- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Egér probléma
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm a sok info-t a töltőkhöz.
Kérlek ajánljatok egy minden szempontból megbízható univerzális töltőt,a melyen a csatlakozót is lehet cserélni igényeknek megfelelően. Mintha lett volna egy fényképes javaslat korábban, most nem találtam hirtelen.
Rengeteg kütyünk van (SJ4000 pl), több dologhoz szeretném használni őket (többet vennék), jó lenne, ha nem a töltőn múlna élettartamuk, működésük.
Próbáltam teszteket olvasgatni, de ellentmondásosak voltak, vagy reklámízűek...
KÖSZÖNET előre is -
kellerman
tag
válasz
_Smooth #10805 üzenetére
Nekem van egy ilyen hasonló kamerám, ilyen felvételt tud, a YT képromlást azért még számold bele, nem esik szét így az eredeti kép. Más képérzékelő és proci van benne , kisebb látószöggel.
Azóta vettem helyette egy jobbat, de meghagytam , jó lesz az autóba.
-
_Smooth
senior tag
válasz
-=RelakS=- #10807 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Ennél nem is néztem a visszejelzéseket, mert ahol eddig találtam, ott mind rohadtul pozitív volt - gyanítottam, hogy valami saját okosságuk lehet a bizalom növelésére.
-
szacsee
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #10809 üzenetére
Jogos, kösz korrigáltam.
Többi részén remélem nem írtam el semmit.. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
szacsee #10806 üzenetére
"Segítek eligazodni.
Akkumulátor kapacitása A/h-ban mérik"Már nem jó!
Az akkumulátorok töltéstároló képességét Ah-ban mérik. Tehát nem Amper/óra, hanem Amper*óra!Kábelen saját tapasztalatból mondom, hogy nem érdemes spórolni. Telefont ugyanaz a töltő tölthet 1,2-1,3 A-el a gyári kábelén, de 100-150mA-el ócó vékony kábelen.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
_Smooth #10805 üzenetére
Ez nekem sokmindennek tűnik, de hogy nem SJCAM, az tuti.
Vevők kommentjei:-NOT RECOMMENDED! RECEIVED MY ITEM NOT AS DESCRIBED AND MISSING PARTS!
-this camera not SJ4000 ,the seller lier ,this camera poor style
-Camera is fake THIS IS NOT sj4000 12MP Full HD 1080P Cam 120* wide angle
-Is not a sj4000 not even in the correct package knock offNem véletlenül kerül annyiba.
-
szacsee
nagyúr
Segítek eligazodni.
Akkumulátor kapacitása Ah-ban mérik
Töltő által leadott áramerősséget Amperben.
Teljes feltöltésnél az akkumulátor néveleges kapacitásának kb 1,4x-ét kell belepumpolni, így ne 900mAh-val számoljatok, hanem 1,4 x 900-al.Amit SymbianOS is írt, azt csak alá tudom támasztani, hogy minőségi töltőt kell használni több okból is.
Gagyi töltő biztos nem okos töltő, vagy az okosak közt is nagyon buta... hogy a laikusok is értsék.
Egy minőségi töltő amellett hogy majdnem minden okos eszköz otthon USB-s csatival rendelkezik, vagy van hozzá kábel amit USB-be dughatsz, így nem kidobott pénz. Töltheted telódat, tabletedet, power bankodat, kamerádat stb.
Egy komoly töltő drága, de az akkumulátor élettartam szempontjából nem mindegy hogy :
-hálózati zavarokat tovább adja-e a töltő az akkumulátor felé
-stabil feszültséget ad-e az akkumulátor felé stb.Egy példa és vitázhattok róla tovább:
Adott x négyzet milliméter keresztmetszetű kábel, ami előírások szerint bizonyos Amper áramot tud vezetni melegedés nélkül. (táblázatokból meg lehet nézni keresztmetszet / Amper viszonyát kábeltípustól függően sodort, egy erű stb)
Ha vékonyabb a kábel, ám a megengedett áramerősségnél nagyobb áram halad át rajta, akkor melegedni fog. Minél melegebb annál nagyobb az ellenállása, innentől kezdve lehet sakkozni, hogy X Amper áramerősség igénye van az akkumulátornak, X Ohm ellenállása van a kábelnek... ez pedig sorba van kötve az akkumulátorral. Változik a feszültség, így az eddig tuti occó töltő már nem is annyira stabil és el is jutottunk oda, hogy a töltők legolcsóbb alkatrészével a vezetékkel hogy lehet csökkenteni az akkumulátor élettartamát.
A töltőben található alkatrészek spórolásáról ne is beszéljünk, mert ha szemre látni hogy hajszálvékony a vezeték és 2A-es töltőként reklámozzák, akkor a töltő burkolata alatt amit nem látsz milyen barbár dolgokat művelhetnek a gyártók hogy a költségeket csökkentsék.... részemről ennyi. -
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Elkezdtem agyalni az SJ4000-en, most hogy kb 20-25eFt környékén hozzá lehet jutni.
Viszont találtam ebay-en olyat, hogy 2.0inch SJ4000 (ami már kb 8-10eFt-tól elérhető) - de különböző szettekben se több 13-14eFt-nál.
Erről lehet tudni valamit? A leírások csak a nagyobb kijelzőről magyaráznak, de ránézésre a lencséje is teljesen más - nekem kisebbnek/gyengébbnek tűnik. (mármint a ház fizikai méretei ugyanazok, csak a benne lévőüvegműanyag optikai rész kisebb a sima verzióhoz képest, amit egy műanyag kerettel hézagolnak.pld ez itt
egy komplett utazó szett 2 akkuvalNekem nincs szükségem se a nagyobb kijelzőre se wifire, de érdekes módon ez az olcsóbb. Képminőségben lehet valami különbség?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
azJENŐ #10803 üzenetére
Látom, ez nem megy.
Az Amper az a pillanatnyi áramerősség mértékegysége.
Az áramerősség (jele: I): A keresztmetszeten áthaladó összes töltésmennyiség és a közben eltelt idő hányadosával jellemzett fizikai mennyiség.
I=dQ/dt
Ahogy azt a wiki oldalon is olvashatod.A töltőkre is a maximálisan kiadható áramerősséget tüntetik fel, ami még mindig pillanatnyi érték.
(majd jönnek gyakorlottabbak, és jobban megmagyarázzák. Ha jönnek)
-
azJENŐ
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #10802 üzenetére
2A -> 1óra alatt 2 ampert tölt.
Ha minden optimális, akkor egy 900 mA/h-ás akkumulátort egy 2A/h-ás töltő nem egészen fél óra alatt tölt fel- míg egy 550mA/h-ás töltő nem egészen kettő óra alatt teszi meg. -
azJENŐ
csendes tag
válasz
AndrewTdi #10797 üzenetére
Még valami, ezek az eszközök meglehetősen okos készülékek, amikor az akkumulátor eléri a töltöttségi szintet, akkor nem ereszt több áramot az akkumulátorra.
Baj általában a nem " okos" töltőkkel szokott lenni, melyek vagy addig dolgoznak, amíg le nem kapcsolod, vagy meghatározott ideig, de ilyenek ma már nem nagyon vannak.
A kameráknál nem a töltő okos, hanem a kamera.
Töltés alatt minimális melegedés normális, de a töltés végeztével, kontroll lámpa elalszik már nem melegedhet. -
azJENŐ
csendes tag
válasz
AndrewTdi #10797 üzenetére
A 2 amper nem pillanatnyi teljesítmény, hanem helyesen 2A/h, tehát 2ampert ad le 1 óra alatt.
550mA -> 0,55A/h ........ stb stbui: A teljesítményről, a 2007 4,3"-os GPS-em 1,2A/h töltője teljes fényerőn és folyamatosan dolgozva, nem egész 2óra alatt is teljesen feltölti a készüléket.
De a gyerek 2,1 A/h tab töltője is probléma mentesen feltöltötte. -
AndrewTdi
addikt
Nincs töltési fesszabályzó a kamerában? Ha 2 amperes töltőt engedek rá, nem szabályozza le mondjuk 500mA-nál? Ráengedi mind a 2A-t?
-
azJENŐ
csendes tag
válasz
slipkorn86 #10790 üzenetére
Én nem értem ezt az USB töltő parát.
Valakinek volt már problémája, rossz tapasztalata a gyári töltővel?
Egyébként a telefon töltődre bátran rádughatod, nem lesz baja.Amit figyelni kell töltőknél: input: AC 240V (váltóáram 240volt: hálózati feszültség európa-ban)
output: DC 5V 550mA (egyenáram 5volt. A teljesítmény, töltőáram 550miliAmper)
750mA
1.0A
1.5A
2.0A
Minél nagyobb a teljesítmény annál gyorsabban, rövidebb idő alatt tölti fel az akkumulátort a töltő.
De az az én tapasztalatom, ha van időm, akkor jobb az alacsonyabb teljesítményűt használni, jobban szereti az akkumulátor.
Ha nagyobb teljesítményű töltőt használsz, akkor sem tudod túl tölteni az akkumulátort, mert csak annyi ideig tölti magát ameddig kell, erre vigyáz a kamera.ui: Ha gond lenne a gyári töltőkkel, akkor szerintem Kelzsoca már figyelmeztetett volna.
Jenő
-
vape1
csendes tag
válasz
szacsee #10788 üzenetére
Én is Eustockról vettem 4000 wifi kamerát. 2 napon belül kihozta a futárszolgálat. Amiért érdekes a történet, sajnos úgy alakult, hogy hibás volt a kamera, szóval jól jött a Mo-i garancia. A szervíz 5 percre van tőlünk, kolléga megnézte és ott megvárhattam hogy átcserélje egy szintén fóliás teljesen új példányra. Bár ha valaki vissza akarja küldeni véglegesen a kamerát (14 napos elállás), akkor számoljon azzal, hogy bukja a vásárláskori futár költségét (2000Ft), illetve vissza is kell küldenie Szlovákiába (ami még kb. 3000 Ft). Szerencsére - ahogy ez nálam is történt - ez a garanciális ügyintézésre nem áll, azt itthon lehet intézni, rendes szervízháttérrel.
Szóval nekem végül jó kimenetele volt az ügynek, eredeti kamerát adnak, a hozzáállásuk és a Mo-i garancia+szervíz miatt én ajánlom őket.
-
szabieable
aktív tag
Ha valaki törés miatt aggódna, baromi masszív a kis ház [link]
-
-=RelakS=-
veterán
Srácok, ha van egy megbízható USB töltőtök, használjátok!
A gyári töltő max azért nem jó, mert esetleg ön és közveszélyes (kigyullad, elolvad, ilyesmi).
Én most pl egy ilyet használok.
Ez sem kimondottan bizalom gerjesztő, de eddig bajt nem okozott. -
Ramses07
Modder
válasz
szacsee #10772 üzenetére
Nekem az sj4000 van és szintén kerékpározáshoz használom erdei utakon főleg és nekem ez bevált idáig. Itt vettem egy fórumtárstól teljesen eredeti garival. Lekapartam a kódnál és lecsokkoltam a weben és eredeti
Azért egy 4000+ is kipróbálnék összehasonlítás kedvéért..
Mellpánttal használtam én is, de amikor kicsit tempósabban mentem lefele és ( ott már rá kell feküdni a gépre ) na ott gyakorlatilag csak a földet vette az elhelyezés miatt. Most sisakra megy fel..
(#10790) slipkorn86: ez a kérdés enegem is érdekel. A gyári töltő ezek szerint nem jó
-
slipkorn86
csendes tag
na most nagyon beparáztam a töltőtt illetően.
akkor milyen töltőt használjak? sony sp mobil töltöje jó lenne? meg van a telefonhoz autós töltő is, azt is használhatnám a kamerához? légyszives segitsetek nemvágom ezeket az amper témákat. nekem a töltő csak töltő -
Leki78
tag
válasz
szacsee #10772 üzenetére
Én is hasonló cipőben jártam mint te. Melyiket vegyem? Nekem a wifi nem volt szempont 60fps se igazán és azért döntöttem az SJ4000 mellett, mert jó áron hozzájutottam (Ipon.hu 23000ft akcióban, eredeti lekaparható matricás). A fehéregyensúly gondot és a következő beállításokkal küszöböltem ki. White Balance: Fluorescent és az Exposure: +1/3. Bámulatos videókat készített a kamera nyaralás alatt, az autó beállítás valóban rossz. Szóval ha engem kérdezel SJ4000.
-
Valóban fontos a jó töltő és kábel.
Megmértem a kábel végén és közvetlen az adapter csatlakozási pontján:
Jól látható, hogy a kábelem még 1A-t sem képes átvinni, holott maga az adapter le tudna adni (már amelyik...) -
válasz
slipkorn86 #10782 üzenetére
Azt én még soha nem használtam, vegyél a kezedbe egyszer egy minőségi töltőt. Mérete és súlya is árulkodik. A gyárit csak felügyelet mellett használnám.
-
slipkorn86
csendes tag
akkor a gyári tartozék töltő szerinted jó vagy nem jó?
én is észrevettem pötyöket. az ajtóból behuztam a kamerát sötétebb helyre és akkor jelentek meg, kb 1 másodpercre.
-
hoge87
tag
Valaki esetleg rájött már, hogy mi okozza a fehér pöttyöket a 4000+ esetén?Ez már csere készülék, de ezen is ugyanúgy előjön. Természetes fénynél nemigazán tapasztalható, csak ha hirtelen sötét helyre érkezik a kép, mesterséges fénynél...
[link]
A 3. képen látszik, hogy sötétedésre jelentek meg a pöttyök. -
Kint van az uj apk. Nem frissít hanem újat telepít sjcam zone néven. Ismeri a 4000+ beállításait.
-
Fiúk fiúk ne indítsuk el ezt a vonalat. Töltési idő ezer dologtól függ hagy ne regéljem. Az lenne a szép ha nem állna le 2015-ben ne csináljátok már ezt. Fel is robbanna. Kici okos ciiiinai elektronika leállítja. Már a mobilok is tudták 65 évvel ezelőtt.
-
gemesif
csendes tag
válasz
slipkorn86 #10774 üzenetére
Szia!
Ha jol remlik, 2 1/2 orat tolti magat, mindegy mennyire merult le. Nem kell figyelni, lekapcsolja a toltest, ha ugy erzi...
-
slipkorn86
csendes tag
sziasztok!
Sj 4000-et mennyi ideig kell tölteni, ha esetleg ott hagyom éjszakára lesz-e valami baja? kell-e figyelni, hogy 1-2 óránál tovább ne legyen töltőn? -
DrRape
csendes tag
válasz
Turbobacsi #10769 üzenetére
Köszi szépen!
#10770: Szerzői jog miatt szerintem csak gépről tudod megnézni sajnos (amennyiben nem Németországban tartózkodsz) és mivel nem tervezem az egész hangsávot eltávolítani, ez így is marad. De ha gondolod innen letölthető a videó, ráadásul akkor így még a youtubeos butítás nélkül nézheted.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Kerékpározáshoz keresek kamerát. Főként terepen használnám erdei utakon. A wifi nen fontos, viszont nem tudom, hogy az sjcam4000 videók a nagytesókhoz képest ennyire rosszak, vagy a youtube feltöltés rontja le a minőséget. 4000, 4000+ és 5000 közt hezitálok. A 4000 olcsó, az 5000-nek jobb a fehér egyensúlya, a 4000+ pedig fps-ben veri mindet. Mellpánton használnám valószínű, így a stab annyira nem fontos.
Kösz a válaszokat előre is! -
vape1
csendes tag
SJ4000 wifi -> általában szerencsém van a műszaki cikkekkel, meg vigyázok is rájuk, de ezzel eddig ráfaragtam. Szerencsére nem kínai forrás, most intézem a visszaküldést, aztán majd jönnek a tapasztalatok, hogy működik az ilyesmi.
-
DrRape
csendes tag
Egy napi szórakozás eredménye Zalaegerszegen sima 4000-sel. A színekhez nem nyúltam hozzá, auto-n most elég jól elkapta a WB-t egy-két kivétellel.
[Aquacity Zalaegerszeg 2015]Az egyik csúszásnál nagyon odavertem a csúszda oldalához, így a tokon belül kiesett a felső ledet takaró kis műanyag.
-
-
EZ egy esti 2K. Átkódolva a 20000-es (gyári) bitráta helyett ez csak 14000-es, máshoz nem nyúltam. Amit látni kell. Nincs hotpixel, közel sem annyira kockás mint a korábbi kamerák, illetve a hang. Az sokkal szebben és erősebben jön át.
WDR off, rázkódásvédelem off. Expozíció alapon, fény autó beállításon.
Sj4000+ V .1.8 Night 1Ez kicsit fényesebb dolgokat vesz és növeltem a bitrátát a gyári fölé ugrott a köv lépcső azaz 22000 lett, beállítások ugyan azok. Kellemes csalódás, hogy nincs hotpixel és nem annyira kockás a kép. Sőt a kamera nem mágneses talpon csücsült csak leraktam. Élőben amúgy többet látni. Gondolom nem sokan látjátok az embert a másik vágányon.
Sj4000+ V .1.8 Night 2 85 perc... -
Elindult az sjcamhd shop. Végre!
-
8kati
csendes tag
Köszi! Víz alatt használnám, tehát nem sok értelme van akkor a wifinek , sőt semmi
viszont vízből kint csak néha kényelmi szempont lenne , ez kerül 5k többletbe, ez döntés kérdése...Pénz kérdése tudom ki mennyit szán rá, pót gépnek venném , gondoltam az SJ4000 alap 20k ért egész jó ár érte, de érdemese-e a SJ 5000et venni az már 31k...dilemma....az a baj , akár mennyi YouTube-os vidit nézek , mindegy, mert egyiknél ez másiknál az a jobb. Bár volt egy olyan , ahol 4 SJCAM-al egyszerre uazt vették, ott a sima 5000-es tetszett a legjobban...most néztem egy autós sima4000vs5000-est itt meg a 4000-est láttam jobbnak
-
-
-
-
-
8kati
csendes tag
A YouTube-on nézegetek videókat az SJCAM 5000-rő, viszont nem értem, mi a + jel a sima SJCAM 5000 után?Magyar oldalakon, ahol az árakat nézem nincs + jel. A + az a sima, és van a wifi-s, aminek jobb a képe, a látott videók alapján???Kicsit összezavarodtam.
-
8kati
csendes tag
Szerintetek egy ConCorde SportCam W8 sokkal rosszabb mint a SJCAM 4000 wifi ?
-
szucs2000
újonc
Sziasztok!
Ha nincs töltőn akkor nem kapcsol be a kamerám. Ez akkumulátor hiba? Ha töltőn van működik.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
8kati
csendes tag
Sziasztok!
Biztos lerágott csont, de vásárlás előtt állok, és nem tudok dönteni!
Pót vízalatti kamerának kellene valami a komolyabb mellé, és a neten mindenhol az Sjcam-ot látom, mint legjobb alternatíva. Mindig az SJcam.hoz lukadok kiNézegettem a topikot, kihámoztam talán a legjobb ár az Eustock.hu-n van, pechemre, pont nincs az Sj 5000-es raktáron....na de még úgy is agyalok kell e Wifi vagy sem, a drágább Sj 5000-es az csak a wifivel tud többet? Gondolom uez vonatkozik a 4000-es szériára is.
Láttam még egy típust , az Sj cam M10-et ez miben tér el a 4000-estől?
Aztán vannak még hasonló sportkamerák, mindenféle gyártótól, pl Overmax ami hasonló, de gondolom rosszabb.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest