Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz
Rigormortiis #80597 üzenetére
Fura is volt Marlot a másik oldalon látni.
-
Frod
addikt
válasz
Rigormortiis #80597 üzenetére
Lényegében annak a szellemi örököse, szintén David Simon áll mögötte.
(Az alapja egy könyv, amit viszont - Simonhoz hasonlóan - megintcsak egy Baltimore Sun-os oknyomozó újságíró írt) -
Rigormortiis
veterán
válasz
grizlisandor #80595 üzenetére
Nekem többé-kevésbé tetszett, volt egy kis Drót utánérzése.
-
grizlisandor
veterán
Miénk a város (We Own This City)
Jó sorozat lenne, de nekem tönkre tetteez az időben össze vissza ugrálunk, hiába a jó story, meg a jó színészi gárda. -
arcitec
addikt
válasz
Dottorei #80590 üzenetére
Szerintem meg, nem volt az rossz. Sokkal rosszabb alkotások vannak manapság, sőt.
Amúgy lehet mutatni jobbat.Ez legalább nem tobzódott a CGI akcióktól. Az északi alkotások ilyenek, nem a látványra mennek. A közepétől, mikor érkezik a "DNS vizsgálat" lesz igazán érdekes. Amúgy lehet találni még hasonló több évados érdekes északi sorozatokat. Szerintem és senki ne vegye magára.
-
dokee78
félisten
válasz
Rigormortiis #80328 üzenetére
Köszi az ajánlást,le is darálta.
Fringe esetleg jó lehet még ez után?
Vagy bármilyen hasonló. -
negyven2
veterán
válasz
radi8tor #80588 üzenetére
Unalmasnak hangzik, de valójában sokkal több van a 2. könyvben, mint amit így ebből az utolsó 5-10 percből sejteni lehet! De az is lehet, hogy párhuzamosan fog majd futni az előzmény, 2. könyv és a mostani cselekmények folytatása... bár az is igaz, hogy okkal van az, hogy a 2. könyv az előzmény! -
radi8tor
MODERÁTOR
Még a TikTok ban előtt láttam pár videót Silo-ról, meg olvastam sok kommentet. Taglalták benne, hogy a 3. évad valószínű
, sajna ha így lesz akkor unatkozni fogok.ilyen visszatekintő lesz az alapítók dolgairól
Meg voltak olyan kommentek is amik a könyvekben levő témákat kérdezték. Ez nagyon erős spoiler ezt még le se merem ide írni -
paatrick
őstag
válasz
negyven2 #80584 üzenetére
Legnagyobb bajom a Siló 1. évadával az volt hogy baromi keveset mutatott a Silóban való életről. Gyakorlatilag csak 2 helyet láttunk, az IT, a gépészt, és a többi meg esetleg pár percre került elő. Szülészet, almaültetvény stb. és ezen a 2. évad se tudott változtatni.
Ellenpontként ott az Snowpiercer film, aminek 2 óra elég volt arra hogy bemutassa az egész társadalom működését.
-
negyven2
veterán
How Massive Filming Sets Are Designed and Built!
Adam Savage takes a tour through the art department of SILO during its season 2 production to learn how the production design team design and build out the awe-inspiring sets of the show. Adam gets up close with architectural models and then visits the fully built-out set of the secretive algorithm room!
-
Tasunkó
őstag
válasz
mephi666 #80560 üzenetére
A Silo, 2-3 rész közé beszúrva pótolni tudtam a komplett Squid Game-t, ennyit arról hogy mi a lassú, szédületes a tempója, sosem tudni melyik helyzetnek van benne több értelme. A második sorozat felvezetése érthető módon megdöccen, de egészében még legalább 1 értelmezési réteget felvisz rá, az erőszak ábrázolás célszerű és stílusos, még koreai léptékben is zsenik, és a zene tökéletes harmóniában van vele. Kíváncsi leszek , de ha a 3-nál ha elszúrják, már ami eddig volt az is nagyon ott van, talán a Mr.Vengeance volt filmben, ami ennyire tökéletes produkció. A gyerekvár lépcsőrendszerrel, meg örök kultúrális örökséget hagytak az utókornak.
-
arcitec
addikt
-
negyven2
veterán
válasz
paatrick #80579 üzenetére
Nem, mert a felejtő szer azt akkor alkalmazzák, amikor egy nagy lázadást le tudnak verni (és azt a vízbe keverik bele). Ugyanis a mérgező gázról még az IT vezetője se tud, és ha a mérgesgázt engedik ki, az elől ő tud elmenekülni! Ezért is hagyta ott az egészet, és ment ki, mert szerette volna látni a saját szemével a kinti világot, és inkább ott halt volna meg a saját keze által, mintsem bezárva! -
negyven2
veterán
válasz
Tasunkó #80578 üzenetére
Az alábbi írás, csak a sorozatból megtudott dolgokból való gondolatmenetet tartalmaz, a könyvekből nem hozok be szinte semmit. Amúgy a könyvhöz képest vannak azért jócskán eltérések, de alapvetően azért szépen követi annak az ívét. lényegében most ott vagyunk, ahol az első könyv véget ért. Illetve a könyvekhez képest itt is vannak nemi szerepcserék is!
Az 50+1 Silo (könyvekben 49+1 van), egy helyen van! Ezt láthattuk a Season 1 évadzárójában. A gáz amit kiengednek, az valóban mérgező, de ugyan-úgy a kinti levegő is az! Konkrétan a mostani évadzáróban beszéltek erről, hogy tudtak kimenni a 17-es Silo lakói, mert Solo szülei, megakadályozták a Silo megmérgezését.
Csak ugye a kinti levegő is erősen mérgező... ami ha nem is azonnal, de rövid időn belül biztosan megöli azokat akik megfelelő védőfelszerelés nélkül mennek ki! Erre meg az második évad első részében volt egy utalás, aholis Solo, azt mondja, hogy amikor kimentek, az szép, csendes nap volt, de aztán a tömeg által felkavart por, és a feltámadt szél gyorsan végzet velük (ezért tudtak olyan messzire elmenni)!
A "safeguard" ugye arra való, hogy ha egy lázadás sikeres lesz, és átveszi a hatalmat a Silo-ban, akkor ezzel megakadályozzák azt, hogy az emberek kijussanak, és veszélyeztessék a többi Silo-t.
És ugye az utolsó kb. 10 perces jelenetben - ami ugye több mint 300 évvel korábban játszódott - megtudtuk, hogy Irániak, piszkos bombát robbantottak New Orleans-ban, amit nagy valószínűséggel egy globális atomháborúnak volt az kiváltó oka, ami miatt vált lakhatatlanná a felszín! Mivel az ott lévő két szereplő, benne lesz állandósként a 3. évadban, így valószínűleg elég sokat tudunk majd meg a "before time-ról"! -
paatrick
őstag
válasz
Tasunkó #80578 üzenetére
A másik
silóban pont azt mondja Szóló az utolsó részben hogy az anyja ott dolgozott a 14. szinten ahol a gáz van. Tehát valószínű az anyja valahogy kikapcsolta a gázt és ezért tudtak egyáltalán kimenni a többiek. Ez lesz Juliette feladata is. A méreg amúgy nem lenne logikus megoldás, kimegy meghal, benn marad meghal, ezért inkább a felejtő/altató gázt mondanám. Azzal lehet resetelni az embereket és mind életben marad lenn és elfelejti hogy ki akart menni. Ez Juliette silójában most amúgy is megoldott mert Juliette visszatérve mutatta nekik a kamerába hogy ne jöjjenek ki. -
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick #80572 üzenetére
Nekem az jött le a Siloban
. Jó sorozat, de ez a stílus, nem tudom könyvben is ilyen lehet-e, de az a sok kemény nő, és hogy mindenki keménykedik, és nagy szünetet tart a mondatai közt, nem tudják szórakoztatóvá tenni az időhúzást. Az egyetlen normális karakter Jorah, az orvos, aki képes a beszédét és a szövegét úgy előadni, hogy embernek látszik.hogy az a gáz amit kiengednek, méreg, és azért haltak meg a kipusztult Siloban akik kimentek mert valami csőből rájukfújták a kijáratnál, és ha továbbmennek, van még élet, mert 51 Silo van, és az csak USA 50 állama, plusz Kanadát foglalja magába, akikben meg akarják őrizni a nemzetet. De a tiéd az jobb megfejtés, ezek szerint az előző kipusztult Siloból tanul az AI, akkor meg már lehetséges hogy beindult a folyamat, mert megindultak kinyitni az ajtót, és az ITshadow is már nagyon rezignálttá vált, de ez nem egyértelmű, ahogy az sem, nem a memóriahab lesz-e válasz arra, ha Juliette a tűzoltóruhában visszatér, mert az bekavar -
paatrick
őstag
válasz
radi8tor #80573 üzenetére
Akkor még nem tudtunk ennyi mindent
szerintem amúgy jó volt ez az évad is, bár bevallom kicsit komplexebb hátteret gondoltam volna neki mint a fenti leírásom.
Bár olvasgatva külföldi meg más fórumokat, még így is sokan vakon vannak hogy mi volt a végén a
Pedig elég szájbarágós volt az a 3 percflashback. -
paatrick
őstag
Silo S2 vége
Na egyrészt igazam lett, tényleg csak az utolsó részre
ért vissza Juliette .
Másrészt meg csak nem kaptunk egyenes megoldást de azért elég könnyen kikövetkeztethetőnek tűnik:Az eddigi infókból az jön ki hogy szétbombáztuk a Földet egy atomháborúban és ami irányítja a Silót az egy mesterséges intelligencia, aminek feladata hogy benn tartsa a népet amíg ki nem lehet jönni. A csőben a "méreg" valószínű nem megöli a népet hanem a felejtő gáz amiről már volt szó. Juliette túl fogja élni mert rajta a tűzoltó overál van, Bernard meg esélyesen RIP vagy megnyomorodik. -
gyuromoj
veterán
Castlevania: Nocturne S02
Első évadbanelkezdett sztori le lett zárva, de azért nyitva is hagyták. Gondolom majd a nézettségtől függ.
ViszontAlucard emlegetett utazásairól szívesen néznék egy másik spin-offot. -
American Primeval (2025) (A vadnyugat születése)
Avagy western Michael Bay módra, csak elírták a nevét arra, hogy Peter Berg. Mert Peter Berg ennél azért valamivel jobban szokott rendezni. De ez a minisorozat inkább a Battleship (Csatahajó) (2012) filmjéhez van közelebb: szórakoztató, látványos, de amúgy ostoba.
A mini-sorozat Írója Mark L. Smith, aki a The Revenant (2015) (A visszatérő) című filmen kívül csak értékelhetetlen trash fosokat írt. És hát ez a forgatókönyv se sikerült sokkal jobban. A karakterek gyengék, a szövegek buták, sokszor fájdalmasan didaktikusak, és jópár helyen erősen érződik checkbox jellegű klisés írás. De néhol betalál.
Színészekből van tesco gazadaságos Leonardo Di Caprio, Joaquin Phoenix, Tom Hardy, stb., kikészültem.
A színészek castingja valahogy úgy mehetett, hogy lemérték hány decibel hangerővel milyen szépet tudnak üvölteni. Mert azt tényleg jól tudnak. Színészi játék az meh.
Hogy mondjak valamit jót is: a díszlet, látvány az abszolút jó. Hangulat is erős, leszámítva a számomra már kellemetlenül gagyi hatásvadászatot. A mini-sorozat a vadnyugatot egyáltalán nem romantizálja, sőt épp ellenkezőleg. Kegyetlenségből, vérből, vallási fundamentalizmusból nincs hiány. Habár amúgy a vallást nagyon buta módon ábrázolta (kb antiszemita sztereotípiák szintjén), de ezt tudjuk be annak, hogy a mini-sorozat intellektuális lécét nagyon alacsonyra tették a készítők, hogy nézzék meg minnél többen.
Összefoglalva: a film nagyon magasra tette a lécet a témával, de ezt sajnos nemigazán sikerült megugrania. Habár legalább az akciójelenetek jók voltak.
6/10
Ha akció, hadd jöjjön, de ha dráma, akkor meneküljünk!
-
stoon
addikt
Silo
WTF? -
Nordic
Közösségépítő
Hát ha logikusan nézzük, abban az időben nem két perc volt Afrikából elutazni Montanába, de tény, hogy az a vonal eléggé el volt nyújtva. És mégis nekem az a történet szál tetszett a legjobban.
-
Nordic
Közösségépítő
1923 Season 2 Február 23-tól
-
mephi666
nagyúr
rétes-rétes-rétes... minden résznek kb felét le lehetett volna vágni (vagy többet)
egyszerűen nem érzem az egészet koherensnek: látszólag valami nagyon nagy dolgot akartak csinálni, de kapkodnak ide-oda, ami érdekes lenne azt összecsapják, ami unalmas, azt meg végletekig húzzák... arról nem is beszélve, hogy a ripacskodást is nagyon túltolják... tudom, hogy ilyenek ezek a keleti dolgok, láttam már sokat, de ilyen töménytelen ripacskodást még sehol
...ja és most jön a 7. rész: úgy érzem ezt abszolút nem akarják lezárni a 3. évad miatt
inkább csináltak volna egy tisztességesen összerakott 2. évadot, mert ez így "fél évadnak" is kevés
ui: és akkor a logikátlan hülyeségekről nem is beszéltem
-
gyuromoj
veterán
-
grizlisandor
veterán
Úriemberek (The Gentlemen)
Aki Guy Ritchie stílusát szereti, meg látta az azonos című filmet, annak ajánlom, nekem nagyon bejött!Lesz mit kibontani a második évadban.
-
volandy
senior tag
The Rig.
Egy távoli skót olajfúrótornyon dolgozó munkásokegy csoportjának vissza kellene térnie a szárazföldre, amikor rejtélyes köd burkolja be és természetfeletti erők kerítik hatalmukba őket.A legjobb amikor kimentek a toronyból és a tenger alatt vagy a jégsapkán vándoroltak. Talán picit kevesebbet foglalkoztak az Ős-sel, több volt a háttérben meghúzódó céges orientáltság és a belső harcok bemutatása, de hát kell ilyen évad is amikor más szemszögből is betekintést kapunk és nem csak a misztikum kilétével foglalkozunk.
Sok ismert szereplő a sorozatban: Emily Hampshire, Ian Glen, Martin Compston, Owen Teale, Rochenda Sandall.
Nekem tetszett. Gondolom lesz 3. évad. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Major Lion #80550 üzenetére
Köszi a választ.
Meglátom majd...
Ha nem tetszik, elengedem.
Úgyis van annyi sorozat, hogy nem lehet lassan lekövetni.Ha meg perpill nem találok, akkor majd olvasom, vagy nemsokára előkerül a bicikli is.
5-6 ève tervben volt már egy e- book, aztán most karácsonyra megleptem magam vele.
Időtöltèsnek jó lesz majd.
Persze, ha lesz időm -
Major Lion
senior tag
válasz
pècsimunkás #80549 üzenetére
Baratnom is igy volt vele, aztan talan harmadik evadtol mar csak hatterzaj volt...es be sem fejezte... nem egy nagy szam mai szemmel.
-
pècsimunkás
addikt
Elkezdtem nèzni a Lost- ot, mert annak idején kimaradt.
Igazából 20 ève sok sorozat kimaradt...
Első 4 rèsz nagyon tetszett tegnapelőtt, a következő 4 rèsz tegnap, tetszett, de valahogy megállt a kezdeti lelkesedésem.
Mindegy...
Alapvetően tetszik, 8 rèsz után úgy gondolom, hogy vègig fogom nèzni. -
Ijk
nagyúr
Érdekes, még nem fejeztem be (6. rész), lehet a béka segge alatti elvárások miatt, de nem lett ez a Skeleton Crew olyan rossz mint amire számítottam. A 4. rész borzasztó gyenge, azt ki kellene törölni szvsz. Ez egy tipikus Disney gyerek sorozat SW univerzumba ültetve és jobban működik mint bármelyik másik amit Mandalorian 1 után kiköhögtek (eddig nem volt kib. identitás szarság). Andor nekem túl száraz, de felnőtt szemmel nézve valóban az egyedüli fogyasztható (bár a jégkrémezős rész miatt kiégtem teljesen).
-
k-adi
nagyúr
válasz
Janaboy #80532 üzenetére
Star Wars: Kóbor alakulat
Skeleton Crew (2024)
season 1 finaleNa vége a Skeleton crewnak is.
Hála az égnek, bár el se kezdték volna
Igen, ez egy gyerek mese, gyerek célközönségnek, ez egyértelmű. Kivéve mikor a kalózok vannak, meg azért néha elég darkos lesz az epizód - meglepően. Nyilván nem lepődik meg senki, ha azt írom az egyetlen értékelhető Jude Law benne, de azért nagy felelősséget kapott elcipelnie a hátán ezt a vicc sorozatot. Persze értem én, hogy gyerekeknek készült, már pár perc elteltével amikor megjelenik az elefánt gyerek cimbora, ez egyértelmű lesz. Van kaland, van - jó sok - sikoltozás a gyerektől és kis putty putty lézer fegyverharc is.
Ugyan az Andort még nem láttam - ideje pótolni - de amíg az 8 pontos az imdb-n, ez 7 ponton áll... ami számomra döbbenetes, mert azért annyira nem jó. Igen, látványban nem rossz, mesének meg nehéz bekategórizálni sokszor, mert bipoláris a sorozat: néha totál gyerekmese, néha meg felvillannak olyan reménysugarak amik egy komolyabb SW hangulatú sorozatra utalnának, aztán persze hamar kizökken a néző a mámorból vissza a gyerekes valóságba.Írhatnék még pár bekezdést, de a lényeg, hogy jó lenne már valami darkos SW sorozat, mert ez a mindig
már marha unalmas. Főleg akkor ha gyerekeka jók győznek nyomnak le erős(nek tűnő) felnőtteket. szerk.:
Megmondom őszintén ha tökösek lettek volna akkor Júdás jog karaktere nyom egy a toronyban. Reálisan az történt volnaAnakint a végén -
Pitterix
őstag
Koreai gonosz lelkes vadászos, néha kissé gyerekesnek tűnő, sokszor véresen komoly, enyhén harcművészes sorozat.
Első blikkre tényleg gagyinak tűnhet, sőt talán másodikra is. De, szerintem a sok gyerekes jelenetet leszámítva, a kategóriájában egy nagyon jó sorozat.
Jöhet a 2. évad. -
Tasunkó
őstag
válasz
totron #80530 üzenetére
4 részen vagyok túl, piszok nehéz ébren maradni alatta. Olyan mint egy kobraszelídítő, viszont ha 10 percet átalszok, sem maradok le semmiről. A zenéje hipnotizál, álomba. Beszéd közben olyan lassan követik egymást a szavak, hogy attól is elalszok, és kiderül hogy fölöslegesen beszéltek. A párbeszédek rendkívül ügyetlenül és érdektelenül vannak megírva, nincs egy ügyes karakter benne, akinek ......................kicsit................................gyorsabban................................forogna.......................................azagya,.................az.................agya, hogy várnám legalább valakinek a színre lépését, akihez köthetően megjelnik valami személyiség, vagy tud valami infót szolgáltatni, és amikor fontos dolgot mondanak, azon is elalszok, még Tim Robbins is mintha be lenne xanaxozva. Érdekel hogy mi lesz, de keserves es sorozat, az 1 is az volt, de ez még durvábban kezd.
Arra vetek hogy Christopher Nolan stílusában ez a lélegzetvétel tempójához igazított történetvezetést akarták, amikor a zene és a képek és a vágás, folyamatosan mintha jeleznének előre valamit, csak itt közben nem verik ki a szart Batmanből, meg nem borul az oldalára egy hatalmas hajó, hanem konkrétan nem történik a ezt inkább spoilerbe raktam, hogy nem történik semmi, mert ez elég nagy meglepetés lehet a nézőnek, aki végig várni fogja.z égvilágon semmi. -
Janaboy
Topikgazda
Na vége a Skeleton crewnak is.
Nekem tetszett -
totron
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
Marvel Television's Daredevil: Born Again | Official Trailer | Disney+
Van itt minden, a trailer jó, meglátjuk hogy a sorozat milyen lesz. Eredeti széria szerintem nem volt rossz amúgy.
-
Frod
addikt
Ez egy nagyon rossz hivatkozás, mármint valóban az országos (network) szériáknál a 7. év végén kellett új szerződést kötni, ekkor vizsgálták felül a fizetéseket, stb, de ez nem törvényszerű, hogy azért megy 7 évadig "mert jó". (TBBT is ment 12 évadig, aztán sosem volt jó
)
(Különben is a mai világban, ahol a streaming saját gyártásai dominálnak a network tartalmakkal szemben, és 1,5-3 év van két szezon között, ott értelmetlen is hét évadokról beszélni)
Szvsz nem is volt drága amúgy, amikor a mai világban Marvels-re, meg Hangya3ra szórnak ki 380M$-okat. A Riot mögött a Tencent áll, biztos nem szűköldöknek.
-
totron
addikt
válasz
Tasunkó #80522 üzenetére
Óvatosan uram, nagyon óvatosan, egy fórumtárs spoilerbe ágyazott spoilerrel élt a sorozat kapcsán. Vagyis nem a leadott epizódok szerinti történésekig szólt az írás, hanem azt meghaladóan - talán találgatásos fórumpletyka okán vagy kiszivárgás. Jobb lett volna önállóan rájönni arra, amit így már tudok.
-
volandy
senior tag
HPI : Haut Potentiel Intellectuel(A renitens nyomoz)
Morgane Alvaro, a 160-as IQ-val rendelkező szingli családanya Morgane Alvaro elég egyedi, feltűnő jelenség, harsány, szókimondó, öntörvényű, mondanám, hogy megosztó figura, de óriási a népszerűsége.éjjeli takarítónőből előlép tanácsadóvá, amikor két söprés között könnyűszerrel megold egy rejtélyt a rendőrségen. A nagyszájú, de különleges képességekkel rendelkező Morgane azzal a feltétellel vállalja a rosszkedvű nyomozókkal közös munkát, hogy közben kutathat a gyermekei apja után, aki rejtélyes körülmények között nyomtalanul felszívódott.
Audrey Fleurot csúcs ebben a szerepben.
Javaslom a sorozatot szinkronosan nézni mert csúcs a szinkron! -
Laraxior
titán
Azért a 6. körül már kicsit sok volt, akkor beiktattam már a Squid Game második évadát, az hamar leszaladt, egy délután alatt konkrétan, meg a Sakál napját.
Most megnéztem a 7.8. évadot a Blacklistből, elkezdtem a 9-et, de aztán tegnap inkább belekezdtem az olajügynökbe, hogy azért legyen valami új is, de akkor végignézem -
Tasunkó
őstag
A Silo első rész az lemászik a képernyőről
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis #80520 üzenetére
Jaja szerintem is jó. Az elején kicsit besokalltam a sok szájtépéstől, de aztán hozzászoktam.
-
Rigormortiis
veterán
Nekem nagyon tetszik ez az új Pittsburghi Vészhelyzet
Várom a harmadik részt!
Olyan, mint a régi ER, csak itt nincs üresjárat, real time megy egy műszak.
-
Laraxior
titán
Van még valami újdonság a Blacklist 8. évada után? Úgy értve, hogy nagyjából kiderült a rejtély, van valami extra tartogatnivaló a 9-10. évadra?
Az olajügynököt kezdtem el éppen -
k-adi
nagyúr
Híradósok
The Newsroom (2012)
season 1-2-3 finaleKöszi, hogy szóba hoztátok. Hol volt ez eddig?
Én is átsiklottam efelett, most pótoltam. Mivel már sokan írtak róla, én csak röviden teszem: teljesen beleillik a sokévados sorozatok sablonjába: jól indul, a második évad megakad, a harmadik pedig megtapossa az addig felépített élményt.
A cast jó. Vagyis, inkább úgy mondanám, hogy a lead, Will akit Jeff Daniels és Charlie akit Sam Waterston alakít... de rengeteg idegesítő karakter van főleg Alison Pill által alakított Maggie szörnyű, de Jim-et alakító John Gallagher Jr. is rettentő bosszantóan szenved egész végig. Thomas Sadoski és Olivia Munn karaktere között már első percekben lehet tudni, hogy mi lesz a vége, ahogy Jim és Maggie közt is, így valódi szenvedés volt végignézni a
se-veled-se-nélküled
jeleneteket. Emily Mortimer által alakított karakter volt szinte az egyetlen akinél egy kis karakterfejlődést lehetett látni.Szóval az első évad remek, az tényleg jó. Érdekes látni a híradósokat, a háttérbeli munkát, a különböző nyomozásokat, tudósításokat, stb. Aztán jön a második évad, amikor próbálnak valami mély dolgot ábrázolni de mintha kicsit bénán tennék, de még azért nyomokban megfigyelhető a profizmus. Majd a harmadik évad, ami fele annyi epizódból áll, mint a korábbi évadok, pár random story után gyorsan lezárja a sorozatot.
Szerintem az utolsó évad nemhogy hozzáadott, hanem inkább elvett a sorozatból.
Az se tetszett, hogy annyi minden után ami a storyban történt, Will karaktere miért nem adja át a stafétabotot, egy tök jó gesztus lett volna. -
gPéter
tag
Üdv. A DasBoot 3.évada hol található? A SkyShowtime-on csak az 1.,2., és a 4.van fent.
-
Tasunkó
őstag
válasz
HUTCHDB #80509 üzenetére
Nem kellett visszavetíteni, a korai Amerika teli volt random alakult egyházakkal, felekezetekkel, szektákkal. Így belegondolva, minden vallásos ember a filmben
az eddig eszembe sem jutott, hogy a korszellemet szivacsként magamba szívva, ez mennyire helyénvalónak tűnt a filmet nézve, hogy csak a tiszta emberek említésekor döbbentem rá, de hát csak azért nem fogok HBO-t nézni, hogy újra középre kerüljek. Amúgy meg tényleg nem érdemel annyi kritikát, amit rá tudnék borítani, próbálom visszafogni magam, mert egész jól elszórakoztatott.alávaló volt, -
Essejó
veterán
Ashoka Season 2 link
-
.LnB
titán
válasz
Janaboy #80508 üzenetére
Arcane
Nem is négy, hanem öt évad volt tervben: [link]Érdekes cikk. Kíváncsi leszek, hogy lesz e folytatása ennek. Bár az Arcane minősége után azért bármibe belekezdeni.. Tartani kell a szintet, az meg nem könnyű. Elvileg lesz új sorozat. Meg beszéltek róla, hogy Noxus, Ionia és Demacia területekről is akarnak még mesélni.
Nem csoda amúgy, hogy drága volt. A Bridging the Rift-ből kiderül, hogy minden háttér kézzel festett. És a legtöbb jelenetet képkockáról-képkockára animáltak kézzel. Mocap-et sem használtak. Minden 3D-s animáció 24fps/mp + a 2D-s effektek 12fps/mp. Mondják is, hogy másodperceken dolgoztak napokat.. Látszik is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
HUTCHDB #80509 üzenetére
Jaja megnéztem tegnap este. Tényleg jó volt, és kb ugyanaz nem tetszett nekem se benne amit te is említettél. De betudtam a szokásos amerikai dramaturgnak ezt. Szeretik a helyzeteket/szereplőket gyerekesen beállítani így többen tudnak azonosulni vele a nézők közül. De szerintem a valóságban ez tuti nem így volt. Ha akkor valakinek azt mondták maradjon ott, akkor ott maradt különben másnap már nem kellett ilyenen gondolkoznia.
-
válasz
Pro Koryak #80504 üzenetére
Igen Netflixen nézzük. Nahh ezekből is láttunk párat, de köszi a listát, ránézek
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB #80456 üzenetére
A megjelenéskor jeleztem, hogy fent van a Netflix-en, és érdemes megnézni, kvázi ajánlottam.
Még az akkori posztom után végig is néztük, és nekünk 10/8,5 eredménnyel az utóbbi idők egyik legjobb sorozata lett.Olvastam itt többek hozzászólását, valóság elrugaszkodásáról, lövések mikéntjéről, sőt olyat is, hogy "különösen nem volt értelme" ...
Szerintem ez a sorozat ettől jóval mélyebb, ugyanakkor számtalan kategóriákkal gagyibb, és jóval hajmeresztőbb valótlanabb sztorikkal tele sorozatokat/filmeket meg istenítenek.
Már a western filmek elkészültének, vetítéseinek kezdeti idején is sokszor felvetődött, hogy jobb színben akarják feltüntetni a korábbi történéseket, az akkori állapotokat, az erkölcstelenségeket, a civilizáció-mentesség jelenlétét.
Mint ennek a sorozatnak a címe is mutatja (vagy utalhat rá) olyan helyzetet próbál bemutatni, amely valószínűleg közelebb áll a valósághoz, és nyilván nem egy átfogó, mindent is bemutató sztorin, hanem egy adott területen, vagy egy cselekményi szál történésein keresztül.Nulla gender, nulla b@zulás, nulla woke. (Bár a
azért megkapták a magukét..., bár hozzáteszem a valójában is élő kormányzó személy, állítólag valóban a sorozat szerinti karakter volt. )mormonok Szerintem a beharangozó, "előítélet" hasonlóan, mint a Horizon-nál a sorozat megnézését követően a leülepedés után kijózanítóan hat, az egyes brutalitásban történő megjelenítésben semmi túlzót, semmi oda nem illőt nem találtam, a légkör, a hangulat, a környezet számomra teljesen átélhető, még annak ellenére is, hogy keveredik a (néha nekem sem elfogadható) női, kisgyereki naivitás, a mindent megoldó főhősi jellem.
Bennen végül az csapódott le, hogy ebben a világban (ebben az időben) nincs olyan ember, aki tiszta lenne, pontosabban ne lenne bűnös valamiben.
Mindenhol tetten értem az abnormalitást, emberi élet értéktelenségét, fanatizmus, és a mai USA-t is jellemző szekta jellemet.Kicsit hullámoztak a gondolataim a sorozatban a karakterek bemutatása során is, hiszen szerintem nagyon jól hozta a szerepet a főszereplő "pároson" kívül Kim Coates és Shea Whigham is, de az először idegesítőnek tűnő Dane Dehan által játszott karaker jelleme is a végére kiforrva, igen jól kibontva jelenült meg.
El nem hallgatva, valóban hordoz kliséket (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ezt már mintha láttam volna máshol) a sorozat, de ennek ellenére nekem baromira tetszett, és hiányérzet alakult ki bennem a vége után.
Ez nem jelenti azt, hogy ezt mindenki szeretni fogja, vagy tetszeni fog a nagy többségnek, de megjegyezném, hogy teljesen hasonlóan, mint a Horizon-nál, ahol pl. a kezdeti 5-ös körüli értékelés az IMDB-n már közeliti a 7-et, ennél az American Primeval esetén is az éppen (ha jól emlékszem) 6.5-ről már 8.2-re erősödött a nemzetközi filmes értékelő oldalon, ami azt jelenti számomra, hogy nem csak nekem "jött be", hanem egyre többek érzik úgy, hogy mind a Horizon, mind ez is, egy jól sikerült alkotás. -
-
.LnB
titán
Arcane S02
Azzal kezdeném, hogy nagyon elszomorít az, hogy ennek is ilyen hamar vége lett. Végre egy igazán kiemelkedő cucc, de befejezik mert drága. Szegény Riot és Netflix, sajnálom őket, hogy ennyire csóró mindkét cég, hogy erre a projecre nem futja. De ha az excel tábla azt mondja, hogy nem éri meg. Akkor nem számít a popkultúrában hagyott nyom, a díjak, a hagyatéka a sorozatnak..
Aztán folytantám rögtön azzal, hogy én imádtam a videoklippes részeket. Lassítások, effektek, brutál zene!! Zabáltam!
Szerintem a Fortiche minden elismerést megérdemel ezért a két évadért. Kiemelkedőt, és felejthetetlent alkottak audiovizuálisan.
A sztori érdekes. Azért így utólag elgondolkodtató, hogy kellett e ezt ennyire mélyre, filozofikusra készíteni?! Én csíptem, szó se róla. Aki látta a Bridging the Rift-tet, abból kiderül, hogy többször lett a sztori újratervezve. Egyszer pedig a nulláról kezdték újra. Valahol értem a késztetést, hogy ne csak egy egyszerű, laza kis sorozat legyen ez. Akartak valami maradandót, komolyat alkotni. De szerintem a nézők igen nagy része nem tud a második évaddal. Az
mit kezdeni.idősíkokkal Az viszont szerintem tök jó, hogy mennyi szálat mozgat a sorozat. Több sztorivonal folyik szépen egymással párhuzamosan. Sokáig azt hittem, hogy ez Jinx és Vi testvértörténete. De nem. Ez az egész
Viktorról és Jayce-ről szól. Kicsit klisés ez a Viktor minden lehetőséget, idősíkot átnéz. Ezt a Marvel már kicsit túlhasználta manapság. De ha már ez a lényeg, legalább szépen végigviszik. Ahogy az első évad második részében Viktor megmenti Jayce-t. Már ott felfedik ezt a szálat. Csak akkor még senki sem érti, hogy mi történik. És azzal is zárnám, hogy mennyire sajnálom, hogy ennek vége.
Mióta berobban ez a streaming, azóta szinte semmi nem él meg sok évadot..
-
Pro Koryak
addikt
válasz
totron #80503 üzenetére
The Innocent, Deadwind, (The fall), Lorenskog disappearance, Valhalla murders, Bitter daisies, The chestnut man, Kleo, Bodyguard, Signs, Black spot, La foret, Dear child, Toy boy, Snow girl, Baztan trilogy, Sky high(főfilm + utána a sorozat: a film elmegy, a sori jó)
.....Amcsi, de nagyon jók, megtörtént eseményt dolgoznak fel:
Unbelievable, When they see us -
totron
addikt
válasz
Pro Koryak #80499 üzenetére
Mesélnél ezekről a teljesség igényével?
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!