- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Huhh, még nem tudom, hogy nyomom le arám torkán ezt a méretet (még a nappali bútor áthidalóját is 3-4 centivel feljebb kell majd rögzítenem, hogy levegősen elférjen, illetve az 50-es plazma menne a fiam szobájába, oda úgyis új polcrendszert akartam, így szélesebb helyet kell hagynom a 32-es tévé után), de ott van az egér a megrendelés gomb felett.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
blakey
titán
-
badd
tag
válasz s7evcsenko #32692 üzenetére
A kamerán nagy eséllyel van olyan opció, hogy fehéregyensúly beállítása, amivel meg tudod neki adni, hogy mi az ami fehér egy minta képen, és az alapján beállít fehéregyensúlyt, vagy ugye tudod, hogy éppen milyen színhőmérséklet van az adott helységben, vagy környezetben és az alapján állítod be. De mivel ez se lesz tuti, ezért van az, hogy minden felvételt, vagy legalábbis ami profi felhasználásra kerül, pl.: filmek, azokat az utómunka során un. fényelik/color grading/ és beállítják a színeket. Na, de ebben a folyamatban kap minden ilyen felvétel egy saját hangulatot/stílust, attól függően, hogy mit követel meg a film. Pl. inkább melegebb, narancsosabb legyen, vagy hidegebb, kékebb? Innentől kezdve meg keresheted te a tökéletes fehér lapot, ha egyszerűen nem az volt a cél a fényelésnél, hogy a fehér fehér legyen, hanem hogy a hangulat legyen egységes. És a kalibrálásnak is ez a lényege, hogy ha kalibráltad a TV-det, akkor kvázi szinte azt lásd a képernyőn, amit az colorist/operatőr/rendező megálmodott, és ne azt, amit te gondolnál oda színvilágot.
-
blakey
titán
Ez Androidos TV rendszer és nem "sima Android" itt minden egy picit más de mégis hasonló.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem akarok én is kötekedni, de ha van egy fehér lapom, amit lefotózok, és ezt a kamera képe sárgásnak mutatja, akkor már eleve szar a kamera, nem?
Vagy a fotós, egy jó fotóhoz érteni kell, megfelelő fényeket kell alkalmazni a kamera érzékenységéhez és addig állítgatni míg tökéletes nem lesz, egy tárgy fotózásához akár 20-100 fotó is "ellőhető" míg tökéletes nem lesz, persze egy fehér papír fotózását gyorsan meg lehet oldani egy kis állítgatással.Ha én ugyan azt a fehér lapot szeretném látni a TV-ben, mint amit mellé teszek, akkor mit kell tennem?
Nem így kell megjhatározni a dolgokat, ahhoz vannak kalibráláshoz szánt tesztképek és ha a beállítás után a fotó mást mutat mint a valóság akkor jöhet pl. a Photoshop, vannak értékek amik az adott színt generálják, fehérnek is van egy értéke, a feketének is és így tovább, tehát egy előre meghatározott rendszer szerint lehet meghatározni a pontos színeket még akkor is ha nem kalibrált a monitor, tehát egy photoshoppal tökéletes, színhelyes fehéret vagy feketét tudsz eláéllítani anélkül, hogy kalibrált lenne a monitorod, más kérdés, hogy a rosszul beállított monitoron mást látsz.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Kornel
veterán
Ugyanezt kérdezem én is
-
teo77
őstag
válasz virkir #32687 üzenetére
Például, hogy mikor megjelenítem az androidos felületet, akkor az általam telepített launcher jön be, és mutatja az appokat, meg lehet nyitni a "Beállításokat". Mint pl egy Chromebook-on vagy egy telón. De a szavaidból az tűnik ki, hogy ez tv-nél nem létezik.
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
s7evcsenko
addikt
válasz blakey #32673 üzenetére
Nem akarok én is kötekedni, de ha van egy fehér lapom, amit lefotózok, és ezt a kamera képe sárgásnak mutatja, akkor már eleve szar a kamera, nem?
Ha én ugyan azt a fehér lapot szeretném látni a TV-ben, mint amit mellé teszek, akkor mit kell tennem?
Hogy állítom be a kamerát valósághű színekre, ha a kijelzője nem a valóságot mutatja, mert nincs kalibrálva?
Vagy nagyon nem értek valamit?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
dollarZ18
tag
Üdv!
Elég érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. Sony 50w755c készülékem van. Ha huzamosabb ideig használom, majd kikapcsolom akkor elkezd zúgni. Ugyanez van, ha csak simán a képet kapcsolom ki, pl. youtuben zenét hallgatok, és nincs szükségem a képre. Elég idegesítő tud lenni, főleg az éjszaka csendjében.
Ahogy néztem a tápkábeltől jön ez a hang. Ha elfordítom (a készüléknél), akkor "recsegő, szikrázó" hangot ad ki, néha abbahagyja ilyenkor a zúgást, de van amikor vissza sem tudom kapcsolni ezután. A zúgás kikapcsolás után ~ 30 percen belül megszűnik, vagy ha áramtalanítom, akkor azonnal.
Sajnos előfordult, hogy a tápkábel a kelleténél erősebben lett csatlakoztatva, és a műanyag pattant. Kívülről nem látszik semmi, de erre is gondoltam, hogy ez lehet az oka. Ez költözködés után történt, pont előtte vásároltam, és sajnos nem emlékszek, hogy előtte is volt-e ez a probléma. Vélemények? Ilyen esetben garancia, szerviz?
Egyébként a TV nagyon király. Remélem valahogy meg lehet oldani ezt a problémát.
Előre is köszönöm!
-
blakey
titán
válasz Kornel #32688 üzenetére
Ez a kép olyan ahogy nálam megjeleníti, utána állítottam a fotót (photoshop)l. Nem tudok screenshotot csinálni mivel külső lejátszóról ment. Töltsd le telefonra, tabletre az Asphalt 8-at és készíts magadnak screenshotot.
Ezt pl. letöltheted és tesztelheted, hogy mit látsz.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz _ ĐanieL™ #32684 üzenetére
Aztán az élességgel érdemes még játszani: ha jó minőségűek a források, akkor simán fel lehet tolni 80-90-re. Nekem 95-ön van.
Ettől persze elfogadom, hogy van aki így szereti de ez akkor sem ad természetes, jóminőségű képet és akkor még ott van a dinamikus kontraszt, stb.
-
_ ĐanieL™
tag
válasz Kornel #32665 üzenetére
Speciális képbeállítások > mozgás
Illetve a fekete fényerejét érdemes kicsit lejjebb venni.. pl 45-re.
Színekbe nem nagyon érdemes belenyúlni: hőmérséklet semleges, élő szín közepes.
Aztán az élességgel érdemes még játszani: ha jó minőségűek a források, akkor simán fel lehet tolni 80-90-re. Nekem 95-ön van.[ Szerkesztve ]
-
-
Kornel
veterán
válasz blakey #32679 üzenetére
Én elhiszem, hogy user error.
Nem erről van szó.
De mivel nem tudom összehasonlítani, egy másik ugyanilyennel, így nem tudom azt mondani, hogy ez a példány rossz, vagy csak nekem nem felel meg.
Ha meg tudnám nézni valakiét, akkor sokkal előrébb lennék.Mod: át tudod dobni ezt képként lementve?
Lefényképezem, hogy hogy hogy néz ki az enyémen.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Kornel #32676 üzenetére
Bizos vagy abban, hogy annak olyan "fehérnek" kell lennie? Nálad pl. Digi van, tehát más szolgáltatót hasonlítasz össze egy másik tv-n. Nálam is tökéletes a UPC adásai de ez rajtad nem segít hiszen nálad Dgi van.
Itt egy kép ahol fehér is van, ráadásul a bal alsó fehér körben egy átmenet is van ami szürkés fehérből fehér lesz valamint nem mindenhol ugyanolyan fehér a fehér, mert ilyennek lett tervezve, ha te mindenhol fehéret látsz akkor gond van.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Erre csak annyit írok, hogy biztos én vagyok a vak aki grafikai munkát végez és minden nap látja a jót és a rosszat. Annyi "user error" és "hozzá nem értés" van a fórumokon, hogy megszámlálhatatlan.
Ha nem tetszik add el. Távolról csak úgy tudunk segíteni ha leírjuk, hogy mit és hogyan kéne csinálni.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
salapp
addikt
Szerintem felesleges még kalibráltatnod is. Szabadulj meg tőle inkább. Ha szerencséd van, a vevő nem látja majd rajta azt, amit te igen és túlvagy a dolgon. Ha meg más is látja, akkor talán megérett egy szervízes segítségre, nem?
Ez így csak bosszúságot okoz neked, amit inkább engedj el, mert csak eszi a lelked.És tényleg, jó ötlet lenne egy másik ilyen típust megnézned, hogy annak a képével is gondod van-e, ha nem, az is egy eredmény, azzal már el tudsz indulni...nagyjából ugyanúgy a szervíz irányába.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Akkor adjam el?
Egy G30-as plazma UPC digitális adással pl. tökéletes, a fehér az fehér, és nem szürke.Értem én amit írtok, de páran már írták itt, hogy ők is szürke fátyolosnak látták a képet, biztos a szememmel van a baj, és szinvak vagyok.
-
Imi1981
veterán
válasz Kornel #32669 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a plazma ha így nézted fehér lappal ugyan olyan fehér volt e mint a lap? Tuti nem. Én mikor megkaptam a tévét kb 10-15 perc alatt beállítottam mindenféle netes beállítások nézegetése nélkül. Persze nem végleges beállítás volt mert azóta már sokszor változtattam rajta. A lényeg az hogy ennyi idő alatt meg kellett volna találni a neked megfelelő beállítást, ha neked sehogy nem jó szerintem már nem is lesz. A kalibrálásra azért kíváncsi leszek de szerintem az se fog tetszeni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Kornel #32672 üzenetére
Nem, akkor kell azt látnod ha úgy is lett fotózva, tehát maga a kép olyanra van kalibrálva, ha nincs akkor azt kell látnod amit a fotó mutatni akar, ha sárgás akkor olyannak, ez a lényege a kalibrált kijelzőnek, hogy úgy lásd ahogy azt a kamera mutatja és ne úgy ahogy te azt gondolod.
-
Kornel
veterán
-
blakey
titán
válasz Kornel #32669 üzenetére
Van egy fehér lapod amit lefotózol, megnyítod a gépen és látsz egy szürkés valamit, akkor most te a kijelződ hozzá fogod kalibrálni? Ha igen akkor hibás, rossz döntés ugyanis bele kell mérni és magát a fotót kell olyan árnyalatúra állítani, hogy megfelelő legyen és utána állítani azt, hogy rossz a kijelző.
Mindent amit eddig a fehérről tudtál inkább felejtsd el, nem úgy kell megállapítani a fehéregyensúlyt.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Kornel #32659 üzenetére
Ez így nem igaz, mert nem azt kell látnod amit a kezedben tartasz hanem azt amit a kamera mutat, tesztképekkel kell ellenőrízni, azok arra lettek kitalálva, 17 éve kalibrált monitorok előtt ülök és látom ha egy tv valamelyik képmódja nem természetes és a Normál az egyik amelyik épp, hogy nem természetes, a Sony jó képe a Cinema mód és a Normál között van valahol, de közelebb áll a Cinema módhoz.
Egyébként igen, úgy használd ahogy neked tetszik, de a fehéregyensúlyt nem lehet tv-adásokkal tesztelni és filmekkel sem, mindegyik más színárnyalattal dolgozik, ahhoz vannak a teszábrák.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Kornel #32655 üzenetére
Én éppen azért nem gondolkodtam soha korábban lcd-ben a plazma után, mert mindig láttam a "szürke fátylat" a kép előtt, a gyengébb kontrasztot, a mozgásmegjelenítés során keletkező maszatolást, a számomra vállalhatatlan sötétárnyalatokat.
Csak azért gondolkodom most a W809C-ben, mert a barátomnál ezekből csak a mozgásmegjelenítés plazmához képest nekem észrevehető gyengeségét látom, viszont a képi világ elképesztően természetes már a gyári cinema pro beálításokkal is. Összességében együtt tudnék ezzel élni, ami nagy szó.
Ugyanakkor a kép kellemesen nyugodt, és én sajnos benne vagyok a plazma villogására érzékeny 5%-ban.
A cinema pro ennél a készüléknél eleve közel áll a panasonic plazma beállított true cinema üzemmódjának természetes képi világához, lehet, nekem ezért nem tűnik élettelennek, amit látok a W809C-n.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Nyilván jó az A-410, bár engem csak a full hd és a jó felkonvertálás érdekelt (illetve az m3u fájlból történő audiofil rádióadások kezelése DAC irányába) viszont már nem tudnék fizikai bluray lejátszó rész nélkül médialejátszót elképzelni. Abban a modellben meg az nincsen, oder?
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
válasz Gsx-rr #32640 üzenetére
Hátrányt sem..
Előre bejelentett karbantartáson kívül még sose volt gondom az iptv-vel.
Egyszer beszart a box, de a bejelentés másnapján cserélték.
Csatornaszerkesztés? Ha sorrendre gondolsz, úgy alakítod, ahogy akarod.
Egyébként 1db box ingyen van, a többinek van valamennyi díja. A felvétel opció valóban 900Ft/hó.
Az elhelyezés pedig.. szerintem nem sok olyan lakás van, ahol nincs valami polc vagy állvány a tv körül az erősítőnek egyebeknek.Nem vagyok mindenáron a boxos szolgáltatás mellett.. de nem értem miért kell ennyire elutasítani valamit, ami amúgy egyáltalán nem rossz, csak azért mert box kell hozzá.
-
Kornel
veterán
Köszönöm a sok infót, megpróbálom a leirt kalibrált beállítással, hogy mit mutat a TV, nyilván csak este.
Lehet kukacos vagyok, az SD adás minőségét elfogadnám, hogy szar, de azt, hogy nincs fehér, és szürke fátyolos a kép, azt nem.
BFI-vel minden esetben az lesz, és ezt nem csak én, hanem párom is látja.A legszebb a sport mód, ott gyakorlatilag hófehér a fehér, és eltűnik a szürke fátyol.
Normalban BFI-vel is látni a szürke fátyolt, a két cinema mód pedig gyakorlatilag használhatatlan, aki ilyennel látja a való világot, ott akkor gond van, vagy az én tv-m rossz.Nem netes vásárlás volt, MM-ban vettem személyesen.
Célom az, hogy be legyen kalibrálva, de a hófehér fehérbol nem engedek, illetve a szürke fátyol sem elfogadható nekem.
Ha nem lesz rá megoldás inkább eladom
-
salapp
addikt
Váu, az komoly méret arra nézési távra! Nekem is volt Popi A-210-em, jó volt, de a Dune Max-ot még jobban szeretem - kedvenc filmjeimet szép lassan beszerzem bluray-en, az aztán pazar tud lenni (egyedül a világító gombos táv hiányzik. Ha nem lenne egy idő után minden Logitech harmony műanyag hátulja kellemetlen fogású, akkor még mindig olyanom lenne és már az is meg lenne oldva).
Na, akkor ez már egy dilemma a javából.
Elmegyek és szoktatom majd magamat a barátomnál a mérethez.Egyébként szerény véleményem szerint nagyon szép megjelenésű az 55W809C, a megmunkálás is korrektnek tűnik, valamint az illesztések is.
Tudom, hogy sokat már nem várhatok, mert lassan elfogynak a központi szalonnál az 55-ösök is.
Bár két hónappal ezelőtthöz képest romlott az áruk, de még mindig igen jó az ár/teljesítmény arányuk.[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz salapp #32642 üzenetére
65w858c-t nezzuk 2,8-3meterrol, de amikor bekapcsolok valami animaciosat a popirol a sracaimnak, akkor siman 1,5meterre is szoktunk ulni. Ugy is teljesen rendben van a kep, ha megfelelo a forrasanyag
Szoval en arra a tavolsagra nem tartom tulzasnak az 55-oset.
A játék az nem játék!
-
-
salapp
addikt
válasz blakey #32646 üzenetére
Visszaolvastam kicsit, és Kornél fórumtárs pöttyet kukacosnak tűnik...vagy valami nem kerek azzal a konkrét készülékkel. Ha benne lennék a 14 napban webshopos rendelésnél, én a helyében lehet, hogy visszaküldeném és megpróbálnék egy másikat.
De lehet, hogy szimplán nem helyén kezeli a dolgokat.
Távolból nehéz erről (is) korrekt véleményt alkotni.Ezzel együtt, ha lesz a közeljövőben olyan fórumtárs, akinek 50W80xC van és rájött, hogy nagyobbra váltana, esetleg nekem is megírhatja majd privátban. Fontos, hogy egy éven belüli Sony központi szalonos vásárlás, hibátlan, dobozzal és akkor meg tudom még hosszabbítani a garanciát 5 évre, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Kornel #32643 üzenetére
Az itt linkelt 55W809C kalibrációs értékekeket állítsd be, elsőre pontosan úgy ahogy van és nézd meg, hogy nálad milyen, ha megvan akkor 1-2 naoig teszteld és utána válts egy másik képmódra és látni fogod, hogy melyik közelít a jóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Ugyan ezt jártam végig pár hete, én egy 65W859C-t vettem és első bekapcsoláskor megijedtem a kép láttán...
Aztán variálgattam, állítgattam, és arra jutottam, hogy a gyári "normal" üzemmod lesz a befutó.
Nekem is a sport mód tetszett anno a legjobban, de arról lebeszéltek.
Minden más üzemmódban én is láttam azt a szürke fátyolt, amiről beszélsz, de a normál volt mindközül a legnézhetőbb.
Azóta normálon van a képmód, s mikor a hálóban bekapcsolom a régi Samut (55ES7080), majd kifolyik a szemem... rá kellett jönnöm, hogy az volt rosszul beállítva, mondjuk kiemelt üzemmódba ment végig, talán ezért is volt furcsa a kevésbé élénk képvilág.
Most viszont már a Sony kép tetszik jobban... szerintem nálad is rosszul volt beállítva a plazma, és azt szoktad meg.
Az SD adás nálam annyira nem gáz, pedig nekem is digikábelem van, ráadásul 65"-on nézem.Azt még hozzáteszem, hogy a Samu egy 55ST50-es plazmát váltott, amit szintén nem tudtam nézni normál módban, mert az is szürke fátyolos volt nekem, így azt is kiemelten néztem (be is égett sajnos), így valószínűleg velem van a baj, de számomra a cinema home, pro üzemmód elfogadhatatlan...
Egyszerűen idegesít, hogy nincs fehér és élénk szín.... s aki azt mondja, hogy ha kinéz az ablakon és ugyan azt a színvilágot látja ott, mint cinema módban, az... hogy is mondjam... nehezen hiszem el![ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Tegla80
addikt
válasz salapp #32645 üzenetére
Ha maximalista lenne akkor nem 576i tv adassal tesztelne....
Irtam mar fentebb,h kisebb hd ready utan(feleg ha plazma volt)nagyobb fhd-n xarabb lesz a latvany tv musor eseten.
Az a baj a forumtarsal,(meg sok masikkal)h vett egy jo tv-t es xart nez rajta. (Jelzem,h En is xart nezek ha sima tv musor megy,de elfogadom mert ez ilyen es nem tv hiba.)
Ennyi.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
blakey
titán
válasz salapp #32645 üzenetére
A maximalizmusnak is van határa, én pl. csak a legjobbat fogadom el annál jobb már nem érdekel, illetve ha valami nem lehet jobb akkor vagy elfogadom, hogy abból az a legjobb vagy másikat választok.
2,7 m-re meg az 50" is elég illetve minden a környezetének múlik, elviseli-e a nagyobbat vagy sem. Nálam a 65" is elférne de valahogy zavarna egy akkora eszköz a nappaliban, egyszerűen sok lenne, persze ha csak mozgásra lenne használva akkor nem lenne gond.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
salapp
addikt
Köszi, úgy érzem, te is maximalista vagy, mint én, ha a képminőség a tét.
Szerintem jövő héten elviszem a barátomhoz a lézerest és kimérem, honnan nézném otthon, aztán ráküldök pár 720p anyagot. (A hazai tévézésről rohamléptekkel haladunk éppen a leszokás útján - alkalmasint híradó és Szomszédok maradt meg nosztaldzsiból), úgyhogy gagyi SD tv adások képét már annyira nem vizsgálnám rajta).
De az 50-es méret most is jó nálunk, nem erőltetném az 55-öst, ha nem lenne abnormális áron most a 50-es.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
blakey
titán
Nem vagy hozzászokva a kalibrált képhez, lehet, hogy amit szürkésnek látsz az olyan is, tesztábrákkal lehet ellenőrizni, hogy van-e fehér vagy nincs. A Cinema módot is állítani kell, hogy jó legyen.
Ha a fehér nem fehér (ennek is több árnyalata van) akkor a fehéregyensúly nem túl jó azon a tv-m.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kornel
veterán
válasz salapp #32642 üzenetére
Sajnos SD adásra pont ilyen távolságból nézve azt kell mondjam, hogy nem való.
Tegnap még egy gyengébb 10 GB-os 720p-s mkv-n is kiszúrtam a blokkosodast, úgyhogy érdemesebb távolabbra ülni ilyen anyagokhoz.blakey: természetesen figyeltem, de...
A cinema módokban alapból szürke a fehér, semmi köze a feherhez, szürke fátyol lepi el a képet. Normál módban szép fehér a fehér, persze a BFI ront rajta.Krx21: a fényerő emelésével jobb lesz a helyzet, de a fehér nem lesz fehér tőle, maximum világosabb szürke lesz.
Tényleg kalibráltatni kéne, mert vagy én vagyok vak, vagy nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Újra láttam a barátomnál az 55W809C-t és nagyon szimpatikus ez a képi világ és a processzor teljesítménye is meggyőző. Komolyan elgondolkodtam, hogy a nappaliba beújítanék egy W80C sorozatú tévét (lehet, hogy még az Astra tányért is rákötném, ha már fent maradt a tetőn, de ez nem szempont)
Azonban nálunk úgy van kialakítva a tér, hogy ha a legtávolabbra, a falra tenném a tévét, akkor az ülőgarnitúráról a szemünktől (lézeres t.mérővel) kimérve a távolság csak 2.5-2.6m lenne a képernyő síkjától.
Tekintettel arra, hogy igen sok régi, kedvelt eredeti dvd-nk van, illetve még nem tudtunk leszokni teljesen a horizon go-n keresztül a hírcsatornák nézéséről (SD adások), úgy érzem, hogy az a 140 centis képátló nekünk ide túlzó lenne, és a plazma után már látnám rajta az lcd-re jellemző, nekem zavaró jelenségeket.
Már hasít a netünk, úgyhogy minden újabb sorozatot minimum 720p-ben nézünk, a filmeket meg 1080p-ben, Dune Max előadásában, tehát azokkal talán nem lenne gond.
Néztem az 50W805C-t, de nevetséges, hogy az 55-össel azonos árban van, ha éppen van még normális kereskedőnél. Volt az már múlt évben akciózva 200 alatt is többször.Van közületek, aki ilyen közelről nézi az 55W809C-t, hasonló tartalomfogyasztás mellett és így is javasolja ezt a méretet?
Amúgy javaslatomra a barátom vett egy Dune Prime-ot és minden film, de sokszor még a sorozatok képminőségén is elalél.
Ezért én arra bíztatok minden fórumtársat, akinek birtokában van egy ilyen minőségi megjelenítő, mint az 55W80xC, hogy ne adja alább, ne görcsöljön belső lejátszókkal meg Realtek médiachipes eszközökkel, a régebbi Sigma chipes lejátszók elképesztő minőséget tudnak megmutatni ezekkel a Sony-kkal, ráadásul nem lesz idegesítő röccenés meg döcögés meg akadozás. Használtan jobb fórumokon mostanra 20-40ezer között megszerezhetők (20-tól a Popcorn A-210 mondjuk, és az is elég jó készülék)[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz _ ĐanieL™ #32636 üzenetére
Persze! Csak ne felejtsd el a box altalaban nem ingyen van!
Es ha olyat akarsz ami fel is tud venni akkor az is koltseg!
Ezeket a tv mind alapbol tudja!
Tudsz csatornat szerkeszteni pc-n peldaul?
Semmi elonyt nem tudsz felhozni a box oldalan!
Van aki elhelyezni se tudja mert a falon van a tv!
A rapszodikusan mukodo Iptv-rol ami fugg a net savszeltol ne is beszeljunk![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Kornel #32637 üzenetére
Nem figyelted amiket korábban írtam, csak úgy bekapcsilni a BFI-t nem egészséges, azért szürke, mert a Normál mód nem a legjobb ehhez, Egyéni vagy valamelyik Cinema mód a megfelelő és kalibrációval a fehér fehér marad.
-
Jim-X
őstag
válasz Kornel #32615 üzenetére
Szia!
En Spanyolorszagban elek a csaladommal es a Movistar halozatat hasznaljuk. Nagyreszt BabyTV megy a gyerkocok miatt, ami nem HD csatorna, de nagyon szep kepe van! A youtube videok amit a sracok neznek szuper jok. A Popi A410 medialejatszon szoktuk nezni az animacios filmeket, meg ritkan mozizunk az asszonnyal (tudom, asszonyel ) de azok leugranak a kepernyorol...
A játék az nem játék!
-
Kornel
veterán
Még szórakoztam ma egy kicsit, a szürke fátyol okát keresendően.
Sport képmodnál nem jelentkezik.
Normált már beállítottam BFI-vel, 2-esen van, de ott is látszik emiatt.
Ahogy nézem, ha BFI be van kapcsolva, szürke fátyolba borul a kép.
Egyszerűen nincs fehér, minden szürke.
Kalibrálassal lehet ezen segíteni?
Pedig mozgasban nagyon jó, nélküle annyira nem. -
blakey
titán
válasz Kornel #32626 üzenetére
A jelminőség a fontosabb tényező, a jelszint (jelerősség) lehet 60% is, azzal is tökéletesen megy minden.
-
LógaGéza
veterán
válasz Kornel #32626 üzenetére
Olyan 80/78 között volt, mikor elkezdtem a mérést, a TV akkor is 100/100-at mutatott, és mikor letekertem 60/60 köré, a TV-n továbbra se változott az érték Ugyebár a műszeren jelszint és tilt van, a TV-n... Na az nem tudom pontosan mi alapján mér
Nekem jó ismerősöm egy helyi kiépítő srác, és tőle kértem kölcsön. Lehet ha bemennél egy olyan helyre ahol foglalkoznak ilyennel, egy kis győzködés vagy letét után adnak egyet kölcsön - vagy ha lejössz Békésbe, én is odaadom egy délutánra
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Kornel #32623 üzenetére
Nemrég kellett egy helyen rendberaknom egy hálózatot. Bejön a jel az emeleten, 6 fele osztás, földszinten is osztás, stb... A helyzetet bonyolította, hogy még egy RasPi is bekerült a hálózatba, amihez egy - mint utólag kiderült - jelre elég kényes tunert sikerült szerválni.
Bekerült egy erősítő, és még rosszabb volt a helyzet, mint előtte, a tizen x muxból csak 3-at fogott a Pi.
Annyi volt a szerencsém, hogy sikerült egy jelszintmérőt szereznem, rákötöttem egy végpont helyére, és az erősítő tekergetésével belőttem 60/60-hoz legközelebb. Ha feljebb mentem, akkor már nem fogott egy pár muxot a Pi, itt tökéletesen megy minden és mindenhol.
Egy szó mint száz, digitálisnál nagyon nem mindegy, hogy mekkora a jelszint. Ha kevés az se jó, ha sok az se...
Jó kisérletezést"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
blakey
titán
válasz Kornel #32621 üzenetére
Nem, a szabályozható műholdashoz van, sima egyszerű kábeltévéhez való csillapító kéne, -3 vagy -6 dB, de ez nem biztos, viszont kezdésnek az a jó esetleg egy aszimmetrikus osztó egyik ága 2 dB-t csillapít a másik meg 8-at és a használaton kívüli részt meg le lehetne zárni.
-
blakey
titán
válasz Kornel #32619 üzenetére
Telekomot (IPTV-t) szerintem felejtsd el. A kábeles nyilván jó lehet. Ilyen egy csillapító de elviekben a szolgáltató is tud adni. -3, -6, -9, -12 dB stb, nyilván a legkisebbel kéne kezdeni és úgy haladni a jobb eredmény felé viszont a splitterekben is van csillapító. Itt sokminden kapható, pl. splitterek is, de kábel is van illetve csatlakozó is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Kornel #32617 üzenetére
A jelszíntet lejjebb lehet venni, esetleg csillapítót beszerelni. A lakásban lévő koax hálózatot kiegyenlíteni, mindenhova azonos jelerősség jusson, így sokat javulhat a jel minősége. A modem a nethez és telefonhoz van, de tudtommal Diginél nem minden esetben van ilyen, gondolom nálad sincs.
Egyébként nem csoda, hogy évek óta kerülöm azt a szolgáltatót, hiába olcsó ha ilyen dolgokkal sem foglalkoznak, velem több napig foglalkoztak (UPC) míg közősen megoldottuk a problémát és néhány héttel később vissza is hívtak, hogy rendben van-e minden.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
-
blakey
titán
válasz Kornel #32615 üzenetére
Nem feltétlenül, ha nem megfelelő az osztás vagy túl erős a jel akkor úgyanúgy blokkosodás, kockásodás tapasztalható ráadásul minden frekin más lehet a jel minősége (ez a fontos), azt kell megnézni, hogy ahol rossz ott mit mutat illetve ha lenne modemed akkor az értékekből sokmindent ki lehetne olvasni.
Nálam a jelszint 80% környékén mozog viszont a jel minősége minden frekvencián 100% és minden végponton, még a legtávolabbin is.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz István bácsi #32613 üzenetére
A kábelezés vagy szolgáltatói hiba.
-
kets520
tag
tudom picit butaság tudom de létezik olyan lejátszó alkalmazás 808 ra mi 4:3 tartalmat szét nyúlt 16:9 be
( Pendrive-ról ) -
teo77
őstag
Sziasztok!
"Átváltoztatható" valahogy a Bravia teljes értékű androidos rendszerű tv-vé?
Még a Chrome - ot sem kínálja fel a Play, ha rákeresek.
Köszönöm szépen!Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
Imi1981
veterán
válasz Kornel #32608 üzenetére
Na hát ez az ! 43 ról váltottál 55 colra és plazmáról lcd-re . Eleve 43 colon szebbnek látszik az sd meg ahogy olvasom plazmán is eleve szebb így nem csodálkozom ha csúnyának látod . Azért 55 colra az sd már nem való , Nekem 48 colos van de mondom 3.5-4 méterről nézhető ,neked is minimum ekkora távolság kéne . De 3.5-4 méter távolságból se szép csak nézhető !
De persze ha tudod nézd meg másnál mert lehet rosszabb mint képzelem és más baj is van . -
blakey
titán
válasz K Norbi #32605 üzenetére
Most nincs Samsungom és azzal nem megy semmire ha nálam jó mivel nem ua. a készülék és a szolgáltató sem az. Nála kell megoldást találni.
-
Imi1981
veterán
válasz Kornel #32601 üzenetére
Ha onnan is ennyire borzalmas (3 m ) akkor tényleg valami gáz lehet .Ma néztem comedi centralon az így jártam anyátokkal című sorozatot na az nálam is borzalmas volt 4 méterről is ,de a legtöbb sd nézhető ( bár ritkán szoktam mert inkább a hd adásokat nézem ) .Amúgy mekkora képátlójú volt a régi tévéd és mekkora az új ?
K Norbi
Hát igen sd adást nem érdemes 3- 3.5 méternél közelebbről nézni mert úgyis elmegy a kedved tőle . Minél messzebb annál jobb .
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz blakey #32602 üzenetére
Ha neked jó hétvégén valamikor, akkor elmennek érted, meg vissza is vinnélek akár, legalább lenne valaki, aki látott már ilyet, és kiszúrnád, ha tényleg valami hiba van.
DIGI nem tud és nem hajlandó háromszoros árnyékolásu kábelre cserélni a jelenlegi takolt szar kábelüket, ugyanúgy gagyi kábellel húznák max. át.
Nem tudom mi lenne a következő lépés. -
blakey
titán
válasz Kornel #32598 üzenetére
Majdnem, W75C, egyébként igen, ua. Kábelt is tudnék szerelni (van eszközöm hozzá) ha arról lenne szó, de messze vagyunk egymástól és talán hétvégenként tudnánk megoldani a talit.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest