Hirdetés
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Androidos fejegységek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
válasz
Kalacskepu #197 üzenetére
Nem lehet mindenki vak, a jobbak látnak is.
-
Két Inteles k*csög legalább egymásra talált.
Vicces, hogy itt csak ti ketten fikázzátok a legjobban az AMD-t, mindenki másnak meg semmi baja az ég világon. Hogy is van ez ?
-
Dave567
addikt
Mondjuk a Vr-t hol láttad tesztelni AMD-vel? Vagy úgy esetleg tuningolni?
Ha nem küldték volna ki szerinted az AMD-t választanák?
Megvehetnének házastól barátom.Mondhatták volna az ASUS-nak, hogy ilyen szart nem is használnak, főleg úgy, hogy az ARROW LAKE nem is lett jó. Kár ezen rugózni.
-
heavygrip
senior tag
válasz
Baryka007 #159 üzenetére
Ott szerintem Ferinél van valami beállítási probléma.
Kiváncsiságból megnéztem az 5600X-en mit tud és csontra ugyanaz mint a 7600X-el
Nem volt GPU limit FSR nélkül sem.
Egyébként nézd a min. FPS-t, tudtommal az számít..Kizárt hogy a 7600X ugyanezt hozza...
Közbe 55-60 fokon ment a proci egy BQ!Pure Rock2 hűtővel...
A másik, a lagg..nem laggolt bench. közben, se 5 óra játék alatt sem..
Van pár régebbi játékom ahol 6650XT tudja a 155HZ-et 1080p/1440p felbontáson és semmi féle akadozás nincs, stabilan tolja.
Tehát azt kijelenteni így általánoságban hogy az AMD laggol nettó hülyeség. -
-
Dave567
addikt
válasz
brabbitz #184 üzenetére
Minusz 300000 ft ot buktam az AMD-vel már. Rog crosshair x670 alaplapot cseréltem B650-re, azzal sem jó.
4090-et cseréltem 4080-ra.
A RAM van benne a 3.
A Procit már nem cserélem.
Friss Windows 11 Pro volt mindig.
Ott a probléma, a legtöbben 4k-n tolják, ami nem nagyon erőlteti a procit
De nekem elég a 2560*1440P 240 HZ
Apropo Barátom is most vett 7800x3d-t, szóval tudom milyen. -
Baryka007
addikt
Egyébként egy haverommal pont ezen elmélkedtünk az egyik nap, hogy a sok agymosott AMD fanboy (és tényleg őszintén elnézést kérek itt most a kifejezésért, de ha végigolvasod rájössz, hogy ez a jelző jó ide) azért veszi az AMD-t, mert az AMD nek zseniális marketingje van !
Kiküld minden debütáláskor egy csomó portálnak, médiumnak, újságírónak, youtubernek mindenkinek pár AMD cpu-t... Függően a nagyságától az országában ...
Megmondja nekik, hogy jól teszteljétek le... Aztán amikor megvolt, küldené vissza kispista a CPU-t... Az AMD meg nagyvonalúan azt mondja, hogy "Áhhh hagyd a francba csak a CPU-t egészségedre, tartsd meg!"
És ki is jön teljesen véletlenül pár nappal később a cikk, amiben az ÁJEMDÉ istenkirály !
Persze ez csak alternatíva...
De eddig akárkivel beszéltem és tudok ide hozni ismerősöket akik nem csak te 7800X3D ről váltottak... Intelre, hát azóta is csak köpködnek az AMD re... És ez nem véletlen -
brabbitz
aktív tag
Nem kap semmilyen tuningot a hatterben? Miert kapna? Igy is erosebb barmiben mint az Intel.
“14700KF ugyan azzal a játékkal, kevesebb gondom akadt INTELEN mint AMD-n,”azt ugy erted hogy ez massziv user hiba?
a 14700KF egy rendkivul jo proci, de nem, ha nalad akadnak a 7800X3D-en jatekok, ott vagy a beallitasaidban, vagy a keszulekedben van a hiba. Ennyire egyszeru.emlekszem rad abbol a szempontbol, hogy mutattal egy artifactot talan MW kozben, a tobbiek okositottak ki hogy a proci ilyet rohadtul nem csinal, ott VRAM-> VGA, vagy sima RAM problemad lesz. Elegge egyenetlenul valaszolgattal, nem igazan tudtuk meg azt sem teljesen hogy tenylegesen felraktad a legujabb frissiteseket az alaplapodra. Nem rosszbol, de en beloled kinezem hogy beallitasbeli problemaid vannak, vagy valamelyik alkatreszed hibas. Mert arra is van merheto esely
egyebkent 14700KF az pont nem az a generacio amihez ne kene hozzanyulni ha optimalis teljesitmenyt akarsz
-
Dave567
addikt
válasz
brabbitz #182 üzenetére
Mint írtam az elején, nekem nem kell tunning, vagyok abban a helyzetben, hogy egymás mellett teszteltem le a két konfigot..
7800x3d
14700KF ugyan azzal a játékkal, kevesebb gondom akadt INTELEN mint AMD-n, Delta Force, MW3/ PUBG/ Insurgency 2.
XMP/EXPO.
Tudod a játékokban youtubon mindig a AMD-t hozzák ki győztesen, ez így is van, csak nem mindegy milyen Tuningot kap a háttérben, mert bizony nincs meg mutatva.
De tőlem a 10000w is ehet az Intel, a lényeg, hogy ne keljen babrálnom, és normálisan tudjak játszani, ami ért Pénzt adtam. -
Dave567
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
Én kidobom a radiátort mert csak 40 fokos és egy szál gyertyával fogok fűteni mert 800 fokos a lángja...
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #172 üzenetére
403 FPS egy 7600X-en? 😆 Na jó, ezen már nem tudok nem nevetni. Ezzel a csalással most végképp bebizonyítottátok, hogy nincs érdemi válaszotok.
Látom, a vörös hadsereg most már generált képkockákkal próbálja menteni a helyzetet. Ezt a vitát már nem kell tovább folytatni. GG, srácok, ez szép volt!
Hogy mi ment nekem a háttérben ?
Ha megnézed a tálcámat jobb alul a steamem nincs is nyitva, ellenben veled...És rendes videót is készítettem, ahol minden körbe van mutogatva...
Inkább kérj tőlem bocsánatot mindenki előtt, ahogyan azt ígérted és fogadd el hogy veszített a vörös oldal ebben a csatában
Ez a kép meg egy színtiszta csalás, már csak ez maradt nektek? 403 fps átlag 7600X el?
Hány képkockát generáltál két valós közé 10 et? -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #170 üzenetére
Nem, mintha a CPU teljesítményen változtatna az FSR, de te mint vörös szakértő ezt biztosan tudod...
Kikapcsoltam, és GPU limitbe futottam az RTX 3070 el, de még így is megmaradt a 30-50 FPS ...
Most mi jön, mi a következő feladatom?
Most jön az, hogy nézzük meg 4K Ultrában, hogy melyik CPU az erősebb?
Hátha ott a 4090 el elversz majd?
Vagy most az jön, hogy úgyse lesz sehol 250 fps-em, nem ér semmivel se többet az intel cpu... Mert az AMD is bőven kihajtja 4K Ray Trace natívba a 4090 et...
Yah amúgy ott egy Cerka intel is
YouTube
Azoknak, akiknek a szövegértésük nem jó felül 4,8ghz van, alul meg 5,4 -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #168 üzenetére
Látod megint mi történt.
A hatalmas egóddal és szörnyű stílusoddal berugtad az ajtót.
"+55fps-el gyaláztam feri prociját.ez a nyers valóság gyerekek,lehet mozizni."
bekapcsolva maradt az fsr....
-őőőőőőőőő.....
Hogy lehetszte te tuning bajnok ha a cpu blokkot fordítva rakod fel?
Nézzünk a dolgok mélyére.
Azért van fsr beállítva,mert a rtx3070-d nem framegen képes.Steamen ott a lossless scaling program ami ha jól tudom csak fsr támagatás mellet nyújt framegent akár régebbi kártyákon is.
Gondolom szépen ment a háttérben ez is.
Arról nem is tudtam,hogy delidedelt a procid.
Szóval a 2. videódban látunk egy delidelt procit amin egy min 150K hűtés csücsül.
Elérjuk a 143W fogyasztást és 69 fokot.Lett átlag 250 fps-ed.
delid nélkül,32k aio
nekem 68W fogyasztás magok 50fok teljes cpu lap 55fok és jól figyelj átlag 403 fps.Én innentől kezde ignorállak.Szavahihetetlen,egoista személy vagy a szememben.Jár a csoki.
-
DigitXT
félisten
válasz
Baryka007 #168 üzenetére
TL;DR: nem igazán olvastam még az egész vitát, engem nem az érdekel, hogy ki, min akadt fent ezen a vita közben... Állítottad, hogy 200W-os terhelésnél 25 fokos a proci. Miközben az állítás bizonyítására betett képernyőfotó épp azt bizonyítja, hogy nem... Magyarán hülyeségeket beszéltél, bár arra nem jöttem rá, hogy ez miért jó...
Szerk: múlt idő, hiszen amit "anno" állítottál (<2 napja), nyilván már nem aktuális...
-
Baryka007
addikt
Azon már régen túl vagyunk mókus ... CP77 teszt van már...
DigitXT:
Dragon3000 nagyon fent akadt azon a képen... Tényleg hoztam egy ilyen képet, muszáj most vissza idéznem azokat az időketFeri #45 csatlakozó hsz.-e
Erre reagáltam ezt:
"Bár mielőtt belekezdek szeretnék én is mondani valamit... i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél"És alá oda kommenteltem a képnek, hogy:
"Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt..."Miért kommenteltem ezt?
Kiemeltem a lényeget...Szóval teljesen mindegy volt, hogy hány fokot írok a kép alá...
Ez az egész kép azért került ide be, mert teljesen ABSZURD összehasonlítani egy hidegvizes kupak nélküli intel CPU-t egy gyári akármilyen másik CPU val !
Ezért is írtam 25°C ot...Csak senkinek nem jött le, hiába kommentáltam oda, hogy "Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt..."hogy ez-alatt arra gondoltam, hogy a téma rohadtul az volt, hogy melyik típusú CPU hűthető jobban, és erre az AMD-s hadsereg jött mindenféle baromsággal aminek köze sem volt a témához !
Ezért én is behoztam egy baromságot aminek semmi köze nem volt az adott témához ...és legalább annyira abszurd volt, mint amit az AMD-sek csináltak ez volt ez a hidegvizes képem....!
Hiszen nem látták a témát a fától !
És ez annyira bejött, hogy azóta is azon van fennakadva főleg Dragon, amiből nagyon látszik hogy ő tényleg nem látja a fától a témát... Mert azóta is ezen pörög...
Te viszont most csatlakoztál csak be a beszélgetésbe, így egészen biztos vagyok benne hogy nem egyértelmű ...
A gond az, hogy neki sem volt az, pedig olvasta végig (bár többször kiderült hogy a végére nem szokott érni a HSZ.-eknek)
Sőt most kiderült az is, hogy a nyers teszteket se nézi meg mindenkiInnentől kezdve mosómedvés videót is linkelhettem volna, kb ennyire nincs értelme ...
Hihetetlennek tartom, hogy ezt az abszurd hasonlatot nem hogy nem fogta fel Dragon, de 100 hsz.-en keresztül egy abszurdsággal érvelt végig ... És észre sem vette, hogy full brahiból raktam be azt az abszurdumot
De annyira, hogy már rég tök más a téma... CP77 benchmark verseny volt egy R5 vs i5 mezőnyben, de még mindig azon a hidegvizes képen pörög Dragon
-
DigitXT
félisten
válasz
Baryka007 #57 üzenetére
25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Hogy mi? A linkelt képeden egyetlen 25 fokos érték van: az átlag...
Amit ugye az magyaráz, hogy idle (szarrá hűtött vízzel) hideg a proci,
terhelve viszont 55 fok. Legalább a saját képernyőfotódat nézd meg!
(Disclaimer: utoljára Athlon 64 X2-m volt AMD, Intelem van. Ezer éve.
De azért a fizikát* nem lehet megbaszni = hülyeséget nem kéne írni.)*: ráadásul delidelt (nem én csináltam, de úgy vettem, így hűthetőbb).
-
-
Baryka007
addikt
Nyugi, nem kell a fagyasztó. A számok már önmagukban elég hűvösek.
-2 fok már különben sem lenne jó, mert kicsapódik a pára :|
Ezt is csak azért tudom, mert betegesen jégkockákat dobálok a tartályomba
Hupsz lebuktamHa tényleg hiteltelennek tartasz, akkort miért nem tudod bebizonyítani?
-
mokus1
addikt
válasz
Baryka007 #162 üzenetére
Én konkrétan meg sem nézem a tesztjeidet mert teljesen hiteltelenné váltál, az fals kamu dolgaiddal. Nem is akarok semmit bizonyítani, elfogadni vagy cáfolni.
Egyszerűen a sok mellébeszelesed, fórumtarsak hülyének nézese miatt reagáltam.
Na menj dobd be a fagyasztoba a géped, hátha tudsz - 2fokos vízről is posztolni. -
Baryka007
addikt
Ti terelgetitek a témát jobbra balra, én még mindig a hűthetőségről beszéltem...
Amit Lackki fel is fogott ...
Mivel az intelt meglehet hűteni 200w fogyasztásnál is.
Az AMD meg ugyan azon a hőmérsékleten megy 90w fogyival.És megint ez van... Hoztam egy eredményt i5 vs r5 ...
A számok beszélnek, amiről megint nem vesztek tudomást szóval megyünk vissza személyeskedésekbeRáadásul ha most kicsit keményebb választ szerettem volna adni neked, akkor írhattam volna, hogy 1 évvel öregebb i5 vs r5 és still jobb az i5
És még csak nem is beszélhetünk semmiféle tahóságról ebben az esetben, mivel ott vannak a számok, ami titeket nem érdekel... Kivéve ha ti vagytok benne a jobbak
Egyszer az számít, mennyit fogyaszt, egyszer az, hogy hány fokos, egyszer hány FPS-ed van
Döntsd el akkor egyszer, és nézzük meg abból az aspektusból ...
És figyu, ha nyáron is lefuttatjuk a tesztet, és ugyanilyen eredmény lesz, akkor mi lesz a következő kifogás? -
mokus1
addikt
válasz
Baryka007 #159 üzenetére
Ja meg ahogy kiraktad az erkélyre...
Egyébként min megy a vita? Össze-vissza csapongsz. Egyszer az számít mi mennyit fogyaszt, egyszer az hogy hány fokos, egyszer hány fpsed van.
Ráadásul a saját tesztjeiddel már ott megbuktal, hogy télen kirakod és ezzel próbálod hülyének nézni a fórumot. Gyere vissza nyáron...Szerk. : azt már csak költőien teszem fel hogy itt nem számít a 16 VS 12 szál... Eddig volt ahol ez volt a problémád.
-
Baryka007
addikt
A valóság eltagadása nem sázmít igazságnak, nem nagyon értem minek örülsz?
Tudod te, hogy miről találtál HSZ.-t?Arról amikor az épített vizemet raktam össze, és ferdén fogattam fel a CPU blokkot a CPU-ra... És ezért volt meleg, amint jól fogtam fel 140w 94°C ból 55°C lett hirtelen
Szóval gratula neked Lackki
Megint bebizonyítottad, hogy a vörös hadsereg csak ferdíti a valóságot !NOH DE MEGÉRKEZTEM A TESZTEKKEL !!!
Most jön az, amivel vitatkozni nem igen lehet, csak megint tagadni, terelni, és bagatelizálni amit szoktatok
Két tesztet nyomtam le a gépem torkán... Egyet, ahol úgy volt a CPU beállítva, hogy pontosan ugyan olyan meleg legyen, mint Feri 7600X e... Itt átlagba 35 FPS-t vertem rá a 7600X re...
Aztán egy másikat is, ahol ami a csövön kifér alapon toltam a rendszernek, ott meg úgy 55 FPS el aláztam a 7600X et...
És csak mert fer volt a játék
Az intel i5 12600K debütálási dátuma: Nov 4th, 2021
A ryzen 5 7600X debütálálsi dátuma: Sep 27th, 2022Szóval van a két CPU között 1 év, és az AMD még still nem lépte meg az i5 szintet +1 év fejlesztéssel
YouTube linkek
Jó mozizást skacok
Teszt 1
Teszt 2A számok nem hazudnak. Az Intel hűvösebb, erősebb, és stabilabb. Ennyi volt, köszönöm a részvételt. GG!
Ui.: Azért egy CBR23 at is megnéznék a 7600X től, hátha ott lesz esélye...
Ja nemSzerk.: Hogy ne kelljen keresgélni, itt van Feri CP77 tesztje
-
Dave567
addikt
Az a fosod mennyit droppol, játékokban? Mert az enyém rengeteget, ugyan abban a játékban agyon verte egymás mellett a 14700kf a 7800x3d-met... Kizárólag XMP/EXPO.
Hiába van több FPS, meg kevesebb W, ha szart sem ér...
KÖR!!!
Meg jó lenne ha nem 1000 éves szarokkal támadnánk az embert.... -
Lackki
őstag
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #153 üzenetére
Látod a kákán is a csomót keresed.Hány éves vagy?
Én 41 vagyok.
Lehet nem vagyok egy tuning bajnok aki arra fényezi de 25 évé magamnak építem gépeimet.nincs videó rögzitőm,nincs cpu-z,se 3dmarkom se hw infom,én játszom nem adatokat nézegetek.nvidia felvevőt tudok használni.
Na legyen még egy vidi,a benchmark,láttam a végén ott van a teljes rendszer/beállítás.....
És azzal én végeztem mert nagyon fárasztó vagy.
Ide jöttél hogy az amd kazán...
Tesztet hoztál hihetetlen nagy bizonyossággal,hogy a 7600X 90 fok.Láttad a videót,49 fok....
Miért hiszel a kilóra megvett sajtónak?
Miért hiszed el a nagyvallálatok egymás termékéről terjesztett valótlanságokat?
[link] -
Baryka007
addikt
válasz
brabbitz #150 üzenetére
Köszönöm, a szakmai megnyilvánulást, az előzményeket tekintve ez ritka.Az ebben a hsz.-ben linkelt eredmények alapján ennyire nem drasztikus a különbség !
Sőt! A 7900X gyakorlatilag többet fogyaszt, miközben gyengébb játékok alatt. A linkelt HSZ.- em grafikonjain.
Összességében, alig van különbség a kettő között... Csak a néphiedelem és a placebó hatás téves konklúziókat szül.
Ezért is írtad, hogy inkább az Intelre jellemző, közben azok a grafikonok meg mást mutatnak
-
brabbitz
aktív tag
Ez igy alapvetoen nem allja meg a helyet.
Perzse, átvitt értelemben rálehet sütni a kazán jelzőt az AMD procikra, hiszen kialakításukból, vastagabb IHS-ből adódóan jobban melegednek. Ezek a procik egyébkétn tökéletesen mennek 95C fokig, negatívuma lehet a főképp léghűtés által keltett zaj.
De a kazán jelzőt, legalábbis manapság nem erre használják.
Az Intel rendkívűl sokat fogyaszt, kisebb teljesitménnyel a konkurens AMD procikhoz mérten. Ha visszaemlékszel, alapvetően az FX-el sem az volt a baj hogy melegedett (Nem melegedett jobban mint a Intel egyébként, de whatever) hanem az, hogy rendkívűl sokat evett a proci, jóval kisebb teljesítménnyel, és az akkori gyengébb 4+1 fázisos alaplapok, egyébként a proci energiaígényességének köszönhetően termelt hőtől is, muszáj voltak visszavenni. Sokan azt hiszik, hogy az az bizonyos 61 fok a 8 magosokon a procinak szolt, ez konrktéan félig igaz, mert az alaplapok döntötték el elsősorban a TJMax throttling pointját, modernebb, jobb alaplapoknál valahol 75-80fok volt a maximum az FX-nek, VRM-nek meg 65 foktól kb 110-ig (Sabertoothnál asszem ez a max ameddig elmehet, remélem senki nem próbálta ki.)Ilyen profilban van most jelenleg az Intel. Ezért használják a kékekre jelenleg a kazán jelzőt. Én is így hívom, mert az fogyaszt többet. AMD- valóban nehezebb hűteni, ez már a Zen3-nál is probléma volt (főleg, ha a waffer széléről szerezted, az én 5600x-em sajnos nagyon szeret melegedni. De játék alatt max 40 Wattot fogyaszt. CO-val. 7nm-ert nehezebb hűteni mint 14nm-et. )Engem espec elfog az autigörcs ha hangos a gép, szóval vettem rá egy 240-et, azóta csönd van
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #148 üzenetére
Tévedsz, végre szakmai vitába kerültünk. Itt a tények beszélnek, szóval nincs értelme belekötni senkibe... Beszéljenek a számok.
Csinálj kérlek egy videót te is. Az összehasonlítható... Én meg megnézem hány % a kihasználtságom.
Esetleg találtam benchmarkot is a játékban, azt is futtathatnánk az legalább ugyan az lesz
Addig ez nem nevezhető összehasonlításnak...
Kicsit szétnéztem a neten és nem nagyon találtam olyan 7600X et ami 300 fps-t tudna átlagba.... De még 9800X3D-t sem találtam ami tud 300 fps-t ...
Szóval a te fényképed mindenképpen érdekes...
Noh itt egy 9800X3D több beállítással de Low settingsel is csak 267 fps átlagba ha jó látom, sajnos már telón vagyok ezért youtuberól ilyet tudtam képernyőfotózni....
Itt pedig egy R5 7600X ami végig 70w+ ot eszik, meleg is és az fps is inkább 130-150 ...
Szóval a 300+ fps es képed még mindig fura nekem. Ahogy az elején mondtam futtassuk le az in-game benchet. Vagy csinálj egy ugyan olyan videót mint én. És mutasd meg cpu-z ben is a dolgokat rendesen
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #147 üzenetére
Megdícsérlek.Ez nagyon jó videó volt.
Egy fontos dolog hiányzik a cpu %-os kihasználtsága.Ahogy nézem átlag 90W fogyasztás volt csak nem mindegy ezt 50%-on vagy 90-en teszi.
A hűtésed sem annyira dúrva,mint gondoltam.Persze tuti sokkal jobb az én aiomnál.
A körben ugye benne van a gpu de hűvösebb mint a proci.Tehát nem kell vele foglalkozni.
Fps az 138-230 volt minden de többnyire 180körül mozgot.
Ez azért fontos mert minnél magasabb annál annál több proci erő is kell,720p felbontáson főleg.
Na most az én konklúzióm a következő.
Sokkal jobb hűtéssel rendelkezel,50%-al kevesebb fps-d van.Nem tudni mennyire volt kihasználva a proci.Ez fontos lenne.
12600K 5GHz 50fok 91W fogyasztás 180fps
7600X 5,3GHz 51fok 62W fogyasztás 300fps
És itt lenne jó tudni a kihasználtságot.
Én azt látom hogy ha levenném az órajelet 5GHZre,lockolnám a fps-t 180ra és beraknám a hűtésed alá a procim akkor ( és ez most sajna találgatás szintjén marad ) fogalmam sincs hány fokos lenne.35-40.
190 fps-re lockolt kép,az 5GHzért nem fogok biost állítgatni,pedig lenne hőveszteség.
Tehát mondjuk 7600X 47W / 38fok
lehet még kevesebb
12600K 91W / 50fok az én hűtésemmel meg lehet +10/15fok
91W / 62fok
Kazán?
Nem hinném.
Hűthetőbb,igen kicsivel.más gyártás, a kupak alatt több cumó, nagyobb erő...
Nem tudom,ha láttam volna egy 40fokot azt mondom oké,igazad van.35foknálde ez az 50 fok nem annyira meggyőző.
De mielőtt nekem ugrasz,mert tudom,hogy az lesz.Nem tudjuk hogyan alakúlnának a hőfokok egymás hűtését használva.
De kazán.?Erős túlzás. -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #146 üzenetére
12600K gyárilag 4,9ghz 1 magon
Gyárilag 4,5ghz AllCore P magokonE magok pedig 3,6 ghz esek...
Ring/Cache fogalmam sincs hol van gyárilag... most így futott:5,0P AllCore - 4,0E AllCore - 4,3 Ring
Szóval volt benne egy kis OCHideg vizezés nem volt, és ablak nyitogatás sem... Ez már régen nem az a korszak...
De majd a videón miután a CP2077 lefut, HWInfoval végig mutogatom az értékeket... Meg játék előtt CPU-Z vel is.
A hűtést itt láthatod:Mivel azt a spotot nem találtam meg + nálam este volt sok a fény stb... Ezért úgy lenne releváns, ha te is egy new gamet kezdenél, és próbálnál hasonló körülményeket teremteni.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #145 üzenetére
Meg kell várnod az estét,hogy hideg legyen odakint?
Nincs feladatod,használhatod az OC-dat is.
nem kell elérned semmi célt.
legyen a játék min grafon,vsync off,ennyi.
legyen az látható az fps, hány %on megy,mennyit kajál és hány fokos.kíváncsi vagyok mit hoztál ki belőle.ennyi.
ja és akkor milyen hűtésed is van?
De azt akkor gondolom láttad,hogy az általad linkelt 7600X gaming 90fok elég érdekes ha nálam képpel bizonyítva 51. -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #144 üzenetére
baryka a bárány beceneve....
ott meg barany pepe a nick nevem mivel steamen ez a nevem ...És hogy érthető legyen, steamről futott a 3D Mark
De tessék itt van egy asztali képernyőkép a világrekord elkészültekor a benchmarkról
Itt nem én vagyok az, akinek bizonyítania kell most, hanem ti
Nekem nincs CyberPunkom... le kell torrenteznem, lehet hogy elfog térni a verzió. De részemről mehet. Kis időt kérek hozzá, amíg lejön
Szóval az a feladatom, hogy ilyen CPU fogyasztás mellett, kihozzak ugyan annyi FPS-t mint amennyi neked van, lehetőleg ugyan annyi, vagy alacsonyabb hőfokkal ?
Csak hogy tisztázzuk?
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #142 üzenetére
Honan tudjam hogy ez te vagy?Ezt bárki mondhatja.Megint másfele terelsz.
De kértem tőled valamit,megteszed?
Kérek egy játék képet.
Már csak magamat szórakoztatom de itt az enyém :
720p,min graf,proci 78%on 62W fogyasztás,51fok
A labda a te térfeleden.
Vagy lesz kép vagy dobom a csokit. -
Nem vagyok AMD rajongó, de most az a legjobb desktop CPU-ban. Illetve valójában az Apple Silicont tartom a legjobbnak ismerve a hibáit és a korlátait, de sajnos az stock nem kapható, meg az IBM architektúrás, Windowsos gépeket sem nagyon szereti.
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #140 üzenetére
Köszönöm kérdésedet, már régóta vártam egy ilyet
3DMark #1 világranglista
Összesítve bármilyen VGA val, csak a CPU 12600K:
Physics Score World Rank #1
Overall Score World Rank #1 12600K + RTX 3070 kombó (saját setupom)
Kb ~10 másik világrekordom van...
De az overall legerősebb 12600K plecsni nálam van évek óta
Ennyit a szakmaiságomról....
Szóval most te jössz, kérlek mondd meg melyik játékkal vizsgáljuk meg a témát... Legyen egy full alap beállítás, amikor minden kopp gyári a BIOS-ban. Lelkiismeretedre bízom.
És legyen egy CO ahogy ti nevezitek, vagy BIOS OC, nekem mindegy. Amit kibírsz hozni belőle, de fontos hogy csak stabil kitesztelt setupokkal.
Várom válaszod -
Hagyjátok ezt a bohócot, úgysem tudtok neki semmit megmagyarázni, mindig neki van igaza.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #137 üzenetére
Még annyit mondanék,hogy ha igazi kemény tö.... vidéki legény vagy dobsz ide egy képet a 12600K-rol hasonló akció közben.
Hasonló cpu igényes cím,720p,legalább 116fps,órajel,%-os kihasználtság,fogyasztás,hőfok.
Ha minden hasonló érték lesz és a procid mégis hűvösebb 45foknál.
Akkor itt mindenki előtt bocsánatot kérek tőled és azt mondom neked volt igazad! -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #135 üzenetére
Értem... De te a 9950X el jössz, aminek az U9 285K az ellenfele...
a 7950X ellenfele pedig a 14900KS
2 év van a 14900KS és a 9950X között, és ez-alatt sikerült 200 ponttal beérni az intel új generációját, amiben nincs is HT -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #128 üzenetére
Erre az állításodra reagáltam:
CBR23 ban semmi esélye az AMD nek... Szóval teljesítményről nem is beszélhetünk, mert az AMD nek esélye nincs a 8/16 os de a 16/32 es CPU val sem, behozni az intel 32 szálas csúcs i9 / u9 teljesítményét ...Mert ez hülyeség, azért megemlítettem az új szériát az intelből is és azt is írtam, hogy cbr24 esetében pl jobb, mint az amd. Persze mindig csak azt a részét fogod meg a dolgoknak, amik neked tetszenek.
A vicc, hogy még te jössz a fanatizmussal másokkal kapcsolatban, de valahogy minden kérdésre mellébeszélés a válasz. -
Feri1984
tag
Gondolom majd megkapom a szerkesztett kép,valótlan adatok,gpu limit stb.
Teszekben neked 90fok a 7600X,nálam all core 5300MHz 46.32 ezres arctic aioval.
Köszönöm,én elégedett vagyok.A microlaggokkal eggyütt.
Amíg nem vírít jobbat az intel csakis amd!!!
de legyen egy 720p is
-
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #130 üzenetére
Mit? Hogy hozok teszteket és érvelek ?
Nem én hozok CPU teljesítményre GPU limites teszteket
Először is tisztában kéne lenni a dolgokkal, a cringe stílus amit pedig említesz az értetlenségetekből fakad.
Másrészről nem én vagyok az, aki nem olvassa el a HSZ.-eket... és leginkább nem én, aki nem érti meg őket. -
psziroot
csendes tag
Az intelhez nem értek. 2500k volt az utolsó. De AMD X3D mire kell a delid? Hacsak arra nem, hogy valami szintetikus táblán előrébb kerüljön valaki. 7800X3D-nél is csak olyannal beszéltem aki megbánta a ráfordítást. 9800X3D még jobban hűthető. Otthoni felhasználásra simán hűthető levegővel. Ha se gyárilag, se CO+PBO200 nem throtlingol, akkor nem mind1? Ennél extrémebb CPU tuning semmit nem jelent a mindennapokban. Játékban direkt felraktam több olyat, amiről írták hogy így-úgy a processzor. De nem megy 60 fok fölé, inkább 50. Igen emellett az idle az 40 fok. De mitől fél aki szerint ez sok? Leizzad a proci? Nyilván nem.
-
Baryka007
addikt
Reagálok is akkor rá...
Ez a teszt, nem ér semmit !
CPU -t 720p ben mérünk, hogy ne legyen GPU limit, ezt mindenki tudja !
Szóval behoztál nekünk ide egy GPU limites tesztet... Gratulálok
Gyengébbeknek leírom, miért van GPU limit:
Azé' me Gyári és OC cpu val is tizedre ugyan annyi a efpées
Ezért nem ér semmit ez a teszt amit idehoztál... -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #124 üzenetére
Nem semmi !
200 ponttal többet tud +8 szállal az AMD?
-
Baryka007
addikt
Mindenesetre örülök, hogy ilyen szinten sikerült felhúznom az AMD fanatikusokat 😆. Én hoztam teszteket, ti hoztatok indulatokat. Aki érti, az érti, aki nem, az úgyis csak tovább kántálja a saját mantráját.
De hoztam nektek valós teszteket, egyenesen a pH! oldaláról !
Nah szóval!
A gyengébbeknek, a világos piros, a strange brigade, az egy játék.
Meglehet nézni a fogyasztásokat játék alatt.
Szépen vezeti a mezőnyt az ÁJEMDÉJátékok alatt, nyers erőben meg hát ugye tudjuk hogy jobb az intel... Valamitől meg "mennie" kell
Itt pedig egy techpowerup hőmérsékletek élmezőnyben a vörös AMD
Az AMD-s körökben a 96°C os CPU még csak éppen bemelegedett gondolom
Rögtön utána 7600 92°C
7600x 90°CÉs az R5 után el is értünk a legmelegebb intelig az I9 hez...
Utána megint két ryzen ...
Hmm gyerekekMint mondtam "Én hoztam teszteket, ti hoztatok indulatokat."
Vagy már a Prohardver és a Techpowerup is hazudik?
Vagy elvakult vagyok? A teszt írókkal együtt nyílván, mert nektek van igazatokÉn nem fogom itt befejezni, vagy lezárja a témát egy moderátor, vagy kiszálltok...
Itt vannak a tényekAz igazság olyan, mint a nap. Egy ideig eltakargathatod, de attól még ott van.
– Elvis Presley -
Dragon3000
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #123 üzenetére
Aki a 200k-s rog hűtést veszi meg, ott az lcd és a csicsa a legfontosabb, amúgy ott az arctic 420 35e-res árával, ha pár fokkal jobb a rog, lehet sokat mondtam, közben a kinézet és az asus felirat miatt hétszeres árat kérnek el. Így visszatérve az, hogy egyik hűtő x forint a másik meg 2x és semmi mást nem közölsz, az nem sokat mond el ha már típusokat hasonlítunk össze, annak már van értelme. De ha mindent egyszerre cseréltél, akkor meg nem fogod tudni, hogy mi mennyi javulást hozott.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #119 üzenetére
A hasonlatod nem érdekel, te állítottál valamit, amit a saját képed is cáfol, persze a részletekre egyszer sem akartál reagálni csak a mellébeszélés.
Mint a cbr23 hülyeséged, neten valahogy másképp néz ki a dolog.
A 9950x alapon jobb értéket ér el, mint az alap 14900k van ahol a 14900ks-t is veri, van ahol a 14900ks a jobb. A 285k se jobb, viszont r24-ben már az intelnél az előny, de csak a 285k esetében. -
válasz
Dragon3000 #115 üzenetére
Ha ez így lenne senki nem venné a 200k-s ROG Rijudzsin III-at mert minek ha a 50k-s MSI is tudja ugyan azt 3 ventivel.
Jó pár teszt mutatja, hogy igen is van különbség AIO és AIO között ugyan azon mm-en belül.
Rosszul emlékeztem jó az 62C-nak is 10 perc Aida után.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #113 üzenetére
Próbálok gondolkozni a buksiddal.
Kérlek olvasd el figyelmesen a következő sorokat.
Nem kötekedni akarok.
És kérlek értelmesen válaszolj ha lehet,pontosan arra amit kérdezni fogok a végén.
Tehát.
Kazánnak nevezted a amd procikat mert a 12600K 200W fogyasztással mondjuk ugyan olyan hűtésel és builddel,mondjuk 85fok míg mondjuk egy amd 7600X 88W fogyasztással ugyancsak 85fok.Tehát az intel jobban hűthető!Ez stim?Erre én is azt mondom ha laikus lennék,hogy ember most meg mondtad a frankót ez így van!
De elmentél a tény előtt,hogy a kupak alatt sokkal több lóerő van,több cumó ami több hőtermeléssel jár.
Ebből fakadóan ha egy 14600K procit 125W fogyasztással hasonlítunk a 12600K-hoz ami ugye 200Wot vesz fel és ugyan abban a környezetben szintén mondjuk 85fok.Teljesítmény szintén egyforma.
Akkor a gondolat menetedet követve a 14600K is kazán,pedig intel proci.Hiszen majd fele annyi fogyasztással ugyan annyi fokos.Ugyan azon a teljesítményen.
Érted a lényeget?
Szóval akkor a 14600K is kazán? -
Baryka007
addikt
Ebben abszolút nincs igazad ...
CBR23 ban semmi esélye az AMD nek... Szóval teljesítményről nem is beszélhetünk, mert az AMD nek esélye nincs a 8/16 os de a 16/32 es CPU val sem, behozni az intel 32 szálas csúcs i9 / u9 teljesítményét ...Az a szó amit keresel, az esetleg az FPS ...
De még ez sem minden esetben igaz, mert játékokban 80w körül megvan az Intel köszöni szépen...
Dragon3000:
Komolyan aggódom érted, nem tudod a hasonlatokat felfogni. És folyton lényegtelen dolgokkal hivatkozol, annak még mindig nem volt semmi értelme ahhoz, amit ott akkor írtam hasonlatnak.
Olvasd el a hsz.-eket abból a korszakból amikor a hidegvizes képet belinkeltem, talán megérted, hogy az a hasonlatról szól. Amit tökéletesen bizonyítasz a közönségnek az értetlenségeddel
Ezért is köszönet neked, mert így azok akik rendesen elolvasták és megértették a hsz.-eket. Azoknak tisztább képet adsz, a fanatizmusodról ami elvakultsághoz vezetett nálad. -
Lackki
őstag
válasz
Dragon3000 #117 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #113 üzenetére
Amd esetében semmit nem számít a contact frame, mivel intel esetében volt hajlás a cpu rögzítés miatt, amit ezzel lehetett kompenzálni, addig az amd esetében ez nincs jelen, főleg a sokkal vastagabb ihs miatt sem. Gondolták meglovagolják a lehetőséget, ha 10 emberből 3 vesz ilyent, már megérte nekik árulni.
Azzal indítottál, hogy az amd kazán és az intel jobban hűthető, aztán jöttél a te cpu-d 25 fokos 200W terhelés mellett, amit a saját képed is cáfol, illetve kimaradt, hogy épített folyadékhűtés mellett, illetve kérdés milyen környezetben, mert érdekes a 11 fokos max víz hőmérséklet megint csak a te képedről. Akárhány folyadék hűtésem volt, a benne lévő folyadék soha nem volt hűvösebb, mint a környezeti hőmérséklet vagy nálad ahol a gép van használva 10 fok alatti hőmérséklet van? -
-
Baryka007
addikt
Nem melegebb összességében mert a Throttling, ha nem kapcsolod ki mindkét oldalon 90-100 fok között van.
És vegyük le az ellenzőt, mert tudjuk hogy erre képes mindkét oldal, ha nem figyelsz oda rá.
AMD re is kijöttek a contact frame-k ... Ez nem véletlen, nyilván nem hűvösek, ha szükség van rá... Sőt, mint a téma indító cikk is arról szól, hogy der8auer "gyári" delidelt amd cpu kat ad el.. Nyilván szükség van rá, mert különben nem lenne rá kereslet...
Ennyit erről.
A különbség amit te értesz, egyébként 50x elmondtam már, az az hogy az intelnek 90 fokhoz 200w ra van szüksége, az amd nek meg 90-100w elég ehhez..
Ebből következik az, amin itt minden vörösnek kinyílt a bicska a zsebében, mert képtelen elfogadni: Hogy az intel jobban hűthető mint az amd... Ti meg rákaptatok, mint foxi a lábtörlőre.... Az egyetlen aki itt röhög, az valójában én vagyok hogy ennyitől hogy kiakadtatok
-
válasz
Dragon3000 #106 üzenetére
-
Baryka007
addikt
válasz
Carlos Padre #99 üzenetére
Mi az a Thermodinamika Padre ?
Dragon: Mert nem számít, csak nem olvasod el teljesen a hsz.-eket ... Ezért is vagy tudatlanságban.
NvidiaRTX:
Megszoktam már pár kollégával, vannak akik általánosban nem tanultak szövegértést
Varázsló: Azt mondod én vagyok rossz dimenzióban, amikor ez prohardveren van, nem is a hardveraprón?
slmSIG:
Ilyen hosszú oltásra nem is tudom mit mondhatnék, hát kösz hogy ennyi energiát szántál rám, el vagyok pirulva -
Baryka007
addikt
Benned látok reményt, megértetted amit írok
A többieknek ezt a szintet nem sikerült intellektuálisan meglépniEgyébként ebben igazad van. De soha nem is mondtam, hogy ne így lenne. Csak hogy jobban hűthető az intel... De ez itt a többieknek még nem esett le
Szerk.: Egyébként optimalizálással+ram oc val simán meglehet lépni a 9800X3D szintjét jópár olyan gameben egy 14900K val, amiben a nagy Cache nem ad hatalmas előnyt.
Persze nem plug n play, de ez a jó benne
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dragon3000 #106 üzenetére
az aio jó példa hűtésoldalról a fenti V8-as párhuzamra
-
Cefet
aktív tag
Mindenki hülye, csak egyvalaki helikopter... mint a Süsü-ben Torzonborz a nagy király, aki mindenben a leg-leg-leg! Nekem is épített víz van, némi Inteles tapasztalattal, de teljesen felesleges bármit is írnom, "emberünket" úgysem tudnám meggyőzni. Sőt, még csak elgondolkodtatni sem... engedjétek el...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #105 üzenetére
Azért az UV mellett a jó szellőzéssel rendelkező ház is sokat tud segíteni, illetve a paszta is, persze itt kérdés mennyire volt hitvány az első. Az aio esetében az ár nem sokat mond, mert lehet, pont a csicsa és látvány miatt került többe és nem azért, mert jobban hűt.
-
Lackki
őstag
Én értem amit mondasz, hogy 200w fogyasztás mellett CSAK x fokos "az intel", de itt pont az a lényeg, hogy intelnek ennyi áram kell, hogy egyáltalán megközelítse a 7800x3d teljesítményt.
kicsit olyan, mint amikor a régi amcsi v8 8000ccm motorok tudtak 200lóerőt 30literes fogyasztás mellett és mégis megeszik a modernebb 2.0turbok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Windows 11
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3298
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest