Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Raspberry Pi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
nekem halk gép kell inkább
Pont azért halk, mert vizes. Mármint ha nem teljesítményhajhászás miatt pörgeti valaki.(Szerk: most konkrétan a D5-öt hallom picit, mert fel van tekerve, de amúgy tényleg halk... Mondhatjuk, hogy én is "kinőttem" az építést, bármit is jelentsen, csak hardver "cserebere" esetén kell hozzányúlni, amúgy éveken át elvan magának, de ilyen tizenpár évre gondolj...)
-
-
Baryka007
addikt
Kösz a bókot, de ez nem világbajnok eredmény ...
Az mindig az elérhető legmagasabb pontszám... Én csak a kategóriámban i5 12600K val értem el a legmagasabb pontszámot ... Ezt sok ph fórumtárs meglépte már ...Bár ehhez sem tudsz alapok nélkül neki állni.
Mr.Csizmás:
Ezért is nézzük a physics score-t CPU eredménynél, és nem a graphics scoret, de gondolom te is elolvastad azt a hsz.-t meg az eredményeket is megtekintetted.Tudtok ennél lejjebb süllyedni amúgy?
Konkrétan 0 szakmaiság van bennetek, only személyeskedés
-
Hegyirabló
veterán
"nekem halk gép kell inkább"
Nekem is. Arcticod elég halk? Mondjuk ez nekem csak elméleti kérdés, mert az Arctic a vastag radiátorával nem fér be. Lian Li Galahad II 280-at rendeltem meg, arra azt mondják, hogy jól hűt és halk is, bár ez is éppen hogy csak be fog férni. De lehet, hogy nem.
-
Baryka007
addikt
Ez azért lehet, mert nem olvasod el rendesen a dolgokat és lassú a felfogásod mint itt is kiderült.
Ez látszik abból is, hogy nem olvastad el azt a DD cpu blokkos sztorit sem teljesen...
A cpu hűtő (ami cpu blokk egyébként) csak hogy helyesen fogalmazzunk, tökéletesen volt fent.
Csak a te kedvedért leírom a szitut, mert tudom hogy nehezedre esik a szövegértés meg az olvasás is.
És mivel DD hűtő volt, féltem a galliumtól, hogy belecsöppen a foglalatba vagy akármi ... Ezért körbe maszkoltam a DIE-t és túl vastag volt a maszkolás, ezért eltartotta a blokkot...
A CPU blokk tehát helyesen volt fekrava, de elárulom hogy helytelenül nem is lehet felrakni azt az IceMan típusú blokkot ha gondolod utána nézhetszCpu hűtőt meg aztán végképp nem raktam fel rosszul.
Tudom, most rengeteg új szó került a világodba, aminek utána kéne nézned, például DD de segítek ez Direct-DIE-t jelent, amit már írtam talán 100hsz.-el ezelőtt valahol ...
A gallium pedig folyékony fémet jelent.
Kérlek, a jövőben nagyobb tájékozódással vegyél részt szakmai topicban, mert ez így elég gáz. -
Dave567
addikt
-
Baryka007
addikt
A valóság eltagadása nem sázmít igazságnak, nem nagyon értem minek örülsz?
Tudod te, hogy miről találtál HSZ.-t?Arról amikor az épített vizemet raktam össze, és ferdén fogattam fel a CPU blokkot a CPU-ra... És ezért volt meleg, amint jól fogtam fel 140w 94°C ból 55°C lett hirtelen
Szóval gratula neked Lackki
Megint bebizonyítottad, hogy a vörös hadsereg csak ferdíti a valóságot !NOH DE MEGÉRKEZTEM A TESZTEKKEL !!!
Most jön az, amivel vitatkozni nem igen lehet, csak megint tagadni, terelni, és bagatelizálni amit szoktatok
Két tesztet nyomtam le a gépem torkán... Egyet, ahol úgy volt a CPU beállítva, hogy pontosan ugyan olyan meleg legyen, mint Feri 7600X e... Itt átlagba 35 FPS-t vertem rá a 7600X re...
Aztán egy másikat is, ahol ami a csövön kifér alapon toltam a rendszernek, ott meg úgy 55 FPS el aláztam a 7600X et...
És csak mert fer volt a játék
Az intel i5 12600K debütálási dátuma: Nov 4th, 2021
A ryzen 5 7600X debütálálsi dátuma: Sep 27th, 2022Szóval van a két CPU között 1 év, és az AMD még still nem lépte meg az i5 szintet +1 év fejlesztéssel
YouTube linkek
Jó mozizást skacok
Teszt 1
Teszt 2A számok nem hazudnak. Az Intel hűvösebb, erősebb, és stabilabb. Ennyi volt, köszönöm a részvételt. GG!
Ui.: Azért egy CBR23 at is megnéznék a 7600X től, hátha ott lesz esélye...
Ja nemSzerk.: Hogy ne kelljen keresgélni, itt van Feri CP77 tesztje
-
Dave567
addikt
Az a fosod mennyit droppol, játékokban? Mert az enyém rengeteget, ugyan abban a játékban agyon verte egymás mellett a 14700kf a 7800x3d-met... Kizárólag XMP/EXPO.
Hiába van több FPS, meg kevesebb W, ha szart sem ér...
KÖR!!!
Meg jó lenne ha nem 1000 éves szarokkal támadnánk az embert.... -
Baryka007
addikt
Reagálok is akkor rá...
Ez a teszt, nem ér semmit !
CPU -t 720p ben mérünk, hogy ne legyen GPU limit, ezt mindenki tudja !
Szóval behoztál nekünk ide egy GPU limites tesztet... Gratulálok
Gyengébbeknek leírom, miért van GPU limit:
Azé' me Gyári és OC cpu val is tizedre ugyan annyi a efpées
Ezért nem ér semmit ez a teszt amit idehoztál... -
Baryka007
addikt
Ebben abszolút nincs igazad ...
CBR23 ban semmi esélye az AMD nek... Szóval teljesítményről nem is beszélhetünk, mert az AMD nek esélye nincs a 8/16 os de a 16/32 es CPU val sem, behozni az intel 32 szálas csúcs i9 / u9 teljesítményét ...Az a szó amit keresel, az esetleg az FPS ...
De még ez sem minden esetben igaz, mert játékokban 80w körül megvan az Intel köszöni szépen...
Dragon3000:
Komolyan aggódom érted, nem tudod a hasonlatokat felfogni. És folyton lényegtelen dolgokkal hivatkozol, annak még mindig nem volt semmi értelme ahhoz, amit ott akkor írtam hasonlatnak.
Olvasd el a hsz.-eket abból a korszakból amikor a hidegvizes képet belinkeltem, talán megérted, hogy az a hasonlatról szól. Amit tökéletesen bizonyítasz a közönségnek az értetlenségeddel
Ezért is köszönet neked, mert így azok akik rendesen elolvasták és megértették a hsz.-eket. Azoknak tisztább képet adsz, a fanatizmusodról ami elvakultsághoz vezetett nálad. -
Baryka007
addikt
Nem melegebb összességében mert a Throttling, ha nem kapcsolod ki mindkét oldalon 90-100 fok között van.
És vegyük le az ellenzőt, mert tudjuk hogy erre képes mindkét oldal, ha nem figyelsz oda rá.
AMD re is kijöttek a contact frame-k ... Ez nem véletlen, nyilván nem hűvösek, ha szükség van rá... Sőt, mint a téma indító cikk is arról szól, hogy der8auer "gyári" delidelt amd cpu kat ad el.. Nyilván szükség van rá, mert különben nem lenne rá kereslet...
Ennyit erről.
A különbség amit te értesz, egyébként 50x elmondtam már, az az hogy az intelnek 90 fokhoz 200w ra van szüksége, az amd nek meg 90-100w elég ehhez..
Ebből következik az, amin itt minden vörösnek kinyílt a bicska a zsebében, mert képtelen elfogadni: Hogy az intel jobban hűthető mint az amd... Ti meg rákaptatok, mint foxi a lábtörlőre.... Az egyetlen aki itt röhög, az valójában én vagyok hogy ennyitől hogy kiakadtatok
-
Baryka007
addikt
Benned látok reményt, megértetted amit írok
A többieknek ezt a szintet nem sikerült intellektuálisan meglépniEgyébként ebben igazad van. De soha nem is mondtam, hogy ne így lenne. Csak hogy jobban hűthető az intel... De ez itt a többieknek még nem esett le
Szerk.: Egyébként optimalizálással+ram oc val simán meglehet lépni a 9800X3D szintjét jópár olyan gameben egy 14900K val, amiben a nagy Cache nem ad hatalmas előnyt.
Persze nem plug n play, de ez a jó benne
-
Baryka007
addikt
Amúgy ti vágjátok, hogy jócskán tuningolt CPU hőmérsékleteit viszonyítgatjátok egy gyárival ?
8700K gyárilag 4,4ghz AllCore és 1 mag 4,7... Ott a videón AllCore 5,1 megy... Szóval köszi, OC-zz az AMD-den 700mhz et allcore-ba a gyárihoz képest, és muti hány fokos leszel...
Hidd el, ha egyáltalán elindul a géped, nagyon fogsz örülni a 68°C nak, ami valószínűleg a legmelegebb pillanata volt a videóban
Feri:
Akörül volt igen, de abban a VGA és a ramok is benne vannak.
Egyébként meg ha szeretnéd, vissza állítok a bios-ban defaultra mindent, hogy lássuk kié melegebb és mennyivel. Aztán jöhetnek a játék és nyers erő tesztek ...Egyébként te sem látod a fától az erdőt, ide vissza másolom az idézetemet:
Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt ...
Amíg a hasonlatot nem értitek, és azon vitatkoztok (ami a hasonlatban teljesen lényegtelen) hogy hány fokos volt a képen a CPU. Addig ez pont olyan, mintha megpróbálnátok elmagyarázni az ABC-t egy fecskének
Az sem fog érteni semmit, de ugyan azt fütyürészi tovább, és boldog tudatlanságban él tovább az ABC nélkül
Szerencsére ezt így simán leírhatom, mert ezt a hasonlatot sem érthetitek, így fogalmatok sincs hogy ez most kötözködés volt -e vagy betűkatyvasz -
-
Baryka007
addikt
Megnézted már, hogy SoC IMC és társainak mekkora feszt állít, vagy csak a Vcore-t nézed, mint a nők hogy piros legyen az autója?
Ui.: Te mondtad, hogy 'CO' .... az undervoltot UV nak hívják, előbb nézz utána a megfelelő szóhasználatnak, mert így senki nem érti mit halandzsázol
-
Baryka007
addikt
Saját tapasztalat. X670E lappal, visszakeresheted az AMD topicban a HSZ.-eimet...
És volt is pár amd-m... úgy ~15db ... CPU/VGA ... A vga-k tönkre mennek, a CPU tól meg mikrolaggol minden ... isGondolom az a fajta CO szuper stabil, és ki is van tesztelve Y-Crunch al
És tuti nincs túlfeszelve semmi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A „gyárilag” lecsupaszított CPU-kat a Thermal Grizzly árulja, biztonságos belépőt kínálva az extrém hűtés világába.
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest