- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sejtettem, hogy ez lesz. Rácsapnék a kezedre élőbe.
Olvassatok aláírást!
Ma vakító napsütésben igen igen jó minőségű felvételeket lőttem.
-
Pompi
nagyúr
Lehet, költői a kérdés, de már csak az érdekelne, hogy miért írják ki, hogy csak a gyárilag novemberi fw-vel jövő készülékekre rakjuk fel ezeket a decemberi fw-ket, ha simán felmegy és működik az előbbieken is?
-
Hachiko95
aktív tag
Most frissítettem a kamerát W20140928V02 firmware-ről a legújabbra, de nem a fórumban említett G20141204V01-re, hanem egy másikra(G20141230V01). Az sjcam.com oldalon már ez volt a link alatt.
Pár változás amit észrevettem: Videolapse menüpont és 30 sec képernyő kikapcsolás. -
zoli03
őstag
válasz
bareszsopte #7489 üzenetére
Szerintem nincs gond azzal, hogy töltöttél fel egy unboxing videót. Akit érdekel megnézi, akit meg nem, az nem nézi meg.
Amúgy felkiáltó jelet a felszólító és felkiáltó mondat végére kell írni, a kijelentő mondat végére pontot kell. Nagyon zavaró az írásaid olvasása, minden mondat végére felkiáltó jelet teszel, függetlenül attól, hogy az kell-e oda.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Kell alá szöveg ezt értem, de a vám és áfa fizetés megkerülését én nem reklámoznám így, már csak azért se, mert még a végén a mostaninál jobban is oda fognak figyelni a dologra, ha valaki olyan is olvassa aki kompetens. Nyílván tudnak a dologról, nem hülyék, de attól még a youtube-ra én nem írnám ki.
És még egyszer leírom. Vám nincs ekkora tételre EU-n kívülről se, meg sehonnan se. 150 euróig vám mentes minden küldemény.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Rosszul gondolkodsz.... ha pl egy motoros 200-al hajt a sztrádán és nem kapja el trafi, ellenben feltölti a videót meg a teljes bizonyítékot róla YT-ra, tálcán kínálja a lehetőséget rendőrségnek (te esetedben NAV-nak).
Egyébként nem most jelent meg a kamera, kb kismillió unboxing videó van már fent, szóval nem újdonság...
-
bareszsopte
csendes tag
Jól van, jól van, valami szöveg kell alá! Mivel EU-n kívüli országból érkezett, vagy fizettetnek vámot, vagy nem, szerencse kérdése is! Egyik barátomnak rendeltem korábban kamerát, csak nem ezt, egy teljesen más gyártmányt, na akkor megfizettették a vámot, hasonló ára volt!
Tudom, hogy nem érdekel mindenkit az unboxing videóm, de azért valami bevezető nem árt ha van fent! (Vannak olyan emberek akik megnézik!) Márcsak azért is, hogy mindenki lássa, hogy nem hamisítvány, meg mik jártak hozzá, egyáltalán nem mindegy melyik csomag van választva! Egyébként oda is beraktam az összes linket, a továbbiakban meg úgyis lesznek teszt felvételek! -
Pompi
nagyúr
válasz
bareszsopte #7487 üzenetére
Most nem azért, no offense, de úgy kellett még egy unboxing videó az sj4000-ről, mint egy falat kenyér
Ez meg azért így nem teljesen igaz és korrekt, tekintve, hogy van egy pár féle GoPro:
"Sikerült beszereznünk egy SJCAM SJ4000 - es típusú akciókamerát, ami a GoPro -ra hasonlít, de annál jóval olcsóbb és a tudása is ugyanaz! "
"Vámot szerencsére nem kellett fizetni rá! "
Vámot egyébként sem kellene, csak kezelési költséget és ÁFÁ-t, de azért egyébként ezt nem feltétlenül reklámoznám a YouTube-on...
-
bareszsopte
csendes tag
Feltöltöttem egy Unboxing Videót, minden link ott van alatta a leírásban! Tesztvideók a későbbiek folyamán várhatók!
-
zoli03
őstag
MOV formátumban vesz fel.
Minimum 8 GB kell szerintem, erre tudtommal nagyjából annyit tud felvenni, amíg le nem merül. De inkább 16 GB-os, nem sokkal drágább, én is akkorát rendeltem hozzá. Ha van pótakkud, vagy tudod tölteni valahol, akkor meg egyértelműen 16 vagy 32 GB.
Szerintem nem érdemes konvertálni, méretre kb akkora a felvétel, mint egy 1080p-s HD film (a kamera 30 képkocka/másodperccel vesz fel, úgyhogy kb annyival nagyobb). De ha megvágod, effektezed, akkor úgyis újra kell kódolni, én olyankor 13 Mbps átlagos bitrátát szoktam beállítani VBR kódolásnál. De ez nagyban függ attól is, hogy mire akarod használni később, min akarod megnézni.
-
mijos
senior tag
Felmerult par kerdes bennem. A kamera alapbol milyen formatumban vesz fel? Hany gigas kartya ajanlott? Erdemes vagy kell e konvertalni? Ha igen mivel es mire?
-
mm89
őstag
válasz
chaos_gt #7482 üzenetére
Jól értelmezted. Legalábbis nálam így működik (új kijelzős, nem wifis). Lerakom az asztalra és ha elhúzom előtte a kezem akkor kezdi a felvételt. Most nem tudom pontosan, de azt hiszem a mozgás megállása után még 10 másodpercet vesz aztán megáll. Pesze ha megint elhúzom a kezem akkor vesz megint. Nyilván nem túl gyorsan vagy lassan. Próbáld úgy hogy elsétálsz előtte. Van egy kis késése az indításnak.
Tehát nem a kamerának kell mozognia, hanem a képnek amit lát. -
chaos_gt
csendes tag
Sziasztok,
Karácsonyra kaptam egy SJ4000. Nagyon tetszik a cam, viszont van egy kis problémám vele (a kamera eredeti - Mo-i, SJCAM logós, nem wifis változat FW: 0929V01es). Jópár oldal kommentet végigolvasva sem találtam rá, úgyhogy gondoltam, megkérdezem. Lehet, hogy csak én értelmezem félre a motion detection fogalmat, de ha jól sejtem, akkor olyankor kéne elindulnia a felvételnek, ha mozgást érzékel a kamera..
Ha a kamerát lerakom és egyszer elindítom a felvételt, akkor kb 8 mp-ig vesz, utána leáll. Majd addig nem is kapcsol be ismét a kamera (csinálhatok bármit a cam előtt), ameddig meg fel nem veszem azt az asztalról. Ameddig én mozgásban vagyok, addig vesz, amint megállok, ismét leáll. Mitől lehetséges ez? tapasztalt már bárki hasonlót? Vagy tud rá valaki megoldást?
előre is köszönöm a válaszokat!
-
zoli03
őstag
Itt az első normálisabb videóm, amit sikerült felvenni: [link].
A kamera képével teljesen meg vagyok elégedve, jobb, mint amire számítottam (ennyi pénzért főleg), most a YouTube sem rontotta le annyira a videót.
-
-
_seth_
veterán
Felrakta már valaki régebbi nem wifis sj4000-re az új magyar menüs szoftvert?
-
HUNPSP
aktív tag
válasz
maj-viktor #7473 üzenetére
Grey oldalát nézegetem egy ideje, vacillálok rajta, hogy melyik lenne a legjobb. Olvasva a kommenteket a p1cam oldalon kívül eddig mind megvolt. Grey oldalán tetszik, hogy ilyen "olcsón" kapok egy biztosan normálisan működő korrekt kártyát is. A 16Gb nagyjából mennyi időre elegendő? Alapesetben a 32Gb lebegett a szemem előtt, de lehet, hogy annyit ki sem használna. Pláne az auto felülírás bekapcsolása mellett.
Egyébként ahogy itt jópár embernek, úgy nekem is bringázáshoz kellene. Én a sisak+kamera vagy szimplán a fejpánt+kamera (sisak nélkül) opció híve vagyok, egyelőre. Sisakot kb 10 éve viseltem utoljára, tehát először is a fejpántos verzióval próbálkozom majd. Ja, igen, kár hogy csak a jövőheti rendelés jöhet szóba az oldalon, igazából pont emiatt vagyok felcsigázva, mert már nagyon kíváncsi vagyok a kamera teljesítményére.
Annak pedig örülök, hogy +1 ilyen témát találtam ahol egy jó kis közösség lapul.
-
fotosjani
aktív tag
válasz
maj-viktor #7473 üzenetére
Szerintem amit beillesztettél kép az hibás
Mert a Wi-Fi verzió menü képe ez: -
maj-viktor
őstag
DE... abból is van "fake".. sajnos!
Az SJCAM feliratos WiFi-s az "eredeti"...
Van olyan WiFi-s, melynél csak a "WiFi" jel van, vagy kinézetre tök más, stb.
Igen, külföldről sokszor még áfázva-vámolva is olcsóbban jössz ki pár ezer forinttal, de garanciáztatás problémásabb lehet (ki - visszaposta -4E Ft), illetve hosszú szállítási idő: ~2-4hét...
Számodra talán inkább a belföldi forrás ajánlott... melyből "kitapasztaltunk" 3 megbízható - eredetit árulót!
www.electropoint.hu - GreyVshop - p1camIgen az említett szám alapján eredeti, de sokkal inkább tudnám megmondani, hogy erdeti-e a doboz kinézete - a kam külső kinézete és a kam szoftver kinézete alapján...
http://www.foxoffer.com/blog/2014/08/06/about-the-sj4000-action-camera-original-and-copy-version/
-
HUNPSP
aktív tag
válasz
maj-viktor #7471 üzenetére
Huh, köszönöm a gyors válaszod. Igen, kb. 3000Ft környékén láttam én is a fejpántot, ezért is nem volt világos a különbség, de így érthető. Közben a fenti kérdésem magamnak is megtaláltam, iOS-re is van természetesen app a wifi verzióhoz.
Mondhatjuk azt, hogy a wifi verziót egyelőre nem hamisítják? Sajnos ez az, amitől egyelőre szintén félek. A külföldi rendelések plusz akksival stb. nagyon jól hangzanak, talán pár ezret lehet is rajtuk összességében spórolni, én viszont még nem rendeltem a netről, ilyen értékben pedig lehet nem érdemes elsőre.
Eddig két wifis kameránál láttam ugyanazt a szoftver verziót (hazai hirdetők): W20140830V02 - elvileg ennek az eredetinek kellene lennie? Itt a topikban rákeresve elvileg igen.
-
maj-viktor
őstag
válasz
campaigner1 #7469 üzenetére
Én meg pont fellélegeztem, hogy végre valaki, aki legalább ért is kicsit a videoszerkesztéshez...
(nem csak ez a felveszem - "felbaszom" tecsőre felhasználó)Ám bármelyik videószerkesztő megcsinálja neked... berakod egymás után a képeket és valami alacsony hosszt állítasz be a képekre, pl 0,1 sec, annak megfelelően milyen "gyors" timelapse-t akarsz...
Virtual Dub
Windows Movie Maker
Ulead VideoStudio (Corel VideoStudio)
Sony Vegas
etc.Én Corel-t használok, nem a legprofibb (az a Vegas), de alapfunkcióknál kicsit többet lehet kihozni!
És szerintem eléggé felhasználóbarát a felülete.. mondjuk a legkezdőbbnek talán a Windows beépített-ét tudom ajánlani...VirtualDub a legegyszerűbb, az leginkább csak vágásra jó, de plugin-okkal - filterekkel sok jó dolog kihozható vele... meg persze tömörítések (video-xvid-h264-hang-lame-mp3,stb.)
(#7470) HUNPSP
1. Nekem van mind2 verzió - csináltam - csinálok közös tesztfelvételeket!
Nem igazán tapasztaltam egetverő különbséget... auto - alap beállításon néhol a sima, néhol a wifi-s volt "jobb" a környezeti körülmények függvényébe... napfény, stb. szóval a wifis-et akkor vegyél, ha szükséged van a wifire, meg mondhatni, hogy újabb modell, ~fél évvel újabb, így "értékesebb"... pl. későbbi eladás szempontjából nem "régebbi modell", így többet érhet majd idővel (mármint így a "használt piacon" - használt piaci árak)
2. Nem! Gyárilag csak pár szövetpántot kapsz...
A gumis "fejpánt" opcionálisan vehető meg! külföldről - belföldről: ~2-3E Ft -
HUNPSP
aktív tag
Hello, bár az előző hozzászólásra nem sok válasz jött (0db), azért bízom benne hogy ebben tudtok segíteni
:
- a wifi verzió bármennyivel is jobb, szebb képet tud rögzíteni mint az alap verzió? a videók alapján igen, persze lehet hogy csak beállítás kérdése volt...
- a wifi vagy az alap verzióhoz jár fejpánt? van ahol írják, van ahol nemKöszönöm ha segítetek, Üdv!
-
fuze
őstag
válasz
campaigner1 #7467 üzenetére
Virtualdub-al szépen össze lehet fűzni kép szekvenciát, bár after effects-ben a warp stabilizer plugin miatt jobban lehet. Így vajsima rázkódásmentes timelapse felvételek is készíthetőek.
-
campaigner1
újonc
Timelaps-t milyen videoszerkesztővel tudok készíteni?
-
KrAjJaN
csendes tag
Sziasztok!
Január 3-án rendeltem ahkin_digital -tól, ma jött meg (SW18 Genuine SJCAM SJ4000 WiFi) 79.96 GBP szállítással, extra akkuval. FW: G20141204V01.
Youtube-on néztem videókat, azokból ítélve eredetinek néz ki, de ha mondotok valami olyat amiből biztosan megállapítható, hogy eredeti e, szívesen megnézem.
Kifogásolni valót a GLS okozott, "elfelejtett" felhívni kézbesítés előtt/közben/után, és csak a fuvarlevélből láttam, hogy a szomszéd vette át a kamerát...
-
fuze
őstag
válasz
bartal996 #7459 üzenetére
Az internetHD nem hangzik túl jónak. Én az ilyen preseteket kerülném, ráadásul a youtube is széttömöríti. Én H264 konténerű fullhd (29,97-es framerate) mp4 formátumot rendereltem. Bitrate encoding: VBR 2 pass, Render at maximum depth, Use maximum render quality
Ezek a beállítások adobe media encoder-re vonatkoznak, de szerintem hasonló lehet a vegasban is. (Másrészt a media encoder egy külön program, így a renderelést csinálhatod azzal is, míg a szerkesztést vegasban)
Nekem ilyen lett. Egy gyors tesztvideóval kipróbáltam mit lehet kihozni belőle utómunkával. Még nem tökéletes, de azért alakul.
Szerk.: Ja, meg kipróbáltam, hogy milyen lesz ha kiegyenesítem a halszem hatást. A szélén kicsit mosottas így, de lehet vele dolgozni
-
djfrici
csendes tag
Sziasztok
.
Nem tudna valaki segíteni, hogyan lehet az sj4000 wifiből térfigyelő kamera opciót varácsolni ?
Értem ez alatt a pc-re nincs valami aplikáció ami wifin keresztűl felvarázsolja a képet, pl skyp-ba.Tehát nincs pedugva agépbe hanem wifin keresztűl kellene csatlakoznia. Ötlet valakinek ? -
nemdan
senior tag
válasz
daveoff #7458 üzenetére
Az attól függ kinek mi a timelapse.
Arra ott van a CaptureMode 3,5,10,20 mp-s időzítésekkel, majd az elkészült képeket videóvá összefűzve kapod a végeredményt. A videolapse funkció tulajdonképpen ugyanez, annyi különbséggel, hogy itt kamerán belül történik és azonnal .mov formátumban megkapod a videót. De itt viszont csak a fullHD (vagy 720p) felbontás elérhető, 1,2,5,10,30, illetve 60 mp-s időzítésekkel.
bartal996: Nem rossz, bár én a zenét kihagytam volna alóla, illetve kicsit lefelé néz szerintem a kamera. Mellesleg nekem is 125R van.
-
bareszsopte
csendes tag
Nos kérem, tisztelettel jelentem, hogy megérkezett az eredeti Wifi-s SJ4000-es kamerám! Az AliExpressről rendeltem még december 23-án és ma hozta meg a postás! Ezt a verziót hozattam meg: 2 akku + asztali töltő + monopod + autós készlet (szivargyújtó töltő + tapadókorong) járt hozzá! Mindössze 113 dollárba került és vámot sem kellett fizetnem rá! Plusz rendeltem mellé még egy fejpántot, ami külön tétel volt 7,59 dolláros árral! A Tranhowe Store - nál néztem utóbbit is, hogy egy helyről érkezzen! Összesen 120,58 dollárba került, jó 260 Ft-os áron számították, így 31 ezer Ft-on felül fizettem érte, de megérte! A Youtube csatornámon lesznek majd videók, nem ígérem, hogy egyszerre, de érdemes folyamatosan nézegetni! Az AliExpress-en egyébként csak bankkártyával lehet fizetni, a PayPal-t nem támogatja! Továbbá - mivel a tartozékokon röviden van megfúrva a csavarmenet - a monopodhoz érdemes magunknál tartani egy 6-os alátétet, mivel ha rátesszük a kamera tokját, azt nem tudjuk szorosan rárögzíteni, túl hosszú a menet, hézag keletkezik, elforog! Az előbb említett módszerrel utóbbi könnyen elhárítható! Ennyi az össz negatívum első látásra!
-
bartal996
tag
Sziasztok! Sj4000 el készült videó! Aki akarja nézze meg!
[link]
Viszont a képminőség nagyon gyatra.. de nemértem én ezt.. 1 óra anyag (.MOV) 5,8gb.megszerkesztettem, kevesebb mint 10 perces videót, az meg 6,2 gb !!!Miért?! Ezért egy "internetHD 1080p" formátumba mentettem le.. Aki esetleg megjárta ezt az segíthetne..
Sony Vegas pro 13. Köszi! Szép napot!
-
nemdan
senior tag
Akinek a wifisen 0928-as Fw van fent van olyan funkciója, hogy VIDEOLAPSE?
-
mm89
őstag
válasz
concrete4 #7453 üzenetére
Az a capture mode azt jelenti, hogy ilyen időközönként lő egy fényképet. Ez time lapse videókra jó.
Ami autóba neked kell az a cyclic record vagy mi. Az azt jelenti, hogy vesz amíg be nem telik a kártya, de ha betelik akkor nem áll meg, hanem kezdi előlről és felülírja a régebbi felvételeket.
A 4gb-os korlát egyébként valós. Nem kell aggódni rajta, amikor eléri a méretet akkor új felvételt kezd (ez kb 20-25 perc egyébként).
Autóban hasznos még a car mode, ami azt jelenti, hogy rá van dugva szivargyújtóra a kamera és amint áramot kap be is kapcsol és már kezdi is a felvételt. Amint nem kap áramot lezárja a felvételt és kikapcsol. Így gyakorlatilag nem kell a kamerával bajlódnod, viszont egy esetleges baleset vagy bármi történés után meg lesznek a felvételek. -
-
concrete4
tag
Hello!
Régebben tudom volt itt erről szó,de nem találom sehol...Szóval autóba szeretném használni a kamerát.Van ez a opció hogy Capture Mode: 5/10/20 mp-kent keszit folyamatosan felvételt.
Ezt milyen terjedelmig veszi? 32gbos kártyám van de valaki azt mondta hogy lehet csak 4gbot vesz.És utána mi van?Újra kezdi venni az elejétől erre a 4 gigára?Valaki le tudná írni hogy ez kb hogy működik?köszi -
szgyurikk
csendes tag
válasz
dwelablack #7450 üzenetére
Ha jól olvastam Neked a 20141122V02-es kamerád van. Neked működik a time lapse funkció benne? Mert nekem az első kép után megáll a folyamat. Így lényegében csak időzítőnek használható ez az opció.
Próbálok épp megoldást keresni erre a problémára mert meglehetősen idegesíthisz felvételeim nagyrészét time lapse tenné ki
-
fuze
őstag
válasz
dwelablack #7450 üzenetére
Nálam SKU120425 (itt egy kínai jel) PCK. De valószínű az első számsor a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS M50 kit obival, 40 ! expoval, (opcionális hálózati töltővel/ objektívekkel)
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Canon EOS 250D gépek kiegészítőkkel, táskával ( 160 / 1000 expoval)
- Raynox-250 makró előtétlencse
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest