Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Mitől függ, hogy miképp hivatkozok egy subquerryre?
Kicsit kavarodás van fejben mert két esetet nem igazán ismerek fel a típus feladatokban:
Mikor mint tábla kezeljük a subquerryt és INNER vagy NATURAl JOIN-al fűzzük hozzá a lekérdezéshez és mikor elnevezzük a keresett értékeket pl dolgozok és a subquerry megy a FROM mögé mint dolgozok d, (subquerry) kereset majd WHERE segítségével helyezzük kontextusba az értékeket.
(próbáltam formázni de a PPT-ben is istentelenül tördelve és szóközölve volt...
)Egyik: részlegenként listázva a minimális béreket
SELECT e.department_id, last_name, legkisebbFROM employees e, (SELECT department_id, MIN(salary) legkisebbFROM employees GROUP BY department_id) minWHERE e.salary=min.legkisebb AND e.department_id=min.department_id;A másik meg:
Listázzuk azon dolgozók vezetéknevét, fizetését és részlegük nevét, akik többet keresnek, mint amennyi a részlegük átlagfizetése.
SELECT last_name, salary, department_nameFROM employees INNER JOIN departments USING (department_id) NATURAL JOIN(SELECT department_id, ROUND(AVG(salary)) részlegátlag FROM employeesGROUP BY department_id) WHERE salary > részlegátlag;edit.: Ennél azt használom ki, hogy minden adatom megvan az eredeti táblában és a keresés által visszakapott "adat halmazban" is ezáltal mint táblát tudom kapcsolni és soronként kezeli az adatokat? Ilyen elven az első is mehetne így nem?
Nem tudom mennyire érthető a gondom.

De előre is nagyon köszi, hatalmas segítség lenne ha letisztulna melyik kapcsolatot honnan ismerem fel szöveg alapján!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)