- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Derron #15274 üzenetére
Elvileg javítva van benne a Dolby MAT kodek ami támogatja a tömörítetlen Dolby Atmost, valamint a tömörítetlen PCM hangot. Ahogy utána olvastam a Dolby Atmos-os játékoknál volt valami bug és ezt orvosolták.
Én mondjuk csak filmezésre használom ott meg semmi problémája nem volt eddig se, de azért lefrissítettem. Ártani csak nem árt alapon.. -
ribarszki
őstag
válasz
Derron #14647 üzenetére
Engem annyira lenyűgözött, hogy 3 nap után eladtam és Q990B-t vettem. Nem irónia, tényleg nagyon jól szólt. Éppen ezért léptem feljebb. Tévéhez kaptam ajándékba, és ez volt a próba, hogy érnek-e ezek valamit. Nos nagyon is!!
Tered lesz, de csak elöl. A hátsó hamgfalakat nagyon kéri...
Ezért érte meg nagyon BF-kor a Q930b. -
-
válasz
Derron #14424 üzenetére
Az nagyon közel van mindenhogyan a falakhoz,szép kis akusztikus katyvaszt tud okozni ha ennyire beszorítod a sarokba,a mély sokkal több lesz,de nem lesz szép hangja,döngős bántó hangja lesz/lehet.
Amúgy az “ez így működhet?” kérdésre nincs egyértelmű általános válasz.Mindenkinél más a szoba akusztikája,neked kell kitapasztalnod hogy nálad hol van jó helye.Ha az elhelyezési lehetőségeid limitáltak,akkor a hang szempontjából legkevésbé kompromisszumos helyet kell majd használni.
Legalább maga a mélysugárzó ne legyen fal/bútor közvetlen közelében hagyni kell neki helyet,a reflexnyílás úgyis a fal felé fog nézni,de azért itt is érdemes helyet hagyni.
Az első bekezdés jó kiindulási alap lehet: [link]Személyes véleményem,hogy a user manualban legtöbbször ajánlott hely (jellemzően a tv állvány mellett) egy hülyeség,pont az 1000féle szoba,1000féle akusztika miatt.
Lesz akinek pont ott lesz jó,de másoknak meg nem. -
válasz
Derron #14242 üzenetére
Jó lehet,de az akusztikai hatásokat nem lehet meghallgatás nélkül megjósolni.
Az biztos,hogy a sarokban a kanapén (képen jobb oldalt) több lenne a mély mint a kanapé másik szélén.A sarkok felerősítik,de ezt már gondolom tapasztaltad,mert ez minden hangcuccra érvényes.
Ez egy nagyobb subnál azért lehet gond,mert lehet hogy a kanapé bal sarkához belőtt mély a másik oldalon már sok lenne,márpedig a q800 subja elég bitang.
Hátsóknál nem ideális az hogy nem tudod hátrébb rakni,de nem is tragédia.Nálam is így van és sokat hozzáad a filmezéshez.
Kicsit magasabbra kell rakni,nem fülmagasságba (mondjuk +50-60cm) kanapé felé kissé be- és leforgatva és nem lesz zavaró.
Persze ha tele van a kanapé emberekkel,akkor a szélsők szinte csak az adott oldalt fogják hallani,de még így is azt tudom mondani hogy hozzátesz az élményhez.Ahogy mondani szokták,puding próbája az evés,meg kell rendelni neten (akár csak a soundbart hátsók nélkül) és kipróbálni.
-
válasz
Derron #14175 üzenetére
Ahogy userxy is írta.
Amúgy a tv (és egy úttal az sb) falraszerelésével plusz előnyre is szert tennél.
A soundbar hangjába nem szól bele a tv állvány.
A hangot visszaveri olyan irányba is az állvány,amerre nem kéne.
Nálam sokkal jobb lett a hang amióta a falon van minden. -
Kroni1
veterán
válasz
Derron #14080 üzenetére
Jobb sokkal szerintem, de kérdés neked mennyit ér meg ez. Nekem megérte anno 800A-t vennem 157-ért, de fene tudja most mit vennék a jelenlegi árak mellett. Szerintem egy DENON 517 lenne nálam a befutó, ezt talán meg is tudod hallgatni az alléban, én ott az 516-ost hallottam, az kicsit drágább kategória, filmek mellett zenére is rendben volt. A sony helyett én biztos valami mást vennék, de ez csak az én egyéni véleményem, amugy nincs bajom a márkával.
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Derron #14026 üzenetére
Budaorson ott volt a sony mellett samubol a 700 es a 800 B is, igy rogton egymas utan meghallgatva a melyuk sokkal jobb volt, a 700, 800 kozott mar nem volt kulonosebb difi es mivel az A es a B azonos subbal van, igy en egy 700A-ra fizettem be (150k), annak ellenere, hogy negativan szoktam diszkriminalni a samu termekeket.
u.i.
azert a Z5500-am meg igy is keresztbe lenyeli, csak hat az a sok kabel... -
Yamahás
junior tag
válasz
Derron #13968 üzenetére
Nekem az XF9000 van. Nagyon szépen szól jól működik együtt a Sony tv-vel.
A HT-G700-at nyugodtan vedd meg,ugyan az,csak újabb kicsit ahogy elnéztem.
De ha a teljes igazságot nézzük, egyik Soundbar sem fogja visszaadni azt a sztereo-DTS vagy Atmos hangképet,mint amit az erre készített erősítők-házimozi rendszerek tudnak.
Ha van egy Atmos hangú filmed,amit lejátszol,beülsz a tévé elé pont középre, jól felhangosítod,és ha arra figyelsz,hogy honnan jönnek a hangok,akkor az "ÁL" Atmos hangzást meg fogod hallani. Minden más csak vakítás! :-)
Én is csak tv nézéskor használom. Ha filmet nézek pc-ről, vagy netán egy olyan tv csatornán,ahol valós DD,vagy jobb térhangzás van, akkor a sztereo erősítővel,2 hangfallal nagyobb térhatást érek el,mint a Soundbarral.
De ez az én véleményem és tapasztalatom. -
shark300
tag
Én egy LG SN8Y + LG SPK8-at használok.
Előbbi 142 volt eMag-on, utóbbi Black Friday-ben 116 EUR Amazonról úgy, hogy németországi postafiókba rendeltem.Elégedett vagyok velük, bár a hangminősége biztos lehetne jobb. Sokat vacilláltam az itt is elhangzott Samsung HW-Q70T + Samsung SWA-8500S között, és a rtings.com mérőmikrofonos tesztjei is elbizonytalanítottak.
Végül azért vettem az LG-t, mert az általam fogyaszott tartalmak esetében nem volt sokkal rosszabb, mint a Samsung, viszont Atmosban a Samsung nagyon rossz volt (most erre jönnek majd a kommentek, igen, tudom, ez a visszaverődéses Atmos tényleg nem az igazi, de én jobbnak találom a semminél).Szerintem nem könnyítettem meg a döntésed...
-
Gino20
őstag
A Q90R sem kalibrálható. Ehhez talán valamelyik kimondottan hifi gyártó cég soundbar-ja kell, ami SB + SUB-al természetesen nem 200-300 Ft lesz hanem 5-600k vagy bőven felette, de az lehet pl nem akar atmost varázsolni és nem lesz magassági hangszóród. Ettől a kategóriától nem szabad óriási csodát várni. Egy helyről próbál varázsolni (pl Q90 egész meggyőzően) szóval nagyjából mindegy lesz, hogy az egyik fal ~2.5m a másik meg 4m (szerintem)
-
Nincs az a hangcucc ami tökéletesen kompenzálja az akusztikai gondokat egy szobában.
Valamennyit tud segíteni,de ez is helyiség függő,ne vedd be a markering maszlagot.
Ha lenne ilyen,akkor nem költenének horror összegeket a házimoziszobák,zenehallgatós szobák és mozik akusztikájára. -
Gino20
őstag
Természetesen nem. Az említett panára írtam (pontos típust nem tudok). Samuban van az úgynevezett adaptív mód (varázslás), ami tényleg kiemeli a beszédet és nem fog üvölteni az effekt, vagyis viszonylag kiegyensúlyozott lesz az összkép/hang.
#8898:
200-250 környékén Én nem tudok olyan eszközt, ami kalibrál, de persze lehet létezik (igaz azt gondolnám, hogy ez a fél mill és felette levő kategória). Atmos-tól óriási csodát azért ne várj. Egy csillár nem fogja befolyásolni. Ezek az SB részben levő magassági hangszórók inkább arra hivatottak, hogy vertikálisan is kicsit kiszélesítik a hangképet és néha-néha (tényleg néha) ad olyasmi érzést mintha tényleg felülről érkezett volna a hang (HW-Q90R-t használok, aminek még a szatellit hangfalaiban is van magassági sugárzó és még így sem mozi, de bőven arcra mosolyt csaló az összhang)
Samu és abból is inkább a 19-es palettát ismerem, de 200-250 környékén volt kapható a Q80R (atmos képes). Ilyesmit tudnék javasolni, mert ezek kiegészíthetőek hátsó szatellit SWA8500S vagy SWA9000S hangfalakkal (csak így fogsz valós térhangzást kapni). Igaz továbbra is ezt tudom ajánlani (tudom outlet stb) [link] (ez gyak egy HW-Q90R) de persze ez neked most nem aktuális vagy a JBL BAR 9.1 ami kb megfelelhet az árképzésednek -
Gino20
őstag
Picit a keret felett van, de ha belefér vagy Yamaha Yas-207-et vagy Samsung HW-Q60R-t vennék. A 20-30 ezres felár esetén egy valószínűleg jelentősen jobb élményt nyújtanak, mint a 70-80 ezres kategória. Pl após ~70 ezres panája botrány. Összeségében is durván elmarad a q60r-től (ilyenem volt), de pl a fő alap funkcióra szerintem használhatatlan, vagyis mezei TV-zésre (ha a beszéd jól érthető, az effektől megsüketül az ember és nem találtam olyan beállítási módot, ahol ez javulna)
LG-t én val elengedném -
törölt tag
Nekem is Sony van mindenből.
Atmos hang Soundbarból csak parasztvakítás.
Akkor hallottam, de csak óvatosan Atmos hangzásfélét , amikor a normálisnál(persze kinek mit jelent) erősebb hangerővel hallgattam a filmet. Szintén kicsi, 12 nm-en volt bennt a Soundbar.
Mennyi Atmosos filmet néznél naponta??? :-)
Ha már megszoktad a Logitech-el az 5.1-et, csalódás lesz egy Soundbar.
Arra tökéletes,hogy ne a tv hangszóróit hallgassad.
Persze mindenkinek mások az igényei,és elvárásai.
Inkább fejleszd tovább ami van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest