Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Blaze71 #12278 üzenetére

    Igen, ez szinte biztosan az nF4 hibája volt. Alapból is képes rá (tehát MS féle driverrel), de akkor meglehetősen ritkán fordul elő. Az nV féle driverrel viszont a kockázat eléri a kritikus szintet, minél több eszközt kötsz a lapra, annál veszélyesebbé válik. Olyan előfordult már többször is, hogy hw hibát driverrel javítottak (pl a P5 FDIV bug javítva lett procidriver és BIOS szinten is), de az nV inkább még rátett egy lapáttal. (A hat adatvesztésemből öt következett be az nF4 és driverei miatt, a hatodikat egy hibás SATA kábel okozta. De ez sem volt ilyen egyszerű. Hibás kábel miatt történtek érdekes dolgok Via chipsetes lapjaimban is, de adatvesztés ott mégsem következett be.)

    És ezek a hibák bizony a legelső nFos óta benne vannak az MCP-ben, kijavítva sosem lettek. Szóval akár most is előfordulhat a legújabb nFos-okkal is.

    Arról nem is beszélve, hogy az nF lemezalrendszere meglehetősen tohonya. Az nF4 A64 3500+ kombó érezhetően lassabban reagált mindenféle lemezes kérésre, mint a 686B Duron 750 társaság.

Új hozzászólás Aktív témák