Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noty
csendes tag
válasz
radi8tor #4839 üzenetére
Üdv! Lehet, hogy buta kérdés, de honnan tudom megállapítani, hogy az én halott Samsung HD103SJ winyóm Spinpoint F3-e?
Ugyanabban a cipőben járok, mint MASSlag, de szereztem egy hibátlan HD103SJ winyót.
Viszont a panelcsere nem segített semmit, még a BIOS sem látja.
A rossz winyót is látja a BIOS, de aztán ott le is hal az egész, a jó winyó működik rendesen, de ha kicserélem a paneleket, sehol semmi (a BIOS sem látja egyiket sem). -
-
Wind-Storm
őstag
-
-
dethroner
veterán
válasz
radi8tor #4849 üzenetére
Pont ezt mondom, a letölthető fájl egy exe kiterjesztés, vagyis futtatható fájl. Nincs mit kitömöríteni rajta.
Ha sikerül bootolni a pendrive-ról, akkor mit fog kiírni, amikor kéri a fájlt? És a végén hogyan jelzi hogy végzett? Tudom nagyon hülye kérdések, de még az életben nem találkoztam dos rendszerrel, xp volt a kezdet nekem -
dethroner
veterán
válasz
radi8tor #4847 üzenetére
Köszi szépen. A letölthető fájl egy .exe szóval ezt kell feltenni pendrive-ra? Aztán usb-ről boot, és onnan már a rendszer csinál mindent, vagy nekem is lesz tennivalóm? Az a fura hogy itt ha beírom a vinyó gyári számát, akkor azt dobja ki hogy erre nincs update
És igen, valahol azt olvastam hogy SB850 és annál újabbal sem megy. -
ledgeri
nagyúr
válasz
radi8tor #4826 üzenetére
Ezt hogy érted? A kipróbálható 30 napos, de újratelepíthető, viszont ami meg teljesebb a fizetős... én a köztesről nem hallotttam még...
Vagy ha a hd-sentinelre mondod, tudodm, de hírlevélben jött, és csak regelni kellett, és kaptam az upgrade kódot ingyen, ami megvéve 4500 Huf! -
ledgeri
nagyúr
válasz
radi8tor #4824 üzenetére
Az a titkos favorit...
Megéri a liszenszet, vagy elég a havonta újrarakom? Egyébként élethossz-liszenszes, mint mondjuk a hd sentinel?(ami ma ingyenliszenszes-elküldés időpontjában még 9 óra hátra)
-
daruu
tag
válasz
radi8tor #4714 üzenetére
Másik gépben sajnos nem tudom kipróbálni. De ugyanavval a kábelekkel próbáltam mint amit az 500 ashoz használok és az megy kifogástalanúl, sőtt már úgy is próbáltam hogy lehúztam az össze winyót kivéve ezt és windows telepítés telepítő cd-de az se látott egy meghajtót se. Gondolom így csak a winyónak lehet baja. Vagy egyéb ötlet mit tudok még kipróbálni?
Mert már beszéltem az illetővel és küldöm vissza holnap. Csak nehogy az én lámaságom legyen végül még is csak a baj szóval ha valaki még tud valamit amit nem próbáltam pls. -
Wind-Storm
őstag
válasz
radi8tor #4701 üzenetére
Nem, még csak nem is hasonló... sajnos (APM állítható, mint így, azt hiszem nincs is a green-ekben)
Volt egy WD10EADS-em.
A fizikai parkolgatását még wdidle3.exe-vel meg tudtam oldani DOS-ból firwmare szinten.(Ettől függetlenül néha viselkedett úgy mintha parkolna (pl. egy film folyamatosan akadt...) de nem! mert hallottam volna a kattogását ill, SMART-ban is láttam volna a következményét..
De visszatérve a HM641JI-mre.
Az imént leszedtem (újra, mert régebben próbáltam de reménytelenül, és most még reménytelenebbül) ezt az ESTOOL nevezetű progit.
Az AAM értékét át lehet benne állítani, de az APM-et sehol sem lehet megtalálni..
Valószínűleg ez is firmware bugos... kivágom az ablakon
(Najó nem, azt hiszem ideje nekilátnom átkutatni az egész netet.... de addig is ha valakinek van valami használható megoldása erre ami végleges, akkor kössz.)Ja, egy szimpla reboot elég neki, hogy átállítódjon disabled-re az APM....
-
Gézengúz
addikt
válasz
radi8tor #4623 üzenetére
És mivan akkor ha én fogok egy vadiúj hdd-t a világ végén majd berakom egy gépbe amin nincs oprendszer viszont van egy win xp. telepítőlemezem...
Ez sehol nem fogja Neked kiírni, hogy inicializálás viszont a kellő helyen particionálhatom formázhatom és telepíthetek rá.....Kérdés?
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #4601 üzenetére
Látod, erre még én sem jöttem rá.
Bezzeg a Sentinel 5 percenként beriasztott, ki is lőttem a fenébe.
Néztem a winyo sebességét, elérést, minden ok. Szvsz, érdekes ez.Badman 4ever: Azért az már nem mai darab, vagy tévedek? Ez a Samsung winyo még viszonylag újnak számít, mármint technikai téren. És a google és a fórumok is mindig a Samu -t dobják ezzel a hibával. Én WD-ben még nem csalódtam.
-
Wendelke
aktív tag
-
Zoomyx
csendes tag
válasz
radi8tor #4585 üzenetére
mert van két vinyóm,az egyik szektoros a másiknak meg behalt az elektronikája,ugyanaz a két vinyó de meg maga a nyák i, azaz az elektronika is de az IC-k másak és az a eletonika cserés megolás kilőve,és csak a tányér csere működhet ha bejön,csak tapasztalatra lett volna szükségem hogy valaki csinált e már olyat?
-
Hanok
senior tag
válasz
radi8tor #4567 üzenetére
Újra itt, egy kis hétvégi tapasztalattal...
5 óra mem teszt a legfrisebb verzióval és a 2.11-el is, semmi error tehát elvileg a memória jó. Olvasási teszt ellenőrzés (3x) hdd sentinelel semmi hiba, minden rendben, formázok majd újra próbálok mindent CRC és "a fájl sérült" kombók tömkelege install közben...Akkor toltam egy lemez felület inicializálást, 3,5 óra volt de semmi hiba még az sem hogy 1db kis kocka besárgulna...Full zöld hibátlan...Esetleg még valami ötlet mielőtt megyek gariztatni? -
Badman 4ever
őstag
válasz
radi8tor #4563 üzenetére
Itthon van cache hibás 160 GB-os WD HDD, amikor hibás lett, a Windows 7 ordított először, hogy hibás a merevlemez és cserélni kell, a HD Sentinel meg 0%-os kondíciót ír, hibás szektor nincs, de az egyik SMART érték (A 184-es attribútum: Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitelben.) teljesen kitért a hitéből, viszont maga a merevlemez tökéletesen funkcionál. Jó, csinált pár logikai hibás szektort, de azt mély formázással le lehetett szedni (elvégre nem fizikai a hiba) és CRC hibás telepítők se voltak, nem stimmel a hibajelenség és itt a rendszer is használható maradt.
-
Hanok
senior tag
válasz
radi8tor #4563 üzenetére
Inkább az az érdekes hogy csak ez hibázik a gépbe....Két adathordozó is tökéletesen működik, míg erre telepítek egy Win-t és van hogy telepítés közben is kivételes hiba történik, van hogy felmegy a Win és 3 APP.Crash fogad...Elég fókuszált a hibajelenség, csak azt nem tudom kideríteni hogy az FW csinálja-e vagy az SB, vagy kuka a vinyó....Viszont így meg a gariztatás elég macera....Lenne egy ezresem rá hogy odaviszem és semmi...
Szerk: de azért hétvégén belövöm a mem tesztet egy délelőtt...Hátha...Viszont nem tudom mi legyen ha nem...Más gépbe nem tudom sajna lepróbálni...
-
Hanok
senior tag
válasz
radi8tor #4561 üzenetére
Amikor megvettem az alaplapot a memóriával az volt az első dolgom. Egy fél délelőtt ment a mem test, memória tuti jó, kértem kölcsön egy régebbi tipusú samu vinyót, 4 napig hibamentesen ment rajta a rendszer csak úgy mint most az ssd-n...Az APP. Crash-t úgy kell elképzelni hogy asztal betöltése után Intéző, Explorer, Catalyst, Daemon tools, mikor milyen kedve volt, de volt olyan is hogy 3-4 órát simán elment...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
radi8tor #4531 üzenetére
HD502HJ, napok óta levett oldalú házban, saját hűtés nélkül, csak adattárolóként használva (nincs folyamatosan használva):
Fölötte a rendszerlemez hőmérséklete látszik, az egy Samsung SP1654N ATA-s 160 GB-os csoda, szintén hűtés nélkül.Nem tudom, hogy mivel hűtöd a házad vagy esetleg az Antarktiszon élsz, de nálam a gép befűti a szobát és a kinti 35-40 fokos kánikulában képest 40-45 fok van a szobában, az egész gép forró, beleértve az összes hűtőbordát, lapkát, memóriamodult, IC-t, mindent...
-
-
slycugel2000
tag
válasz
radi8tor #4310 üzenetére
Köszi a választ!
Kb. 2 és fél órája formázta már akkor, és a vége fele járhatott a folyamatcsík alapján.
Csak azért gondoltam, hogy rendesen megformázom, hogy kiderüljön, ha van valami hiba a lemezfelületen, meg állítólag legelőször érdemes rendesen leformázni. Vagy felesleges? Mondjuk van rá 3 év gari...Köszi!
-
pepe_g
tag
válasz
radi8tor #4277 üzenetére
Hát konkrétabban annyit, hogy "kigyullnak a fények"
és 1 mp után csend, lekapcsol. Tehát annyi ideig se megy a gép hogy a képernyő tudjon dobni 1 képkockát!
A tápom meg egyesek szerint megbízható, jó táp...FSP, 1 éves kb. Csaknem...
De mondom ez csak nagyon hideg esetén... -
xrvman
őstag
válasz
radi8tor #4263 üzenetére
Samsung com global oldalát nézve asszem meg kell cáfoljam a válaszod.
Nem melegebb s nem hangosabb az adatok szerint, hanem éppen hogy halkabb hidegebb.
Sajni a fordulatszámról nem írnak semmit a HD204UI esetén azon az oldalon, de egy másik oldalon ezt találtam [link] e szerint 5400 as a HD204UI.
A HD203WI régebbi, a HD204UI újabb. -
jeni
félisten
válasz
radi8tor #4143 üzenetére
sajnos én fizettem mert inkább +1000 FT mint ha a bolt megszűnik és akkor már sehol se tudnám gariztatnom
tény a bolt olyannal adja a garit amivel akarja
pl.itt a Samsung garira + összeget kérnek el,de az tutira Samsung papírt adnakpontosítva 1100Ft-al drágább a gyártói garis mint a bolti
-
IzI
senior tag
válasz
radi8tor #4113 üzenetére
Már szereztem a rossz alaplapomról. Mert 2 vinyom van és valamiért slave-be rakja a jobbikat amelyiken nincs jumper,rosszabbikon meg slave-en van jumper szerint még is master indul.
Minden vinyon ugyan úgy kell elhelyezni a jumpert? Mert nincs semmi ábra az új vinyon az ősrégin meg igen. -
madd dogg
senior tag
válasz
radi8tor #4081 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ. A windows-os válasz magyaráz mindent, érdekes, (tudom hogy helytelen mérés), de csináltam már úgy is a tesztet, hogy a háttérben futott a mozilla, meg valami zene, akkor képes volt olykor lenullázni a sebességet 10-20 másodpercre is.
Innentől off, de szerintetek mivel lehetne gyorsítani a boot időt? Win7, már 8 hónapja van fent, és kb másfél perc mire használható lesz a gép. (1perc boot, kb 30sec míg betöltődnek a programok).
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
radi8tor #4063 üzenetére
Van ugyanilyen winyóm mégegy ami jó. Ha annak az elektronikáját átteszem, tehetek kárt a jó elektronikában is a rossz winyóval? Mert ha igen akkor inkább megpróbálok venni egy kiselejtezett ugyanilyet, ha nem, akkor megpróbálnám, mert ez lenne a legegyszerűbb.
Persze milliókat nem érnek az adatok, de azért csak néhány év munkája van rajta, ami nekünk sokat ér...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raspberry Pi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest