- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
-
törölt tag
The Leftovers 1x5:
Ez igen! Tán az eddigi legjobb rész. Engem az évadzáró tesz már kíváncsivá.
-
gyuromoj
veterán
-
robinK
csendes tag
Tegnap kezdtem el nézni az HBO idén áprilisban bemutatott legújabb vígjáték sorozatát, a Szilícium völgyet(Silicon Valley).
Így az első rész után lehet kasza lett volna de a 3. rész után egész megkedveltem. Egy kicsit hajaz a The Big Bang Theory-ra, mivel itt is négy illetve 5 "kocka", bocs 6, életébe kukkanthatunk be. Mindegyik karakter annyira "béna", hogy már szerethető. Nézhető sorozat, nem mondom, hogy poén hátán poén, de egész jól lehet rajta szórakozni. Talán egy olyan nagyon bosszantó negatívumot tudnák említeni amely kicsit lehangoló, hogy révén HBO-s sorozat igen kurta az első évad, alig 8 részből áll, bár tervben van egy második évad de nem tudni mikor lesz belőle valami. Lehet ezzel is úgy járok mint a House of Lies(Gátlástalanok)-al, hogy a túl sok várakozás miatt lemaradok
Az alaptörténet: Van négy programozó srác aki egy ötödiknél, az ú.n. inkubátorban laknak együtt. Mindannyian arról álmodoznak, hogy egyszer befutott informatikusok lesznek. Az egyikőjük, egy olyan új tömörítési algoritmust ír amitől fenekestől megváltozik az életük...
Én csak ajánlani tudom mindenkinek...
youtube -
Gyick
őstag
Nahát ha ennyien dicsérik ezt az utopinát elkezdem én is
-
spammer
veterán
Utopia 2x04
Kezdem kicsit erőltetettnek érezni a túlzott erőszakot, főleg a nyitánynál. Minél több lesz, annál kevésbé fog ütni. A rész amúgy jó volt, de nem annyira, mint az előzőek.
-
törölt tag
Köszi mindenkinek
Szeretem az angol sorozatokat -
.LnB
titán
Ajánlani tudom csak az Utopia-t. Én tegnap jutottam el odáig, hogy megnézzem a 2x01-et.
Az első évad szerintem nagyon jó. De tudni kell, hogy Angol sorozat. Azoknak megvan a sajátos hangulatuk -
KisTücsök
addikt
válasz
#54715584 #15077 üzenetére
Az. Összesküvéses elméletes finomság. Zseniális fényképezéssel és zenékkel. + a karakterek és az őket alakító színészek is baromi jók. Nem lehet rajta fogást találni. De komolyan, van akinek ez nem tetszik?
Már ha számít a véleményem.
Nézd meg az első részt. Ha nem tetszik, visszaadom azt az egy órát az életedből.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Viszlát
addikt
Utopia S02E04: hát ez a kezdés elég durva volt, még ehhez a sorihoz is. Szépen komplikálódnak a dolgok, kíváncsi vagyok mit hoznak ki az egészből...
Egy kis érdekesség (nekem), két helyszínt is felismertem, mindkettő itt van Leeds-ben. Az egyik a kávézó, ahol Ian ellopja a belépőkártyát, a Kirkgate Markettel szemben a buszpályaudvarnál. A másik a pláza, ahol Milner és Wilson beszélget, a White Rose Shopping Centre.
-
tDr1v3r
veterán
Homeland S02
Aztak*rva.
Mondjuk érzésre nekem kicsit az S01 szintje alatt volt, lehet azért mert itt több részt is megnéztem egymás után, de ettől függetlenül nagyon tetszett.
-
alratar
addikt
Most szeretném elkezdeni a Bura alatt c. sorozatot. Vélemények?
Érdemes ? -
br.rak
őstag
válasz
remington2 #15045 üzenetére
Sima retcon, nem kell többet belelátni, Moffatnál hétköznapi dolog (troll mode off
)
Valahogy új ciklust kellett indítani a regenerációnak és úgy gondoltak ha egyszer ténylegesen visszahozzák a timelordokat több lehetőségük lesz. -
P00By
nagyúr
Utópia, első évad kivégezve. Nagyon jó volt
-
callmeakos
veterán
Hát ez a Simpsons - Family Guy crossover iszonyatosan gyenge és erőltetett.
Mármint, komolyan, hányadszorra sütik el a csirke fight-os jelenetet? És nagyon nem lesz viccesebb hogy a csirke helyén Homer van
Áh.. -
Ace owner
addikt
Orphan Black 2. évad végre letudva.
Az évad eleje nem igazán tetszett, elvesztette a varázsát amit annyira szerettem az elsőben, talán a hosszú szünet amit tartottam közben az oka. Viszont a közepétől egészen megtetszett és a vége nagyon jó lett szerintem. Úgy érzem hogy akarom még még. Nem gondoltam volna hogy ennyi mindent ki lehet még ezek után hozni a témából és ez az új felállás izgalmasnak tűnik. Várom a 3. évadot és ajánlom a 2-at.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
SPOILER
De, ugyanaz... lett volna ha a Day of the Doctor végén nem helyezi pocket universe-be csak Gallifrey-t, a dalekok nélkül.
Persze rég láttam a részeket, meg már vén szar vagyok, lehet hülyeséget mondtam...
-
Bad Pritt
félisten
-
.LnB
titán
válasz
Ugyan az. De nem a 10. Doktor zárta őket be. A Doktor az egy személy csak vannak reinkarnációi. Ezért amit a múltban elkövetett az ugyan úgy az ő tette.
-
remington2
senior tag
Egy Doctor Who?-s kérdés
SPOILER, egészen a Time of the Doctor utánig
Az a helyzet, ahol/amiben most Gallifrey van (másik dimenzió/univerzum + egy pillanatba zárva), nem ugyanaz a szituáció, ami már a tizedik dokival megtörtént egyszer? A történet szerint a doki "időzár" alá helyezte az egymással végső csatát vívő időlordokat és dalekokat (amit úgy tálaltak, hogy kinyírta őket), akik ugyanazt a pár órát / napot élik újra és újra és újra, és igencsak pipák . . . abban a részben majdnem vissza is jöttek, és hát igencsak gonoszak voltak, a háborús dolgaik miatt . . . most nem ugyanaz van? Mert most az időlordok adtak neki energiát, meg új célt is, nekem kicsit sötét, hogy akkor most ez egy másik szituáció?
SPOILER VÉGE
-
The Strain teljesen átfordult Left for Deadbe.
-
gyuromoj
veterán
-
törölt tag
Ha a Dexter qrvára meggyőzött, akkor a Ray Donovant is érdemes elkezdeni?
-
kexksz
addikt
Skins:
Most járok második évad vége fele. Szerintem elég szórakoztató és karakterdrámának sem utolsó.
-
Cece04
tag
Köszi mindenkinek!
A Lost room-ot már beterveztem régebben is,jó, hogy eszembe juttattátok, az lesz a befutóKöszi!
-
-
spammer
veterán
válasz
Cece04 #15032 üzenetére
Antológia:
Black Mirror - brit sci-fi, minden epizód más, összesen 6 rész.
American Horror Story - lájtos horror, inkább thriller, 3 évad, de mindegyik más, azt nézed, amelyiket akarod, nincs összefüggés az évadok között.Minisorozat, rövid sorozat:
A Young Doctor's Notebook - [link], [link], 2 évad, de összesen 8x22 perc csak, gyorsan le lehet tolni.
The Lost Room - [link]
Cosmos: A SpaceTime Odyssey - [link]
Mixology - [link]
The 7.39 - romantikus dráma, [link]Régebbi 1 évadosak/kaszáltak:
Firefly, The River, Surface, Invasion, Hapers's Island, Friends With Benefits, Studio 60 on the Sunset StripVálogass!
-
Cece04
tag
Sziasztok!
Két napra kényszerpihenőre lettem utalva, keresek valami egyévados story-t, mint például
a True Detective vagy a FargoVan ilyen?
Köszi előre is!
-
spammer
veterán
The Leftovers 1x05
A legjobb rész, jól van, jól van, csak így tovább.
Remélem sikerül még fokozniuk, de eddig is remek dráma.
True Blood 7x06
Ez is jó volt. Az évadkezdés nem volt túl erős, de az utóbbi pár rész nagyon tetszett. A drámai részek közé ügyesen csempésztek be 1-1 kisebb komikus, mosolygós pillanatot, és végre a lényegre koncentrálnak, nincs tele bullshittel. Érezni az utolsó évad hangulatot.
[SPOILER]
És megvan az ellenszer!Persze nem nagy meglepetés, sejteni lehetett, hogy lesz, de én örülök neki, túl sokan haltak már meg. Viszont még mindig azt gondolom, hogy nem mindenki fogja túlélni a főbb karakterek közül. Kicsit befostam, hogy Violet legyilkolja Jasont, de nem merték meghúzni az írók.
[/SPOILER] -
.LnB
titán
Akkor röviden (mert az első évadot kicsit hosszasan boncolgattam) az Arrow S02 spoilermentes kritikám:
Tetszett, bár nyomhatnának bele egy kicsi pénzt mert néhol gagyinak hat. Határozottan jobb mint az első rész. -
negyven2
veterán
-
mayday00
őstag
ARROW Season 3 trailer Azt hiszem nem fogunk majd unatkozni
-
xenom0rph
őstag
Tudja valaki, hogy ki(k) készíti(k) a Manhattan feliratokat?
-
gyuromoj
veterán
-
mayday00
őstag
Person of Interest S04 Trailer:
3:05 től már a új évadból vannak részek.(szerintem) Feltűnik elias is
-
spammer
veterán
Na, este még 2 rész (7x03-nál vagyok) és a végére érek a True Blood darámnak, aztán jön a hetiben nézés.
Szóval 1-6. évad, minimális spoiler előfordulhat, de semmi komoly.
Az a helyzet, hogy a baromi jó első évad ("vámpíros Twin Peaks") után egyre jobban kezdett félrecsúszni a sorozat, az írók nem tudták, hogy mit kezdjenek a sztorival és a több karakterrel sem, ezért "elsupnatosodott", aminek a 4. évad volt az abszolút mélypontja. Így, hogy egyben daráltam az egész sorozatot, túlélhető volt az is, de évről évre, hetiben követve, hát, megértem azokat, akik akkor és ott kaszálták. Aztán az 5-6. évad már ismét tetszett, de azért abban is voltak felesleges dolgok, és hát az első évad szintjét sosem érte el. Kár is érte, mert nagyon jó dolgok/témák voltak benne: a rasszizmus, a vámpírok és emberek együttélése, az örök lét drámája, és hasonlók, amiket sokkal okosabban végig lehetett volna vinni egy jó írógárdával, ahelyett, hogy mindenféle lényeket hoztak be, meg jobban hullatták a karaktereket, mint a Game of Thronesban.
Viszont minden hibája, mélypontja ellenére megszerettem a sorozatot, és ez főleg néhány karakternek köszönhető, mint pl. Jason, Andy, Jessica, Pam, Eric. De bírom Billt is, meg igazából mindenkit, nem sok szereplőt tudnék mondani, aki idegesített volna. Néhány akadt, meg voltak, akiket feleslegesnek tartottam, de igazából ezen a téren nem volt komoly gondom. Még Sookie-val sem.
A zenéjét jól eltalálták, az intro az all-time kedvencek közé került, tökéletesen összegzi a sorozatot, sosem tekertem át.
Továbbá nagyon tetszettek a flashback jelenetek, hangulatosan voltak és hozzáadtak a karakterekhez.
Szóval hát ja, guilty pleasure, fansorozat lett belőle. Sikerült a szívemhez nőnie ilyen rövid idő alatt is, és sajnálom, hogy vége lesz, de remélem, hogy sikerül(t) valami épkézláb befejezést írniuk.
Spoilerbe azért ideteszem, hogy mire számítok a végén, csak úgy érdekességképpen. Valójában nem spoiler, hiszen nyilván nem tudok semmit, csak elmélet.
[SPOILER]
Sookie-ból vámpír lesz, Billel örökké élnek, amíg el nem jön a True Death.Jessica és Jason újra együtt lesznek, Eric és Pam közül pedig az egyik meghal majd. Bár ez utóbbi remélem nem igazolódik be.
[/SPOILER] -
mayday00
őstag
Magyar premier - FOX: 09.01 The Walking Dead 4. évad
-
P00By
nagyúr
Megnéztem az Utópia első részét. Folytatni fogom, de még nem tudtam eldönteni, h mit szólok hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- TUF F15 FX506LU 15.6" FHD IPS i7-10870H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe + 2TB HDD magyar vbill gar
- Aerocool vs-92 Noctua ventikkel
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest