Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudeee
senior tag
Az egyik ismerősömnek van egy 20GB-os Maxtor winyója ami igencsak lestrapált állapotban van ahogy ránéztem a HD Sentinellel.
A program 8%-os kondíciót mutat, a hőmérséklete 38-42fok között változik. Teljesítmény 100%.
A SMART elemzést kicsit átnézve első alkalommal: Reallocated Sector Count bejegyzés: 76
Current Pending Sector Count: 76
Második alkalommal pár nap múlva: 46
Current Pending Sector Count: 46
Ez hogy lehetséges
A kondíció továbbra is 8%-os maradt.
A többi SMART értéket nem néztem még át, de valószínű, hogy máshol is komoly problémák lehetnek, hiszen az a 8% nem véletlenül jött ki.
Az lenne még a kérdésem, hogy egy ilyen mértékben sérült winyó esetében történhet-e olyan dolog, hogy az internet emiatt megszakad?
Hogy miért gondolom ezt:
A gép lassúsága és töredezettsége miatt újratelepítettem az XP-t, az összes drivert és felhasználói programot (beleértve a tűzfalat, kémprogram keresőt és a vírusírtót) felraktam, internetet beállítottam, de bizonyos időközönként (10-20perc) a net megszakad.
(A lap ASUS A7N8X-NForce2-S chipsetes.)
Arra gondoltam, hogy a winyó ilyen mértékű károsodása az XP olyan részén lehetséges, ami lemezhiba miatt sérült lenne és ezért instabil az XP hálózatért felelős szolgáltatása(Lehet hogy hülyeség, de elképzelhetőnek tűnik számomra.)
Azért is furcsa, mert a telepítés előtt az internet nem szakadt meg, nem voltak problémák. Szolgáltatói probléma emiatt ki van zárva, főleg, hogy a jelenség néhány napja változatlan (a telepítés óta).
A sebességet a vga nagymértékben visszafogja/ta (SiS 4MB), ezért most rakok majd bele egy GF2 Ti 64MB DDR-es kártyát. A winyó cseréje is be fog következni, csak egynlőre arra nincsen keret.
Mivel a net mostanáig jól működött, ezért a jelenség furcsa számomra.
Tudtommal az ADSL modem meghibásodása okozhat időben elszórt szakadásokat, amit más tapasztalata is alátámaszt. A modem cseréje megoldotta a dolgot. Ez esetben viszont nemhinném, hogy a telepítést követően romlott volna el a modem.
Mivel szoftveres problémára is gondolok, ezért újra fogom telepíteni az XP-t, hogy ezt kizárjam.
Amikor működik a net akkor maximális sávszélességgel tud jönni az adat, nincsen fennakadás az átvitelben.
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- 240GB ADATA SU650 2.5" SSD (Foxpost:+1400Ft)
- Western Digital WD Purple 256GB QD101 MicroSDXC memóriakártya biztonsági rendszerekhez
- Eladó WD5000LPLX 100/100-as, mentésre, keveset használt
- Western Digital Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZRZ)
- (új, bontatlan) 960GB Kingston A400 2.5" SSD (Foxpost:+1400Ft)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest