- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senior60
kezdő
válasz modflow #58063 üzenetére
Az a játék úgy sz@r, ahogy van,mint a tévéd !
Nem kellett volna megvenni sem.(mondjuk a játékot kiadni sem.)
Csak hát a sok usernek minden kell.de azonnal .("KarácsonyfaalattlegyenaPS5")
Nem őrjöng senki,ezek tények !
Akkor vásárolj egy 2.1-es erősítőt és utánna lehet rinyálni majd a topikjában,hogy ilyen hibás-meg olyan hibás,meg milyen gáz,hogy gyárihibás .
Nem kell megvenni.
Vagy mélyebben bekell nyúlni a zsebbe,és minőségibb terméket vásárolni. -
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #58039 üzenetére
Jó az oldal amit linkeltél Elmentettem.
Azért ( nem védve a stúdiókat) nehéz produkálni mindig azt a minőséget ,amit pl az 1-2 perces "ál leejtős" demó anyagokban felvonultatnak !
Úgy anyagilag mint technikailag is.[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #58019 üzenetére
Vagy pl ez is marha jól mutat [link]
Mellesleg nem mindig az ilyen túltolt ,csili-vili megvalósítás a lényege a HDR-nek, hanem az a plusz dinamika amit pl megfigyelhetsz egy gyertyaláng vagy egy autó fényszórójának vakító látványánál stb...stb.. ami rettenetesen megdobja plusz élményt adva az amúgy is gyönyörű UHD-nek !
Én a ZF9-esemet nem állítgattam(kaptam is eleget érte) gyári, alap beállításon van ,de fantasztikus képe van így is.
Az hogy "jobban néz ki SDR-ben" pedig nem lehet opció ! Azért egy jó minőségű UHD korong megspékelve egy jólkészített HDR-rel csodákat művel.
Sajnos ezek a "virágbolti" stb.. készített verziók 90%-ában valóban hagynak kivetnivalót maguk után minőségben,( láttam Én már fent 7-10 GB-os 1080p HDR -es mkv-t)
Ne vicceljünk már !!!
Inkább az a gond hogy nálunk még mindig aranyárban adják az UHD Blu-Ray filmeket !
Pl a Tenet akciósan tízezer felett ? [link]
Ez a gond!
Nem a TV-kkel van baj,hanem amivel "etetik"[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz modflow #58015 üzenetére
Nekem ugyan nem XH90 -es modellem van, de nagyjából hasonló és általában szép a "calibrated-mód"
De inkább az "élénk" módot preferálom ,ami bizonyára kiveri a biztosítékot itt egyeseknél, de Nekem így tetszik.
Én a PS4 -et sem az ajánlott "játék-mód"-ban futtatom"És olyan fátyolos az egész" -írtad !
Na Nekem pl pont a játékmód olyan. -
Senior60
kezdő
válasz #16820480 #57995 üzenetére
Sajnos itt a belvárosban tíz körül fizetünk tvtelefonnet hármas versenyzőért (GARANTÁLT SÁVSZÉLESSÉG 40/ 30 Mbit/s )
Ráadásul a környéken egyedüli szolgáltató és vissza is élnek vele rendesen.
Internet kimaradások, kábel TV anomáliák stb.... Panaszra nem nagyon aktiválják magukat Akkor miről beszélünk ? -
Senior60
kezdő
-
Senior60
kezdő
válasz salapp #57910 üzenetére
Ez nagyfokú általánosítás, és messze nem felel meg a valóságnak. Én rendszeres vásárlója vagyok(és voltam) az említett cég(ek)nek,de sohasem tapasztaltam semmi problémát a munkájukban és a hozzáállásukban,
Azért mert neked volt gondod velük, az egyedi eset ami persze elképzelhető, de nagy általánosságban nincs semmi probléma velük.
Ne vezessük félre a kedves fórumtársakat.Megbízhatóak ! vásárolj nyugodtan tőlük, akárhogy is hívják őket
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #57900 üzenetére
"legalább 200 zóna kellene"
Az enyémben 104 van, de pl a statikus kontrasztja csak 3500:1
Akkor most melyik ujjamat harapjam meg
Semmi sem tökéletes. -
-
Senior60
kezdő
-
Senior60
kezdő
-
Senior60
kezdő
válasz karmaresz #57821 üzenetére
Na sikerült.
A "rendszernyelvek" használata-nál a az arab(egyiptomi) volt beállítvaDe ki állította át angolról ?
Ezek szerint igaz lehet az állítás, miszerint kívülről, központilag is belepiszkálhatnak a TV rendszerszoftverébe ?
Vagy megfigyelnek az arab terroristák
Vagy természetes hogy előfordulnak néha ilyen anomáliák?
Persze ezek csak költői kérdések, nem feltétlen várok válaszokat rájuk. -
Senior60
kezdő
válasz Bargain #57771 üzenetére
Köszi !
Ahogy most olvasom japánul. amit linkeltél, szerintem igazuk van (de nem mindenben)#57772vlevi
Vegyél elő egy - két jó könyvet#57777kolosszus87
Akkor meddig kell szerintetek várni ?
Várjon a leárazásra, vagy vegyen egy új modellt, de ne egyből, mert még drága, várja meg míg olcsóbb lesz, de akkor már érdemesebb lesz megint egy még újabb modellbe fektetni de ne a nyitáskor, mert lesz az még olcsóbb is stb...stb... az évek meg telnek és telnek....
Ha rátok hallgatna az ember sohasem lenne TV-je[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #57712 üzenetére
Akkor olyanok,mint a CD PROJEKT RED
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #57710 üzenetére
Állítólag működik a PS5 -ön a 120fps sőt több is
[link][ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #57707 üzenetére
Talán azokat még kijavítják valamilyen javítócsomaggal .
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #57705 üzenetére
A 2020 -asokban sincs benne
Mindegy is, ahogy említettem szerintem 4-5 évig elleszek ezzel. Az újgenerációs konzol meg amúgy is csúszni fog nálam, úgyhogy van idő. -
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #57703 üzenetére
"A hdmi 2.1 és 8K miatt kellett belepiszkálni a procikba
Szerintem is.Gondoltam hátha megkapja a tv-m is a 2.1-es frissítést de ,le kell mondanom róla sajnos.
A 8K nem hoz lázba.Nagy durranás nem várható még a 2018-ashoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz kolosszus87 #57700 üzenetére
A TV-mben még az "Ultimate" chip van ,remélem öt évig kihúzom vele,aztán jöhet a váltás.
-
Senior60
kezdő
válasz karmaresz #57692 üzenetére
Nem minősítettem senkit !
Elnézést ha ez így jött le ,de ne menjünk már vissza az őskorba. Ha tudjuk milyen a minősége az SD adásoknak, és ezt nem akarjuk akkor van erre alternatíva ezeknek a HD megfelelője.
Kb 40-42 HD csatorna untig elég.
Csak ezt akartam mondani.
VHS-en sem nézünk már filmet, inkább betesszük az UHD Blu-ray-t.
(pedig mennyi videokazettám, és DVD lemezem porosodik itthon )[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz mintech07 #57684 üzenetére
Ez csak TV adásoknál látható vagy mindig ez van
Pl: ha elindítasz egy filmet akár külső médialejátszóról, akár egy adathordozóról ?
Ha elindítod a YT alkalmazást az is ilyen ?Mert ha mindig ilyen akkor üss rá egy nagyot a készülék jobb oldalára, az 50 éve segített, igaz akkor még ilyen [kép] TV-m volt
Ma már inkább Én is a szervízhez fordulnék.
Azonnal -
Senior60
kezdő
válasz poweradi #57680 üzenetére
SD tartalmakat, így TV adást sem nézünk már nagyon. Elvégre 2021-et írunk.
Az SD adások 90% -a fogható HD-ben is.
Nézd azokat, azok jól mutatnak a készüléken.
Az meg hogy, valakinek az SD felskálázása tetszik az ízlés kérdése.Nagyon klassz mindkét youtube app. Tökéletesen fut, gyors a HDR pedig benne pazar !!
[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz Bargain #57653 üzenetére
Tökéletes a HDR .
De látom, nálad van a gond a nettelEz a "SmartTubeNext" ez most egy másik alkalmazás és fent lehet együtt a "smart youtube"-al,vagy pedig ugyanaz tulajdonképpen?
smarttube_beta.apk akkor ez mehet fel a TV-re és két YT applikáció lesz ?
[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
Talán az is elképzelhető, hogy nem feltétlen a TV a ludas ezekben az "anomáliákban", hanem a rá csatlakoztatott eszközök játszanak velünk.
A minap Nálam is volt egy az általad említett "HDMI kézfogás" eldobja a jelet stb.. hiba de a TV-re kötött Denon erősítő újraindítása után mindez megszűnt.Mégegy amit tapasztaltam manapság. Mindenki mindent (is ) felakar telepíteni a Tv-jére vagy akár a mobiltelefonjára.
És utána aztán csodálkoznak hogy az adott eszköz néha megzakkanNekem ez a régi [link] van fent, és tökéletesen működik azóta is ! Semmi alkalmazást nem tettem rá (ja de a smart youtube-t a reklámmentesség miatt )
Nem szabad mindenféle szeméttel telepakolni szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Senior60
kezdő
válasz greike #57562 üzenetére
Ha fent van a legújabb firmware (amit a távirányító bal alsó sarkában lévő 'HELP" gomb aktiválásával tudsz megnézni) akkor ilyen hibák nincsenek.(elvileg)
Egy két alapból hibás készülék biztosan így is forgalomba kerülhet.
Ha nemrégi a vásárlás és cseréltetnéd, akkor van rá mód. Ha pedig garanciás időn belül van akkor javíttasd .
Nem okozhat ekkora zavart egy műszaki termék sem az ember életében.Nem mi vagyunk a TV-ért, hanem a TV van értünk.
-
Senior60
kezdő
válasz karmaresz #57479 üzenetére
Mondjuk speciel a ZF9-re nem is találtam valami egyedi beállítás leírást a youtube-n sem ,más készülékekről szoló settings-et meg nem akarok rátenni,ezért is maradok egyenlőre a gyári értékeken.
Vincent Teoh videóit nézegettem de ahogy Te is említetted ez szubjektív dolog, mindenkinek más a nézete, meglátása ,mások a környezeti viszonyok,stb..nem lehet általánosítani itt sem.
Kapaszkodónak, kiindulás pontnak jó lehet, dehát (ízlések és pofonok)
Ha találsz valamit erre a készülékre, ne tartsd magadban -
Senior60
kezdő
-
Senior60
kezdő
válasz Gino20 #57437 üzenetére
"Panellottó" !
Így hívják a hozzáértők. Elvileg akármelyik kijelzőnél belefuthat az ember, főleg ezeknél az ún."belépőszintű" készülékeknél, sajnos.
A mellékelt képek nagyon durvák azért, de egy enyhébb felhősödésen nagymértékben segíthet egy megfelelő háttérvilágítás. (Tehát ne korom sötét szobában mozizzunk, arra ott a projektor) -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Linux kezdőknek
- Külpolitika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Nagyon korai videón az új Virtua Fighter játék
- Ukrajnai háború
- Unraid
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest