- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Analóg fényképezés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
renato
aktív tag
1. gondoltam. 6 alá semmiképp nem vinném, de közben rájöttem, hogy télen e fejes fölé még sapkát is húzhatok, nem úgy mint a többiek esetében, és féláron azért nekem sem olyan jó üzlet, inkább megtartom.
2. igen, bocs, fáradt voltam, pedig elolvastam, csak nem esett le...
kösz mindenkinek mindent. majd jelentkezek ha meghallgattattak azok a dolgok. -
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Thomson EM2801A típusú mp3 lejátszóm, amihez szeretnék venni egy új fülest. A hozzá adott fülesem megvan, csak két problémám van vele:
1. ''agybadugós'' típusú. Egyrészt ezt kevésbé preferálom, másrészt pedig sajnos csak egyféle gumiköpeny (nem tudom hogy hívják) van hozzá és így gyakran olyan érzésem van, mintha ki akarna esni a fülemből. Láttam, hogy komolyabb füleseknél (mint a Sennheisernél is) van 3 féle méret a füleshez, így a fülnek megfelelő méretet lehet rárakni a fülesre, hogy passzoljon a füljáratba.
2. nem rossz ez a gyári füles, de mégis kicsit olyan érzésem van, hogy lehetnének teltebbek a hangjai. Mind magas, mind mély tekintetében.
Így arra az elhatározásra jutottam, hogy venni kellene egy új fülest és ez a Thomson pedig jó lesz a PDA-mhoz. Ma voltam a MediaMarkt-ban és szétnéztem fülesek terén. Mivel a Sennheiserről már sok jót hallottam, így azokat néztem meg tüzetesebben és azt hiszem e mellett a márka mellett fogok dönteni. Első körben a következő típusokat néztem ki magamnak: OMX 52, OMX 50 VC, MX55 VC. Csak nem tudom, hogy melyik lenne a legideálisabb választás. Ami fontos nekem, hogy kényelmes legyen hordani (ezért is nem az agybadugósokat nézegettem), másrészt pedig legyen telt hangzása. Nem tudom, hogy ezeknek a kritériumoknak melyik felelne meg leginkább az általam megjelölt típusok közül. Néztem még a HD 201-est is, ami nagyon baráti 4500 Ft-os áron van, csak sajnos az utcai viseletre nem igazán kényelmes. Pedig az lenne az igazán jó, azt volt is alkalmam kipróbálni.
Szóval Ti melyiket ajánlanátok a fentebb felsorolt három típus közül? Melyik miért jó és miért rossz? Valamint mennyire tartósak ezek a Sennheiser fülesek és tényleg olyan jók? Mert azért ''kicsit'' szívom a fogamat, hogy hogyan fordulhat meg egyáltalán a fejemben olyan, hogy hajlandó legyek 7-8 ezret kiadni egy fülesre. Bár azért a maximum határt meghúztam 9k-nál, de még azt is nagyon soknak találom. HD201 ezért is lenne jó, mert az ''csak'' 4500 Ft.
Légyszi segítsetek, lehetőleg minél hamarabb, mert holnap délután már szeretnék venni egy fülest. -
renato
aktív tag
köszönöm szépen
a DT 231 pro egész jónak látszik innen... és csak jót olvastam róla...
de a HD 205-ös is kipróbálásra kerül majd...
meg az AKG is...
az EH szerintem nagyon nem illeszkedik a fülre...
már csak egy üzlet kell, ahol ki is próbálhatom mind... :p talán MMben voltak is a fent említettek közül, csak nem emlékszem mindre. (EH volt, de nem lehetett kipróbálni...) -
ponti_ak
addikt
Naaa...!
Gratulálok!!
Örülök hogy elégedett vagy vele! (Sejtem, hogy a hangminőségre sincs panaszod, főleg most, hogy már -gondolom- ''bejáródott''...).
Igen, hallottam (Zsuzsi írta egy pár hete) hogy a bargain nem jött össze, mert a srác ''elvesztette''.. (pff.., lol!).
Szerintem az amortizáció miatt nem kell második, nagyon tartós darabok ezek, de abban teljesen igazad van, hogy ''egy jó füles öltöztet'' (..ha jól áll..).
Használd egészséggel, sok szép évet együtt!
üdv!
ui: a (túl) nagy hangerővel azért csak óvatosan, ha túllhajtod, az erős basszus képes kinyírni a membránt, és utána recsegni fog, és persze a fülednek sem mindegy..nnahh, nem papolok már itt többet..
-
Sipi
addikt
válasz
ponti_ak #2589 üzenetére
Affene, erről jut eszembe, hogy én meg vettem egyet újonnan - sajna, nem jött össze egy jónak tűnő üzlet. Immár jópár hete boldog tulajdonosa vagyok. Szép és kényelmes - a zavaró külső hangok nálam nem jelentkeznek. Kicsit jobban el kell igazgatni, egy hét után a párna már felvette a fülem alakját, kvázi légmentesen zár.
Mod: de annyira tetszik, hogy a végén veszek még egyet, nehogy idő előtt szétnyűjem. Én elég hangosan hallgatok zenét... Meg a fekete mellé jól jönne egy fehér is, elvégre egy Sennheiser öltöztet is.
Sipi
[Szerkesztve] -
ZakRob
senior tag
Ja, nem is mondtam, múlt héttől én is 555-ös tulaj vagyok.
-
renato
aktív tag
üdv. nekem is kb két éve van meg a px-200-as, és nagyon meg vagyok elégedve vele, viszont most már valamit fejleszteni kellene. az mp3 lejátszó egy ''régi'' mpio fg100-as, csak a fülessel van kisebb gondom... :/ metrón, illetve helyi buszokon is, simán behalltaszik a zaj. főleg a magas tartományból, pl bemondó, fékezés, etc..etc.. nem olyan jó ez így. maxon meg nem szeretném hallgatni, mert azért nah. vigyázni is kellene kicsit. és küldönben sem teljesen zárt a cucc, csak úgy tűnik. kényelmes meg minden, de nem eléggé zárt.
olyan kellene, ami körülöleli a fülem, ergo eléggé totál zárt cucc.
max 20.000-ig mennék el..
ma voltam a mediában, és hát a hd202 is elég kaki. a hangzása lehet jó, de sokra megyek vele, ha ez is ugyanolyan megoldással bír, mint a fent említett; azaz nem öleli körül a kagylót, csak rajta van (és ez elsőre kifejezetten kényelmetlenre sikeredett), illetve, el van nyújtva a füles hosszában... szal felejtős.
ami tetszett, csak nem tudom meg merjem-e venni, az a HD 435 ami bár nyitott, de nagyon kényelmesnek hatott, illetve egy kicsit bele tud süllyedni a fejesbe a fülem, plusz ugye így lefedi az egész fülemet, ami nagyon jó... a HD 485-ről is hasonló lenne a véleményen. nagyon kényelesek, viszont talán nyáron kicsit izzasztóak. de valamit valamiért ugye.
aztán...
HD 215 nevetséges. ez sem öleli körül, ergo 15000-öt nem adok érte, plusz baszott erősen szorítja magát a buksimhoz, ami jó is, meg nem is, de pár óra zenehallgatás után tuti kész lesz a fejem, és vakarhatom egész nap, mint a buksi kutyám...
Az AKG k 44 nagyon gatyi, kényelmetlen, igénytelen, olcsó megoldás, elvetve...
A HD 555-össel szemezek még nagyon, de azt utcán? hát nemtom. persze otthon is használnám... nah akinek van ötlete, tapasztalata, az lécci írjon már pl, hogy...
- HD 435, 485 mennyire szűri ki a zajokat, ahhoz képest, hogy nyitott? pl metron, meg úgy általában?
- HD 555: utcán is lehet használni nem? nem akkora nagy bumszli állat szerintem. vagy mégis? viszonyítsunk a hd 202-eshez..
előre is köszönök mindent.
aztán ha bejön a dolog, valszeg megszabadulnék a px-200-asomtól, aminek totál semmi baja... -
salieri.
őstag
sziasztok ! mio a 701 hez kellene nekem egy fülhallgato! ez jobb minosegu mint egy mx 450 ? [link]
-
bwoay
nagyúr
haggyadmá! én meg a lassan 20 rugót is meghaladó értékű (!) cx300-am...
amúgy a cx kábele szerintem kiváló, a korábbi mx-eké meg azért volt szar,
mert idővel (meg alacsony hőmérséklettel) bekeményedtek.
viszont még azok sem törtek meg így, szóval lehet, hogy a következő donor
egy mx200 lesz, az legalább olcsó! -
bwoay
nagyúr
az előző HSZ-hez nemigen illik kedvező kritikám az új Sennheiser füldugókról,
illetve az általam (ugyan csak donorként) birtokolt OMX 50-ről.
A kábel burkolata valami olyan ordenáré módon törött meg.
hogy ilyet korábban csak Sony fülhallgatóknál láttam. -
ponti_ak
addikt
Felmászok a honlapra, és mit látok..? Ma 95 éves a Sennheiser atyja, Prof. Dr. Fritz Sennheiser: [link]
Boldog Szülinapot! -
Messiás
csendes tag
van egy sennheiser hd202-m kb2 hete leirtam ide h vettem es nagyon szepen szol.
pc-hez hasznalom napi sok orát es most elkezdte azt h zug neha es ezt csak ujrainditassal lehet kikapcsolni, illetve h vindozban lehalkitom. de akkor meg hangosság elvész szoval, vmi ötlet? az asztaligépem most megdöglött, laptopnal ugyanezt produlkálja. egy zalman mikrofonnal hasznalom, annak a hangerotekerese meg a alap hangnak is erositette/gyengitette a zugast. vmi otlet? -
DzsedalY
tag
akárki akármit mond, cx300 > all
-
-FreaK-
veterán
Mit gondoltok mennyiért tudnám eladni a senni 555-ös fülesemet alíg használt állapotban, garival, dobozzal? 18k reális érte? Valakit nem érdekel esetleg?
-
krisztian7
tag
Fejlhallgató vásárlás előtt állok, és nem igazán tudok dönteni, remélem tudtok segíteni.
Az egyik a seni hd 415 a másik a 435 .( és esetleg a hd 205)
így ránézésre nem sok különbség van, de ahol olvastam tesztet, ott a 435 jött ki győztesnek[link]
Azt a 2 ezer forintot meg nem sajnálom már ilyenre.De félek, hogy a 435 ön lévő hangerőszabályzóval vmi lesz , mert már jártam úgy fülessel, hogy az ment tönkre és nincs kedvem szerelgetni egy 10 ezer forintos fülest ez miatt, meg nincs is szükségem arra a vacakra.
A hd 205 is tetszik, de erről nem találtam különösebb tesztet és nem tudom, hogy nekem jobb lenne-e a zárt kialakítás?!
Főleg otthoni zenehallgatásra és tv-zésre lenne.Inkább elektronikus zenét hallgatok. -
-FreaK-
veterán
Nah megjött a két cx300, öcsém megnézte és azt mondja hogy eredeti, nekem most csak meghallgatni vna időm, ez alapján meg tuti eredeti mert brutál jól szól
Viszont azt rögtön észrevettem hogy mennyire vezeti a kábel a hangokat
De a hangzása kárpótól mindenért^^
-
ponti_ak
addikt
Ez az új mx széria mennyivel különbözik a régitől?
Hm, amióta a cx bejött, itt a topikban a legtöbbünknek olyan van (volt), bár vannak páran akik próbálkoztak az új mx-sorozattal... Az eddigi - általam ismert- véleményekből ítélve túl sok különbség szerintem nincs a régiekhez képest.. -
Zsotyi
csendes tag
hello,
mivel tönkrement az mp3 lejátszóhoz kapott fülesem így vennem kell vmilyet.
Nézegettem, olvasgattam a sennheiser fülesekről és meggyőztek, hogy ilyen márkát vegyek, de nem tudom hogy milyet.
az ár olyan 4-5 ezer forintig.Tudom , hogy a cx300 a legjobb, de annyiszor nem fogom használni, hogy ennyit érjen.
Én ezeket nézegettem:
Sennheiser MX 350
Sennheiser MX 400
Sennheiser MX 450
Sennheiser MX 50 STREET ( erről azt hallottam, hogy a 64ohm miatt halkabb, nem tudom ebből mi igaz?! )
MX 500
Mx51
MX 70 SPORT (jó lenne ha nem zöld lenne)
Ez az új mx széria mennyivel különbözik a régitől? -
Zsotyi
csendes tag
hello,
mivel tönkrement az mp3 lejátszóhoz kapott fülesem így vennem kell vmilyet.
Nézegettem, olvasgattam a sennheiser fülesekről és meggyőztek, hogy ilyen márkát vegyek, de nem tudom hogy milyet.
az ár olyan 4-5 ezer forintig.Tudom , hogy a cx300 a legjobb, de annyiszor nem fogom használni, hogy ennyit érjen.
Én ezeket nézegettem:
Sennheiser MX 350
Sennheiser MX 400
Sennheiser MX 450
Sennheiser MX 50 STREET ( erről azt hallottam, hogy a 64ohm miatt halkabb, nem tudom ebből mi igaz?! )
MX 500
Mx51
MX 70 SPORT (jó lenne ha nem zöld lenne)
Ez az új mx széria mennyivel különbözik a régitől? -
bwoay
nagyúr
válasz
-FreaK- #2560 üzenetére
hát amit én láttam (az oan nagy kerek vót, érted...
)
azt csak úgy tudtam megkülönböztetni a gyáritól,
hogy utóbbit előszedtem a zsebemből, és összehasonlítottam a kettőt.
nem voltak köztük egetverő különbségek, éppen csak akkorák,
hogy egyértelművé tegyék a dolgot. szóval ha nincs nálam a saját füldugóm
(ami nemigen fordulhat elő) akkor talán meg is vettem volna az utánzatot,
leszámítva azt, hogy a fehér cx300 dobozára ''silver'' volt írva
erre egyébként ez_meg_emaz már az elején fel is hívta a figyelmem,
és elmondása szerint azóta vissza is vitte a füldugót a forrásához,
aki egy money back manöverrel honorálta a dolgot,
és elismerte, hogy valóban hamis a szóvan forgó termék.
niiiiice -
AmPeX
aktív tag
Énis 6k ért vettem a cx emet. Pestről, utánvétellel, vaterán találtam az arcot. Nekem eredetit küldött, bár lehet, hogy tök másról van szó...
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
-FreaK- #2557 üzenetére
Szerintem ha más tulajdonságú terméket adnának ki, annak biztos, hogy másik típusszámot adnának.
Ha meg a hamisító adna másik típusszámot a hamisítványnak - ezzel igazolva, hogy miért nem úgy szól, mint az eredeti - akkor könnyen kiderülne, hogy az eredeti gyártónál nincs is olyan típus. -
-FreaK-
veterán
Arról tud valaki valamit h frissítettek volna rajta a 2007es évben ? megnövelt basszusteljesítmény állítólag, hát nemtom, Sennheiserre nem jellemző h nagyon kiemelne egy tartományt, tudtommal mindíg a semleges hangzást próbálják elérni, de lehet h rosszul tudom...
-
-FreaK-
veterán
Találkozott már valaki itthon hamisított cx300-al? Találtam most egy srácot aki 6k-ért árul, kiv lennék mi az esélye h hamis a cucc.. meg olyat írt hogy ez már 2007es széria megnövelt basszussal, erről tud valaki valamit? Tényleg frissítettek rajta? én még nem hallottam erről..
-
Messiás
csendes tag
tegnap vettem egy hd202-est. hát a 2.1es atomhanghalam eláshatja magát
-
Xantomas
őstag
Ezaz, kampányoljunk együtt az agybadugósok ellen.
iszonyom van már a cx300-tól.
200, zárt, 100 nyitott, de maga a membrán, és a ház kialakítás hasonló, csak a 200-as külső része zárt borítást, és egy csatornát kapott, míg a 100 nyitott. A fül felöli részekben is van különbség. 100 esetén szivacs, plüsös borítással, 200-nál bőr, amiv jobban szorul a fejedhez és kizárja a zajokat.
A kettő máshogy szól, nekem a 200 jött be, mert jól kiszűri a külső zajokat, de nem annyira csapja le a külvilágnál a biztosítékot mint a cx300.
Inkább px 200, mint az pmx. Nekem megtört az egyik átvezető kábelem ami a tarkópántból a fülhallgatóhoz viszi a jelet. Ez annak köszönhető, hogy ha nem használom, akkor megy be a noti táskába, és a folyamatos forgatástól 2 év alatt megadta magát.
Kb 2 óra volt kicserélni, és nem kívánom senkinek azt a szöszmötölést. A sima px-hez van tok, és kevesebb az ilyen hiba lehetőség. -
-FreaK-
veterán
válasz
Vassili_Zait #2541 üzenetére
Ahogy azt sejtettem nálam nem müxik a softmod
A driverek azt írják hogy nem találnak támogatott ezközt a gépben.. az összes netről leszedett driver ezt írta eddíg, csak és kizárólag a gyári cd-n lévő megy.. elb*szott egy kártya az enyém.. tud valaki eladó audigy2-őt?^^ -
Sipi
addikt
válasz
Vassili_Zait #2540 üzenetére
Remélem, hogy elmúlik.
Csak tudod, elég tesco gazdaságos a testmagasságom, ha a fejemre biggyesztek egy bilit, elég vicces.
Egy kérdés: van valami különbség a 100-as és 200-as széria között? Pl. P(M)X-100 és 200. Azon kívül, hogy a 100 feleanyi, mint a 200. Nekem a leírásból nem jött le sok...
Jelenleg ezekkel szemezek.
Sipi -
-FreaK-
veterán
válasz
Vassili_Zait #2542 üzenetére
köfi!
de előre érzem h az én karimmal nem fog menni... nah azért otthon mindenképpen teszek egy próbát(vagy többet) -
ponti_ak
addikt
válasz
Vassili_Zait #2541 üzenetére
[ OFF ]
[/ OFF ]
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
-FreaK- #2530 üzenetére
Üdv!
A softmodolás nem nehéz folyamat. Csak letöltöd az audigy 4es ISO file-ját
Keress rá hogy Audigy4 ISO a googleben ott meg fogod találni, és utána meg meg kell peccselni A4 patch nevű file-vel.... 2 file, be kell másolni őket a a surround mixer és a speakers settings mappába. és utána kész is.
Természetesen először le uninstallálsz mindent, amu creative, és feltelepíted a audigy 4 est.
Ha van még kérdésed kérdezz. Van egy fórum erről a témáról valahol , keress rá(prohardver) -
Vassili_Zait
senior tag
Üdv!
Ez a fejhallgatós fóbia hogy túl nagy meg minden ez egy hét után el fog múlni nálad hogyha elkezded használni. Legalábbis nálam ez volt... Az se jobb hogyha azért néznek rád mert csattog kifelé a drum and bass vagy a duplázós metál a kis fülesedből... mert nem hallod a metrón , de ha felhangosítod hogy halld akkor más is fogja, és felzteszik a kérdést a mellettük ülőknek, hogy ez a csávó már megint olyanhangosan hallgatja a zenét hogy az felháborító...
Na ez lebegjen a szemed előtt mikor arra gondolsz hogy szendvicsfejűnek néznek.
Persze vehetsz kimondottan utcai használatra sennheisert [link]
ha van rá húszezred...
de legjobb és legolcsóbb a HD20(5000ft) és az nem is nagy és egész jól néz ki.
Vagy ott a RP-HT225 Panasonic fejhallgató vagy a RP-F290 Technics fejhallgató Én használtam ilyet régebben, mármint az elsőt, kb 4000Ft és tökéletes az utcára. A technics meg a szobatársamnak van az kb 5000 vagy 6000 ft, és az is ilyen célra tökéletes, nem hallatszik ki belőle a zene van mélye is és már otthon is tudot használni zenehallgatásra.[link]
Én ezeket javasolnám, ezekben nem fog fájni istentelenül a füled fél óra után, a panasonic és a technics párnázatáról jobb ha leszeded a műbörimitációt(műanyag izé). ha lekaparod róla sokkal kényelmesebb. saját tapasztalat -
ponti_ak
addikt
A fülesedet meg akartam venni, de képes voltál szó nélkül eladni.
A hétszázát, igazad van!Teljesen jogos, és bocsánat! Nem mentem a PH!-talira, és közben meg jelentkeztek érte.. sorry...
Naszóval, hogy ON is legyek:
Azér' nem (annyira) jó a PX200 metróra, mer' az nagyon hangos, és magas frekvencián zajong (nem mély hangon, mint egy busz motorja pl..), és annyit már nem szigetel teljesen jól, csak akkor ha nagyon passzosan, (és elég szorosan) felfekszik a fejeden/füleden (de ez egyébként is alapfeltétel, különben a zaj ''bejön'', a basszus (és minden más is) ''kimegy''... ami ugye nem jó..). *
Ami még a hátránya (lehet): kicsit meleg. Nyáron tud izzasztani, 30 fok felett (mondjuk nem annyira, mint egy 202 vagy akármelyik (nagy) fejhallgató.. de azokról már látom is, hogy letettél..)
Próbálni sajnos nem nagyon lehet (pl a Westend MM-ban régen lehetett, de már nem.. esetleg a Mammutban nézd meg...), de talán a BASYS-ban (Bartók Béla út) kibontanak egyet neked, ha szépen kéred őket (visszazárható a csomagolása)... vagy a legjobb persze az lenne, ha egy ismerős kölcsönadná, és pár nap alatt rájönnél, hogy jó-e... kár hogy az enyém végül Győrben landolt... ehh..
Ha van még valami, szólj.
* Nekem pl. tojás fejem van, ezért nem volt annyira jó... Meg (bár a px-ek is portable, és összecsukható darabok, de) a cx simán belemegy a zsebbe, és még annyi gond sincs vele, mint amazzal volt... ByTheWay: a PMX széria sport kivitel, (emiatt) NEM összecsukható!
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
ponti_ak #2534 üzenetére
Rendben, de ha mégsem állna jól, vállalsz jótállást?
Az az igazság, hogy a divatmárkákban nem bízom... Pana, Sony nálam nem számít jónak. Agybadugós pedig, mint írtam, nem lehet - sem a fülem bőre, sem a hallóáratom nem olyan, hogy elbírja.
A fülesedet meg akartam venni, de képes voltál szó nélkül eladni.
Jelenleg a PX és PMX szériát kukkolom erősen...
Lorcsi: köszi, kép alapján sejtettem, hogy monumentális, de így legalább kilőve az egész széria.
Sipi
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
nekem hd-202 van, de utcára nem venném fel, elég nagy darab
és a hossz tyúkbéllel sem nagyon lehet ott mit kezdeni (3m), bár adnak hozzá valami feltekerőt...
hangja szerintem a te zenéidhez nagyon jó lenne, és mivel zárt semmi nem hallatszik ki . ok teljes hangerőn valamicske.
prábálgatasd fel tükör előtt és ha szerinted nem túl gáz akkor... -
mcmike
őstag
Na jah ez igaz... Sennheiser-ről eddig csak jót olvastam, ezért én is azt vettem (anno egyébként D.J. voltam)...
Konklúzió: egyáltalán nem bántam meg, sőt talán az egyik Best Buy akcióm eddig. Ha valaki esetleg otthonra keresne fülest, 20k-ig akkor bátran ajánlom a HD-555-öt: [link]
Sajnos ''street wear''-ben nem tudok segíteni, de támogatlak abban h Sennheiser-t vegyél... -
ponti_ak
addikt
Ne aggódj, biztos jól áll... (bár a fejedet és a 202-est csak külön-külön láttam...
)
Szerintem nem annyira nagy az a 202-es, ha nem zavarna (engem pl picit igen..) hogy páran esetleg ''hamburger-fejűnek'' néznek az utcán, akkor jó választás (ár/érték), viszont ha nem akarod/nem tudod cipelni, és zavar hogy ''nagy'', akkor nem az.
Esetleg a középút [Sennh p(m)x széria, vagy valami klipszes Panasonic jöhet szóba] ...bár azok már megint ~12k körül vannak..
...nolátod, ha megvetted volna a px-emet....bár az meg metróra pl nem jó, inkább csak busz-vili-váci-úti forgalomban, stb... ugyebár, ha jól illeszkedik a füledRE (nem köré..).. )
MOD: nézz be ide is [link], ha nem biztos hogy Senni lesz.. (bár az alapfeltevés korrekt: a Szenyáék nem gyártanak szart.
ui: cx300 - ''az agybadugós'' füles - biztos nem lenne jó...? Kicsi, jól zár, szépen cseng-bong.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Ennyire azért nem vagyok balfék. A jó hangképet úgy értem, hogy egy Chiu-Liu-Kang-hoz képest szóljon jól. Nem vagyok audiofil, utcán meg felesleges is lenne a kristálytiszta, gyönyörű hangzás. Nem kell a fülemre ráborulnia, energiapajzs-szerűen körbeölelnie, csak ne a korai Sony walkmanek narancssárga fejhallgató-dizájnja legyen.
Azért gondoltam Sennheiserre, mert abból szerintem nem létezik trágya hangminőség. Legfeljebb nem tetszik.
Sipi -
mcmike
őstag
Hmmm....
Tehát akkor neked ilyen kellene:
- a füledet kívülről vegye körbe -> de ne legyen nagy (bumfordi)
- jó minőségű legyen -> de ugyanakkor olcsó
- jó hangképe legyen -> de ugyanakkor teljesen zárt h ne hallatszon ki (azaz nem lehet Circumaurális)
na jah...Szerinted egyébként létezik ilyen?
Nekem HD-555 van, de kifejezetten otthonra. Ez tény... -
Sipi
addikt
válasz
Vassili_Zait #2527 üzenetére
Rumos: a fenébe, kínosan ügyelni szoktam a megfogalmazásra, de úgy látszik, mégis elírtam. Fejhallgatót keresek, nem ''fülest'' - ezeket egyszerűen nem bírja a fülem. Ezért csak olyan jöhet számításba, ami kívülről veszi körbe, emellett nem, vagy csak kicsit hallatszik ki. (Ugyanis maximum hangerőn szoktam hallgatni...
) Ugyanakkor ne legyen nagy, bumfordi darab, nem otthonra kell. Oda megfelel a 7 ócsó hangfal is.
Valóban, nekem is túlzásnak tűnik a 10k árkategória. De szeretnék egy jó minőségű darabot. Mind hangzásban, mind minőségben - nem akarom, hogy egy év alatt szétmenjen. A kinézet nem elsődleges, de azért ne úgy nézzek ki benne, mint B. Tóth László a pult mögött.) A HD-202-ről jutott eszembe, kép alapján szép nagy darab.)
Köszönöm az infókat! Még szoknom kell a HD méreteit - valószínűleg MM-es próbálgatás lesz belőle (tükör előtt). Ezekkel tényleg járnak emberek az utcán?
Sipi -
-FreaK-
veterán
válasz
Vassili_Zait #2517 üzenetére
Nem softmoddoltam még, már vhol olvastam róla de még ne mjutottam el odáíg h konkrétan megcsináljam. Tudnál adni linket, leírást h pontosan mit hogyan?
A másik gondom h asszem audigy1 LE(vagy SE) karim van( nem vagyok otthon így nemtom megnézni) ami elég ritka darab lehet mivel eddíg semmilyen neten fellelhető driver nem volt jó hozzá, csak és kizárólag a gyári cd-je...
Én sem szeretem az ilyen hangzásképmódosítókat, nincs is feltelepítve a speaker settings-nél csak a cmss beállító és a hangerőállító modul. Viszont ha hazaérek sztem kipróbálom majd miket lehet kezdeni fele, meg ezta softmoddot is kipróbálnám mert tényleg vágyom az érezhető basszusra de ezt eddíg nem sikerült megtapasztalnom... -
rumos14
nagyúr
válasz
Vassili_Zait #2527 üzenetére
ha jól értem, Sipi FÜLhallgatót keres. ezesetben én személy szerint nem ajánlom az alsó kategóriás MX-eket. helyette inkább sony mdr 818, főleg metalhoz.
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
<Adamsky> #2522 üzenetére
Üdv!
Ezeket a füleseket ne hasonlítgassuk már egy kategóriában össze... főleg hogy az egyik fülhallgató...
A technics meg szerintem nem olyan jó mint a Senn vagy az AKG vagy a Bose.
de ez csak az én véleményem... Én kényelmetlennek találtam és nem tetszett a hangzás... olyan befülledt volt... Én a Technics RP-DH1200-ast próbáltam. Nem mondom hogy rossz volt, de nekem ez a fajta hangzás nem tetszett,Izlések és pofonok
Például a sennheiser fülhallgatók nem tetszenek, csak a fejhallgatók... -
Vassili_Zait
senior tag
Üdv Sipi!
Szerintem neked a meizuhoz nincs szükséged 10000 forint fölötti fülesre, főleg ha mp3-at hallgatsz meg mondjuk a metrón. Tehát szerintem egy HD202 vagy 201 is megteszi ,főleg ha nem AKTÍV zenehallgatásra kell. De ha azt akarod hogy jól nézzen ki, és esetleg othon is tudd használni aktív zenehallgatásra akkor a HD415 vagy 435 ös a legjobb választás.
A 415ös az kb 8-9 ezer forint. A 202 es 7000. A 201 5000.
Legtöbbet én 415őst és 435öst szoktam látni az utcákon. -
Sipi
addikt
Hmm... Előre is elnézést kérek. A teljes topikot reménytelen átolvasni, az első hsz-ben nincs összegyűjtve általános infó. Ezért inkább kérdezek.
Egy Meizu MP3-lejátszóhoz kellene nekem füles. (A fülembe nem fér be, így nem is bírja a dugós kivitelű hangkeltő.) Valami miatt vonz a Sennheiser. (Na ja, hiszen volt alkalmam egymás mellett hallgatni más, kommerszebb márkákkal.)
Mivel kifejezetten utcai hallgatásra használnám, valószínűleg pont ezen topik szereplői kellenek nekem. De melyik? Nem vagyok túl vájtfülű, sokszor Tankcsapdához és hasonlókhoz lenne. Sajna, időnként Nightwish-hez is... Úgy vélem, a leggagyibb Sennheiser is elég jó már hangzásban a szimfonikus metálhoz (főleg MP3-ban). Valóban így van?
Valami olyan darab kellene, amely nem kerül sokba, és a külvilág felé nem nagyon hallatszik ki a zene. (Nem akarom terrorizálni a metró közönségét.) És őszintén remélem, hogy a legolcsóbb darab is sokáig, jó minőséget szolgáltat.
Ha valakinek esetleg van eladó használt darabja, az ellen sem tiltakozom.
Sipi -
ZakRob
senior tag
válasz
Ja hogy neked a techno efftekt be van lőve az EAX-ban, akkor nem csodálkozom a brutális mélyen.
Kipróbáltam a 202-emmel, fejem majdnem leszedte.
Nem vagyok híve ezeknek, nekem csak a bass/treble csúszka van 75%-ra feltolva, így tökéletes nekem. A többit nyalánkságot nem piszkálom, csak eltorzítja a zenét. -
[G@B]
tag
válasz
<Adamsky> #2522 üzenetére
....''Az eredmény brutális mély...''
ez elég szubjektív......lehet az nekem édeskevés, vagy éppen neki.garantálom ha meghallgatnád a hd 515 öt, amilyen basszussal én hallgatom, valószínűleg azt mondanád 60% os hangerőn , h 5 perc múlva vegyem le, mert egyszerűen fájna a dobhártyád.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
''...állítsd mgasabbra a basszust(60-70 %)...''
''...Javul a hangminőség...''
...ettől biztos nem.
Ha ez az 555 tényleg csak ilyen kifacsart beállítások mellett szólj jól, akkor ott valami nagy gond van. Nekem van egy CX-300 és egy Technics RP-F800. Előbbit minimális 2-3dB-s magas/mély kiemeléssel használom egy iAuido U3-al. Az eredmény brutális mély, és (számomra) szép/elég magas. A RP-F800-ast pedig egy Audigy1-re kötve (gyári driver-ek) szoktam hallgatni. Utóbbi 0 kiemeléssel is tökéletesen szól.
Ha felemelném a bass-t 60-70%-ra, hát ott asszem szem nem maradna szárazon (gatya meg tisztán)
Szóval egy jó/minőségi fülesnek szvsz. nem kellene ennyire hozzányúlni a hangzásához. -
[G@B]
tag
jahh meg hd 202 vel összehasonlítva: a 202 becsapós.abban ki van emelve a basszus jópár dB-el...és igy úgy tünhet h jobb választás a 202 basszusos zenékre. csak azt tudom mondani, h ha jól beállítod , a kanyarba sincs a 202, ha a HD 515 jól be van állítva, megmutatja a foga fehérjét
-
[G@B]
tag
válasz
osztom a véleményt....
nekem a bass 61 % on van, a magasakat picit keveslem, az 53%.
viszont nekem az EAX menüben nincs effekt, és cmss3d --sztem el elrontja.
sőt a vezérlőpultba felteszi azt az audio HQ-t. abban van a device control, és ott a headphones résznél nincs bepipálva az optimize 3d-effects
a speakers settingsnél 50% boost+ 16 hz cutoff
a THX menüben meg 2.5 m-re a hangforrás, és + / - 30 fok
remélem érted miről beszélek. nah én ilyen beállítások mellett használom, de nagyon ütős.
és jaja: a végletekig birja torzítás nélkül, az eredeti hangkép megtartása mellett bír dobhártyát szaggatóan muzsikálni.
good job, sennheiser -
[G@B]
tag
válasz
Vassili_Zait #2518 üzenetére
rosszul fejeztem ki magam, nem kötekedni akartam
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
-FreaK- #2515 üzenetére
Az audigy1 esedet szoftmodoltad? mert ha nem akkor az lehet a probléma. Mert akkor nincs THX konzolod ahol a basszust tudod eléggé a végletekig kifacsarni. És EAX konzolon meg állítsd be a TECHNO hangzást ez nagyon lényeges és a surround mixerben is állítsd mgasabbra a basszust(60-70 %).
Telepíts hozzá egy Audigy 4 es szoftvert és utána peccseld meg a A4 patch-el mert ha nem akkor nem fog működni...
Javul a hangminőség és a funkciók száma növekszik.megéri
ha meg már megcsináltad akkor nem értem mi lehet a fejhallgatóval...
nem az Equalizerrel kell beállitani a basszust hanem tegyél rá EAX effektet...Az EQ csak a tiszta hangzás beállítására jó igazán.
Alapból nem ad túl sok basszust a fejhallgató de ha megfelelő beállításokkal használod akkor nagy meglepetésben lessz részed hogy meddig bírja. Én csak filmnézéshez szoktam használni a sok basszust, zenében inkább a közép része amit szeretek benne de ha éppen elektronikusat hallgatok akkor jól jön a basszus is. -
[G@B]
tag
válasz
Vassili_Zait #2512 üzenetére
azért annyival nem jobb az 555, h az 515 hozzá képest szar lenne
-
-FreaK-
veterán
válasz
Vassili_Zait #2512 üzenetére
Hát nemtudom.. én egyáltalán nem tapasztaltam ezt.. igaz equalizert csak ritkán használok de azzal sem olyan egetrengető a mély.. énis hallgatok mindenféle zenét, az álltalad említetteket is.Audigy 1-em van amúgy, tehát ezt sem hiszem h gyenge pont lenne..
ZakRob: télleg próbáld ki inkább előtte, így h már hallottál két ellentmondó véleményt inkább nézd meg te hogy neked mennyire megfelelő -
Gordiann
őstag
Hali
Elvesztettem a CX-300-asomról az egyik gumi tappancsot. Honnan lehet szerezni rá mostanság? Van vmi spéci neve esetleg?
Köszi szépen
Gordiann -
Vassili_Zait
senior tag
Üdv! nem tudom miről beszél az aki azt mondja hogy az 555óshöz egy kicsivel több basszust el tudna képzelni... nekem olyan van és audigyvel vagy x-fi vel már olyan basszust produkál hogy már kellemetlenül rázkódik a fejemen és majd kinyomja a dobáhrtyámat...
és ennek ellenére nem torzít... Ha a kezedbe veszed akkor nem kicsit érzed hogy ugrál... szóval előbb próbáld ki valahol és utána dönts... én próbáltam mind a kettőt... de szerintem inkább fizess 2-3ezerrel többet és utána nem lesz lelkiismeretfurdalásod
Csak akkor legyen egy normális erősítőd vagy ha géphez használod akkor minimum egy audigy 2 es de még az 1 es is jó
Én mindenféle zenét hallgatok... A pendulumtól a podigy-n keresztül queen ig... de nekem a főleg az teccik az 555ösben hogy olyan méllye van mint az állat... csak tudni kell beállítani. Ebben a kategóriában csak ez...
Ne halgass a gonosz bujtogató 515ös pártiakra, már a kinézete is megér 2000 forintal többet -
-FreaK-
veterán
Köfi, közben rákerestem itt a topicban is és megtaláltam
Aza gáz h a kép alapján ami az ebay-en van nem igazán lehet megmondani h ez most miis.. meg az sem biztos h konkrétan arról rakott be képet az eladó amit elad.. most azon filózunk öcsémmel hogy merjünk-e belevágni mert elég olcsó, és akkor a két Koss itthoni árából simán kijönne két cx300, csakhát az olcsóság is gyanús.. ami meg az eladó mellett szól h 113 üzletéből mindenre pozitív visszajelzést kapott, de lehet h csak eddíg senki nem szúrta ki h hamis... -
-FreaK-
veterán
Korábban olvastam valahol neten hogy egy srác egy fórumban összehasonlította a hamisított senni cx300-at az eredetivel, képket is rakott fel. Nem tud valaki egy linket ehez? Lehet h az ebay-en sikerül jó áron megcsípni és akkor veszünk öcsémmel kettőt, de jó lenne azért megnézni azokata képeket...
-
-FreaK-
veterán
Viszont az 515ről azt írták itt korábban nekem h alkalmasabb elektronikus zenékhez a hangsúlyosabb mély tartománya miatt. Nekem 555 van és nagyon szép kiegyensúlyozott a hangképe, de el tudnék képzelni kicsivel több basszust is
Azt írta valaki aki próbálta mindkettőt hogy ilyen zenéhez inkább az 515 a nyerő.
-
ZakRob
senior tag
válasz
Vassili_Zait #2504 üzenetére
Köszi a választ, lehet bevállalom ezt az 555-öst.
A kényelemre kitérve, a 202-sem arról híres, mégis megszoktam.
[Szerkesztve] -
Vassili_Zait
senior tag
Üdv! Inkább 2000 Ft-tal többet fizess ki és akkor a HD555-öst vedd meg... én is olyat használok... És naggyon meg vok elégedve... megérte azt a 2000 3000 ft-ot amivel a Hd485-mél többe kerül... ja és a hd485 baromira kényelmetlen hosszútávon(fél óra)
Én is olyat akartam venni de a szobatársamnak hd465ös van és az is szintén olyan felépítésű mint a hd485 és kényelmetlen...
A HD515 é 555 kényelmes, és nem nagy árkülönbség van a kettő közt. a HD515 kb 19900 a HD555 meg 22000 ft... -
ZakRob
senior tag
HD 202-őm mellé szeretnék egy komolyabb fülest.
Ezeket néztem ki: HD 465, HD 485, HD 215 még szóba jöhet a HD 515 is.
A lényeg, hogy a megszokott erőteljes mély továbbra is megmaradjon.
Trance-t és progressive-t hallgatok a legtöbbet.
Előre is köszi mindenkinek a segítséget. -
Aaron14
őstag
Péntek 13: öröm és szomorúság egyben.
Elég gyorsan kicserélték a Sennheiser MX 55 street fülhallgatóm, így végre élvezhetem berezonálás nélkül is a zenétAzon viszont csodálkoztam, hogy csakis magát a fülhallgatót cserélték ki. Mindegy. A lényeg, hogy kicserélték.
A rossz, hogy Cegléd és Vecsés között egy szakaszon ellopták a MÁV felsővezetékét, így elmaradt a ami egésznapos programomDe majd jövőhét pénteken.
Remélem másoknak sem lesz nagyobb problémájuk ezen a napon! -
SonicBoom
csendes tag
Zárt vs. nyitottról fülhallgatókról annyit, hogy a zárt általánosságban tényleg kevésbé szól szépen, kivétel ha úgy 60-65 dB-nél erősebb a környezeti hangnyomás. Példának okáért -talán a Volvo buszokat és a Combinokat leszámítva- bármilyen BKV járművön utazva agyonverik a zártak a nyitott füleseket. Egyszerűen nem szép a dízel/villanymotor, illetve a többi utas hangja a zenében, no
(Ráadásul a te zenéd se zavarja a melletted ülő nyugdíjas nénit. Tudom, valakinek ez nem szempont, de mégis...)
Mivel legtöbben nem otthonra, hanem munkába/iskolába járásra keretek itt fülest, ezért ez elég fontos, szerintem.
A zártak általában valamivel nagyobb erővel szorulnak a fejre, hogy minnél jobb legyen a környezettel szembeni szigetelés. Mindíg érdemes felpróbálni egy ilyen fülest, néhány ember erre fokozottan érzékeny.
Aki elektronikus zenéhez keres fülhallgatót bátran vegyen zártat, ezeknél gyakorlatilag meg sem jelenik (az amúgy annyira messze nem vészes) hangzásbeli hátrány.
A PX200-at meg kell védenem, nagyon-nagyon jó füles annak, akinek pontosan illeszkedik a fülére.
A bejáratás nagyon sokat számít, kb. 2 hónap folyamatos használat után éri el a végleges hangképét (ami fényévekkel jobb, mint a vásárláskori)
Kényelmesnek szuper kényelmes, pihekönnyű!
A PMX100-assal (gyk. = a PX100-zal) volt szerencsém összevetni, hát én egyáltalán nem voltam elájulva a 100-astól. Ami a leggázabb volt vele, hogy erős basszusnál berezonál (és ekkor még alig volt 1 hetes a füles!)
A 200as másképp szól, de nem rosszabbul! Ízlések/pofonok
Én ezzel [link] tolom, kicsit más kategória, de szegről-végről azért rokonok
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Death Stranding (PS4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 3
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple Watch 9 45mm LTE
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest