- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balhmm
tag
Sziasztok!
Ezek között van eltérés a kinézeten kívül?
XD8005 / XD8077 / XD8088 / XD8099
-
Keitaro
addikt
válasz
Khaosz55 #28682 üzenetére
A Motionflow motor frissítésbeli különbségét szvsz sosem fogod észrevenni. Csak akkor van értelme ha bekapcsolod, hogy készítsen köztes képkockákat a TV, amitől kicsit folyékonyabb lesz a megjelenítés, de szappanoperás feelinget ad neki. A lényeg, hogy a fizikai képfrissítés, ahány képkockát valóban képes megjeleníteni a panel, az ugyanannyi. Az én régebbi 805B-m pl 400Hz-es, de láttam már 800-ast is élőben, biztos van, aki lát bármi különbséget is, de az nem én vagyok...
Mondjuk nekem a Sony papírom azt írja a 700-as széria 50Hz-es ha a saját felületét használod, míg a 800-as 100Hz-es.
-
Keitaro
addikt
Igazából az esetek nagy részében elég a Full HD, és lesz még 720p-s tartalom is rajta (ha időmilliomos leszek, be akarok pótolni néhány PS3-as játékot), ezért fontos az upscale, de abban mindkét Sony TV nagyon jó.
Hogy miért érdekes a 4K? (legalábbis nekem) Egyrészt a Netflix pl. látható különbséget hoz, ami persze főleg annak köszönhető, hogy az 1080p-s streamjük elég alacsony bitrátás. Másrészt egy PS4 Pro-t is rákötnék néha, amin egyre több játék megy 4K-ban, akár HDR-rel is, még ha utóbbira ez a TV még kevéske is sajnos. De bevallom hajt a kíváncsiság. Mondjuk mióta elfogyott a 8005 a Soncity-ben (200k volt, nem 250 mint mindenhol máshol), azóta hajlok egy kicsit a 805 felé, de attól még szívesen kipróbálnék otthoni környezetben egy 8005-öst.
Ezért kérdeztem nincs-e valakinek tapasztalata vele, mert ha pl. kiderülne, hogy ezen a felbontáson marha lassú a rendszere, könnyebb lenne elfelejtenem.
-
Khaosz55
addikt
Akkor a SONY KDL55W808CBAEP - 240K jó vétel ? Nem gyengébb a kép 2D-ben mint 756 esetében?
Mert akkor reggel megegyek megvenni. -
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Múlt pénteken sikerült akciósan beszerezni egy Sony Bravia KDL-43W756-ot. Nagyon tetszik a tv, de még csak tapasztalgatok. A kérdésem az lenne, hogy milyen programmal tudnám a legegyszerübben, a filmeket lejátszani USB-ről (pen-drive vagy HDD) illetve, PC-n ha megosztok filmet azt lejátszani. A Kodit "nézegettem" neten de ennél egyszerűbbet keresek.
VLC-t tettem fel, azzal most be tudom tallózni az USB-n lévő tartalmat. Mást még nem raktam rá. Legfrissebb rendszer van rajta (kunyerálta a rendszerfrissítést, engedtem neki)
A segítséget előre is köszönöm
-
Khaosz55
addikt
Nos tehát a Sony Bravia KDL-55W756C vagy 755C-t néztem ki. Ez 250K-ért van szinte mindenhol.
Az euronics-ban most a SONY KDL55W808CBAEP - 240K. 3D-vel tud többet ami nem is kell de még olcsóbb is.
SONY KD55XD7005BAEP UHD meg 250K gondolom, még midig W755 vagy756 vagy a W808 az ajánlott ezért az árért. -
NNN
csendes tag
válasz
blakey #28661 üzenetére
Pontosan! Csak bizonyos mmben volt dupla akció( alapbol volt pár napos Sony akció, aztán jött a másik: a minnel nagyobb " annál nagyobb kedvezmény, ezt a 2őt összevonták, tehát az akciós árat akciózták, dunaplazaban pl így volt, Szegeden nem) Nagy szerencsém volt...konkrétan venni mentem a szegedi mmbe...ekkor már hetek óta olvastam ezt a fórumot, megnéztem a kiszemelt tv-t 195volt akcióban,mondom oké sétálok rá egyet elszívok egy cigit,s megveszem...amíg kimentem ránéztem a fórumra és akkor posztolta ki valaki a fotót,hogy dunaplazaban dupla akció van,azonnal felhívtam őket, hogy ez valós-e, az volt. Még próbáltam alkudni a szegediben, hogy ha odaadják max 5el drágábban mint a pesti mm (160ért) akkor elviszem, ha nem, akkor nem. Természetesen nem adták oda, így másnap felmentem Pestre és megvettem 155ért 😄 Szegedi mm meg bekaphatja 😄 Ezért ennek a fórumnak és annak aki postolta a képet nagyon hálás vagyok!🙂
-
válasz
Keitaro #28668 üzenetére
Most ezen 4K-s, és egy Sony KDL-43W807CSAEP között filózom
Mi szol neked az egyik es a masik oldal mellett?
(Full HD-s "csak", de abból az egyik legjobb).
ezzel maximalisan egyet ertek. A 4k-t viszont nem ertem. Nincs 4k forras, gyakorlatilag amit nezni fogsz rajt, annak a 99%-a szoftveresen kutymaszolt anyag lesz. Fizikailag 4 k felbontasu anyag tulajdonkeppen nincs. A demo anyagokat es 20-30 db bd filmet leszamitva.
-
Joshi
titán
válasz
Keitaro #28668 üzenetére
Itt megtalálsz minden infót, a 43"-os X800D VA paneles, de én nem látok a listában 43"-os XD8005B készüléket csak 8305-öt ami IPS. Szinte biztos hogy IPS lesz az XD8005B.
ui.: én 43"-os méretben biztosan nem vennék 4K-t, a 43W80x-as tökéletes választás.
-
Keitaro
addikt
Hello!
Nem tudjátok véletlenül, az itthoni Sony KD-43XD8005B tényleg ugyanaz, mint az amcsiknál az X800D?
Papíron igen, de a Sony brossúrában a 8005B-t 50Hz-esnek írja (az X800D 60-as, lehet, hogy külső forrásról ez is az?) és odakint a 43 colos változat VA paneles, míg felette IPS van, alacsonyabb kontraszttal, viszont nem kapható három méretben, mint itthon. Nagy a káosz. Esetleg van valakinek ilyenje? (Ha igen, tapasztalatokat is szívesen vennék.)Mióta egy KDL-55W805B van a nappaliban, azóta én rájöttem, hogy szeretem a VA paneleket.
Most ezen 4K-s, és egy Sony KDL-43W807CSAEP között filózom (Full HD-s "csak", de abból az egyik legjobb). Egy ideig a Samsung 6400-es széria is foglalkoztatott, de a legtöbb helyen azt láttam, hogy az upscalere annak nem a legjobb, márpedig az idő nagy részében nem 4K-s tartalom menne egyelőre rajta.
Mennyire használható egyébként az Android TV? Többen is írtátok, hogy képes belassulni, de én túl sok mindenre nem használnám (kb. fusson rajta rendes sebességgel a Netflix, a YouTube és ha van, akkor a Crunchyroll, talán végre használnám az accomat). A mostani TV-mnek katasztrofálisan lassú az okos része, ha tehetném kikapcsolnám, mert ezer évig bootol miatta, gondolom ennél csak jobb lehet.
-
kkovi
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Sony KD-49XD7005 TV-m van, de feltehetően a többinél is azonos a beállítás.
A kérdésem: hol lehet állítani a tv-n a megjelenenített tv adás méretét, 2-3%-al kellene kisebbnek lennie, hogy pl. a műsorszóró logója a bal felső sarokban, ill. a jobb alsó sarokban lévő információ is látszódjon.
Köszönettel.. -
DirtyFREE
tag
válasz
blakey #28661 üzenetére
Köszi a választ!
Én jelenleg úgy döntöttem,hogy megvárom most már hátha lesz valamikor 50"akcióban.
Igen már én is teljesen ráforogtam,hogy ha már veszek akkor ne 43" legyen hanem 50,és az legyen elég
x évig.
Sajnos a kinti (N.o) MM-ben se lettem lenyűgözve az akcióktól.
Szórták kifele a sok bent ragadt D-s szériátTaláltam egy hirdetést ,ami nem tűnik rossznak valaki vélemény!?
-
HagaNRG
őstag
válasz
stewe780 #28642 üzenetére
"Ettől nagyobb?? Nekem még ez is maga a valódi mozi!"
43". Ismerem az élményt. Hasonlót éltem át annak idején az 55cm-es CRT-ről a 28"-as Thomson 16:9-re váltva, majd arról 32"-re, onnan pedig jött a 42", fél évre rá pedig 50" plazma.
Mindig, mindegyik TV-nél megvolt az Úr Isten, ez mekkora mozis kép feeling.Mostanra már viszont beláttam, hogy nincs is olyan messze az Avatarban látott egész falat betöltő képméret...
Csak egy példa...
55" vs 75" TV-k. Mikor a múltkor egy boltban megláttam egy bedobozolt 75" LG OLED tetjén az 55"-ös TV-t, hirtelen ezt hittem, hogy egy sima 32"-es LCD az. Ekkor ütött be nekem, hogy a következőnek ilyennek kell lennie
-
Mate
nagyúr
válasz
blakey #28655 üzenetére
Plex, youtube és twitch. Újraindítani átlag hetente szoktam. Pár napja visszaálltam gyári beállításokra.
Tegnap tv módba indult, átléptem home menüre és ment tovább a tv hangja. Elindítottam a plex-et, youtube-ot és ment tovább. Csak újraindítás segített. Ilyet mondjuk csak most csinált, korábban a menüben max. 10-20 másodpercig ment.
Viszont sokszor lassan tölti be a menüt, lassan nyit meg egy alkalmazást stb. Nem tudom mi az oka.
-
blakey
titán
Ugyanaz a rendszer az új modelleken is. Az akadás több okból is előfordulhat, egyik, hogy ritkán indítod újra a készüléket vagy még meg sem tetted, esetleg olyan alkalmazás, funkció van bekapcsolva ami az akadást okozza. Milyen akadásaid vannak? Én megjelenítőként használom illetve YT és rögzítés de nem tapasztalok akadást, 1,5-2 hetente újraindítom a készüléket.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- iOS alkalmazások
- Notebook hibák
- Bestbuy játékok
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest