Új hozzászólás Aktív témák
-
cowboy_bebop
őstag
Ez a CF szerintem sem frankó amikor fél évente jönnek ki az újabb VGA-k.
Oliverda: nem én találtam ki, egy picit feljebb már belinkeltem.3. oldal
Egyszerű matek. Ha a PCIe2 8x "X" mennyiségű adat-nak csak a 93%-át engedi át, akkor a várhatóan másfélszer gyorsabb rv770 1.5X-nyi adatából habár mennyiségileg ugyanannyit, de ez %-ban már kevesebb lesz.
-
TomBoy1986
veterán
Nem veszel figyelembe két dolgot, immár sokadszor:
1. Nem kell egyszerre kipengetni a 80K-t pl. 2db 3870-esért, hanem a kettő között eltelhet akár fél év is (na ekkor jön az, hogy vegyen RV770-et, gondolom), csakhogy:
2. Ha vesz még egyet, akkor nem kell bíbelődni az eladással, amin az ember szinte mindig bukik, ha már az új GPU-s szörnyeteg a láthatáron van, mert mindenki azt akar; vagy ha mégsem, akkor semmi pénzért szeretne hozzájutni az előző generációs kártyához (RV670 jelen esetben).És egy 3.:
Valószínűleg a 3870-es nem csak a 3850-nel tud majd együttműködni. -
cuko#
tag
Hmm, szerintem a feszek miatt inkább mégis az s2h-t veszem - beleolvastam a topikjába is, és nem dicsérik a sima s2-t.
Viszont az új lapokat már nem várom meg, szerintem még egy jó darabig (minimum 1 év) nem fogják rendesen kihasználni a játékok a 4 magot (nem használnám ki az am2+-t), utána is erősebb vga kellene hozzá, de ezt a gépemet nem fogom így fejleszteni, jó lesz ez így még nekem két évig biztosan szerintem.
A hang pedig elég sz*r a mostani giga ds3p lapomban is, ha jobb minőséget akarok lehet jobban járnék egy hangkártyával. /: Amúgy nem htpc lesz, csak mini gép régebbi játékokra (cod, oblivion), meg netre.köszi a segítséget
-
Antimatrix
senior tag
A J& W videokártyákat hoztam eddig semmi gond nem volt velűk
doboz semmi csicsa
belűl csak a szükségesek drivercd + kábel
a kártya piros nyák és nagy bordás+ ventis viszonylag halk hűtés 7300Gt & 7600Gt irokaz alaplaopkat most kedzték el forgalmazni
az áruk nagyon jó mert alatta van mindennek de ez a közvetlen gyártói beszerzésnak köszönhető - ha az importőrtől veszed - és nem a minőség rovására megy -
törölt tag
-
TomBoy1986
veterán
Én kedvelem az ASRock lapokat, de a jelen körülmények között alsókategóriásak. Nekem is volt egy db, s nagyon meg voltam vele elégedve, miután kiölték belőle az energiatakarékosságot még stabil is volt.
Viszont elég sok VGA és MEM kompatibilitási hibája van - legalábbis a 4CoreDual-VSTA sorozat válogatós, bár erre is találtak megoldást (csökkentett órajelek).
Ált. az extra vezérlők, modern chipsetek hiányoznak a palettáról, s természetesen a túlhajtás. De nem is arra lettek tervezve. Ismétlem, hogy nem leszólni akarom, de nem sorolnám a középategóriába a lapjaikat. A CPU támogatásuk, pedig tényleg elismerésre méltó, hisz a "nagyobb" gyártók már rég el is felejtették az RD480-at, amivel ők Phenomot üzemeltetnek.
-
TomBoy1986
veterán
Ennyit csak a 3DMarkhoz a toplistára.
Amúgy meg - mint lentebb is írtam - 2600-2800 felett egyáltalán nem is profitál belőle a kártya. Így nem is hajtom, csak 2650-en.De ehhez megpróbálom a maxot kihozni belőle.
Amúgy ennek a példánynak 1.25V az alapfeszültsége.
Nagyon off: 4200+ Windsor F2-es kapott 1.65V-t is, s 1 év után is hibátlan. Pedig órákat ment annyin - amúgy meg alapon.
antikomcsi:
Olvasd el Herrz Logoutos tesztjét. Neki még jobban mentek. Bár azt kicsit durvának találtam, hogy visszaosztva nem indul el a giga lap -
elisha
tag
Már értelek! Technikai adatok kellenének. Ezeket azért nem ir(ok)tam mert ez is mindegy.
Elég egy ATA port, nem kell szabályozzon, pöröghet tőlem maximálisan minden benne.
Nézd, amiket eddig tapasztaltam a fórumokon, az az volt, hogy még arra sem kaptam egyértelmű választ, melyik az a lap, ami csak ezt a két dolgot megadja nekem. Stabilitás, erőInnentől az összes többi kérdés másodlagos. Mert vagy erős mint a bika de fagy, ezt-azt nem ismer fel induláskor, BIOS hibák, egyebek. Ha meg netán minden rendben, egy komolyabb AVI tömörítéskor elvérzik a proci alatt. 690G, erről olvastam jókat már, keresgettem is, de még nem találtam mely lapokban van ilyen chipset. És bocsi ha felidegesítettelek. Nem szándékos volt
Szerk: De ok. Nekem egy K7S41GX lapom volt az asrock-tól. Volt vele gond bőven, bár én a Samsung memóriára tippelek. Te, melyik tipust ajánlanád akkor? Megnézem őket is persze, végülis nyitottság az megvan.
[Szerkesztve] -
elisha
tag
-szin - Mindegy, dobozban nem látom
-gyártó - Na máris a kör eleje. Ez a gondom, nem tudom ki a jó. MSI biztosan,
a többit nem tudom hová tenni, Gigabyte pl. teljesen ismeretlen. Abit régen nagyon gázos volt, most nem tom. ASUS, na a másik passz. Most pl. a MSI K9N Neo-F topicot olvasom, eddig jónak tűnik.
-felszereltség(lan,sata,firewire,hang stb..) - LAN, HANG, kész. SATA-t meg már nem lehet megúszni
-chipset - ATI-AMD, jókat írnak róla. NForce is lehet esetleg, aktív hűtéssel.
-ár - Mindegy.
-hűtés módja - Nforce esetén aktív...
-minden utcasarkon lehessen kapni.... - Nem fontos, xy webshop, posta, stb hozza =) Magyarországon lehessen kapni.
Stabil, és erős legyenÉn csak ennyit szeretnék. Bár lehet, túl sokat szeretnék?
[Szerkesztve] -
elisha
tag
Khm
A játék alatt értem a Quake 3, néha 4, UT Awakening, tehát nem a mostani gamekra gondoltam
És néha azért másra is használom a masinát. Szóval ha lehetne inkább egy stabil, erős lapot irjatok légyszi
Olvasgattam már a fórumot, szerettem volna MSI K9N Platinum, Atis chipset-eset. Vannak vele gondok. Aztán ami elvileg erősebb lap lenne a ASUS - M2R32-MVP, de erre szériahibát irkálnak a fórumában. Nos?
Szerk: Elírtam bocsi!!! X1950PRO a kiszemelt áldozat
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Akkor ki lehet kapcsolni a telefont, vagy nem felvenni ha ismeretlen szám hív, vagy ha már felvettem, akkor intelligensen közölni a dolgot. Hiába, a jó modort nem pénzért osztogatják.
Sdi: Nem probléma, köszi a segítséget! Majd csak lesz valahonnan, addig meg fekszik a gép mint a kutya.
[Szerkesztve] -
erdey_a
addikt
Értem. Nos hát a tunin egyáltalán nem érdekes, lányos házhoz lesz a lap. Ők ilyesmivel nem foglalkoznak.
Először én is a giga lapját néztem, és az msi-t, csak míg az előbbit nem tudom beszerezni helyben, a második meg már túl drága. Ezért esett a választás az asusra.
fájörvájör, hdmi meg 100 sata csatlakozó, meg 100 usb igazából nem érdekel.
A cél az, hogy egy olyan gépet lehessen összehozni relative minimális összegből, amin egy bizonyos program (archicad) jól fut. Ezért is esett a választás az integrált vga-s lapra, mert egy külön kártyát nem bír el a költségvetés.
ha jól értem, akkor a fentiek tekintetében az asusal nincs baj
[Szerkesztve] -
erdey_a
addikt
az asust általában nem ajánljátok, vagy csak most a konkrét tipusra írtad?
Mert én egy ASUS M2A-VM-re gyúrok. Elsősorban az integrált x1250 vga a lényeg, meg ugye hogy 690G-s lapok közt az asust találtam legolcsóbbnak.
Mitől nem jó választás? Tuning nem érdekel. Csak legyen stabil cucc.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
Én igazság szerint az Asus M2R32-MVP(RD580) alaplapot nézegetem, már csak azért is mert még nem volt AMD chipsetes lapom és mivel Radeonom van a CrossFire előnyt élvez.
Az nForce chipsetről meg csak annyit, hogy éppen most múlt ki egy MSI K9N-SLI-2F(NF570).
Szerinted jó választás lehet? -
mesa23
aktív tag
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem hiszem hogy minusz 1 IDE csati olyannyira csökkentené a nyák összetettségét és egyéb járulékos elemek (1 db. műanyag és némi cin
) költségét, hogy érdemes lenne lehagyni, emögött is az ASUS jól átgondolt és korrekt üzletpolitikája bújik meg, vagyis hogy aki csóró azzal még mi is ki*unk, ja és azért még így is legyünk drágábbak a többieknél...
-
ftc
nagyúr
én azon röhögtem,hogy a 512/533-s ram drágább mint a 512/667-es ram...pedig már kinéztem magamnak egy Buffalo ramot de 1hét alatt kb 7000FT-al lett drágább...
Amógy ha a pletykák igazak októberban jönnek a 65nm-es procik..igaz a pletykák szerint hasonló lesz a válltás mint anno a TbredA és TbredB magnál... -
_cirmos_
őstag
hmm, nos, ha ez igaz, akkor a kerdes azt hiszem el is dolt
. holnap este utazok haza, jovo heten meg is veszem a lapot
mindenki csinaljon screenshotot a linkelt arrol, ha nem akarjak annyiert adni akkor megfenyegetjuk oket hogy megyunk a fogyasztovedokhoz megteveszto reklam miatt
-
ftc
nagyúr
hohó de lement az ára....
nekem kell egy int VGA sajna VGA max karácsony vagy szülinap....
Eszembe jutott még 1 gyártó de szinte beszerezhetetlen:
Sapphire kib. jó tuningal....nekem 1x volt ilyen lapom kb 1 hónap vártam mire lehozták 1,5x-e volt egy sima KT600A-s lap árához képest...
Ha lesz időm összeszedem az össes AM2-es lapot ....
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Hajaj, akkor az ASUS alaplapoknak is ez a bogara? Miért nem lehet kapni itthon KN9-et...
akkor lehet hogy én is Gigabyte-ot fogok venni, remélem lejebb megy majd az ára 2-3k-val, mert per pillanat még mindig jobban megéri az árkülönbségből erősebb CPU-t venni, amit kis szerencsével alapfeszen is szépen lehet húzni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
A seggkő NF410-ek mennek 300-as FSB-vel (lehet többel is, még nincs sok tapasztalat, sajnos 1-2 hétig még nekem sem lesz
), de az áráért már ez is szép eredmény, egy 9-10-es szorzójú CPU-val pedig már elég komoly tuningra képesek, modbios-okkal pedig 570-ig lehet emeleni az int. VGA órajelét. Szóval mi is van visszafogva?
-
ftc
nagyúr
nem rossz ötlet én is sokat gondolkodtam iylenen mint te csakhát msot sokáig nem akarok alaplap+cpu párost venni az NV intVGA-al meg elég sokat szivtam lehet alaplap gyártó végett...,de ez Ati chipsetnél nem fordult elő,hogy a memoriám nem jött be nemúgy mint a 6100 int VGA-nak..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged