Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri1984
tag
válasz
Varázslóó #311 üzenetére
De ilyen mai jàtékokkal... Àhhhhhh
Teljesen egyetértek.
Plusz anyi nyűg van a pc gaminggel mostanában.Legalább is nálam.
Itt a mostani eset.
win10 esetén a cyberpunk bench hozta ugyan a 350max/235átlag fps-t de a min beszakadt 90re.
win11 vissza.250max/210átlag/160min.ugyan az a játék verzió,ugyan az a bios settings,ugyan az a vga driver.Érthetetlen.
Van egy logitech g pro x fülesem kb 2 éve.Minden egyes gép induláskor ki kell húznom,be kell dugnom hogy a szoftver lássa.Win felismeri,hang van csak a nem az általam beállított settings.Ami nélkül elég fura a hangja.
Egy éve a lian li ventim szoftvere nem akart indulni a rendszerrel.Amíg nem indítottam 100% venti járat.4 hónap kellett a hogy rendbe rakják.Jön egy win vagy vga frissítés,valahol valakinek biztos gondokot okoz.
Szoftver kell egérnek,billencsnek.
brutális hardver árak,készlethiány,szoftver problémák.optimalizálat játékok.
ráadásúl grafikától eltekintve mintha vissza mentünk volna a 90es évekbe.
Minden túlfeszelve,túlhajtva gyárilag.
Pár hete mondom nosztalgiázok kicsit.mad max eredeti steam.indítom,menüből kifagy.mindent kipróbáltam,keresem fórumokon.Hát nem tetszik neki a hdmi2.1 kábel.Számomra nagyon fárasztó lett ez az egész.
-
válasz
Varázslóó #255 üzenetére
Azért arra a +5% FPS-re én kíváncsi lennék.
A különféle fórumokban kb. DDR5-7800 Gear2 körül szokták elérni a DDR5-6400 Gear1 eredményeket.Tippre DDR5-6400 és UCLK=MCLK mellett jobb eredményeket kapnál, mint DDR5-7200 és UCLK=MCLK/2 mellett (azt kb. kizárom, hogy Gear1-ben menne ennyit)...
(És most még nem is tértünk ki arra, hogy az alacsony latency számít inkább az AM5-nél)
-
Feri1984
tag
válasz
Varázslóó #260 üzenetére
Abszolút egyetértek.
4K gaminget nem magas lóról írtam.
Alap konfigomon látszik ( 7600x,lc36 6000ram,b650 alaplap ) ,hogy én a jó ár/tejesítményt preferálom.Jogos lehet a kérdés akkor mit keres nálam egy 4090n ami a legrosszabb mutatójú kártya ever ilyen szempontból.
Hát nem a menőzés miatt,szerencsém volt.
Annak idején a 3000 széria megjelenésének előtti évben nagyon sokat melóztam.
Másfél havi fizetést vittem haza kb egy évig.
Mivel úgy gondoltam megtehetem és meg is érdemlem,megjelenéskor vettem egy evga 3080at 310K-ért.
Majd bő egy fél év múlva egyik kollégám kérdezte nem akarom-e eladni a kártyát.
Miért adnám el?
Szárnyalt a bányászláz.900K-ért mentek a kártyák.
Nem adtam el,mert mi lesz helyette.Aztán múltak a hónapok,megint rengetek meló,olyan játékok jöttek amik nem érdekelnek stb.
Csak meghírdettem,675K-ért vitte egy bányász.
Nem volt gaming.
Aztán kb 2 éve kopoktatott nálam egy 4090.Magyar garis,bontatlan,áfa nélküli áron.620K
365K pluszba voltam,hozzá raktam egyik kicsit és megvettem.
Így van egy 4090-em 255K-ért.Kár lett volna kihagyni.
Ha nem így történt volna,lehet konzolon tolnám jelenleg. -
Lackki
őstag
válasz
Varázslóó #260 üzenetére
én GTX760Ti óta csak nvidiaztam saját gépemen.
760ti 970 (kigyulladt a gépben) 1070 1080 3070 3080 4070ti 4080s
Asszonynak volt RX570 RX580, hát nem volt éppen a legjobbígy nála is 3060 lett utána. Viszont most 7800xt pörög gond nélkül.
Saját gépen most rápróbáltam egy 7900xtxre és rég volt ilyen jó kártyám, igaz g*ci sokat zabál (420w), de hűtő mérete miatt nem melegszik és iszonyat stabil. Pici UV-t is enged, így nekem tökéletesen megfelel, nem hiányzik a raytracing egyáltalán.
5000es szérián csak nevetni tudok, már bemutató után mindenki sejtette, hogy gond lesz ha ekkorát kellett hantázni a teljesítményről, de hogy megbízhatósági gondok is legyenek, meg hiányzó RoP. Erre senki se gondolt
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Varázslóó #255 üzenetére
Na latod, ezek szerint ez igy van. En vegigkovetten az Arrow Lake-el valo kuzdelmeket. Oda nagyon kell az overclock, foleg az IMC fele, normalis ramtuning nelkul kb meg van fojtva a processzor. Na es oda meg kell Z-s lap is, es a jobb felek egyaltalan nem olcson. Azert egy X3D-nel meg ellebegsz 6000-res ramokkal, aztan majd veszel jobbat ha penztarcad engedi. Nagyon durvan nem ugyanaz. Es egyebkent a 14. Gennel igenis kell szoszmotolni, egyaltalan nem plug and play, mar ha optimalis teljesitmenyt akarsz.Egy ismerosom is emiatti okokbol szerette meg az Intelt. Most ez jelenleg nem az o profiljuk, ezt el kell fogadni.
kb mint az FX-nel. -
brabbitz
aktív tag
válasz
Varázslóó #252 üzenetére
nem mellé, elfeljti hogy a 9800X3D egy csúcsprocesszor, kicsi fogyasztással, szóval emellé elég egy kevésbé drágább tápegység is, overclockolással, és még jócskán megtámogatott sockettal, ahova elég kisebb órajelű RAM is, B-s lappal együtt, kevésbé igényes hűtővel is megelégszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A „gyárilag” lecsupaszított CPU-kat a Thermal Grizzly árulja, biztonságos belépőt kínálva az extrém hűtés világába.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megjelent a OnePlus 13T
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- További aktív témák...
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest