- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ponti_ak
addikt
Örülök hogy jó hasznát veszed.
A mély hiányát sokan említik fórumokon, és (a leg)jobban a 650-est szeretik az "igazi" audiofülek... kár hogy az már kb 2xannyiba kerül..
Én egyébként simán azt hittem, hogy csak azért gyér a basszus, mert kell alá egy erősítő.. de ezek szerint tényleg kevesebb van benne egy kicsit, mint a kellete..MOD: ..ez nem is off ám itt, már, Pál..
-
Shodan
őstag
anyámnak amit vettem mp3 lejatszó, ilyen 10ezres.
Na azon volt basszus, az valami hihetetlenül jól szólt még a telefonommal is, mitha tényleg fejhallgató lett volna a fejemen. De senki nem hitt nekem itt a fórumon hogy egy ilyen kb. 2k-s
füles jobban szól mint a cx300.
Most egy ilyen koss the plugot vagy spark plugot nézegetek(bár nem tudom mi a kettő között a különbség), de arra élettartam gari van.
Nem is tudom erre nincsen? -
Bushmann
tag
-
Shodan
őstag
nálam valahogy pont fordítva működik
biztos hogy jól benyomom a fülembe, több gumival a is próbáltam, de ugyanez a probléma...tudom hogy régebben mikor vettem akkor mintha olvastam volna hogy a forgalmazónél ki lehet próbálni, csak nem emlékszem a bolt nevére. Talán az árkádban, meg an Andrássyn van üzletük, csak a név nem ugrik be...
....megvan basys
-
celf
őstag
kar, hogy nincs egy gazdag elvetemult fanatikus valahol, aki megvennei ezeket fuleseket, hosszehasonlithassa oket hangra, mindenre...
de ez nem lenne eleg. kette kene oket vagni, lefotozni oket, hogy mibol vannak osszerakva, hogy aztan jol felrakhassa a nagyfelbontasy kepeket kozszemlere a netre..
elobb-utobb kapna valami nemzetkozi audiofil-plecsnit az biztoshacsak nem vadaszna le valamelyik multiceg....
-
celf
őstag
en is, nem kicsit. ha belegondolunk logikus, hogy egy gyarto kiad 2 detto ugyanolyan fulest, annyi kulolnbseggel, hogy mas a szinuk, es a kabelhosszuk, az egyikre azt irja, hogy "high quality", a masikra, hogy "high end". Es persye az utobbit 16 forintert, az elobbit csak 11-ert adja.
Aki ugyerzi, hogy szofisztikált es megerdemli a high-endet, az emgveszi 16ert, aki ugyancsak ugyerzei, hogy szofisztikalt, de kevesbe van penze, az megriszkirozza a cx 55-ot, es lehet o jar jol (most a hosszabitos hulyeseget ne vegyuk).ennek a fajta termekpolitikanak egyebkent van egy szep neve is, csak most sehogy sem akar eszembejutni.
-
Lalla
tag
biztos nem, mert a mi fülünket nem takarja el a hajunk nem mint egyeseknek
szal a tündés téma nálad kicsit rizikósabb nem?
én amikor azt mondtam, hogy a fülemmel lehet a baj nem arra értettem, hogy vájtfülá vagyoké vagy sem, hanem a hallójáratom, stb, ahova beleülnek ezek a fülesek, az nem passzentos a cx-el. ennyi. ha sokat metróznék én se használnék px100at, de erről már annyiszor szó volt hagyjukbékibe a kérdést.
más, ha már úgyis fül témánál vagyunk. 5 féle hallásvizsgálaton voltam az fél éve, számítógépestől elkezdve a hagyomásig mindenen, mert egyik pillanatról a másikra nem hallottam úgy mint régen. legvégső fázisban benyomtak az mr gépbe mer már aszitték az agyammal van a gond. akkor még amúgy rosszul hallottam, most már nem. állítólag egy megnagyobbodott idegszál miatt nem jutott el a hang úgy az agyamig az egyik fülemen ahogy kellett volna. titta horror mi?
-
Lalla
tag
nekem a 2 füles közti különbség elég volt ahhoz, hogy a pmx100 után ne legyen kedvem használni a cx-et, de már többször is írtam, hogy a fülemmel lehet vmi, mert érdekes módon az SE gyári zajkizárós fülesét szívesen használom, és jobbnak is találom mint a cx-et. kövezést várom, és elfogadom.
-
vili13
őstag
Berakni meg kivenni határozottan kényelmesebb a formájából adódó jobb fogás miatt. Igazából azt reméltem, hogy a szára következtében a szélzaj is csökken valamelyest, valóban mintha kevesebb volna, de ezt kellőképp erős szél hiányában ezt még nem sikerült teljesen kipróbálnom.
Lehet amúgy garázstuning, viszont abban a garázsban akkor igen jól tuningolnak.
-
vili13
őstag
A közvélekedés szerint a cx95 még a cx500-nál is jobb. Paraméterekben egyetlen különbség, hogy a cx95 felső vége 22500Hz a cx500-ra megadott 22000Hz-hez képest, bár ez önmagában nem sokat jelent.
A cx300-hoz képest viszont állítom, hogy legalább az árával arányosan jobban szól. Nem gondoltam volna, hogy ennyivel jobbat ki tudnak hozni egy szemlátomást azonos konstrukcióból.
-
sztyui2
őstag
Megtehette volna, hogy normális csatlakozót tesz bele, de sajnos nem tette. Nem harcolhatnak a cégek, hogy "azért sem csinálok olyan dugót"
én meg "azért is saját dugót csinálok"
"de akkor nem gyártok neked fülhallgatót"
valakinek lépni kellett az emberek érdekében, és ha az apple nem teszi(mert csak a saját érdeke fontos, pedig a két csatlakozó között semmi különbség nincs a gyártási költség szempontjából), akkor megteszi a Sennheiser(mert neki sincs különbség a két csatlakozó közti kölcségeknél, egyszerűen a vásárlók érdekeit tartja szem előtt)
Mondjuk igaz, hogy a nagyobb fejhallgatóknak meg ilyenekek soha nem lesz ilyen kicsi csatlakozójuk és az emberek se cserélnek fülhallgatót az iPhone miatt, főleg ha már van egy CX300-uk, hanem inkább vesznek egy 3,5-->3,5-be átalakítót, és abba akkor bármit beledughatnak. -
asadasad22
őstag
Te egy zseni vagy, hogy erre eddig mértnem gondoltam
Komolyra fordítva a szót: azért bajossabb kint hordani, mert beleakadhat dolgokba, praktikusabb szerintem, ha belül van, elég hülyén néz ki kívül. Plusz a zsebemnél jobban lelóg a kabát így kerülőúton kéne mennie a kábelnek: a zsebemből lefele a kabát aljáig, onnan pedig vissza, így nem is biztos, hogy elég hosszú lenne. A cx400 eléggé esélytelennek tűnik, mert 6k az árkülönbözet az és a cx300 között (az csak 8k, mert akciós), annyit biztosan nem ér egy csiptető meg 1-2 ilen kis hülyeség
Szóval ha vennék ilyen csiptetőt, az hogy működne? Hogy teszem én fel rá és hova?
-
sztyui2
őstag
Fasz nokiához és buzi PDA-hoz is kb 109 Ft egy átalakító, amivel vígan használhatod, és akkor nem kell 2,5-öset venni, és akkor mással is tudod használni a CX300-at. Sztem hülye aki 2,5-öset vesz, mert úgyis a 3,5 van elterjedve. Inkább vegyen egy átalakítót. És ha holnapután eladja a készülékét? Nem hinném, hogy otthon minden berendezésének 2,5-öse van. Csak a telónak, arra meg ott az átalakító.
Ja, és még annyit szerettem volna kérdezni, hogy sokan mondják, hogy nem mind1, hogy arany vagy ezüst csatlakozós-e. Mennyit számít ez? Mibe számí bele ha számít egyáltalán?
-
-
riam
tag
Köszi a gyors válaszokat!
Sikerült döntenem, visszavittem a px 100-ast (legszívesebben megtartottam volna azt is), és megvettem a px 200-at.
Egyenlőre azt gondolom, hogy nem fogom megbánni, érdekes módón én is úgy hallom, mintha a használattól egyre szebb hangja lenne, de valószínűleg a fülem szokik jobban hozzá.
Eddig még nem találtam kényelmetlennek. (Elég kicsi a fülem, lehet hogy ezért, de egyenlőre teljesen kényelmes, és nem csúszkál el)Ha valaki esetleg px 100-at, vagy px200-at vásáról kérdezze meg az eladót, hogy kipróbálhatja-e mielőtt kifizeti (nekem is megengedték, mivel könnyen szétszedhető ill. visszacsomagolható doboza van).
Igaz lehet, hogy a használattól bejáratódik, és szebb hangja lessz egy fejhallgatónak?
-
ponti_ak
addikt
Csatlakozom, pmx100 van fél éve, px200 volt egy évig (eladtam,mert nem volt szívem állni hagyni..) Szóval a mostani jobb, praktikusabb is, az okait leírta a kolléga. Jobb a zajszűrés, de nem annyival...
Ja, volt egy px100 is, az hangban tökugyanaz mint a pmx csak nem fejpántos, viszont összecsukható.. az ajándék lett egy jó havernak..
-
ponti_ak
addikt
Ez az, baszki, ez a jó szó! Fülkagyló-pánt! Hogy te milyen precízen tudsz fogalmazni! Ezentúl ezt a kifejezést fogom használni.
Jah, apropó napszemü... az Oakley Half jacket szára is elég vastag, de simán elférnek egymástól a pmx-szel... (de régen volt már a nyár, meg bicajozás, afenébe..
)
-
Lntos
csendes tag
Minek ahhoz 8000-es fülhallgatót venni hogy ne halj semmit pl? Mx460-am van, a múltkor nem hallottam hogy dudáltak 2m-re tőlem, csak a szám végén... Úgyhogy biciklizés közben rohadtul nem ajánlott mp3-4-et hallgatni (szerintem) Amúgy meg az mx460 jó fülhallgató szerintem, basszusa pont annyi van hogy meghalld hogy létezik, pont jó (kivéve persze technosoknak, azok ne is vegyenek normálisat csak olyat amiben mély van) mindenki másnak ajánlom ezt 2500-3200Ft bár kinézetre és fogásra olyan mint egy gagyi kínai 300-ftos szar, de ha valaki zenét (nem technot) hallgat akkor minden egyes hangszert külön hallhat rajta, szóval tökéletes behallani meg rohadtul nem hallatszik semmi sem ami már veszélyes is... Egyébként meg a hangminőség nagyban függ az mp3-4 lejátszótól is úgyhogy erről ennyit, sokat nem ér 1-1 teszt ezekről a fülhallgatókról.
-
hkari
őstag
-
asadasad22
őstag
Sztem sem jobb sokkal, mint a sima, azt elismerem. Annyival jobb, hogy ha rövid időre szakítod meg a zenehallgatást, praktikusabb sztem, ha a nyakadban lóg. Ezenkívül mintha azt hallottam róla (ebben nem vagyok teljesen biztos), hogy hallgatás közben kevésbé húzódik a kábel, ha asszimetrikus.
-
renato
aktív tag
chop. köszönöm.
bwoay. szintén thx.
igen, erre én is gondoltam, ugye ez nem olyan mint egy sima fejes felpróbálása...
de valaki írta itt a fórumon, hogy kipróbálhatta a két kinézett terméket (cx300 és valamelyik másik)... dehát nah. ebben én sem nagyon hiszek.viszont akkor szerintem el sem nézek oda, hanem megnézem hol adnak rá 2 év garanciát.
(még valami. a basys a hivatalos magyar forgalmazó sennheisereknél nem? így pl egy számtechüzlet hiába adja két év garival, ha a gari a basys szervizének szól.)nah megnéztem és tényleg van ahol két év garit írnak az árlistára. asszem a biztonság kedvéért onnan szerzem be inkább...
-
renato
aktív tag
hú, nagyon kössze az infót... elgondolkodtattál. és szerintem is az lesz. mármint cx300. mostanában úgyis mindenfélét hallgatok... klasszikus filmzenék, dark rock, metal, ambient, goa, trance, psy, electro... és satöbbi
amúgy szerintem holnap benmézek a basys-hez, és megpróbálom rávenni az eladót, hogy megleshessem, miként is muzsikál egy cx300 a fülemben. ha nem nagyon, ergo kiesik mint eddig a sima mezei fülesek többsége, és esetleg még kényelmetlen is, akkor passzolom. ha jó, akkor megveszem.télen amúgy sem árhtat, mert erre nyugodtan húzhatok hideg napokon sapkát..
plusz zárt, plusz a tükörreflexes gépemmel való bírkózás során nem aggat anynira mint egy hd.. :pde remélem nem 6 hónap gari jár hozzá, mert akkor megyek másik boltba. és inkább próba nélkül veszem meg
aztán majd karácsony egy iAudio 7-es. meg egy hd 555/595-ös...
-
Cleo
tag
Kiscsit zavart az, hogy nagyon hangsúlyozod a Forstet és gőzöm nem volt, hogy ki az , de utána érdeklődtem. Kiderült, hogy Forste nem más, mint a Creative EP630 eredeti gyártója (na ezt már ismertem, már mint Creative EP630 ). Amúgy mint alkatrészek szállítója résztvesz a CX300, Shure2-5c, Sharp MD33, IE és számtalan más mostani füllesek gyártásában is. Ettől van a sok hasonlóság.
Annyit mondott még a német ismerős, hogy az a darab (amit mondtál) nem jellemző a IE-kre, amelyeket addig is csak címkézgeti a Senheiser . Az IE igazi darabjai inkább a WS, Shure, UEre kategoriához hasonlíthatók. Mindegy, majd hozza az ővéit 2 hét múlva, és tartunk egy próbát. Nekem a lényeg nem a bass, amit a CX300 jól teljesít nálam, hanem a valóssághoz közelebb, tisztább hangokat adjon (gitar és más akusztikai instrumentek). Mindenképpen köszi az eddigi segítségért. Üdv -
asadasad22
őstag
Basys oldalán valóban kint vannak:
CX 400
Kialakítás: dinamikus; Frekvencia átvitel: 17-21,000 Hz; Ellenállás: 16Ώ; Torzítás: 0.2%; Hangnyomás: 113dB; Csatlakozó: 1,5m rézkábel, 3,5mm sztereó jack; Egyéb: 1m hosszabbító kábel, fülgumi szett, hordtáska FEKETE, AQUA, BURGUNDI VÖRÖS, EZÜST és FEHÉR SZÍNŰ
13 990 FtCXL 400
Kialakítás: dinamikus; Frekvencia átvitel: 17-21,000 Hz; Ellenállás: 16Ώ; Torzítás: 0.2%; Hangnyomás: 113dB; Csatlakozó: 1,5m rézkábel, 3,5mm sztereó jack; Egyéb: fülgumi szett, hordtáska FEKETE, AQUA, BURGUNDI VÖRÖS, EZÜST és FEHÉR SZÍNŰ
14 990 FtCX 500
Kialakítás: dinamikus; Frekvencia átvitel: 17-22,000 Hz; Ellenállás: 16Ώ; Torzítás: 0.2%; Hangnyomás: 113dB; Csatlakozó: 1m rézkábel, 3,5mm sztereó jack; Egyéb: fülgumi szett, kábel csiptető, kábelcsévélő, hordtáska FEKETE, TITÁNIUM és FEHÉR SZÍNŰ
15 990 FtCX 55
Kialakítás: dinamikus; Frekvencia átvitel: 17-21,000 Hz; Ellenállás: 16Ώ; Torzítás: 0.2%; Hangnyomás: 113dB; Csatlakozó: 1.2m szimmetrikus kialakítású kábel 3,5mm pipa sztereó jack; Egyéb: tartó erszény, tükrös felület, kábel csiptető, fülgumi szett, EZÜST-KÉK SZÍNŰ
11 990 FtCX 95
Kialakítás: dinamikus; Frekvencia átvitel: 17-22,000 Hz; Ellenállás: 16Ώ; Torzítás: 0.2%; Hangnyomás: 113dB; Csatlakozó: 60cm szimmetrikus kialakítású, 3,5mm aranyozott pipa sztereó jack; Egyéb: 1m hosszabbító kábel, fülgumi szett, tartó erszény, BARNA SZÍNŰ
13 590 FtHáát, nem mondhatni, hogy olcsóak
-
Cleo
tag
Nem tudom. .
Egy német ismerősöm ajánlotta az IE-seket CX300 helyett. 70 Euro Sen. garival tudnak egyet szerezni nekem. Mivel az illető úri ember év elején még Senheiser Indiánál dolgozott ezen a téren, nem súlytalan a tanácsa, bár nem vagyok annyira audiophile. Igaz, a füleseknél személyesen kellene kipróbálni , a CX300 meg olcsóbban kapható és Zennel nem ment rosszul. Mi a tapasztalata a barátodnak ?Zerone: talán a MX400 jó neked ebben az esetben.
-
-
Brainwashed2
tag
Minden út a cx-hez vezet.
Ma voltam az MM-ben, s láttam még vagy 3at. Azokon kívül voltak még ilyen "minőségi" termékeke mint hama, egy rakat panasonic, meg mégegy rakat thomson. No persze a sokszor jobbak között említett AKG ill. creative-ból egy silány darabot se láttam. Asszem én is meg fogom ismerni hamarosan a cx-300 varázsát.
-
asadasad22
őstag
Az Infopatika biztos eredetit árul? Remélem, mert az enyém tőlük van, de nincs meg az a fránya azonosítóvalami rajta (nemtom hol kellett volna lennie, ha a külső csomagoláson akkor lehet, hogy azért nincs meg, mert azt szétnyirbáltam egy ollóval és kidobtam, és akkor még nem figyeltem azonosítót rajta) , ezért félek kicsit, hogy mégsem az esetleg. Basys-tól a legbiztosabb szvsz.
-
-
yash
senior tag
Az lehet, de mondjuk számithat a burkolat anyaga is a hangzásnál, nem? Jó, talán nem, demi van, ha mégis
Az AKG-nek fém, króm, a Senninek meg Crea-nak müanyag. Nem tudom miért, de valamiért nem csak az számít állítólag, hogy belül mi van. Sokak szerint a Crea pl messze nem szól olyan jól, mint a Senni. Majd meglátjuk. Végülis tök mindegy, jó áron jutottam az AKG-hez, Crea árban
Igazából elég, ha a Senni szintjét már behozza és nem jobb nála, ugyanis a Senni 10e lenne csípőből. Itt vidéken amugy (Székesfehérvár) MM forgalmaz Senni CX-300-at (meg is lepődtem mint állat, csak úgy kint van polcokon), 14e-ért (na jah). Van durvaság
Talán még az szól AKG mellett, hogy ezt kevésbé hamisítják... mióta megy a CX őrület, egyre több a hamis!
-
vili13
őstag
''mindkettőben ''membrán'' van, mármint dinamikus hangszóró,
eddig sem értettem, mi az a microdrive, illetve nálam az egy HD típust jelent''
A ''MicroDriver'' fülesek körében leginkább csak a Shure által használt márkanév, de mint ''balanced armature driver'', könnyebben megtalálható, mint pl.: [link]. Igaz, hogy ebben is van membrán, csak egy kicsit másképp mozgatják. -
yash
senior tag
Hogy érted, hogy rossz példa? Azaz, a Creative EP-je tegyük fel ugyanazt a mikrodrájvot tartalmazza, mint a CX-300, csak más lógóval látják el és kész? MEgnézte ma FOSTER lapját (elvileg ez egy japán cég), meg rajta a fülbogyóikat, van vmi új tipus, amit már 9-es mikrodrájvval szerelnek. a CX-300-ban milyen van? Creative EP-635-ben?
Ugye ezek azért érdekes kérdések, mert a Crea 2 ezerrel olcsobb mint a Zenni. Volt már vkinek mind a kettő? Különbség volt?
-
ponti_ak
addikt
Nem azon múlik, hogy erőt veszek-e magamon, mert a címet 3 hete tudom már (lásd lent az off-ban..). Inkább az a kérdés, hogy kinek/miből/mennyi/milyen színű kell, mert a cx300-hoz 3000-be kerül a szerviz kit (2 csomag = 6pár -S/M/L- gumiharang), és ha már hoz(at)unk, akkor -arra gondoltam hogy- esetleg más itteni haver-cx300-tulajoknak is kell(h)e(t)ne...
BaSys Magyarországi Kft.2045 Törökbálint, Tópark utca 9, West Gate Business Park Telefon: 06-23/887-920, 06-23/887-921, 06-23/887-922Fax: 06-23/887-924 E-mail: basys@mail.basys.hu
Szerviz: Budaörs, Építők útja 2-4, Telefon: 06-23/414-724, E-mail: szerviz@mail.basys.hu -
-
ponti_ak
addikt
Gondolkodtam az árazás kérdésen.
Szerintem ha van egy kis esze ''Senyáéknak'', akkor a cx300 sikerét meglovagolva valahol 80-100$ (60-70€) közé igazítják az 500-as árát. Ebben az árkategóriában _tudtommal_ nem nagyon van IEM, és pl. arra hivatkozva hogy ''a 300-as milyen jó volt már, ez meg még sokkal jobb'', simán elképzelhetőnek tartok kb. 1,5x-es (15-16eFt körüli) bevezető árat.
A 300-ast meg ott hagyják, ahol van, legfeljebb egy kicsit megy majd lejjebb...
SZVSZ
NE legyen igazam..
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest