Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery9112
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
én ez alapján csinálgattam, tuti nem normális a srác, hogy így tolja
jó ez a mód csak már 1-2 éve tuti nem toltam, hiányzik belőle pár achi de idővel pótolni fogom. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Gery9112
üzenetére
odaig ebben nem jutottam el

brutalon akkora tomeg jon befele, hogy tuzel rajuk mindenki meg javitjak a SCV-k a bunkerteket es akkoris szetszedik oket
az a kaboomer meg az a hunterling jon 2/3-saval, akkora tuzerot lefog azoknak a szetlovese, hogy addig a zombik szetszedik a vedoket
vagy azokra tuzelnek, vagy azokra a nagyobb egységekre, a ketto egyutt nem megy
a marine-okat gyartom 2-sevel ket barackkal es keves
siegetank-om meg nincs még, ahhoz nincs eleg pontszam, hogy epithessek
raadasul ahogy neztem a fent es alul a koves elzarast is mar attornek kozben -
Scholes9
nagyúr
Amúgy van esély rá szerintetek, hogy a mostani csökkentett árnál még olcsóbb legyen a Nova küldetés csomag a közeljövőben?

-
-
Scholes9
nagyúr
Amúgy miért csak 21 küldetést tudok végigvinni a Wings of Liberty kampányában? 21/25 ezt írja

-
hobizoli
nagyúr
válasz
Hardstyler01
üzenetére
elsore azert igy is karcos volt 1-2x

-
hobizoli
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
en is szamolgattam elotte, hogy mi eri meg meg mi nem, innen a hardveraprorol is, de egy uj 2xx-s deszka siman kijon az aran ezeknek a hasznalt cuccoknak, amin mar USB 3.1 meg minden josag van es lehet hova fejleszteni kesobb CPU-val, nem egy reg lejart lemez
ezek a 775-s dolgok is mar kb 8-10 evesek, az PC-ben mar leves kategoria
nem eri meg megvenni, vagy max csak vmi nagyon nyomott aron adjak, akkor
ma egy fapad Pentium tudja ugyanazt a sebesseget mar, mint 8-10eve egy Xeon es sokkal huvosebb, nem kell a hutesre pluszban kolteni semmit, siman jo hozza a gyari is
osszerakod es megy 40k-bol megoldahato a CPU+anyulap, hozza 8GB RAM 22k es csokolom, mennyi ez, 62-63k?
es nem proli H110-s ITX deszkával ennyi, hanem egy jól felszerelt nem noname mATX-l
de vmi H110-s ITX-l meg 4GB RAM-l egy G4560-s megoldas kijonne 40-42k korul bruttó
annyit mit kapni amin "megy" is eleg sok minden jatszhato sebességgel vmi VGA-val?
nyilvan nem a BF mutiban, de par eves game-k egy normalisabb VGA-val siman mennek ezzel isnormal ATX-t meg nemtom kinek mire kell manapsag, amikor a juzerek 90%-a a VGA kartyan kivul nem hasznal mast benne, de azon kivul 1-2 kartyahely meg az mATX-ken is van, es altalaban 10-15k-val olcsobbak
abbol inkabb veszel vmi jobb akármit a mATX-be, pl egy eggyel jobb VGA-t, mint a normal ATX-ba futna a budget-bol, pl 750Ti helyett 1050Ti-t, mar jobban megy barmi
USB-vel is eleg sok minden megoldhato, az alaplapi hang se olyan dobozhangu szarok mar, mint 10eve, a Gigabit LAN is teljesen alap dolog mar mindenena VGA-n kivul nekem sincs benne semmi ebbe a gépben de az elozoben sem volt
minek?mondjuk nem ertem a hardverapron hirdetoket se, csomoszor nettó ar felett aruljak a 1-2 eves cuccokat is, plusz postakoltseg miatt lenne majdnem annyi, mint egy zsiruj a boltból ugyanaz a vasarlas napjától indulo garival
en is leveleztem emberekkel itt januar-februarban i3-3xxx vmi MSI mATX deszkaval 50k postázva, gari mar nuku, mert lejart, doboza nincs... 4GB RAM-l 60k
hagyjuk mar, nevetseges
35/42k-nal tobbet egy forinttal nem erne ez se
annyiert veszek zsiruj 7gen-t garral, lasd fent -
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Ezt hívják netto szívatásnak.

Dobtam össze egy inteles konfigot is pici pénzből, csak hogy lássam mi az igaz.
Muzeális platform, Socket T (LGA775) : MSI G41-P25 alaplap + 2*2GB DDR3 1333MHZ G.Skill Rip Jaws Ram KIT + Intel XEON E3120 (natívan LGA 775-ös, megfelel a Core 2 Duo E8500-nak fő paraméterekre, mint Wolfdale mag, FSB 1333 MHZ, 6 MB L2 Cache, 3,167 GHZ alapórajel 45nm csíkszélesség).
A VGA ua. az az R9 380 4 GB, ami az FX-es konfigomban van.
Megállapítás 1: Ua. beállításokkal jobban leterheli a VGA-t, a max. FPS kisebb (durván 100, az FX-nél is csak 125-130), viszont a minimum FPS nőtt egy minimális 5-10 -et, ami a legfontosabb, hogy stabilabb az FPS, és minimális lett az FPS mély-droppok száma.

Érdekes, nem?
Mi lenne ha tudnák a Xeon-on rántani?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sajnos a fent említett G41-es alaplap abszolút anti-tuning...
Egy jó X38 vagy P43 chipsetes deszkában meg lehetne küldeni.... csak hát azok meg aranyárban vannak (15-30e magassága), és nem új.
Ennyiért már lehet új S1151-es deszkát venni, akár B250-es chipsettel is...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Hardstyler01
üzenetére
en most megnéztem ezt a palyat
jopofa
emlexem ra a scenariobol
120-135fps a bazison, de csata kozben amikor jonnek be a zombik, akkor lemegy 80-90fps-re, neha 70fps-g is
ez az i3-s konfig GTX770-l az adatlapomon 1920x1080-ban, minden high-n
a G4560-son nincs fent, de gondolom egy ~20%-n belul lenne az is ehhez kepest (persze nem egy 730-s VGA-val) -
jokeph
nagyúr
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Na, megkerestem az Arcade-ban ezt a mapot.
Alap órajelen nekem is lepottyan 12 FPS-re

Meg kell nézzem kicsi OC-val.
Multiplayerben 3v3-ig, Coop nincs nagy gáz.
Hmmm, holnap kipróbáljuk Koyee gépén, ua. VGA-ja van, ua. mennyiségű ram, meg egy Hashwell Core i5 44xx. 3,2 GHZ alapórajelen mene, nincs OC.
-
Hardstyler01
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Nekem csak a Left 2 die miatt van már csak fönt de baromira idegestit hogy nem tudok fejlődni a Night 2 die ra!!
neked a 880-al röccenőmentesen zúzott a zombisereg?
most 4 Ghz-n még nem vettem észre különbséget! mindenki javasolja hogy emeljem tovább de félek hogy túl sok erőfeszítés mibimális pluszért! -
Formaster
addikt
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Az mondjuk durva cucc, régen toltam a Left 2 Die-t. Brutálon meg még durvább. Persze, vedd számításba, hogy ilyenkor minden egységet a te procid számol ki, azt is, hogy miként verjen el téged
Ha semmi megoldás nincs, akkor cserélj valamire. Nekem egy i7-880-on futott a téma zökkenőmentesen, ilyen platformot már fillérekért tudsz építeni. De inkább javasolnék egy 2600/2700k-t, azzal könnyen mész 4Ghz fölé, ha tudod hűteni, de még mindig fillérekből kijön. -
válasz
Hardstyler01
üzenetére
-
Hardstyler01
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Szerintem a pályában keresendő a megoldás Arcade --> Left 2 Die (Brutal)
az nyomom leginkább!
Na most hirtelen "csak" 4 Ghz-re húztam egy picit talán fiatalosabb de minimálisan észrevehető!
Természetesen ameddig nyugi van a pályán addig minden szuper 60FPS! de amit beindul az AI megint ~12 fps!!
-
Formaster
addikt
válasz
Hardstyler01
üzenetére
De ez még mindig nem magyarázza, hogy Jokeph-nek miért megy...

-
Hardstyler01
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Bocsánat 1680X1050
és más játéknál kiterheli de jelenleg csak az SC2 van fönt de úgynézki hogy a Battlenet ről jön a megoldás!

csak tudnám hogy lehet megcsininálni de ez ki kell probálnom hogy átnevezem Intere a procimat!
Intelre átnevezett AMD
!

-
Formaster
addikt
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Nem is fog többel menni, ha csak 1 szálat pörget. Más játékokban is jelentkezik a hiba? Azt még mindig nem tudjuk milyen felbontásban tolod.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
nekem az X4-s A64 2.6GHz-l 1920-ban ment 750Ti-vel meg 770-l is, de ennel nekem is gyorsabb volt
minden high-n, hat amikor sok lett az egyseg a kepen, akkor lement 20fps ala a 770-l is, de talan ennyire nem
amiert ezt el lehet pattintani en egybol cserelnem a leirt konfigra, de ha +15-20k lenne a csere meg akkoris, mert 10-12fps-l szopas "jatszani"most nekem i3 4.2GHz-n GF770-l 120fps korul van, ha csata van beesik 85-90 ala is, de nem azt szoktam elsosorban figyelni, neha oda-odapillantok
szerintem a G4560-l is meglenne neki a 85-90fps 750Ti-vel es amikor sok figura lesz, akkor leesik 50-55fps ala
azert ez elegge jatszhato szint lenne meg egy FPS jateknal is, nemhogy egy strategianalAMD X4-l nekem 55-60fps volt amikor bázist neztem (2.6GHz)
az a baj ezzel az FX-l, hogy 3.2GHz visszaszamolva az gyengebb IPC miatt egyenérték per magra, kb ugy megy, mint egy 2-2.2GHz-s intelen menne, es csak kettot hasznal, hiaba van akarmennyi
ahhoz kepest a 3.5GHz-s G4560 egy masik dimenzio sebességben... es ujan a felebe kerul kbpcx.hu-n most 18k sincs egy olyan dobozos CPU a hutovel egyutt(!), 22-23k hozza 2x4GB DDR Kingston vagy Corsair DDR4-2400-s RAM, 25-26k kb egy jobb 2xx-s csipszetu mATX deszka, amin van M2 SATA is (ha mar van neki)
ha nem lenne M2, akkor ~21k-ert is van megoldas: GA-B250M-S2V
esetleg melle egy 750Ti helyett meg egy 1050Ti is beficcentodhetne, de nem biztos szuksegesazzal ez ugy menne, hogy besza-behu-befo... es a CPU 51W-t a VGA 75W-t ker uvegen
(750Ti sem ker tobbet mondjuk, mert az is 75W-s, csak az 1050Ti 1.5x gyorsabb 75W-ert)FX-t fel kene huzni kb 4.4-4.5GHz-re hogy mar jobb legyen, akkor meg zabal 170-180W korul es a G4560 meg akkoris siman gyorsabb lenne nala 51W-ert
(a gyari 9590 "turbo" 5GHz-n 220W es az ezt az 4.4GHz-s orajelet tuti kisebb Vcore-l tudja, mint egy odahuzott kisebb FX) -
Formaster
addikt
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Talán még Jokeph kollégát kérdezd, neki nem is tudom melyik FX procija van, talán kicsit erősebb. Zolinak igaza van, hiába a kihasználatlan hardver, az SC az egymagos teljesítményből tud profitálni. Ebben az FX nem erőbajnok. Nem tudom egyébként a beállítások rendben vannak-e, az az 1400Mhz az csak nyugalmi állapotban van úgy igaz?
jokeph na beelőztél
szerk: szerintem a bios beállításokban nem oké valami. Azért felrakhatsz egy LatencyMon progit és monitorozhatod a késleltetéseket. A legalsó csík pirosba mehet a többi nem. Game alatt figyeld a szinteket, úgy 10 perc játék után.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Szeva!
ugyanez az alaplap+proci kombóm van, hétvégén raktam össze, nekem nem dadog ilyen szinten. Coop módban szokott bedarálni, de pár pillanat csak.
Ennél még a 2 magos ATHLONOM-on is jobban megy, mint amit linkeltél. (Athlon II X2 B28 3,4 GHZ@3,9 GHZ)+8GB DDR ram 1600 MHZ. - ebben a konfigomban ráadásul S-ATA II-es az alaplap is (ASUS M4A79T-Deluxe), meg az 500 GB-os Seagate winchester is.
Nekem nem tűnt nagyon fel a difi, hogy winyó vagy SSD... mármint FPS-ben nem mérvadó, max pályabetöltésben.
Próbáltad erősebb VGA-val? (legalább egy RX460 vagy 1050Ti szintűvel? sokat jelent...
Nem írtál felbontást és beállításokat az SC2-ben, mi mire van belőve.
A CPU intenzív beállításokat érdemes közepesre vagy gyengére visszavenni, a grafikát meg legalább ultrára, ha extreme-n van. Láthatóan nem nagy a különbség.
Ha tudsz rántani a procin, az jótékonyan hat.

Ha módodban áll komplett konfigot cserélni, fogadd meg hobizoli tanácsát. Azért a 750Ti-től csodákat ne várj. Főleg ha FHD-n nyomod.
Brutalon azért durvább, mert sokkal több egység mozog a pályán, amit a CPU-nak számolni kell, etetni velük a VGA-t.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Hardstyler01
üzenetére
most meg talan joaron el tudod pattintani a FX-t, mert nem sok juzernek van Ryzen-je is
nyilvan nem nettó aron, hanem alatta, de kb nullabol vagy keveset radobva tudsz cserelni egy olyanra, amit irtam
aztán abban max kesobb betolsz egy i5/i7-t, ha kezd fika lenniAM3-ba mar nem lesz semmi, az leves
a Ryzen-nel meg most copnak eleget tobben is, ahogy olvasom, nem tul satbil megen is 15evnyi AMD-zes utan vettem most intelt-t, mert perpill ez volt ar/ertek a jobb valasztas
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Hardstyler01
üzenetére
ja csak a M2-s SSD asszem fixen 4 PCIE line-t igenyel, abbol az eleve kevesebbol
aztán 16-t elvisz meg a VGA is, es van 20 vagy 22 PCIE ennel a chipsetnel osszesen
a 990-nel meg van 30 valamennyi8core-t eleg keves vmi hasznal meg ki most is, es meg par evig ez igy is lesz
renderelok meg videotomoritok igen, de azt ki mindenki hasznalja?
a juzerek erosen egyszamjegyu szama
nézd meg a Ryzen topikot, szinte csak CB15 teszt van benne
wow
ezert tényleg erdemes 80-100-160k-ert CPU-t venni? (+deszka)
nemaz egyszalas magas teljesitmeny a legtobb esetben jobb meg most is, pedig 5-6 eve van desktopban is 8core CPU
foleg ilyen regebbi game-knel -
Hardstyler01
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Szia
A hőfok dolgot kizárhatjuk minden monitorozok már SC2 alatt elég jól szellőző házam van és jó Paszta / hűtő kombóm is van!
Igazából én is gondolkodtam konfigcserén csak érted a problémám egy kihasználatlan hardveren szaggat a game akkor minek "erősebb"
De kipróbálnám az SC fórumon írtakat ha átnevezedaz AMD-s procidat Intelre!
Jobban fog futni!miért gondolod hogy nem jó a 970A az FX 8320E nek elvileg csak a PCI-E sávok vannak visszavágva én úgy tudom!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Hardstyler01
üzenetére
ez a game 2core-n fut max, akarmennyi magos is a CPU-d
nem lehet, hogy vmi miatt leszabalyoz a CPU?
vmi tulmelegszik, pl a VRM a deszkan, vagy a CPU maga, es amiatt esik le az fps is?nekem sima A64-X4-631-n (4core, 2.6GHz) is gyorsabban ment ennel, csak ha vmi nagyonnagy csata volt akkor esett be az fps 750Ti-vel
egy 8350FX rezhutoje volt rajtapattintsd el ezt a 8320e + AMD970 + DDR3 RAM cuccot vkinek es vegyel egy microATX-s 2xx-s chipzilla deszkát, DDR4-l meg G4560 (3.5GHz, 2core 4thread)
FX ala amúgy is AMD990-s deszka illik
azon jól fog futni, mert kb 50%-l jobb az IPC erteke magonkent is
olyan mintha egy kb 5.5GHz-s FX lenne (2core-l)
nem mellesleg sokkal huvosebb is az egeszfaternak vettem ilyet masfel honapja
eleg jól megy
intel Pentium G4560, Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair 8GB DDR4-3000....
es frutti 70k alatt megallt az egesz postazva zsirujan webshopbol garral
SC2 alatt ritkan van 5GB felett a RAM hasznalat
mondjuk van ennel olcsobb, csak PCIE-s deszka is (ezen van PCI is), de neki van/volt egy jofele Asus PCI hangkartyaja, azert lett ez a fajta, DDR4 3000 meg akklor csak 1000-1500-l volt tobb a 2400-snal, amúgy 2400-n megy ez is csak
szoval akar ~65k-bol is megallhatna a dolog -
Hardstyler01
tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek régóta fennálló problémám megoldásában!
Ezt a topikot gondoltam hirtelen a legalkalmasabbnak, de ha nem ez lenne, kérlek, irányítsatok át!
A zavaró problémám:
A Star Craft 2 alatt jelentkező érthetetlen szaggatások Kihasználatlan hardverekkel!
A Probléma fennál Wing of liberty-n keresztül a legacy of the void-ig!
A konfigom, a cuccok fülnél olvasható pontosan!
Röviden FX 8320E 16GB 2400 (1866) MSI GTX 750TI OC M.2 256GB NVME SSD!
Win7-től kezdve jelenleg is futó Win 10 Pro 64-bit creator update többszöri rendes uefi újratelelepítésen át, több nvidia driverrel!!
Jelenleg legfrisseb 381.89 WHQL (természetesen maximális teljesítménybeállításokra téve!)
Amit még érdekesnek találok, hogy talán javul a helyzet ha Hardon vagy alacsonyabb nehézségi szinten játszok, de brutal nehézségi szinten egyszerűen totál diavetítés a játék (~12FPs)
Sőt meg merem kockáztatni, hogy, lehet, hogy nem is hardveres probléma, mert több ssd-n is megvolt a „hiba” jelenség, több újratelepítést több star craft verzióval is próbálkoztam! A jelenleginél számottevően gyorsabb ssd-t már nem tudok szerezni: D
Minden eshetőségre kíváncsi vagyok!
Köszönöm előre is a válaszokat!

Más fórumban afelé terelnek hogy az FX nem bírja az AI-t!
tapasztalatok esetleg? 
-
jokeph
nagyúr
válasz
MegalodonS
üzenetére
Ez az általam felállított sorrend, melyet a mastery fokozatban tolok.
Terran-nal nem igazán vagyok jó (nemcsak a coop-ban).
Természetesen végig küzdöttem mindegyikkel a level 15-öt.
Utána javarészt Zagará-val és Vorazun-nal mentem, ők a legjobban bejövősek.
Ha már a masteryt csinálod, menj azzal akivel a kedved tartja, vagy akivel a legjobb vagy, minden commander egyszerre kapja meg ugyanazt a mastery pont mennyiséget.
Érdemes odafigyelni, masteryban az adott commandernél mit fejlesztesz, célszerűen azt érdemes szerintem amit adott helyzetekben ki is tudsz használni, ez nagyon függő lehet a mapo-októl meg a játékostársadtól is.
Tolunk pár Coop-ot?

Kíváncsi vagyok Fenixre..... Még elite zealot korából ösmerem, az SC1-ből. és elite Dragoon korából a BW-ből
Favorit hősőm volt, Zeratul-lal egyetemben.

-
jokeph
nagyúr
válasz
MegalodonS
üzenetére
Az összes, de csak hogy rangsoroljam:
Zagara, Vorazun, Artanis, Kerrigan, Stukov (szerény személyem
), Nova, Alarak, Abathur, Swann, Karax, Raynor. -
jokeph
nagyúr
válasz
MegalodonS
üzenetére
Igen, az a sorrend amit leírtál.
És 90 a vége.
Az összessel megvan.

-
jokeph
nagyúr
válasz
MegalodonS
üzenetére
Nálam LVL 90 a MAX. Mastery. ?

-
Gery9112
őstag
válasz
Scholes9
üzenetére
Csatlakozom a NOVA kampány nagyon jó. A commanderek közül mindegyik nagyon jó. Egyedül Abathurt nerfelték annyira, hogy hozzá tényleg kell egy jó partner, aki a játék elején jobban oda teszi magát. Mindegyik más stílust és taktikát követel meg, szóval abszolút megéri beszerezni őket.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
MegalodonS
üzenetére
Nova meg ez a csomag amit néztem én is, majd behúzom mindkettőt a későbbiekben
Köszi mindkettőtöknek a megerősítést

-
MegalodonS
őstag
válasz
Scholes9
üzenetére
A Nova kampany nagyon jo.En nem vagyok profi jatekos,de a coop karakterek nagyon erdekesek es mire az oszes eleri a lvl15 alapszintet meg a max 85 masteryt,azert meg brutal fokozaton is sokat kell vele jatszani.Most vettem meg a Co-op Conqueror Bundle csomagot
-
Scholes9
nagyúr
válasz
MegalodonS
üzenetére
Érdemes coop karaktereket venni? Nova kampányát majd biztos meg fogom egyszer venni.
-
Formaster
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Leszoktam, van hogy sokszor azért rakok 3-4 mineral line-ra hatcheryt, de drone-ok még nincsenek rajta. Viszont ilyen korai fázisban még nem szoktam, pedig tegnap ez már határeset lett volna. Ha van mégegy hatchem a main-en, akkor legalább tolhattam volna 30-40 linget, ami simán fogta volna a terran sereget és nem bukom az expem. Persze azzal meg a void ellen nem érek semmit
Na mindegy, tény hogy ezt a felállást még meg kell szoknunk. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Formaster
addikt
Csak olvasnom kéne
felveszlek ma, aztán tolunk párat.jokeph Az a baj h 2v2 összeszoktunk a dupla zerg felállásra, azokat a meccseket szépen hoztuk is
Amikor tossra váltasz nagyon nem érzem, hogyan játszunk össze
Szépen beverték az expem, majd borult az egész eko, minerálom volt dögivel csak lárva nem. Gyorsan leraktam 2 hatcht, de esélyem sem volt elegendő egységet hozni
Megettek minket 
-
oxox
addikt
játszottam ma kettőt...de azt hiszem hetente elég is ennyi.
2v2-ben/platinában csak sajtolnak.
elsőben beszoptuk, mert a csapattársam kb semmit nem csinált (cannon rush-t...vicc)
másodikban a csapattársam cannon-ozott, a vége elég sokat elmondott, mikor az ellenfelek annyit irtak be, hogy gg zerg (ez voltam én), tossban úgy látszik csak ez meg, cannon majd levegő.hozzáteszem az APM-eken is látszik a csökkenése a ranked szintnek (csapattársam 60-al tolta (és azt hiszem gyémántban volt), de senki nem volt 100 felett rajtam kivül.)
de ez a sajtolás nagyon nem szórakoztató.....
valamit nagyon kikéne találniuk, hogy ne csak vegetáljon a játék.
-
MegalodonS
őstag
Uj parancsnok erkezik

Co-op Commander Preview: Fenix
Erdkes, sokan Dehaka-t es Mira Han-t varjak a kovetkezonek!
-
föccer
nagyúr
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
igen, egyenlőre 3-as. Megpróbálom majd lefaragni 1-esre, de a diamondban jó ideig nem is merek gondolkodni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Formaster
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
De nem ám. Mondjuk meg akart kerülni, de láttam és nem jött be neki. Majd holnap délelőtt leszek még, ha gondolod logolj be és megmutatom a repet. Gateway unitok ellen tiszta sor a lurker támogatás, zvz-ben már kérdéses, hydra-roach ellen jól muzsikál, de muta-ling ellen persze felejtős. Terran ellen megint érdekes, ha full bióra megy akkor necces, mert szétdroppol, közben begyalogol és mindenhol scannel kiszedi a lurkert, plusz amig feltechelek lurkerra (amihez nem lenne rossz infestor sem) ő már 2-es vagy 3-as fejlesztésű MMM-el jön és totál upgrade/unit hiányban leszek. Mech ellen szintén érdekes.
Minden esetre most kiváncsi leszek h változik a statom. Ezzel a buildel könnyű a tosst sarokba szorítani, a terran már neccesebb, a zerg ellen meg eddig jó voltam, de most ugrottam ugye egy ligát... minden esetre a diára valahogy nem vágyom, az már az a szint amit kocajátékosként nem lehet tartani, ott már kell a rendszeres játék, szezononként akár 800-1000 1v1. Most nem számolnám ki h az heti hány game

-
Formaster
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Kaptam egy kis coachingot egy diás skactól, persze már nem sok pont kellett, inkább kitartásom nem volt az 1v1-hez mert beleuntam abba, h folyton a harassot deffenzíveljem és éreztem h a jól begyakorolt buildek ellen nem én vezetem a játékot, hanem csak védekezek és próbálok túljárni az ellen eszén. Amúgy nem ment rosszul azért ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez változott most, ugyanis a skactól kapott buildel én határozom meg a játékot, én viszem be az első ütést. Ha ez nem elég, akkor csak hoznom kell az eddigi makró gamemet és jó map controlt ill mikrót és upgradet tolni.
Jó érzes volt ma beverni a diamond tosst, főleg h ez a faj a gyengém. A korai harassnak hála csak halu phoenixeket tudott hozni, mert kellettek a gate+robo unitok a mass ling+roach deffensre. Szépen counterelt is volna, ha nem csapok le vagy 5 lurkert meg nem hozok pár corruptort overseerrel h véletlen se legyen detektorja
GG-t nem kaptam a végén, de nekem ez is elismerés 
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
enyémen is 4 DIMM van, pedig mATX ez is, de csak 2 modul van benne direkt
kivitelfuggoamúgy meg mindig jobb 2 modulból berakni ugyanannyi RAM-t, mint 4-bol, mert hiaba egyformak, a 4 modulos altalaban nem megy ugyanazon az orajelen, mint a 2 modulos
vannak persze 2 DIMM-s mATX deszkak is
4 DIMM DDR3
2 DIMM DDR3
ezekre a deszkákra azt irjak DDR3/DDR3L
G4560
procira DDR3Lmeg a DDR feszko az nem a jelvezetek feszultsege, hanem a chip-e, azt meg (szerintem) a deszka adja
-
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
mükszik az FX-es konfig.
Csak véresen karcsú SC2-ben, ettől eltekintve brutál jól megy.Megkapta a HD5670-et, a combos R9 meg ment a XEON mellé, mert az "kihajcsa".

Normal ATX deszkát azért kedvelem, mert 4 ram slot van rajta, a mATX-eken meg csak 2, azt én keveslem.
Nem vagyok benne biztos, de nekem úgy rémlik, hogy a skylake/kaby lake procik mellé csak a LOW voltage "L" jelű DDR3-as Ramok jók, mert hogy a sima 1,5V-ok nem mennek 1,35V-on és/vagy megölik a CPU memóriavezérlőjét.....
Ha így van, akkor meg tiszta sor, hogy DDR4-es cucc játszik majd, egyszer.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
az FX CPU is lefekudt vagy mi lett vele? vagy csak az alaplap szenderult jobblétre?
G4560 3.5GHz + Gigabyte GA-B250M-D3H + 8GB Corsair DDR4-3000 cuccot vettem fater gepebe, az szumma 68k volt pcx.hu-rol szallitassal meg azonnali cseregarival
SZVSZ felesleges a normal ATX meretu deszka, ha csak 1-2 kartya van benne, annyi bemegy a mATX meretube is siman, dragabb es nem hasznalod ki bovito kartyakkalde hiaba 3000-s RAM benne, csak 2400-n megy, gondolom az XMP profil csak i3-tol felfele tamogatott
mondjuk vagy 1500-l volt dragabb csak, annyiert meg jojazhe'Gigabyte DDR3-s 7th gen mATX deszka meg brutto 20k sincs, es akkor nem kell a RAM se, csak a CPU meg a anyulap, tobbit meg at lehet szorni bele, ugy ~37k-bol megall a CPU+deszka
GA-H170M-HD3 DDR3
OK, ertem a csíziót, de 10+ eves cuccból nehez kiszallni is, az integralt VGA is lehet jobb mar egy 5670-nelegy honapja adtam el a 2x6core Opteron2423HE-t-t 2GHz/core, 32GB DDR2-vel, USB3.0 PCIe kartyaval 25k-ert
abba 15k-ert lehet venni az ebay-n 2db 2435-st, ami mar 2.6GHz-n veret per core
+33% loero nem tul dragan
mondjuk nem is volt kedvem hetekig hirdetni 30-32k-ert, azert is raktam fel joarasitva -
jokeph
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Igen, öregebb jóval.

Ez az LGA775-ös XEON E3120 2006-os, az SC2-WOL meg 2010-ben jelent meg.

Az MSI G41-P25 S775 DDR3 alaplap sem fiatal technika, durván 5-6 éves lehet.
A 2*2GB F7 10666 G.Skill 1333 CL7-es ramok megmaradtak egy döglött konfigból.
Hűtő a procra+táp+VGA szintén hagyaték.
A VGA az egy HD5670 1GB 128bit DDR5 Radeon - GIGABYTE, ezzel kisérletezetem.
Friss befektetés csak az alaplap+proci, azaz 7000+2700=9700 ft.
Nagyon jó amit javasoltál, ha most vennék vadi új gépet, durván ezekből állna:
Intel Pentium G4560 BX80677G4560 processzor - 17.578 Ft
Asrock H270 PRO4 alaplap - 32.278 Ft
G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB memória - 40.716 Ft
Na mármost ez cirka 90e Ft, ha lefelezem a ramot 2*4GB-ra, akkor is 70e Ft magassága.
Az még mindig 7-9-szer annyi mint amit most hirtelen kiadtam.
Az nekem túl sok (szerintem sokunk van ezzel így....
)Otthol kivettem az FX-es konfigból az R9 380 4GB ASUS STRIX VGA-t, és bedobtam ebbe az öskövületbe.
A játékban hagytam a CPU intenzív beállításokat, azon amit belőtt magának, a grafikát viszont feltoltam először high-ra, majd ultra+extreme-re, 1600*1200-as felbontáson - ennyit tud a monitorom.
Coop módban teszteltem, egyszer droppolt le 25-re az FPS, egyébként végig tartotta a 40 közeli értéket.
Ezt én már játszhatónak ítélem meg, ugyan ezen beállítások mellett az FX-es konfigban Coop módban képes volt a folyamatos FPS dropp-ra, és bizony lement diavetítésbe, nemegyszer.
(1-2 FPS pillanatnyilag, aztán 5-20 között dekázott).Azért, ez több mint érdekes, nem?

-
hobizoli
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
nemtom, de ezek eleg elavult sok-sok eves cuccoknak hangzanak, talan oregebbek a SC2-nel is
elpasszolnam inkabb mindet, aztán abbol vennek vmi egyszerubb 7gen cuccot mATX deszkaval meg 8GB DDR4-l7gen Pentium G4560-n is tok jól elszaladgalna mar az SC2 (is)
aztán az ujan 17k a hutovel egyutt (3.5GHz 2c/4t) -
jokeph
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Ez a XEON elvileg teljesen megegyezik a Core2Duo E8500-al, legalábbis abban hogy 3,16 GHZ és 6MB L2 cache 1333MHZ FSB.
Igazad van, és mégsincs, mert igaz ahhoz meg van a 4GB DDR 1333MHZ-es RAMom, viszont az ASROCK-os Cucc meg össze van építve, telepített x64 10 enterprise-val, arra csak a játék kell, illetve az sem, mert rádugom az 500GB-os seagate winyót, azt már indítom is. Annyi dolgom van, elvileg, hogy csak a battle.net klienst kell felszórnom.
Mondjuk az előbb nem írtam, de nem csak a 2*1GB DDR2 ram a szűk ebben a konfigban, hanem a 80GB MAXTOR S-ATA I.-es HDD is. De pont így lesz érdekes.

A garázsban ezt a cuccost egy hétig nyúztam.

Az benne az érdekes, hogy a teljes BOOT-idő, bekapcsolás-teljes rendszerbetöltés cirka 30 sec!, és nem a WIN10 x64 Enterprise-nak kell a több idő...

Még a végén megszeretem.....
Sokat fog rajta dobni, ha átdobom az OS-t az S-ATA II.-es 250GB-s vagy 500GB-s SEAGATE HDD-re...

-
jokeph
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Lesz-lesz.
Csak hogy színesítsem:
Van egy működő cuccom is, legelőszőr azzal kezdem a nyaggatást, azaz game fel és go teszt.
Ebben van most jelenleg az MSI NX8800 GTS 512MB 256 bit DDR3 VGA:
Core2Duo E8400 3,0 GHZ 6MB L2 Cache+ASROCK WOLFDALE 1333 alaplap, 2*1 GB OCZ PC6400 DDR2 800 MHZ Ram - mondjuk ez szűk kerresztmetszet, de nincs 2 GB-os DDR2-es modulom, a deszka meg csak sajna 2 ramslotos
azért mérőszámnak jó lesz..... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Annyira korán azért nem, előbb egy kis tesztelés.... megjöttek a várt motyóim.
MSI G41M-P25 | LGA775 | DDR3 + Intel Xeon E3120 SLB9D | LGA775 | 3,16GHz / 6MB cache / 1333MHz + hozzádobom az előző ledöglött konfigomból a 2*2GB G.Skill 10666 CL7 memókat.
Piszok kíváncsi leszek hogyan mene rajta az SC2.

VGA 1: MSI NX8800 GTS 512MB 256 bit DDR3
VGA 2: ATI RADEON HD 5670 1 GB 128 bit DDR5
TÁP: most jött szintén, ez majd megy az otthoni konfigomba: Corsair CX500

Találtam egy nagyon kemény LGA775-ös deszkát (ezt: Gigabyte GA-X48T-DQ6), 15k, nagyon beagyaltam rajta, főleg ha a fentivel kedvező lesz a game....
Igaz most csak low res lesz, 1280*1024, lehet kicipelem hozzá a 24"-os FHD-s DELL-t.
csak az FHD miatt, egyébként tipikus irodai monitor, nagyon "hézagos" a képe.... 
-
Formaster
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Null games volt, unranked. Sztem ő is valamelyik szeróról jött át gamelni, csak így azt se tudod milyen ligából. Egyébként ez a szerverek közti átjárhatóság megkérdőjelezhető, emiatt találkozunk annyi 0 games proval.
Akkor te ma már korán leszel, jó neked... én örülök ha túlóra nem lesz

-
jokeph
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Remélem ma nem lesz nyavalyája...

Délután izzítom a készenlétes gépet, az atomerőművemet.
Azaz: ASUS M3A78-EM HDMI - AM2+, OPTERON 1381 x4 (AM3, 2,5 GHZ), 4*1 GHZ DDR2 800MHZ Corsair XMS2, GIGABYTE HD 5670 RADEON 1GB 128bit DDR5, TOSHIBA DT01ACA050 500GB HDD, 19" SAMSUNG SYNCMASTER 940N - natív res. 1280*1024.
, TÁP: MiCasa SR450Úgyhogy gyúrunk ezerrel, irány a platina!

Új hozzászólás Aktív témák

- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

tapasztalatok esetleg?
(teged nem lattalak a csomagban