Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rudeee

senior tag

Az egyik ismerősömnek van egy 20GB-os Maxtor winyója ami igencsak lestrapált állapotban van ahogy ránéztem a HD Sentinellel.
    A program 8%-os kondíciót mutat, a hőmérséklete 38-42fok között változik. Teljesítmény 100%.
    A SMART elemzést kicsit átnézve első alkalommal: Reallocated Sector Count bejegyzés: 76
    Current Pending Sector Count: 76
    Második alkalommal pár nap múlva: 46
    Current Pending Sector Count: 46
    Ez hogy lehetséges :F
    A kondíció továbbra is 8%-os maradt.
    A többi SMART értéket nem néztem még át, de valószínű, hogy máshol is komoly problémák lehetnek, hiszen az a 8% nem véletlenül jött ki.
    Az lenne még a kérdésem, hogy egy ilyen mértékben sérült winyó esetében történhet-e olyan dolog, hogy az internet emiatt megszakad?
    Hogy miért gondolom ezt:
    A gép lassúsága és töredezettsége miatt újratelepítettem az XP-t, az összes drivert és felhasználói programot (beleértve a tűzfalat, kémprogram keresőt és a vírusírtót) felraktam, internetet beállítottam, de bizonyos időközönként (10-20perc) a net megszakad.
    (A lap ASUS A7N8X-NForce2-S chipsetes.)
    Arra gondoltam, hogy a winyó ilyen mértékű károsodása az XP olyan részén lehetséges, ami lemezhiba miatt sérült lenne és ezért instabil az XP hálózatért felelős szolgáltatása :F (Lehet hogy hülyeség, de elképzelhetőnek tűnik számomra.)
    Azért is furcsa, mert a telepítés előtt az internet nem szakadt meg, nem voltak problémák. Szolgáltatói probléma emiatt ki van zárva, főleg, hogy a jelenség néhány napja változatlan (a telepítés óta).
    A sebességet a vga nagymértékben visszafogja/ta (SiS 4MB), ezért most rakok majd bele egy GF2 Ti 64MB DDR-es kártyát. A winyó cseréje is be fog következni, csak egynlőre arra nincsen keret.
    Mivel a net mostanáig jól működött, ezért a jelenség furcsa számomra.
    Tudtommal az ADSL modem meghibásodása okozhat időben elszórt szakadásokat, amit más tapasztalata is alátámaszt. A modem cseréje megoldotta a dolgot. Ez esetben viszont nemhinném, hogy a telepítést követően romlott volna el a modem.
    Mivel szoftveres problémára is gondolok, ezért újra fogom telepíteni az XP-t, hogy ezt kizárjam.
    Amikor működik a net akkor maximális sávszélességgel tud jönni az adat, nincsen fennakadás az átvitelben.

Új hozzászólás Aktív témák