most sem úgy néz ki a setup, ahogy szerettem volna.
Amit akartam:
-Gdrive-ban nem a root folderbe van behányva az összes könyvtáram a képekkel, hanem mondjuk a /photos könyvtátba, mert vannak más cuccaim is a Gdrive-ban
-A Syno-n pedig a szinkronizált mappa a photo station alap mappája /photo és az abban lévő összes könyvtár van szinkronizálva a Gdrive-ba.Amit sikerült:
-Gdrive-ban a root-ba pakolta az összes képet könyvtárastul és a többi cuccomat pedig beraktam egy külön mappába, amit nem szinkronizálok.
-A Syno-n elértem a nirvánát, a /photo mappa szőröstül-bőröstül van szinkronizálva a Gdrive-val.Sajna jobban nemtom megfogalmazni amúgy átjön, hogy mi az amit el szeretnék érni?
-
Lee-der
tag
válasz Bobbacsi #18537 üzenetére
Ez tök jó!
nekem nem volt meg.
Hozzá is adtam mindkettőt, a dlm file sajnos nem fogadja el a felhasználónevemet jelszóval.
A host file viszont elfogadta. Nálad nem volt ilyen probléma?Tovább megyek... esetleg más site-hoz is vannak ilyen file-jaid?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest