Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fauv
őstag
válasz
Gsx-rr #40895 üzenetére
Én nem igazán vagyok ebben otthon, a nagyobbik fiam csinálta meg, hogy a T-s Sagem vagyx mi a neve modemről átrakta a routrerre a jelet, tulajdonképpen az vette át a helyét, a médialejátszónak is az ad fix ip-t.
Nagyon ne kérdezz tőlem beállítási dolgokat mert belépni se merek a routerbe, nem hogy állítgatni valamit.
Próbáljak átmásolni pl. egy filmet a gyerek gépére és nézzem meg a sebességet?
-
Gsx-rr
veterán
-
fauv
őstag
válasz
WaterWave #40890 üzenetére
Nem. Írtam fentebb, hogy cat5e kábelen van összekötve a router a médialejátszóval, tehát sehol nem müxik a wifi.
A routert azért vettem, mert anno a "T"-s topicban mondták, hogy lehet, hogy a szar T-s modem a hibás, javasolt vennem egy korrekt routert / [link] / és azon menjen minden hálózat. Amikor nem ment ugyse/ akkor még a tv lejátszóját használtam / akkor mondták, hogy javasolt vennem egy 4k/60-as lejátszót. Ez is meg van. Szépen visz mindent, a full HD videókat 4k-ra feljavítja, ×gy játsza le / Pana és most a Sony is ezt írja /, de viszont komolyabb filmeket , 50 Megánál nagyobb bitrátás 4k-s filmek már akadnak teljesen, nézhetetlen.
-
Szerintem ez egy soktényezős dolog, maga a 100M nem kéne hogy gondot okozzon. Egy 60GByte-os film egy sima file a NAS-on, amikor elkezdi streamelni bármilyen player, akkor az egy szekvenciális olvasásnak felel meg, ráadásul buffer is van lejátszó oldalon, tehát a vbr miatti tüskék kiegyenlítődnek.
Ha a film 2 órás, akkor 60Gbyte esetén ez 8.5 Mbyte/s, ami 68 Mbit/sec átlag, ezt egy 100M-es interfész overheadek mellett is bőven tudja, _ha_ nem valami tróger, USB-n lógó device.
A fenti grafikonon látható tüskék nincsenek folyamatosan a filmben, tehát 99%-ban nem akadhatna semmi, még akkor se ha nincs egyáltalán buffer, ebben az esetben amikor megnő a bitrate (pl. egy robbanásnál, vagy ha sok változó dolog van a képen hirtelen) csak akkor kéne akadnia, egyébként nem. Ha a lejátszó tisztességesen bufferel, akkor pedig egyáltalán nem kéne akadnia. Egyszerű matek: ha a 60Gbyte-os 2 órás filmet át tudnád másolni pl. 1 óra 40 perc alatt, akkor belátható, hogy megfelelő pufferméret mellett a streamnek is mennie kéne akadás nélkül.
Szóval ha folyamatosan akad a film, és teljesen nézhetetlen, akkor én önmagában nem a 100M-ben keresném a hibát, ha fél óránként megakad rövid időre akkor lehet ettől, de egyébként nem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell a gigabit, mert KELL, de az "annyira akad a film, hogy totálisan nézhetetlen" jelenséget szerintem nem a 100M-es hálózat okozza, hanem az, hogy valami miatt még a 100M sincs meg, és ennek az okát érdemes inkább megkeresni.
Wifi:
A sebesség nem azon fog múlni hogy 5Ghz-s e a rendszer vagy sem, hanem a két oldal terhelhetőségén. Az 5G maga csak lehetőséget ad nagyobb sávra, valamint arra, hogy ne dudáljon bele a szomszédok 600 csillió darab 2.4-es wifi AP-je, telefonja, akármije. Tehát az 5G alapvető igény, de kell hozzá más is. Nekem pl. mimo-s AC-s routerem van, simán csinálok rajta 5G-n 700-800Mbitet stabilan egy vezetékes NAS és egy wifis laptop között, iperf-el mérve (olyan környezetben, ahol akkora a 2.4-es szennyezés, hogy teljesen használhatatlan az a sáv). Ezen természetesen röhögve átmegy bármilyen film, de mindkét végén minőségi eszközök kellennek hozzá, és a routernek is bírnia kell.
-
WaterWave
veterán
De akkor leírom az én példámat, és akkor próbáld meg ilyen formában... Hozzáteszem 100mbit netem van és egy tp link ad7200 routerem.
Tv-t tudjuk, az nálam wifis, nem kábelezem be...
Tv - AVR - hiMediaq10
Ezek hdmi kábellel összekötve.Lényeg az, hogy nálam úgy van megoldva, hogy mind a Himediaq10 próból, mind pedig a NAS 718+ ból cat5e kábel megy a routerhez.
MINDIG úgy töltök le filmet, hogy Nassal letöltöm az adott könyvtárba.
4K tartalmat ugy játszom le, hogy fogtam a Himediát, és smb-vel shortcutozva betallóztam a nas könyvtárát, amiben a filmek vannak,
Mikor elindítom a filmet, akkor nem akad. A HD hang, meg azért megy át, mert mindent hdmi-vel kötöttem össze és nem optikán.Ha ennek fényében játszom le himedia- nasból megosztott könyvtárral, és cat5e kábellel és hdmi kábelekkel, akkor a 4k 60 hdr az átmegy, akadásmentesen.
Ha viszont fogom, és tv-n lévő plexxel, vagy kodival tallóztatom be TV-n a nas könyvtárát, akkor szépen megtalálja, de a 4k tartalomnál vagy csak hangom van és kép nincs, vagy konkrétan 1-2 másodperc kép nélkül lezajlik és bufferel.
Tehát akkor láthatod mi a szűk keresztmetszet. Mivel a TV wifis, hiába 5ghz, és hiába 100 ezres router, nem fogja tudni átnyomni.
Természetesen utóbbi módszerrel a HD anyag gond nélkül lejátszhaó plexxel és kodival, úgy, hogy a tv csak wifin kommunikál, de a 4k-t felejtsd el így.
Kábellel menni fog. -
törölt tag
Én a helyedben kipróbálnám azokkal az állományokkal, amiket fentebb írtam Neked, már ha van USB-s pen drive-od.
Azt közvetlenül rádugnám a lejátszóra és ha ott nem játsza le, akkor sajnos a lejátszó a szűk keresztmetszet, sőt még azt is megpróbálnám, hogy a tv-re dugva a pen drive-ot mit tapasztalok, hogyan játsza le .
Írd meg, hogy mi lett az eredmény. -
fauv
őstag
Számítógép közép kategória, 4690K / 4200Mhz,WD 500 GB HDD. Vettem egy nagy komoly,routert, azzal nem lehet gond, cat5e kábel mindenhol, tehát a routertől a médialejátszóig is kábel / 19 méter ) , ott meg van egy Eminem 7680 lejátszó, ami ugyan csak 10/100 as, de 4k /60-as, HDR-es. Nekem annno azt mondták ez bőven elég. Úgy látszik még se, illetve nem tudom, hogy hol a szűk paraméter, amit cserélni kellene.Ja, 250-es net, de ugye ez nem számít.
-
MikeRenton
tag
Üdv!
Én is bekerültem a csapatba egy 65XE8577 modellel.
Lenne egy kérdésem.
Van bármiféle módja annak, hogy az appoknak külön képbeállítása legyen? Ahogy elnéztem Kodi is „Alkalmazás (videó)” címen fut, ahogy a Google Cast is. Mindig mehetek be az action menübe mikor fotókat küldök ki a tévére, mert a filmes beállítások mellett botrányos. Aztán meg fordítva. Vagy még jobb lenne valamiféle gyorsgomb erre. Ilyesféle megoldás esetleg? -
válasz
Gombinyó #40881 üzenetére
A mediaplayert kábelen kösd be, vagy ha wifi, akkor 5Ghz legyen, de ez is csak normálisabb routerrel és normálisabb playerrel fog menni (pl. Apple TV, és hasonló kategória), a kínai olcsó s9xx Amlogic boxoban lehet hogy van 5Ghz wifi, de az antennájuk és az egész rádiós rész elképesztően rossz. Ha ilyened van, kábelen kösd be. 2.4G-s wifit pedig bármilyen kombinációban felejtsd el.
100Mbit kábelen egyébként 50-80Mbps bitrates filmeknél nem kéne hogy problémát okozzon (ha nem húzza más a csövet, vagy a forrás uplinkjét, pl. ha a NAS is 100-on csatlakozik, és más is használja, akkor nyilván már nem lesz jó), de persze a biztos az a gigabit, manapság már amúgy is lassan a 10G lesz az alap.
-
fauv
őstag
-
vlevi
nagyúr
A hálózati sebesség miatt akadnak a magas bitrataju filmek. Kulso usb3 hhd-rol a tv alap lejatszoja gond nelkul kezeli, lejatssza azt a videot, ami halozaton akadozik.
Ezzel szemben a tv-re telepitett kodi hdd-rol lejatszva is be-beakad ugyanwzeknek a filmeknek a lejatszasaba. Sajnos. Ezert nem is hasznalom.
-
Gombinyó
őstag
Nagyon jó áron vannak most mmban, a 65ös 8505 330ért sztem bestbuy, ha valaki épp ilyet keres.
-
De Androidos, de az megint az "inkább hagyjuk" kategória. Természetesen nincs HDR támogatás abban a Kodiban, és a magát a Kodi GUI-t se tudja akadás nélkül megjeleníteni az a foshalom SoC, amiket ezekbe a TV-kbe szerelnek.
Ha nem akarod hogy kihulljon a hajad, akkor kell egy Amlogic alapú box vagy egy Apple TV, és ennyi.
-
NavySeal
senior tag
-
Én próbáltam teszt jelleggel, mert nincs egyéb HDR képes lejátszóm perpill. XE9005-ön teljesen jól megy egy usb hdd-ről. Viszont elképzelni se tudom hogy ezzel filmezzek hosszútávon, a tudása kb. kimerül a play/stop funkciókban, szóval én maradok a Kodinál, csak még nem bírtam eldönteni, hogy mi legyen az utóda a jelenlegi dobozomnak.
-
fauv
őstag
válasz
NavySeal #40868 üzenetére
Majd osszad már meg pls a tapasztalataid, mert nekem jelenleg számítógépről megy a film médialejátszóval, de egyszerűen az 50 Megás bitrátás filmeknél nagyobbat nem tudok megnézni, mert akad. Sajnos nincs külső hdd-m így nem tudom kipróbálni, de addig nem akarok venni, amíg nem tudom van e értelme.
-
fauv
őstag
Urak próbálta már valaki Sony tv-n külső hdd-ről lejátszani 4k HDR filmet? Simán lejátssza a magas bitrátás filmeket is?
köszi előre is
-
WaterWave
veterán
-
fauv
őstag
válasz
Sancoo #40863 üzenetére
3 hete van meg, túl sokat nem tudok mondani róla még. 330 ezres áráért szerintem nagyon korrekt tv ./ 450 ezerért nem vettem volna meg, ott már azért lehet kapni tavalyi komolyabb tv-ket is /
A tv adásoknál a HD csatornák kifejezetten szépek / 95 % ban erre használjuk / , a természetfilmes csatik meg nagyon szépek.Az Sd adásokat én nem nagyon nézek, ott már azt kijelenteni, hogy szép hazugság lenne. nem szép, maradjunk annyiban, nézhető, de nem az igazi.Ezzel a fekete dologgal én még nem találkoztam hibaként,
én eddig csak nappal néztem filmeket rajta, letöltöttem a skyfall-t , mert van benne egy éjszaki város jelent, ezt ajánlották, szerintem kifejezetten szép volt. Még nem volt alkalmam teljes sötétben / ez minek ?/ filmet nézni, így ez a szürke dologra se tudok konkrét választ adni.
Az IPS panel, nálunk muszáj volt, mert a zasszony a nappali sarkában kötöget, kb 45 fok eltérés , így viszont ugyan olyan szép a kép amit lát mint én szemből.
Bluetooth , van a Tv-n, de még egyáltalán nem próbál ki, fogalmam sincs róla, hogyan müxik és mivel.Nem bántam meg.
-
Sancoo
csendes tag
-
törölt tag
Nekem ez teljesen stabil, igaz, hogy a fali csavarokat inkább a helyi barkácsboltban vettem hozzá, biztos ami biztos.
Itt vannak a VESA méretek:
VESA 100x100
VESA 200x100
VESA 200x200
VESA 300x200
VESA 300x300
VESA 400x200
VESA 400x300
VESA 400x400
VESA 600x200
VESA 600x300
VESA 600x400 -
törölt tag
Ez jó lenne Neked?
(ez van nekem is és teljesen jó, 70" méretig és 40kg súlyig) -
SipiBcs
őstag
Én kérek elnézést! 😁
-
TCr
veterán
-
fauv
őstag
Urak, hogyan lehet legegyszerűbben megnézni, hogy a TV edge vagy direct led -es e ?
köszi előre is
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tsebacsi #40840 üzenetére
Ne keverd a chromecast-ot és a képernyő tükrözést.
Chrome-mal chromecasttal mindent lehet tükrözni (böngésző lap / laptop kijelző), de csomó alkalmazás (pl youtube) tudja még.
A képernyő tükrözés egy külön saját wifin keresztül megy. Ott a tv-t is képernyő tükrözés módba kell állítani (bemeneteknél), de ez nálam is csak néha/neccesen jön össze, viszont ez jobb minőségű.
Androidnál a home alkalmazás a legbiztosabb, de a képernyőtükrözés jobb minőségű. -
Sziasztok!
Van egy KDL-55W805C Tv-m (soha többet android tv, pfej), és olyan helyzet állt elő a kicsikével, hogy az istennek sem tudom vezeték nélküli megjelenítőnek használni. Se telefon, se 2 notebook nem tud vele kapcsolatba kerülni. A listában ott van, de ha rákattintok, utána azt írja, hogy kövesse a tv-n megjelenő utasításokat, amik sosem jelennek meg a tv-n.
Amúgy a képe szuper, csak néha random újraindul, lassan reagál, hasonlók. -
kisp113
tag
válasz
lumpika #40835 üzenetére
Köszi a tippet!
Nálam kiderült hogy a problémás játékokban ott ahol nem boldogulok a kontrollerrel az app éppen touch eventre vár :S
Vagy kell mellé egy egér is, vagy egy olyan kontroller amin van touchpad, vagy olyan üzemmód amiben kurzort lehet kergetni. Az F710 ilyeneket nem tud -
lumpika
tag
Ma egy érdekes dologgal szembesültem az xe8505n.
Lehet az hogy ha merül az elem a távban, a mikrofon keresés funkció(Bluetooth) nem működik?
-mert nekem nem működik és nem tudom miért -
Zeki
nagyúr
válasz
ArthurShelby #40830 üzenetére
Pedig megy a Real Racing 3 is.
Nyilván rá van optimalizálva. -
kisp113
tag
Szintén játékos kérdés.
Vettem a 756C -hez egy Logitech F710 kontrollert. A TV menürendszerét vezérli, de a "gyári" Asphalton kívül semmilyen játékot nem tudok vele életre kelteni, jellemzően a Unity-s játékok főmenüjében már elakadás van mert a startra sem tudok semmivel eljutni (a tv távirányítóval sem). Valakinek tapasztalat?Köszi!
-
Zeki
nagyúr
Vettünk egy Sony okostévét, androidos. Van rá pár játék, van amihez azt írja, kontroller szükséges.
Milyen kontroller jó ehhez? Bluetooth van a tv-ben. -
Joshi
titán
Tényleg az OLED jelenti ma a csúcsot, ha valaki a legjobbat akarja akkor OLED-et kell venni. Az ár az teljesen más kérdés, kompromisszumot vállalsz azzal hogy inkább veszel egy olcsóbb LCD-t és a többi pénzt másra költöd. Nincs ezzel semmi baj, de attól még az OLED a technológia csúcsa.
-
Tengri
senior tag
-
válasz
#20221952 #40823 üzenetére
Azért fontos a kontextus hozzá. Pl. amikor kijött az XE9005, akkor hülye lettem volna ha ezt veszem, és nem egy B7V-t. A XE90-nek cefet jó a feketéje, de azért nem OLED, és abban az időben alig volt olcsóbb a B7V-knél (100eFt körüli összegről beszélünk ha jól rémlik, 55-ös esetén pedig még annyi se volt). Csak aztán ez erősen megváltozott ahogy elkezdtek kijönni az új modellek.
-
törölt tag
"Abból a 300kHUF-ból upgradelem inkább a hangrendszert (ez már folyamatban is van) és veszek új mediaplayert. Neadj isten megveszem az összes aktuális konzolgenerációt belőle ha úgy tartja a kedvem.
Ezek mind-mind többet adhatnnak hozzá az élményhez (nekem), mint a pixelbaszás, amit eleve csak akkor vennék észre ha itt menne a két TV egymás mellett. Szóval ne már
"
Ezt minden OLED iránt érdeklődőnek idézni kellene...
-
válasz
Tengri #40821 üzenetére
De max csak az ár miatt, a Sony A1-el hasonlítva, nem? A Sonykban is ugyanaz a panel van tudtommal, szóval műszakilag nem lehet eltérés, ugyanakkor mivel drágább ugyanaz a generáció (tavalyi OLED modellek a két gyártónál), így nyilván a B7V-t érdemes venni, ha még hozzáférhető ÉS van rá akció.
Egyébként ha már az ár így képbe került: én pl. egy 65B7V-et canceleztem (pedig már meg volt rendelve) egy 65XE9005 javára. Csupán csak azért, mert 300kHUF-al kellett volna többet fizetnem, annyival pedig nem jobb az oled a xe9005-ben levő panelhez képest. Abból a 300kHUF-ból upgradelem inkább a hangrendszert (ez már folyamatban is van) és veszek új mediaplayert. Neadj isten megveszem az összes aktuális konzolgenerációt belőle ha úgy tartja a kedvem.
Ezek mind-mind többet adhatnnak hozzá az élményhez (nekem), mint a pixelbaszás, amit eleve csak akkor vennék észre ha itt menne a két TV egymás mellett. Szóval ne már
Persze ehhez az egészhez kellett egy nagyon ütős akció az XE-re, szóval minden relatív.
-
AL
addikt
válasz
Unlimited #40814 üzenetére
Szia ! A legfontosabb az, hogy mik az igényeid. Többen vették az Általad megjelöltet és jó volt nekik, mások meg az Oledet is lecserélték, tehát minden attól függ, hogy mire szeretnéd használni, mennyit szánsz rá és mit vársz el egy tévétől . Itt és a milyen tévét vegyek topickban is válogattak többen is az utóbbi hónapban a Telekom kínálatából ( ezt is vették ) . Nézegesd meg . Üdv.
-
Unlimited
aktív tag
Sziasztok! Segítsetek! Telekom ajánlataiból szeretnék venni 55 colos tvt. Mi az, amit érdemes megvenni! Sony KD55XF7596 néztem. Jó, nem jó? Vagy helyette? Köszönöm a segítséget
-
Fuvaros
senior tag
egy kérdésem lenne, Sony XE8505 tv távirányítójával előcsalható-e a csatorna BACK funkció, ami pl megvan LG tévéknél?
az előző programra vissza, egyszerű gombnyomásra 2 csatorna között.
-
TazLeacher
nagyúr
Szívás, megvan a válasz, előbb kérdeztem, utána kerestwm.
-
Joshi
titán
válasz
Corvin0716 #40805 üzenetére
Igen, de ez Sonynál mindig is így volt. Az utolsó két számjegy általában a külsőt jelöli(szín, talp stb), magyarul semmi komoly.
-
Corvin0716
tag
válasz
nightshadow #40804 üzenetére
Köszönöm!
Szóval azért van külön típusszám alatt a 7077 és a 7096, mert más a színük...
-
nightshadow
veterán
válasz
Corvin0716 #40803 üzenetére
XE7005 Motionflow XR 200Hz (natív 50Hz) fekete
XE7077 Motionflow XR 400Hz (natív 50Hz) ezüst
XE7096 Motionflow XR 400Hz (natív 50Hz) fekete -
Corvin0716
tag
Sziasztok! Megpróbálom itt is, hátha vki tud segíteni: Mi a különbség a Sony KD-55XE7xxx széria tagjai között? Nem találok róla sehol infót. Miben másabb egy 7096-os, mint egy 7005-ös vagy egy 7077-es? A 7005-ösnél mit jelent a BAEP végződés?
Továbbá azt is megköszönném, ha valakinek ilyen tévéje van vagy volt, akkor írna róla pár sort itt vagy privátban, hogy menniyre elégedett vele, volt-e meghibásodás, stb.
-
AL
addikt
Szia ! Szerintem az a legjobb, ha Te kísérletezed ki melyik a jó Neked, melyik a kedvedrevaló . Én hiába próbálgattam mások tökéletesnek mondott beállításait, a tesztekben szereplő etelon tippeket, Nekem egyik sem tetszett és addig - addig állítgatom, ameddig kedvemrevaló nem lesz. Az is igaz, hogy tökéletes soha nem lesz, mert minden TV csatorna és film is mást kíván. Szerintem próbálkozzál ! Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest