Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaszy91
aktív tag
válasz Mirman #34017 üzenetére
Elgondolkodtató, nehéz a döntés mit ne mondjak
Mindenesetre, köszönöm a sok segítséget mindenkitől!
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue
-
PuMbA
titán
válasz Mirman #33531 üzenetére
eattila jól mondja. Bármikor összeeshet bárkinek a YouTube csatornája. Ez nem hawaii, dizsi, napfény, ahogy itt elgondoljuk, hogy állandóan minden f*sza lehet nekik. Én nem is irigylem őket, ez sok munka, de érthető, hogy miért tesznek így, amikor egy algoritmus kezébe van a "sorsuk", mint mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Mirman #33358 üzenetére
Én is erre gondoltam mikor megláttam.
Canon esetében már régen bejáratott volt, hogy kisebb szám erősebb gép.
Sony esetében meg így a sok éve bejáratott koncepciót sutty kidobták. A10 lehetett volna, de akkor nem ment volna hozzá a marketing szöveg.May the Force be with you!
-
BEndre34
tag
-
robi1979
aktív tag
válasz Mirman #32543 üzenetére
Természetesen a cashbackre gondoltam hogy mi ez után a teendőm. 30 nap után vagy 30 napon belül kell regisztrálnom a gépet?
35mm-es objektívből portréra mi mostanság az ajánlott kategória portréra? A 35 1.8 FE-re azt írják hogy elég gyengére sikerült (CA, plussz nagy a gyártási szórás stb)
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz Mirman #32358 üzenetére
Igen, teljesen jogos, a saját felhasználási területem szempontjából értékelem a vázakat. Akkor félreérthetően írtam, nem próbálom ráhúzni a teljes fotós iparra az ottani szükségleteket.
De azt azért nem mondhatjuk, hogy az expozícókésés nem számítana bármely más területen is. Ha más nem, érzésre sem mindegy, ha jelentősen késve reagál a géped.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
HUNgabus
senior tag
válasz Mirman #32142 üzenetére
Aki kapott kodot es linket tudja, belepve vilagosan le van irva hogy ki kell vagni es a foton latszodnia kell hogy ez kulon van, ki van vagva, kulonben nem fogadjak el. En is vagy 10p neztem, ertelmeztem hogy ezt minek, hogyan, de ez van.
Holnap csinalok kepernyokepet rola, hogy Ti is lassatok, nem viccelek, sajnos.
Meg jo hogy a 24GM van kulon tok, kulonben nem tudom hogy tarolnam, a doboz kb kuka.[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Mirman #30989 üzenetére
Elvileg az a (legfrissebb) rendszer lesz benne, ami az A7SIII-ban van.
Arról a Jútyúbisták azt mondják, hogy döbbenetesen jó, a Canon R5-nél is jobb. Mivel gondolom itt sem A7SIII, sem A7c nincs senkinek, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni, sem tudjuk. Sem.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
80hun
addikt
válasz Mirman #30076 üzenetére
A fix sir vagyonba kerül és bazikényelmetlen ám cserélgetni.
A7ii-n megváltás volt a tami 28-75.
Plusz ép nagytelet akar venni , nem is értem hogy jön ide egy fix sor 85mm-ig.Egyébként mindenki más , én mar kényelmes vagyok és az idő is ertékes.
Igy rawozzon az akinek van ideje rá és ugyanez vonatkozik obicserére is.
Alsó tartományra en pl 16-55-öt vennék
Márton
Ami jó 135 az drága , már-mar egy Hadunál Canon 135/2L ára -
kovsol
titán
válasz Mirman #30035 üzenetére
Ez nem vásárlásra ösztönöz, hanem aki Sony felszerelést akar bövíteni az tervezhet az éves vásárlásokat úgy, hogy egybe essen valami kuponnal, sony napok stb 10-15% akcióval, és évente 2x számíthat az extra pénz-visszatérítésre is.
Nem érdemes impulzívan vásárolni, mikor szépen ki lehet várni az ilyen akciókat, és kombinálva lehet nyerni 50-100e Ft -t is.
Én még egyetlen sony cuccomat se vettem teljes áron, és összességében simán megspóroltam már egy objektívre valót. Vagy amit ilyennel megspórol az ember vehet rajta kibővített garanciát.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Mirman #29940 üzenetére
Lásd Nikon Z50 esete.
Ha már kívánság listát lehetne írni, én a Sony-tól egy Canon M6II megoldást szeretnék látni, valami csinos új szenzorral, és tetszés szerinti EVF kiegészítővel, normális érintő kijelzővel.
Nekem elég is lenne rá egy 16-70 f4. Ha kell akkor meg az FF obikat is rá tudom rakni.[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz Mirman #29126 üzenetére
Köszönöm, azóta alaposan utánaolvastam, és úgy látom, igazából már minden papírhoz/végzettséghez kötött, egyéni vállalkozóként csak a megfelelő képesítés megszerzésével tudnám ezt megoldani "biztonságosan".
Más:
Portréfotózáshoz keresnék HSS vakut és hozzá szükséges kellékeket Sony rendszerhez. Ezeket nézem ki:
- Godox AD200 vaku [link]
- Godox XPro-S Sony rádiós kioldó [link]
- Godox S2 S-Type Rendszervaku és Fényformáló Tartó (Bowens -V1 - AD200Pro - AD400pro) [link]
- P&V 120cm-es pálcás octobox diffúzorokkal [link]
- MIKROSAT LÁMPAÁLLVÁNY 280CM (LS-280A) [link]Igazából még egyik márka és típus sincs kőbe vésbe, első (felületes) keresésem eredményei csupán. (Az állvány és az octobox főleg. A Godox AD200 viszont megfelelőnek tűnik.)
Mi a véleményetek? Valami mást valamiből? Az árakkal nem szeretnék/tudok elszállni, viszont inkább egyszer minőségibbet, mint kevésbé minőségit, kevésbé tartósat/megfelelőt.
Köszi!
-
Márton
nagyúr
válasz Mirman #26410 üzenetére
De miért csak a web számítana?
Egy megrendelőnek mégsem adhatunk át FHD képeket, vagy ti igen?
Én minimum 8 megapixelre méretezem, de van hogy az eredeti 24-et adom át, ha pl. nagy posztert akarnak belőle."pixel kukkolva"
Mi van, ha szeretnék sokat kivágni a képből, amire a helyszínen nem volt lehetőség bármi oknál fogva?
Jó dolog azért, ha minden pixel a helyén van. Akinek ez nem számít, miért is 24mpixelen tolja? Állítsa át a képek méretét a menüben és még több is fér a kártyára.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
-
HalasKYO
aktív tag
válasz Mirman #26038 üzenetére
A 45 1.8 90k Ft.... sokallom ahhoz túl keveset portrézok. Tény hogy nem vettem meg a jó üvegek, de mint írtan egy Jó alapzoom az ami szerintem a legjobb lenne, amit nem kell cserélni ,de elfogadható képet tud beltér , hátteret mos, és sokféleképp használható.
MFT re nagylátó... hááát... ami ad 12mm (24mm ekv.) és AF et is tud az (MF jó játszani , de az E-PL5 nem tud peakinget és folymat gombot kell nyomni (nagyon nem áll kézre, hogy fogást kell váltani)) az horror ár..
Panasonic Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 Asph ami 130e és ISO 3200 on így se tud beltéren fotózni, nem vagyok vele előrébb, akkor már a Sony A6000 mert az 6400 on kb tudja amit ez 3200 on + 1FÉ a szenzor méret miatt..
A pana 12-60 2.8 as ami még nem sokkal jobb fényértékben az meg 250+...
Ami megfizethető és fényerős az a 25 1.7 de megintcsak obi cserélgetés és szűk, de beltérre okés.Sony-ra APS-C ott lenne a sigma 16mm 1.4 130 ért... ami azért nem egy gyenge lencse Autofocusos.
A Tamron 28-75 nek nem igen van jó áru megfelelője APS-CraA7-re Samyag AF 24 f2.8 (MFT f1.4 ekvivalens fénnyel) vagy 240 ért a sigma 24 1.4 vagy zoom nagylátónak a 17-28 f2.8 a tamrontól, de erre tényleg a 28-75 a legtöbb célú
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
HalasKYO
aktív tag
válasz Mirman #26034 üzenetére
Jelenleg 14-42 , 40-150 (ritkán teszem fel mert lusta vagyok cserélni mint portré...) , 25 1.4 cctv manual játszani
A legtöbbet a 14-42 -t használom úgy 90-95% ban.
Hétvégén túráztam és csináltam 1 gyári aksival 2300 (Nem elírás) képet. Amiből rengeteg panoráma és HDR lett nagyon tetszett, hogy jó fényben mit ki lehet hozni a kis gépből. viszont néha jó lett volna picit wide-abb.
Ez alatt a 2300 alatt nem cseréltem obit!Így szerintem a tamron 28-75 kb rajt ragadna a vázon
Ami még opció de egy hangya fülével gyengébb AF, az a Nikon Z6 24-70 el de az meg csak f4... tudom az MFT-n f2...Amire használnám, tájkép, utazások dokumentálása, portré (bokéh bolond vagyok )
A sony a6000 azért gondolkodtat el, mert ha a E-pl5 öl el tudom jó árban adni (VF4 is van hozzá) így 100k ért gondoltam a 3 obi + vf4 + táska akkor kb 50-70e Ft ból megvan a A6000 a 16-50 kitobival ami talán jobb mint az olympus 14-42.Azt észrevettem hogy a 14-42 és a 40-150 közül a 40-150 az élesebb.. csak túl szűk túl gyakran.... és nem használom a telét, csak portréra...muhaha...
[ Szerkesztve ]
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
robi1979
aktív tag
válasz Mirman #25643 üzenetére
Hmmm... Az egyik rendszerél az ISO, a másiknál Sony APSC-nél csak fixek vannak fényerősbe... Ennyi kompromisszum 2019-ben, így hogy lesz nekem fényerős zoomom 2.8 környékén 17-70 körül Sony APSC-n?
Más: a Canon 10-18 mennyire lehet működőképes a6300-on? Ez EF-S objektív, MC-11-re elvileg fel sem megy?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Mirman #25657 üzenetére
Kinek mi kell persze, gyors mozgásokhoz fényerő és iso kell az biztos.
Én annak idején amikor választottam, néztem azt is hogy az adott obik amik valószínűleg nekem passzolni fognak, mennyibe fognak kerülni egyes rendszereken. Azt a 3 fényerős zoomot lehet, hogy meg kell nézni mindegyik rendszeren, vagy pedig azt, hogy minőségben, méretben, súlyban és árban mit ad ki egyik rendszeren az a pár obi és mit a másik. Három fényerős zoom azért már döntő faktor lehet egy rendszer mellett, egyébként, nem?
-
MODERÁTOR
válasz Mirman #25643 üzenetére
Kicsit azért érdemes árnyalni ezt, mert a fényerő attól még 2.8 marad, tehát a zársebesség az 2.8-hoz igazodik. Emellett a szinte minden m43 vázban lévő stabi azért segít az iso emelgetés elkerülésén, 4-6 fényérték közötti hatásfokkal, ami iso 6400 szükségességéből csinál 400-200 körülit, ami miatt szerintem nincs jelentősége, hogy 1 fé-vel hamarabb jelentkezik a zaj, ha kivéded 4 fé-nyi stabilizátorral. Nekem nagyon szimpatikus volt mikor gépet vettem a sony 6300 például, de az egyik oka hogy nem vettem meg a vázstabi hiánya volt.
-
p_adam
addikt
válasz Mirman #25321 üzenetére
Ha ilyen olcsó marad, az valószínűleg azt jelenti, hogy ugyanúgy nem belső fókuszos, mint az SEL50F18F meg lesz némi torzítás, persze ha meg ugyanannyiba kerülne, mint pl. a Nikkor 35/1.8 S, akkor meg arra panaszkodnának (meg hiába rettentő éles, képileg nem kell tőle hasraesni), nomeg a méretre, ami így rövidebb lehet standby állapotban, ill. a súly is kevesebb.
Egy 35/1.8 50/1.8 árban véve önmagában jól hangzik (többe kéne kerülnie), csak ugye a másik sem tett szert túl nagy hírnévre az AF miatt, a Sony csak belső fókusszal együtt tudja a halk élességállítást (ha erre rácáfolnak, akkor lehet tényleg népszerű lesz, vagy majd maga a kamera AF rendszere kompenzálhatja valamelyest)[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Mirman #23148 üzenetére
Ennyire én nem mentem bele ez tény. Csak érdekesnek találtam ezt az opciót. Ez úgyis a gyakorlatban derül ki milyen....
Meg ugye itt azért kérdés a zaj is. Hogy az hogyan viselkedik ilyen esetben. Szerintem, az is nagy előrelepés lenne, hogyha valahogy ez kézből úgy működne, hogy nem végleges pixelszámot növelné, hanem a zajt alakítaná, cserélné adatot tartalmazó pixelre....Egyébként az új objektívból is látszik, hogy szerintem meglovagolják a tele tartományt és itt húznak még ki a zsebekből pénzt, mert ez nem megoldott más rendszerekben....
Bár érdekes, hogy akkor minek a portrémarkolat fix-en... Nem hiszem, hogy a madarasok, vagy vadvilágosok vertikális pozícióban használnák a vázukat... De kitudja....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Mirman #23099 üzenetére
Amit írsz az részben igaz, csak kár, hogy semmi köze ahhoz a kijelentésedhez hogy"... a felhasználók 90%-a Lightroomot használ..."
Hiába erőlködsz ez az Adobe saját adatai szerint sem igaz, így biztos nem fogod tudni adatokkal és objektív érvekkel alátámasztani ezt a kijelentést.... Azt meg pláne nem, hogy "RAW szerkesztő= Lightroom...."Még akkor sem, ha te vagy bárki más így gondolja..... Hiszen mint írtam rengeteg RAW szerkesztő és RAW konverter létezik, amiből csak egy az Adobe Lightroom terméke és egy másik az Adobe Photoshop termék, így ez önmagában már kettő, amiket te is említesz, és ugye bár mindkettő RAW szerkesztő, tehát itt meg is bukott az állítás.....
Ott vannak a diagramok, ott vannak a számok, ezek egyike sem szól 90-95%-ról... A "döntő többség" az meg igen csak szubjektív fogalom hiszen döntő többség lehet az 50%+1 is..... Tehát ha azt akarod írni, hogy a fotósok több mint fele Adobe terméket használ lám legyen..... Ilyen szintű vitába nem megyek bele, mert teljesen értelmetlen... De itt egy fotós szakmai fórumban azt állítani, hogy a "... a felhasználók 90%-a Lightroomot használ..." és hogy "... RAW szerkesztő = Lightroom..." Ez nem helytálló....Eszem ágában sincs téged vagy bárkit aki az előbbi két állítást igaznak találja, győzködni! Nyugodtan gondold így! Csak ne maradjon itt ilyen (téves állítás) tények és számok nélkül!
[ Szerkesztve ]
-
-
mikrofon
veterán
válasz Mirman #22811 üzenetére
IMHO
ha EUR árat adnak meg, akkor DE piacra tervezett ár szereppel, ha GBP, akkor angol.....
Egyébként, meg ha a helyi kereskedőket nézted, akkor megjelenéskor a többi váz esetén azokon a területeken, ahol EUR-t használnak sem volt észrevehető különbség, főleg ha előrendelted.....
Ez alól az Amazon kivétel....[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Mirman #22778 üzenetére
Az megint egy jól kiegyensúlyozott váz lesz, mint az a6000.
IBIS nélkül, azaz a 6500 utód még ezután fog jönni. Nem időjárásálló, kevés rajta a gomb, én kb ezt vártam végre, a 6300 tudását kb beletolják a 6000 műanyag vázába. Ezzel lényegében a Canon M50 orrát ki is fújták, mint vlogger kamera. Jól csinálták.Ja, és persze mire megjött az intervalométerem kínából az A7-hez, visszakerül bele. Köszi.
Nem lesz végre 999 limit a képkockára, remélem lesz RAW mentés, és lehet majd a fénymérést paraméterezni, mint az alkalmazásban.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Mirman #22483 üzenetére
Pedig szenzoruk biztos lesz és építenek is rá gépet 2020 előtt. A Sony keményen rápörgött a MiLC témára....Egyébként ma, vagyis holnap lesz egy nemzetközi Sony Global, tehát nem csak fotós újságírói konferencia.
-
.mf
veterán
válasz Mirman #21294 üzenetére
Nosch, én megpillantottam a 399 990 Ft-os árát, és a birtoklási vágy inkább az összeg megtartása felé terelgetett, meg az forgott még a fejemben, hogy abból milyen f@sza helyekre el lehet jutni, ahol ennyiből budgetba egy hónapot is elvagyok. Sőt. Most nézem, az előző hétvége Hampiban, 350km busz péntek éjszaka oda, szállás, kaja, bringabérlés, helyi viszonylatban drága belépő a fő attrakciókhoz, pár olcsóbb belépő a kisebbekhez, majd busz vasárnap éjszaka vissza - az egész kijött kb 15k HUF-nak megfelelő rúpiából.
Speaking of which, mennek felfelé Hampiról is a képek az albumba
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
NandorHUN
addikt
válasz Mirman #20867 üzenetére
Ez egyenlőre csak pletyka és 16-55 2.8-at is csak én vetettem fel korábban itt hogy milyen jó lenne, mert Fujinak is elég jól sikerült kitobija.
Mondjuk én jobban örülnék egy olcsóbb alternatívának pl. 16-55 2.8-4.
Olcsóbb és kisebb. Fuji esetén sincs élességben különbség 2 obi között, árban meg egyik 2x annyi mint a másik. Ha hozná azt a szintet Sony akkor az nem lenne rosz. Most Xt20 meg xt3 miatt jól tennék ha végre felkötnék a gatyájukat APS-c fronton.Viszont ez eddig mind csak pletyka. Zero megerősítés jött arról, hogy milyen és mennyi lencse jön. Én azon se lepődnék meg ha csak FF-t adnak ki, mondván hogy jó lesz az APS-c-s népnek is, vagy tessék váltani FF-re.
>A Sony-Zeiss 16-70 f4 325k , ettől biztosan drágább lesz az új ha egyáltalán lesz
Az a lencse azért annyi mert "Zeiss", amúgy volt review amiben még Kitlen is lefőzte.
Ha másért nem is mostani elég erős milc konkurencia miatt jobb lenne, ha Sony árakat annyira nem lőné meg.[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz Mirman #20719 üzenetére
Igen, én is ítam. Ott vlogerkednek nyilván nekik kifodítható kamera, fokusz, dualpixel + mikrofon miatt is jobb választás.
(#20720) p_adam
Igen tudom, hogy nem csak külsőben előnyösebb a Canon, van DualPixel AF, touchscreen, Canon színek + menü felülete is jobb. Kérdés, hogy megéri e a + árat.
Én egyedül lencsék miatt gondolkodnék rajta, mert adapterrel összes Canon lencsét rá lehet enni és azért ott vannak olcsó és jó megoldások pl. 50mm 1.8 II stb..www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
konyi79
addikt
válasz Mirman #20667 üzenetére
Ebben a dologban bennevan, a MILC-ek (legalábbis a sony-nál biztosan, ha már abban a topikban vagyunk) a kompaktokat kiváltani születtek, mert ott nem tudtak minőségben előrelépni. Erre is épült a kampány, kompakt méret, DSLR minőséggel. Szóval indulj ki egy NEX3/5-ből.
Utána persze jöttek a userek, hogy ezt nem lehet kezelni, stb. Emire megjött a NEX7, így szépen sorban eljutottunk az A9-ig.
Mai napig megy az egyik oldal, hogy ezek már túl nagyok meg nem is kompakt, a másik oldal meg, hogy nem lehet megfogni túl kicsi.
Na ülj bele a gyártó székébe, akit persze nem kell sajnálni mert pénzt akar keresni, de pont ezért nem fog végtelen számú és méretű variációt kiadni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Mirman #20667 üzenetére
Egy belépő tükröst addig jó kézbe venni, amíg bele nem nézel a keresőjébe - utána az ember általában elsírja magát.
szerk: én meg pont a pici mérete miatt szerettem bele a NEX3-ba, majd pár évvel később az a6000-be. Semmi feltűnősködés, semmi cipekedés - mégis jó képekkel megy haza az ember.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ixion77
addikt
válasz Mirman #20353 üzenetére
Jó helyre kell repülni Némelyik államban nincs ÁFA. Ahol van, ott is csak pár százalék, és amennyire tudom csak helyieknek kell fizetni
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
NandorHUN
addikt
válasz Mirman #20240 üzenetére
Mint írtam nem azzal van a probléma, ha valaki kijavít, hanem hogy milyen stílusban teszi ezt.
Kolléga már másik forumban is szándékosan félreértett dolgokat, kötekedett.Válaszaiból eléggé kitűnik, hogy a saját nárcizmusa és nem egy segítő szándék vezérli amikor hozzászól. Ilyen jellegű hozzászolások nélkül pedig köszönöm, de megvagyok.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Ixion77
addikt
válasz Mirman #20014 üzenetére
Nem hinném hogy ez annak a jele lenne. Azért ez nem úgy megy hogy tízezrével állnak a vevők lélegzetvisszafojtva várva a Canon ajánlatát, aztán amint meglátják a technikai adatokat, kiábrándulnak és már nyomják is a Buy gombot a Sonyra az Amazonon.
Kétségtelenül van, amiben a Canon ajánlata gyengébb a Sonyénál, de vannak előnyei is. Aki eddig nem váltott, annak már nem kell úgy éreznie hogy váltania kell. Talán az IBIS hiánya a legjelentősebb hátrány, de sokakat az nem érdekel.
Arról nem is beszélve hogy el se hinnéd milyen sokan vannak akik szerint a Sony játékokat tud gyártani, nem fényképezőgépet... Az ember emocionális, nem racionális."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
p_adam
addikt
[link]
persze ugyanúgy elfogult ez a cikk is és pont aggodalomra utal, hogy egyáltalán megjelentA lényeg az, hogy nehéz megítélni, és minek előrendelni egy teljesen új kamerát a legdrágább áron, ha az ember még a kezébe se fogta, de a tudat is elég hogy oké már van ilyen gép, jó ami van nekem, nem kell eladnom semmit, csak várni az alkalomra.
Ha csak az anyagiakat nézzük, jó alkalom esetén rengeteget lehet spórolni (vagy rengeteg értékveszteség költséget felhalmozni).. Az A7III-ra is lehet majd ilyen akció adapterrel stb. de olyan sok esély nincs rá, és biztosan nem sokáig.
Vannak sokan, akik pl. írnak róla egy negatív review-t aztán visszaküldik, ezt nem tudom, hogy számít ezekbe a dolgokba bele. -
kovsol
titán
Egy ideje már a top3 ban tanyázatott ahogy néztem párszor. Az A6000 meg overallban a legtöbbet eladott gép a MILC részlegen. Szerintem az mióta kijött kb mindig ott van valamilyen variánssal a top eladások közt.
(#20016) El Rey szürke importos készülékek az EU-n kívülről behozva. Ezekre bolti garancia van csak, a hazai sony szerviz nem fogja garanciában javítani ha úgy alakul.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Mirman #19957 üzenetére
Amennyire megfigyeltem a srác hsz-eit, a betenni nála azt jelenti, hogy beállítani.
(#19963) NandorHUN
És már megint kitlen... Te szándékosan írsz direkt rosszul? Amikor már többször ki lettél javítva? Ez egy szakmai fórum, próbálj már meg egy kicsit fejlődni.[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Mirman #19957 üzenetére
Lehet, hogy zárcsökkentésre gondolt, csak elírta
Egyébként igen (gondolom az adatok lemaradtak hogy mennyi ISO, a másiknak ebben nincs szerepe, vagy valami a kettő kapcsolatáról)
Mármint a RAW file-ról beszélünk, mert a JPEG file-okon a korábbi vázaknál ez egy csomó részletet elmos, a kamerában csak ezt befolyásolja a beállítás, célszerű kikapcsolni.De minden képre más lenne az optimális, és az egyik része ennek az, hogy a zajosabb képekre nem feltétlen szerencsés ugyanannyi élesítést tenni (ahogy azt a JPEG motor teszi) mert csak jobban felszínre hozza a zajt.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Mirman #19575 üzenetére
Sokkal nagyobb kérdés a három lencse minősége... hogy az a Sonyhoz viszonyítva a GM, a G vagy az alap 50/1.8 és 24-70/4 szint... valamint adapterezett pro lencsék mit fognak tudni, valamint hogy lesznek-e használat közbeni kiderülő hibák, kellemetlenségek, kényelmetlenségek, tehát hogy a7 gen1 - gen3 között hol helyezkedik el a váz, továbbá mennyire lesz személyrevszabható és mennyi extrát fog tartalmazni. Ebben a Sony nagyon jó.
Ha ezek meglesznek, akkor indulhat a verseny. Ha ezekkel versenyképes lesz akkor az ár csak másodlagos vagy sokadlagos lesz.Szerintem az is kérdéses ki és mekkora lesz az a réteg aki elkezdi használni. Mert ugye aki már átváltott Sony-ra főleg pro szinten tudja mivel jár így nem biztos, hogy újra vált így az elején. Főleg hogy az elején kb. Minden cikk isteníteni fogja... aki meg maradt Nikon-os annak a jelentős része vaskalapos dslr párti. Két legnagyob milc ellenérvük az ergonómia és az akku kapacitása. Utóbbinál az ezer alatti aksi/kép értékkel nem is érdekli őket. Jah és még ott van az EVF elleni utálat is. Tehát kérdés hogy ez a réteg feladja-e az elveit és vált mint a fogyasztói társadalom egy jó fanboy-ja.... vagy marad vaskalapos fejlődés ellenes... Én inkább az előbbire szavazok.
Amit idáig látunk az egy nagyon ütős marketing, egy jó megjelenés, de kevesebb tárcsák... minden esetre a külcsin jó, de mi van belül, milyen valójában. Olyan ez mint az internetes párkeresés aztán a valós találkozás....
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz Mirman #17137 üzenetére
Őöő, ezt nem vágom, hogy miért, de majd utánanézek.
Itt egy kitobis képem, ami elég éles, csak a jobb fele kenődik picit.
Ennél sokkal jobb a Sigma?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Uzi74
senior tag
válasz Mirman #17015 üzenetére
Játszana a batis, ha nem 2x annyi lenne - az OSS jól jönne a A6300-on. Inkább félreteszem a különbséget majd egy másik IBIS-es vázra. Tipikusan 1/500s alatt nem nagyon fényképeznék vele ugró lovas témát, ezért az OSS annyira talán nem számítana.
A Batis 85 árából lehet inkább egy 70-200G-t vennék.(#17017) Econ
Annyiban legyünk megértőek a Samyang-al, hogy optikailag valószínűleg a sel85-ben is van CA, csak ott kiszedi a korrekciós profil. Ezzel együtt valószínűlet kétszer vennék, ha olcsón vennék - jobb inkább 2,5x árat kipengetni egyszer a sony self85-re, mint mindkettőt megvenni...[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz Mirman #16674 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű és költséghatékony.
Lassan négy éve van A7-em és tavaly tavasszal vettem az első AF obimat. Addig viszont Szinháztól elkezdve egy csomó helyen fotóztam igy.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Sony A7S2 + Smallrig keret, extrákkal
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest