Új hozzászólás Aktív témák
-
penene
őstag
hát jah, szerintem úgy kezdem a boltban, meg akitől veszem, hogy darabokra szedem, és megnézem, hogy fake-e
Amúgy köszi, tanulságos... A fake az eléggé gagyibb :-/
Amúgy a füles jól néz ki, még az is lehet, hogy illik a fülembe jobban, mint az MDR... Fú, asszem rákattanok.főleg majd a jó kis iAudioval, bár kiváncsi lennék hogy szól vele az iRiverem, de nemtom, hallanék-e nagy különbséget MDR után azzal.. De ha még azzal is hallanék, akkor az úgy kemény lenne.
Amúgy MDR annyiból fülbarátabb lehet, hogy nem mindent oda a csőbe vezet, hanem maga a hangszórója nagyobb, és a többi részén is van kimenet, így mégis több helyről jön. a cx300 meg mindent abból nyomat, brutál lehet.. Süketülés rulZ
Emlékszem az elején az MDRnél is éreztem, hogy fú ez így durvább, de azóta leépültem már annyira, hogy fel se tűnjön .
[Szerkesztve] -
-
vili13
őstag
Nekem pl. egy mdr-ex71lp rohadt szét, mielőtt cx300-ra váltottam. Ne nagyon foglalkozz a gyári adatokkal mert hazudik mind (=marketing), meg aztán 20Hz alatt és 20kHz felett amúgy sem hallasz semmit. A cx300 pedig hangosabb is, a basszusa is szintén nagyon jó, és szvsz közép/magas tartományban is jobb egy árnyalatnyival.
-
penene
őstag
wá bocs: G3 20hz-20khzig nyomja, szal ebből a szempontból mind1, bár nemtom ez a része, hogy működik, hogy akkor elveszik-e ez a plussz tartomány, amit a füles tud. (ha tényleg tudja)
-
penene
őstag
Mondjuk az iAudio G3, amit néztem alá játszónak, az 8hz - 20 khzig nyomja csak a cuccot, tehát a magas tartomány MDRnél úgyis elveszik, viszont a mély nem tudom hogy müxik. Mert nem csak a papíros érték számít, hanem a dinamikája, érzékenysége (az meg pl. cxnél jobb)...
És csak ezután van az, hogy pl. cx nem megy bele jól az ember fülébe, mert pl. gnóm, és emiatt nem hallja olyan jól a mélyeket, stb, és emiatt neki az kiesik, vagy fordítva.
Nekem az MDR sem megy bele szerintem annyira tökéletesen, még jobban is bemehetne.. mert mikor így rányomok a kezemmel, akkor hirtelen leszakad a fejem a basszustól, meg hogy úristen... Csak alapból nem úgy áll benne, de persze úgyis kemény, úgy még kibírom -
penene
őstag
Helló, tudtok a cx300ról szeretnék véleményeket, ajánlásokat, vagy ellenérveket.
MDR-ED31LP fülesem van, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
De azt hallottam, hogy ez a füles még ezt is veri, és hogy korábbi MDR tulajok is áttértek erre. Ezért érdekel a téma, és hajlok is a váltásra, ha érdemes (az kezd gányolódni, és nem javítható ott a zsinór, csak ha szévágom az egész fülesét...) De ha nem, és bekrepál, akkor MDRt veszek újra (3adszor)
Köszi!
Amit láttam:
MDR-ED31LP
Kapacitás (W) 0.05
Meghajtóegység (mm) 16.0
Membrán PET
Frekvencia (Hz) 8 - 23,000
Érzékenység (dB/W/m) 108.0
Mágnes 300 kj/m3-es neodímium mágnes
Impedancia (Ohm) 16.0
CX 300
Frequency response 18Hz - 21kHz
Impedance 16 Ohm
Sound pressure level (SPL) 112 dB (1 kHz, 1 Vrms)
Jack plug 3,5 mm stereo (angled)
Ear coupling intraaural (ear canal fit)
Transducer principle dynamic, open
Az érzékenysége jobb a cxnek, viszont a hangtartománya pedig az MDRnek. Főleg a basszusrésze. Ez a gyakorlatban nem tudom mit jelent, mennyire érzékelhetőek ezek a paraméterek, de azt igen, hogy az MDRnek irdatlan jó a basszusa, és szépen szól a magas is. Főleg ha vmi jobb minőségű lejátszó van alatta... Meg szépen illeszkedik a fülembe, cx-et sajna nemtom, hogy fog, de ez az egy füles volt, ami jól állt a fülemben, a többi mind ki akart esni...
Várom a reakciókat.
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz
Tithian #2289 üzenetére
Köszi!
Én is meglepődtem, hogy nem ugyanúgy állt a búrámon a két típus (555/595), mert magam is úgy gondoltam, hogy egyformák külsőre... valószínűleg a pánt-beállítás nem volt megfelelő a 95-ösnél.. De hogy hangzásra számomra is nyilvánvalóan jobbnak tűnt, az biztos...
Ezt a Beyer-t is megsasolom, és ha esetleg lesz még kérdésem, kereslek.
üdv: ponti_ak -
Tithian
őstag
válasz
ponti_ak #2269 üzenetére
Ha erősítő nélkül is jól szóló fejhallgatót szeretnél, akkor a Beyer DT860 is alternatíva, kár, hogy tudtommal itthon sehol sem árulják.
A HD555/595 témáról tudnék mesélni, van mindkettőből itthon. Semmi különbség nincs a kettő kényelmében, az 595 tisztábban szól, és érezhetően jobb basszussal bír. Mivel 50 ohmosak, nagyon jönnyen meghajthatóak. Az 595-öm még friss, a 100-200 óra burn-in után elvileg az 555-höz hasonlóan némileg javulni fog a hangminőség. Majd meglátom. -
ponti_ak
addikt
Értem, és emlékszem is, persze sőt, most hogy rákerestem, pont azt írják a mostani típusok legnagyobb htárányaként... (igaz a pxc300-nál még ez volt: [link]
Az újakkal nem tudom mia helyzet, mert eddig nem találtam erre vonatkozóan infót, de szerintem benne van az elem a fülhallgatóban, mert pl a 450-esen vannak a kapcsollók + led, és ezeket szerintem ésszerűbb közvetlenül táplálni (nem egy plusz dobozból...
Viszont az árakról van már némi fogalmam.. sajnos..[link] A 450-es 500 dodó.. ehh.. nem (mostanában) lesz nekem ilyenem, már látom...
-
bwoay
nagyúr
válasz
ponti_ak #2283 üzenetére
a mikrofon lehet, hogy ott van, de már nem emlékszel a jelenlegi PCX szériára?
van egy AA(A?) elemmel hajtott zajszűrő egység, ami kielemezi a mikrofon által továbbitott hangokat adatokat, és kibocsátja az ellenkező amplitudójú hagngullámokat a kioltásra.
(remélem jól írom). mondjuk ezek a kagylók már vannak akkorák, hogy akár azokba is mehet az elem... ennek nézzen utána az, aki ilyenre vágyik -
ponti_ak
addikt
Hjakérem... szabad országban szabad emberek azt csinálnak, amit szabad..
''...körülményesnek tartom magát a zajszűrő egységet, illetve annak az elhelyezését.''
Ezt hogy érted? Én úgy értettem, hogy a zaj-mikrofon a füles külső felén van. Szerintem nincs abban semmi körülményes. Vagy... -
ponti_ak
addikt
Igazad van, más kategória, de attól még lehet otthon is használni őket, nem? Jelenleg a px200-at is leginkább otthon használom, pedig az is street...
Egyébként jó az az aktív zajszűrés ottho is, amikor a párom épp porszívóz, vagy ilyesmi..Na jó, belátom, kicsit tényleg felesleges.
-
bwoay
nagyúr
válasz
ponti_ak #2277 üzenetére
ja, gondolod, hogy már bejöhetsz az üzletbe...
amúgy az átbeszélős változat nekem sokkal jobban tetszik,
bár remélem, hogy az is lesz fekete színben.
de utcára szerintem sok ez a füles, utazni tökéletes,
de nem vonatozok, buszozok, repülök annyit egy évben,
hogy beleférjek a célcsoportba. meg körülményesnek tartom
magát a zajszűrő egységet, illetve annak az elhelyezését. -
AmPeX
aktív tag
Azért az érdekes, hogy ugyanarra a fülhallgatóra más-más gyártók más-más adatokat írnak. A legdúrvább az érzékenység, 106-112 dB közt azért ne ingadozzon már
Nem tud valaki valamit a cx300 max bemenőteljesítményéről? Egy másik gyártó ugyan ilyen fülesénél max 20mW ot láttam. U3 nem fogja széttépni?
jo tudom, nem kell maxon hallgatni, de úgyis ki fogom próbálni
-
ponti_ak
addikt
Engem ez nem zavar, de gondolom téged sem érdekelne... csak szóljon jól, mint atom, és ne legyen méregdrága ... jó lenne ha már itt figyelne a kobakomon...
Nna, majd sasold, hogy mikor libbenek be az üzletetekbe egy ilyen ezüstszínű förmedvénnyel... juszt se veszem le a fejemről, úgy fogok dumálni, végig...!
LoL.. ..aztán ha megunom, hogy mit pampogsz, csak megnyomom a gombot, és...
[Szerkesztve] -
szakibá...
senior tag
Egy japán linket adtál meg, de Kínában gyártják, mint manapság jóformán mindent. Ezt a fülest 4-5 egyéb gyártó nevén is lehet kapni, honnan lehet tudni, hogy kié eredetileg? Ez egyébként lényegtelen, a fő, hogy egy olyan komoly cég, mint a Sennheiser, a nevét adja hozzá (én ismerem a profi termékeinek jó részét is). Mark Levinson is Kínában gyártatja méregdrága high-end cuccait, ez egy ilyen világ. Az Audi sem lesz kevésbé luxusautó attól, hogy Győrben gyártják a motorját. Globalizáció.
-
vili13
őstag
válasz
szakibá... #2272 üzenetére
''gyakorlatilag nincs gyári szórás. Ezt el is vártam a Sennheisertől.''
pedig nem is ők gyártják: [link] -
szakibá...
senior tag
Nekem van kettő CX300-asom, az egyiket eladom, ha valakit érdekel. Nincs egy hónapja, hogy az MM-ben vettem 9K-ért, a másikat kaptam. Talán 1-2 órát hallgattam eddig, csak itthon. Garanciával odaadom 7500-ért, gari nélkül 6000. A másikat is kibontottam, mert kíváncsi voltam, hogy mennyire egyformák. Nemcsak a két fele szól tök egyformán, de a két pár füles is, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs gyári szórás. Ezt el is vártam a Sennheisertől. Cím: illger@freemail.hu, tel:70 5045200.
-
ponti_ak
addikt
Hááát... egy ideje gondolkodom, hogy be kellene szereznem valami komolyabb fejhallgatót... eddig a HD555 vagy méginkább az 595 felé kacsingattam (bár az előbbi valahogy kényelmesebbnek tűnt az eddigi 2-3 próbálgatás alkalmával, utóbbi meg szebben szólt.. csak 2x annyiba kerül), szóval olyan 40-45 de max!! 50k-t megadnék érte, mondjuk a 450-esért, HA _tényleg_ olyan jó(k) lesz(nek), mint ahogy hirdetik... ..habár a 450-es nekem talán már túl hivalkodó is lenne azzal a pár db gombbal az oldalán, nem szeretem a csiricsáré dolgokat... a visszafogott, letisztult, egyszerű formákat kedvelem
Nah, majd meglátjuk, hova árazzák be a cuccost Senni-ék, és hogy érdekelni fog-e később is... mindenesetre jó lesz résen lenni, mert tavaly is kinyomtak párszáz db cx300-ast első körben ''kicsit'' olcsóbban... Oké, más kategória, de hátha... -
-FreaK-
veterán
Mennyiért lehet legolcsóbban cx300at kapni? én mindenhol csak 10k körül látom
6-7körül már nem lehet kapni sehol?
-
rumos14
nagyúr
-
Pat
tag
na. megvettem. ma. cx 300. ezüst. szép. kényelmes. hosszú távon is viszonylag. nem gondoltam volna h ennyire puha lesz a gumija
persze azért meg kell szokni, de a zajszűrés, és a kívételes hanminőség kárpótol mindenért. valamit valamiért..
még bejáratom, de nagyon jónak ígérkezik, sőőt.
sokat vártam tőle, és úgy érzem meg is kapom
ár-éték arányban verhetetlen -
ponti_ak
addikt
Hoppá!
Hamarosan jönnek PXC csúcsmodellek...
Perfect sound to go: the new high-end PXC 350 and PXC 450 headphones from Sennheiser: [link]
Szépek. Ha jó árban lesznek, lehet hogy kipróbálom őket... majd...
[Szerkesztve] -
CoRn3L000
csendes tag
Hi!
Vélemény HD555-ről valaki??? Vásárlás elött állok és érdekelne pár infó felhasználóktól...THX -
golyani
őstag
válasz
sennheiser #2251 üzenetére
felfogtuk!
-
Pxs
aktív tag
válasz
zsuzsk4 #2241 üzenetére
Szia !
Sennheiser CX300 tökéletes választás, nagyon szép hangja van ! És garantáltan nem esik ki a füledbőlUtcai gyaloglásra és bringázásra azért csak óvatosan, engem már majdnem elcsaptak egyszer egy kereszteződésnél miatta
Jut eszembe, a Vándor Comp. nagyon korrekt kis bolt...én itt dolgozom mellettük (Infopark) és tegnap vettem náluk kapásból 2 fülest (a fenti Sennheiser HD 205 és egy CX300), a nagyobbikat ki is próbálhattamAmúgy XI. keri vagy ?
-
Pxs
aktív tag
Új Sennheiser HD 205 DJ/stúdiófüles eladó !
Tegnap vettem, de nekem túl száraz a hangképe...vannak, akik szerint jól szól, nekem nem jött be. Csak kipróbálva volt, 2 évig garis ! Doboz már nincs meg hozzá, viszont tartozékként van még mellé egy 3.5-6.5-ös jack átalakító és egy Sennheiser hordtáska, amik az eredeti csomagolásában voltak.
Ár : 9000 Ft (10600 boltban)
Telefon : 06-30-539-0537
Átvétel Budapesten megoldható, IX. és XI. ker előnyben, este fél 6 után ! -
-FreaK-
veterán
válasz
sennheiser #2251 üzenetére
Akkor ne válaszolj... pedíg vettem volna egyet...
-
sennheiser
csendes tag
Nem hamisitot!Nem tudom mért nem lehet ezt el hinni.
Mi okoságom lene nekem aból hogy hamisitótat adnák el,semmi mert akkor nem vásárolnának tőlem többet én meg ezt nem igen szeretném. -
Lalla*
csendes tag
akkor lécciket vizsgáljátok meg nekem a hoc fórumon hogy hamis-e vagy sem. amőúgy érdekesen van cimkézve a terméke. sennheiser mx.
na. ez kezd érdekes lenni
de remélem nem hamis mer akkor veszek egyet az tutter ennyié. -
bwoay
nagyúr
válasz
zsuzsk4 #2241 üzenetére
megszokás kérdése, szerintem az élmény kárpótol, de hát ez valóban szubjektív.
miután valaki 5 rugóért hirdet cx300-at, képtelen lennék mást ajánlani.
ez IEM, vagy füljáratba illeszkedő kivitel, 3 különböző méretű szilikon sapkával,
kétlem, hogy kiesne a füledből, vagy hogy kényelmetlennek találnád,
legalábbis számomra hosszútávon sem az.
a hangminősége meg magasan a konkurencia felett áll. -
zsuzsk4
csendes tag
Elhiszem, hogy jobb az füldugós, de én hihetetlenül rühellem azt a fajtát, kényelmetlen, kiesik a fülemből...
Akkor ajánlhatnál valami kisebb fülest, ami nem nem foglal nagy helyet, könnyű, de mégis úgyszól ahogy kell, ja és ne 20-30 ezer legyen /vagy még annál is drágább/... -
bwoay
nagyúr
válasz
zsuzsk4 #2238 üzenetére
én egyikőtöknek sem ajánlom ezt a típust, bár fogalmam sincs,
milyen meggondolásból esett erre a választás.
mondjuk én eleve nem vagyok jóban a klipszesekkel,
ennyiért meg nem is szabad csodát várni egy fejhallgatótól.
Sennheisernél px 100-200 ajánlott, de ezek a duplájába kerülnek,
viszont ha általános, utcai használatra kell,
akkor szerintem egy füldugó sokkal- SOKKAL célravezetőbb.
Azt már csak félve írom, hogy ennyiért hirdet egy srác cx300-at,
ami messze a legjobb vétel,
de amit mi ennek a füldugónak a népszerűsítése érdekében végzünk,
az már szinte hadjárat -
-FreaK-
veterán
válasz
sennheiser #2234 üzenetére
Póstán el tudod küldeni a fülest ha arról van szó?
Illetve a személyes átvételt hol lehet megoldani?
-
alien_
őstag
Üdv!
Érdekelne, h valakinek esetleg van e tapasztalata az OMX 52 -es fülessel kapcs. -
slayer006
addikt
válasz
sennheiser #2234 üzenetére
okks
csak, hogy ne kelljen ott keresgetni, ha kellene 1 füles -
slayer006
addikt
válasz
sennheiser #2222 üzenetére
te vagy aki a HOC fórumon is árulod a CX300 -at ??
-
golyani
őstag
válasz
sennheiser #2221 üzenetére
Sőt én 6900-ért vettem miskolcon az Infoboxban
-
-FreaK-
veterán
válasz
sennheiser #2224 üzenetére
Helyileg hol szoktál tartózkodni álltalában? (vagyis hol lenne átvehető a cucc)
Persze h ügyesek.Azt mondtad mutasson olyan boltot ahol 8000 Ft. Mutatott. -
sennheiser
csendes tag
Hát gratulárok ügyesek vagytok
-
Pá
addikt
válasz
sennheiser #2221 üzenetére
Én annyiért vettem, Informatéka Teréz krt 31.
-
Pxs
aktív tag
válasz
sennheiser #2218 üzenetére
Nálad mennyi lenne egy CX300 ?
-
golyani
őstag
válasz
sennheiser #2218 üzenetére
igen még mindig 8ezer...
és sztem 2 év gar megér pár ezret. fő a biztonság...
[Szerkesztve] -
sennheiser
csendes tag
Én nem tudok 2év garanciát válalni de ha te szeretnéd ezt a kényelmeséget akkor vásárold meg 13000ft-ért a boltba szerintem ez a logikus
-
sennheiser
csendes tag
Nem kellet rohanom meg van a magam okosága hogy kényelmesen be szerezem az árut.
-
zsuzsk4
csendes tag
Halló!
Valaki használt már sennheiser omx 52 street füllhalgatót? Vagy pmx 100, 200at? Mi a véleményetek?
Fülest szeretnék zene hallgatásra/persze utcára/, de az ilyen kis fülbedugósok kilőve, mert egyikkel sem kompatibilis a fülem...Vagy valami mást tudna ajánlani valaki? /nem szeretnék nagyon gagyit,pl.: szépen szóljon minden effekt/
-
sennheiser
csendes tag
Nekem nem ment tönkre 1-sem pedig 1-éve már majdnem meg van.Garanciát sajnos nem tudok válalni helszinen való kibontás és kiprobálást azt viszon igen ha véletlenül nem lene jó a csomagban lévő füles mert bene van a pakliba hogy igy csomagolták akkor ki cserélem de az üzlet után már nem.
-
vili13
őstag
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok !
Most tervezem egy CX300 beszerzését, egy Sony Ericsson P990i telóhoz szánom. Van-e itt esetleg valakinek tapasztalata a SE Walkman fülessel (HPM-70) ÉS a CX300-zal is ? Érdemes CX300-ra váltani, jelentős a különbség ? Thx... -
-
sennheiser
csendes tag
Sziasztok én én árulok új bontatlan álaputó sennheiser CX 300 high quality fülbe dughatós fejhallgatókat szürke,fekete és fehér színekben akit érdekel és tudna vevőket az írjon nekem.kösz
-
3psilon
aktív tag
Hu jólvan, hiába istenítitek a cx cuccot, ha 1x 10000 forint
Jelenleg egy MX500-as van, és a picit gyenge basszus ellenére is legjobbnak tartom, mert szívós, és minden eddigi fülesnél jóbban szól. -
ponti_ak
addikt
válasz
cucclee #2199 üzenetére
Nem olyan erős az a basszus, emiatt ne aggódj szerintem. Sőt! Amiatt hogy nekem nem fekszik fel a fülemre rendesen, inkább még picit kevés is... persze a cx300 után nem nehéz telhetetlennek lenni a mélyhangok terén..
Nekem egyébként 1,5 éve megvan px200-am, de nincs rá panaszom (bár amióta megvan a cx, nem sokat hallgattam, és mostanában kezdtem el gondolkodni valami profi fejhallgatón (555 vagy 595), csak igazából nincs / nem lenne mire rákötni, mert az már megérdemelne valami komolyabb hi-fi erősítős cuccot..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Last Epoch
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- Mikrotik routerek
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest