- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
Köszi az infot srácok
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
AL
addikt
válasz WaterWave #40493 üzenetére
Szia! Nekem 49xf8505 van . Garanciális csereként kaktam. Ezen is csak a 7 -es van fent. A 8 -asra történő frissítésről, csak azt olvastam, hogy majd lesz. A mostani frissitéssel kicsit gyorsították a menüt, mert volt, hogy fél perc is eltelt mire előjött a kép és egyéb beállítási menű, de még így is lassabb, mint a korábbi tipusok. A yuetuben is sokszor akadozik ( nem folyamatos a mozgás ). Azt hinné az ember, hogy az újabb mindig jobb, hát nem. A képe viszont szebb, mint az x85 ösé volt. Ez is VA paneles, de az 55 ös méret már IPS. Üdv.
-
WaterWave
veterán
Mert jó áron tudtam eladni az elődjét, és nem volt nagy az árkülönbség ismerős által így könnyedén tudtam "átülni" az XF szériába....
Akinek XE van és nincsenek ilyen feltételei, annak kár váltania, de a képe jobb, ha meg nem hiszed, elmész egy media marktba és összehasonlítod a kettőt.Ha meg találsz ilyen árért 49-es oledet akkor benyalok, mivel nekem a nagyobb már nem jöhet szóba a hely probléma miatt.
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Joshi
titán
válasz WaterWave #40493 üzenetére
Olyan ficsöröket hozol fel az XF javára amitől egyáltalán nem lesz jobb képminőséged az XE-hez képest. Pont ezért értetlenkedek, hogy miért váltottál a semmiért. Ne haragudj de ez zérus előrelépés volt.
Itt megnézheted a különbségeket, inkább vettél volna Oledet.ui.: na jó az XF90-es széria megkapta a Dolby Visiont amivel gyakorlatilag kitörölheted a seggedet.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Kérték írjak ide is...
Beléptem az XF9005 táborába egy 49 collal
XE9005 képest jobb képe van, ez sztem nagyban köszönhető hogy x1 extreme proci van benne...
Viszont én még úgy látom hogy 7.0 nougat van rajta pedig frissitett valamit...
Akinek ilyen készüléke lenne az megírhatná nekem, hogy neki frissült-e már 8.0 ra. Vagy lehet már ez is 8.0 csak valamit benéztem.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
junior11
veterán
Nem írtam, hogy vezetnek, de továbbra is a legjobbak között vannak, amíg gyártanak tévét, nálam a Panasonic mellett mindig is a Sony lesz az, ami számításba jön, ha az anyagiak engedik. De ahogy írtad, már régóta nincsenek nagy különbségek, a megbízhatóság pedig már egyiknél sem a régi, sajnos.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
TCr
veterán
válasz uzoltan #40481 üzenetére
Ha ragaszkodsz a mérethez, akkor az elődjét, XE7005.
Inhomogenitásra ugyanúgy megvan az esély, de legalább megkíméled magad az IPS glow-tól, meg a fátyolos "világító" feketétől.Ha le tudsz adni a méretből, 350 körül kifoghatod a klasszissal jobb képminőségű 55-ös XE9005-öt.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
addikt
válasz junior11 #40483 üzenetére
Elképesztően nyomta a Sony abban a korszakban. Műszerész szakközépbe kezdtem a pályafutásom, azon belül is híradástechnikai tagozat volt. A TV-s és képmegjelenítős témákat sokat látott villamosmérnökök és TV szerelő szakik tanították. Soha nem felejtem el, megtanították az alapokat, és az egyes modulok működését (sorkimenő, táp, jelfeldolgozó és szinkron áramkörök, stb..), aztán a végén mindig volt one more thing, és elmesélték hogy na és akkor van a Sony aki máshogy csinálja, és miért úgy. Mi meg tátottunk a szánkat, űrtechnika volt az egész a többi gyártóhoz képest, kb. mint most a Tesla az autóiparban.
Egyébként a profi fényképezőgépeknél kezdenek visszatálni erre az útra (az A7 sorozattal és a szenzoraikkal durván diktálnak, Canikon meg csak lesi hogy mi a franc van), jó lenne ha más területeken is visszatérne a régi dicsősség
[ Szerkesztve ]
-
uzoltan
csendes újonc
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat.
Tényleg csak homogén képnél látható,de pl feleségem észre se vette,nekem sajnos egyből feltünt.
350 volt a keret,annyiért tudtam pont megvenni,szerintem marad,mindenképp 65öst szerettem volna,nem láttam jobb alternativát.
Köszi szépen még egyszer!
-
Joshi
titán
Pont ez az hogy a ZD9 semmivel se jobb mint a Samu Q9. Na itt van a bibi. Ide szigorúan pixelenkénti megvilágítás kellene és akkor még nem is beszéltünk az egyéb technikai részletekről. Az OLED-et az LG nyomtatni fogja, na annál olcsóbb valamit nem nagyon lehet elképzelni. Tényleg nem akarok okoskodni hiszen nem ismerem a gyártási folyamatokat.
Egyébként soha nem lesz pixelenkénti LCD háttérvilágítás, mert akkor inkább MicroLed.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Huhh úgy látom jobb nem belebonyolódni ezekbe a tv-k be.
Akkor sose leszek elégedett akármelyiket veszem.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Szerk: most nézem, az 55Q9FN 320 zónás, nyilvánvalóan ezért tud sokkal homogénebb lenni egy 55XE90-nél.
Na de még mindig nem a microLED-ről beszélünk, hogy ez akkora árnövelő tényező legyen.
(Useless megjegyzés: a Sony 65-ös ZD9-e ennek kb. a duplája LD zónában)https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Nem, nem egyről beszélünk, szó sem volt itt MicroLED-ről.
"Tényleg úgy gondolod, hogy költséges lenne akár egy középkategóriás tévébe is FALD rendszert építeni, a lehető legtöbb darabszámú LED-del?"
Ha esetleg félreérthetően fogalmaztam, nem a MicroLED-ről beszéltem, hanem a jelenleg is alkalmazott LED-es háttérvillágításról.
Vegyük példának az 55XE9005-öt, 35 zónás LD.
Szerintem nem lenne horror költsége a gyártó részéről ezt megduplázni, vagy akár megháromszorozni.Remélem így már érthető, amire gondoltam.
-
Joshi
titán
"Szerk:
A Samu szerint...
Az a QLED csak egy egyszerű FALD, a Q betű meg quantum dot-ot jelent, amit ugyanúgy használ pl. a Sony is, csak másképp elnevezve (Triluminos Display).
A Samsung csak ráhúzott az egyébként közel sem új quantum-dot technológiára egy parasztvakító marketingkampányt."
Egyáltalán nem a QLED-ről volt szó, hanem az LCD kijelző homogenításáról. Én saját szememmel láttam egy Samu Q9-et és nagyon jónak tűnt ebből a szempontból. A Sony soha nem tartozott a jó kategóriába ha homogenitásról beszélünk. -
Joshi
titán
Akkor olvass utána, mert bizony nagyon is költséges a MicroLED. Pont a Samsung The Wall kapcsán nyilatkozta a Samu, hogy bizony egyelőre még nagyon drágán tudják gyártani, ráadásul bőven 100" fölötti méretben. Egyébként se egyről beszélünk, az LCD panelt hátulról megvilágítani más feladat.
-
TCr
veterán
Tényleg úgy gondolod, hogy költséges lenne akár egy középkategóriás tévébe is FALD rendszert építeni, a lehető legtöbb darabszámú LED-del?
Szerintem nem, biztos vagyok benne, hogy meg tudnák csinálni, abban is biztos vagyok, hogy létezik ilyen, csak ugye nem forgalomban.
LED fényforrásról beszélünk, "filléres" technológia.Ez csak egy egyszerű visszatartása a fejlődésnek, hogy a gyártók évről-évre eladhassák teljes áron a "picit jobb" készülékeiket, újra és újra, kisajtolva a lehető legnagyobb profitot.
Szerk:
A Samu szerint...
Az a QLED csak egy egyszerű FALD, a Q betű meg quantum dot-ot jelent, amit ugyanúgy használ pl. a Sony is, csak másképp elnevezve (Triluminos Display).
A Samsung csak ráhúzott az egyébként közel sem új quantum-dot technológiára egy parasztvakító marketingkampányt.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Attól lesz homogén a felület, minél egyenletesebben van megvilágítva. Na most ezt csak úgy lehet tökéletesen kivitelezni, ha minden pixel külön világít mint a plazmánál vagy olednél. Nyilván LCD-nél kivitelezhetetlen a pixelenkénti megvilágítás, de ha megoldható is lenne nagyon költséges lenne. Egyébként a Samsung QLED szériájának előállítása a Samu elmondása szerint költségesebb mint az oled.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
"LCD-nél a Local Dimmingtől függ hogy mennyire homogén a kijelző."
Ez így önmagában csak féligazság.
Egy homogén szürke / kék / zöld / stb... képbe nem szól bele a LD, csak a feketébe, pl. éjszakai sötét jelenet, vagy mondjuk egy Witcher 3 töltőképernyő.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Joshi
titán
A 9000-es Sony felső közép kategória. LCD-nél a Local Dimmingtől függ hogy mennyire homogén a kijelző. Minél több zónára van osztva annál jobb, de ami a legnagyobb baj az LCD-nél, hogy modellen belül is nagy a szórás. Számomra ezért volt vállalhatatlan az LCD.
[ Szerkesztve ]
-
R5TL
csendes tag
7.6 Gray Uniformity
-
R5TL
csendes tag
Nekem is 65XE9005 van (3 napja). Egy picit látszik valóban a sarkokon a sötétedés, de csak homogén (teszt) háttéren, mozizás, tévézés, játék stb közben észre sem veszem. Más TV-ken sokkal durvább általában (persze vannak jobbak is) elég megnézni pl. a rtings.com -on, ez a TV a jobbak között szerepel ebből a szempontból (is). Én meg vagyok vele elégedve, ennyi pénzért (473.000 volt) ebben a méretben ez teljesen OK.
-
addikt
válasz uzoltan #40448 üzenetére
Hali, nálam 65XE9005, és ugyanilyen, bár mintha nálad a jobb alsó sarokba egy kicsit nagyobb lenne a folt, de nagyságrendileg ilyesmi az egész.
Engem annyira nem zavart, csak homogén háttérnél tűnik fel, de nyilván első dolgom volt utánaolvasni. Én is azt találtam mindenhol, hogy ebben a méretben ekkora folt a sarkokban teljesen normális, így elengedtem a problémát.
-
semetka
őstag
Használja valaki 55xe8505-t T-Home IPTV-vel? Azt vettem észre hogy előfordul kép váltásnál hogy megakad a kép egy pillanatra, de csak néha veszem észre. Viszont ha átrakom játék módra akkor megszűnik. Mi a fene lehet?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
vlevi
nagyúr
válasz DUB Inc. #40455 üzenetére
Szóval nem érted :)
Azé, mer ez a nyamvadek androidtv állandóan kilep a kedvencekbol.
Akkor is, ha időzített emlékeztető re vált, alkotnia, ha hdmi-re váltók, szóval majdnem mindig.
Ha ezután anguide-ba mész, akkor az összes csatornát listázza, nem csak a kedvenceket.
A te tv-den fenn van a 7-es droid? Valahol olvastam, hogy valamelyik korábbi androiddal nem csinálja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
@rglaaf
veterán
Iptv box-al össze kötve miért nem müködik a home gomb? Külföldi fórumokat olvasgatva elég sokszor megemlítik ezt a problémát
PSN:BiZzare_0 ️
-
-
DUB Inc.
aktív tag
Ha bekapcsolod a tévét és váltasz a kedvencek között (pl. sportról ismeretterjesztőre) akkor a guide csak az adott kedvencek csatornáját listázza. Ha bekapcsolás után közvetlenül hívod elő a guide-t, akkor tényleg mindet listázza. Én spec a discoverit használom sűrűbben, szerintem jó dolog. Egyébként az infó gomb megnyom, kurzor jobbra és mutatja a következő műsort és annak rövid leírását.
Más. Amióta megvolt a Nougat frissítés egyszer sem fagyott, vagy indult újra a masina.
-
vlevi
nagyúr
válasz K Norbi #40447 üzenetére
Ne is mondd.
2010-es évjáratú Samu TV-m volt, valahogy sokkal inkább kézreállt minden.Más dolog.
Mivel megint találtam egy videót, amit nem szeret lejátszani a droidos rendszer, kénytelen voltam belenézni PC-n, VLC-vel. És ott figyeltem fel egy eddig általam nem látott opcióra, hogy a VLC is át tudja küldeni TV-re a képet. Nekem ez a castolás újdonság volt, de örülök neki, hogy van. -
uzoltan
csendes újonc
Sziasztok,
Akinek Sony FALD vagy LED TV-je van,meg tudná nézni,hogy a lenti képeken látható fekete besugárzás a sarkokban az ő készülékükben is tapasztalható?
Egy tegnap átvett SONY KD65XF7596 készüléken tapasztalom,csak világos és egyszinü részeknél észrevehető.
Eddig Sony szervizben és Sony fórumon azt mondták ez normális,de szeretném ha megerősitené valaki akinek hasonló készüléke van.
Köszönöm!
-
vlevi
nagyúr
válasz DUB Inc. #40445 üzenetére
Tudom. Jobb híján használom is. Csak felbosszant, hogy belépek a guide-ba, és ott van az összes csatorna, SD, HD duplán, rossz sorrendben, háromnegyede érdektelen számomra.
A problémám az, hogy én NEM akarok válogatni közöttük. Egyszer kiválasztottam, maradjon úgy. A Discover pedig azért nem jó, mert ott nincs semmi infó a műsorról, nem lehet látni a következő műsort.
-
vlevi
nagyúr
Odáig még nem jutottam, hogy a hardver gyengeségeit fikázzam.
Csak részben nyugtat az a tudat, hogy az enyémben is ugyanaz a Mediatek van, mint a tiédben...Engem inkább az zavar, hogy a szoftver sincs a topon, és ezen egy Tegra, vagy Snapdragon sem segítene.
Egyáltalán nem használom az android részét a TV-nek, csak azt, amit nem lehet kikerülni, mint pl. csatornalista, vagy a youtube. Egyetlen csoffadt app sincs rá letöltve. Minek?
Ettől függetlenül pl. értetlenül állok az előtt, hogy, amikor HDMI-re váltok, miért írja ki, hogy kilépés a kedvencekből??? TV csatornák két csoportra van osztva, plusz van még a maradék. Néha lemondólag beletörődök, néha viszont felb**** az ideg, hogy előbb az action menüben ki kell választani a kedvenceket, és csak utána van értelme bemenni a műsorújságba.
Valahogy nem tudom, de a korábbi TV-men nagyjából minden funkció a helyén volt, de ennél a rendszarnél valahogy nem áll annyira kézre, még mindíg, pedig fél éve nézem. -
addikt
Főleg a Sony, tisztességes vasat (cpu, ram) kéne alátenni, és nem lenne szerintem olyan rossz. Ott van pl. az Nvidia Shield, amin szintén AndroidTV fut, és hasít ahogy kell, csak ugye abban egy Tegra lakik, nem valami legolcsóbb hulladék SoC amit össze tudtak kaparni a raktár mélyéről.
Én is teljesen kiakadtam, hogy a zsír új (igaz tavalyi modell, de ne már... 900eFt volt az induló ára) TV-men ha egy picit is hajtom az androidot valami app-al (legyen az csak egy lejátszó), akkor van hogy 10 sec-et kell várni egy rohadt picture vagy sound menüre. Nagyon kiábrándító
Mondjuk sejtettem hogy ez lesz, és külső eszközzel akartam amúgy is használni, egyfajta buta módban. De azért látom, hogy van Plex app a store-ban, meg ez-az, tök jó lenne építeni rá, használni. Egész kellemes setupot lehetne összerakni, mindenféle ráaggatott szirszar dobozka nélkül, de sajnos erről le kell mondanom.
[ Szerkesztve ]
-
pvil
tag
Persze, nem is arra gondolok......de jelenleg csak a tv-m tud ilyen felbontást és pl. HDR anyagokat lejátszani...
Egyébként blu-ray lejátszómmal a 720-as anyagok is elég jók, csak az még H.264-el birkózik meg.Pusztán annyi, hogy más is látja-e amire gondoltam.?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Én akadást nem vettem észre.
Akadozásnak millió okat lehet, hálózai problémától kezdve olyan is, hogy az Android megint összef*sta magát.
(Tegnap néztem volna egy mkv-t, a gyári lejátszó nem tudta lejátszani, a VLC is csak erősen szaggatva. Utána viszont semmi nem játszott le semmilyen videót. Még a YT is csak egy hibakódot írt ki). Újraindítottam a TV-t, és láss skodát, mégiscsak le tudja játszani azt a videót, amit negyedórája még nem...)
Ekkora hulladékot, mint ami itt van, hát, legrosszabb win95 időket idézi... TV-nek a szoftveres részével még sosem volt gondom, de ez a droid, ezen a sony tv-n, hát, legszívesebben kihajítanám, és tennék rá W10-et
Nem tudom, ki a bűnös, a google-e, vagy a sony, de volt már jónéhány droidos eszközöm, telefon, tablet, amlogic tv box, sőt a rockchipes mk808 még mindíg meg van, de mindegyiken sokkal stabilabban fut a droid, mint ezen. Be is b***na, ha a telefonon minden 10-20. hívásra azt mondaná, hogy most nem tudja fogadni, mert rosszkedve van...
-
vlevi
nagyúr
55xe8505-n belenéztem. Azon kívül, hogy őrületes száguldás, ahol egyik piros lámpától a másikig 15-20mph-val átcammog, mi a kérdés?
Én annyit vettem észre, hogy a zebrán keresztben átmenő emberek szellemképesek. De ez nem a videó anyagban van benne, mert, ha megállítom, akkor nem látom őket szellemképesnek. Ha azonban megy a videó, akkor az pár pixel eltolással duplán van meg a kép. Ezt mondjuk már többször megfigyeltem, más videóanyagoknál is, és nem csak ennél a TV-nél, hanem a korábbi Samunál is, hogy a horizontális mozgások megjelenítése nem az igazi. Eléggé szét tud pl. esni a kép, amikor egy filmben a tájkép nagytotálban horizontálisan svenkel (vagyis, amikor a kamerával körbenéznek).
Próbáltam most is motionflow, film üzemmód, reality creation, ésatöbbi limlomot állítani, nem igazán találtam rá ellenszert.
-
pvil
tag
Sziasztok!
Akinek van rá lehetősége, megnézné az alábbi videót 2160 felbontással a tv-n lévő Youtube alkalmazáson:
https://www.youtube.com/watch?v=7HaJArMDKgI
Várom az észrevételeket!
Köszi: pvil
-
blakey
titán
válasz semetka #40430 üzenetére
Sokféle van, youtube-n nézhetsz AVS videókat, ezeknek van Blu-ray változata.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz semetka #40428 üzenetére
Ha tudod mikor és hogyan lehet jól használni akkor működhet a dolog. Nem használom, mert akkor teljesen eltolja a beállított értékeket. Tesztábrák segítségével láthatod, hogy milyen szinten változnak a színek. Számomra fontos, hogy minden szín a helyén legyen.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz semetka #40426 üzenetére
Azok nem fakóbb színek, a túlhúzott színekhez vagy szokva, szépen leszoksz róla és akkor jónak fogod látni. A Normál színprofil nagyon messze áll a valóságtól.
-
semetka
őstag
Nekem 90-es értéken van. Azért kérdezem hogy HDR-nél érdemes-e 100-ra húzni a konrasztot is?
Én a normal-t használtam eddig, ugyanazzal a beállítással a cinema pro fakóbb színeket produkál.
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
semetka
őstag
Most én is kipróbáltam ezt a Planet Earth-t a belső lejátszón 55xe8505-n. Ugye a fényerőt felrakja max-ra automatán, a kontrasztot is érdemes felhúzni max-ra HDR-filmnél?
-
vlevi
nagyúr
-
blakey
titán
S905-tel nem lesz HDR-ed, S905X vagy S912 a megoldás esetleg más HDR képes lejátszó.
-
addikt
S905, LE 8.2.4.2 -el. Az utolsó kszaq féle release van updatelve ezzel.
Amúgy valószínűleg a TV HDR opcióinak kézi kapcsolgatástól sem lesz valódi HDR. Ha jól látom az bárminek felnyomja a fényerejét, ha HDR anyag, ha nem. Aki meg még nem látott ilyet (mint pl. én), megeszi hogy a Planet Earth-öt HDR-ben látja, pedig valószínűleg nem. Vagy igen? Kicsit zavarba ejtő ez... Ha maga a TV írja az input infóknál a felbontás mellett hogy HDR, kizárólag csak akkor látszik rajta HDR tartalom?
Lehet hogy rá kéne kötnöm egy PC-t teszt jelleggel, és valami 100%-os HDR képes setup-al (OS, gpu driver, megfelelő player?) bele kéne mélyednem a dologba, mert elég hiányos a tudásom ezen a téren.
-
addikt
válasz blakey #40415 üzenetére
Köszönöm, sikerült is kitúrni az új verziót, és upgradelni. Lett is Amlogic menüm, autoswitch opcióval a HDR-re. Viszont továbbra sem vált automatán Tudok még tenni érte valamit, vagy ez még nagyon experimental, és inkább hagyjam a fenébe?
Ja, és bocsi az offért, lehet hogy a amlogicos topicba kellett volna továbbkérdezni...
-
blakey
titán
Vannak olyan LE verziók amikkel nem küldi ki automatikusan a jelet, ilyenkor manuálisan kell állítani, van új. LE 8.2.4.2 amivel működik az automatikus HDR váltás és az új CE verziókkal is, legalábbis van erre lehetőség.
Gyárilag egy picit hátradől a tv.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
Sziasztok!
A "milyen TV-t vegyek" topicra hallagtva ma lecsaptam egy MM akciós Sony KD-65XE9005-re. Mondjuk hogy meg vagyok vele elégedve, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy 10 éve nem volt LCD TV-m, projektoroztam eddig, szóval semmilyen összehasonlítási alapom nincs, max áruházas nézelődések, az meg ugye nem egy komoly tapasztalat. OLED-et szerettem volna alapvetően, hónapokig pörögtem rajta, de aztán arra jutottam hogy nem TV-zünk annyit hogy megérje, a zsebben maradó pénzből inkább lecserélem a hangrendszert is
Pár órája üzemeltem be, de már felmerült pár kérdés:
- Egyelőre a gyári talpat használom, fali tartót még nem vettem, és ebben egy kicsit hátrafelé dől a TV. Ez Sony sajátosság, vagy rosszul tettem fel a talpat? Gondolom az előbbi, de azért megkérdezem, biztos ami biztos.
- Beszereztem nagy hirtelen egy Planet Earth epizódot (4K, HDR), a HDR kipróbálása miatt. Elsőre semmilyen változást nem láttam, aztán a menüben a HDR opciót auto-ról HDR10-re állítva beindult aminek be kell Ez normális? Minidig állítgatni kell? Vagy csak a Libreelec alapú kínai mediplayerem nem küldi ki a megfelelő info-kat a TV-nek? -
AL
addikt
válasz matyifej #40407 üzenetére
Szia ! Ezt az összehasonlítást találtam . Állítólag a Samu 55 - ös változatában vegyesen van IPS és VA panel is ezért az 50 - est jelöltem itt, mert az VA paneles. A paneltipusok közötti különbséget a korábbi levelekben megtalálod, ha nem tudod.
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/9ac95e6df
A Panasonic most 5 év garanciát ad, ha hivatalos helyen veszed és regisztrálod . Ezen az oldalon és az áruházak oldalain is találsz vásárlói véleményeket mindegyik tévéről .
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kd-55xe7005b-p370138359/
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. 43w755c mellé tervezek venni egy KD43XF7596 tvt. Hely hiány miatt nagyobb nem fér el. A véleményeteket kérdezném hogy szerintetek milyen vétel lehet.
-
matyifej
tag
Sziasztok!
TV vasarlas elott allok. Sony KD 55 XE7005 all a celkeresztemben, 189.990 FT-ert.
PS4 pro-m van, sajnos 200k fole most nem szeretnek menni. Valaki rendelkezik innen tapasztalattal errol a tv-rol? Megeri megvenni?
Emellett mrg a Samsung 55MU6102 es a Panasonic 50EX700 volt meg latotavolsagban, de a Sonyrol tobb jot olvastam, igy afele hajlok -
@rglaaf
veterán
Üdv
KD-49X -hez állitanám wifit, routert felismeri de Wpa kulcsot kér az honnan tudom elővarázsolni?PSN:BiZzare_0 ️
-
dancsuri
veterán
Csak mint érdekesség
MI bújt a tévébeköltekezz, hogy más is költekezhessen!
Új hozzászólás Aktív témák
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- Új, bontatlan AIRPODS PRO 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest