Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz ffodi #21051 üzenetére

Mert egy valóban stabil tuninghoz fordítva kéne, szerintem. Persze, az én rigolyám, hogy pl. a Spread Spectrumokat sosem kapcsolom ki. :R

kop8: Teljesen mindegy, milyen beállítással használod a gépet, mindenhogyan túl magas feszeket kap minden alkatrész auto beállításon, minden lapban. Ez túlzott melegedést, fogyasztást, élettartam-csökkenést okoz (bár ez utóbbi talán a legjelentéktelenebb).

HSM: Ott van a biosban a C3/C6, megnéztem. Egyébként csak lehet valami köze a turbóhoz, mert kíváncsiságból bekapcsoltam, és most, hogy turbo OFF, pontosan ugyanolyan gyors volt az L3 cache, mint C3/C6 nélkül, ami, ugye, turbónál koránt sincs így. Az viszont még mindig érthetetlen számomra, hogy egyes lapokban miért nem működik a turbo C3/C6 kikapcsolásakor, ráadásul, mint szó volt róla, az ASUS is köztük van (P8P67). Nem igazán írt azóta senki, hogy csak a P-s lapok nem tudják egymástól függetlenül a kettőt, vagy más az oka. Engem nem érint, de azért kíváncsi lennék rá.

Nem az EPU, hanem a beállítások. Ha NEM offsetezek, az EPU tökéletesen működik (de SB-vel már csak nagyon minimális a megtakarítás (honlapomon a teszt), anno P5Q-ban pedig ugyanazt tudta, mint most az offset (honlapomon ez is). SB-n nyilván azért kevésbé hatékony, mert a BCLK-val nem tud mit kezdeni.

N_A_S linkje szerint (is) nyilvánvalóan nekem van igazam, mi ugyanis nyilván a terhelés alatti fesz-vesztésről beszélünk, kikapcsolt állapotban ugyanis elég nehéz tesztelgetni a beállításokat. ;) De megnyugodtam, hogy nem csak én tudom jól, hanem az ASUS, az ASRock (ilyen lapjaim kézikönyveimben és bios-aiban szerepelt eddig a kifejezés) és az angol-magyar nagy szótár. Nem tudom, miért lenne az oltogatás, ha valakit figyelmeztetek a helytelen kifejezés-használatra. :U Az emberek képesek addig-addig használni helytelen kifejezéseket, amíg akár háborúk is lesznek miattuk. :DDD :R

Kean_Sorbo: A Chieftec rossz? :F Szerintem a leadott áram erőssége lehet a ludas, az újabb és jobb tápok ugyanazokon az ágakon ált. erősebb áramot adnak le (tápos topicban most cseréltettem valakivel tápot, és megoldotta a problémát, pedig teljesítményben a régi is OK volt (a legtöbben sajna megfeledkeznek a körítésről). De a lényeg, hogy minden táphoz van megfelelő bios, csak ki kell találni, melyiket használd. :D Talán szólj az ASUS-nak, hogy a bios-aikhoz is adjanak ki egy QVL-t. :U

-Solt-: De igen, minél nagyobb a RAM kapacitása, annál magasabb VTT kell, én is így jártam 2x2 vs. 2x4GB RAM-okkal.

A honlapomat megnézheted, bár ASUS beállítások vannak rajta. Annyi abból is kiderül, hogy minél magasabb tuningot akarsz elérni offset módban, annál magasabbra kell állítani az LLC-t, hogy közben az energia takarékosság is megmaradjon. Ha lejjebb veszed, kénytelen leszel magasabb alap feszültségeket használni. Fix fesznél, gondolom, nem sokat jelent. GB-ot ismerve viszont lehet, hogy egészen másképp működik. :B

ÁdiBá: Sztem inkább a memória mennyisége miatt, én legalábbis így tapasztaltam, ami persze nem zárja ki, hogy több modullal megint csak magasabb fesz kelljen.

Új hozzászólás Aktív témák