Új hozzászólás Aktív témák

• k-adi

nagyúr

válasz Maxxy10 #63652 üzenetére

Az időutazó felesége
    The Time Traveler's Wife (2022)

Nem sajnálom, hogy kaszát kapott 1 évad után, mert ebben ennyi volt... de egy igazán érzelmileg vegyes utazást kínál a nézőnek az első és egyetlen évad. Van benne dráma, szomorúság, izgatottság, érdekesség, trauma, boldogság és szerelem is.

Minden időutazós történet rettentő érdekes szerintem, mert ugyan már számtalanszor fel lett dolgozva a téma, mégis sokszor más és más, mert mindig próbál az adott készítő belevinni egy kis saját elképzelést, hiszen nincsenek rendes logikai szabályok hogyan is lehet, így szinte szabad a gazda a témában: múltba vagy jövőbe utazás, mennyi időtávon, láthatja-e saját magát az utazó, interakcióba léphet-e saját magával vagy másokkal az utazás során, az mennyire befolyásolja a jövőt, stb.. megannyi kérdés.

Ez a sorozat is ezeket a kérdéseket feszegeti egy szerelmi szál történetébe burkolva, viszont a csavar annyi, hogy nem az utazó hanem inkább a felesége szemszögéből bemutatva mindezt. Több infót spoiler nélkül nehéz lenne írni, de annyit még elárulhatok, hogy jó sok idősíkon megy a történet és mindkét főszereplőt látjuk fiatalon és idősen (kimaszkírozva persze) is.

A 2 főszereplő páros, Rose Leslie és Theo James remek duó erre a szerepre, főleg a fiatalos énjükként dominálnak bár ez nyilvánvaló gondolom. A gyerek karakterek (Everleigh McDonell, Jason David) is meglepően jól hozzák a karakterük és Rose húga, akit Taylor Richardson alakít, bár csak kicsit szerepel de akkor ellopja a showt.

Én azt hittem, hogy egy nyálas romantikus valami lesz ez, de higgyétek el, hogy sokkal több van benne és az évad végére már elég komoly témákat, traumákat ismer meg a néző amin még időutazás se segít...

Új hozzászólás Aktív témák