Hirdetés
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Visszahozta a sírból a G-Drive márkanevet a Western Digital
- Komplex intelligencia a Gemini 3.1 Pro fókuszában
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kicsit elnéztem. Az a 6-os venti igazából 7-es, de nem lényeges.
Az viszont igen, hogy BIOS-t frissítettem v2.7-re és a >=2.5 verziósak tartalmaznak egy beépített védelmet. Ha átlépi a proci a 125W TDP értéket, akkor a hőmérséklet 255C-ra vált és életbe lép a throttling. Sikerült belefutnom. Sajnos nem a VRM hőmérsékletét méri gondolom, de védi ezzel gyakorlatilag. Vissza is kellett vennem 3780MHz-re a sebességet.A VRM alatt fogva az alaplapot eléggé forró a cucc, de nem éget. Persze azért nem fognám perceken keresztül, de nem is kell elkapnom a kezem. Ez nem tudom elég hűtés-e így akkor neki. Most ki van pakolva az asztalra a lap és a venti rá van csak téve a csatlakozókra és a VRM bordára. Pontosan a lapra merőlegesen fújja a levegőt.
HWiNFO64-el monitorozva az értékeket észrevettem, hogy van egy plusz hőmérséklet érték a gyári program/bios értékekhez képest. Auxiliary néven hozza. Ez átlagban 42C körüli értéket mutat teljes terhelésen. Illetve még van egy T1/D1, de ez szerintem a ventin lévő érzékelő lehet. Mert hogy kilóg valami szenzor belőle.
Eddig a v2.4 BIOS-t használtam, abban nincs TDP átlépés védelem, de jó volna visszatenni, mert azzal a 4GHz-et throttling nélkül használhattam. Gondolom az, hogy átlépem a 125W TDP értéket még nem probléma önmagában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Akvarisztika
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 855 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest