Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz
TazLeacher #6097 üzenetére
Ez csak akarat es elhatarozas kerdese, egyebkent a sorozat nezes is hasznos nyelvtanulashoz, ha angol a tanulni kivant nyelv.
-
S e t h
nagyúr
Ez a Vikings tényleg elég jó, köszönöm az ajánlóknak!
-
SQX_Barto
addikt
Régebben írtam, hogy leállok a sorozattal nyelvtanulás miatt.
Két sorozat csábított kicsit vissza: Dr Who és most a The Killing S03.
Nagyon bejött az első két évad is, és a harmadik is tetszik, bár a duplarész eleje kicsit vontatott volt (másodszorra, harmadszorra álltam neki, amikor kipróbáltam hozzá az angol feliratot).
Mindenkinek ajánlani tudom! Bár rákeresve látom sokatoknak tetszett az első két évad.
Most várhatom a 4. részt jövő héten -
törölt tag
DaVinci
Tegnap láttam a DaVinci kiállítást és nagyon meglepődtem ám. Ugyanis a soriban használt "találmányok" (búvárruha, katapult, stb) ugyanúgy néztek ki, mint a kiállított, rekonstruált darabok + a jegyzeteiben lerajzolt dolgok. Piros pont a készítőknek, nekem ezzel sok plusz került most a sorozatba, a finálét még nem láttam, de nagyon várom
-
tPedro_
őstag
Nezi valaki a The Fall c. sorozatot?
Spoiler:
Most akkor ennyi volt az evad? 5 resz es nem zarnak le semmit?
Se egy cliffhanger, semmi? Ez igy csalodas volt. -
Vladi
nagyúr
dupla résszel kezd a falling skies.
-
attiati
veterán
Egyébként nagyon kevés jó, vagy tűrhető sci-fi film van (nem sorozat).
Pedig nagyon kötetlen műfaj és talán a színészre sem kell sokat költeni, mert nem a színészi alakítás a kulcspontja (hacsak nem akarnak nagy nevet venni a cím mögé). Ennyire költséges a forgatás, vagy mi az oka?
Ott volt a Sunshine vagy a Moon vagy a Pandorum. Azokat imádtam és viszonylag alacsony volt a költségvetésük. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #6075 üzenetére
A BSG Blood & Chrome az ifjú Adamáról szól. Felirat pl.. itt van hozzá: [link], de a szokásos helyeken is megtalálható. A sorozatot (vagy inkább egyben a filmet) beszerezni meg a szokásos helyekről lehet.
-
Fandango
veterán
válasz
TazLeacher #6075 üzenetére
Ha jol tudom a web epizodok adjak magat a teljes filmet, rendes sorozatot akartak belole csinalni, de vegul megse lesz belole semmi.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
attiati #6070 üzenetére
BATTLESTAR GALACTICA sorrend
/1/ (Miniseries)
Battlestar Galactica: Part 1
Battlestar Galactica: Part 2
/2/ Season 1 - 13 epizód
/3/ Season 2 - 20 epizód
/4/ Webizódok: The Resistance - 10 rész
/5/ Season 3 - 20 epizód
/6/ Webizódok: Razor Flashbacks - 7 rész
/7/ Razor - TV film
/8/ Season 4 - első 10 epizód
/9/ Webizódok: The Face of the Enemy - 10 rész
/10/ Season 4.5 - maradék 10 epizód
/11/ The Plan - TV film -
attiati
veterán
gyors kérdés sorozatnézős vacsora előtt
Battlestar Galactica-ból van egy miniseries. Azzal kezdjem vagy az első évaddal?
-
Vladi
nagyúr
Na megvolt a Unit - Egység 4 évada.
Végül is jó volt, meg tetszett, meg minden, de azért maradt néhány de.Örültem, hogy katonás, meg elit egységes sorozat meg mindent, ezt bírom. A szereplők is nagyon jó, változatos, érdekes karakterek. Még a csajok is elmennek.
De azért meredek a csöpögős hazafiaskodás benne. Jó hát tudom, hogy az amerikaiaknak készült, és őnekik ez kell, de nekünk Európában ez már sok. Meg az is zavart, hogy túlszuperhősözi őket. A sorozat törvénye: bármi történik is, akárhogy kerülnek bajba, az mind úgy volt tervezve, azt ők akarták úgy és ez ki fog derülni.
98%-ban igaz.
Meg az se tetszett, hogy túl CIA-zzák a dolgokat. Nem sima kommandó akciók, ilyen beépülések, meg kémkedések... ebből ennyi nem kellett volna.
Átívelő szál is lehetett volna vérmesebb. A 4. évadot erre próbálták felfűzni, de nagyon ad-hoc lett az egész. Én több epizódos küldetéseknek jobban örültem volna, meg persze ha néha kudarcot vallanak.
Lement a sorozat, meg néztük és szerettük is, de ami sok volt benne, az már tényleg nagyon sok.
Ami csalódás volt, a főcímdal lecserélése... mér kellett???
Ez amúgy vízválasztó is:
S1 és S2: 6/10
S3 és S4 4/10 -
gyuromoj
veterán
Misha Collins nyilatkozata alapján Ben Edlund a Supernatural-ből átlépett a Revolution írógárdjába. (Ha ez igaz, akkor már a harmadik jónevű írót igazolják a 2. évadra a Revolution-be, de félek, hogy kicsit későn…)
Greg Nicotero rendezi a The Walking Dead – 4×01-et.
A Game of Thrones 4. évad forgatása júliusban kezdődik.
Matt Weiner, a Mad Men készítője elmondta, hogy még mindig 7 évadban gondolkodik, jelenleg nincs terv a 8. szezonra.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mayday00 #6059 üzenetére
Szerintem elég harmatos volt, kb. az évad háromnegyedéig dög unalom, haladsz részről részre, és nagyjából kergeted a semmit. Az utolsó pár rész már bepörög, de szerintem nagyon lassú volt az egész. Az egész történetet kb. 3 órába be lehetett volna sűríteni.
A második évad jobb volt sokkal, ott nem volt tele az egész sorozat "üres" jelenetekkel.
-
spammer
veterán
válasz
leslieke #6064 üzenetére
Érdemes neki adni egy esélyt, mert ugye teljesen más téma. De ha nem jön be eleve a horror/thriller, akkor mondjuk mindegy.
Más:
Taylor Swift + Breaking Bad Parody - 'We Are Never Ever Gonna Cook Together'(Spoileres!)
-
Viszlát
addikt
-
mayday00
őstag
Amerikai Horror Story S01E01 Mekkora volt ez a rész
Beteges, elborult. Mintha nem egy sorozatot néznék hanem egy filmet.
Olyan volt a érzésem. Többi rész is hozza a színvonalat?
Gondolom a többi részben sem fogok csalódni. Szinkronos verziót nézem. Meg kell, hogy mondjam nagyon jó a magyar hang. Viasat csinálja a legjobb szinkronokat. Igényes munkát tesznek le az asztalra. Ez a Rtl ről cseppet sem mondható el -
tDr1v3r
veterán
Még egy hét, és folytatódik a True Blood.
-
mayday00
őstag
Ha minden ok, júliusban kezdődik a Luther 3.évadja
-
attiati
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ismeritek az érzést amikor daráltok egy rohadt jó sorozatot, aztán pár rész után már eltervezitek hogy most már aztán alvás, aztán meglátjátok a következő rész tartalmát és mégis folytatjátok?
( Dr. Who darálás folyamatban)
-
leslieke
Jómunkásember
Orphan Black S01x8-10 ütős befejezés lett, ráadásul szépen megágyaztak a második évadnak. Az egész évad remek volt.
-
Huma
addikt
válasz
S e t h #6036 üzenetére
A western stílust én is erőltetettnek találtam benne. Ezért is írtam, hogy sántítanak benne a dolgok. De ha eltudsz vonatkoztatni ettől akkor nagyon jó film. Hatalmas dumák vannak benne és nem egy olyan helyzet amit abszolút klisémentesen oldanak meg. Felüdülés ez a sorozat a többihez képest.
-
attiati
veterán
válasz
S e t h #6036 üzenetére
Ne várj semmit a Vikingstől és akkor tetszeni fog.
Nekem nagyon tetszik, de ízlések és pofonok.
Szerencsére nem nyújtják a sztorit. 2 hét alatt lenyomtam (pedig sokkal jobb sorozatokat se szoktam ledarálni). Könnyen emészthető, nem kell túlgondolkodni, mégis izgalmas. Nézz meg belőle egy vagy két részt, és ha nem jön be a hangulata, képi világa, akkor nem is fog. De szerintem semmiképpen se trailer-t nézz belőle, csak ülj le elé és nézdSpoiler? Talán nem az, de ne olvass tovább, ha 0 infóval szeretsz nekiállni egy sorozatnak:
Nincs az embernek az az érzése, hogy most sorozatot néz. Tényleg olyan, mintha dokumentumfilm lenne, mintha be akarna mutatni egyfajta életformát vagy egy nép történetét (persze nem élethűen). De nincsenek klasszikus értelemben vett sorozat karakterek. Talán egy szereplő lóg ki a sorból (a Floki
)
Sokáig abban sem voltam biztos, hogy van e egyáltalán főhős. -
S e t h
nagyúr
válasz
leslieke #6034 üzenetére
Nekem vhogy kimaradtak, talán pont azért, mert nem igazán találkoztam jóval és ezért nem is szavaztam bizalmat másoknak sem.
Huma, hát számomra nagy csalódás volt, talán azért, mert amit olvastam róla netszerte, az alapján nem kis várakozással tekintettem elébe.
Nekem megfeküdte a gyomromat az óriási anakronizmus, hogy az űrkorszakban westernesdit játszunk.Önállóan szeretem a sci-fit és a western műfajt is, de a kettejük nászából nekem egy nehezen emészthető dolog lett.
Értem én, hogy szimpatikus a Han Solo féle szélhámos karakter, de itt egy kicsit túlzásba vitték, mert amíg ott egy bőrmellényben és pl. a tatooini leszámolásnál a bárban adott némi vadnyugati ízt, ami ott csak egy kis fűszer volt, itt már az egész történet egy keretét adta meg, magát az univerzumot.
Lehet, hogy kissé maradi vagyok, de nekem a technika, főleg az űrtechnika már azt a szintet képviseli, amivel nehezen fér ez össze western, pedig úgy alapvetően a fantáziámmal semmi gond.Egyébként valaki beszéljen rá a Vikings-re, vagy a House of cardsra, valaki látta esetleg őket?
-
-
Huma
addikt
Outsourced és a Freaks and Geeks kivégezve. Jó kis sorozatok. Kár hogy csak egy évad készült belőlük. Nem értem, hogy miért kaszálták el őket. Ennél sokkal rosszabb sorozatokból csinálnak egy rakás évadot.
-
attiati
veterán
Sci-fi sorozatok küzül tudnátok ajánlani jókat?
Szabad a gazda, mert ebben a témában egyet se láttam. Firefly-t elkezdtem, de az annyira nem köt le valahogy.
-
alratar
addikt
Following S01xE01
Eddig nekem nagyon bejövös. Bár azt írják, hogy 6.7 rész környékén unalmas lesz, én nem hinném.
Kicsit emlékeztet a Haannibálra! -
leslieke
Jómunkásember
válasz
callmeakos #6014 üzenetére
Szerintem ideje, hogy vége legyen. Nálam a Jóbarátoknak a nyomába se ér.
-
negyven2
veterán
válasz
callmeakos #6014 üzenetére
Az irok azt mondtak, hogy o az anya. Bar ettol meg hazudhatnak ok is. Amugy azt tudod-e, hogy az utolso evad 24 resze az eskuvo hetvegeje (48 ora) alatt fog majd jatszodni.
-
spammer
veterán
Breaking Bad final season Entertainment Weekly borító
Rohadt jó, de nem tudom, hogy spoiler-e, utalás-e vagy nem jelent semmit és direkt csinálták így, hogy lehessen tippelgetni meg elméleteket szőni
-
callmeakos
veterán
válasz
leslieke #6013 üzenetére
Valahol örülök ennek, valahol nem. Egyrészt örülök, mert tényleg kezdenek túlzásba esni ezzel az anya dologgal. Másrészt nem örülök, mert mégiscsak vége lesz az egyik legkiválóbb sorozatnak. Kb. olyan volumenű lesz mint 2004ben, amikor a Jóbarátoknak lett vége.
De mért van olyan érzésem, hogy az a sárga esernyős lány, az nem az, aki, és van még csavar a dologban? -
leslieke
Jómunkásember
válasz
callmeakos #6011 üzenetére
Igen, az lesz az utolsó, és ez már hivatalosan be is lett jelentve.
-
bzoley
veterán
válasz
mayday00 #6010 üzenetére
Már tíz perc után vélemény alkottam, a többi csak esély volt
Aránylag hamar felismerem, hogy valami nekem való-e, vagy sem. Ez nekem nagyon nyögvenyelős volt.
Killingr pl. egy rossz szavam sem volt, szerettem(mármint az első két évadot, az újat még nem láttam), ugyanúgy a BB-t is zsivesen nézem, bár az nem igazán nyomozós. Élveztem a hidat is, Homeland-et.
Tudni kell szelektálni. Szivesen néztem volna, csípem Gillian-t, de ez a rendezés nem nekem való.
Aztán lehet, hogy később kap még egy esélyt. Anno a AHS második évadjának első részét csak három részletben tudtam végignézni, nem igazán győzött meg, később nem győztem kivárni az új részeket. Igen jóra sikeredett. -
callmeakos
veterán
Most végeztem a HIMYM 8. évadával. Nekem még mindig tetszik. Az utolsó rész utolsó jelenete nagyon jól el lett találva, igazi évadzáró jelenet.
Felettébb kíváncsi vagyok hogy mit hoznak ki ebből a 9. évadra.
Aprópó. Most akkor a 9. lesz végleg az utolsó évad? -
bzoley
veterán
válasz
spammer #6007 üzenetére
Az első rész nem tűnt rossznak, de azóta sem néztem meg az azóta leadott részeket, valahogy nem sürgős. Ellenben pl. az Orphan Black-kel, aminek minden részét kb azonnal megnéztem. Viszont a The Fall esetén 27 perc elég volt, hogy megállapítsam, ez nulla. Pedig vártam. Végig sem néztem.
-
brownus
veterán
jó ez a hannibal sorozat?
-
brownus
veterán
válasz
spammer #5998 üzenetére
ez engem nem szokott zavarni (mert ez csak egy film/sorozat), a lényeg, hogy szórakoztató legyen, és ebben a 2. évad verte az elsőt
a prison break első két évada jó volt, utána már tényleg voltak hajmeresztő dolgok benne, ami azért volt bosszantó mert maga a sztori is szar lett, unalmas, semmilyen... klisé hegyek...
amúgy ha egy történelmi film/sorozatról van szó, pl a BoB, ott tényleg ne rugaszkodjanak el a valóságtól, de egy ilyen kitalált történetnél leszarom.
-
callmeakos
veterán
Az utolsót annyira nem osztom, de értem
Amúgy egyébként tök jogos a kép
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával