Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEndre34
tag
válasz motocoder #39907 üzenetére
Köszönöm! Tudsz esetleg ajánlani, mert nem sok helyet találtam Budapesten, ahol belül is tisztítják a garancián túl. (Eddig Bajcsy Zsilinszky úton, Vörösmarty utca és a Pannónia utcában találtam csak. Az utóbbiban sajnos a Fuji bridge gépem javítása nem hagyott bennem túl jó emlékeket).
-
BEndre34
tag
Vihartigris, Kovsol, PNP és Qnadam!
Köszönöm a segítséget. Még megnézem a 18-105 vs 18-135 összehasonlításokat és közben eldöntöm, hogy használt vagy új.... Jelenleg az új felé hajlok (18-105 vonatkozásában), mert használtan 130-140e (garancia nélkül), újonnan pedig jelenleg 180e körül van 3 év garanciával. Árban és %-ban is nagy a különbség, és ha új lesz, akkor még +1 hónap amíg meglesz, de ez van. .... Persze, ha 18-135 fel nem borítja az elképzelésemet.
Még egyszer köszönöm! -
BEndre34
tag
Sziasztok!
Tapasztalatotok alapján a6000 vázhoz, ha videózni szeretnék vele a SEL-P18105G F4 jó választás? Jelenleg kit objektívek vannak csak hozzá (E PZ 16-50 mm F3,5-5,6 OSS és E 55-210 mm F4,5-6,3 OSS), de a 80-100 körüli tartomány, amire (amivel) inkább használom és nem igazán vagyok az 55-210-el elégedett. Sajnos a FE 24-105 F4 már más liga, pedig azzal már próbáltam és nagyon elégedett vagyok vele.
A tanácsot, segítséget előre is köszönöm!
Endre -
BEndre34
tag
Sziasztok!
Sony a6000 (bár gondolom általánosságban mindegy a gép típusa) géphez keresek szenzor tisztítót. Néztem több helyen is, de nem értek hozzá és így nem tudok érdemben dönteni. Van, ahol pl ajánlja a lenspent, van ahol nem. :(
Nem elhanyagolt a gép, csak objektív csere közben rákerült valami, amit a pumpa nem fúj le és nem szeretném tönkretenni.
Előre is köszönöm a segítséget!! -
BEndre34
tag
-
BEndre34
tag
Sziasztok! Segítséget / tanácsot szeretnék kérni.
Anno kapott a párom egy Sony a6000 gépet, hogy a rendezvények idején, ahol segíteni szoktam, ne "unatkozzon" annyira. Viszont nagyon megtetszett neki a dolog és a kit objektív (55-210mm f/4.5-6.3) helyett szeretnék valami komolyabbat venni neki (napsütésben még jó szokott lenni az eredmény, de amikor elkezd lemenni a nap vagy sok a felhő.... ). Leginkább sport rendezvényekre megyek/megyünk, ahol futókat, sárkányhajókat, hegyi és országúti kerékpárosokat tud fotózni. Sajnos a Sony fix rekeszértékű objektívei (pl.: SONY 70-200 mm) még használtan is nagyon (mármint nekem nagyon, nem ár/érték szempontjából) drágák, viszont a Canonnak barátibb az ára, így arra gondoltam, átalakítóval és Canon objektívvel oldanám meg (az elektronikus átalakító miatt így más Canon obi is lehet a későbbiekben).
Az első kérdésem ez lenne: Ez így járható út, vagy csak amolyan szükség megoldás és a végeredmény látja majd kárát? (itt az APS-C <> FF már más kérdés)
Ez viszont felvette azt a kérdést, hogy érdemesebb-e a gépet (objektívelv együtt) lecserélni Canonra?
Ebből viszont adódik a második, összetettebb kérdés: Érdemes-e cserélni a fenti tevékenységek fotózása kapcsán és mire? A Sony a6000 paramétereinek (amennyire értek hozzá) talán a Canon EOS 80D felel meg (igen, DSLR, de sok helyen ajánlják sport fotózásra, megfizethető, használt gépként). Ha pedig a(z) FF felé elmennénk esetleg (kerek születésnap lesz, úgyhogy talán...), akkor mi lenne Canonban a Sony a7II megfelelője (gondolom itt már inkább MILC mint DSLR vonal jönne be)?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
BEndre34
tag
Sziasztok (Neck, wms, vihartigris, nozs23 és 2ofthem)!
Még aznap (illetve másnap) olvastam amit segítségképpen írtatok és el is engedtem a(z) FE 28-70 objektívet. Illetve valószínűleg 18-135 lesz.
Magunknak (teljesen amatőrként) fotózunk ott, ahol a szervezők megengedik. Mivel a kutyák (illetve maguk az állatok), a fotó és kerékpáros sportok közel állnak hozzánk, így ilyen helyekre járunk el gyakorolni. Persze fotózhatnánk egymást is, de mivel főleg a páromnál van a gép, túl sokat kellene futkároznom, így inkább megyünk, kérdezünk és ha engedik, fotózunk. -
BEndre34
tag
Sziasztok!
Abban kérem a segítségeteket, hogy A6000 vázhoz már van egy E PZ 16-50 mm F3,5-5,6 OSS (ezzel vettük) és azóta lett mellé E 55-210 mm F4,5-6,3 OSS (használt) kit objektív. Amatőr szinten használjuk sport (futás, mtb kerékpár, sárkányhajó, ....) fotózáshoz a magunk örömére (na meg persze azokéra, akik a vállalható képekről magukra ismernek).
Az lenne a kérdés, hogy 3. objektívnek érdemes venni - persze használtan - FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS-t? Igazán egy fix telefotó-zoomobjektív lenne az álom, de az ára miatt (használtan is 300e, ami sajnos nem elérhető összeg). "Feleslegesen" nem költenénk rá 70e forintot és hozzá nem értőként nem tudjuk eldönteni, mi legyen. Kérem, aki tud segítsen egy lelkes, kezdő fotós párnak. Köszönöm mindkettőnk nevében!! -
BEndre34
tag
Sziasztok!
Két dologban szeretnék tanácsot kérni egy új, 1 hetes Sony A6000 fényképező (nagyon) boldog tulajdonosaként (bár gondolom ezek Sony MILC téren ez általában mindegyikre vonatkozik).
- Az első a pót akkumulátor kérdése Sony A6000 fényképezőgéphez. A fórumon rákeresve (először keresni próbálok és csak utána kérdezek) a PATONA akkumulátorokat láttam sokszor említve, viszont a beszélgetésekből számomra nem derült ki egyértelműen, hogy kedvelt, széles körben beszerezhető, vagy a legjobb (nyilván az utángyártott kategóriában) és emiatt a sok említés.
Nem a reklám helye, de ezeket találtam:
PATONA Sony NP-FW50 950 mAh / 6,8Wh / 7,2 V Li-Ionhoz -> 6.990.- HUF
PATONA Sony NP-FW50 1030mAh Li-Ion PREMIUM-hoz -> 8.280.- HUF
Regnas Sony FW50 -> 5.490.- HUF
Duracell Sony NP-FW50 -> 8.890.- HUF
Jackal Sony NP-FW50 1050mAh -> 3.990.- HUF
DÖRR akkumulátor, Sony NP-FW50 -> 10.990.- HUF
DigiBuddy Sony NP-FW50 1050mAh Li-Ion -> 3.599.- HUF
Feltételezem, a 4e alatti akkumulátorok jobb elfelejteni. Viszont a többi közül melyiket érdemes venni? Illetve fontos kérdés, hogy a fényképező garanciája érvényét veszíti utángyártott akkumulátor használatakor? Illetve a pontosabb kérdés, hogy kimutatható-e hogy utángyártottal volt használva és amiatt keletkezett a meghibásodás???
- A másik dolog pedig a kijelző védő. Mivel „megszokásból” inkább a képkeresőt és nem az LCD-t használom fényképezés közben, az utóbbi óhatatlanul (biztos túl nagy az orrom) maszatos lesz. Erre szeretnék tenni egy védőfóliát, viszont erre vonatkozó érdemi részt a fórumban nem találtam (vagy rossz kulcsszóval próbálkoztam). Ezekből ezeket találtam (nyilván a teljesség igénye nélkül):
EASYCOVER Soft screen protector Sony A6000/A6300/A6500 -> 3.090.- HUF
JC GSP-A6000 LCD Védő Üveg -> 3.490.- HUF
JJC LCP-3N Kijelző Védő Fólia Sony NEX -> 2.990.- HUF
easyCover üveg Sony A6000/A6300 -> 4.290.- HUF
Eddig telefonon is csak fóliát használtam, üveget nem. Melyik fajtát érdemes venni, ami kevésbé torzítja a kijelző képét (és cserélhető vagy távolítható könnyen el)? Nem hiszem, hogy minden esetben a képkeresőt fogom használni és minél pontosabb képet szeretnék viszontlátni a fólia/üveg felhelyezése után.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest