Új hozzászólás Aktív témák
-
Az igen mi folyik itt.
Baryka007:
Én így indultam:
14600KF full AUTO Bios, egy olcsóbb 35k-s AIO-val egy semmirevaló gépházban, olcsó pasztával, gyári CPU leszorítóval: 100C full terhelésen.Ez lett a vége:
14600KF UV, 75k-s AIO egy felsőkategóriás Lian Li házban tele ventikkel, normális pasztával, Thermalright kontakt frémmel: 65C full terhelésen.Mind2 esetben 20C-os szobában volt a mérés.
Intel forever.
14900K/KF a terv.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #95 üzenetére
Hát megcáfoltalak de akkor mégegyszer :
8600K aioval 85-90fok
11700K szintén 90fok
7600X 64fok
Várj először leírod,hogy 25 fokos 200W fogyastással,felrakod a képet.
Amin látszik,hogy 56fokig felment a proci.
Majd szabadkozol,hogy a vízkörben benne van a ram és a gpu.Most már azt írod egy dark rock 4 volt rajta.???Mi van?A képen a memóriák 14,5 fokosak.
Te kiraktad az ablakba a gépet télen,és lőttél egy fotót.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #91 üzenetére
A intel sokkal jobban hűthető mint az AMD ...
Azért ajánlott már min 360-as aio i7-től felfele és van, hogy még akkor is 90 fok felett lesz terhelve. Inkább mindkettő igényel finomhangolást, de ha ki is van használva az intel és szépen megy a fogyasztás, akkor aio esetében ugyanúgy gond lesz a hűtés, mint ahogy amd esetében a nagyon kicsi felület miatt. Ahogy lépked majd előre az intel is a gyártástechnológiával, náluk is elő jön a kis felület miatti gond és ha nem fogják jobban leszorítani a fogyasztást, akkor sokkal nagyobb gondban lesznek, mint az amd, aminél sokat ront a dolgon a vastag ihs is, mert megakarták tartani a kompatibilitást az am4-es hűtőkkel, szerintem ez egy rossz gondolat volt a részükről.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #91 üzenetére
Már én is csak nevetni tudok rajtad.
Volt egy tényszerű kijelentésed : 25 fok 200W fogyastással.Holott 55 fok.És a lényeg a több százezeres hűtés.
Magadnak is hazudsz.
Azt mondod jobban hűthető.Épített vizzel persze.Mondom vihetem hozzád a procihűtőm.Rárakjuk a procidra,gyanítom nyaldosni fogja a tesztben a 85-90fokot.
Mondom volt 8600K-m,aioval 85-90fok
Volt 11700K-m szintén 90fok
7600X 64fok
Saját tapasztalat,saját teszt.Innentől kezdve mi hűthe jobban? -
válasz
Hegyirabló #89 üzenetére
Mármint a CPU-kon.
-
Baryka007
addikt
Csak nevetni tudok rajtad
Olvasd vissza barátom, nem az volt a lényege annak amit mondok, hogy 25, vagy 50 ( egyébként az 50 fok az nem jó 200w al ?) hanem, hogy nem látod a fától az erdőt ! Mint most sem ! Fent vagy akadva a vörös társaiddal azon, hogy húúú 53°C volt a legmelegebb mag
Pedig az egész nem erről szólHanem, hogy elvakultak vagytok, pontosan ugyan úgy mint most is...
Szóval csak gratulálni tudok, igazoljátok magatokat
De hát ... értem, hogy érzelmileg nehéz elfogadni a valóságot, de attól még a mérések nem hazudnak....
A intel sokkal jobban hűthető mint az AMD ...
Hegyirabló:
Varázslóó:
Nem zárom ki az esélyét ennek sem -
Varázslóó
senior tag
válasz
Baryka007 #57 üzenetére
Nekem is van olyan barátom AMD géppel minden baja volt. És Intelnél semmi... Szerintem balszerencsés vagy... Én 20év intel utàn lettem AMD-s. Nekem meg Intelnél voltak anomàliàk.
20ev alatt 1x volt amd 3 hétre eladtam. 2020óta AMD-m van.
Sose volt baj... 3600X-5600G-5700G-5600-5600X-5700X-5900X-7800X3D most még 9800X3D -
Ebben a beszélgetésben kezd az a helyzet előállni, hogy az is baj, ha van rajta sapka, meg az is, ha nincs.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #82 üzenetére
Amúgy te vágod,hogy egy jógykán hatalmas tuning potenciával rendelkező procival flexelsz?
Nekem volt 8600K-m.all core 5Gh 15k léghűtővel használva.
Benne volt a tesztben a vga,ram????
Na most látszik mennyire nem értes hozzá.Ez a teszt meg sem mozdítja a gput!Semmit nem számít hogy a vga is körben van.Nálam a 4090 idle 32fok.Semmit nem növel a vgad hőfoka a procid hőmérségletén.
Nem látjuk a fától az erdőt!?Te látod miket írogatsz!
Idézlek: -i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Csak a tesztben te a min és az átlag hőmérségletet nézted nem a maxot amit elért a procid a teszt közben.Tehát az igazság az,hogy "i5 12600K val 55°C os a CPU-m 200w terhelésnél!
Többszáz ezres vízhűtéssel kitudja milyen vastag és mennnyi radival és milyen venteikkel mekkora rpm-el.
Gyanítom min 2db 360 radi 6x120mm fan amik mentek vagy 2200rpmen.
Tesztelhetjük egymást csak gondolj már bele ha a procimat beraknám a vizedbe mennyi fokom lenne max terhelésnél?
Nálam max 1250rpm a ventik sebessége ismétlem 32K aio-n. -
Baryka007
addikt
Amúgy ti vágjátok, hogy jócskán tuningolt CPU hőmérsékleteit viszonyítgatjátok egy gyárival ?
8700K gyárilag 4,4ghz AllCore és 1 mag 4,7... Ott a videón AllCore 5,1 megy... Szóval köszi, OC-zz az AMD-den 700mhz et allcore-ba a gyárihoz képest, és muti hány fokos leszel...
Hidd el, ha egyáltalán elindul a géped, nagyon fogsz örülni a 68°C nak, ami valószínűleg a legmelegebb pillanata volt a videóban
Feri:
Akörül volt igen, de abban a VGA és a ramok is benne vannak.
Egyébként meg ha szeretnéd, vissza állítok a bios-ban defaultra mindent, hogy lássuk kié melegebb és mennyivel. Aztán jöhetnek a játék és nyers erő tesztek ...Egyébként te sem látod a fától az erdőt, ide vissza másolom az idézetemet:
Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt ...
Amíg a hasonlatot nem értitek, és azon vitatkoztok (ami a hasonlatban teljesen lényegtelen) hogy hány fokos volt a képen a CPU. Addig ez pont olyan, mintha megpróbálnátok elmagyarázni az ABC-t egy fecskének
Az sem fog érteni semmit, de ugyan azt fütyürészi tovább, és boldog tudatlanságban él tovább az ABC nélkül
Szerencsére ezt így simán leírhatom, mert ezt a hasonlatot sem érthetitek, így fogalmatok sincs hogy ez most kötözködés volt -e vagy betűkatyvasz -
Lackki
őstag
válasz
Mr.Csizmás #79 üzenetére
jó de te mikrolaggolsz!
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #74 üzenetére
Elhiszem,hogy menőnek érzed magad,hogy építettél egy vízhűtést de sajnos nem vagy az.
Egy 72K procira ráraktál egy tippre 200K hűtést,tapsot érdemel.
De hogy leírod és képet is raksz róla miszerint 25fokos a proci ennek ellenére látszik a képen hogy elérte a 55fokot.
Még a tesztet sem tudod értelmezni.
7600X-em 12 fokkal melegebb egy 32K aiot használva.... -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #76 üzenetére
Nehéz eldöntenem, hogy a felfogásotok nehéz, vagy csak kötözködtök... Vékony a határ nagyon
-
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #69 üzenetére
Az a TDP besorolás nem ér semmit... A Dark Rock Pro4 re rá írta annak idején a BQ hogy 250w ....
Szerinted meghűti a mostani inteleket 250w on ? ... Nem
Régen meghűtötte a régi inteleket? Igen
És pont itt jön a témába termikus disszipáció .... -
Ribi
nagyúr
válasz
Baryka007 #59 üzenetére
Leírhatom még egyszer, hogy nem a hőmérséklet miatt kazán valami, hanem a termelt hömennyiségtől. Mivel egyszerűbb befűteni egy szobát? Egy 20Wos izzóval ami 100+ fokos, vagy egy 2kWos olajradiátorral ami 70 fokos?
Amúgy totál felesleges ilyen regényt írni, mindneki tudja ezeket, csak az intel mindig hideg a zájemdé meg forró a hülyeség. Bármilyen regényt is írsz.ui.: Elengedtem, mert kizárt hogy nem tetteted ennyire a ...
-
Mr.Csizmás
titán
-
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #67 üzenetére
Szia
Állj a sorba kérlek -
-
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #64 üzenetére
Tényleg ilyen nehéz a hasonlatot felfogni, vagy csak jól esik belém kötnöd?
proradeon:
Nincs kifogásom, amit most linkeltél bizonyítja amit írtam. Köszönöm!
És legalább most már tudom, hogy egy szót sem olvastál el a hosszú hsz.-emből csak simán kötözködsz -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dragon3000 #60 üzenetére
nemcsak azzal, brutális a köd alapból.
-
Baryka007
addikt
Amit mondasz az pontosan úgy van
Csak nem teljesen ...Próbáld ki! Tudom miről beszélek!
Figyelj!
Van egy AIO-d amit ráraksz egy bármilyen 90w ot fogyasztó, CPU -ra de ez most a példa kedvéért legyen mégis AMD-s cpu !
Szándékosan pasztázd meg kicsit rosszul !Majd ugyan ezt az AIO-t rakd rá egy ~200w ot fogyasztó CPU-ra, a példa kedvéért Intelre !
Mi fog történni a rosszul pasztázott AIO vizével? Átmelegszik, vagy hideg marad?
Helyes válasz: Sokkal melegebb lesz, mint a 200w ot fogyasztó CPU-n lévő ugyan az az AIO!Noh de Miért?!
A kulcs: Hőáramlás és egyensúlyi állapot
A rendszerben két fontos tényezőt kell figyelembe venni:
1.-Hőmennyiség (Q) – az a teljes energia, amit a CPU hővé alakít.2.-Hőáramlás (P = dQ/dt) – az időegység alatt átvitt hőenergia.
Mi történik jó pasztázásnál?
-A CPU és az AIO blokk közötti hőellenállás alacsony, így a CPU hője hatékonyan és gyorsan átkerül a vízhűtés rendszerébe.-Az AIO hatékonyan dolgozik: a meleg víz gyorsan eljut a radiátorba, ahol a ventilátorok gyorsan leadják a hőt a környezetnek.
-Mivel a hőleadás hatékony, a radiátor nem hagyja a vízhőmérsékletet extrém magasra emelkedni.
Mi történik rossz pasztázásnál?
-A CPU és a blokk között nagyobb hőellenállás van, ezért a CPU sokkal forróbb lesz, mire képes átadni valamennyi hőt a hűtőnek.-A hőátadás lassul, de a CPU még mindig termeli a teljes hőmennyiséget! Emiatt idővel ugyanaz a hőenergia eljut az AIO hűtőbe, csak lassabban és egyenetlenebbül.
-A CPU hőmérséklete extrém magas lesz (pl. 90°C), így a hőmérsékletkülönbség (ΔT) nagyobb lesz, ami erőlteti a hőátadást az AIO-ba.
-A hűtőviz lassabban kapja meg a hőt, de egyszerűen nem tudja az IHS ről (CPU kupak) elszívni a hőt, mert rossz a hőátadás !
És itt a lényeg, amiért az AMD kazán, és fűti a vizet, az Intel pedig nem !
Mivel az AMD CPU DIE-járól nehezebb a hőt elvinni, ez teljesen egyértelműen látszik abból, hogy az Intel CPU 90w fogyasztásnál bármelyik gyárilag elvan 60°C körül, az AMD különösen a régebbi 7XXX sorozatú cpu -jai pedig 90w nál = 90°C osak... EZÉRT a CPU kupakon fent marad a 90°C os hőmérséklet, amit az AIO nem bír elszállítani, ezért sokkal jobban átmelegszik az AIO vize 90w fogyasztástól, mivel az konstans 90°C on marad, és nem bír vele a hűtő !
Mint egy intelnél, ami mondjuk 65°C 90w fogyasztásnál, mivel arról el van szállítva a hő, ezért a víznek nem kell folyamatosan a 90°C os felületről elszállítania a hőt...
Tehát összességében a teljesítmény csak addig érdemleges, amíg az elszállítható... Lásd Intel chiplet design és IHS ... (Noha ez is nagyon rossz, nem véletlenül kell a delid neki)
Ezért összességében ezért is ne haragudj, de fél igazság amit írtál... Mert az AMD 90w al is kazán ! Sőt nagyon jó kazán ! Mivel az Intel 300w al sem képes úgy fűteni a vizet, mint az AMD 90w al, hiszen rossz a hőátadása.
Így már világos mindenkinek, miért is az AMD kazán, és nem az intel, vagy most fizikusokat is hívtok ellenem?
Szerk.: Átolvastam, és leírom egyszerűbben érthetően!
Tehát a CPU termel X hőt, azt el kell szállítani a kupakra, majd onnan egy hűtőhöz !
A gond az AMD cpukkal az, hogy a hőt nem tudják hatékonyan szállítani, ezért a hűtés sem bírja hatékonyan elszívni !
Így a hűtő folyamatosan melegebb felülettel érintkezik ... És nem fogja tudni meghűteni 90w os fogyasztásnál sem, mert már a felületre is rosszul van átadva... Nem tudom érthetőbben egyszerűbben... aki érti érti -
Ribi
nagyúr
válasz
Baryka007 #57 üzenetére
Kazán nem azért kazán mert forró, hanem mert sok hőt termel.
Egy 20Wos izzó is cefet forró (100+ fok), attól még nem lesz kazán. A kazán kazán meg csinál 70 fokos vizet, ami a te olvasatodban nem kazán, mert a kazán 90 foktól indul?
Mindenkinek mást jelent a kazán szó.
Az meg hogy kinézed magadnak a 7800x3d-t, mert az a legmelegebb, nokomment kategória. Többivel mivan? -
Baryka007
addikt
Köszönöm a megosztott információidat!
Most, hogy hazaértem melóból írok egy hosszabbat... Aki egyet ért, egyet ért... Aki meg nem az nem érdekel...Bár mielőtt belekezdek szeretnék én is mondani valamit... i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Szóval melyik is a kazán ?
Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt ...Lacki:
Szakmaiságomról köszi nem... Nincs mit bizonygatnom senkinek... És nem is teszek hozzá itt semmit .....Miért halnak meg a VGA-k ? ... Nem tudom ... 2008 ban vadi új tulaja voltam egy HD 4850 nek, 2012 ben meghalt ... Aztán 5870 (ez pont életben maradt) aztán 6970 ( pápaválasztás volt a gépházon belül .... ) 7970 (1 év után szemcsés kép, illesztőprogram telepítés után bsod) r9 290 (ez még élve távozott tőlem)
Aztán ... FX 4170 cpu ... borzasztó nem részletezem, ezt szerintem az AMD fanboyok is aláírják ...
Innen lett 6300 szintén pocsék... 8320 ... itt engedtem el az AMD-t pár évig...
Lett i7 3770 ... áldás volt !
Ismeritek az érzést, amikor várod hogy döccenjen a rendszer, de nem jön ?
Én igen, ezért vagyok intelesEzután i7 4770K ezt delideltem magamnak, több DDR3 világrekordot döntöttem vele, a maxxpi2.de weblapján most így sok-sok évvel később is még #2 az OC-m ...
Innen lett egy R5 3600 (bár ne vettem volna meg) X370 ROG Crosshair lappal társítottam ... Az alapvető probléma az volt, hogy 3 napig elindítani sem tudtam a gépet Dual Channel beállítással...
És ha Jedecen kívül hozzányúltam minden crashelt, és brickelte a windowst és a fájljaimat...
És hadd kommentáljam, hogy a ram hibátlan volt, mert ment tovább az intelbe...i7 8700K ... imádtam !!! k..jó cpu volt.... Főleg miután még delideltem is (ezt is) az amd nem hogy a versenyt nem vette fel vele, semmilyen téren (munka vagy játék) hanem köszönő viszonyba sem volt ... pedig mindkettő 6/12 ...
Innen lett válogatott i7 8086k cpu-m ezt is delideltem... Skacok ez egy baromi régi CPU ... van még képem róla, hogy ez már akkor tudta az 5,4ghz -t... Sajnos tesztkép nincs...
Hol volt itt még az AMD ? Tolta a 4,4ghz eket ... meg a mikrolagjait (amiket még mérnem se kellett, mert folyamatos volt és éreztem)
Noh mindegy, nem sokkal később kijött az 5xxx széria... Havernak összeraktunk egy 5800X es gépet, neki tetszett... Szóval kipróbáltam én is... vettem egy 5600X et...
3 napig volt meg -100e ft al sikítva menekültem ... visszajött minden mikrolaggom ...7800X3D-s haveromnak, akinek a gépét állítottam be, (ennek a hsz.-eit találtátok meg a fórumon) ezután i7 13700K ra váltott M-DIE memóriákkal jól beállítva, kb lábon csókolt hogy rábeszéltem !
Szóval összegzem!
Mondhattok akármit, teszteket nem mutattok föl... Nekem meg ez a tapasztalatom, szóval nagyon nem izgat mit írtok, sok pénzem bánja már a vörös oldalt... Csalódás meg már volt annyi elég, hogy ne legyek hülye és vegyek újra valami AMD-t...Ami nem mellesleg még mindig kazán ... Fentebbről idézek!
wwenigma
300W nem kazán jahh...Ez megint mi? Pár hsz.-el feljebb írtam le, hogy 300w @ 70°C ... AMD nél meg 90w = 90°C ...
Ezen mit nem lehet érteni ?
A 300W az egy teljesítmény, a °C ot pedig hőmérsékletnek írjuk, amivel asszociáljuk a kazán kifejezést ha az magas ! Főleg ha e mellett alacsony teljesítménnyel párosul ...általános 7.- fizika...
Hűthetőség az Intelnél kb 500% al jobb pont.
-
Pioneer
őstag
Valószínüleg a gyári forrasztás légbuborékos, zárványos vagy hiányos, mint ahogy ennél is az volt.
AMD Ryzen 5 7600:
Delidelve (szétszedve) a proci:
Kupak alatt a gyári forrasztás légbuborékos / zárványos volt.
Letisztítva, felpolírozva mind két felület:
Ragasztó és a folyékony fém felvitele:
Relidelve (összeszerelve): -
A feliratnak ki van marva a helye, nem lehet megfordítani. Nőnek raktam össze, engem is jobban zavar hogy szív, mint hogy hogy áll a felirat, elmondtam neki is, mi ezzel a gond. Amint meg van felkerül a gyári venti előre és akkor van push-pull. Addig meg marad a "kazán" 80C° léggel.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #51 üzenetére
Bár szerintem én sem jól írtam, mert az UV meg a CO sem ugyan az, csak "hasonló". És mivel nem ugyan az, ezért sem mind1 melyiket mondja valaki. De majd valaki elmondja aki tudja is. Én is rég jártam biosban, csak belőttem egy CO-t aztán jóvanazúgy.
-
-
Ribi
nagyúr
Lehet az egész bordát meg kellene fordítani és akkor fel tudod rakni az elejére.
Ha zavar a felirat, szerintem azt a lemezt is ki lehet csavarozni és megfordítani.
Bordákra nem jó a csak szívó venti. Rosszabb úgy a hűtésük.#49Hegyirabló: Szerintem AMD-nél CO a szóhasnzálat, mert Curve Optimiz van. Intelnél nem tudom van-e ilyen, de szerintem ott simán UV-zni szoktak. Ugyan azt jelenti mind a kettő, csak ugye valaki kötözködni jár csak ide, meg AMD-t fikázni.
-
-
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #36 üzenetére
Sziasztok.
Csatlakoznék ha lehet.
Ryzen prociknál CO van,vagyis curve optimizer.Ez lehet +/- , tuning vagy undervolt is.
7600X tulajként abban igazat adok Baryka007nak,hogy ha csak úgy berakod az alaplapba a procit akkor melegednek rendesen.Gyárilag túl sok feszt kapnak.
Az én buildemben mesh előlapú kuckó,mögötte 2db 180mm factal venti.
Alúl 3x120 lianli venti.
Vga verticalba,ne akadályozza a légszállítást annyira.
Arctic 360 liquid freezer 2 amd offset mountal használva.
Cinebech alatt,alap bios esetén 89fok.
-24CO esetén (itt még gyári pontszámokat kapok) ,már csak 64fok max.
Ami viszont engem aggaszt és talán itt az okosabbak tudnak majd segíteni,hogy idle esetén túl magasnak találom a így is a hőfokot.
Tehát windows rendszer,csak az asztalt bámúlom,proci 3%-on,fogyasztás 27W mégis 45fokos.
Ugyan ebben a buildben egy 13600K 32fokos.
Játékok terén viszont elégedett vagyok.
4K120HZ esetén,játék függő mennyire cpu éhes az adott cím, de átlag 55W fogyasztás és sosem láttam még,hogy 60fokot elérné.Kivéve persze shader optimalizálás esetén.
Én elégedett vagyok,csak ez a idle hőmérséglet piszkálja a buksim. -
Lackki
őstag
én arra gondolok hogy másik oldalra kéne rakni a ventit
mert így most a 2 venti elszívja egymástól a levegőt.
@Baryka007: "Te mondtad, hogy 'CO' .... az undervoltot UV nak hívják, előbb nézz utána a megfelelő szóhasználatnak, mert így senki nem érti mit halandzsázol"
Nem kell ám ferdíteniés nem CO-t írtam, nem -40CO és -50CO... pontosan tudod, hogy ez mivel jár, szal fölös most ezt itt előadnod.
Meghát, az AMD videokártyák tönkremennek... Szerintem itt kell elengedni a Te szakvéleményed
-
Szerintem inkább az igényeknek megfelelően alakítják a kínálatot.
A hét elején dobtam össze kolléganőnek egy R9 9900X-es konfigot. Egy egytornyos Be Quiet kúlert raktunk rá az előző (9900K) konfigból.
Stressz teszt alatt az egyik mag egyszer felment 85C°-ra, de átlagban 80-82C° volt a CPU.
Semmi finomhangolás nem kellett, csak össze dobtam neki. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Baryka007 #36 üzenetére
van 12 hsz-ed összesen a témában egyetlen topicban (ok, nem kerestem végig az összes AM5-höz köthető threadet), abból kb. a fele kérdés, vagy nem releváns. ellenben itt az összes szemellenzős fanboy lózungot leadtad már egy olyan tapasztalatra hivatkozva, ami kb. egy tízperces YT videóból abszolválható, bár az X3D-k esetében nem annyira működik a tuningpotenciál, de ezt el is ismerted az egyik hsz-ben.
-
-
Baryka007
addikt
Megnézted már, hogy SoC IMC és társainak mekkora feszt állít, vagy csak a Vcore-t nézed, mint a nők hogy piros legyen az autója?
Ui.: Te mondtad, hogy 'CO' .... az undervoltot UV nak hívják, előbb nézz utána a megfelelő szóhasználatnak, mert így senki nem érti mit halandzsázol
-
Baryka007
addikt
Saját tapasztalat. X670E lappal, visszakeresheted az AMD topicban a HSZ.-eimet...
És volt is pár amd-m... úgy ~15db ... CPU/VGA ... A vga-k tönkre mennek, a CPU tól meg mikrolaggol minden ... isGondolom az a fajta CO szuper stabil, és ki is van tesztelve Y-Crunch al
És tuti nincs túlfeszelve semmi
-
Pioneer
őstag
Megfelelő szakértelemnel és profi eszközökkel szakszerűen megoldható:
Ultra 9 285K
Delid:
Gyári forrasztás, volt benne pár darab apró légbuborék, illetve a chip szélein picit hiányos volt.
Ennél a 15. generációs CPU-nál domború volt a kupak, oldalról illetve szemből nézve is. Fényrés látható a síkidom és a kupak felszíne között:
Síkra kalapálás után:
Letisztítva és felpolírozva mind két felület:
Ragasztó, Folyékony fém felvitele:
Összeszerelve): -
Lackki
őstag
válasz
Hegyirabló #26 üzenetére
biosból is 3 kattintás... ryzen masterben van validate offset amivel instant kiderül ha szopi van
-
heavygrip
senior tag
AMD Athlon Xp korszak
Itt is össze lehet forrasztani a hidakat?
-
Szerintem jó ötlet
Én is gondolkodom a delid-en csak lusta vagyok nekiesni
egy 5700X boldog tulaja vagyok... így sem izzik a proci ,csak feeling -
-
-
Lackki
őstag
válasz
Hegyirabló #18 üzenetére
nagyjából 2 kattintás a CO
eddig 3db 9800x3d konfigot raktam össze, és vannak különbségek ismét.
Volt amelyik -40nél már kifagyott, másik kettőnél -50nél is stabil.
70fok fölött én ezt a procit nem láttam semmilyen körülmények között. Mind3on Arctic freezer III volt, 280 és 2x 360as. -
Wilks
aktív tag
válasz
tivike1986 #2 üzenetére
Ugy,mint te.
Kulonben az otlet jo.De valszeg ez is inkabb az extra profitrol szol.
Ha van ra igeny,miert ne..... -
-
tibaimp
nagyúr
Ajjaj....
-
Baryka007
addikt
Alapvetően léteznek a Monolitikus és multi-chip modulok...
A monolitikus chip design-ok amelyeket az intel is követi, ott egyetlen szilícium lapkára van nyomtatva minden...
A multi-chip modulokon külön szilícium lapkán van mondjuk csak a cache memória, vagy az igp, vagy imc akármi... -
Alusky
senior tag
Nem követem a processzorok fejlődését, a második chip az manapság mi akar lenni? Valami extra L4 tár vagy AI dolog?
-
Baryka007
addikt
Gondolom azért csak az AMD cpu-kat adják így, mert hűthetetlen kazán az összes.
-
szasanyi
félisten
Na, ez úgy kellett mint bankba a hátsó bejárat.
Így kell egy rohadt drága termékből még drágábbat csinálni, gratula! Mondjuk azért érdekes lehet mondjuk ~2 év elteltével egy garanciáztatás.
Xpod: miután a tuningra soha senki nem vállal garanciát - és erre érintőlegesen sincs semmilyen adat - aligha válogatott darabok.
-
tivike1986
csendes tag
Körülmetélt CPU-k?
-
Ha már extrém tuning, akkor kérdés, hogy ezek válogatott procik, vagy csak leveszik a sapkát és lutri a tuning képesség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- FOTÓS beárazás
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- Nők, nőügyek (18+)
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest