- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
pityulee™ #1097 üzenetére
nem, a zene természetesen nem szól
hát ma úgy döntöttem, hogy az mx400-al megyek munkába,
és érdekes módon semmit nem hiányoltam a hangzásából.
nem voltak olyan ütősek a mélyek, de szerintem még így is nagyon korrekt.
tény, hogy a magasakat sokkal gyengébben adja vissza, de hál' Istennek nem hallottam tompának. Viszont örömmel üdvözöltem ismét azt a középtartományt,
amit a cx-nél hiányoltam.
különben arra jutottam, hogy nekem fontosak a környezeti zajok,
tehát utcára semmiképpen nem lesz jó a cx.
valszeg PSP-vel fogom hajtani, mert az nagyon jól szólt vele,
meg ugye utcán nemigen szoktam játszani, szóval ahhoz tökéletes. -
lorcsi
veterán
az mx szériának megjelent egy sport sorozata
egész jól néznek ki, zöld szíben, feltűnők -
pityulee™
tag
-
ZakRob
senior tag
Én is visszavittem az MM-be a pana HNJ50-et, szerencsére olyan dobozban volt, amit vissza lehetett zárni, én meg bemagyaráztam a a vevőszolgálatosnak, hogy ajándékba vettem, csak az illető már ismeri ezt a fajtát és nem szereti a fülbedugósat, nekem pedig már van egy ilyen, így feleslegessé vált. A lényeg, hogy visszavették.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1086 üzenetére
''...de így meg annyira elhúzta a hangzást, hogy hamis lett az egész...''
Lehet, hogy tovább kellett volna próbáloznod. Nekem szinte minden fülesemhez van egy beállításom amit (hála az U3-ban levő új ''fícsörnek'') le is tudok tárolni. Könnyen lehet, hogy nem ezek a legideálisabb beállítások, de nekem így tetszik az, amit hallok. Az EQ szerintem erre van, és ezért is nehezen tudom elképzelni, hogy ne lehetne úgy belőni a G3-at (ami ugye egy hihetetlen mód jól testreszabható készülék), hogy azon -- számodra is -- jól szóljon a CX-300.
''Egyébként meg nem vagyok az EQ híve...''
Igen, ezt tudom rólad, de azt mondom, hogy sose késő megváltozni.
-
nahat
tag
válasz
Macilaci457 #1092 üzenetére
De milyen szöveggel lehet ilyenkor visszavinni? Nekem sosincs bátorságom
''Bocsi, de nem vált be''? Mert az ilyeneket ügye egészségügyi meg eleve csomag felbontásából következően nem lehet tovább értékesíteni. Visszaveszik? Tanulom kell még -
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1085 üzenetére
úgy érted, hogy már el is adtad? mennyiért ment el, ha nem vagyok indiszkr...,
indiszkré..., indiszkiriminált? -
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #1084 üzenetére
amikor az előző HSZ-t írtam, akkor még nem, de ma azzal mentem dolgozni.
hát számomra teljesen új élmény. szinte teljesen magamra maradtam a zenével.
írtam korábban, hogy forgalomban való közlekedésre nem igazán alkalmas,
ezt meg kell, hogy erősítsem. számomra kissé ijesztő is volt, hogy nem hallom,
mi történik körülöttem. nekem ez fontos, hiába hallgatok zenét, ha szólnak hozzám, rámfütyülnek, arról szeretek mindig tudomást is szerezni.
egyébként nem találtam zavarónak azt, hogy felerősíti a lépések zaját, meg a légzés hangját. szélzaj volt, de csak szembeszélben, amúgy nem hallottam menetszelet!
amúgy nekem valszeg azért nem fog beválni, mert én gyakran fülemben dugóval szoktam beszélgetni, megszoktam, és így is megértem a másikat, néha észre sem veszem,
hogy ''be vagyok dugaszolva''. hát ezzel a cx300-al ennek vége, csak azt látom, hogy tátog a másikviszont olyan helyzetben, amikor még nekem is kimondottan hasznos a külvilág kirekesztése, hát olyankor ez valami fantasztikus.
még azt is ''hátrányként'' élem meg, hogy nemigen tudja odaadni az ember másnak, hogy ''ezt hallgasd meg'', mert a szivacsost még csak-csak, de ezt...
pedig valahogy el kell magyaráznom a környezetemnek,
hogy miért került 10 rugóba -
Cyrin
addikt
válasz
Macilaci457 #1088 üzenetére
basys.hu ott pedig az árlisták, majd a sennheiser árlista pdf formátumban.
-
Cyrin
addikt
Én az MPIO lejátszóhoz amit az asszonynak vettem akarok fülhallgatót venni. Amit kinéztem az az új Sennheiser Street Line sorozatból az MXL51. Még nincs a forgalmazónak, de rendelhető.
-
Macilaci457
őstag
válasz
<Adamsky> #1083 üzenetére
<Adamsky>:
Iaudio G3 volt.
Semmi effekt. De próba képpen EQ-n akartam csökkenteni a hatást, ennek eredménye lett a -12db 60hz és -8db 250hz, de így meg annyira elhúzta a hangzást, hogy hamis lett az egész.
Egyébként meg nem vagyok az EQ híve, még ha ezzel néhányan nem is értenek egyet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1080 üzenetére
''... a basszus elnyomta a többi frekvenciát...''
Milyen lejátszóval, és milyen beállításokkal (EQ, egyéb effektek) próbáltad? -
cucka
addikt
a lejátszómhoz nem tudom milyen fülest adtak. olcsókategóriás, kvázi noname cucc, ahhoz képest egész szépen szól. (azért vettem, hogy ne legyen annyira unalmas a napi másfél óra bkv, erre a célra pont megfelelő). a lejátszó gyári fülesét ki sem bontottam a csomagolásból.
egyébként egyre szebben szól ez az mx450, kezd bejáratódni, és a szivacsok ráapplikálása csodát tett a hangzással, így már annyira nem fontos, hogy minél hamarabb le tudjam cserélni. ja és eq-t nem használok, itthoni fülesnél nincs rá szükség, mp3 lejátszómnál pedig gyalázatos hangminőséget produkál.
Bennyray: köszi a tapasztalatokat, ezek szerint nem a pmx60 a megfelelő füles számomra, valószínüleg gyűjtök még némi pénzt és inkább veszek egy pmx200ast, mivel az zárt. -
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1078 üzenetére
én nem éreztem, hogy rövid lenne, de tükörben nézve nekem is kiáll egy picit a ''szára''.
továbbra sem olyan egyszerű a behelyezése, nyilván nem egyforma a fülünk.
kb 30 percen át hallgattam vele PSP-ről zenéket,
ami azért jó, mert amúgy a PSP-nek szerintem kimondottan doboz hangja van
(legalábbis az iRiveremhez képest), viszont ezzel határozottan élvezetesen szólt.
bezzeg a Palmon... ááá, olyan sistergés, mintha valaki hasábburgonyát sütne.
viszont asszem váltani fogok a legnagyobb dugaszra.
(azzal pont elég hosszúnak is tűnik)
egészében véve egyelőre jó érzéseim vannak a füldugóval kapcsolatban. -
Macilaci457
őstag
Idegen nyelvű fórumokat olvasva érdekes eredményeket kaptam.
Volt, akinek illett a fülébe, de nem volt basszus, csak ha folyamatosan nyomta az agyába a dugót. Érdekes. Jó hosszú hallójárata lehetett. Vagy épp rövid?
Mások hihetetlenül szépnek hallották a hangját, és többen írták, hogy jobb a hangja a Shure e2c-nél.
De találtam olyat, akinél hozzám hasonlóan a basszus elnyomta a többi frekvenciát.
Szóval erősen fül-függő a dolog.
Javaslom a személyes véleményeket (legalábbis a hangzásról) nem általáosnak tekinteni, ugyanis nem mindegy, hogy a használónak milyen füle van. Nem hallása, hanem a dugó, és a dobhártya közötti részben való különbség! -
korcsi
veterán
Hali!
PX10-ről még senki nem írt, úgyhogy előadom tapasztalataimat...
[link]
Régen még a walkmanos korszakban volt egy sony fülesem valszeg mdr-w08 bár 10 éve nem biztos, hogy ez volt a típusmegjelölés. Pécsi MM-be körülnéztem füles ügybe, és anno a sonynál is bevált ez a kialakítás, így bevállaltam, bár a neten nem olvastam még elötte róla semmit.
Elsőre ótvar hangja volt, de pár perc után előkerültek a közép és magas hangok a mélyből és elég korrekt hangképet adott (ha értenék hozzá azt mondanám, hogy kiegyensúlyozott).
Mondjuk nincs összehasonlítási alapom, de egy audigy 2ZS-vel meghajtva írtó nagyot szól, annó a sony elég mély hiányos volt (kazettával nem csoda) hát erre ez nem jellemző, nekem nagyon bejött.
Bye
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
Grat!
Várjuk a további véleményeket.
Egyébként nekem elsőre a helyére talált, próbálkozás szóba se jött.
De még valami eszembe jutott vele kapcs. A cx300 elég rövid. Ezt úgy értem, hogy amikor a helyén volt, a kábelt kinyomta a fülem, és kiállt a fejemből egy kicsit. Ekkor értettem meg, hogy Shure, super.fi miért csinál olyan hosszúkás testet.
Egyébként tökre sajnálom a dolgot, mert technikailag elkéspesztő hangja kellett volna legyen, kár hogy én nem tudtam megtapasztalni.
Még nem egészen tettem le az ilyen fülesektől, de utána kell olvasnom, miért történt más a fülemben mint azt vártam. -
bwoay
nagyúr
megvan a cx300, szigorúan ELSŐ benyomások:
kellemes, kultúrált, diszkrét kinézet (fekete változat).
kellően rugalmas kábel, nem az mx-ekre jellemző tipikusan merev,
télen megfagyós. a kábelhossz (1m) pont nem elég nekem, bár ez nem meglepetés.
a szilikon dugaszok közül pár próbálkozás után a középsőt választottam,
a picit pedig végleg kizártam.
mivel szokatlan nekem ez a hallókészülék stílus, elég szerencsétlenkedve meg bátortalanul megy a behelyezés(nem röhög!)
arra jutottam, hogy végülis tövig be kell nyomni, ez a lényeg
fülben kényelmes, mert (ezt még nem is írtam) nagyon pici,
másfelől a szilikon is jó puha.
A külső zajok szigetelését kb. füldugó szinten valósítja meg!
Úgy tudnám egy mondatba foglalni, hogy kb olyasmi, mint amikor az ember víz alá merül.
Bár ha valaki simán csak bedugja a fülét az ujjaival, akkor is hasonló élményben lehet része.
jóvan, sok a blabla, de ezeket azoknak szántam, akiknek még nincs ilyen füldugójuk.
hang:
nagyon fontos a megfelelő méretű dugó kiválasztása, nálam pl a picivel a jó illeszkedés hiányában teljesen máshogy szólt, mint a többivel.
hát elsőre nem jött a katarzis, amit vártam. nekem az mx400/500 zeneibbnek tűnik.
OK, a mély az karakteres, erős, nagyon komoly! A magas a másik, hát sokkal, sokkal részletesebb, mint az mx-em. Ennek rögtön egy hátrányával szembesültem:
eddig is tudtam, hogy van a lejátszómnak némi alapzaja (fehérzaj), de a cx300 ezt teljesen nyilvánvalóvá teszi. (Ezért a Palmommal valszeg nemigen fogom használni, mert azon akkora fehérzaj van, mint a kurv@ anyja.) Viszont már most fedeztem fel olyan részleteket a magas tartományban (nem kimondottan komplex zenében), amikkel eddig még nem találkoztam.
ami elsőre nem tetszett: durva a mély, szép a magas, de valahogy nem áll össze nekem,
mintha a közép nem lenne elég jó. ennyi, erről többet majd rendes használat, komoly próba után. én remélem, hogy csak arról van szó, hogy nehéz átszokni, ki fog derülni, hogy én csalok, vagy a füldugó. -
BennyRay
tag
Én pmx-60-at használok jelenleg. Előnye, hogy szép tisztán szól elegendő basszussal, hátránya, hogy egyáltalán nem szigeteli el a külső zajokat és nagyon kihallatszik belőle, amit hallgatok. Px/pmx 100-zal összehasonlítottam, az egy picivel jobban szólnak, de annyival nem, hogy a pmx-60-at lecseréljem, viszont új vásárlás esetén elgondolkodnék. Viszont ugyanúgy nem szigetelnek semmit. Px-200-nál szerintem valamivel szebben szól, viszont az valamennyit hangszigetel... Itthon egy AKG K-501-et hallgatok, ahhoz képest mind nagyon szánalmasan szól, viszont azt nem viszem utcára... Előzőleg egy Koss KSC55-öt használtam, de túl sok volt benne a basszus és nem szólt elég tisztán, ami egy idő után nagyon zavarni kezdett. Bogyóból régebben a 747-re végződő Sony-t meg az Apple lejátszóhoz csomagoltat próbáltam, ezek mindketten elmaradnak a fentiekhez képest.
-
Horbal
őstag
Igen valszeg a 16ohm miatt nagyon hangos, fontos hogy amikor fülest cserél az ember akkor nézze meg mit adtak a lejátszójához, az enyémhez (Iriver) 16 ohmos volt, ezért is vettem 450-est...ha nagyobb ohm értéküt veszel az halkabb lesz ha alacsonyabbat az hangosabb+valszeg torzítani is fog ua hangerőn, amin a gyári még nem torzított.
Fontos még az érzékenység is.
A 450 mélyeiről (illetve arról, hogy nincs neki, vagy van)
Hát nem egy mélynyomó az tuti, de azt azért nem állítanám, hogy nincsenek mélyhangjai-azt vettem észre, hogy eléggé elhelyezkedés függő(mármint a fülben), ha megfelelően van benyomva+szivacs akkor szvsz kielégítő. Én személy szerint kedvelem/megszoktam + picit ráemeltem EQ-val (na most jön a megkövezés).
Szal nekem pont jó, összességében kielégítőnek tartom -
bwoay
nagyúr
válasz
pityulee™ #1068 üzenetére
nekem volt itt Győrben egy forrásom szivacs ügyben,
egy eldugott kis bolt egy félreeső közben, de nemrég jártam náluk,
és már ott sem lehet kapni, elkeserítő
a cx300-ról meg igazság szerint úgy egy hét távlatából tudok majd érdemben nyilatkozni,
de az első benyomásokat még ma este megírom. -
bwoay
nagyúr
''de azért sztem akik a minőségre mennek és nem pusztán a márkára''
huhh, ez a mondat engem is fejbevágott!
gyanítom, hogy az emberek többsége (sajnos) még mindig előbb vesz meg
bármilyen Sonyt, mint egy Sennheisert. Meg aztán aki eljutt utóbbi márkáig,
arra szvsz végképp nem lehet ráfogni, hogy elvakult módon preferálja a gyártót.
Különben nekem régóta tetszik ez a Sony, gondolkodtam is rajta, hogy beszerzem,
bár magát a márkát kimondottan utálom, a füldugói pedig eddig egyáltalán nem váltak be nálam tartósság szempontjából. Volt, amikor úgy vettem egy fontopiat, hogy szóltam: ezek nálam egy évnél tovább sosem bírják. Kaptam rá +1 hónap garanciát,
de miután az is lejárt, szinte azonnal beadta a kulcsot
Amennyiben igaz, hogy garanciában cserélik, az jó dolog,
csak két észrevétel:
én jobban örülnék, ha nem lenne rá garancia, helyette egyszerűen nem foszlana szét
a másik meg, hogy meddig szól a jótállás? Csak mert a cx300-ra 2 év + az nem is adja meg magát az eddigi tapasztalatok szerint, árban ugyanaz, és a többség azon a véleményen van, hogy a hangja is jobb valamivel. Egy dolog van, amit fájlalok: a viszonylag rövid kábel, ebből a szempontból kétségkívül jobb vétel a Sony. -
hkari
őstag
Shure e2c-t én kb 2 hónapja vettem magyrországon,és én csalódtam benne.Nem nagyon ajánlom senkinek,el is adtam gyorsan.Helyette vettem egy CX300 at és sokkal jobb a hangja.tisztábbak a mélyek és erősebbek is,magasa is több van sztem.Jah és fele annyiba kerűl mint a Shure.
-
cucka
addikt
köszi a válaszokat
a szivacspárnákról nem hittem volna, hogy befolyásolhatják a hangminőséget, pedig belegondolva logikus. felraktam, és tényleg szebben szól az mx450, köszi a tippet
igazából amire kiváncsi lettem volna, hogy mennyivel nyújt többet mélyhang-szempontból az x00 sorozat, az mx450-hez viszonyítva. gyanítom, hogy van különbség, forgalmazó árlistájában is különbözik a leírásuk. x00 sorozatnál az ''erőteljes mélyhang visszaadás'' szöveg szerepel, x50 sorozatnál pedig az ''erőteljes sztereó hangzás''. tudom, marketing szövegnek nem kell bedőlni, de ennek csak lehet valamennyi igazságalapja.
cx300 valahogy nem vonzó számomra, tartok tőle, hogy kényelmetlen lenne.
px200 vagy pmx200 (ha jól látom ugyanaz a kettő, csak a kialakításuk más) nagyon szimpatikus, csak általam említett füleseknél 2x drágábbak. arra azért kiváncsi lennék, ezek mennyire szigetelik a külső zajokat, mert ugye zárt fülesek.
továbbá érdekel mindenféle tapasztalat pmx40 vagy pmx60-al kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
-
pityulee™
tag
most h mondod ezt a szivacsos dolgot....
épp mostanában hagytam el az egyik szivacsot az mx400-asomról
és fel is tűnt h kevesebb a mély, de meg sem fordult a fejemben h a szivacs lehet az oka
arra viszont 1ből rájöttem h azzal kényelmesebb (is)
lehet vajon vhol fülesre való szivacsot venni????
ja és nagyon várom az mx vs cx beszámolót
akkor addig nem veszek cx300-at
[Szerkesztve] -
Chub
tag
válasz
rumos14 #1050 üzenetére
Sziasztok!
Elolvastam a topic utóbbi nagy részét. Így gondoltam, hozzáfűzöm, hogy azért a Sonykat se kéne teljesen leírni. Legutóbb 2 dolgot hallottam a széfoszló kábeles dologra. 1.ik hogy garisan cserélik. Ha 5x, akkor 5x. Ez persze kellemetlenség. a 2. dolog amit pedig tutira tudok, hogy van 1 újabb verziója az EX71nek, ami kifejezetten nyakba lógós típusú lejátszókra van kitalálva. Ennek a nyakpánt része extra erősített és a vezeték nem is érintkezik a bőrrel, így el se tud senyvedni. És mindezt csak azért mondom, mert a füles maga ua. mint az EX70/71. Sza piszok jól szól. Kicsit túlsúlyban a magasak, de különben kiegyensúlyozott és részletes a maga árához. Az utóbbi nyakbalógós kiszerelés 10e ft. Másrészt pedig EX71et használok kb 3 éve és nincs szélzaj! 1 csepp se. Lehet most itt ki leszek utálva mert ez Sennheiser topic, de azért sztem akik a minőségre mennek és nem pusztán a márkára és esetleg épp nyakba lógva hordott mp3 lejátszóhoz kéne füles, azoknak sztem érdemes megfontolni a Sonyt. Különben mondok még 1 újságot. Shure e2c-t lehet kapni Mo.n. -
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1064 üzenetére
(ez cuckának is szól)
úgy emlékszem, hogy specifikáció szerint az mx300 kisebb frekvenciatartományt tud megszólaltani, mint az mx400 és az 500, utóbbi kettő között viszont mintha az érzékenységben lenne különbség. (az mx ?50-esek meg ugye csak 16 Ohmosak)
történetesen nekem van mind3
itt jegyzem meg, hogy szivacs nélkül gyatrán szólnak (pl.nincs mély),
úgyhogy amit írok, az a szivaccsal való használatra vonatkozik.
szerintem az mx300 már egy nagyon jó füles, pláne az árát tekintve,
de a 400-as határozottan jobban szól, szebb a magas, határozottabbak, és erősebbek a mélyek. Az 500-asról igazság szerint nem tudom elmondani, hogy jobb lenne, viszont jóval drágább (de még így is csak 5 rugó környékén járunk).
Én az mx400-nál nem találtam részletesebbnek az mx300-at alacsony frekiken,
sőt. Mindkettőt sokáig használtam, szóval van összehasonlítási alap.
de ez az 500-as... hát, valahogy máshol szól, de nem tudom, mi a különbség.
Először jobbnak találtam a 400-asnál, de már nem így látom.
Szóval a 400-as egy igazi best-buy.
Holnap viszont megküzd a cx300-al, ezt garantálom
ja, még annyi, hogy szerintem az mx400-as mélye (ismét szólok: szivaccsal!)kimondottan jó, kellemesen szól.
eddig bárkinek mutattam, el volt ájulva tőle. nyilván nem kell várni tőle egy fejhallgató teljesítményét, de jópár füldugóval a hátam mögött azt mondom,
hogy a hagyományos kialakításúak közül eddig nemigen találtam jobbat.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
A héten vettem egy Sennheiser HD 202-t. Őszintél szólva nem nagyon tudom szavakba önteni, de elképesztően jó hangja van, ki sem nézné az ember belőle.
Tudom ajánlani mindenkinek, aki olcsón jó fülest akar. Szépen, tisztán szól, ütősek a mélyhangok, és hosszabb távon is egész kényelmes a viselése, és kellemes hallgatni.
Ráadásul itt [link] olcsóbban árulják, mint a forgalmazó saját üzleteiben. -
Macilaci457
őstag
Hi!
Az mx-hez szólnék hozzá. A katalógussal szemben úgy tűnik egy hangerőszabályzón kívül technikailag semmiben nem különbözik az 500/550 kategória a 400/450 -től. Ezt az eladó is megerősítette.
Érdekes módon a katalógus mást ír róla, de az mindegy.
Az ilyen bigyók hangzása nagyban függ az illeszkedéstől is. De csodák nincsenek. Nekem mx300-as van, de neilszab szerint részletesebben szól az alacsony frekvenciákon mint az mx400, de valamiért ez csak a régebbi darabokra igaz.
Ha nem zavar hogy kevésbé diszkrét, akkor válassz valami olyat mint a PMX, de MX-ben a többi hangja sem fog sokkal jobban tetszeni.
Én még lehet hogy megpróbálok egy AKG k12p-t, mert nem szeretem ha valami a fülemre fekszik az utcán.
- tulajdon képpen igen, a 16 Ohm-os darabok hangosabbak, de többet torzítanak mint nagyobb impedanciájú társaik. -
ithomas
őstag
-Igen, halkabb lenne,bár a hangerő ugyanannyira függ az érzékenységtől is,mint az impedanciától.
-Nem saját tapasztalat,de a fórumleírások alapján mély hangokra az emlitett másik 3 típusnál se számíts.Annó Mx400-am volt,az is katasztrófa volt mély hang szempontjából.
Komolyabb hangzáshoz P(m)x 100/200 és CX300 tipusokat kéne választani -
cucka
addikt
tegnapelőtt lettem boldog(?) tulajdonosa egy sennh. mx450-nek. következzen 2 kérdés hozzáértőbbeknek.
- a füles nagyon hangos, az mp3 lejátszómon 35% körüli hangerő már halláskárosító. namost ugye az mx450 16 ohm-os. a kérdés, hogy halkabb lenne-e, ha nagyobb impedanciájú fülest kötnék rá? (pl. a 24 ohm-os PMX széria egyik tagját).
- nagyon gyengék a füles mélyhangjai, gyakorlatilag hiányoznak, ezért tervezem lecserélését. mx500, PMX40, PMX60 közül választanék, ezekkel kapcsolatban jó lenne néhány tapasztalat, főleg a PMX-ekre vagyok kiváncsi, hogy szólnak. nem kellenek dobhártyaszaggató mélyhangok, de azért az előnyös lenne, ha hallanám mondjuk a lábdobot meg a basszusgitárt is a zenében.
köszi előre is.. -
pityulee™
tag
hello! tud vki nekem véleményt mondani a Pana agybadugós füleséről h hogy szól egy cx300-hoz képest vagy mx400-hoz (most ez van nekem)
vagy 1általán mégéri-e váltani ezekre az mx400-ról?
gondolom azért csak jobb vmiben a cx meg a pana fülese, de a pana óccsóbb is meg ki sem kell mozdulnom otthonról h megvegyem, a cx300-ról ez nem mondható el
válaszokat előre is köszi
bocs ha már volt szó róla, de nem volt erőm 40xilliárd hozzászólást végigolvasni, meg amúgy mingyá mehetek melózni
ja ha esetleg vkinek kéne egy 1g-s rádiós iriver t10, az szóljon nekem -
UnConnecteD
senior tag
vettem egy Sennheiser PC130-at, bejon
-
bwoay
nagyúr
az imént hívtak, hogy megjött a cx300-asom, de majd csak holnap megyek érte.
10 rugóért adják oda (asszem 9980-at mondott a srác),
úgyhogy egy rossz szavam nem lehet,
így valszeg tőlük fogom beszerezni a px100-at vagy 200-at is
(mármint ha sikerül dűlőre jutnom a kérdésben). -
ponti_ak
addikt
válasz
rumos14 #1050 üzenetére
Én bevallom, hogy jó vétel, nem arról van szó...
...csak nem merem már nagyon reklámozni, mert szerintem nem túl fair azokkal szemben, akik már csak drágábban tudtak hozzájutni..
egyszer ''kiörültem'' magam emiatt, oszt' kész..
MOD: Vááá!!!!bwoay, vaze, király vagyol!
Holnaptól hajnövesztés projekt indul!
(Kár hogy pont a 7végén vágattam le 1 centisre ...mert már 5 centi hosszú volt, jaj..)
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
rumos14 #1051 üzenetére
huhh, rumos14,
esküszöm, megpróbálom előkeríteni a linket, illetve magát az infót,
de emlékeim szerint arról szólt a dolog,
hogy ez egy OEM termék, több gyártó palettáján is megjelent.
Eredetileg nem a Creative, és nem is a Sennheiser gyártotta.
koss ''the plug'': magam nem próbáltam, csak hitelesnek vélt forrásokból szerzett információk alapján írtam róla (asszem ez így korrekt politikailag)
másik: széjzal, menetszél, teljesen jogos.
a korábban általam említett Sony fej(fül?)hallgatónál utóbbi nem volt,
csak a tényleges szélfújásra volt érzékeny.
nade az ultimate solution már kipattant a fejemből,
úgyhogy senki ne mozduljon:
long hair, huh?
mindenki növessze, lesz majd szélárnyék marhára -
bwoay
nagyúr
válasz
bagyulajuve #1045 üzenetére
én sem non-stop hallgatom, de azért egy hosszabb buszozás, 2-3 óra...
a másik: nem kimondottan az mp3-ra gondoltam a komolyabb füldugók kapcsán.
aztán könnyen lehet, hogy igazad van, és egy ilyen dugó még a legjobb mp3 playerhez is overkill, de ha már az U3-at emlegettem, ott van FLAC meg wav is!
egyébként meg az a helyzet az mp3-mal, hogy bár valóban lebutítja az eredeti zenét,
magyarán veszteséges tömörítés, azért az emberek zöménél meg lehet határozni azt minőséget mp3-nál (mondjuk bitrátában), ahol már nem képes különbséget tenni audio CD és mp3 között. Persze minél fejlettebb valakinek a hallása, annál inkább kitolódik ez a határ, és nyilván ez túl is nyúlhat az mp3 korlátain, de az emberek többségére nem ez a jellemző. Érdemes vaktesztekkel kísérletezni, érdekes eredmények születhetnek.
Én is így döbbentem rá, hogy a 192 kb/s-os Fraunhofer mp3-at simán megkülönböztetem a CD-től.
a másik meg az, hogy minél jobb egy füles, annál inkább kihozza a lejátszó,
vagy jelen esetben a lejátszott formátum hibáit. Ami engem illet, én nem bánnám, ha mondjuk a cx300 motiválna arra, hogy még jobb minőségben tároljam a zenéimet (legyen az mp3, vagy bármilyen más tömörített formátum), mert azok a hibák, amiket a korábbi fülesem ''jótékonyan'' elfedett, az ezzel hallhatóvá válik -
Macilaci457
őstag
Sziasztok!
válaszok össze vissza:
Én is kipróbáltam kijjebb, bejjebb, mindenhogy, de a tökéletes hangzás akkor van, ha tökéletesen szigetel, viszont akkor nem bírtam hallgatni . (csak halkan bírta a fülem, ami otthon még ok volt, de az utcán nem)
Nincs sértődés. Hogy örüljek, vagy szomoró legyek: erre van egy egyszerű magyarázatom.
Évekkel ezelőtt kinéztem a sony fárt fülesét, de drágállottam, sosem vettem meg. Most megvettem a cx-300-at, és kiderült, hogy nekem nem jó az ilyen. Ha most se vettem volna, akkor továbbra is töröm rajta a fülem, -- akarom mondani a fejemés előbb utóbb úgy is vettem volna egy ilyet. A kérdés csak az, mikor, és mennyibe fájt volna.
Egyébként a jobb fülem nagyon nem szerette, állandóan igazítanom kellett, mert kezdett fájni, valahol nyomta, és elég érzékeny lett a lépéshangokra is, a mély basszus miatt.
Nem nekem való ez.
A szélfütyülésre a szivacsot én írtam, de meg is csináltam, és nem csökkent számotevően. Lehet hogy vastagabb szivacsot kellene rátenni. De télleg esztétikus volt, azzal nem volt gond.
Végül, jó szórakozást, és szép hangokat mindenkinek.
Előbb utóbb mindenki megtalálja amit keres.
Ja, és igaz, a tökéletesség keresése lavina szerű költekezést idézhet elő. Érdemes vigyázni vele. Legjobb ellenszer a szűk pénztárca, és akkor marad csak az álmodozás. -
rumos14
nagyúr
válasz
bagyulajuve #1045 üzenetére
igen, azért ez is fontos: én is egyhuzamban eddig csak max 1 órát használtam a cx300-at, nem árt közben is néha kivenni 10 mp-re, hogy a fül kicsit ''halljon'' is vmit, mármint a külvilágból.
-
rumos14
nagyúr
válasz
ponti_ak #1032 üzenetére
ponti, azért valljuk be, 7k-ért k.rva jó vétel volt ez a cx300! nagyon vágytam egy ilyen fülesre. szerintem nagyon szépen szól minden tartományba, a koss the plug-gal ellentétben (amit persze iaudio-ban lehet korrigálni....).
szóval a FÜLhallgatók közül sztem a cx300 a legjobb ár/érték terén. főleg 7k-ért... -
rumos14
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1030 üzenetére
macilaci, tényleg próbáld ki azt, hogy egy egész hangyűgyit kijjebb veszed a füledből a bogyókat! el fognak tűnni a zavar basszus túlkapások!
-
rumos14
nagyúr
csak a tisztánlátás kedvéért, ill. hogy az érdeklődők tudják, mire számítsanak:
-van ugye a klasszikus szélzaj: állsz egyhelyben, hallod hogy fütyül a szél
-és van a menetszél: totál szélcsendben, zárt térben is a mozgásod által generált légellenállás (apám, ezt már én sem értem) következtében is beszűrődik némi szélfütty.
-
rumos14
nagyúr
a szélzaj valóban van, de zene mellett nem hallható. összességében k.rva jó füles ez a cx300.
erősen kétlem, hogy a Creative akármelyik fülese egy az egyben megegyezne a cx300-zal. attól hogy u.úgy néz ki, a ''belseje'' még tutira nem u.az. gondolj bele, kifejleszt a sennheiser egy új fülest, lekaszálja vele a paicot, miért adná el a nóháu-t (know-how)
-
rumos14
nagyúr
b@szki, mennyit írtatok be 1 nap alatt, alig bírom olvasni
CX300 előtt koss the plug-ot használtam, jelentem annál semmi szélzaj nem volt. de azért nem bántam meg a cserét.
amúgy ha vkinek túl sok a basszus, túlságosan ''bebúg'', javaslom, hogy egy fél mm-nyit vegye kijjebb a füléből, drasztikusan át fog alakulni a hangzás. szóval ez nagyon jó kis házi módszer a hangzás befolyásolására.
a CX300 jobb mint a Shure??? az áruk alapján ez eléggé megleő. a cnet mindig a Shure-t isteníti. -
bagyulajuve
addikt
mondjuk én nem szoktam azért hosszab ideig elszigetelni a fülemet, a leghosszab folyamatos hallgatás sem volt több, mint 1 óra
amire kiváncsi leszek az a nyári nagy, meleg, hogy nem fog e izzadni a szilikon miatt a fülem? ami azért elég kellemetlen volna
ami a későbbi hszodat illeti, sztem egy mp3 lejátszónál már nem éri meg ilyen spéci fülhallgatókat venni, ami 30-60e-ből (-->csillagos ég) jön ki, mert az mp3 azért mégsem egy tökéletes zenei formátum (le van ''butítva''), tehát sose fogja az ember visszakapni azt a hangélményt, amit akár egy CD vagy MD (SACD, DVDA és bakelitről nem is beszélve, csak ezekből nem nagyon van hordozható). Azaz annyira nem lehet jó egy füles sem, hogy az mp3 eredendő hibáit eltüntesse. Hiába van valakinek egy tökéletes sztereo rendszere, ha azon el kezd mp3-at hallgatni, lehet falra fog mászni és hozzányúl az eq-hoz, mert 1x-rűen a hiányzó adatok miatt sz*rul fog szólni. Amit egy 3 milliós rendszernél az ember sosem tenne meg.
Azaz nem hiszem, hogy az én panam, a creative, senni, a shure, az etymotic között már óriási különbség lenne, persze van az egyik ebben a tartományban erősebb, abban picit gyengébb, jobban tompítja a külső zajokat, de akkor sem lesz sosem tökéletes a hangzás a fenti miatt.
Mondjuk én nem vagyok vájtfülű ezért hallgathatok mp3-at. -
ponti_ak
addikt
-
bwoay
nagyúr
válasz
ponti_ak #1032 üzenetére
''tényleg jó kis füles ez... de mégsem 100%-os.. Lesz egyáltalán valaha olyan, ami minden szempontból megfelel? Ezt sem tudom. Csak azt, hogy egyre inkább kezdek rájönni, hogy ennek az egésznek nem lesz vége: Emlékszem, amikor a 200-ast vettem, azzal is így voltam. Imádtam, de nemsokára feloszlott a lila köd, és kezdtem észrevenni a hibáit annak is... Most kb ugyanitt tartok ezzel, de azt mondom, hogy jelenleg egyszerűen nem tudok jobbat.''
nna, sikerült pontosan megfogalmaznod, amin én is eltöprengtem.
(erre próbáltam azzal is utalni, amit aztán MaciLaci zokonvett.)
arra jutottam, hogy ha az ember a legjobb ár-érték arányú fülest keresi, akkor előbb utóbb valszeg kiköt egy típusnál (90%, hogy Sennheiser lesz),
viszont ha az ultimate earphone-t keresi, akkor sosem lesz vége a dolognak.
én az mx-ekkel nagyon jól megvagyok,
(SZIVACCSAL! SZIVACCSAL!) kimondottan kellemes számomra a hangjuk,
szerintem hagyományos füldugóból csak ilyet érdemes venni.
viszont ha beválik a cx, akkor rögtön az kezd majd motoszkálni a fejemben,
hogy egy shure vagy egy etymotic milyen lehet. tegyük fel, hogy veszek ezek közül egy 300 $-ost, amivel aztán lehet, hogy teljesen új dimenziókat tapasztalok meg,
úgyhogy rögtön elkezdek érdeklődni egy 500 $-os iránt...
akkor ez most jó? vagy ''kár volt belevágni'' típusú szívás?
más: sikerült végre beszereznem egy Ernest Ranglin albumot FLAC-ben.
Ha hozzájutok végre az U3-hoz, akkor nyilván ebben a formátumban is fogom rárakni,
és mivel egy jamaikai jazzt játszó basszusgitárosról van szó,
meg is lesz a kihívás a cx300-nak. -
ponti_ak
addikt
Nyugi, sztem nem úgy gondolta Laci sem, csak most kicsit mérges, mert megint nem sikerült teljesen jó cuccot vennie (szerinte).
Macilaci 457: Csak azért próbálok itt békíteni, mer tudom, hogy mennyit variáltál a lejátszóval is már... remélem, hogy ezen a hsz-emen meg Te nem fogsz megsértődni.
Peace emberek, peace! -
bwoay
nagyúr
válasz
bagyulajuve #1033 üzenetére
régen marha menők voltak a sony pántos twin turbo fülesei,
én azoknál tapasztaltam, hogy szélben süvítenek, mert egy dugóhoz sokkal jobban kiálltak a fülből, meg ugye a fejpánt sem tett jót az egésznek.
ami engem még érdekelne egy kicsit, az a higiéniai része,
meg tulajdonképpen az, hogy milyen hatással van a fülre,
ha ennyire leszigetelik hosszabb időre. -
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #1031 üzenetére
hát én is kíváncsi vagyok, valszeg pénteken már tesztelhetem is.
mondjuk hozzá kell tenni,
hogy ezt a dolgot egyszer már mérlegeltem a ''the Plug'' kapcsán,
és akkor egyáltalán nem ez volt, ami végül eltántorított a vásárlástól.
Asszem ki lehet jelenteni, hogy a Koss esetén már a HSZ-ekből kiderült,
hogy feltehetően azok értékelik nagyra ezt a füldugót,
akiknek nem létfontosságú a zenei hangzás.
a CX-300-at meg szerintem mindenképpen tudom majd valamire használni.
a szélzaj ellen (ha tényleg zavarónak találom) írta valaki a külső szivacsot,
ez még viszonylag esztétikusan meg is oldható, és nyilván hatékony
(akárcsak a mikrofonoknál).
de megmondom őszintén, én az mx400, mx500 hangjával is nagyon elégedett vagyok.
aztán lehet, hogy úgy járok, mint te a Sonyval... -
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1030 üzenetére
''Inkább magad is tartsd tiszteletben azt, hogy bizonyos termékek bizonyos embereknek nem jönnek be.''
???????????????
miért, talán nem pont ezt taglalom egész nap?
nem tudom mire vélni az arrogáns hangvételt!
sajnálom, ha félreérthetőre sikerült a HSZ (ami egyébként szerintem nem az,
hacsak valaki szándékosan félre nem akarja érteni),
de a véleményem továbbra is fenntartom, azaz nem tudom eldönteni,
hogy akkor most örülnöd, vagy búsúlnod kellene.
ha te ebben valami sértőt, vagy bármi kivetnivalót találsz, akkor ajánlom magam! -
ponti_ak
addikt
válasz
bagyulajuve #1035 üzenetére
Vazz, kész vagyok, ugyanezt akartam írni éppen...
(Saját tapasztalat volt nálam is, azért is írtam a tippet..)
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz
bagyulajuve #1033 üzenetére
Ezek szerint a Pana is csinálja az extra fícsört...
''cuppogott...''LoLLER! ....fület kéne mosni néha...
Bocs, de ez naon tetszett..
[Szerkesztve] -
bagyulajuve
addikt
ezek szerint akkor nem csak én tapasztalom a süvítést, hanem az enyémnél (panasonic) 2x drágább senninél is (ja már csak 1,5x)
amúgy én egy extra ''effekt''-ként gondolok a szélzajra, na jó ez csak vicc tényleg bosszantó, de gyak csak ez az 1 negatívuma van a fülesemnek (meg néha, eddig vagy 2x-3x cuppogott a fülemben
)
szal simán jobb egy ilyen fülbedugós füles, mint egy átlagos amit pl az én g3-amhoz is adtak, mérföldekkel veri
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Ahoi, fórumtársak!
Nem mondom, nem tétlenkedtetek mostanság cx300 témában, alig győzöm olvasni a hsz.-eket itten.. node, csak nem állom meg, hogy bele kotyogjak én is..
Szóval, engedjétek meg, hogy itt következzen az én ''rövid'' kis privát sztorim a Sennheiser cx300am eddigi használatáról:
1,5 hónapja vettem meg, örültem, mint majom a f...ának, mert - akkor még - olcsóbb volt, és egyébként is úgy vártuk, mint a Messiást.... 2-3 hétig le sem bírtam tenni , annyira bele voltam buzulva. Szinte észre sem vettem a hibáit, amik kétségtelenül léteznek. Persze a csoffadt mx-ek után tényleg megváltás volt.
De aztán, valamikor a múlt héten egyre többet kezdtem bosszankodni azon, hogy néha már-már zavart a szélzaj (de ez a px200-zal is van, kvázi megszoktam már, de azért mégis..). Majd egyre többen írtátok Ti is, hogy nem olyan jó dolog ez, és hogy egyébként a magasakat sem hozza igazán jól.. Mondom, oké. De hogyhogy eddig jó volt, most meg nem..
Nem tudom.
Reméltem, hogy majd választ kapok tőletek, de sajnos csak a bizonytalanságom nőtt. Közben pedig tényleg jó kis füles ez... de mégsem 100%-os.. Lesz egyáltalán valaha olyan, ami minden szempontból megfelel? Ezt sem tudom. Csak azt, hogy egyre inkább kezdek rájönni, hogy ennek az egésznek nem lesz vége: Emlékszem, amikor a 200-ast vettem, azzal is így voltam. Imádtam, de nemsokára feloszlott a lila köd, és kezdtem észrevenni a hibáit annak is... Most kb ugyanitt tartok ezzel, de azt mondom, hogy jelenleg egyszerűen nem tudok jobbat. Kell a jól záró füles, mert a metrón megőrülök, viszont kicsit fütyülget, ha felérek a mozgólépcső tetejére.. Ez van. Elfogadtam, ennyit hajlandó vagyok engedni: Nekem, most, így, ez megfelelő. Nincs már türelmem tovább keresgélni....
...de azért még egy olyan 200 Ft-os csipeszt beszerzek én is, mert a balos dugasz kezd egyre gyakrabban kilazulni nekem is a fülemből.
ui: holnap kipróbálom a legnagyobb méretű kupakokkal is... valahogy belegyömöszölöm a fülembe.. nem fog ez itt nekem fütyülni többet, vaze!! Azért ne aggódjatok miattam, nem akarok az orr-fül-gégészeten kikötni....
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
egyébként nem tudom eldönteni, hogy most irigykedjem-e rád,
vagy sajnáljalak amiatt, hogy nem vált be neked a füldugó
Megköszönném, ha egyiket se tennéd.
Inkább magad is tartsd tiszteletben azt, hogy bizonyos termékek bizonyos embereknek nem jönnek be. Nem tehetek én se róla, hogy nekem ilyen fülem van.
ugyanis így már nem látom esélyét, hogy valaha is kiadnál 30 rugót egy etymoticra
Köszönöm hogy aggódsz miattam, de a fent említett miatt valóban, nem a Sennheiser sem az Etymotic miatt, de az én fülemben nem tudok mit kezdeni hanggal, amit a driver ilyen közelsége és a zártság eredményez a dobhártyám előtt, és feltételezem ez fennáll az összes gyártó, összes árkategóriájában.
Srácok én senki ellen nem vagyok, csak a veszekedés ellen. Előfordult már mindannyiunkkal, hogy egy internetes fórumon éppen nem vettünk két mély levegőt mielőtt valamire reagáltunk.
Esetleg most gondolhatnánk erre..... mindannyian. -
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1023 üzenetére
ami azt illeti, én még sehol nem mentem Ferrarival, nemhogy a Váci úton,
így nem is tudnék a témát illetően érdemben nyilatkozni!
természetesen emiatt rendkívül szégyellem magam
egyébként nem tudom eldönteni, hogy most irigykedjem-e rád,
vagy sajnáljalak amiatt, hogy nem vált be neked a füldugó.
ugyanis így már nem látom esélyét, hogy valaha is kiadnál 30 rugót egy etymoticra,
de hogy most ez jó, vagy rossz... -
bwoay
nagyúr
válasz
ithomas #1026 üzenetére
ha visszaolvasol, látni fogod, amint jómagam is leírom:
ez nem a cx300 sajátossága, hanem minden hasonló kialakítású füldugóé.
abban is egyetértünk, hogy nem szabad senkit elriasztani.
viszont az is jó lenne, ha senkit nem érne váratlanul,
hogy ez a dugó felerősíti a szélzajt, a léptek hangját, a kábel dörzsölődését, stb.
nekem korántsem azzal volt problémám, hogy te leírod a saját véleményed,
hanem azzal, ahogy lereagálod azt, amikor más teszi ugyanezt:
''Elárulom hogy ez a szeles dolog a bolhából elefánt tipikus esete!''
Írod, hogy az ember vagy bevállalja ezeket a kellemetlenségeket a hangzás érdekében,
vagy sem. Nézd csak meg, pontosan ugyanezt írtam korábban,
pont ezért mondom, hogy nem kell senkit meggyőzni. Majd mindenki eldönti,
hogy számára lényegtelen apróságról van-e szó, vagy elefánt méretű problémáról.
béke -
ithomas
őstag
válasz
Ez egy végtelenűl korrekt hozzászólás volt!
-
ithomas
őstag
Nézd..én nem próbáltam meggyőzni senkit..leírtam a SAJÁT véleményem...nem tudom hol itt a gond!
Én csak arra reagáltam hogy mielőtt sok embert elriasztanánk hogy ez milyen kibírhatatlan dolog,azért észre kéne venni,hogy a legtöbb embert baromira nem zavarja...és ez az in ear fülesek velejárója...mint ahogy az is ,hogyha lépkedsz,és nem megy a zene,akkor minden léptedet hallod,sőt a lélegzetedet is,tiszta Darth Vader feeling..
De ez nem a füles hibája...ez magának a technológiának az egyik tulajdonsága...amit vagy bevállalsz a kurvajó hangzásért cserébe,vagy nem...ennyi!
(Azt már nem is mondom hogy a szél se fúj egyfolytába..és azt se hogy bkv-n űlve mennyire más így zenét hallgatni..)
Szóval nem engem kéne fasznak beállítani mert elmondtam a véleményem... -
bwoay
nagyúr
válasz
de könyörgöm, ha valakit ez zavar, akkor hadd zavarja már! mindenki képes maga eldönteni, hogy meg tud-e békélni a jó hangzással ilyen kompromisszumok árán. éppen ezért semmi szükség bizonygatni, hogy ''csak felfújjátok a dolgot'', mert ha valakinek emiatt nem jön be ez a dugó, azt is tiszteletben lehet tartani.
különben ha ez nem negatív tulajdonság, akkor mi?
valaki már megfogalmazta nemrég, hogy miközben ennél a típusnál a hangszigetelés a lényeg, pont azzal van a gond, hogy újkeletű zajok szűrődnek a zenébe,
amik a ''hagyományos'' füldugóknál nincsenek jelen. én biztos vagyok benne, hogy még így is megéri, és remélem, hogy nekem nem fog gondot okozni,
vagy hozzá tudok szokni idővel, de ha valakinek ez problémát okoz,
akkor ott nincs mit magyarázni: neki nem jó és kész. -
Macilaci457
őstag
te most tulajdonképpen azt próbálod bebizonyítani
Hagy szóljak Ithomas helyett:
Ez nem arról szól, hogy jó, vagy nem ezt hallani. Korábban hasonló, de nyugati fórumokat olvasva Shure és Etymotic típusokról kerestem infót, és rengeteg már-már fanatikus használója van az in-ear technikának. És ők mind tisztában vannak az ilyen dolgokkal, sőt meg is osztják. Még sem szerepel sehol mint negatív tulajdonság.
Mert mindenki tudja, hogy egy Ferrári az ferrári, pedig rohadtul ráz a Váci úton. -
bwoay
nagyúr
birno,
headsetekhez szokott ilyen lenni, talán külön is beszerezhető,
de lehet, hogy kunyerálnod kellGSM kufárok üzleteit ajánlom amúgy,
biztos sok elhullott headset kallódik náluk a pult alatt, biztos adnak egy ilyen csipeszt mondjuk 200 Ft-ért.
ithomas,
te most tulajdonképpen azt próbálod bebizonyítani,
hogy ami neked nem zavaró, az másnak sem lehet az.
ez kb olyan, mint amikor egy kiskölök utálja a spenótót,
az anyja meg azt mondja: nem is utálod, csak bebeszéled magadnak...
nahat,
''A pana és a creative bogyós fülese is ilyet csinál?''
Amennyire én tudom, a Creative hasonló fülese valójában egy az egyben a CX-300.
Szerintem pont ebben a topicban van az a link, ahol erről olvastam, talán az amazon.com-on írták. Egyébként az ilyen típusú fülesekről ezt eddig is lehetett tudni, én akkoriban hallottam a jelenségről,
amikor a Koss ''the plug'' után kutakodtam a neten.
Macilaci457,
mennyire jött volna ki az etymotic? (és pontosan melyik) -
Macilaci457
őstag
No nyitok egy OFF-ot.
Eladósorba kerül a CX300-as. Tegnap vettem, 2 év (-1 nap) gari van rá. Minden tartozék, bigyó, a doboz nem kell a garihoz csak számla, de aki akarja még az is az asztalon van.
Az eladás oka a hallójáratomban keresendő. Nem hibás a termék, de úgy tűnik én lemondhatok a fülben hordható fülesekről (pedig majdnem megrendeltem az etymotic-ot, még jó hogy nem tettem!), mert nem úgy szól az én hallójáratomban, ahogy azt szeretném.
Akit érdekel 1000.-Ft-al ár alatt eladó. Csak a hétvégéig!!!
Itt kell érte jelentkezni: (privátan kérj telefonszámot)
És bocs a bomlasztásért, de hátha valaki szeretne venni, és egy picit spórolni rajta. -
hkari
őstag
Sziasztok. a széllel kapcsolatba csak annyit hogy EX-71 nél nem volt,vagy csak nem volt ennyire feltünő.Shure-nál se volt.De sztem annyira nem zavaró. Jah amúgy a cx300 simán megveri a Shure e2c-t hangzásba csak hogy megnyugtassak mindenkit
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1013 üzenetére
''...hallja a lépteit, a csámcsogását...''
El is felejtettem mondani, hogy az egyik reggel rágóval a számban indultam el, és frankón olyan érzésem volt, mintha az énekes közvetlen a fülembe csámcsogna.
Egyébként tök egyetértek Veled. Sajnos ezek a hangok valószínű a kiképzés következményei. Szóval más típusoknél se lehet jobb a helyzet. A szélzajt talán lehet(ne) ügyes trükkökkel mérsékelni, de az előbb említett zajokat sajna szvsz. nem lehet megszüntetni.
[Szerkesztve] -
-
ithomas
őstag
válasz
Macilaci457 #1014 üzenetére
Nem sértésnek szántam...bocs ha úgy jött le...
Csak nekem annyira bejött ez a füles,hogy nem tudom elképzelni hogy van olyan ember akinek nem tetszik...de ez már az én problémám... -
Macilaci457
őstag
Azért ne godolja senki azt, hogy a szelet a cx300 csinálja. Az ott süvített addig is, csak más frekvencián, és megszoktuk nem-hallani. Nem a tompítás hiánya miatt hallatszik, hanem maga a fülhallgató háta, a vezetéke vezeti a hangját a fülbe. Igen, gyanítom minden belső-fülhallgatónál ugyan úgy létezik a problem. Csak a legtöbb teszt repülő utakról meg zajos irodáról szól.
Én tegnap rávarrtam a jobb oldalira egy közönséges fülhallgató szivacsot, ami teljesen beborítja kívülről, de nem tompult észrevehetően. Bizonyára a kábel is az oka.
Lehetséges, hogy más típusnak más formája miatt más hangja van a szélnek, de az tuti hogy van.
A másik, a lépéshangok, stb, azért van, és ez is minden típusnál, mert a szilárd anyagok hangvezetése következtében úgy működik a fülhallgató, a zsinórja, mint az a hallgató készülég a dokik nyakában. Próbálja ki minden szkeptikus, hogy ha bedugja a fülét az ujjával, akkor ő is hallja a lépteit, a csámcsogását, stb.
Ez vele jár, ez a lényege, a belső szigeteltség
Nincs más, csak a ZENE és TE (a lépteid, a meszesedő nyakad, és porcaid, a nyelőcsöved... stb).
Ez egy más világ, és vannak akik a szerelmesei.
Én még nem tudom, hova tartozzak. -
<Adamsky>
nagyúr
''...neked milyen sony fülesed van...''
Eddig tényleg nem volt rossz, de mióta megvan a CX-300 azóta nagyon nem O.K. Legalábbis nehéz lesz rá visszaszokni.
Ilyen fülesem van: MDR-ED31LP
''A pana és a creative bogyós fülese is ilyt csinál?''
Na, látod erre én is kíváncsi lennék. -
ithomas
őstag
Elárulom hogy ez a szeles dolog a bolhából elefánt tipikus esete!
Ha emiatt nem veszed meg,csakis sajátmagaddal szúrsz ki...szerinted ha olyan kurva zavaró lenne akkor miért nem lehetett eddig erről hallani?Mert mind a Sonynál mind a panasonicnál,és az összes többi ilyen kialakitású fülesnél fennáll ez a ''probléma''...amiből szerintem csak ti csináltok problémát...mert más hibát nem nagyon lehet találni a fülesbe...
Aki meg arra panaszkodik hogy túl sok a mély,arra annyit tudok mondani,hogy valszeg túlságosan hozzászokott a füle az igénytelen cincegős nulla mélyekkel rendelkező bogyókhoz...ez a füles úgy jó ahogy van!(szvsz) -
nahat
tag
Üdv
Hát engem sem boldogítanak a vélemények. Ügye egy olyan termékről van szó, ami épp a zajok kiszűrése miatt kéne, hogy taroljon. Eleinte azt hittem valaki csak túl finnyás a drága fülesére azért panaszkodik fütyülésre, de ez a sok panaszos hozzászólás, a szellő behallatszó fícsörről ez nem hangzik jól. A pana és a creative bogyós fülese is ilyt csinál?
Adamsky: Nem tudom neked milyen sony fülesed van, de most pl én is a húgomtól lenyúlt MDR E818LP fülesét használom, mert ha nincs is igazán komoly mélye, de minden más tekintetében nagyon kiegyensúlyozottnak érzem a hangzását. -
bacafiam
csendes tag
válasz
Macilaci457 #1008 üzenetére
Hello mindenkinek!
Erőteljesen bizonytalanodom, ahogy a hozzászólásokat olvasom!
Tavaly vettem egy iAudio G3-at, elsősorban a kerékpározás örömeit növelendő!
A hozzáadott fülhallgató nem alkalmas erre, mert haladáskor süvít rendesen, s ez rém bosszantó! Amúgy a hangja nem katasztrófa szerintem!
Gondoltam egy fülbedugós kielégíti praktikai és minőségi igényeimet!
Türelemmel olvasgatok vagy 3hete, de nem tisztul a kép!
Lehet, hogy a kerékpározás mellé maradnak a madárhangok(amivel végül is semmi gondom), de akkor az mp3 lejátszó soha nem tölti be küldetését?
Tömegközeledésben meg már ritkán veszek részt!
A segítő hozzászólásokat szívesen olvasom!
üdv
bacafiam -
Macilaci457
őstag
Nagyjából megtaláltam a megoldást. Még nem végleges.
De ha valaki úgy jár mint én, annak a következőt javaslom.
-vegye a felére a hangerőt
Az történt, hogy első használat folytán egy normális hangerő mellett hallgatva a hallojáratomban a hangnyomás visszaverődött. Mint ha egy 15nm-es szobába egyel több mélynyomót raknak. Ez a visszapattogó hang elnyelte a többi frekvenciát is.
Igy nekem G3+CX300 esetén adott hangerő felett nem hallom jobban a magas frekvenciákat, akármit csinálok, mert a hangnyomás visszatartja.
Az érdekes csak az, hogy ez ne következzen ve, elég halkan kell hallgatni. Viszont ekkor szépen szól. Oda kell fogyelni, és kiderül, attól függetlenül hogy halk, hallok minden hangot. Mert közvetlenül a fülemben hallom, és van hangszigetelés.
Végül is azért akartam venni, hogy konzerváljam a hallásom a következő 50 évre is.
-Hallok minden hangot a halk hangerőn, ha odafigyelek a zenére? -Igen.
-Megéri azt, hogy ne rongáljam a hallásom? -Igen.
Nálam a hangkép sérülése nélkül G3 -al a 13-as hangerőig működik.
Másnál mi a tapasztalat? -
Macilaci457
őstag
válasz
rumos14 #1004 üzenetére
nem tudom elképzelni, hogy nem lehet beállítani egy ideális hangzást.
Mint azt v.ki már írta, van aki szereti a különböző effektek hangját, van aki nem.
Én ha lehet (és eddig mindíg lehetett) soha nem nyúlok az EQ vagy egyéb hang-megmásító eljárásokhoz. Ezt a jó szokásomat szeretném magtartani akkor is, miután egy vagyont költöttem egy fülhallgatóra.
Valahol ezt már megfogalmaztam, talán azok, akiknek nincsen referenciájuk, mi az a tiszta hangzás, azt nem is zavarja, ha +20 értékeket nyom egy eq-val valamire... Ez nem kritika, csak tudom mihez hasonlítani a hangzást, és még soha nem volt szükségem EQ-ra a ''referencia'' hangképen felül. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ponti_ak #1002 üzenetére
Nos azzal kezdeném, hogy bárcsak ne vettem volna meg a CX-300-at. Most lenne egy jól szóló Sony fülesem, amivel meg lennék elégedve (lévén nem tudnám, hogy mit tud a CX-300), és kész.
E helyett most van egy közepes minőségű Sony fülesem, és egy állatul szóló Sennheiser-em, amit viszont utcán nem szívesen hordok. Szóval egyik ''szemem sír másik nevet''. Nevet, mert ez a CX-300 akkorát szól, amekkorát sose vártam volna egy ilyen kis fülestől. Viszont sír, mert az extra hanélmény mellé megkaptam plusszba egy-két olyan ''zajt'' is, amit nem szerettem volna. Ha pl. sietek valahová, akkor (jobban) hallom a lépteim dübögését, és az enyhe tavaszi szellő is erős fütyülésként hallatszik be a zenébe (persze vannak olyan számok, ahol ez nem hallható, de ez nem vígasztal).
Most aztán felváltva hordom a Sony-t és a Sennheiser-t, és próbálok rájönni, hogy melyik jár kevesebb kompromisszummal. -
A fülhallgatókhoz lehet külön kapni valami kis csipesz félét amivel odaerősíthetem a vezetéket a pólóm nyakához?
Mert engem zavar, hogy ha be van rakva a póló alá akkor visszacsúszik a felesleges rész s amikor fordítom a fejem akkor meg mindig úgy érzem mintha ki akarna esni, sőt hirtelen mozdulatnál ki is csúszik, bár ez természetes.
Kicsit hülyén nézne ki, de legalább úgy maradna ahogy én akarom.
A másik kérdésem az, hogy ti milyen módszerrel tároljátok a hallgatót?
Egyszerűen a lejátszó köré tekeritek? Ez mennyivel rövidíti a vezeték élettartamát? -
rumos14
nagyúr
válasz
Macilaci457 #1000 üzenetére
iaudio-d van ugye? nekem speciel Sony HD5, amin nincs igazi sávos eq, de mégis tök jól be tudtam lőni a hangzást, csodaszép minden tartományban.
javaslom, hogya magasakat tekerd feljebb, akár +20 fölé is, és adagold finoman a BBE-t is. MachBass természetesen off, és a basszusokat és veheted még lejjebb bőven.
próbáld másik méretű műanyag dugasszal is.
sajna nem tudom kipróbálni az iAudio-CX300 kombót, de nem tudom elképzelni, hogy nem lehet beállítani egy ideális hangzást. -
ponti_ak
addikt
válasz
Macilaci457 #1000 üzenetére
A magas tényleg lehetne jobb, de annyira azért nem rossz, nekem megfelel. Milyen zenét hallgatsz? Attól is függ...
Azt már nem is kérdezem, hogy a többi fícsör ki van-e lőve. -
Macilaci457
őstag
Lehet hogy a hallójáratomban kell az okát keresni, de jó lenne kideríteni, mert rohadt ideges vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Formula-1
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest