Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
Tyler Durden #78096 üzenetére
Ugye anno a Trónok Harca utolsó évad előtt egyeztettek Martinnal hogy mi legyen a vége. Ők meg azt filmesítették meg amit mondott. Nyilván kicsit összecsapottabban de lényegében a fő események ezek lettek volna a könyvben is.
Látva a reakciókat rá ezt már nem írhatja meg könyvben, újat meg nehéz kitalálni ami illeszkedik.#78094 Lajmund
"Felkészítés volt a következő évadra ahol elkezdődik az ereszd el a hajamat.Legalábbis nagyon remélem."
Ugyanezt mondtuk az első évad végén is -
WayneGace
őstag
A nép nagyon le van egyszerűsítve. Mintha tényleg két állapot lenne, az éljenző tömeg és a lázadó csőcselék. Nem nagyon törődnek vele az írók. Hátha kicsit hangsúlyosabb lesz a háborúban, hogy azok emberek, nem statiszták. Talán némi kivétel
a "bastard"-ok. Ők kaptak némi játékidőt felemelkedésük előtt is. -
Ijk
nagyúr
válasz
WayneGace #78095 üzenetére
Szerintem így próbálták Daemon karaktergyilkolását menteni karakterfejlődésbe (fejet hajt a királynőnek a nagyobb ügy érdekében), bár Daenerys még így is olcsó fanservice szerintem.
Nem tudom, nekem 1. évad után lejtmenet, mint a GOT. Nincs egy beszámítható karakter, összes vezető szociopata, . A végén be kellett természetesenezzel a sárkányszerző játékkal még azok szerepe is inflálódott tolni a csajszi kapitányt, ami teljesen életszerűtlen, meg majd ő eldönti hogy beszáll-e a flottával, nyilván nem a vezetők mondják meg, LoL.
Az a bajom hogy nem látom Westerost egy élhető birodalomnak, kicsit is reálisnak, őrült urak, vezetők soha ki nem merülő humán erőforrásai élnek itt, azt nem tudom egyáltalán hogy, de így le is szarom, felőlem felégethetik az egészet, nincs kiért aggódnom, drukkolnom. -
válasz
Phoen|x #78092 üzenetére
Az öregre elég rendesen be van rágva a community, szerintem dedikálni se mer elmenni, mert meglincselné a felháborodott tömeg..
Olvasgattam anno pár topikot a könyvekkel kapcsolatban, érdekes teóriák merültek fel, hogy miért nem írja meg Martin a végét. Voltak akik szerint annyira belecsavarodott a sztoriba, hogy nem tudja miként vágja ki magát belőle /az ugye látszik, hogy a sorozatos befejezést könyvben nem lehet eladni, mert egy kalap sz@r lett/. A másik elmélet, hogy olyan szereplőt is megölt a könyvben akire szükség lenne egy értelmes folytatáshoz /sokan Quentyn Martell-re tippelnek/.
All in all, az öreg nyílván leszarja, mert a sorozattal kaszált egy valag pénz, könyv vonalon meg valszín ez már sose lesz befejezve /6. kötetet is mióta ígérgeti../ -
WayneGace
őstag
Szerintem nem volt gond az utolsó résszel. Jó felvezetést kapott a következő évad, minden mozgásba lendült. Ehhez nem volt rossz egy ilyen rész. Lényegében az egész évad erről szólt és most az utolsó részben meg oda is értek, hogy tényleg elkezdődött. Amit valaki szított, valaki oltott volna. Inkább az évadot lehet kritizálni, hogy miért egy egészet szántak ennek.
Szerintem nagyon sokakban még benne van a trónok harca csalódása. Például a utolsó részben ajövőbe látás, vagy a falon túli veszély emlegetése szerintem már nem sokat ad hozzá, sőt. Teljesen elvették az élét. Nem kell a nagy rettegés az ismeretlentől, mert pontosan tudjuk, hogy mi lesz belőle. Szerintem jobb is lenne, ha ezt nem erőltetnék. Koncentrálnának az adott jelenre inkább. -
Lajmund
őstag
A vège tényleg lapos volt egy kicsit de összességében szerintem hozta a hangulatot az évad. Felkészítés volt a következő évadra ahol elkezdődik az ereszd el a hajamat.
Legalábbis nagyon remélem.
-
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_ #78090 üzenetére
Rotten Tomatoest töröld ki mindenhonnan, már rég elvesztette a hitelességét értékelés szempontjából.
Imdb-n ha megfejted az értékelést akkor rájössz hogy a 9,2 a 8,4-től nem tűnik soknak pontszámban, de ezen az oldalon az pont fényév távolság
Erre is igaz nagyjából amit írtam a részek értékelésére:
Hattal kezdődő az már nagyon alja szint szokott lenni, még a 7 is olyan elmegy kategória. Jobb részek 8,5-től kezdődnek általában.
Trónok Harca 9,2-vel a 13. legjobb sorozat az imdb-n, a Sárkányok háza az első 250-ben sincs benne.
Szerintem még fog is lejjebb menni, 8-8,2 közé. Anno a Last of us is bőven 9 felett állt, aztán ahogy elült a hype jöttek a józan értékelések, vissza is nyomták 8,7-re, de a nagy vérengzést majd a 2. évad után kapja meg -
S e t h
nagyúr
Mivel a trónok harcát Benioffék a földbe állították és Martinra is neheztelek, mert sosem fejezi be a regényt, így a sárkányos házas első évada sem az érdeklődésemmel nem találkozott, se nem tartottam sokra.
Viszont a második évadban olyan karaktereket építettek, dialógusokat toltak, hogy öröm volt bármelyik alakítást nézni, és most egy kicsit azért rád korholóan nézek Daemon.
Erősen érződik a szérián, hogy hosszabbra tervezték, mint amennyi sztori van benne és ezért időnként kilóg a lóláb, ezzel együtt is viszont rohadjanak meg a két évért amit ki kell böjtölni.
-
Ragnar_
addikt
válasz
paatrick #78088 üzenetére
Tessék: Rotten Tomatoes GoT: 89/85 , HotD S2: 85/77. Első a kritikusi pontszám, második a nézői. Oke mondjuk a GoT uccsó évada leviszi az átlagot 55-el a kritikusoknál, nézőknél 30. részletesen a GoT a 7. évadig 92 körüli a kritikusoknál.
IMDb Got 9.2 ThotD 8.4, a HotD 2. évad külön jelenleg olyan 7.8-on áll. Nekem ez sem tűnik ég és föld különbségnek, bár ha külön a 2. évadot nézem ez több, mint nüansznyi. Mondjuk én olyan 8,5-re taksálnám az első és a második évadot is, azaz aki szereti a műfajt az ne hagyja ki. A félig tele félig üres pohár problematikája, mikor valaki olvasta a könyvet és szerinte karcsú a HotD sorozat, a másik mikor nincs egy darab épkézláb Dark Fantasy, akkor nyilván félig tele a pohár, ha a GoT jobb volt is.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #78088 üzenetére
"Illetve olvasgatom a szöveges értékeléseket is, az elmúlt 2 napban kb 80 jött, ebből ~5 volt 10/10"
Árnyalom tovább az 5 db 10/10-et:
2 db pár napos profil és ez az első értékelésük
1 db 3 éves profil és ez az első értékelése
1 db 10 éves profil de 3 éve nem értékelt semmit, ezzel együtt van 3 értékelése még egy 10/10 és egy 1/10
és 1 db valósnak tűnő profilSzomorú még a végén megrendül a bizalmam
-
paatrick
őstag
válasz
Ragnar_ #78051 üzenetére
Ezen kritikusok és nézők nagy része itt van velünk a szobában?
Sárkányok háza S2 finálé
Merthogy itt nem nüansznyi a különbség a Trónok Harca és e között hanem fényévnyi. Az első évadot még elvitte a hátán a nosztalgia és a sértettség kiadása a Trónok Harca lezárását pótolva, de erre itt van ez az évad gyakorlatilag a leggyengébb az egész szériában az eddigi 10-ből.
Szinte semmi nem történt, egy értékelhető momentumot tudok felidézni valahol az évad közepén mikor a csarnokban a gyertyáknál találkozik a 2 szereplő. Mondjuk itt a lezárással már azt is sikerül röhejessé tenni
Most már se politika nincs, se taktikázás, se szex. Utóbbi feltűnt bárki másnak is?
Egyszerűen unalmas az egész. Az se segít hogy 0 karakterrel tudsz azonosulni vagy szurkolni neki, mindenki tök érdektelen (illetve volt 1 de neki meg RIP). Valami nagyon félrement az írás-megvalósítás vonalán.
Itt az imdb részenkénti értékelése:
Hattal kezdődő az már nagyon alja szint szokott lenni, még a 7 is olyan elmegy kategória. Jobb részek 8,5-től kezdődnek általában.
Illetve olvasgatom a szöveges értékeléseket is, az elmúlt 2 napban kb 80 jött, ebből ~5 volt 10/10 hagy idézzek belőlük hogy lássuk mekkora a delusion (mi erre a jó magyar szó?):"Im giving ten stars because fans are a bit furious about the last episode and emotionally giving low stars then it really deserve."
"Fantastic fantasy storytelling. After watching season 1, I had given this show an 8/10. Now, after having completed the second season, I must upgrade it to a perfect 10."
"Anyways, I'm manifesting Emmy nominations out the wazoo for this season, bravo!"
Van baj
a többi 75 értékelés többsége 1-6 között futott be
-
jesszjessz
tag
Sziasztok!
A Columbo "Gyilkosság receptre" című epizódjának első szinkronos változata ugye Garas Dezsővel készült. A kérdésem az lenne, hogy ez bárhol fellelhető a neten vagy valakinél egy 40 éves poros kazettán esetleg?
-
Persie12
aktív tag
Sziasztok. Most hogy vége az évadnak, gondoltam ledarálom a sárkányok háza második évadját. Meglepődve veszem észre hogy csak feliratosan van fent MAX-en, holott az első évad szinkronos volt… várható az évadhoz szinkron?
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Janaboy
Topikgazda
8-án jön az Umbrella academy 4. évad.
Lehet lassan frissíteni mi volt a 3-ban -
bobalazs
nagyúr
Shrinking’ Season 2 Premier October 16
-
k-adi
nagyúr
Sárkányok háza
House of the Dragon (2024)
season 2Olyan szánalmasan szar volt a finálé, mint az egész évad. Szóval passzolt, de az időmet kérem vissza, ez végig botrány volt. Talán 1 epizód volt olyan, amire azt mondja a néző, hogy na ez egész korrekt volt.
A történet alakulása miatt a 3. évadnak nagyon erősen kell kezdenie és zárnia, mert így egy nagy 0 -
k-adi
nagyúr
Those About to Die (2024)
Jólvan látom senkinek nincs peacock streamingje
ez az ókori rómás sorozat érdekes meglepetés volt nekem, érdekes volt belelátni a gladiátorok, fogas fogadások életének hátterébe stb. Jól kavarták a politikát, drámát, hullanak is az emberek egymás után, nem szégyenlősek.
Ugyan a plakáton Anthony Hopkins szerepel, de valóságban pár epizódban van csak, viszont Iwan Rheon és Jojo Macari jó duó volt, szépen vitték a vállukon a sorozatot -
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy az FBI - Most wanted 5. évada mikor lesz elérhető szinkronosan?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Laraxior
titán
válasz
wolf88 #78069 üzenetére
...és nem is változik hálistennek minden évadban.
Most néztem meg újra a Trónok harcát, hát basszus, hang alapján elég nehéz követni, mert elég soknál változik évadonkéntArról nem beszélve, hogy valamelyik karaktert 3-4 színész is alakítja
Frusztrálnak az ilyen dolgok.
-
NyalokAA
aktív tag
Hotd évadzáró
Hatalmas filler epizód . 10 részes évad 8. részének jó lett volna
Több karakter könyvbéli másának maximum a karikatúrájává lett lealacsonyítva.
4. meg a 7. rész elvihette a budgetet erősen. Ilyen megúszós semmilyen évadzárót köszi , de nem kérünk többet. 2 év múlva majd egy 3 perces összefoglalóba bele is fog férni a komplett 2. évad történése
Igazából lehet csak én vagyok ennyire csalódott , de olvastam a könyvet és jelentős események küszöbén tart most a story. legalább egyet még ígértek a záró részekben , de ez nem történt meg. A 3. évadnak így legalább 10 részesnek kell lenni , vagy az események egy jelentős részének off-screen történnie. Máskülönben az Hbo-nak sokkal mélyebben zsebbe kell nyúlni a következő évadhoz amit meg tudjuk , hogy egyik stúdió se szeret.Évad közepénél a leakek meg a jóslások [ Módosította: radi8tor ]
-
dokee78
félisten
Ajánlatot várok a Gomorrah-oz hasonló sorozathoz.
A feleségem nagyon élvezte.
Szinkron legyen. -
negyven2
veterán
Úgy néz ki (bár azért érdemes a hivatalos bejelentést is megvárni), hogy a 'The Orville' 4. évadának, a produkciós (előkészületi) a munkálatai jövő januárban kezdődnek!
The Orville Season 4 Production Start January 2025 -
Laraxior
titán
Végülis csak elkezdtem a Vikings Valhallát. Annyira azért nem vészes, legalábbis az első évad feléig eljutottam tegnap
-
Janaboy
Topikgazda
Ez most jött velem szembe Youtubeon, nem mai, úgyhogy biztos van aki ismerte: [link]
3 test probléma könyv audiobook magyarul.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Pro Koryak #77914 üzenetére
Csak ennyi volt a sorozatgyikos szerepe. Egyébként a The Shieldből volt Kenny Johnson ismerős.
Milo feltűnése viszont WTF, Konstantin jól ráérzett.
Ez a rész végre cselekménydús volt.
Leszámítva az Iris szálat, ki nem állhatom. Vele töltelék részek vannak. -
Fura, hogy pont a Kísértetre írod hogy "bezárólag" XD nekem is amúgy a Police már gyengére sikeredett vagy csak szimplán nem olyan jó, mint az elődök.
Na de ON: innentől alert leszek és amint jön az első trailer dobom is ide. Az eddigi jutub Netflix interjúk alapján amúgy a sorozat eredeti nyelven jön, nem angolul. Ez már óriási pozitívum hogy nem bepucsítani akarnak a holivadi igényeknek.
-
válasz
VágniValó #78049 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek. A Boszorkányszög az első a Harry Hole sorozat "nagy menetelésében" - a Kísértettel bezárólag 5 zseniális regényt tett le Nesbø az asztalra. Persze a Hóember filmen láttuk, milyen könnyen és milyen nagyon el lehet b***ni egy kb. tökéletes könyv adaptációját, de a sorozatműfajból adódó bővebb keretek eleve egy csomó problémát megoldhatnak, amikkel a Hóember nem tudott megbirkózni.
Nesbø showrunnerként nagyon kétélű dolog - nyilván előny, hogy a regények mögötti agy húzogatja a szálakat, viszont ebben nincs érdemi tapasztalata, úgyhogy nagyon kell támaszkodnia a rendezőkre és az írókra.Mindenesetre érdeklődve várom, egy esélyt biztosan kap.
-
Rigormortiis
veterán
Végigment az Angolok. Semmi különleges nincs benne, és nem vagyok western rajongó sem, úgyhogy igazából foglamam nincs, miért néztem végig, de nem bántam meg.
-
KROK640
nagyúr
válasz
basaharc502 #78012 üzenetére
Ennek örülök, de félek is kicsit, mert nekem már kicsit a NB is lefelé volt az eredetihez képest
-
Ragnar_
addikt
Kritikusok és a nézők nagyrésze szerint nüansznyi a különbség, én is ebbe a csoportba tartozok, ami nyilván nem jelenti azt, hogy mindenki így van ezzel. Nekem a dark fantasy téma + 2/10 minimum, szóval a műfajban a GoT és a HotD részemről a legjobbak jelenleg. Mondom ezt úgy, hogy a könyveket nem ismerem egyáltalán, és a GoT lezárása szerintem is gyenge lett.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Ragnar_ #78048 üzenetére
húha, azért ezek elég magas pontok ezekhez a sorozatokhoz
persze mindenki úgy pontozza ahogy akarja, de amekkora szégyen volt a GoT vége, meg nehezen követhető az elején, mérföldekre van egy tényleges 9 pontos sorozattól ami elejétől a végéig "jó"... a spinoff HotD meg nem ér fel az eredetihez, fele pontszámot, ha ér, főleg ez az évad. (2.)
-
Disclaimer: TL;DR Nyálverés következik!
Szóval:
Harry Hole
Original Title: Detective Hole
Jelenlegi státusz: In production (Netflix)Tisztában vagyok vele, hogy nem én leszek a topikban az egyetlen aki a könyvsorozatot kipörgette. Valamint az se, akinek épphogy nem pattant el az ér az agyában, amikor megnézte a Hóember című borzadályt anno (én sajnos moziban), mert valami pusztulat buta egy film lett.
Nesbo azelőtt is sok megkeresést visszautasított, és valószínűleg a tragikusan szar film után mégtöbbet, de most! Na most ő a show creator! (hoppá!)
Ez már önmagában elég ahhoz, hogy bizakodjak. A sorozat ráadásul az 5. könyvet magyar címén a Boszorkányszöget fogja feldolgozni (ami ráadásul a személyes kedvencem, + a Kísértet) a Harry Hole (ejtsd Hari Hull vagy Húle) sorozatból. A főszereplő Tobias Santelmann lesz, aki asszem félig német félig norvég, drukkolok neki! A könyvet nem tegnap olvastam, de úgy rémlik akkoriban Harry a 30-as évei közepét tapossa, szóval a színész kicsit idősebb, de nem baj nem ezen fog múlni. A kép, amit az imdb-n raktak hozzá biztató
Tom Waaler a korábbi kötetekben Harry nagy belső ellensége a rendőrségnél, itt ő lesz a főgenyó, megformálója pedig a The Killing óta egyik kedvenc színészem: Joel Kinnaman lesz. A g*c* szerep szerintem nagyon jól fog állni neki, de azért remélem változtat a külsején. Aki olvasta a könyveket tudja: Waaler nők kedvence szépfiú fakó bőrrel, dús fekete hajjal és kék szemekkel. Na Kinnaman alapból ebből csak a szép fiút tudja eddig. Mindegy a lényeg, hogy a karaktere lépcső helyett mindig a liftet válassza (kacsint-kacsint
).
Remélem már jövő év elején megkapjuk és legalább a 10/8-as szintet hozza!
És csak hogy még hosszabb legyen a kommentem:
-
Ragnar_
addikt
válasz
paatrick #78047 üzenetére
Szerintem simán a GoT mellé lehet tenni nagyságrendileg. Mondjuk ha a GoT 9 akkor a HotD minimum 8 nekem legalábbis.
de ettől eltekintve nekem hozza az elvárásokat, a megvalósítás csillagos ötös. Ha jól tudom 3. évad még mindenképp lesz, szóval jöhet, ha marad elég puskapor részemről jöhet több is ilyen színvonalon.Az nyilván sejthető volt, hogy a kovács és a másik Targaryen fattyú esetleg sárkánylovas lesz, -
paatrick
őstag
Sárkányok Háza S2E1-7
House of the Dragon S2Na itt a vége előtt gyorsan pótoltam is a lemaradást (de minek), ez az évad már nem csak a Trónok Harcához gyenge hanem a saját első évadját se tudja megugrani.
Egyszerűen nem érdekes, nem izgalmas. Persze az évadban is elhangzik a legnagyobb baj az egésszel, 100 éve béke van ezért senkinek fingja nincs mit kéne csinálni ilyenkor. Mégis a Trónok Harcában okos emberek vívtak párbajt egymással, ebben az évadban meg a legokosabb karakter egy 12 éves fiúcska lettTök kiszámítható lett az egész, amire ez a gyalázatos 7. rész teszi fel a koronát
mikor a sehonnan jött kovács meg a másik szerencsétlen aki végig az arcunkba volt tolva az évad során, hát mit ad isten pont ők ketten ülik meg a sárkányt. Ami ha jól értem ugyanaz a sárkány amit az első évad végén Demon próbált élesztgetni énekléssel de az inkább unottan aludt tovább Bedobálnak nekünk vagy 20-30 új helységnevet meg földesúr nevet aminek még így egyben nézve se lett értelme, mert nem tudod elhelyezni egyiket se. És mégis a részek harmada kb erről szól hogy az ismeretlen helyen ismeretlen valakik mit csinálnak vagy akarnak csinálni.
Teljesen egyetértek az Alicentet játszó színésznővel, miszerint vicc hogy egy 40+ évest kell játszania, miközben a gyerekei ugyanolyan idősnek néznek ki mint ő
és akkor úgy próbálják "öregíteni" szegényt hogy nem fésülik meg a haját
Szóval erősen meginogtam hogy kell-e ezt tovább nézni egyáltalán. Azt lehet tudni hány évadot terveznek?
-
S e t h
nagyúr
House of the dragon aktuális epizód
-
Land
veterán
Üdv! Gondolkodunk a From nézésén. Mennyire horror? Párom nem horror párti, de pl a Supernaturalt vagy a Stranger Thingssel nem volt baja.
-
Bad Pritt
félisten
Megnéztem Netflixen a koreai Killer Paradox c. sorozatot, egynek jó volt, bár a végével nem voltam kibékülve. A sztori elég felemás, viszont baromi érdekes aspektusait is bemutatja a koreai társadalomnak, főleg a fiatalság élethez, tanuláshoz, munkához való hozzáállása kap egy görbe tükröt, bár nem mélyednek el benne túlságosan. A főszereplő Choi Woo-Shik sokaknak ismerős lehet a Train to Busanból, Parasite-ól és baromi jó volt itt is, a többiek mellette váltogatták a kimértebb, inkább európai filmekre és sorozatokra jellemző és a jóval teátrálisabb koreai színészi játékot, ez egy érdekes alkotott így.
Ami számomra megmaradt az az utóbbi évek egyik legimpresszívebb kaszkadőrmutatványa ( ), már ha vágás nélkül oldották meg, de nem találtam sehol, hogy csinálták meg.gyorsan haladó autó felborult, színész kimászik belőle és elsétál, kamera közben madártávlatból közeledik hozzá
Egynek jó volt, de sokkal érdekesebb dolgokat is kitermelt az elmúlt években a félsziget. -
NyalokAA
aktív tag
válasz
Grave_444 #78037 üzenetére
Pedig ő az. Vermithor the Bronze Fury , ha megnézed majdnem akkora mint a vár a háttérben ( közel Vhagar méretű a könyv szerint ) . Syrax a kicsi elől Rhaenyraval. Silverwing meg éppen leszáll. Sheepstealert ( a birkapusztító sárkány a völgyben ) Rhaena fogja a teóriák szerint elnyerni , de az vagy az évadzáróban vagy az s3-ban várható. -
Tasunkó
őstag
válasz
shotika #78035 üzenetére
Számomra egy médiatörténelmi pillanat, hogy a játék átvezető videói önmagukban is kiválóan megkomponáltak, természetesebb hatást keltenek, jobb szöveggel, jobb forgatókönyvvel, mint a filmé, amikor a játékban lehet sejteni hogy lelkes amatőrök csinálták, szemben a film műfajával, ahol ugye a saját területükön főleg profik dolgoznak. Összességét tekintve a zene, játék, átvezető videókat egyben, az egész olyan drámai feszült hatással bír, hogy az analógia a sorozat szakértőivel, hogy az indián lenyilazza a lopakodó vadászgépet. A média meg kötelező előfizetéssel körbeajnározta a sorozatot, az már paródia lényegében.
-
shotika
őstag
válasz
Aventador91 #78019 üzenetére
Én (is) anno a sorozat után ugrottam neki a játéknak (nem én akartam így, csak ugye késett a PC változat), és elég nagy volt a kontraszt. Őszintén szólva, én rendkívül untam a sorozatot, pontosabban: mindig vártam, hogy na most majd beindul valami... de sose történt meg. Sokszor volt olyan érzésem, mintha teleportálgatnának a karakterek - aztán a játék során egyértelmű lett: konkrétan a játék legtöbb akciórészét vagy lerövidítették, vagy egész egyszerűen kivágták belőle. (Nem is fejeztem be végül, csak a játékban és milyen jól tettem, mert így még jobban ütött)
"igazából a játékidőt a lootolás/taktikázás vitte el nagyrészt."
Mert az egy videojáték. Én a legnehezebb fokozaton álltam neki, ahol minden egyes golyót, minden kis vicket vackot, amit találtam meg kellett becsülni (és még falon átlátós csalást se lehetett használni), ami egy hatalmas plusz volt arra, hogy még jobban átérezzem mennyire elkeseredett az ő útjuk.A magam részéről se befejezni nem fogom az első évadot, se pedig folytatni se folytatom majd a 2. évaddal, mert nagyon más az szint, amit én jónak tartok egy sorozatnál. Gyors példa az elmúlt évekből: szerintem az SW Andor se volt egy cselekménydús sorozat, de sokkal ügyesebben és érdekesebben építkezett, mint ez.
-
Csináljátok a kedvet a darához.
-
stoon
addikt
Sárkányok háza 2/7 szerintem eseménydús részt kaptunk!
kevesebb demon víziós sz@rság ,több sárkány! -
gyuromoj
veterán
-
-FreaK-
veterán
Novemberben érkezik a Siló második évada az Apple TV-re
"Bejelentette az Apple TV+ a Siló című sorozat második évadának premierjét: november 15-én jön első rész, a teljes, tízrészes évad többi epizódját pedig január folyamán adják le – írja a Deadline."
'dafuck?! Ennek így mi értelme van? Első rész, aztán két hónap pihi? Normálisak ezek?
-
negyven2
veterán
Star Trek: Lower Decks - Final Season Teaser Trailer
Október 24 | Paramount+
-
bobalazs
nagyúr
-
Tasunkó
őstag
válasz
Aventador91 #78019 üzenetére
Lehet majd egyszer csinálnak a sorozat alapján játékot.
-
Aventador91
őstag
végigjátszottam a last of us part1-et
hát, így már felértékelődött nálam a sorozat, szinte minden jobban tetszett a sorozatban mint a játékban. igazából a játékidőt a lootolás/taktikázás vitte el nagyrészt.
egy negatívum: ellie cast
a játékbeli karakter szimpatikusabbami sokkal jobb volt a sorozatban mint a játékban: a Billes rész. a homárkodást leszámítva ezerszer jobban tetszett a sorozatban, nem is baj hogy átírták ezt a részt.
-
Grave_444
nagyúr
A lore ismerete valóban nem hátrány.
Nem nézem, de szerintem egy már meglévő karaktert újra elmagyarázni csak azért, mert élőszereplős sorozatban szerepel fura lenne. Az extrém rajongókat kivéve mondjuk sokan rengeteg információval nincsenek tisztában. Az ilyen összefoglaló videók ezen sokat segítenek.Ahsoka esetében nem tudom ezt mennyire tették, aztán lehet így volt.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Rigormortiis #78015 üzenetére
Jaja, olyan nonszensz mint a Future Man, ott is látszódott, hogy jól teltek a forgatási napok
-
Rigormortiis
veterán
Csodatévők (Miracle Workers) 4. Évad:
Sajnálom, hogy elkaszálták ezt a sorozatot. Évadról-évadra egyre keményebb lett. Az első egy szerethető, aranyos, már-már ártatlan kis szösszenet volt, aztán évről-évre egyre bevállalósabbak lettek. Piszok szimpatikusak a szereplők látszik, hogy élvezték a forgatást. Buschemit mindig jó a képernyőn látni, de a többiek is nagyon jók.
Körül lengi egyfajta családias, meleg hangulat annak ellenére, hogy az utolsó évad már nagyon elborult...de ezért is jó.
-
mephi666
nagyúr
válasz
...nem rémlik, de tuti halálos lövést kapott a végén? nem lehet kimagyarázni? ...mondjuk egyértelműen elcseszték, ahogy kikapcsolt az addig felépített "hideg profi fej" és indokolatlanul gyilkolt olyat, aki meg se érdemelte...
-
paatrick
őstag
válasz
-
basaharc502
aktív tag
Dexter Original Sin - az előzménysorozat - 2024 december
Dexter Resurrection - pedig a New Blood folytatása - 2025 nyár
Mindkettőben visszatér Michael C. Hall. Az előzményben, mint a belső hang, a másikban pedig viszi a főszerepet. Mindez azért érdekes, mert a New Blood
végén meghalt. Én már akkor megmondtam - vissza is lehet olvasni itt, hogy annál nagyobb baklövést, hogy a New Blood végén kinyírták nem is csinálhattak volna....már akkor tudtam, hogy hozzá fognak még nyúlni a karakterhez, de azt nem sejtettem volna, hogy folytatják majd...baromi kíváncsi vagyok, hogy oldják fel a történetet. Annyi eszük azért lehetett volna, hogy úgy mint az alap sorozatnál belehajózott a viharba, a NB végét is hagyhatták volna nyitva... -
negyven2
veterán
Like A Dragon: Yakuza - Teaser Trailer
Október 24 | Prime Video -
Grave_444
nagyúr
Egy kis fejtágítás, aki nem ismeri.
[link]
Ahogy írtam korábban is Vader és Palpatine kis halak voltak.Essejó
Neked szántam, ezt a sorozatot nem néztem csak nagyjából ismerem a kánont és a legendákat, amik manapság kéz a kézben járnak.
Tehát nem csak az eredeti trilógia (régiek) és nem is az előzmény (2000s) + folytatás (2010s) trilógia a(z) SW univerzum még mindig.Jó a link amúgy, de ilyenekkel nem szabad az agysejteket pusztítani.
-
Essejó
veterán
Szóval ledaráltam a The Acolyte-t. Nem jó, de van ettől sokkal rosszabb is, ráadásul azt még George Lucas fémjelezte. link
A kérdést spoilerbe teszem:
Szóval mikor Osa és a Vaskalapos elhagyja a névtelen bolygót, akkor a barlang bejáratában feltűnik egy elég fura alak (lény) Van rá tipp, hogy ki / mi lehetett? -
negyven2
veterán
The Lord of the Rings: The Rings of Power - Season 2 SDCC Trailer
Augusztus 29 | Prime Video -
k-adi
nagyúr
Utopia (az ausztrál TV comedy)
season 1-2-3-4-5Évadról évadra javul, jobb minden téren. A poénok szuperek, a helyzetkomikumok a helyükön vannak ahogy a karakterábrázolások is tökéletesek. Amikor bekopog a miniszter, már tudni hogy valami újabb marhaság lesz, amikor jön a HR-es - és persze mindig a legnagyobb hajtás közepette jön - biztos megint valami időtrabló idiótaság fog következni, amivel idegesítheti a dolgozni vágyó kollégákat.
Tudom, hogy több ilyen munkahelyi-vígjáték sorozat van, ez egy régi pótlás nekem de megérte minden percét, mert tényleg jól szórakoztat.
Nagyon szépen lehet látni több részletben is a fejlődést trendi technológia terén is - legyen új logo, majd új weboldal, majd twitter profil, majd tiktok profil, stb. amire remekül rájátszanak.
A néha betoppanó vendégszereplők is hozzák a szintet, legyen az munkakerülő bullshittelő vagy túlbuzgó gyakornok, vagy esetleg iskolából beesett gyerek aki csak púp mindenki hátán, de ott van az állandóan túlbuzgó bizti őr is.
Remek minden pillanat amikor a miniszter jön vagy a segédje, de a HR-es pillanatok is mind-mind kiemelendők (előléptetés helyett majdnem lefokozzák az adott személyt, munkahelyi érzékenységi tréningek, stb.) de azok a jelenetek is szuperek amikor megjelenik Karsten az ügyeletes PR/marketing szakértő a különféle prezentációkkalRemélem lesz 6. évad, mert eddig mindig tudtak újat mutatni, újabb és újabb munkahelyi abberáltságot, ezért kíváncsi vagyok mi lehet még
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!