- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz Kornel #33191 üzenetére
Nekem is holnapra maradt a második egyeztetés. Telefonon már elismerték a hibát, felajánlották a csereutalványt. Ha gyorsan megy, nekem jó lesz árában egy 50W805C is. Neten rendelem. Ha az is vacak látószögű panellel van, akkor sztem vissza a boltba (14 napos elállás) és pénz vissza, és részemről ennyi az lcd tévés próbálkozásoknak egy évig biztos. Aztán majd meglátom, milyen ez az XE85 széria.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz Kornel #33189 üzenetére
Fogyasztó joga: javítás->csere -> pénzvisszafizetés.
Ha nem javítható és nincs helyettesítő termék (fő paraméterek: méret, BFI, android, VA panel), akkor vagy odaadják az aktuálisan elérhető olyan terméket, amiben ezek megvannak (55XE85), vagy felajánlanak valamit, amit elfogadsz, vagy nem fogadod el és pénz vissza.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz salapp #33187 üzenetére
Parancsolj csak neked csak most!
(#33185) Kornel
A 22 millás sonyhoz képest ami egy lakás ára ezek nagyszerű árak.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Már előrendelhető az A1 OLED .
55" cca: 1.4 misi
65" cca: 1.9 misi meg egy pici.Kint van az összes új modell ára:
55XE85 430k indulóval nem drága egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz Kornel #33182 üzenetére
De, ennyiről van sző, nincs W80C-s tv IPS panellel, csak VA van. MVA és PVA között nincs olyan nagy különbség, hogy értékelhető legyen, persze feltételezve, hogy "jó" gyártótól származik. Gyengébb beszállító esetén szinte mindegy a panel típusa ha gyengébb. Szerintem akinek egyértelműen gyengébb panellel szerelt tv-je van az bizony jelezze a gyártó felé, hogy valami nem az igazi és nem elégedett a termékkel.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Kornel #33177 üzenetére
Nyilván, de @salapp nem olyanra gondol hanem ahogy az LG határozza meg, ott minden készülékről lehet tudni, hogy milyen panel került bele, van egy szám-betűsor kombináció amiből pontosan tudható, igaz, az LG rengeteg panelt haaznál és az IPS mellett VA-t is alkalmaz egy adott modellen belül, azért Sony annyire sokféle panelt nem alkalmaz és egy MVA/PVA különbség nem akkora eltérés, hogy ezt bárhol jelezze a vásárló felé, nagyon sok múlik a gyártón/beszállítón is, tehát két azonos méretű és típusú tv akár eltérő panellel szerelt is lehet ettől még az általános specifikációnak megfelelnek míg LG-nél azonos méreten belül különböző panelek is szerepelhetnek, azért az sokkal bosszantóbb dolog ha nincs tisztában a vevő.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
salapp
addikt
válasz Kornel #33179 üzenetére
Az a gáz, hogy a 2016-os szériában fél milla alatt nagyjából a kétharmada elég defektes, már paramétereit tekintve is.
Idén meg horror áron lesz, ami VA+BFI+SAT tuner+android kombit kínál.Hát ja, az 55W809C is 430-on nyitott 2015-ben, 2016-ban még szintén 300 volt. Pecet ciki.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz salapp #33176 üzenetére
Mivel VA panelekről van szó így szerintem nincs számozva, jelőlve, mint pl. az LG-nél, valószínűleg csak úgy derülhet ki a panel altípusa ha ismerjük a pixelstruktúrát és közelről megnézzük vagy a panelen a matricát valahogy megkeressük. A termékek megnevezésében nem nagyon találok semmilyen furcsa számozást, de hátha valaki tud ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz blakey #33174 üzenetére
Van itt esetleg egy sony szervízes, aki tájékozottabb a nagy átlagnál és esetleg tudja, a gyári számban mi utal arra, hogy normális látószöggel megáldott panel van-e a készülékben? Nem kéne feleslegesen kibontani sem, ha a szám nem stimmel, mehetne vissza rögtön és rendelhetné az ember a kövit.
Kornel: Én szégyellném magam a Sony helyében, hogy ilyen gagyi paneleket is belevágok néha a felső kategóriás tévéimbe.
[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
Valakinek ötlet #33161
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
blakey
titán
válasz salapp #33172 üzenetére
Csakhogy mégsem gyengébb ugyanis nagyon sok tartalék van bennük szinte biztos, hogy valamrlyiknél rossz adat szerepel.
-
blakey
titán
válasz K Norbi #33170 üzenetére
Az A-MVA (AUO) a VA panelek csoportjába tartozik, itt található az MVA, P-MVA, S-MVA, PVA. S-PVA, ASV, PSA. Az MVA panelek a gyengébb típusok.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz K Norbi #33170 üzenetére
És már csak egy oldal kéne, ahol a gyári szám alapján be lehet azonosítani, hogy az ember fiának tévéjében melyik kakukkol.
Durva, hogy a linkjeid alapján az 50-es VA lényegesen gyengébb fényerőben, mint az 55-ös AMVA...
ezt találtam:
AMVA Advantages
AMVA panels attempt to fix the problems of earlier technologies, including color washout and color distortion, by utilizing more domains than standard MVA panels. This technology produces extremely high contrast ratios, which makes for a more comfortable viewing by the user, and can be easier on the eyes. AMVA panels have extremely deep black color depth. In addition, power consumption is often lower because of the backlight module and high cell transmittance, which lowers the number of LEDs used.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Peat76
őstag
válasz Tegla80 #33163 üzenetére
Minden sync funkció mindkét eszközön engedélyezve, a régi PS4-en gond nélkül ment, tesómnál is megy, hát komolyan mondom nem értem mi a gond, próbáltam másik Hdmi bemeneten a tv-n, PS gyári kábelével próbáltam! Ez megfogott, se 5.1-el se a 6.0-val ugyanaz, tehát nem szoftveres dolog, mi a mogyoró lehet a gond? Hogy szépen fogalmazzunk!
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Fricc
tag
Köszönöm szépen a választ! Esetleg ha van időd nagyon röviden le tudnád írni hogy miért? Olvastam pár reviewt róla de erre a részre leginkább csak említés szinten térnek ki, van ahol azt írják tud 120at van ahol azt h 60hz es a panelja, nem értem hogy lehet egy ennyire egzakt témát így megkavarni... A specifikációban 120hz szerepel, akkor nem értem miért
Csak ha van időd, és köszönöm szépen! -
Peat76
őstag
Nem bírom működésre bírni a Bravia sync-et, PS4 Pro és KD55X8509, mi lehet a gond? Ha megőrülök és minden variációt kipróbáltam de akkor sem látja a tv a Ps4 Pro-t? Ötlet?
-
Bzzz
senior tag
válasz Digidroid #33129 üzenetére
Szia . köszi.Kiprobaltam,sajnos nem segített.Remelem a frissites megoldja.
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Fricc
tag
Sziasztok!
Van egy Sony kdl-32w650a tv-m, hdmi n a laptopra kötve, játékra is használom, és szeretném 120hz re állítani, de a driver nem ajánlja fel max a 60hz et. Lehetséges magasabb frekvencián használni?Köszi szépen!
-
air
nagyúr
-
katalizator
újonc
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a WD757-ben (49-es méret) VA vagy IPS panel van?
Köszi előre is! -
Dealer20
tag
Utóbbi időkben egyre többet azt tapasztalom a (43w807c) ha kikapcsolt állapotban Telefonról küldök rá valami tartalmat Youtube alkalmazásból akkor az elején piros led villog 5x,és nem kapcsol be automatikusan,távirányítóval bekapcsol de viszont az elejeiétől indul a boot folyamat.
-
blakey
titán
válasz Blaise #33153 üzenetére
Tudod frissíteni, magasabb számú verzióval jön ki, nekem is fent van az előző, meglátjuk mit javítanak.
-
Blaise
veterán
Az Android Marshmallow frissítése április 19-én folytatódik (W75C, W80C, W85C, S80C, S85C, X80C, X83C, X85C, X90C, X91C, X93C, X94C, SD85, XD85, XD93 és XD94 sorozat) – 2017. április 14.
-
Piosza
csendes tag
Szervusztok!
3D-s szemüveget (aktív) szeretnék venni a Sony KDL-50W807C típusú tv-hez, de a sony szemüveg meglehetősen drága.
Személyes tapasztalatotok alapján melyik gyártó, melyik típusszámú szemüvege passzol a fenti tv-hez, melyik közülük a legjobb, mennyiért és hol lehet megkapni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv
Piosza[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A "MyTelenor Otthon"ba van HBO Go, ha van HBO előfizud akkor megnézhetnéd, hátha működik.
[ Szerkesztve ]
-
delig
tag
Sziasztok!
Erre valaki esetleg tudja a megoldást?
Sony W808C-n HBO GO legújabb verziója. A hálózattal minden rendben van!
Előre is köszi!
-
-
Predikative
tag
Üdv mindenkinek
Tv vásárlás előtt állok, de sajnos amit kinéztem típus a napokban került le a boltok polcairól (W756c). A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlanátok helyette 50" méretben? A felhasználás főképpen filmezés számítógépről HDMI-n keresztül, YouTube és esetleg ritkábban játék. Az Android menüt boltban ki tudtam próbálni és nagyon tetszett szóval maradnék annál. A válszt előre is köszönöm. Üdv Mindenkinek -
Bzzz
senior tag
válasz blakey #33125 üzenetére
Szia.Vegigneztem.Sajnos kep meretenek modositasat nem lehet állítani,mint a többi jelforrasnal(action menüre feljön egy kép uzemmod,de ott olyat nem lehet).Marad ilyen levágott,elnyujtott ez van ....
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
blakey
titán
HDMI beállításainál illetve ha ott nincs mivel tükrözés vagy egyéb forrás akkor a képarányokkal tudsz játszadozni.
-
Bzzz
senior tag
-
-igu-
addikt
Sziasztok,
csatlakozom én is a klubhoz egy KDL49WD758-cal.
Ha lesznek kérdéseim, már tudom, hova kell jönnöm velük.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
blakey
titán
Kapcsold ki a tv-n a túlpásztázást, Sonynál levágás nélküli, stb a neve, hirtelen nem emlékszem.
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok.Nekem kdl 43 W755C-m van es nem pattog.Viszont azt vettem eszre,ha Smart view-val jelenitek meg kepeket videókat a telefonomrol(samsung s6) akkor a felbontas torzul és le is vág a képből amint átkerül a tv-re. Azt vágom,hogy a tv "csak"full Hd-s és a telefon qHD-s de attól meg átküldve a tv-re ezt szerintem a tv-nek at kéne a saját felbontasara optimalizálnia szerintem. Kiprobaltam egy hotel regebbi samu tv-jen(sajnos a tipust nem jegyeztem meg) de az 32 colos volt es ott nem volt torzulas.Lehet hogy valamit a tv-n be kéne állítani? Ti mi tapasztaltok, valakinél hasonló gondok?
[ Szerkesztve ]
-
KhazadDum
újonc
Sziasztok!
Ezen a TV-n gondolkodok, nektek mi a véleményetek róla?
Sony 49WD755 LED okos televízió, 123 cm, Full HD, Wi-FiFő cél HD filmek nézése pc-ről, valamint PS4-ezés.
Tudtok mondani valamit a képfrissítésről, FPS játékok miatt fontos lenne, és nincs ilyen irányú tapasztalatom. Akinek vane setleg megosztaná velem?
Nem gyanúsan olcsó egyébként szerintetek?
http://www.argep.hu/product_2436980.htmlKöszi a segítséget előre is.
-
Ablakos
őstag
válasz DoItYourself #33113 üzenetére
A legújabb firm. van a tv-n. Még bepróbálkozom vezetékkel, hátha azzal jobb lesz.
-
blakey
titán
válasz Ablakos #33110 üzenetére
SPMC-t próbáld vagy egyéb lejátszó progit, pl. Archos player. Plex is jó lehet. A hardware bírja de egy médialejátszó sokkal jobb élményt nyűjt mivel több formátummal kompatibilis.
-
Ablakos
őstag
KDL 55w755c próbáltam wifi-n keresztül egy 14GB-os 1080 DTS filmet lejátszani. (KODI 17.1 apk) Élvezhetetlen, szakadozik. Popcorn Vten lejátszó ugyanarra az anyagra mozi élményt ad wifi-n keresztül. Ezek szerint erre már nem alkalmas a tv hardware vagy plex esetleg jobb lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Digidroid
aktív tag
-
Digidroid
aktív tag
válasz K Norbi #33102 üzenetére
Küldöm-küldöm, csak éjjel 3-kor került rögzítésre, és még meg is kellett vágni.
Ami a lényeg ez a hanganyag egy tizenöt perces felvételből lett összevágva:
kitt-katt
Ami még érdekes lehet kikapcsolás után 5 perccel kezdett kattogni, és mint ahogy a hanghullámból látható nagyjából 40 másodperces időközönként kattant egyet.Ui: A fürdőből beszűrődő hangokért elnézést kérek..
-
blakey
titán
válasz K Norbi #33100 üzenetére
Alapjáraton nem kéne semmilyen hangot hallani, de sok készülék van és akár 1mm illesztési eltérés is okozhatja a jelenséget, én sem hallok semmit egyik készülékemen sem, de volt olyan ahol enyhe hőtágulási pattogás volt érzékelhető és mindez márkafüggetlen, ha zavaró akkor valahogyan tenni kell ellene akár szervizeléssel is. Nem kell ennyire szélsőségesen felfogni a dolgokat, lehet, hogy átviszed a tv-t egy násik szobába illetve másik álványra vagy netán a falra teszed és máris pattog az egész készülék, leginkább annak kell örülni, hogy nem a relé kattog, mert az ugye komoly hibára utal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sivga Que Kábel!
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest