Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandok
tag
válasz
gyeniko #31098 üzenetére
Tudom, és szeretem is már most és látom magamban nagyon azt, hogy ajövőben inkább hajlanék a Sony-k felé ezután a TV után, de ha most komolyan azt mondjtáok, hogy nincs esély arra, hogy biztonságosan választgassam le róla a HDD_ket, másrészt meg még éjszaka is kattogtatni fogja őket, akkor ma délután becsomagolom és hozom a 60"-as KU6000-et helyette.
Kell a Sony, sőt, nagyon kellene, de ha nincs megoldás, akkor nem Samsung lesz...
-
gyeniko
őstag
válasz
Mandok #31094 üzenetére
Érdeklődve olvasom a hozzászólásaidat, mert kicsit hasonlóan látom a dolgokat én is (Sony vs. Samu). Ennek ellenére nincs értelme túráztatnod magad ezen: minden TV-nek megvannak a gyengéi, a Sony-nak pl. azok, amiket írsz. A useerek többsége nem dug HDD-t a TV seggébe, ezért nem fáj nekik a HDD kérdés (pl. én sem dugok az egy szem Sony-ba semmit, erre az egyik Samut használom). Valóban, a Samu után nehéz kezelni a Sony-t, de gondolj arra, hogy pl. a Sony-n több beállítási lehetőség van, az Android rendszer összahasonlíthatatlanul okosabb, mint a Samuk bármely saját oprendszere. Nem rossz TV ez, csak "más rugóra jár az agya". Megtanulható, megszerethető.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mandok #31096 üzenetére
Nem azt mondta hogy működés közben. Természetesen filmnézés vagy felvétel készítés alatt nagyon nem ajánlott kirántani a HDD-t a TV-ből. Olvasási műveletnél (filmnézés) nem annyira jellemző a fájlrendszer hiba, de írás közben megszakítani a tápot az okozhat hibás műveletet ami után lemezellenőrzést kell(ene) végezni PC-re dugva.
-
Mandok
tag
válasz
ginola #31093 üzenetére
2008-ban volt utoljára ilyenem és köszönöm, nem szeretnék külső tápos HDD-t.
Azt hittem, ma ez nem ügy, hogy egy USB-vel rendelkező eszköz rendelkezzen azzal a képességgel, hogy "meghajtó biztonságos leválasztása".
Én nem az a fajta vagyok, aki még a pendrive-ot is először eltávolítja szoftveresen és csak aztán húzza ki, de azért ha naponta 2x fogom innentől kezdve a pörgő HDD-imet lerántani a TV-ről, az nem hiszem, hogy jót fog tenni nekik. -
blakey
titán
Mivel 2 elektronika felel a működésért ezért ezt jól meg kell nézni. Ha benézel egy Androidos TV topikba akkor láthatod, hogy ott is sokan szenvednek ezzel, hogy nem kapcsol le a külső HDD, ez csak azért érdekes, mert ugyanaz a box és ROM nálam tökéletesen működött a külső HDD-mel, tehát figyelembe kell venni, hogy a külső HDD-ben milyen elektronika van, el tudom képzelni, hogy a házban lévő elektronika kapcsolgatja a HDD-t.
Szerintem egyik sem rossz csak épp másképp reagálnak a dolgokra, hasonló, mint a CEC, van, hogy egy eszköz zökéletesen kommunikál egyik márkával a másikkal pedig nem, holott szabvány határozza meg a CEC működését. Tehát én elhiszem amit írtok, hogy nálatok hiba van, de nálam nincs ráadásul Samsung külső HDD-ket használok. -
air
nagyúr
válasz
blakey #31081 üzenetére
Sajnos az ilyen-olyan frissítések kikapcsolása nem megoldás a problémára.
"Nekem is lóg HDD az USB-n és nem kapcsolja be csak úgy, kikapcsolás után 1 órán belül lekapcsolja és kész, ennyi."
Nekem is lóg HDD az USB-n és bizony bekapcsolja csak úgy. Kikapcsolás után 10 perccel lekapcsolja, de aztán x időnként újra bekapcsolja, majd 10 perc múlva ki. Majd újra be... Egész éjjel.
Lehet, hogy a diszk doboz elektronikai problémája, de akkor nekem csak szar dobozaim (3db LC-Power) vannak. Illetve van egy gyári Samsung, saját dobozban, és azt is kapcsolgatja.
Csak az az érdekes, hogy a Samsung D6500-as TV-m egyiket sem kapcsolja vissza. Akkor pedig nem tudom eldönteni, hogy a diszk dobozok rosszak, vagy a TV szoftvere van rosszul megcsinálva.
Készséggel elhiszem, hogy másnál nem áll fent ilyen hiba. De ti is higgyétek el, hogy a frissítések kikapcsolásának javaslata nem oldja meg a kérdést mindenkinél.(#31085) Peat76
A TV-n futó Kodi kadencia helyesen játsza le a filmeket? A furcsa lenne. 24p-t csak külső lejátszóval lehet.
Az én tudomásom szerint. -
Mandok
tag
válasz
blakey #31086 üzenetére
Mert konkrétan én a Himediáról nem is hallottam, de mindenki más a Kodit ajánlotta eddig, ha TV-ről akarunk filmezni...
Az USB-s segítséget pedig köszönöm szépen!
Ha otthon leszek, megnézem, hogy konkrétan mit kapcsoltam ki, de tutira a rendszerfrissítések automatikus letöltését, sehol máshol nem találtam semmiféle automatikus frissítés menüpontot. -
Peat76
őstag
Használ valaki KODI-t!? Regisztráltam a bétára és le is jött a 17rc2 , nagyon jó, egyszerűen mindent tud, gyönyörűen kadencia helyesen játsza a filmeket, van egy Himedia Q10Pro-m, de inkább ezt használom, Sony KD55X8509C! Akkor a 6.0-ra még várunk....?
-
GML
őstag
Így első blikkre HDMI ARC-on keresztül kellene összekötni az erősítőt és természetesen átállítani az erősítőt a másik bemenetre.
Bár lehet, hogy én eleve optikán kötném össze a TV-t az erősítővel és nem kellene ezzel tökölni, hogy mikor mit nézek. Az erősítőn is van 2 optikai bemenet. -
blakey
titán
Azért azt én fenntartásokkal kezelem, olvasom, hogy kinél mi jön elő, mi még nem kaptuk meg így nem is érdekel a téma, nem mi vagyunk a béta teszterek.
Ez az amit érdemes figyelembe venni:
…The US and EU are at different levels in the firmware development cycle - fingers crossed that this is fixed when we get our Marshmallow update ! !! -
Mate
nagyúr
-
blakey
titán
válasz
Mandok #31080 üzenetére
mert épp mostanában volt szó róla, hogy egy frissítés kilövi a W modellek nagy százalékát. - ez honnan származik? Az USA-ba és még valahol kiadták a 6.0-ás frissítést ami ugye verzióváltás és néhány egyénnél előjött egy-két probléma, verzióváltásnál ajánlatos gyári visszaállítást eszközölni, de az EU-ba még nem adták ki. Eddig minden frissítés csak javított a tv-ken, ezután is így lesz. De ajánlott kikapcsolni a frissítést.
Nekem is lóg HDD az USB-n és nem kapcsolja be csak úgy, kikapcsolás után 1 órán belül lekapcsolja és kész, ennyi. Személy szerint a TV-t megjelentőnek használom, nem játszok le vele semmit maximum a rögzített anyagot. Minden másra ott a Blu-ray lejátszó, médialejátszók, stb.
Konkrétan milyen frissítést kapcsoltál ki?
-
Mandok
tag
válasz
DUB Inc. #31079 üzenetére
Természetesen ki van kapcsolva, legalábbis egy helyen találtam a menüben utalást ilyesmire, azt kikapcsoltam, kiváltképp, mert épp mostanában volt szó róla, hogy egy frissítés kilövi a W modellek nagy százalékát. (Bár első éjszakára ezt még nem találtam meg, így tegnap este már új, friss rendszerrel fogadott a TV, természetesen minden tökéletes rajta).
Kérlek, segítsetek, ti hogy oldjátok meg a dolgot?
Vagy itt mindenki streameli az FHD filmeket NAS-ról és csak én használok külső HDD_ket?
(épp elég törés volt az is, hogy a TV alján, alulról, középen, tök hozzáférhetetlen, látszólag egyszer használatosnak kitalált helyen van a 3/2 USB csatlakozó, ami gyakorlatilag kilőve arra az esetre, hogy esténként egyszerre két, filmekkel teli HDD-t is csatlakoztassak a TVre)Nagyon szeretni akarom ezt a Sony-t és a Samsung mellett már egész szépen megbarátkoztam vele, tegnap este órákig szórakoztam a Spotify-jal, illetve most már úgy egészében teljesen megbarátkoztam az Android felülettel is, erre most csinálja itt az éjszakai ébresztéseket a random felpörgő, villámlás-jellegű USB LED villogtatásokkal.
Csak emiatt már tényleg nem szeretném kicserélni a Sony-t. -
SLYM
veterán
válasz
Gsx-rr #31075 üzenetére
jaja, köszönöm! (igazán ötletes volt a Sonytól, hogy különböző mutatványok kellenek az ottani USB-k használatához, ami meg oldalt van és könnyen hozzáférhető az semmire sem jó). amúgy a pendrive-nak olyan óriási áramfelvétele lenne? mert az sem működik ott valamiért
az UPC-s cuccal (optikai kábelen) és a TV-vel (HDMI) is össze van kötve
-
Mandok
tag
válasz
radi8tor #31071 üzenetére
Szóval sima leválasztás nincs?
Konkrétan 4db különféle külső HDD-m van és gyakorlatilag minden éjszaka többször ok nélkül bekapcsolja őket a TV. A Samsung legalább ha kikapcsoltam a TV-t, lekapcsolta a HDD-t is és csöndben volt reggelig.
Akkor minden éjjel járkálhatok oda a TV-hez kikapcsolás után kézzel leszedni a vinyót, ha nem akarok ébresztőt az éjszaka közepén egy random indításra....
-
SLYM
veterán
-
Mandok
tag
Egy kérdésem lenne a W8-cal kapcsolatban.
Már megnéztem a füzetében, az online súgóban, neten, mindenhol, de nem találom...
Hol látszanak az USB-s eszközök?A Home menüben az Inputs alatt nincs semmi ilyesmi. Le tudok játszani mindent, minden USB-s HDD-mről, a kérdésem csupán az, hogy fizikailag hol látszik az USB-s külső meghajtó ikonja, amit esetleg le tudnák választani a TV-ről?
Úgy látom, ha a TV-t kikapcsolom, a HDD_ket nem lövi le, így azok akár egész éjjel vígan pörögnek és villódzanak tovább.Köszi!
-
törölt tag
55w809c tévével hogy lehet keresni a Youtube alkalmazásban? Nincs mikrofonos távirányítóm...
-
Jim-X
őstag
Eljott az ido en is kerdezek valami baromsagot
Szoval asszonynak Valentin-napra (nem, nem azt mondtam JEHOVA
) vennek a haloba egy max. 42-es TV-t. Melyik a mostani palettan a best buy FHD?
-
amadeus11
senior tag
válasz
Mandok #31060 üzenetére
A Sony-k előnye a Samu tévékkel szemben sokáig két funkció volt. A jobb mozgásmegjelenítés és a felbontásjavító.Talán most is egyedülálló még, hogy a Sony a BFI-t az interpolációval egyszerre tudja alkalmazni. Ezáltal plazma-közeli mozgásmegjelenítést tesz lehetővé. Ez tetszés szerint állítható és tényleg nagyot dob a valósághű megjelenítésen, akciófilmek (meg más is) számomra "lélektelenek", semmilyenek az 50 herzes tévéken. Sokan írják itt, hogy a Motion Flowt kikapcsolják, hát nekik tényleg kár volt Sony tévét venni, egy Samu is tudja adni ugyanazt az élményt. A másik ilyen dolog volt a B szériáig a felbontásjavító/zajszűrő rendszer, ami a B szériás tévéknél még nagyon jól működött. Itt ugye még külön lehetett állítani az értékeket SD és HD minőségre. Így minden műsor jól nézett ki a képernyőn, néha nehéz volt megmondani, hogy nem HD az SD csatorna, amit nézek. Az androiddal ez megszűnt, nem tudod a tv adás minőségéhez igazítani a beállításokat, így ha feltotold az SD-k jól néznek ki, a HD adások viszont nézhetetlenül túl vannak élesítve. Szóval ez az előny elveszett. Az androiddal a csatornaváltás is csiga lassú lett. A B sorozatnál ez kevesebb, mint 2 másodperc volt, a C sorozatnál 3- és fél kb.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Nemrég eldöntöttem, hogy TV-t szeretnék venni és a képminőség miatt a Sony 43W805 típuson akadt meg a szemem.
Mennyire javítgatják az android TV-t? Van vele mostanában probléma?
VLC-t vagy Kodi-t használva le bírja a TV játszani a 3D tartalmakat vagy külső eszköz kell hozzá mindenképpen?Köszi!
Üdv,
Tamás -
Mandok
tag
Sziasztok! (ezúton is elnézést a moderátoroktól, nincs szándékomban dupla posttal szemetelni a fórumokat, de kérem, ha nem gond, ezúttal engedjék meg, hogy mind a Sony, mind a Samsung tulajokkal megoszthassam a tapasztalataim
Lesz egy dupla Samsung-Sony topicos postom.
Nem bírtam ki, hogy valahogy összenézzem a két TV-m képét, főként, mert a Sony hazahozatala óta mocorgott bennem, hogy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.Jobb híján egyik alul-másik felül pozícióban helyeztem el a két 55" TV-t. Az egyik a Samsung KU6000, ugye a 4K-s alapmodell, a másik a sokak által ma az egyik, ha nem a legjobb képű ma kapható sima FullHD TV, a Sony W857. Mindkét TV VA panellel szerelt, a Samung az 50Hz, a Sony viszont 100, vagy egyesek szerint 120Hz-es.
A lehetőségekhez képest próbáltam közel azonosra állítani a két TV képét. Egyelőre egy anyaggal próbáltam ki őket, a Grand Tour első részének bevezető képsoraival, az 1080-as MKV_vel.
Elsőre csalódás volt a Sony képe és egyértelműen látszott a különbség a 4K Samsung javára, miután a Sony-n is fölvettem a sharpness-t, a különbség gyakorlatilag eltűnt.
Természetesen a családtagoknak is megmutattam a két TV-t és bár mindenki szerint szebb a Samsung képe, én, mint régi TV-s azért kijelenthetem, hogy ha még rászánnék fél órát a beállítások finomítására, közel egyforma képet tudnék kihozni a két TV-ből. (most tehát elcsalhatja a szemet az, ha picit másabbak a színek, ilyesmi). Épp ezért nem is szeretnék részletekbe belemenni, hogy melyiken látok picit szebb feketét, illetve a másikon picit szebb fehéret, mert látom, hogy a színhőmérséklet, vagy a háttérfény-feketeszint arány jelentősen képes elbillenteni a mérleg nyelvét.
Én most megértem, ha pár igazán nagy TV szaki felhördül a fenti összehasonlításomon és azt is elhiszem, hogy van, aki kategorikusan képes kijelenteni, hogy márpedig a Samsung az minden szempontból szr, míg a Sony minden szempontból tökéletes (mert az elmúlt pár hónap fórumos tapasztalata alapján ezt szűrtem le a véleményekből), de én meg mint átlagember, egyrészt kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok akkora vájtszemű a TV-k terén, hogy a bolhaszr-ba is belek tudjak kötni, én nem érzékelem egyáltalán, hogy melyik TV játssza le a műsort kadenciahelyesen- főleg, hogy azt sem tudom, mi az- de a lényeg, hogy ha egyazon műsort tökéletesen szinkronban játszom le mindkét TV-n, akkor az elsuhanó autók mozgásán sem tudok megítélni semmiféle hibát. (jelzem, nincs csúszó szappanopera effekt, nincsenek képjavító és mozgássimító varázslatok bekapcsolva, mindkét tv-n minden digitális mókus ki van kapcsolva).
Meglehet, hogy ha még egy 4K-s IPS-es LG-t is behúznék a két TV mellé, már lennének észrevételeim, de ez a két VA paneles TV gyakorlatilag teljesen és tökéletesen megegyező képet produkál és véleményem szerint magamhoz hasonló átlagembereknek (volt ám eddig kb. 2 plazmám és 3 LED LCD-m is az elmúlt évek során) igazából nem érdemes karóba dőlni az elsőre nehéznek tűnő döntések miatt, mer nem akkora gáz ma egy jó tv-t megvenni. Otthon, két nap múlva már tökre mindegy lesz, hogy a másikon picit jobb volt valami, amiről meg hiányzott az a feature, ami emezen van...
Hirtelen nincs kéznél egy olyan MKV sem, amiből rendelkeznék 1080p és 2160p verzióval is, hogy komolyabb véleményt alkossak a 4K vs. FHD témáról. Az viszont egyértelműen eldőlt nálam ma este, hogy 2méterről nézve egy 1080p-s műsort, nem lehet megkülönböztetni, hogy melyik megy FHD és melyik 4K TV-n. (Csak azért írom ezt le, mert számtalanszor olvastam azt is a tulajoktól, hogy a 4K TV-n bizony még az SD rtl klub is sokkal szebb lesz, pláne a jó FHD anyagok, mert a felskálázás miatt minden egyértelműen szebb és kész. Sőt, volt, aki azt írta, hogy a 4K TV után minden homályosnak fog tűnni. Szó sincs erről).
Remélem, nem hagytam ki semmi fontosat és remélem, tudtam segíteni pár embernek ezzel a rövid összehasonlítással.
Azt azért szeretném, ha tudnátok, hogy én mindkét márkával szemben elkötelezett vagyok és ugyanúgy szeretem és tisztelem mind a Sony, mind a Samsung TV-ket és tulajaikat. Látom, hogy hosszútávon is együtt fogok tudni élni a Sonyval, ha a sors úgy hozza és már az Android sem tűnik olyan végtelenül idegennek és lehetetlennek, mint az első este tűnt, de még mozog bennem a kisördög, hogy ezek után lehet, hogy inkább elhoznám a 60"-as KU6000-et, vagy akár a 65"-öset a Sony helyett... -
Gsx-rr
veterán
A Széles Zoom vagy a Teljes a helyesebb képernyőarány?
-
SLYM
veterán
sziasztok! vásároltam egy Sony Bravia KDL-55W756C TV-t. 2 dologban kérném a segítségeteket.
Hogyan tudok rádugni pendrive-ot vagy külső vinyót, amiről lejátszhatok filmeket? oda a külön álló 1 darab USB-be dugtam mindkettőt, de egyiket sem jelenítette meg. látta a TV, hogy csatlakoztattam hoizzá valamit, de nem tudtam megnyitni vagy lejátszani semmit se.
A másik, hogy amikor telefonról youtube tartalmakat játszok le a TV-n, akkor csak a TV hangszórói szólnak, nem a hangfalak, amik erősítővel vannak rákötve. kell valamit a TV-n belül is állítani ilyen esetben, vagy az erősítőn kell mindenképpen beállítani a dolgot? (Pioneer vsx-520) köszi
-
DoItYourself
addikt
válasz
PrinceHerceg #31050 üzenetére
Milyen csodát? FullHD 3D-re gondolsz? Az tényleg nem megy, de egy SBS-es film is bőven élvezhető, és nem 30-40GB.
-
DUB Inc.
aktív tag
Tegye fel a kezét az, akinek fegyvert tartottak a fejéhez azzal az indokkal, hogy márpedig Sony tévét kell vennie?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
DoItYourself #31049 üzenetére
Tehát te se tudtál csodát tenni, kááár...
-
DoItYourself
addikt
válasz
PrinceHerceg #31048 üzenetére
Az előzményekből kiderül, olvass vissza.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
DoItYourself #31047 üzenetére
Én már annak is örülnék ha a 3D menne... Neked hogy sikerült összehozni?
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #30444 üzenetére
3D SBS anyagot néztem tegnap a tévére telepített Kodi-n. A feliratot duplán tette ki, erre van megoldás?
-
mckay
aktív tag
válasz
DoItYourself #31044 üzenetére
Igen, próbáltam 2. számú USB-t.
Egy pendriveot dugtam be, amin volt egy darab mp4 fájl.
Rá se rántott.De a fő kérdésem továbbra is az, hogy akinek van még ilyen három évvel ezelőtti Sony tévéje (vagy itt már mindenki androidos???), az árulja el nekem, hogy ha épp hibátlanul működik, akkor hogy működik?
- FAT32 vagy NTFS
- a Médialejátszóban kell keresni vagy a Discover gomb mögött?Köszi!
-
mckay
aktív tag
válasz
DoItYourself #31040 üzenetére
de, hogyne próbáltam volna a video mappába is tenni!
:-)
az egész fura, mert van rajta két usb, és ebből az egyikre tud csak felvenni, oda van írva
ebből arra következtetek, hogy a másik usb-nek is van valami értelme
mi más értelme lehetne, mint médiafájlok lejátszása? -
Mandok
tag
válasz
blakey #31016 üzenetére
Ezúton is köszi a tippet!
Most volt csak időm belenézni a beállításokba, közel hasonlóra állítottam szemre én is mindent. (így legalább örülök, hogy nagyjából jó szemem van a normális tv képhez). Kivéve, hogy én picit magasabban szeretem a fényerőt hagyni. Minden más kb. ugyanaz volt, amit te is ajánlottál, kivéve, hogy én a motionflow-t is kikapcsoltam alapból, de most átraktam arra, amit ajánlottál.
-
mckay
aktív tag
válasz
SipiBcs #31025 üzenetére
Pár percig? Hetekig, hónapokig ki sem húzom!
De se a médialejátszóban, sem a bemeneti forrásoknál nem találom a hozzá vezető utat.
Pedig a
- médialejátszóban látszanak a NAS-ok (több is van lanban)...
- bemenetek között ott vannak a hdmi-k, a scart, stb...
- "Discovery" gombra pedig előjönnek a hdd-re rögzített tévéműsorok...
De tallózni sehogy sem tudok... -
T_Stark
őstag
válasz
varmi2 #31035 üzenetére
Csontra fagyás hál' Istennek nem volt mostanában, úgy egy-két hónapja futottam bele párszor, de akkor úgy megállt, hogy még lépegetni sem tudtam a menüben, semmire nem reagált, de villant rajta a LED hogy veszi a jelet.
Az viszont most már egy héten belül másodszor jött elő, hogy nem kapcsol be.
Első esetnél még elindult, miután a távirányítóval nyomogattam egy csomószor, de most semmi, csak konnektorból ki-be segített rajta. -
T_Stark
őstag
válasz
varmi2 #31032 üzenetére
Nem is csak ezek, a képtől sem estem hasra, jónak jó, de nem mondanám hogy jobb mint az elődje volt, a Samu F6500.
A mozgást, színeket, azon is be tudtam úgy lőni hogy tetsszen, viszont azon nekem mélyebbnek tűnik a fekete, valahogy kontrasztosabb. 100 Hz VA panel mindkettő.App kb a Kodi meg a VLC van fent, azokat sem használom igazából, így azt sem mondanám hogy szét van gányolva a rendszer rajta.
Csak elég dühítő tud lenni, mikor az ember hazaért munkából, ledőlne kicsit a TV elé, és ilyenekbe fut bele hogy nem kapcsol be, meg csontra fagy a menü. Egy noname 70K-s TV-nél ezen meg sem lepődnék, de egy 200+K-s Sony-tól ez gáz, akárhogy is nézem.
Főleg hogy a régebbi típusú, de szintén smart F6500 beton stabil volt ilyen szempontból is. -
blakey
titán
Nálam sincs semmi fagyás, 1-2 hetente csak úgy újraindítom a rendszert, stabilan működik. Igaz csak megjelenítésre és rögzítésre használom, gyakorlatilag semmilyen app nincs telepítve. Most is Sony androidost vennék. Néha van YT is.
-
T_Stark
őstag
válasz
Tegla80 #31018 üzenetére
Szerintem meg marhára nem elfogadható hogy ennyire megbízhatatlanul működjön egy több száz ezres TV.
Nálam még 5.1.1 alatt is előjön időnként, hogy fogja magát és nem kapcsol be, csak konnektorból ki-be segít, vagy csontra befagy...
Ennek nagyon nem így kellene lennie, vagy csinálják meg ezt a retkes Androidot normálisra, vagy hagyták volna inkább a francba.
Kezdem bánni, hogy Sonyt vettem. -
GML
őstag
válasz
radi8tor #31023 üzenetére
Ha ab ovo ilyen lenne, kb semennyire. BTW szerintem nem kéne 6-9 havonta kiadni új főverziót és lenne idő ilyen típusú problémák kivizsgálására, megoldására.
Vagy egyszerűen úgy írni meg a szkriptet, hogy a beállításokat mentse el. Debugban meg vissza lehetne tenni egyesével...
-
-
válasz
DoItYourself #31017 üzenetére
Igen ez tuti NAS beállítás mert az MXIII-al sem látom (sajnos a NAS konfighoz ahhoz "kasu" vagyok.)
BR filerendszer nyilván más tészta,mert azt szépen viszi a Sonyra telepített Kodi is. -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Nekem még az opera alapú okosplatform van. Hogy kéne azt megcsinálni, hogy a diszkre, amire tökéletesen rögzít tévéműsort, arra én is tudjak további filmeket, meséket tenni?
Lehúztam a diszket, rádugtam PC-re, látom, hogy NTFS, meg látok rajta féltucat könyvtárat. Köztük persze egy "video" mappát is.
Gondoltam, csinálok egy Film mappát, tettem bele néhány avi-t és mkv-t, de nem mutatja.
És a médialejátszó menüben sem találok ilyen lehetőséget, hogy USB.Ugyanakkor egy Samsung vagy LG tévén pofon egyszerű: azt mondom, hogy forrás USB, megmondom, hogy videófájlok, és a harmadik kattintással már nézem is.
Itt hogyan kéne?
Köszi!!!
-
GML
őstag
válasz
Tegla80 #31018 üzenetére
Ertsuk mar meg,h ha valamit nem tudunk kezelni ebben az okos eszkoz vilagban akkor nem biztos,h a termek a xar vagy hibas.
Értsük már meg, hogy ebben az okoseszköz világban nincs idő tesztelni azt a sok xart, amit kiadnak.
Amúgy, meg ha ennyire biztos vagy benne, hogy egy hard reset segít (és ezt a kintiek is tudják), akkor miért nem úgy írják meg a pekidzset, hogy nyomjon egy wipe-ot? -
shmano
tag
válasz
Mandok #31003 üzenetére
Szia!
Ha nem állítottad be ezeket, akkor tedd meg! :
Megnyomod a home gombot, ott beállítások, megjelenítés:
- képernyő beállítás: minden bemeneten be kell állítani tehát a tv n és a hdmi n is külön hogy : képeltolás: teljes felbontás!!!!!
- a dinamika tartománynál pedig mindegyiket teljesre kell állítani! -
Tegla80
addikt
válasz
norrberth #31015 üzenetére
Sztem is az,h emberi hulyesegrol(hozza nem ertesrol) cikk szuletik.
Mert ez user error. Hisz itt ha ilyennel jon valaki akkor magkapja ,h nyomd a kikapcs gombot mig ujraindul a tv vagy mar tudjuk,h alapban fw frissites utan ajanlott egy gyari beallitasok visszaallitasa is....
Ertsuk mar meg,h ha valamit nem tudunk kezelni ebben az okos eszkoz vilagban akkor nem biztos,h a termek a xar vagy hibas. -
blakey
titán
válasz
Mandok #30991 üzenetére
Nem tudom mi vezérelt a cseréhez, de ha már cseréltél és Samsungról akkor ne lepődj, meg, hogy fakóbbnak látod ami valójában nem az csak gyárilag "jobban kalibrált". Az elmúlt 11 évben kb. 20 lapos tévém volt és mindegyiken külön kellett beállítani a bemeneteket, tehát a Youtubera is külön beállítás érvényes de annyi, hogy megegyezik a hálózati lejátszó beállításaival, tehát ha a hálózati lejátszást beállítottad akkor a YT-ra is érvényes lesz. Többnyire az összes tv-met kalibráltam és tv cseréjekor nem volt olyan szembetűnő a kép milyensége legyen az Samsung, Panasonic, Toshiba vagy Sony. Első körben javaslom, hogy, állítsd Egyéni képbeállításra, ott vedd le a Fényerőt 25-re (ez a háttérfény (világítás) fényerejére érvényes), a Kontrasztot 95-re, a Gammát -1-re a Sötét részek fényerőszíntjét (más tévéken ez a fényerő) tedd 51-re, Képélleséég maradjon 50, minden más legyen kikapcsolva illetve a Mozgás alatt a Motionflow legyen Egyéni ezen belül az Egyenletesség Min, Tisztaság 2. A többihez egyelőre ne nyúlj, így lesz BFI-d ami plazmaszintű mozgásmegjelenítést produkál, ne lepődj meg, hogy csökken a háttérfény ereje, ezzel jár emiatt kellett 25-re venni a háttérfény, különben sokkal lejjebb kéne venni.
Ha ez így nagyjából megfelelő akkor minden bemeneten végig kell csinálni.A Kodi nem hagyományos távirányítóhoz lett tervezve, tehát vagy beszerzel egy légegeret vagy használod a Kodi okokstelefonos appját, Androidra a Kore-t, iOS-re a Kodit-t. Így minden funkciót tudsz kezelni. A másik megoldás, hogy Android lévén egyéb lejátszókat is kipróbálsz vagy külső lejátszót használsz ami javasolt.
A Youtube egy androidos TV-re készített alkalmazás de nagyon hasonlít az LG és a Panasonicon lévő programmal, szinte 0 eltérés, sőt a Samsung Blu-ray lejátszón is ilyen, nem tudom miben látod, hogy más.
A menürendszere valóban más egy "normál" tv-hez képest éppen ezért nem úgy kell rátekínteni, mint egy TV menürendszerére hanem mint egy Androidos eszközre és egy idő után kézre fog állni, nekem is minden kézreáll és egyértelmű, megszoktam, hogy tudom, mit, hogy kell vezérelni. Hamarosan jön a 6.0-ás frissítés, ott finomítva lesz egy-két dolog.
-
válasz
DoItYourself #31009 üzenetére
Bocsi, félreérthetően fogalmaztam. Tehát Dvd mappa kb 50db ISO-val. Egyedül a VLC látja, el is indítja de pár perc után kimered a kép de a hang meg megy tovább.
-
DoItYourself
addikt
Ha hivatalos magyar garival adja, akkor semmi.
Mondjuk akinek így néz ki a webshopja, attól én egy csomag szívószálat se vennék, de ez az én véleményem.(#30973) ateszm: dvd.iso fájlról írtam, amit írtam. Te hogy érted ezt a dvd mappát? Ha a PC-ben lévő dvd meghajtóról van szó, akkor azt meg kellene osztani a Windows-ban, és utána felvenni a Kodiban mint fájl forrás.
(#30998) IG55: ez elég izgalmasan hangzik, már ki is kapcsoltam az automata frissítést.
-
-
Mandok
tag
Dehogy a youtube appon keresztül. Pár vlogon és traileren kívül úgysem nézek mást a youtube-on sem. De mégis zavart, hogy hiába kapcsoltam ki minden képjavítót, a youtube-on mégis látszott, hogy full alap, minden on beállításon megy. (tehát ha a Samsungon beállítottam tetszőleges képet, az maradt a hdmi-n, az usb-s HDD-n és példának okáért a youtube-on is). Itt meg érzésre minden egyes forráshoz külön képopciók érvényesek, mégsincs sehol arra utaló jel, hogy most épp melyik képbeállítást látom.
Egyébként bánja a franc, hogy néz ki a dzsátubi-s videó.
Van pár ismert, sokszor látott filmem, részletem, mint pl. a Grand Tour első epizódja. Azt láttam még először a J62700-asomon, aztán a 4K-s KU6000-en, most meg a Sony-n is -
Mandok
tag
válasz
ateszm #31000 üzenetére
Most mit mondjak erre?
Ha hozzá vagy szokva valamihez, akkor a boltban végignézheted az LG, a Philips, a Panasonic, Sony, bármelyik TV távját és menüjét, elsőre mind vadidegennek és szokatlannak fog hatni.
Nekem 3 éve maga a LED TV képe is egy stressz volt, míg hozzászoktam a plazma után, de nem volt mese, meg kellett szokni. 3-4 nap után elkezdtem megkedvelni, mára pedig imádom és már nem cserélném vissza plazmára...
-
dh66e
veterán
válasz
Mandok #30999 üzenetére
Az tök normális hogy a kezelőfelületet meg kell szokni egy másik gyártó termékén,ne aggódj pár hét és mindent megtalálsz,beállítasz ahogy neked szimpi lesz.
Megszenvedtem vele én is amikor sharpról sonyra váltottam.
A keresőbe üsd be a típust és fog kidobni rá jó pár beállítást valamint magyarázatot ezekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Airpods Pro 2nd Gen. USB-C, Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Apple Airpods 4th Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Airpods Pro 2 bontatlan 1 év Apple jótállás
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- 40%-os áron!!! - HEGEL P20, H20 - High End elő- és végerősítő
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest