Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
modflow #69040 üzenetére
Papir forma szeirnt Sony TV-knél a HDR kalibráció az SDR kalibrációból származik le. Van pár opció ami csak HDR képmódban érhető el, ezek természetesen egyediek, de ezeken kivűl nem kellene semmi más beállításnak különböznie SDR és HDR esetében, szóval ne állítgasd, ugyanaz kell hogy legyen mindkét módban és úgy lesz jó mindkét mód.
-
-
Joshi
titán
válasz
modflow #69029 üzenetére
Akkor is csinálja, ha két külön kép profilt állítasz be SDR-nek és egy másikat HDR-nek? Vagyis inkább csak úgy lehet két teljesen más beállítást használni, ha mindkettőt más-más kép profilra állítod be
Pl Dolby Vision jelnél eleve Dolby Vision profilod lesz, szóval annál ez elvileg nem is lehet probléma. Ha sima HDR10-et és SDR-t akarsz használni, akkor mindegyiket külön kép profilra állítsd be (pl Cinema Pro és mondjuk Cinema Home). -
modflow
veterán
válasz
Vhiktor #69036 üzenetére
Sötét részek fényereje, sötét részek beállítása, speciális kontrasztjavítás azt hiszem.
És ami fura - tegnap csináltam egy factory reset-et és ezért állítottam mindent újra -, hogy ha a TV HDMI4-en van hosszú ideig, akár kikapcsolva is, utána TV-re váltva csak karikázik a végtelenségig. Csak TV újraindítás segít.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gordonfreemN #69035 üzenetére
Sdrhez sdr hdrhez hdr beállítás kell. A szinhomerskelet és a 20 pontos fehéregyensúly ugyanaz, meg a cms beállítás is.
Mpchc eseten érdemes madvrt használni. -
gordonfreemN
addikt
Az lehetséges, hogy sima H.264 1080p kódolású film ami nem HDR-es, annak a fényerőbeállításai mások mint a HDR-es H.265 kódolású 2160p filmnek?
Csak mert MPC-HC-vel lejátszva ezt a két filmet azt vettem észre, hogy a nem HDR-es tartalmak beállításával a HDR-es tartalmak fakók. Ezt a sötét részek fényerőszintje beállítással tudom kompenzálni ide-oda XH90-nél.
A TV-n a HDMI videotartomány: teljes, a számítógépen pedig kimeneti dinamikatartomány: teljes. -
szagnes69
aktív tag
Sziasztok!
Televízió vásárlásán gondolkodunk, eddig már két Sony tévét vásároltunk (40EX720 és 55W828B), nagyon jól működnek, nagy megelégedéssel használjuk őket. Most is Sony-t szeretnénk, a kiszemelt Sony Bravia XR-55A90J. Mennyire megfelelő választás lenne? Csak tévénézésre, Netflix, HBO stb. nézésére használnánk. Most olyan 5-600000 Ft közötti áron látom. Ilyen árkategóriában van-e esetleg jobb Sony televízió?
A válaszokat előre is köszönöm! -
modflow
veterán
A HDMI4-en van a PC.
A port formátuma Javított VRR.
Igy a kép üzemmód fixen Játék.Beállítom a képet SDR esetén és HDR esetén is, de nem tartja meg a beállítást.
Miért nem kezeli ezt külön-külön? -
Csöves
őstag
válasz
gordonfreemN #69027 üzenetére
Sógornak 75-ös van, de már nyávog, hogy milyen kicsi...
-
boborján2
senior tag
C2 esetében milyen a beépített lejátszó felirat kezelése?
Lehet a feliratnak félig áteresztő fekete hátteret adni , vagy árnyékolt betűtipust?
Nem kedvelem a túl apró feliratozást. Pl amit a legtöbb videojáték alapértelmezetten használ (vagy sokszor nem is állítható) az nekem olvashatatlanul kicsi és bántja/fárasztja a szemem.
Illetve a srt külső vagy mkv konténer belső feliratot eszi meg a tv? Csak azért kérdezem ,hogy a virágbolti tartalmakkal kell e mókolni valamennyit.
Szóval remélem nem ilyen ultra gáz ,mint pl. amit a hbo felrak a lineáris Hbo HD csatorára.
-
Celtis
veterán
válasz
Little_Gaara #69012 üzenetére
Remélem nekem lesz még idén tapasztalatom az X95L-lel. A soundbarral nem lesz gond. Ha ez megnyugtat a lányomék is Sony tv-vel használnak samsung soundbart, de nálam is eddig ment minden mindennel.
-
mzsol
tag
Sziasztok! Eddig samsung tv-im voltak, most egy belépőszintű 43" Q60. Jó lenne egy szinttel komolyabbat venni most egy kis méret növelés miatt. Amiket ajánlotok azok nekem az 55"al nagyok, nem férnek el, kicsi szoba. Max 50" amit nézegetek. Ebben a méretben vannak ajánlott készülékek? Jó lenne egy minőségibb sony-t venni.
-
Little_Gaara
tag
Hali mindenkinek
Már nagyon vártam hogy rtings-en kiadják az early access-t a qn95c-re mert eközött és a x95l között vaciláltam már egy ideje és végre kijött és hát összehasonlításban számomra az jött le hogy a sony nyerte ezt a kört.
Már láttam egy-két videós összehasonlítást youtube-on ott is szemre a sony jött ki győztesnek. OLED-en gondolkoztam igazándiból de a beégés veszélye miatt mivel sokat játszok PS5-ön statikus elemek miatt ez nem opció másrészt ha asszony nézi akkor főleg aggódok mert őt nem érdekli ennyire és nem is várom el hogy most erre is arra is figyeljen, meg hát délelőtt telibe tolná a nap sajnos.
Esetleg valakinek tapasztalata az x95l-lel?
Mennyire együtt működő samsung soundbarral? Mert az viszont samsung lesz, elvileg -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bandeee82 #69010 üzenetére
A 835-ben nincs 1000 zóna. Független vagy fizetett tesztekben? Mérésekkel alátámasztva?
Mennyibe kerül az X90L?
Én is mindig azt mondom, hogy semmit nem számít a zóna szám ha szar a vezérlés, sőt a tapasztalatom az hogy miél több a zóna annál több probléma jelentkezik, talán nehezebb megfelelően vezérelni őket.A mostani TCL 845-től nem csodálom, hogy jobb, mert amit eddig abból láttam, hááát nagyon nagy visszalépés egy 835-höz képest, mondhatom hogy ég és föld, jelenleg nem is ajánlom megvételre.
Gyere el és megmutatom a 835-t, csak utána ne legyen csalódás egy nem miniledes lcd tv-ben.
Samsung Qn95B is nagyon jó (QN90B közel sem annyira).
835 nálam 1 hónapig a G3 mellett volt és hát nagyon szépen megállta helyét. Kár hogy egy Qn95B vagy más miniled nem volt akkor Nálam, kiváncsi lettem volna rá.Vannak a miniledek között is bőven vacak modellek, amik semmivel nem jobbak mint egy nem miniledes tv, de ez már a kóklerkedés oka, ezért mondtam, hogy rendes miniled.
Egyébként rtings is írja, hogy a miniledes sony jobb.
De szívesen várom tesztelésre az X90L-t, én elhiszem, hogy jobb ha én is azt tapasztalom (eddig még nem találkozam olyan nem miniledes tv-vel ami jobb lett volna vagy akár csak picit is megközelített volna egy rendes miniled képét), de más tesztjére egy fillért nem adok, max csak Vincent szavára, Fomo meg társai nem érdekelnek...
-
-
-
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #69002 üzenetére
Ez a bajom nekem is. Hardveresen nagyon ígéretes a TCL, de ijesztő problémákról olvasok. A Sony messze van a tökéletesetől, de sokkal kiforrottabb, kevésbé várható kellemetlen meglepetés.
Megteheted, hogy neten megrendeled a szívedhez közelebb állót készüléket és ha csalódást okoz, akkor elállsz a vásárlástól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest