Hirdetés
- ASUS notebook topic
- HP notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobyjack
senior tag
válasz
danilla #5760 üzenetére
Köszi a tesztet! A videó alapján szerintem kb pariban vannak, az SJ4000-nek jobb a képe, tehát a potenciál benne van, mégis azonban az látszik, hogy a GoPro nagy tapasztalata azonos szintre hozza a végeredményt. A fényerőt például ezerszer jobban kezeli a GoPro. A videóban sok helyen csak sötét foltok vannak beltéren az SJ4000 videóján, míg a GoPro tökéltesen lekezeli a helyzetet. Másik probléma, ami számomra nagyon idegesítő, hogy csak tök nagy lépcsőkben hajlandó változtatni a fényerőn az SJ4000, tehát lépcsőnként ugrándozva "világosítja ki" a képet, ha sötét helyre mész. Aztán szoftveres probléma még, az hogy az SJ4000 videóján ott vannak a random elhelyezett fehér pixelek, amit egyszerűen nem tudok hova tenni. A legjobban ott látszik, amikor a fűre letetted a kamerákat. Ja és az oldal irányú mozgásoknál jelentkező elmosódást is sokkal jobban kezeli a GoPro, ami például egy akciókameránál kifejezetten lényeges probléma.
Szóval összegzésül az SJ4000-ben ott van a potenciál, hogy nagyon szép videókat lehessen vele készíteni, azonban a szoftveres háttere nem elég jó. Lehet, hogy egyes hibák hardveres hiányosságnak köszönhetőek, de bizonyosak biztosan nem (fényerő kezelése, random fehér pixelek). Bízom benne, hogy egyszer javításra kerülnek ezek a dolgok. De továbbra is tény, hogy az SJ4000 még mindig nagyon jó vétel.
-
maj-viktor
őstag
válasz
danilla #5760 üzenetére
Köszi őket! Én is terveztem csinálni ilyet... csak még nem jutottam el odáig! Ám meglepő én azt hittem jobb lesz a GoPro, de ezen a vidi az SJ4000 jobbnak tűnik! Persze 1 videó alapján ítélni blődség!
Ám ahogy látom a látószöge nagyobb kicsit a GoPro-nak (hiába 170fokosnak árulják mind2-t talán függőlegesen nagyobb a GoProjé, így jön ki a különbség)Illetve a 2014-es "olcsó" GoPro-nak az alacsony fényviszonyok között kiemelkedőbb, úgy hirdetik! Így esti - sötétebb felvételre lennék kíváncsi... azt tudjuk, hogy az SJ4000-nek nem igazán jó a WB egyensúly kezelése... ebben fogadni mernék, hogy a 2014-es "olcsó" GoPro jobb... szal nem sárgás pl. beltéri felvételnél!
(ha esetleg csinálnál ilyen tesztet az jó lenne és megköszönnénk, ha nem jön össze - valszeg majd én fogok) -
silmatauki
őstag
válasz
danilla #5276 üzenetére
Igaz – szimplán a Hero - http://www.dpreview.com/articles/0219950556/gopro-announces-hero4-lineup
-
HornedReaper
senior tag
válasz
danilla #3030 üzenetére
Ja, tényleg "csak" 720p-ben van elvileg 90 fps, pedig a beállításokon belül be lehet kapcsolni 1080-ban is
Igazából még nem próbáltam PC-n visszanézni amit felvettem vele
Xiaomi Mi2S -
mobilx
csendes tag
-
lolcopterlol
tag
válasz
danilla #1199 üzenetére
Rohadt nehéz visszafejteni egy ilyen firmwaret... Az a pár ember aki meg tudja csinálni azoknak meg nincs ilyen kamerájuk. Én megpróbáltam a leges legelső firmwaret visszafejteni. Sikerült is néhány használható sort kibányászni belőle, de sajnos ez nem olyan, hogy egy szép újrafordítható kódot kapunk. Nem. A firmware több részből áll és majd a kamera tudja, hogy na akkor 0x433-tól egy gzip tömörített állomány kezdődik, stb.. Több száz file van benne (igen, képek is vannak benne), de mi egybe látjuk az egészet (.bin file, de akármi lehetne a kiterjesztése) és nem tudjuk hogy melyik kód tartozik a CPU-hoz, melyik a perifériákhoz, stb.. ésa melyik honnan kezdődik. Találtam amúgy pár hasznos infót arról hogy mit tud a chip a kamerában, majd estefelé megkeresem, de most mennem kell munkába.
Mellesleg ezt hívnák reverse engineeringnek és egy művészet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lightyear - befektetési app
- ASUS notebook topic
- HP notebook topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Panasonis DMC-FZ150 bridge fényképezőgép
- GoPro Hero 12 + 2 db aksi + töltő + ND/PL szűrőkészlet
- Sandisk Extrem Pro Cfexpress 128Gb Type B kártya Cf express Újszerű Dobozos
- Panasonic DMC-LX15 Digitális fényképezőgép F1,4 2,8 LEICA DC 4K videó 20,1 MP LX15
- Smallrig Forewala W60 wireless vezeték nélküli mikrofon eladó