- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ti akik gondolom sűrűn frissítetek tudtok mondani valami érdemi változást amit az új fw-ek hoztak. Gondolok itt pl az SJ4000 Wifi-re. Nekem a tavasszal vásárolt kamerámon még mindig a gyári (2014 dec 4) fw van. Én úgy gondolom, hogy ez a kamera tudja amit tudni lehet ennyi pénzért és kész. Ráadásul számtalanszor olvastam itt, hogy egy fw csere nem egészen úgy sikerült mint ahogyan azt elvárta volna az ember, aztán lehetett vacakolni a helyreállítással. Tudtok valami olyan dolgot mondani ami miatt érdemes lenne lecserélnem a gyári fw-t a legújabbra?
-
spidersoft
senior tag
Továbbra sincs másik hátlap, feltűnt volna... lehet lenyúlták, vagy elfelejtették beletenni, vagy mivel ez átszitázott termék, kispórolták.
Ezeket a cuccokat írja a manual, hogy kapom:
...ezeken felül nincs semmi, illetve ezekből nem küldtek gyorskötözőt, 3M ragasztót (a helmet base nevűkön viszont van gyárilag 1-1 darab), drótot, illetve chargert.
A Turnigy oldalán a "HD ActionCam 1080p" nevű termékhez van fent firmware (a terméknél jól lescrollozva a [files] fül). Letöltöttem, felnyomtam a készülékre, működik. A .bin file bitről bitre megegyezik a metropolitanmonkey-s "3 Sekunden Time Lapse (Aufnahme Modus) (Version N2014110729V02)" nevűvel. Ebből én arra következtetek, hogy ha meg találna jelenni valami újabb itt, akkor azt nyugodtan használhatom
Kíváncsi vagyok rá, hogy helyrejöttek-e az éjszakai felvételek
A probléma az volt, hogy az éjszakai felvétel teljesen jó volt a kis kijelzőn, de gépre áttöltve nem tudtam úgy felhúzni a képet, hogy felismerhetőek legyenek az emberek egyáltalán.
-
Akkor a képek maradhatnak, a szöveg pedig így módosul:
Mivel elkezdték hamisítani, így jól nézzétek meg mit vesztek. Az új kiadások mindegyékén szerepel a gyártó neve. Csak az első generációs készülékekről hiányzik az SJCAM felirat, de ezekkel már csak nagyon ritkán találkozhatsz.
Esetleg a topic-ot követő boltos srácok küldhetnének az aktuális csomagolásokról egy hasonló kollázs-t.
-
-
-
yoloo
csendes tag
Természetesen nem ezek a lépések okoznak gondot, ettől bonyolultabb ide a fórumba is írni. Inkább a 4-5 ember 4-5 féle FW ajánlata. Vagyis az esküdözés 4-5 féle fw-re és ennek most szűrjem le a lényegét azzal együtt, hogy van amelyikkel bizonyos embereknek be sem kapcsol később a kamera. Nemtudom miben lehet bízni, melyik oldalban ahonnan letölthető.
-
baboss
őstag
3-4-5 órás motoros túrákat veszek fel,a kamera folyamatosan megy a túra alatt végig.Nem gond ha nincs egyben,úgy is összevágom a nekem megfelelő részeket és zenét rakok hozzá.A jövőhetén lenne egy 750 km-es túrám,ami biztos nem megy rá a 32 GB-os kártyára.HD-ben.Vennem kell egy másikat.Pénteken vettem egy XIAOMI Power Bank 10000 mAh egész jól bírta a mai 150km-es túrát,csak 1 szintet ment lejjebb a töltöttségi szintje.
-
krumplista
tag
Tudom, hogy ez a sisakod, úgy találtam erre a fórumra, hogy rákerestem hogyan lehet Caberg Duke sisakra kamerát rögzíteni, és kidobta a kereső egy posztodat, és végül így lett SJ4000. Úgyhogy jár neked a jutalék!
A mellkaspánt is jó képet ad. Azért akarom majd kipróbálni a sisak állán, hogy a fejem mozgása is benne legyen de a látószög hasonló, mint mellkason. Kb. így nézne ki, csak lefelé lógna: [link]. A probléma ott kezdődik, hogy a sisakunkon a levegő beömlők mellett csak valahogy ferdén lehet felragasztani, de az élek miatt nagyjából csak egy helyen, de nem mindegy milyen szögben, mert utána nem biztos, hogy ki lehet hozni vízszintesre a képet (egy ragacsot már elhasználtam tesztre).
Múltkor rendeltem egy gimbalt (még nem érkezett meg), amivel a motor dőlése jól érzékeltethető lesz szerpentinen, vagy pályázáskor (bár nem voltam még pályán, és ez a motor nem is oda való, de azért Kakucsra ki akarok menni jövőre). Amúgy a csizmám is hasonló, csak Sidi B2 -
tothferenc
aktív tag
köszönöm.
Végül ezt toltam fel, és minden klappol: Download (Version N20150409V01) [NEUESTE!]
Csak nem értem, hogy mi nem tetszett neki.... Jelenleg ez a legfrissebb??
mert a probléma akkor jött elő, amikor az sjcam oldaláról letöltöttem ezt, és feltoltam rá:
Firmware for SJCAM SJ4000_2015.08.11
Ezzel nem akar működni.... -
-
Sok dologtól függ. Amikor az 5000-esen váltogattam a szoftvereket ahogy volt fent annyi féle dolgot csinált a dátumra. VOlt ami azonnal nullázta, de volt ami nem. Most olyan, hogy akár 1 percet is kint lehet az akku nem felejt, amikor újat kap onnan folytatja az órát ahol kivetted az akkut. Az is érdekes, hogy én soha nem állítottam be dátumot, mégis mindig pontos, mert amikor gépre kötöd mass storage módba valahogy frissíti az óráját.
Tudod ezekre értem, hogy a csíkszemű leült végre és átgondolta min változtassanak. -
-=RelakS=-
veterán
Én az exFAT problémát nem értem.
Igaz, M10-em van, de gyakorlatilag csak exFAT-el formázva működik rendesen. Igaz, az egyetlen FAT32-es kártya az 1GB-os volt, de azt ha saját maga formázta meg (FAT32-re), nem volt képes használni
Most egy 128GB-os kártya van a kamerában, az meg adja az exFAT-et. Eddig tökéletesen működik, bár a full teleírástól még kissé odébb vagyok :] -
bokrosolajos
őstag
Nem tudom miért ilyen kötekedő a hangnemed, hogy horngyulai mélységekbe süllyedsz ("És?"), de szeretném felhívni a figyelmedet rá, hogy a hivatalos SJCAM oldalán ajánlják az exFat formázást, különben nem kérdeznék rá... De zárjuk annyiban, hogy neked tökmindegy, ők meg hülyék hozzá!
-
krumplista
tag
Köszi!
Legelőször én is Bang-en néztem, hogy legyen árakról viszonyítási alapom, csak nem volt kedvem kintről rendelni. De ha nincs más, akkor maradnak ezek.
Írtam SJCAM-éknak, kíváncsi vagyok mennyiért adják postával az új tokot.
Amúgy az történt, hogy a tokom lencséjén ilyen kis 0,5-1mm hosszú mikrokarcok jelentek meg, és így a fény megtörik rajta, ami becsillog a felvételbe. Nem tudom, hogy én töröltem-e bele valami homokot, vagy valahogy máshogy történt, de nem tetszik. -
-
maj-viktor
őstag
Akkor ezt kapd ki... beírtam a keresőjükbe SJ4000
Ki mit vesz észre!?
(elmondom: egyszóval "állítólag" árulják az erederi SJCAM-os SJ4000-et is "normál áron", mint electropoint/Gery, csak a fake olcsóbb (mint úgy általában)
21E VS 32Eelectro-nál most nyári akció kuponnal 30E alatt van a "sima" SJCAM SJ4000
https://www.facebook.com/SJ4000HUN/photos/a.1453654131550438.1073741831.1448352298747288/1579435715638945 -
Czimby
addikt
UK raktárnál +9000Ft a shipping!
Valamint elvileg 31-ig érvényes a kupon, de ma 31.-én már nem fogadta el...
Vagy csak én voltam béna?
Ok megvan, most már engedte a kupont.
87b523
Ezzel viszont 18700Ft, még mindig nem az igazi, 16200körül kellene lennie nem?
Esetleg másik kód kellene? -
-
maj-viktor
őstag
Ezt cáfolnám, haver tegnap kapott eredetit (a kuponnal 60$-ért)... Direkt lecsekkoltam neki... mert elég bénák az emberek és mindenről azt hiszik eredeti!
/szerk
Pontosítok... ő a simát rendelte...Banggood eredeti WiFi-s:
http://www.banggood.com/SJcam-SJ4000-WiFi-Car-DVR-Camera-Sport-DV-Novatek-Waterproof-p-939976.htmlBanggood fake WiFi-s:
http://www.banggood.com/WiFi-SJ4000-HD-1_5-Inch-Car-DVR-Camera-Sport-DV-Waterproof-p-938985.html
fake leírás első sor:
"Note: It is not an original SJcam Wifi SJ4000, and if you want to buy a original SJcam wifi SJ4000, click here."Az eredeti WiFi-s még mindig "SJCAM logós"!
-
-
-
SpZ
senior tag
Sokat nem ér az eu raktáros vásárlás, ott ez a kód nem is jó elvileg. 10 dolláros van az eu-s raktárhoz. De a legolcsóbb szállitás 30 dollár. Maradt kina a 16 dollárós kóddal, 6 000Ft körül lesz az áfa még igy is megvan sok extra kieggel 30 000Ft-ból a nem wifis verzió. Lesz autós tartó töltő tartalék akku, tok stb.
-
mm89
őstag
Na meg is van a hiba. Azokat a videókat amiket a banggoodos kamu wifissel csináltam, nem engedi renderelni. Tehát be tudom importálni, tudok vele dolgozni, de amint menteném el mint videó, egyből késznek tekinti és kapok egy néhány bájtos fájlt. Érdekes, mert ugyanolyan .mov fájl mint amit a rendes sima sj4000 ad, csak a bitrate kisebb (14e, ez meg csak 11e)... Vlc is szépen lejátssza, youtube is megeszi vágatlanul, de az AVS v.e. nem hajlandó elmenteni nekem...
Pedig szeretem ezt a szerkesztőt, mert egyszerű és könnyen kezelhető, most is tök jó kis videót csináltam PIP is van benne (picture in picture), szerintem egész pofás lett, erre nem tudok belőle videót csinálni... -
maj-viktor
őstag
Ez az "elcsúszott fw betűs wifi-s"!?
(én most segítettem visszapostáztatni egy ilyet bang-re... full refunddal... még folyamatban van az ügy)
De legrosszabb esetben is -4E Ft-os visszaposta történet lesz... (ha paypal nem téríti vissza, bár elvileg most van ilyen akciójuk... de én kicsit kételkedek benne, bár már volt pozitív tapasztalat vele itt a fórumban) -
nemdan
senior tag
Akárhogy hasonlítgatom, nem jövök rá hol szorul.. Kíváncsiságból bezsíroztam, úgy belemegy az eredeti rögzítő az utángyártott talpba, de kiszedni nem egyszerű.. Sajnos utángyártott csatos rögzítőm nincs. A mellkashevederről meg ne is beszéljünk, abba még bezsírozva sem ment bele egyik csatos rögzítő sem.
-
jozsi252
veterán
Mert ha már veszek, akkor nem csak drónra szeretném használni, hanem más célra is, amihez esetleg jól jöhet a Wifi.
Köszi a választ!
Banggood-on gondolkoztam de sokan panaszkodtak rá hogy klónt kaptak. Így most nem tudom mi legyen. Lehet hogy itthonról megrendelem, úgy is van rá most 10% kedvezmény, így 36k lenne. Viszont akkor már vehetnék 40k-ért Banggood-ról UK-ból SJ5000 Wifis verziót. Csak nem tudom hogy az eredeti SJCAM vagy valami klón.
-
Pompi
nagyúr
"Én csak azt akartam kihozni, hogy a videolapse biztos, hogy független attól, hogy a normál videót 720@30 vagy 720@60 -ba veszed fel."
Mivel ezek szerint nincs ilyen kamerád (de amúgy már volt róla szó) elmondom, hogy a videolapse funckió hogyan működik a gépben. Ha bekapcsolod, akkor a "normál" movie módban videolapse-et rögzít a beállított időközökkel készített képekből. És így már látod is, hogy mi az összefüggés a movie mód beállítása és a videolapse között. Tehát mikor azt írod, hogy úgy gondolod, akkor most lehet kevés
De mondom mivel eleve nem tud a kam 60 fps-t és ennek tudtommal hardveres okai vannak, nem hiszem, hogy videolapse-t majd pont real 60 fps-be tenne. Értelme se nagyon van. Tehát az egész vita elméleti, de azért tegyük helyre a dolgokat. -
Pompi
nagyúr
De a kimeneti videó szempontjából nem mindegy. Az igaz, hogy amikor rögzítesz, akkor 1 kép lesz másodpercenként, csak visszajátszásnál nem mindegy, hogy az így kapott képeket 30 vagy 60 kép per másodperces sebeséggel játszod le
az egyik kétszer gyorsabb lesz.
Most mivel a SJ4000 60p-je nem igazi 60p, csak duplázott 30p nem tudom, hogy videolapse esetében ez egyáltalán milyen végeredménnyel járhat. Ki kellene próbálni, de én már nem tudom -
virbo
csendes tag
A panel mássága annyi számomra, hogy nem ragadtak le a 2013-as verziónál, hanem esetleg továbbfejlesztették.
Erre nem gondol senki? Mi a garancia, hogy minden egyes alkatrészét ugyanott gyártják?
(A Nike cipőt sem egy kizárólagos kínai gyárban ugyanazon műanyagból gyártják örökké.)Az alábbi képek a gugli által kidobott SJ4000 szétszerelős topik képei:
Valóban más, holott pl az OK panel verziószáma ugyanaz.
Viszont ebben is ugyan az a Novatek chip van mint az enyémben, ráadásul a hamisnak mondottban pl Samsung (memória?) chip van nem Hynix. Fú csúnya kínaiak nem eredeti Hynix-ot raktak bele...
Továbbgondolva a dolgot melyik hirdetésben láttátok egyszer is leírva, hogy a kütyühöz x ideig jár terméktámogatás és FW frissítési lehetőség? Vagy hogy tud timelapsot esetleg magyar menüt? (Ha direkt ezen leírt tulajdonságok miatt vette valaki, akkor az jogos én is becsapva érezném magam.)
Ne értsetek félre nem akarok senkit kigúnyolni, vagy leszólni, de kicsit "műbalhénak" érzem ezt a tuti hamis mert a legújabb gyári FW-vel nem megy a pár napos/hetes kamera normálisan, egyébként minden egyéb funkciója működik. Ha tényleg hamis lenne, akkor egyik gyári FW-vel sem működne nem?
De valaki szedjen már szét egy december környéki "egészenbiztosantutijó" kamerát és kiderül a turpisság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Sony FE 24mm 1.4 GM
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest