Új hozzászólás Aktív témák
-
vili13
őstag
Szinte fáj, hogy ezt kell leírnom, de úgy tűnik, igazatok van! Pár menetnyi, a törésgátló gumicső pereme elé feltekert, majd az alá óvatosan begyömöszölt vékony fekete pamutcérna mintha megszüntette volna a süvítést. Ezt azért még szélben is ellenőrizni fogom, de ha tényleg megszűnt, elkönyvelek egy virtuális fekete pontot a Sennheisernek a megfelelőnél nagyobb belső átmérőjű gumicső használatáért!
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
-FreaK- #1595 üzenetére
naneszivass xD
De izé szal:
Special SK Gaming Edition Developed in cooperation with Team SK Gaming to perfectly meet the requirements of Pro-Gamers. Features unique blue ear caps and the SK-Gaming team logo on the headband. Package includes access to 3-months membership of SK Insider - the revered member section of the SK Gaming site.
Unique 3D, 360° surround sound Our unique 3D, 360° surround sound ensures you get the info as to your enemies whereabouts from all sides including above and below!
Ilyeneket írnak mindenhol... meg láttam pár külföldi gamer oldalon is tesztet...
Na meg ugye elvileg a stereo jelből is képezhező térhagzás meg ilyenek szal azé mondom...
Meg nemtom mivel jobb egy fejhallgatóba ha van benne kismillió hangszóró stb... na meg a másik hogy zenére is kéne mint ahogy írtam... azért vártam valami olyan embert aki megmondja hogy mi a frankó meg mi merre, aki tapasztalt ilyen téren...
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''...fel ev gari van ra, ha basys-ban veszed!''
Nem is tudom, hogy most sírjak-e vagy nevessek. Én is ugyanott vettem az enyémet, ahol Te, de nekem még 2 évet mondott az eladó. Mondjuk gar. jegy az nincs hozzá, hanem csak egy nyugta, hogy mikor vettem...
A doboza nekem egy kicsit tényleg más volt, és abszolút nem úgy emlékszem, hogy ilyen német ''hablagy'' lett volna rajta.
Ja, és én még ugye 6.900 Ft- ért vettem. -
-FreaK-
veterán
válasz
---Lasali--- #1594 üzenetére
Úgy tudom hogy a pc160 nem képes térhatású hang visszaadására, neked leginkább egy icemat syberia,steelpad fejhallgató(nemtom a pontos nevét) vagy bedíg egy razer barracuda kéne
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Gyorsan két mondatba. Egy kis tanácskérés-véleménykérés...
pc160sk-t nézegettem de sehol senki nem írt róla semmit vagy legalábbis én nem találtam.
Megfogott a dolog valamennyire mert egyrészt egy olyan fejhallgatót akartam volna kinézni amivel jól lehet zenét hallgatni otthon, (pl jobb minőségbe mint egy creative 5.1 es rendszerrel) és lehet vele olyan játékot játszani amibe számít a térhallás, ala cod2, (na meg ugye nem rohad rá a fejemre fél óra alatt meg ugye a mikrofon se hátrány...) és nem kerül brutál pénzbe...
Na most mivelhogy különösebb ''szakértői'' véleményt nem nagyon találtam ezért most fordulok felétek -
-
Shim
őstag
ma megvettem a bartokon levo basysban a cx300-at. jol megijedtem mikor megkaptam, azt hittem hirtelen, hogy a fake szeriabol jutott nekem is, ugyanis masmilyen a doboza, mint amit eddig lattam (blocks outside noise). [link] [link]
amugy remek kis fules, iszonyat jo a zajszures, hangminoseg hihetetlen. jo dolog a tobb meretu fulldugasz, nekem csak al egkisebbel kenyelmes. meglepo milyen jol tartja magat, attol feltem esetleg le fog esni.
no, de ami a lenyeg: fel ev gari van ra, ha basys-ban veszed!
miutan kiadta a szamlat az elado, mondta, hogy fel ev gari van ra. megkerdeztem, hogy akkor a dobozon mit jelent a ''2 year warranty''. szerinte ez csak Nemetorszagban ervenyes, itthon 10 ezer forint alatt fel ev ''szavatossagi'' van ra. marhara kivancsi lettem, ugyanis meg a mediamarkt is tartotta a ket ev garit az mx350 eseten. muszaj lesz utanakerdeznem fogyasztovedoknel, ez nagyon bosszanto. azon gondolkozom, hogy vissza kene vinem, es megvenni mashol. bar ilyen hozzaallassal kerdes, hogy visszaveszik-e...
[Szerkesztve] -
Taybor
tag
válasz
-FreaK- #1588 üzenetére
Én ma kipróbáltam a senn. 595-öt, aminek tényleg gyönyörű hangja volt. És hát meg is kérdeztem hogy jobb-e mint az 555.
Azt mondták hogy 20 ezerrel többet nem ér meg, a frekvencia tartománya nagyobb dehát azt kevesen hallják meg, meg még az ismert különbségek de az nem sokat váloztat a hangzásán...
Szerintem a hd555 ár/érték arányban a legjobb -
-FreaK-
veterán
válasz
TalkCafe del Mar #1589 üzenetére
Ha elmondod, hogy milyen zenére is szeretnéd, meg milyen eszközökkel használnád, könnyedén meg lehet mondani, hogy megéri-e a kétszeres árat. (99%, hogy nem éri meg számodra )
Hát már ne is haragudj de sztem igen nagy butaság ilyen következtetést levonni(h nem éri meg számomra) úgy hogy rendkívül minimális információval rendelkezel rólam.Egyébként lehet h én vagyok roszmájú de eléggé lenéző felhangja volt a zárójeles résznek számomra.
Viszont, hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem tudnék kiemelni egyetlen stílust sem, nagyon sok műfajban van amit szeretek, a rocktól kezdve(keményebb alfajok is) az ambient/chillouton át az őrült elektronikus zenékig.
Attól még h ezt tapasztaldat szerintem ne skatulyázz be automatice minden érdeklődőt..
Szvsz ez nem egészen így van.. főleg egy összehasonlításnál.. sokan mondták már ezt amit te de nem értek egyet vele.. le lehet írni például az adott ezköz jellemzőit illetve a két típus közötti különbségeket hangzásban, hiába ez is szubjektív mégis ad egy képet a dologról.. ebben az esetben pl értelme is van ezeknek a leírt jellemzőknek( ha nem lenne nem is készülne teszt hangkeltő ezközökről ugyebár..) nem úgy mint az álltalad felhozott példában.
Azt megköszönném , ezek szerint nem laksz messze egy MM-től, dejóneked
Már az is érdemleges információnak számít számomra hogyha kiderül hogy van-e elsőre is feltünő hangzásbeli különbség a kettő között(mint azt korábban írták a 3 típusban a hangszóró ugyanaz csak minőségi szűrésen mentek át) -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
-FreaK- #1588 üzenetére
Ha elmondod, hogy milyen zenére is szeretnéd, meg milyen eszközökkel használnád, könnyedén meg lehet mondani, hogy megéri-e a kétszeres árat. (99%, hogy nem éri meg számodra
)
Az eddigi mintáim alapján, sajnos, aki ''tapasztalatok után érdeklődik'' a fórumon, az főleg lusta elmenni, meghallgatni, illetve visszaolvasni. Számtalan példa volt már erre ebben a topicban is. Nem ellened mondom ezt, csak ez a tapasztalat.
A hangfal/fejhallgató/fülhallgató/erősítő/akármilyen hangreprodukáló eszközről alkotott bármely ''tapasztalati'' vélemény túlságosan szubjektív ahhoz, hogy mérvadó legyen bárki számára a véleményezőn kívül. Lehet, hogy 100ból 99 embernek gyönyörűen szól az adott füles, de neked 100-nak borzalmasan.
(Nem lehet egy cipő kényelmességét megállapítani másik véleménye alapján... nemde?)
Be is nézek az MM-be, épp most pakolták ki a füleseket megint... hátha össze tudom hasonlítani neked
(Ami megintcsak az én véleményem lesz.) -
-FreaK-
veterán
válasz
TalkCafe del Mar #1585 üzenetére
Szeretem ezeket a ''na most jól megmondom'' okoskodásokat(mely tanács látszatát kelti).. kicsit gondolkodni kéne... szerinted ha tapasztalatok után érdeklődöm akkor megoldható-e ez számomra? Valamint nem tanácsot kértem hanem véleményt.Egyébként mikor legutóbb jártam MM-ben(több mint egy éve) nem volt kinnt ilyen sennheiser, leginkább népszerű gyártó modelljeiből állt a választék(Panasonic,Thomson) illetőleg az egyetlen komolyabb modell egy Koss volt de az sem volt zenére kötve. De ez is teljesen lényegtelen, legyen elég annyi rövden h ez most nem megoldható nekem ezért kérek tapasztalatokat.
Egyébként igen erősen azon gondolkozom h megéri-e a kétszeres összeget számomra, nem tudok dűlőre jutni(ezért is kellenének tapasztalatok..)
-
vili13
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #1584 üzenetére
Szerintem viszont egy gumi merevítésen semmi nincs ami fütyülni képes, az említett rés viszont - tekinve, hogy a nyitott kialakítás következtében ez vezet a füles belső teréhez - tökéletesen alkalmas arra, hogy egyfajta sípként funkcionáljon. Továbbá az én igazam is könnyen igazolható (vagy rosszab esetben cáfolható, bár erre nem sok esélyt látok
), ha ezt a rést körberagasztod egy vékony csík szigetelőszalaggal. Még ma ki fogom próbálni! Az ujjad füled alá tartása pedig szerintem egyszerűen csak átkonfigurálja a füledbe, és azon keresztül a résbe jutó légörvényeket.
-
TalkCafe del Mar
tag
válasz
-FreaK- #1583 üzenetére
Van esetleg valakinek tapasztalata Sennheiser HD 555 vs. 595 ügyben amit megosztana velem?
Fogod magad, felállsz a kis lábacskáidra, elmész a legközelebbi MM-be, felpróbálod az összes fejhallgatót, amit csak kedved tartja. Ha nincs bennük zene, szólsz az egyik pirosruhásnak, hogy adjon egy kis zenét. És el tudod dönteni magad, hogy melyiket szeretnéd.
Én még régebben hallgattam 590-eset, de öcsém 515-öse az én fülem számára kellemesebben szól.
Én nem adnék ki kétszer annyit az 595-ösért.
De ez csak SZVSZ. -
TalkCafe del Mar
tag
Véleményem szerint a CX300 esetén a szélsüvítés forrása a fém gyűrű és a műanyag kupak közötti keskeny résben keresendő.
Szerintem meg rossz véleményen vagy
Az én fülemben pl teljesen eltűnik az általad említett része a fülesnek.
VISZONT... ha az újammal szélárnyékot csinálok az általam említett gumi-merevítésnek, akkor megszűnik a fütyülés. Csupán ezért mondtam, hogy vélhetőleg ez lesz a gond. (Meg, ha jól láttam, nem csak én egyedül találtam ki ezt)
Nézd meg tükörben... minden bizonnyal neked sem látszik ki a füledből a fém-műanyag illesztés. Márpedig, ha nem látszik ki, akkor a füled minden bizonnyal árnyékolja a széltől is. = nem is tud fütyülni akkor vele
SZVSZ
Természetesen, ha be tudod bizonyítani az igazadat, el fogom fogadni. Azt viszont könnyen ki tudod próbálni, hogy amit én mondok, az igaz-e... eccerűen kinyújtod az ujjadat és a füled alá/elé teszed, ügyelve arra, hogy a füledet ne takard a széltől, csak a kábelt.
Ha abbamarad a fütyülés, akkor az okozta... meglátásom szerint.
De amint kipróbálom, hogy ha bevonom szivaccsal, segít-e rajta, meg fogom osztani veletek -
-FreaK-
veterán
Van esetleg valakinek tapasztalata Sennheiser HD 555 vs. 595 ügyben amit megosztana velem?
Basys-nél csak az üzletükben lehet vásárolni? A weblapon nem találtam vásárlási lehetőséget..
-
vili13
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #1576 üzenetére
Véleményem szerint a CX300 esetén a szélsüvítés forrása a fém gyűrű és a műanyag kupak közötti keskeny résben keresendő. Ez könnyen szigetelhető lenne akár egy kisebb gumigyűrű segítségével, viszont félek, hogy a füles amúgy kiváló hangzását ez hátrányosan befolyásolná. Esetleg valami vékony szivacs csíkot lehetne beletömködni...
-
astroblack
tag
válasz
TalkCafe del Mar #1576 üzenetére
Nem a szilikonharangos-fülbemászós kivitelre gondoltam, hanem arra, hogy a cx300 esetében a fülhallgató test kimerül a pici bogyó formájú hangszóróban, amiből aztán már csak egy kábel lóg ki (amiről egyébként te is beszéltél szal abszolute nemtom mér értetted félre, idézem: ''A probléma oka a fülesből kijövő vezeték gumi merevítése.[/I''
),
míg a többi fülesnél a hangszóró után még van egy műanyag csonk ami a hangszóróból kijövő kábelt öleli körbe és ráül a fülcimpádra.
[Szerkesztve] -
Lalla*
csendes tag
Én még mindíg megválnék a pmx 100 tól......2év minusz 1 hét gari van rá, 9k ért
Vagy elcserélném px 100-ra estelg cx 300-ra. -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
astroblack #1574 üzenetére
Szia
Ha még nem hallottál ilyen kialakítású fülest, akkor nem tudod, miről beszélsz.
A ''hagyományos'' kialakításnál a füled és a fülhallgató találkozásánál lévő rés miatt süvít a szél. Itt viszont ilyen nincs, mivel a szilikon harangocska teljesen szigeteli a hallojáratot a külvilágtól.
Teljesen máshol keresendó a probléma. Ezen, vélhetőleg, lehet segíteni.
<Adamsky>-nek:
A korábban (nem tudom, hogy ki által) próbált ''fülhallgatüszivacsrávarrás'' egy életképesnek tűnő megoldás lehet... sajna én nem tudom kipróbálni.
Van viszont otthon egy rakás szivacsom... csak meg kell találnom a megfelelőt
Egyébként magam is gondoltam a sziGszalagos megoldásra.... persze elég gány, de ha működik, akkor a fenét érdekli
Megy a szivacsot amúgy is rögzíteni kell valahogy... 1 csík szigszalag?
Egyelőre ilyen 5leteim vannak. -
astroblack
tag
válasz
TalkCafe del Mar #1569 üzenetére
Nekem eddig nem volt olyan fülesem, ami ne zúgott volna, ha fújta a szél. Sztem azt a szélzajt nem fogod tudni megszüntetni (bár a cx300-szerű kialakítással még nem volt dolgom, lehet hogy azon lehet javítani).
-
rumos14
nagyúr
válasz
szélzaj: arra a kis, 2 cm-es műanyag izére gondolsz? nemtom, esetleg fekete szikszalaggal körberagasztózni...
-
Tangerine
senior tag
Úgy néz ki, hogy a második CX300-asom is kezd megdögleni. A hiba ugyanaz, az egyik fele halkabb lett. Annyi a különbség, hogy néha ideiglenesen meggyógyul. Mintha érintkezési hibás lenne.
Nem tudom, hogy egyéni pech, vagy mind ilyen tré minőségű.
Istenbiz' vigyázok rá, ráadásul alig használom! A jövő héten ismét cseréltetem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
''A probléma oka a fülesből kijövő (vagy oda bemenő... nézőpont kérdése) vezeték gumi merevítése. Legalábbis kisérleteim alapján erre jutottam...''
Pont erre jutottam én is! Még nem gondolkodtam rajta túl sokat, hogy mivel is lehetne kicsit ''áramvonalasabbá'' tenni, de majd töprengek rajta egy kicsit.
Szerinted elég lenne, ha csak azt a vastagabb gumirészt vonnánk be valamivel, ami a kábel végén van a fülesnél? -
TalkCafe del Mar
tag
Nah, pénteken beszereztem a szép kis CX300-amat.
Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e róla egy kis ''tesztet'', de minthogy annyian írtatok már róla, inkább kihagyom, úgyis csak azt tudnám mondani, ami már megjelent a topic-ban
Három dolgot mondanék.
Először is, aki jót akar magának, az menjen az Informatékába (1067. Budapest, Teréz krt.31.). Nálunk (saját bevallásuk szerint) mindig is 8ezerbe került... (csak nem 14-15)
Akárhogyis, most mindenképp annyi.
Másodszor azt mondanám, amit talán épp te írtál korábban:
Elképesztő, hogy ilyen minőségben lehet már zenét hallgatni útközben is. Aki már hallotta, annak nem kell magyarázni, miért mondom, aki meg nem hallgatta még, az hallgassa meg.
Csak én vagyok és a zene... meg a szél fütyülése
Ez utóbbihoz kapcsolódna a harmadik mondandóm.
Aki esetleg a fütyülést akarná csökkenteni, ne a füles külső felét vonja be szivaccsal, mert nem az okozza a hangot.
A probléma oka a fülesből kijövő (vagy oda bemenő... nézőpont kérdése) vezeték gumi merevítése. Legalábbis kisérleteim alapján erre jutottam
Így ezt kellene ''szélárnyékolni'', hogy megszűnjön a hang.
Ha valaki kipróbálta, ossza meg velem az eredményét.... amint találok megfelelő szivacsot, én is nekiállok a kivitelezésnek
u.i.: Ha valakinek égető vágya lenne egy CX300, de nem tud/nem éri meg feljönnie pestre, és esetleg ceglédi, ha megkeres, vélhetőleg segíthetek neki álma megvalósításában -
-FreaK-
veterán
Én meg még nem tudom eldönteni h 555 vagy 595
Nagyon vágyom az 595re de az ára..
Németeknél 100EUR-tól már lehet venni csak még van ugye +szállítási költség is(~20EUR) meg ugye mivan ha gariztatni kell..
Jah és köszi, ha 555 mellett maradok akkor ott veszem énis
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
rumos14 #1563 üzenetére
ha szivacs nélkül nem próbáltad, akkor ne csodálkozz
igazság szerint én kötelezővé tenném, ha belegondol jobban az ember,
anélkül nem is igazán lehet normálisan használni.
legalábbis én még nem találkoztam olyan füldugóval,
ami kemény műanyag, és szivacs nélkül is jó a hangja.
minél kevésbé illeszkedik a fülbe, annál szarabbul viszi át a mélyeket.
a szivacs beleszorítja, és igazodik is a fülhöz,
hasonlóan, mint mondjuk a cx300 szilikon dugója. -
Aaron14
őstag
Eddig nekem a Sennheiser MX 55 street volt a legjobb fülesem ,de ezeket is megkell tanulni helyesen belehelyezni a fülbe és nem csak úgy beletenni. Azt a kis pöckét is bekell állítani a szivacs is jót tesz és az a műanyag a feje körül. Szerintem nagyon tuti csak ha 3 óra hosszat van a fülemben kicsit megfájdul tőle a fülem., kicsit nyomja. Szóval ez attól függ ,hogy helyezed be a fülbe mienek az mp3 beállításai kiementi jele meg stb. egy csomó dolgotól.
-
-FreaK-
veterán
Ki tudja hol lehet idehaza sennheiser hd555/595-öt kapni a legolcsóbban? Google-val briver.hu-t találtam.
-
bwoay
nagyúr
az én mx55-öm sem véletlenül végezte donorként.
mondjuk rossznak nem mondanám (a hangját),
de ez a twist-to-fit nevű, a fülkagylóba rögzülést elősegítő kialakítás nálam leszerepelt,
a hangzás meg alig múlta felül a kevesebb, mint felennyibe kerülő mx400-ét.
Viszont donornak tökéletes volt, csak kicsit drága . Nade egyszer élünk! -
Cyrin
addikt
Korábban leírtam már lesújtó tapasztalataimat az új MX51 street fülesemről. Közben kipróbáltuk egy másik lejátszóval egy IAudio 2 gb-os 60 ezres géppel. És az eredmény ugyanaz, tehát az IAudio saját fülese is jobb mint az MX 51, csakúgy az én MPIO-m fülese.
A történtekből a következő dolgokat tudom tanulságként levonni:
- NEM igaz az az elterjedt alapigazságként kezelt állítás, hogy az minden MP3 lejátszóhoz gagyi fülesek járnak
- NEM igaz tehát, hogy az első lépés mindenek előtt a füles cseréje kell legyen
- Sajnos ki lehet jelenteni hogy Sennheiser ide vagy-oda, ez a sorozat elég rosszra sikeredett, ismét csak a marketing győzött a hangminőség fölött. -
rumos14
nagyúr
én kb. 1 éve vettem egy mx 450-t, mert azt hittem hogy jobban szól mint a filléres sony mdr818. hát, nagyot tévedtem. becseréltem mx 400-ra, az sem tetszett. tiszta, éles a hangzása, de semmi basszus. a cinek pedig nagyon sziszegnek. tehát magas tartományban erős, mélyben 0. ez az én véleményem.
-
-
Taybor
tag
A rendes emberek miért ne vennének ipodot?
Ez érdekes megközelítésNah mind1
Amúgy azért akarok mx400 ast és nem cx300 at mert ezt csak utcán használnám és nem akarom teljesen kiszűrni a zajokat...
És még az mx szériából ezt mondták a legjobbnak. A színe nem számit nem ragaszkodom a fehérhez. Csak azért kérdeztem hátha van valakinek ilyen tapasztalata. De szerintem megveszem az mx400-ast végülis nem egy horribilis összeg.
Aztán gondolkodom a hd555-benpersze azt nemcsak ipodhoz
-
Lalla*
csendes tag
nem voltam elájulva ennek a sonynak a hangjától...
más...
pmx 100
visszavittem kicserélni px 100 -ra, az eladó (akivel jóban vagyok) mondta hogy esélytelen, mer a basys nem fogja engedni neki, már próbálta, mondatam faja, na mind1 hozzászokok.
vagy: ha vkinek kedve lenne elcserélni px 100-ra ill. cx 300-ra, akkor abban bennelennék.
Amúgy gyönyörűen szól, mx 500 vmi fos volt mellette. má nem is bírok olyannal zenét hallgatni, hát ez van, mondjunk nme két kategória a kettő.
pmx 100 sajna nagy lett a fejemre és a fülemre is. nekem má iolyen pici fejem van...
Haver Shure in ear fülese legkisebb gumival nem ment a fülembe -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #1543 üzenetére
sőt, a Sharp HP-MD33S is ugyanez...
[Szerkesztve] -
Taybor
tag
Sziasztok!
Már kérdeztem ezt egyszer csak akkor nem válaszolt senki....
Hátha most van valakinek ilyen tapasztalata
Szóval a senn. mx400-as jobb mint az apple ipod gyári fülese????
Mert akkor lecserélem ha meg nem akkor hagyom a francba.
Légyszi írjatok fontos lenne!!! -
TalkCafe del Mar
tag
Számomra teljesen egyértelmű, hogy egy aprócska füldugót nem a 92ezres HD650-eshez fogok mérni. (Persze, ha 92ezerbe kerül a füldugó is, akkor talán már jogosan tenném
)
''a cx300-nak van a Creative által gyártott, a Sennheiser féle megoldásnál jóval korábban létező változata''
Azt mondod, hogy a Sennheiser is vette valakitől a cx300-at? Nekem az valami ilyesmit jelent.
Egyébként, most jártam az mm-ben, hátha látok cx300-at (de nem láttam) és pl a maxell-nek is van ugyanezzel a szilikon-harang megoldással IEM-je, csak neki 1290ft-ért -
vili13
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #1535 üzenetére
Nem tudom miből gondolod, hogy a lejátszó hatékonysága független a terheléstől. Persze a hatékonyság feszültséggenerátoros modellből konstans belső impedanciával számolva (ami nem feltétlenül felel meg a valóságnak) akár javulhat is a nagyobb terhelés hatására, de azt is el tudom képzelni, hogy a nagyobb kimenő feszültség előállítása valamiért csak nagyobb veszteség mellett lehetséges. Az áramkör pontos ismerete nélkül (de szvsz még azzal együtt is) az eredő üzemidő leginkább csak méréssel állapítható meg. Kíváncsi volnék pl. mennyivel megy tovább egy lejátszó végtelen terheléssel (füles nélkül), de még sosem volt türelmem megmérni...
A füles érzékenységéről pedig érdemes tudni, hogy bár szoktak hozzájuk megadni valamilyen dB értéket, de egyes gyártók ezt 1mW teljesítményre adják meg, mások (pl. Sennheiser) 1V feszültségre... Gondolom, a nehezebb összehasonlíthatóság érdekében. És ha elkezdesz ezzel számolgatni, nyilván nem a gyakorlatban tapasztalható eredményt fogod kapni, mert hát ki tudja hogy mérték a megadott értéket (már ha nem a marketingesek hasraütése alapján került a leírásba), és mondjuk konstrukciótól függően ebből mennyi jut ténylegesen a füledbe.
A tanulmányaidat meg jó volna megismételned, mert a HANGERŐ kétszeres változása ugyan valóban kb. 3dB-nek felel meg, de tekintve hogy a hangerő a hangnyomás négyzetével arányos, a kétszeres HANGNYOMÁS az már 6dB... -
bwoay
nagyúr
igazából csak az ügyintézés sebessége és tévinformációk
miatt kifogásolható a dolog, de számomra kimondottan meglepő,
hogy a szerviz még az első blikket is megkerülve kapásból a csereigazolást nyújtja.
Ez nekem annyit jelent, hogy a Sennheiser által nyújtott garancia nagyon is létező dolog.
Legközelebb (persze inkább ne legyen olyan!) már mehetsz egyből a szervizbe,
az MM-ben történő sorbanállásra meg rá lehet készülni -
bwoay
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #1535 üzenetére
''Főleg ezzel a ''boldog tulajdonos''-sal szokott gond lenni.''
pedig most nem lesz. legalábbis akkor, ha reálisan közelíted meg a dolgot:
ennyi pénzért ilyen hangminőséget nemigen szolgáltat más füldugó
(mondjuk ez azért kamu, mert a cx300-nak van a Creative által gyártott,
a Sennheiser féle megoldásnál jóval korábban létező változata,
meg még valaki más is gyártja... szóval erősen OEM termék) -
Shim
őstag
elmeselem a ma megjart kalvariam. persze ''hulye azert nem vagyok'' bolt megint kitett magaert.
kontaktos lett az mx350-esem bal fulese, majd el is szallt teljesen. karacsonyra vettem mm-ben. elmentem a Moriczon levo Basys boltba, hatha kicserlik, elvegre ok forgalmazzak. mondta az arc, hogy ok csak bolt, menjek ahova vettem. nosza indulas nyugatihoz...mm-ben a vevoszolgalatos arc azt mondta, h o bizony nem cserel, vigyem szervizbe, ott elintezik. adott is egy szep listat, bongesszem ki melyik hely szimpatikus. a hungaria korutit ajanlotta, mint legkozelebbit. elzarandokoltam a hungaria korutra, az uzlet zarva volt.
elkoltozott. eljen a hibatlan informacioaramlas. felhivtam a szervizt megis hogyan jutok el hozzajuk. IX ker, klinikak...egy kelletlen arc fogadott, megkerdeztem, lehetseges-e, hogy a felarat kifizetve cx300-ra cserelek. utalatos hangon kijelentette, hogy tokmindegy mit akarok a mm cserel (mivan?) meg se nezte a fulest, rogton adott egy cserelapot, hogy ezt vigyem vissza mm-be, ott cserelnek(!), o csak a lapot adja ki hozza. agyrem. indulas mm-be vissza, sorbanallas vevoszolgalatnal, regi fules beszolgaltatasa, rengeteg papirmunka kivarasa utan remeltem vegre visszakapom a penzem. persze nem ment ilyen konnyen a dolog, meg be kellett mennem az uzletbe, alairatni a papirt egy eladoval az adott osztalyon, majd alairatni a papirt egy penztarossal, aki vegul visszaadta a penzem.
ropke harom oram ment el a szarozassal, mediamarkt meg ujbol lecopogathat.
basysnal penteken erkezik egy cx300 szallitmany, a ket halott mx350-en utam remelem ez nem doglik meg. -
TalkCafe del Mar
tag
Sziasztok
Gondoltam, beleszólok én is, hátha megutáltok érte.
Elgondolkoztam egy kicsit ezen a ''nagyobb impedanciájú füles gyorsabban lemeríti az akkut/elemet'' elméleten.
Mikor én ilyesmit tanultam, még azt mondták, hogy minél nagyobb az ellenállása a fogyasztónak, annál kevesebb áram képes áthaladni rajta egységnyi idő alatt, vagyis annál kisebb terhelést ró az áramforrásra (merthát kevesebb áramot is vesz fel róla=kevesebbet fogyaszt). Ez meg azt jentette, hogy ha az áramforrás kapacitása változatlan, akkor a kisebb terhelésű fogyasztót (nagyobb ellenállásút) hosszabb ideig képes ellátni energiával. (Mivel az egységnyi idő alatt kevesebbet fogyaszt el a ''készletéből''.)
Ha máshogy közelítjük meg...
Azt többen írtátok, hogy a nagyobb impedancia miatt a teljesítmény túlzott csökkenésétől tartotok. Namost, azt talán nem nehéz belátni, hogy nem a lejátszó hatékonysága csökken a nagyobb ellenállás miatt, hanem ténylegesen a leadott (és a változatlan hatékonyság miatt a felvett) teljesítménye (is). Ami számomra megint azt jelenti, hogy ugyanakkora kapacitású elemmel/akkumulátorral a kisebb fogyasztás miatt tovább kellene inkább bírja, mintsem kevesebb ideig.
Más kérdés persze, hogy a nagyobb impedancia miatt nagyobb hangerő beállítással kell használni ugyanakkora hangnyomás eléréséhez, ami növeli a fogyasztást. Itt jön képbe a füles érzékenysége ugye, hogy ''kapott'' 1mW (miliWatt és nem Megawatt) teljesítményre mekkora hangnyomás előállításával reagál.
Azt is biztos sokan (vagy talán mindannyian) tudjátok, hogy 3dB-es hangnyomás változás a hang erejének felére/kétszeresére módosulását jelenti. Viszont ez a felvett/leadott teljesítményre vonatkozik főleg (illetve mért hangnyomásra), minthogy (állítólag) az emberi fül kb 10dB-es emelkedést érzékel ténylegesen kétszeres hangerőnek (amit pedig a teljesítmény kb 8szorosára növelésével lehet elérni).
Ha esetleg valamit rosszul tudnék, javítsatok ki. Engem még így tanítottak
Illetőleg, ha minden jól megy, fizetés után egy CX300 boldog tulajdonosa leszek.
Főleg ezzel a ''boldog tulajdonos''-sal szokott gond lenni.
Üdv -
Xantomas
őstag
[link]
Még a macskák is Sennheisert használnak, abból is a px-200 -at
Nem tudom mi bajotok lenne a zajszűrő nélküli fülsesekkel. Szerintem az MX és PMX 200 is elég durván szűr, pláne ha akkora fejetek van, hogy rendesen hozzányomódjon a párna a fületekhez. Utcán nem jó a ha kiszűr mindent, mert akkor csak a szemed ment meg attól, hogy ne menjen neked egy dudáló kamion. Vonaton meg szerintem eléggé szűr az PMX 200, hogy ne hiányoljam a zajszűrőt. -
astroblack
tag
Igazából én írtam rosszul, mert a zajszűrős fülesek nem a street, hanem a travel kategóriába tartozak, ami sztem elsősorban hosszabb vonat, busz vagy metró útra vonatkozik mert ugye egy olyan zajos környezet mint a metró még talán a sennheiser füleseket is próbára teheti. Utcára felesleges, mert ki rohangálna egy akkora zajszűrővel a zsebében ami kétszer akkora mint egy átlagos mp3 lejátszó, arról nem is beszélve, hogy a sennheisereknél szarabb fej/fülhallgatók is tökéletesen megfelelnek utcai használatra.
Lényeg a lényeg, engem csak azért érdekelt h le lehet-e venni a zajszűrőt, mert ezek közül a kis méretű zárt fejhallgatók közül egyedül a pxc 150 tetszik és elsősorban utcán használnám. -
bwoay
nagyúr
válasz
astroblack #1530 üzenetére
pedig pont az utcai használatnál van értelme a zajszűrőnek,
mert ha otthon is használni kell, akkor az már rég rossz.
szóval én nem csodálkoznék, ha nem lehetne leszedni, sőt, meglepne -
vili13
őstag
válasz
astroblack #1530 üzenetére
Szvsz le lehet operálni, egy csípőfogóval, pillanatok alatt.
De ha nem kell rá, érdemesebb venni egy zárt px/pmx200-at, utcai használatra az is pont elég zajt szigetel. -
astroblack
tag
Üdv!
Meg tudná mondani vki, hogy a zajszűrős street fejhallgatókról (pxc150, pxc300 stb.) le lehet-e operálni a zajszűrőt? Csak kirakaton keresztül láttam őket és hát nekem nem úgy tűnt, ami egy utcai fejhallgatónál nem túl előnyös dolog, tekintve h rohadt nagy. Csak nem ilyen korlátoltak zenhejzerék.
köszi -
Lalla*
csendes tag
na végre megjött a pmx 100.
első észrevételek:
-nem is olyan ronda a karbon minta mint a képeken
-nekem egy picit nagy a a pánt rész (kicsi a fejem) és nem lehet állítani, így nagyon kilóg hátrafele
-azt hittem hogy más, azaz fix lesz a fülre akasztó rész, de ez olyan mint a csat, rendesen odaszorítja az ember füléhez a membránt, és abszolút nem nyomja a fülemet
-gyönyörű a hangja, a basszus nagyon szép visszafogott (de nem gyenge), közép is jó, talán a nagyon magasnál érzem hogy lehetne jobb, de csak a nagyon magasaknál.
-nem teszi tönkre a zselével komolyan belőtt hajamat a fejem tetejénés simán meg tom vakarni a fejem púpját, mer nincs ott pánt lol
mp3al télleg halkabb mint a tégi füles, de psp-nek pont jó.
remélem hogy még jobb lesz a hangja mután bejáratom, bár nekem így is tutter nagyon.
holnap győr felé letesztelem a vonaton 1000rel. -
Taybor
tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne.
Van egy ipod nano lejátszóm a gyári fülessel, ennél a fülesnél jobb-e szerintetek a senn. mx400-as??
Csak mert itt utánna olvasgatva ez tünt az mx kategória talán legjobbjának...
Érdemes e lecserélni az apple gyárit?? -
Lalla*
csendes tag
-
Aaron14
őstag
Én cegléden lakom és amikor itt írtátok hogy sehol nem kaptok MX55 STREET fülest én cegléden ami vidéki a város 2 nap múlva a rendelés után meg is kaptam a fülest. Szóval ennyit jelent ,hogy vidéki avagy nem vidéki.
És az mmc kártyát csak a SZITU miat írtam és nem az mmc és a füles gyakoriságát akartam vele szimbolizálni.
[Szerkesztve] -
Aaron14
őstag
Ha valahol találsz rendes boltot és ott megtudod venni, akkor szerintem nem kell feltétlen várnod mire megjön a másikban.
Én a telómba rendeltem MMC-t még meg is mutattam a csávónak miylen kell. Erre a régit hozta, mondom akkor hozzon az újabból a rosszat persze nem kellett kifizetnem mert ő volt a hülye és a másik boltban olcsóbban megkaptam és megvettem, ebben a boltban meg lemondtam és ennyi. Ő érdekük lenne minél előbb behozni. -
Lalla*
csendes tag
mégm indíg nem jött meg a pmx-em, aszonták hétfőn, hátmá a tököm kivan, kedden mek győrbe, a végén még nem lesz fülesem az útra.
-
Sztojcsi
tag
Tudom hogy ez nem streetwear fülhallgató de a véleményeteket szeretném kérni egy sennheiser hd485 füllhallgatóról, mert úgy gondoltam egy ilyet szeretnék venni, de egyenlőre nem sok tesztet vagy véleményt találtam róla.
-
Aaron14
őstag
Szóval a következő a helyet, hogy ugyan nem viszem vissza ,de a fülesnek nincs meg a blokkja. A doboza megvan ,az feljogosít a garanciára vagy esetleg az üzlet számítógépében vagy milyében meglehet nézni ,hogy mikor vásároltuk nem? A blokk úgyis csak a boltnak kell és nem a Sennheiser gyárnak. Szóval erre mit tudtok mondani?:S
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!!!
Olyan kérdésem lenne ,hogy adott egy Sennheiser MX55 STREET és egy Samsung YP-T7V(256MB) lejátszó.
Na most néha csinál olyat ami naggyon ritka, télleg de néha előfordul ,hogy egy kicsi pillanatra nagyon rövidre oylan mintha a zene ''megcsuklana'' vagy nem tudom miylen ez a hang ,de olyan mint amikor egy zene naggyon alacsony bitrátájú de ez tart úőgy negyed másodpercig vagy még addig se.
A másik ,hogy néha berezonál a füllhallgatóm és ha kicsit megütögetem utána jó, mit csináljak vele, mert nem vészes és eddig összesen kétszer fordult elő.
A harmadikpedig ,hogy ha leejtem a lejátszót véletlen ,akkor kicsit ufrán viselkedik, persze ez nagyobb esésre érvényes. Ilyenkor lehet a memóriájával gond van? Mert akkor utána nem lehet nomrálisan néha szinkronizálni meg iylenek.
Na előre is köszi ,hogy segítetek!!!
Zene forever!!!!!!! -
Lalla*
csendes tag
zeneboltba tudtam rendelni, szerdán, vagy csütrtökön jön meg, gondolhatjátok, tűkön ülök...addig vhogy lekötöm magam
-
Lalla*
csendes tag
Először megcélzok egy zeneboltot, azok talán tudnak hozni, postakölstég sok lenne inkább nem rendelek. Utána pc-s boltokat nézegetek, havernak is hoztak az egyikben egy sennheisert, szal nem reménytelen. Majd holnap minden kiderül.
Teccsóba nincs, ott néztem egyedül...szar Kanizsa.
Ja azt én is néztem hogy Lloydnál van, de hát beiratkozásig úgyse mek fel Győrbe, 4ikén mek beiratkozni.
[Szerkesztve] -
Lalla*
csendes tag
Jó lesz nekem a nyitott PMX 100, igazad, jól jön néha a külzaj, főleg falun lakom, bár Győrbe járok egyetemre,de már nem sokáig, szal szerintem nekem ideális lesz, főleg PSPhez is job lesz benn a lakásban.
Holnap megveszem. -
Lalla*
csendes tag
igen, de a 200ra aszongyák hogy nem szól olyan jól mint a 100
-
Lalla*
csendes tag
de ezzel a csúnya színnel (mintával) nem tok kibékülni, de a px-et meg nem tom használni bringás bukóval, szal mindenképp pmx.
Omx 52-t lehőzták külföldi oldalakon, szal felejtős.
Most mentem boltba régi Pana fülesemmel, és hát nem zárta ki a zajokat (öreg tata nyírja a füvet), szal ég cx 300-on is gondolkodom, csak az meg nem marad a nyakamban ha kiveszem a fülemből, meg egy mésik in ear nem nagyon passzotl a fülembe, bár ennek van 3 fajta gummancsa. lényeg lényeg elég bizonytalan vagyok, de még ráérek hétfőig filózni a kérdésen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest