- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fisi
senior tag
Üdv barátom!
Ma megjött a Samsung csak egy 10 perces próbán vagyok túl vele de azt kell mondjam igazad volt. 20 ra 25 re lehet max felnyomni eszméletlen jól szól a basszus rajta meg úgy az egész!
Nagyon nem bántam meg eddig hogy rád hallgattam! Nagyon szépen köszönöm!
A hisense a picsaban nincs ehhez képest. Még később írok de eddig nagyon nagyon pozitív a tapasztalatom a B650 el. -
RVR400
veterán
válasz
Vismajor01 #15398 üzenetére
-
Pug
veterán
válasz
Vismajor01 #15396 üzenetére
Smartthings eseten a wifi halozat rendben van?
Milyen hanganyaggal nem megfelelo a hatsok hangja? (5.1, atmos, vagy csak sima lekevert stereo)
Hangzas mire van allitva? (adaptiv/sorround) -
Vismajor01
addikt
Skacok,
Q800A-hoz hogy kéne csatlakozni smartthingsel? Megtalálja, hogy létezik, de aztán csatlakozni nem tud.
Csakmert a hátsó 9500SW-vel nem vagyok megelégedve, távirányitóval felnyomtam a hangerőt mert 1esen volt 6osra de még igyis lepkefing. Ha oda hajolok a fejemmel a hangszóróhoz akkor hallom hogy lejátsz hangokat, de ha beülök a kanapé közepére és mindkét 9500sw egy méterre van tőlem, akkor semmit.
-
válasz
sirarcheer #15392 üzenetére
Pontosan.Így direktbe a soundbar kapja azt a hangot amit szeretnél megszólaltatni,a tv nem szól bele.
-
válasz
laverdadb #15389 üzenetére
Ahhoz hogy legyen értelme az eARC-nek soundbaroldalon is kell ilyennek lennie.A tiéden nincs,így semmit nem számít hogy a tv-den be-,vagy kikapcsolod.
A nagyfelbontású hangokhoz kell az eARC (Atmos,Dolby TrueHD,DTS HD-MA),az ilyen kódolással meg nem tud mit kezdeni a soundbarod. -
laverdadb
tag
Sziasztok,
Tök hülye kérdés, gondolom sokszor volt már...
Adott egy LG C2 tv, és egy JBL 5.1 Soundbar.
A tv-n természetesen eArc van. A Soundbaron "Csak" ARC jelzés van.
A TV-n be van kapcsolva az eArc jeltovábbítás a jobb hang reményében.
Csak akkor megy át a jobb hang a a Soundbaron is az lenne írva, hogy eArc,
vagy az csak a tv-n lényeg?Előre köszi a válaszokat.
-
válasz
sirarcheer #15387 üzenetére
Lejátszókon nincs ARC,ez a tv-k és hangeszközök sajátja.
Audio Return Channel,a nevében is benne van,ilyenre egy lejátszónak nincs szüksége
Neked egy olyan médialejátszó kell,amin van legalább 2.0 hdmi (4K60Hz és HDR miatt) és tudja is az Atmost.
Pl Apple TV,Nvidia Shield,Dune/Popcorn/Zidoo lejátszói,de az androidos lejátszókkat is érdemes nézegetni,viszont ezügyben érdemes a releváns topikot felkeresni. -
ricsip
addikt
válasz
sirarcheer #15385 üzenetére
az optikai audió kimenet a 80-as évekből ragadt itt, és igen, minden ellenkező érzés ellenére sokkal jobb a hdmi nála!
Ez az optika nem a hálózati eszközökben használt 10-100-100Gbitpersec-es csúcstechnológia. -
válasz
sirarcheer #15377 üzenetére
1-2 apróbb elhanyagolható és nélkülözhető funkciót leszámítva minden működik nem Samsung tv-vel is.
Viszont ha kell rendes Atmos (ugyebár a soundbar Atmos-os),akkor kelleni fog neked filmezéshez egy külső médialejátszó,mert a tv-d ilyet nem tud ha nincs rajta eARC csati (bevallásod szerint “sima arc”)
A tömőrített/butított DD+ alapú Atmos elvileg átmegy a tv-den,de egyfelöl erre nincs garancia,másfelöl nem olyan minőségű mint egy jó minőségű “natív” Atmos.
Már ha ki akarod használni az Atmos-t,de gondolom igen,máskülönben nem ilyen soundbart néznél. -
dorika87
őstag
-
RVR400
veterán
válasz
Gino20 #15376 üzenetére
Mondjuk igaz, de gyanítom, hogy ő filmet akar nézni, így pedig atmos ide, atmos oda, egyetlen rúdból nehéz lesz térhangzást kicsiholni (ahogy egy sztereó hangfalpárból is).
Egyébként igazad van, zenében tényleg nagyobb a tér, de aki audiofil, az úgysem SB-t keres. Aki meg nem az (én is szeretem a zenét, de egy helyben üldögélve eszembe sem jut hallgatni), annak a lakásban rohangálva nagyjából mindegy, hogy a 4. sorban a 3. hegedűs hangszere nincs rendesen behangolva, mert 1-2 helyiséggel odébb már inkább hangerő legyen. -
Zolom89
senior tag
válasz
sirarcheer #15380 üzenetére
Jó lesz, nyugodtan vedd amelyiket jobban preferálód
dorika87: A tartalomtól függ hogy a hátsó milyen hangot ad ki és milyen hangosan. Nyilván ha messzebb vannak a hátsók azért lehet emelni a hangerején de ird már le hogy mivel próbálgatod, mi az ami nem szól rajta hangosan.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
Zolom89 #15378 üzenetére
Sima ARC van és optika. Elírtam nem Pana hanem Philips.
"Digital Output Settings
Digital output settings are available for optical and
HDMI ARC sound signals.
Digital out format
Settings > Sound > Advanced > Digital out
format.
Set the audio out signal of the TV to fit the sound
capabilities of the connected Home Theatre System.
• Stereo (uncompressed): If your audio playback
devices have no multichannel sound processing,
select to only output stereo content to your audio
playback devices.
• Multichannel: Select to output multichannel audio
content (compressed multichannel sound signal) or
stereo audio content to your audio playback devices.
• Multichannel (bypass): Select to output Dolby
Digital Plus or DTS content to your audio playback
devices or Home theatre system.
- Make sure your audio playback devices support
Dolby Atmos feature." -
Zolom89
senior tag
válasz
sirarcheer #15377 üzenetére
Nyogodtan, nincs tv márkához kötve. Legyen a tv-n eArc HDMI és kész
Q800b önmagában is egy nagyon jó választás, a Q930b meg már hátsó hangszórókat is tartalmazó szett, jobb Bar-ral és méllyel. Nyilván drágább is tőle
-
Gino20
őstag
válasz
RVR400 #15375 üzenetére
Dehogy
egy olcsónak mondható aktív / passzív polcsugárzós szettre gondoltam, ami akár fele annyiba kerül, mint jelenleg egy Q990. Persze valós surround hangokhoz / mozihoz meg kell a hátsó hangfal.
"nem jelenti azt, hogy nagyobb lesz a tér" De Te térről írtál és Én csak azt a részét vitatom, vagy csak félreértjük egymást, mindegy is
-
RVR400
veterán
válasz
Gino20 #15366 üzenetére
Egyrészt a pontosan meg nem nevezett "sima sztereó szett" megnevezéssel általában nem arra gondolunk, ami többe kerül, mint a Q990B, de szerintem elmentél abba az irányba. Zenében valóban jobb még az olcsóbb konfig is, de ez még mindig a soundbar topic, nem pedig a hifis, és a térhangzás hiánya nem a térhatás hiányát jelenti.
-
fisi
senior tag
Megrendeltem az általad ajánlott Samsung B 650 - et, kíváncsi leszek!
"1000 szónak is egy a vége,soundbaroknál kell a felső,vagy hátsó hangszóró,a legjobb ha mindegyik van,akkor lesz igazi térhangzás."
Ezért írtam a múltkor a TLC szettet annak a sound barjan volt felső hangszóró is.
Na mindegy, legfeljebb ha nem lesz jó a Samu akkor kipróbálom még azt is. -
Fboy
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy hisense HS 214-et amit 3.5-s jack kábellel kötöttem a gépre.
Olyan problémám van, hogy ha egy pillantra megáll a zene, utána 2-3 mp után szól csak a soundbar, miután újraindult a zene. Ezt milyen beállítás okozhatja?
Nincs bekapcsolva semmilyen térbeli hangzás a windowsban és másik hangszóróval nem volt ilyen problémám. -
Az leginkább “lifestyle” termék,a külseje miatt szolidabban fest.Alapjáraton nem lehet rossz a hangja,de ha mozisabb hangra vágyik az ember ahhoz kellene mellé egy W510 sub,így meg már több mint duplája lenne az ár.
Csak a sub 110 körül van,ehhez hozzáadod az sb 60ezres árát és ennyiből meg már van egy Atmos-os Q700 is,ami filmezésnél sokkal többet nyújt.Szóval vagy ez,vagy kisebb pénzből inkább a 650. -
Gino20
őstag
A .1 vagyis a SUB hiánya miatt abszolút vérszegényes marad a mozi szóval szerintem pont, hogy rosszabb választás filmhez. Nincs róla adat, de talán maximum tudhat 60-70Hz környéki tartományt "papíron", de már lehet ott is kifullad és csak puffog, szóval egy kis SUB-os 650 mozira sokkal jobb választás lehet
-
Pro!Petya
addikt
válasz
RVR400 #15363 üzenetére
Első napokban én is beszívtam vele mert bekapcsolva felejtettem a beszédhang kiemelést aztán másnap meg pislogtam miért lettek extrém halkak a hátsó hangfalak , ami így természetesen a surroundot is hazavágta.
Olyan mintha ilyenkor 100%-ről levenné ~20-30%-ra a hangerőt hátul.
Szerintem nála is ez a helyzet.Alapesetben viszont hangerőben nincs hiány az biztos! Mi átlag 10-14-esen használjuk, a mozi tér is csak ~16nm és asszony néha még így is csipog hogy vegyem már lejjebb
(Persze sokat számít a forrás minősége is! )
-
Bagan
aktív tag
Sziasztok!
Samsung HW-S60A/EN soundbar Rol mi a véleményetek?
most auchanba. 60.000 ert adjak 100 e környékéről.ez filmhez jobb lenne mint egy 3.1 650 és széria?
-
Gino20
őstag
válasz
RVR400 #15362 üzenetére
"Attól, hogy egy sztereó hangszórópárt messzebb tudsz tenni egymástól, még nem jelenti azt, hogy nagyobb lesz a tér"
Ugye a mondandódnak ezt a részét nem gondoltad komolyan?
Az, hogy egy hosszú oszlopokra nyújtott, és őszintén meg ne haragudj, de mondhatni egy olcsó műanyag bögreszettes LG HT805TH-nál nem tapasztaltál ebből semmit, a DVD lejátszóba épített ócska erősítővel, az nem összekeverendő egy minőségi akár aktív polcsugárzóval, ahol a tér, térleképzés, színpad valójában létezik és a kapott hangok milyensége is más kávéház, mint egy SB, legyen az akár samu Q9x SB (a felhasznált anyagok - hangszórók és fizikai mivoltából adódóan).
Persze ez főleg zenén mutatkozik meg, de ott kegyetlenül.Félre ne értsd, 300 környékén ha valós térhangzást akarunk (főleg kábelek nélkül), akkor a samu Q9x még mindig kegyetlen jó opció mozi esetén. Ennek minimum a duplája kellene egy 5.1 rendszerhez, ahol megjelennének a kábelek, de persze hang tekintetében megint más kávéház mozinál is, hiába csak 5.1 és nem végtelen.1.4 (HW-Q90R-ről egy "belépő" ~600e Ft-os házimozira váltás esetén írom, amit, de persze ez is csak egy véleményem
)
-
4264adam
veterán
Köszönöm
En is így gondoltam. Fizikát nem lehet át ejteni ilyen méretekkel, de 130k-ért valóban jó mozi szerű élmény van. Ha egyszer ez a szett bekerül a hálóba tuti megpróbálom a Q930-at vagy össze vásárolok valami jobb 5.1 rendszert a majdani házba, lakásba ez most kiváló.
Nem minden filmnél észrevehető a Standard es Terhangzás közötti beszéd különbség (akarom mondani biztos a filmes csatornakiválasztás van elkavarodva ahol hallom)
-
válasz
4264adam #15361 üzenetére
Az eq sokat nem javít a Surround hangzásán,ott az elektronika beleszól a hallható hangba,azt a hangot tudod csak eq-zni.Azt a dobozhangot nem nagyon tudod kiszedni belőle.
Nálam pont emiatt volt mindig Standardon.
Kisebb volt a tér,cserébe nem volt dobozos a hang,nekem ez utóbbi többet ért.RVR400:
Tudom,ezzel tisztában vagyok,de a visszaverődések miatt mégis jobb a “térhangzás” mint az olcsóbb sb-k térhangzás módja,de a drágábbak sem képesek 2 csatornából hasonlót kihozni (főleg mindenféle hókusz-pókusz nélkül),max több hangszóróval (pl HK/JBL Multibeam).
Persze egy valós 5.1-gyel nem veszi fel a versenyt egyik sem,nem is ezt állítottam. -
4264adam
veterán
Valahogy rávarázsolható hogy a Standard mode eqvalizer setupja Térhangzásba rakva is megmaradjon?
Gomdolok itt hogy elöbbinél a frekvencia sávok kiemelése erősíthető, ugyanakkor néhány film pedig surround modeban adja ki a legjobban a hátsó hangszórókat de a beszéd kicsit tompább, doboz szerű míg Standardban tökéletes nekem
-
“térhangzás hiánya”
Egy olcsóbb soundbartól ne is várj ilyet,egy 90-100cm-es rúdtól irreális elvárás,főleg az alsóbb kategóriákban.Térhangzáshoz minimum egy rendes Atmos-os soundbar kell,vagy egy alap 5.1,a “csoda” virtuális surround megoldások hatékonysága eléggé megkérdőjelezhető,szerintem inkább ront a hangzáson mintsem javít.Elöl a teret kissé szélesíti,de közben meg ront a hangon.Szerintem.
Most egy sima sztereó szettem van (plusz sub),de szélesebb tere van mint a régebbi sokhangszórós HK Enchant 1300 soundbarnak,pedig ott voltak oldalsó hangszórók és szobakalibráció is,a sztereó szettemben semmi ilyen nincs mégis jobb surroundra képes.Még számomra is meglepő mennyire nagy tere van a hangjának,pedig nem egy high-end cuccról van szó.
1000 szónak is egy a vége,soundbaroknál kell a felső,vagy hátsó hangszóró,a legjobb ha mindegyik van,akkor lesz igazi térhangzás. -
Zolom89
senior tag
válasz
Voice24 #15356 üzenetére
Egyik sem a hivatalosan kiadott, filmről felskálázott verziók.
Megnéztem én is nemrég, gyári 1080p bluerayben, gyönyörű minőség mai napig.
Ősszel játszottak a mozik is, ráhangolódás képpen a második részre, ők már a feljavított 4K verziót kaptak belőle, gondolom valamikor majd elérhetővé teszik, nincs kizárva hogy a 2. rész blueray megjelenésével egy időben, de neten hatha van info róla, nem néztem utánna. -
fisi
senior tag
válasz
RVR400 #15347 üzenetére
Úgy kb. minden. Hangzás, térhangzás hiánya, és nem utolsó sorban hogy 3 nap után már a mélyláda párosítással kellett szopni. Nem vártam sokat, van nékem szar SAL BT 5000 bluetooth hangszóróm is aztán mégis, azzal meg vok elégedve pedig csak 25 ezer volt vagy a JBL GO- mal is meg vagyok mert ismerem a határait mindkét készüléknek és árához mérten nekem jól szolnak, tehát mint látod nem vagyok ínyenc csak egy vidéki "paraszt". De ez még ez én igénytelen fülemnek is szarul szólt, de legnagyobb bajom mint írtam azzal volt ha már most a párosítással szopok, akkor mi lesz később?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Normális hogy a Thonet & Wander Ratsel BT esetén a fejhallgató jack dugóját, kikapcsolás után, vagy bemenet választó váltások után állandóan ki, majd be kell dugni?
Pl bedugom a fejhallgató kimenetre egy jack dugót, este kikapcsolom, PC-t is Ratselt is. Másnap bekapcsolom mindkettőt és hangszórón szól minden, ahelyett, hogy a bedugott jack dugón jönne a hang.
Valami megoldás esetleg? Vagy ez ilyen? -
Pro!Petya
addikt
válasz
dorika87 #15354 üzenetére
A speciális beállításoknál ugye nincs bekapcsolva a mélyhang vagy a beszédhang kiemelés esetleg az éjszakai mód? - ezek durván leveszik a hátsó hangszórók hangerejét-
Üzemmód az Adaptív vagy Surround legyen. Hátul-ra legyen állítva a hangszóró a beállításokban.
Ha annak ellenére is halk hogy a "hátul" és "hátul fent" csatorna +6-ra van állítva akkor lehet hogy a hangsáv vagy kikeverése nem okés.
Nálam még a Spacefit és az aktív hangerősitő is be van kapcsolva.Ajánlott beállítás nem nagyon van mivel ez a szoba akusztikájától is függ, de többnyire ahogy láttam más fórumokon és reditten is az elöl fent /hátul / hátul fent és a széles csatornákat szokták megemelni.
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Az normális, hogy a Q930B hátsó hangszóróit halknak hallom egy 18nm-es szobában, hibába van +6on?
Van valami ajánlott beállítás erre, hogy jobb legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest