- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosszus87
senior tag
válasz Piftuka #57599 üzenetére
Nekem is ez a gyanúm, nem lesz jobb az új széria sem, pár funkciót kivéve...sőt akár rosszabb is lehet. XR proci is nekem gyanús h nem fogja hozni a mostani X1 Ultimate szintjét, mert szinte minden modellbe belepakolták árazástól függetlenül...Majd a tesztek alapján kiderül melyik modell mit nyújthat...
Egyelőre egy dolog a biztos, kinézetre, designban az új XJ90 rondább lesz mint az idei XH90![ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
da.
tag
Sziasztok,
Sony XF9005 vs. Samsung T650 soundbar témában szeretnék segítséget kérni.
A soundbart kb egy hete vettem, pár napig minden rendben volt.
HDMI-n rádugtam a TV ARC HDMI kimenetre, rendben felismerte, szépen működött.2 napja volt először, hogy nem akart megszólalni a soundbar. Kiválasztom a TV-n, hogy a kimenet az audiorendszer legyen. Kiírja egy pillanatra, hogy "audiorendszer aktív", majd egy másodperc múlva visszaugrik a TV hangszóróira, azt mondja, hogy "kommunikációs hiba".
De van amikor nem megy vissza a TV hangszóróra, egyszerűen csak nem szól a soundbar.
Aztán tegnap megint jó volt. Most megint nem jó...TV-t ujraindítottam (teljes ujraindítás), nincs változás.
HDMI kábelt cseréltem, nincs változás.
Kínomban már factory resetet is nyomtam a TV-n, nem segített.Mi lehet a probléma? Hogyan deríthetném ki, hogy a TV, vagy a soundbar a hibás?
Hogy lehetne HDMI kapcsolatot "megújítani"? vagy nem tudom...
A BRAVIA Sync beállításoknál az eszközök listája üres. Engedélyezésre kattintva nem talál semmit. Meg kellene találja itt a soundbart?köszi,
a. -
-
karmaresz
senior tag
válasz Iparmágnás #57593 üzenetére
Továbbra sem hiszem, hogy ezt meg mernék tenni azok után, hogy ezzel promotálták az XH90-es szériát. Amerikában láthattunk már jónéhány "class action lawsuit"-ot, ami ilyen esetben sokszor komoly anyagi és presztizs-beli gondot okozott a gyártóknak, fejlesztőknek.
Szerintem elsősorban marketing okai vannak jelenleg, hogy nincsenek engedélyezve ezek a szolgáltatások: nem jött ki az a PS5 FW, ami támogatná a VRR-t és ALLM-et, így nem akarnak muníciót adni azoknak, akik mutogathatnák, hogy a Series X-szel mindez már működik. Úgy gondolom, hogy nagyjából az ezeket támogató PS5 firmware-rel egy időben ki fog jönni XH90-re (X900H-ra) is ez a plusz csomag és ekkor kapják meg az új tévék is.
Valamelyik tegnapi anyagban -talán Vincent Teoh videójában- szerepelt, hogy rákérdeztek a Sonynál erre, akik, emlékeim szerint, azt válaszolták, hogy a hdmi konzorciumon belül meg az engedélyeztetési, tesztelési folyamat, hogy az ott leírt szabványnak mindenben megfelelhessenek.
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Egy újabb videó Vincent Teoh-tól ami kifejezetten a 2021-es LCD modellekre fókuszál:
-
VincentVG
senior tag
sziasztok,
van egy "jo regi" najo jopar eves Sony Bravia KDL-42W705B-mszeretnek ra appokat felrakni ( HBO Go, etc ) az letezik h nincs ra lehetoseg- nem igazan talalatam csak netflix van rajta alapbol?
ha jol latom ez meg nem android volt, sry nem vagyok kepben, ezt a screent PC-hez hasznaltam csak gamingre, sosem neztem a "smart tv" funkcioit.
elore is koszi minden segitseget
-
Celtis
veterán
Ha semmi más nincs csatlakoztatva csak a soundbar és a TV, és így sem működik üzembiztosan, akkor így látatlanban a soundbarra gyanakszom. Leginkább azért, mert nekem is ilyen TV-m van és stabilan működik az erősítő vezérlése és az ARC (és a w829B-vel is)
Esetleg ellenőrizd a soundbar-t, hátha van valamilyen beállítási vagy frissítési lehetőség. -
Celtis
veterán
válasz VincentVG #57613 üzenetére
Nem tudsz rá semmilyen appot rakni. Az a pár elérhető maradt, amit látsz. Már az is nagy szó, hogy a YT meg a Netflix támogatott. Egy hasonló korú Samsungon már nem menne szerintem. Megjegyzem HBO go pl. a vadi új Pana TV-ken sincs.
Egyszóval valamilyen külső eszközre van szükséged.
-
modflow
veterán
Mikor jön már XH90-re az új firmware?
-
Wellin9
tag
Kis olvasnivaló, semmi teljesen hivatalos, de elgondolkodtató, viszont csak az nyissa meg, aki "szeretne" idegeskedni vagy nem érinti ez a téma, az utolsó jó néhány komment, ami érdekes, illetve a linkelgetett tartalmak ( XH90 VRR update)
[link] -
syler123
veterán
válasz Wellin9 #57618 üzenetére
Még semmi sem biztos.
"Rtings officially tweeted they are reaching out to Sony contacts for clarification on X900H and its future plans to receive VRR and ALLM"
Majd elválik, engem megmondom őszintén annyira nem érdekel, hogy kardomba dőljek... Egy jó tv-t kaptam 250-ért, ha lesz update, akkor még jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Nekem fura lenne, hogy egy Samsung, LG megoldja, a Sony pedig nem tudja.
-
bobby45
tag
Sziasztok ma lettem egy xh90 boldog tulaja, kaphatnék segítséget néhány kérdésben?
Legujabb fw-t felraktam, ps5 - cold war--1920*1080-120hz, 4kra hiaba rakom akkor is visszavált HD felbontásba de ott megy a 120hz. Ez természetes vagy én rontottam el valamit? Hdmi 4-ben van a ps5.
Illetve Telekomos iptv beltéri hogy tudom irányítani a tv iranyitojaval?
Első körben ennyi illetve játék kép beállításokat szívesen fogadnék
-
karmaresz
senior tag
válasz syler123 #57621 üzenetére
Kár ezen most rágódni. Szerintem RTings félreértelmezi amit ez az oldal jelez és ez az egész csak arról szól, hogy jelenleg mit támogatnak a tévék.
Ha nyár végére sem tudja ezeket az XH90, mindenki besétálhat a kedvenc kereskedőjéhez és mondhatja, hogy teljes pénzvisszatérítést, vagy cserét kér. Jelenleg úgy is arra hivatkoznak majd, hogy egy jövőbeli update-re ígéri a Sony.
Sok helyen megtalálható még most is, hogy melyik update-től várható a VRR és az ALLM. Mentsétek el ezt a képet és lehet majd rá hivatkozni, ha fél év múlva sincs semmi:
Hivatalos forrás:Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz bobby45 #57624 üzenetére
Gratula az új tévéhez!
Sok dolog miatt lehet:
Ez csak a hdmi 3 és 4 csatlakozókon működik.
Fontos, hogy a kábel biztosan hdmi 2.1 kompatibilis legyen. Nekem a gyárival volt szakadás, de aztán egy másikkal már minden rendben.
Szükséges a HDMI enhanced mód engedélyezése.Vincent Teoh itt mindent szépen elmagyaráz:
Ellenőrizd, hogy a tévéden és a PS5-ön is beállítottál-e mindent.Mindenképp game módba rakd a tévét az adott hdmi port esetében.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
-
bobby45
tag
válasz karmaresz #57626 üzenetére
Szia köszi a válaszod, nagyjából így van beallitva annyi hogy game módon belül még pár dolgot állítgattam, de a ps5 teljesítmény módban van, az enhanced oké, a videokimeneti beállítások automata, mégis ha a játékot indítom 1920*1080ba 120hzre vált, a sima ps4 menü 4k60hz
-
karmaresz
senior tag
válasz bobby45 #57628 üzenetére
A "nagyjából" sajnos nem elég. Sokszor valami apróságon csúszik el a dolog.
Tényleg menj végig lépésről lépésre, majd ha egyszer működik, akkor belekezdhetsz a finomhangolásba.
Nekem nincs meg az új COD, de most jut eszembe, hogy mintha ott kivételesen a játék settingsben is kellene valamit állítani.Szerk.: Nem néztem végig a videót, de mintha ez lenne a megoldás:
Menüben meg nem is fogja hozni a 120Hz-et. Azt, hogy a PS5 támogatja-e a tévén, ott tudod megnézni, ahol Vincent Teoh a fenti videóban is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
da.
tag
válasz Celtis #57615 üzenetére
a soundbaron is friss firmware van.
nem lehet valami összefüggés azzal, hogy most a TV távirányítója nem hajlandó irányítani a mediaboxot? eddig ez is rendben működött, de most csak a saját távjával megy a box.
nem értek a lovakhoz, de nem lehet, hogy összefügg ez a két hdmi probléma?köszönöm
-
kolosszus87
senior tag
válasz syler123 #57623 üzenetére
Végigolvastam ezt a cirkuszt ami megy a VRR körül, a Sony semmi olyat nem állított, hogy nem fog jönni ez a funkció. Valamelyik hülye kiszúrta a Sony egyik régiós webhelyén, hogy január 5-én a 20-as tv modellek funkcióit prezentáló táblázatból levették az XH90 neve mellől a VRR és ALLM támogatást és innen indult futótűzként az egész és már készpénznek veszi mindenki, hogy a Sony átverte őket...holott sztem csak azért vették le, mert már csak a jelenleg is elérhető funkciókat akarják feltüntetni. Erre cáfol, hogy páran meg azt állítják, hogy majd a következő 6.49xx frissítéssel fog jönni VRR. Szóval az egész csak találgatás, de sokan már készpénznek veszik, és ügyvédet keresnek. Egy biztos, most már a komolyabb teszt oldalakhoz is eljutott az ajvékolás akik rákérdeztek, pár napon belül meglesz a Sony válasza is fentről szerintem. Én úgy gondolom, jönni fog a funkció és az egész egy nagyon gáz hisztizés ami egy lüke félreértésből indult. Amennyiben meg véletlen mégsem jön és a Sony megvezette az embereket akkor meg magát szopatta meg a vállalat keményen, mert olyan csoportos pereket fog kapni a nyakába, főleg a mindenért pereskedő, ajvékoló USA-ban, hogy ihaj...amiből jól nem fog kijönni a cég!
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
karmaresz
senior tag
válasz Senior60 #57630 üzenetére
Nem tudom, mert a legutóbbi után csináltam a véglegest, de én a biztonság kedvéért kimenteném egy pendrivera a csatornakiosztást, majd ha gond van, onnan vissza lehet tölteni.
#57632 kolosszus87 +1
Ha jön egy hivatalos statement a gyártótól, miszerint nem lesz támogatva az XH90/X900H-ban a VRR és az ALLM, akkor majd lehet visszavinni a tévét annak, aki akarja. Addig meg felesleges ezen feszkózni. De azért lássuk be, a többségében framerate lock-olt, 4K/60 fps-es játékok mellett ez konkrétan keveseket fog érinteni.
Ha mégis bekövetkezne ez, megvárnám az idei új modellek bemutatását, tesztjeit és majd annak fényében kérnék egy cserét. Annyira megkedveltem a Sony mozgásmegjelenítését, az Android TV-t, valamint a reklámmentes Smart Youtube TV appot, hogy -bízva abban, hogy az új Google TV platform sem lesz rosszabb- nem váltanék sem webOS-re sem Tizenre.#57628 bobby45 Mivel nincs meg a COD: CW, így továbbra is csak találgatok, de nem az az oka, hogy 120 fps-t csak 1080p-ben tudja?
To maintain 120fps on PS5 and Xbox Series X, Black Ops Cold War plays with the resolution, but it typically sits between 1080p and 1200p. Though this is a big drop from the visual mode, you’re getting double the framerate for it, so the decision is ultimately yours.[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
Így van. Nem engedne a google a play store-ba ilyen reklámblokkolós app-ot, mert akkor ki fizetne elő a youtube premiumra.
A felelősség persze saját, de szerintem egy github-os linktől nem kell tartani. Nagyon jól teszi a dolgát, tud például PiP módot, továbbá magától figyelmeztet az update-ekre, valamint telepíti azokat. Egyszer kell engedélyezni a más forrásból való app telepítését a tévén.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Derron #57609 üzenetére
Az elmúlt évek tapasztalataiból.
FOMO remekül összefoglalja a lényeget.
Ez nemhogy nem stagnálás, hanem kifejezetten visszalépés.
No, ez viszont innováció: TCL OD-Zero Mini-LED TV
"Aquila non captat muscas."
-
karmaresz
senior tag
válasz Piftuka #57638 üzenetére
Megnéztem én is pár órája. A stagnálást, vagy marginális előrelépést még értem -bár mivel ő is részben feltételezésekre épít, megvárnám a teszteket a verdikttel, valamint a jelenlegi XH90-hez képesti a dedikált chip-es Dolby Vision,továbbá a jobb színátmenet kezelés mindenképp előremutató-, de konkrétan mi a visszalépés? Erre nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz karmaresz #57639 üzenetére
Még valami: Egyik bemutatóban (4:30 körül) láttam egy ilyen ábrát:
Lehet, hogy félreértem, de ez nem azt jelenti, hogy 20*35, azaz 700 darab külön dimmelhető zónája lesz a tévéknek?
Ha tévednék, javítsatok ki, de ez elég nagy előrelépés lenne a mostaniakhoz képest, még ha nem is mini-led kategória.#57640 Senior60: Az elsőt hamarabb dobta most a google, csak utána beraktam a hivatalost is.
A link mindkét helyen ugyanoda mutat szerintem.[ Szerkesztve ]
-
da.
tag
megoldódott a Sony TV vs Samu Soundbar HDMI ARC probléma (legalábbis most rendben működnek). hátha valaki másnál is felmerül:
1. kikapcsoltam a bravia syncet.
2. rendszeralkalmazások között töröltem a Sync Settings és a BraviaSyncService adatait
3. kihúztam minden HDMI-t és áramtalanítottam a TV-t és a soundbart.. 1-2 perc szünet.
4. HDMI kábelek vissza, áram vissza
5. bravia sync vissza.
.. és működik.lehet, hogy volt benne felesleges kör, de mindegy, működik.
@Celtis, köszönöm, hogy foglalkoztál a problémával!
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz Senior60 #57640 üzenetére
Elnézést, siettem és azt hittem, hogy az általam küldött két linket osztod meg. Javítani meg már nem tudom.
A tiéd még a régebbi smartyoutube-ra mutat. Nem jártam teljesen utána, de mintha valamelyik fórumon azt olvastam volna, hogy a SYT TV 5-6 programnyelven tartalmaz kódot, nem volt minden esetben kellően stabil, emiatt teljesen újra rakták az alapoktól tisztán Java környezetben és ez lett a SmartTubeNext. A fejlesztő ugyanaz. Ha tévedek, valaki majd biztos kijavít.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Aby_2014
aktív tag
Én is feltettem, de a 4k videók csak 1080p -ben mennek. Ezzel lehet valamit tenni? A gyári alkalmazás szépen megy, tehát nem sebesség probléma van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Joshi
titán
Sziasztok. Egy gyors kérdésem lenne. Régebben már írták, de már elfelejtettem. Az usb-ről telepített appokat hogy lehet betenni a látható programok közé?
-
kolosszus87
senior tag
válasz karmaresz #57641 üzenetére
Csak bemutató, ki van zárva, hogy a Sony ekkora fejlesztést végzett a dimming zónák számában! A 8K-s Master Series ZH8 FALD led tv-jüknek is "csak" 250" körüli zónája van...
szvsz örülhetünk ha nem csökkentették még tovább a zónák számát!
Én azt látom nem történt a Sony háza táján semmi érdemleges fejlesztés ami a képalkotást illeti, itt ott bele piszkáltak ebbe abba, átvariálták kicsit a procikat, hogy megfeleljen a hdmi 2.1 kihívásainak és a már meglévő feature-öket hangzatosan átnevezgették, hogy a sok marketing név hallattán az egyszeri felhasználóban az újdonság varázsát keltsék és kb ennyi! Google tv platform lesz a nagy változás, meg a Bravia Core streaming szolgáltatás az ingyenes UHD BD minőségű, bitrátájú filmekkel (már akinek van hozzá elég combos nete) egy jó feature. Idén a többi gyártó a valóban innovatív, előremutató fejlesztései miatt el fog húzni a Sonytól rendesen!Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
őstag
válasz kolosszus87 #57649 üzenetére
"Idén a többi gyártó a valóban innovatív, előremutató fejlesztései miatt el fog húzni a Sonytól rendesen!"
Mik is azok a fejlesztesek? Komolyan kerdezem, nem kotekedesbol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest