-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
insight
aktív tag
Sajnos a frissebb appok okozzák ezt, illetve a tény, hogy a régi tévék nem kapnak szoftverfrissítést. Nekem is van egy 7 éves Philipsem, ami a mai átlagtévéket is megszégyeníti képminőségben, de a Netflix és Youtube appok már vagy el sem indulnak, vagy lefagyasztják percekre, aztán kilépnek.
ha ragaszkodsz a tévéhez, ahogy én is, okosítsd Apple TV-vel vagy Chromecasttal, a tévé legyen csak kijelző.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Adott egy Samsung UE50HU6900 TV. Nem mai darab, de eddig szolgált szépen (kopp-kopp). Semmi problémám vele igazából most sem, csak egy idegesítő jelenség jött elő pár hete.
A YouTube alkalmazásban, ha nyomok a kilépéshez egy exit-et, akkor 2-3 percig is gondolkodik a TV, mire ki tud lépni. Olyan mintha kifagyna, de végülis nem teljesen fagy merevre, mert 2-3 perc után feléled szegény, de azért így elég gázos. Tök fekete lesz a kijelző, de látszik hogy megy a háttérvilágítás, semmire nem reagál, még kikapcsolni se lehet. Aztán 2-3 perc múlva bejön a Samsung Smart TV logo, majd visszalép TV módba. Olyan mintha resettelné magát, vagy nem is tudom...
Másnál is csinál hasonlót a YouTube? A YouTube szolgáltatásban lett valami változás ami ezt okozza? Mert gondolom a TV szoftvere nem okozhatja ezt, az szerintem már évek ót nem frissült, de nincs is rá újabb frissítés. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy innentől fogadjam el, hogy ez ilyen, és éljek együtt vele? Előre is köszi! -
rainman72
nagyúr
Samsung 65tu8502 eddigi legolcsóbb áron van,235e!
Ha vki ebben gondolkodik! -
Csabi1984
addikt
-
djsixty
csendes tag
Sziasztok!
Olyan fórumozók segítségét szeretném kérni, akiknek Samsung "lapostévéjük" van és esetleg van tapasztalatuk MinDigTV-vel.
Édesanyámnak van egy Samsung K5500 készüléke, amin a MinDigTV digitális átállás kezdete óta (kb. 2019 október) tökéletesen működött a szolgáltató un. H.265/HEVC tesztadása. Ez kb. 2020. áprilisig volt így, onnantól pedig eltűnt az összes adó, amit az új technológiával adnak.
Eddig a TV tudta, most meg hirtelen nem tudja, nem értem a dolgot. A leírása szerint is tudja, már csak azt bánom hogy anno nem fotóztam le...
A gondunk ezzel csak annyi, hogy nem akarjuk a kis fekete sokszor fagyós ócska dobozt, de mégis kénytelenek vagyunk használni.
-
Stood83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv és PS4 Pro kérdéssel kapcsolatban.
Van egy Samsung UE43MU6102KXXH tv-m és leginkább játékra használom és eddig elégedett voltam.
Mindeddig kettő játéknál (Red Dead 2, Last of us 2) vettem észre ami borzasztóan zavar, hogy zavaros a kép. Mint ha 1000 kis fehér hangya nyüzsögne ha közelről nézem. HDR módban játszom, de ha kikapcsolom a HDR-t akkor is ilyen. Amint a tv-n bekapcsolom a "noize reduction-t" sokkal jobb lesz, de ugye ezt nem tanácsolják az input-lag miatt.
A kérdésem: miért van egyes játékoknál ilyen baj, amikor pl. a Spider Man és az összes játék hibátlan, tűéles HDR-ben.
HDMI kábelt cseréltem, nem segített.
A tv-m mivel belépő szintű ezért erre képes csak? De akkor miért csak 1-2 játéknál?Ha cserélek egy magasabb szintűre akkor ez megoldódik?
SAMSUNG UE43TU8502-es jobb lenne?
Köszönöm!
-
esicyhun
tag
válasz
amadeus11 #140999 üzenetére
Szia! Hasonló tévét szeretnék venni. Ha tudnál segíteni nagyon megköszönném.
Hány antenna bemenet van a tévén? Külön földi és külön műholdas?
Mennyire bonyolult ez a menüben turkálás a kábel és műholdas adók közötti váltáshoz?
Illetve azt meg tudnád-e nézni, hogy ha németre állítod a régiót, látod a storeban a Zattoo appot?Nagyon köszi, ha van rá időd.
Sanyi
-
Hunork
veterán
Üdv!
Samsung UE50TU8502U TV-ről van vélemény? Egy 40" NU7122-t váltana, Netflix-re és játékra(PS4 Pro, később PS5), minimális kábel TV-re lenne használva.
Mennyivel jobb/rosszabb mondjuk egy hasonló árú Philips PUS7304-nél? Ez az "okos" távirányító mennyivel másabb kezelés tekintetében?
Válaszokat előre is köszönöm
-
Peace
nagyúr
válasz
undercover #141002 üzenetére
Csak nem RTX 3080 Ti vásárláson töröd a fejed?
-
Pug
veterán
válasz
undercover #141002 üzenetére
Rtings:
While this TV is supposed to support 4k up to 120Hz, we weren't able to display a signal higher than 4k @60Hz, even with the same computer and settings that we used to test the Q90R, which worked perfectly. We expect that it requires an HDMI 2.1 source, and since none are available at this time, we'll retest it when we can and provide an update.
-
undercover
őstag
Üdv! Valakinek nincs véletlenül Q70T? Az érdekelne, hogy tudja akkor a 4k 120hz-t vagy nem tudja?
-
törölt tag
Hello,
Lehet hülye kérdés, de attól, hogy a firmware nem frissül az applikációk még igen, ugye? Ezt tudom kézzel állítani valahol? Nem találtam az alkalmazások között, viszont pl. Youtube is többször frissült már.
-
amadeus11
senior tag
Szert tettem egy 55Q60R tévére. Van valami egyszerűbb mód, mint a menüben való turkálás a kábel tv és a műholdas csatornák közötti váltásra? Gammát hogy használjátok? Előző tévémen 2.4-en volt. Ez most kb BT:1886 -2? HDR hatás módot hiányolom.
-
-
insight
aktív tag
válasz
Csabi1984 #140992 üzenetére
neeem, ezt még a telefonoknál sem árulják el, hiszen akkor túl egyszerű és átlátható lenne a marketingbullshit. Ahogy az iPhone-okban sem OLED kijelző van, hanem Super Retina, az IPS meg Retina volt, ugyanúgy a tévékben sem kötik az orrunkra a részleteket. Sőt, igyekeznek elhomályosítani a QLED és OLED közti különbséget (pedig nem kicsi van).
Idén lett volna a 2020-as Olimpia, ezért a gyártók egyértelműen a bevált technológiákra és a mennyiségre mentek, és milyen jól tette a Samsung, hiszen nem is fogynak úgy a tévék, ahogyan olimpiák idején szoktak...
Amikor a Philipsnél dolgoztam, az olimpia, a foci vb és eb mind külön projekt volt. És ott is a Perfect Motion Rate technológiát, az aktív 3D-t, a Smart rendszert és az Ambilightot promózták, de senkinek nem kötötték az orrára, hogy IPS a kijelző és Edge LED a világítás. Még a teszteken sem nagyon derült ki akkoriban, és szigorúan tilos volt elárulni a fogyasztóknak. A tesztelők is csak "reverse engineeringgel" derítették ki.
-
-
Gaben06
tag
Köszönöm a segítséget. Megnéztem, mind a kettőre VA panelt ír. De több weboldalon a 65TU8502 esre IPS-t ír és a kissebb 55TU8502 érdekes módon már VA.
Bár nem biztos, hogy veszek. Tiszta visszalépésnek tartom ezeket az idei Tv-et a tavalyi szériához képest. RU8002 120 Hz míg a mostani 60Hz.Érdekesség, hogy felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot, ezzel a VA IPS kérdéssel. Két ügyintézőtől is ugyanazt a választ kaptam.
"Ezt az információ nem kiadható végfelhasználók részére. Titkosított" a miért kérdésemre nem tudtak választ adni.
Ez nagyon gáz.
-
files32
tag
Üdv!
A tv ( UE43TU7102K ) uni távirányítója kb egy hete nem hajlandó együttműködni a T-s iptv beltéri egységével ( Cisco ISB2201 ) A Samunál jeleztem, távolról megpróbálták újraéleszteni nem sikerült, hibát nem találtak. Visszahívást ígértek ( ebben lehet bízni? ). A beltérit hozzárendelem a tv-hez csatorna váltást már nem engedi, hozzáadom cikkszám és típus szerint (ami szerepel a listában) semmi. Érdekes, hogy a beltéri menüjét behozza de nem reagál semmire. Ha jól emlékszem az utolsó frissítés után halt be a remote, de ez nem biztos.
Járt már hasonló helyzetben valaki? Mi lehet a megoldás?Köszönöm.
-
Gaben06
tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék vásárolni a nappaliba, 65 collos méretbe. Inkább filmek nézésére. Két TV ről próbálok infót szerezni. 65TU8002 vagy 65TU8502.
Nekem fontos lenne a sötétebb fekete, úgy tudom ebben az esetben VA paneles TV a jobb szemben az IPS panellel. Egy lengyel teszt oldalon azt írják nem túl jó TV a 65TU8502 fekete megjelenítése mert BOE IPS panell van benne. A fekete inkább szürke.
65TU8002 ről nem találtam semmi infót. Honnan lehetne megtudni, milyen paneles a 65TU8002-es TV? Esetleg tudtok linkelni róla tesztet?
Qledre nincs keret, tudom azok jobb Tv-k.
Köszi a segítséget.
-
adam7778
újonc
sziasztok,
A szobában max 109 cm-es tv fér el. Néztem az ru7470 és a tu8500 tv-ket. Szó volt már róla, hogy a tavalyi tv-k jobbak, ti melyiket választanátok? Vagy esetleg más ebben a méretben?
Előre is köszi! -
esicyhun
tag
Sziasztok!
Samsung QLED LCD-t vennék a hálószobiba. Mivel sötétben is néznék filmeket, sorozatokat, így inkább VA paneles kellene.
Pár dolog fontos lenne nekem, de a Samsung honlapjáról lehetetlen biztos információt kapni.
Amiken gondolkozom: 55Q70TA, 55Q60TA, QE50Q60TA. Az utolsó is elég lenne, de félek nem tudja, amiket akarok. Eddig LG-k voltak, azokon ezek működtek.
Használnám műholdas és kábeles vételre is a tévét, lehet külön eltárolni az adókat és váltani a csatornalistában?
Van külön a tévén sat és kábel RF bemenet? A samsung honlapja szerint ez talán csak a 70-es széria kiváltsága, de nekem nem egyértelmű. Ha lenne 2 külön antenna bemenet a QE-n is, akkor azt venném (nem akarok külön beltérit).
Jó lenne a Zattoo appot használni, ez viszont csak többek között Németországban és Svájcban elérhető. Régiónak ha ezeket az országokat állítom be, akkor az ottani appokat látom? LG-nél ez megoldás volt. (Szintén lenne használva a TV key megoldás is német előfizetéshez, de ez sem támogatott hazánkban, vajon ez ugyanúgy működik mondjuk Németország régiónak beállításával?) -
Peace
nagyúr
válasz
Scarletiel #140982 üzenetére
Soha nem találkoztam ezzel a menüponttal, pedig nem kevés HDR játékot játszottam eddig végig PC-n és PS-en egyaránt. Érdekes. Megkeresem otthon. Remélem ez megoldja!!!
-
-
Peace
nagyúr
Megkeresem majd. Ha ott van a menüben, akkor rábukkanok előbb-utóbb. Remélem tényleg ez a gond. Csak ez is gáz, hogy akkor ezek szerint minden lecsatlakoztatásnál elfelejti a TV. És hogy semmi ilyet nem kellett beállítanom, mikor először összekötöttem az új kábellel......
-
Peace
nagyúr
válasz
evitiguF #140978 üzenetére
Visszaugrott PC-re automatikusan, de átállítottam a házimozira, amin volt. De most lehet közelítek a megoldáshoz. Win 10 topic-ban találtam egy bejegyzést, hogy a tv-n kell lennie olyan menüpontnak, hogy "kiterjesztett bemeneti jel" és ezt kell érvényesíteni arra a HDMI bemenetre, amin a PC van. Nem tudom sajnos estig tesztelni, de reménykedem, hogy ez megoldja!!! Én nem akarom elhinni, hogy kábel adja meg magát. Lehet a tavalyi kábelnek sincs semmi baja amúgy......
-
-
kvarhegyi
csendes tag
Sziasztok!
Samsung UE50TU7102 Crystal UHD SMART LED
Ez egy ajánlott készülék vagy van esetleg buktatója?
Köszönöm a választ! -
Peace
nagyúr
Nem. Kihúztam ugye az Oculus szemcsit, ami egész nap ment. Visszadugtam a TV-t. 1 HDMI van ugye a videókártyámon. És azután már ez fogadott, hogy nincs HDR, nincs 10bit-es panel, nincs színtartomány választási lehetőség. Frissítettem egy NVIDIA drivert, nem változott semmi. Csináltam egy tiszta driver telepítést, semmi. És akkor inkább ledőltem aludni. Annyit még megpróbálok, hogy teljesen legyalulom a drivert, mindent fullra áramtalanítok és mondjuk átdugom a tv-n a HDMI 3-ba. Ha így se változik semmi, akkor meg elengedem. Nem fogok 4-5 havonta kábeleket vásárolni. Akkor max nem lesz HDR, ha PC-n játszok olyan játékkal. Mindig szívok valamivel...
-
evitiguF
senior tag
válasz
Peace #140972 üzenetére
Nem biztos, hogy a kábel a ludas!
Windows frissítés, és/vagy videókártya driver sokkal inkább!
Nálam is előfordult már, hogy az nVidia driver nem töltötte be magát helyesen. Ilyenkor egyszerűen nem érzékeli jól a megjelenítőt a rendszer. Volt hogy egy sima újraindítás meg sem oldotta, hanem drivert kellett tiszta telepítéssel újrarakni.
Ha ilyen előfordul én már egyből ezzel kezdem. Esetleg nézz rá Te is. -
-
Peace
nagyúr
Oké, megint kezdődik a hülyeség......ezen már túlestünk jó pár hónappal ezelőtt. Mikor is a PC úgy látta, hogy a Q70R már nem HDR képes sima 8bit-es kijelző. Vettem egy premium HDMI kábelt és megoldódott. Most egész napra ki volt húzva HDMI PC-ből, mert Oculus Rift ment a géppel. Visszadugtam a tv-t a PC-re és megint azt írja, hogy 8 bit-es nem HDR képes kijelző. De most legalább felismeri, hogy SAMSUNG. Régebben csak valami sima kijelzőt írt. Mi ez a hülyeség? Ritka idegesítő!
-
RR-13
őstag
Sziasztok.
Esetleg, ha valakinek volt Samsung UE55HU8500LXXH típusú Tv-je, vagy akár másik LED Tv-je, tapasztalt olyat pár év után, hogy bizonyos hangoknál recsegni kezd a hang?Ez évekig nem volt, csak 2 napja kezdődött.
Gondolom speakert kellene cserélni
Köszi. -
files32
tag
válasz
FollowTheORI #140965 üzenetére
Köszi.
Közben megoldódott, az Ipv6-ot kellett kikapcsolni. -
válasz
files32 #140964 üzenetére
Ha van routered saját és még nincs megcsinálva, én esetleg beállítanám a google DNS-t.
8.8.8.8
Backup-nak (második DNS) meg mehet az 1.1.1.1
De a TV-n mindenképp próbáld ki ezeket, manuálisan kell a hálózatot konfigurálni hozzá.
De valószínűleg valami hálózati problémád van azért nem megy, NAT-olás vagy ilyesmi.
-
files32
tag
Üdv!
A HBOgo lejátszási probléma hogyan orvosolható, azon kívül, hogy újratelepítem, áramtalanítom, resetelem, ráolvasok, mert ezek már megvoltak? Belépek, aktíválok minden rendben csak a lejátszásnál két kék karika forog egymásban.
A tv UE43TU7102K.
Köszönöm. -
hp16
tag
Sziasztok!
Összekötöttem a Q82R-t Xbox One X-el, de valamiért a game motion plus beállítását nem engedi, azt írja a funkció nem elérhető, játék módban, és képmódban is van.
köszi -
poci76
aktív tag
Sziasztok! Számomra zavar,ó hogy a TV automatikusan elindítja a feliratot a filmhez, ha van, akár beágyazott, akár különálló. Be lehet állítani valahol, hogy ne indítsa el a feliratot automatikusan? (Q82R)
-
MAXIMIZE
tag
Sziasztok, megtudnátok mondani hogy a Samsung QE55Q70-sen van HDMI 2.1? és hogy tudja a 4k 120 Hz-et freesyncel? Mert mindenhol mást írnak, valahol azt írják hogy van rajta valahol azt hogy nincs, valahol azt hogy van de csak 1080p-ben tudja 20-120 Hz-ig. Mi az igazság? [Itt] pl. azt írják hogy nincs benne, de [itt] meg azt írják hogy van. Köszi előre is.
-
Csabi1984
addikt
válasz
sancika007 #140952 üzenetére
Samú fiókot nem csináltam a Tv-n
-
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung ue55d7000-es atv-m van, de tervezek egy újat! Gondolom van, de megkérdezem, hogy van már olyan Samsung TV, amire pl. BT-n keresztül rá tudok csatlakozni és pl a nappaliban bekapcsolt TV-t tudom kint a teraszon hallgatni egy mobil BT hangszóróval? Gondolom a TV alatti soundbarok is már tudnak így csatlakozni, ezért gondoltam, h egy hangszóró is tudna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 10
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest