- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gonczip
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek is hogyan jártam..
Május hónapban vásároltam egy Samsung UE55KU6000-es TV-t.
Sajnos a kép minőségével nem igazán voltam megelégedve, mivel sötétebb jeleneteknél csúnya bevilágítás jelensége fogadott a kép alsó részénél. Nem hagyott nyugodni a dolog ezért jeleztem a Samsung ügyfél szolgálatának, hogy ez a TV így nem frankó. A mai napon ki is jött a Samsung szervizes fószer és helyben szépen kicserélte a TV paneljét egy újra. Gondoltam semmi gond, csak az újjal ne legyen ilyen probléma. Erre mikor összeszerelte és bekapcsolta annyi változás történt, hogy most már nem a képernyő alján, hanem a képernyő jobb szélén láthatóak ezek a foltok. Kérdezem tőle, hogy ez így természetes? Erre azt a választ kapom, hogy ez technológiai sajátosság, a nagy kijelző miatt van nincs mit tenni, illetve valami tűréshatárról beszélt, hogy ez még a Samsung álláspontja szerint belefér. Hát mit ne mondjak ez kicsit letört, nonszensznek tartom. Közölte velem, hogy annyit tudunk tenni az ügy érdekében, hogy várjak 3 hónapot aztán jelentsem be újra és akkor jönnek és hoznak egy másik panelt, hátha az jobb lesz. OMG! Ezt most komolyan gondolja egy ilyen kaliberű cég mint a Samsung???Így nézett ki a képernyő alsó része, ami annyit változott, hogy most már a jobb szélén vannak ilyen foltok:
-
PHenis
senior tag
Az volt már, hogy kihúzod 10 percre?
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Van a szüleimnek egy 2 hetes TV-je. Típus: ue40mu6102
Nem kapcsol be. Úgy lett kikapcsolva utolsó használatkor mint, mindig, simán rávirányítóval standby-ra.
Igen, tápkábel be van dugva, hdmi kábel szintén. Se távirányitó, se bekapcs gombra nem reagál.
Gariztatni kell? Nincs itthoni megoldás? Valakinek van hasonló tv-je?
Üdv. -
bghistvan
senior tag
válasz
PuMbA #110044 üzenetére
dethroner,Pumma:
Elnézést, akkor kicsit kevertem a szezont a fazonnal,valószínű ez a leírás zavart meg a Samsung oldalán ami a 6200-hoz van csatolva:
" Clear Motion Rate funkció minimálisra csökkenti a mozgás okozta elmosódást
A Samsung fejlett Clear Motion Rate (CMR) technológiájának köszönhetően még a gyorsan mozgó elemek is élesen jelennek meg. A nagyobb CMR-érték tisztább képet és kisebb mértékű elmosódást jelent, így az akciófilmeket, sporteseményeket és az egyéb szórakoztató tartalmakat a lehető legjobb minőségben élvezheti. Ezt a technológiát a továbbfejlesztett frissítési frekvenciájú panel, a gyorsabb képfeldolgozó processzor és háttérvilágítás-technológia teszi lehetővé. Mindez egyszerűen jobb vizuális élményt eredményez."Azt gondoltam,hogy ez gyakorlatilag az Auto Motion-on belül az Elmosódás csökkentés.
Led-es képtisztaság viszont van a torzításcsökkentés alatt,de az ki van kapcsolva. -
patow
senior tag
válasz
Nico Toscani #110041 üzenetére
Te tudod de a gyári gari szerintem fontos és ezért csak tuti helyről vennék a helyedben pl (euronics,extremedigitál,media markt)
-
patow
senior tag
válasz
Nico Toscani #110038 üzenetére
Szia ,csak érdekelne hogy ezeket az árakat honnan nézted mert szerintem köze nincs a valósághoz vagy már nem is kaphatóak
vagy a jófogáson nézted?
-
Nico Toscani
csendes tag
Hello Mindenki!
egy 6 éves Philips 32pf5605-öt készülök lecserélni aminek még mindig semmi baja, kalibrálva szép képe van de eljárt felette az idő.
az alábbi típusok között gondolkozom 200e ft környékén:
Samsung UE55K6372 FHD 195 e ft
Samsung UE55H7000 FHD 199 e ft
Samsung UE55KU6400 UHD 204 e ft
Samsung UE55KU6670 UHD 224 e ft
Samsung UE55JS8000 SUHD 269 e fteddig úgy voltam vele , hogy elég lenne egy felső kategórás fhd is de mivel most már kezdenek csurogni a 10bit 4k HDR filmek is ezért UHD fronton kezdtem el keresgélni .főleg Mozizásra használnám HTPC-ről hajtva így az elsődleges szempont a panel/képminőség de az okosfunkciók sem elhanyagolhatóak.
a fenti tv-k közül melyik ajánlott erre a célra? a kicsit régebbi (2014-15) 7000-8000 sorozat megéri-e a magasabb árat? vagy elég lehet egy frissebb 6000-es sorozat is ebben a kategóriában ha újabb 5-6 évre tervezek? aranyközépútnak talán a 6670-est érzem de kíváncsi vagyok ti szakik hogy vélekedtek erről?
a segítséget előre is köszönöm!
-
PuMbA
titán
-
válasz
Intel fan11 #110033 üzenetére
amúgy mi a típusa?
-
válasz
Intel fan11 #110033 üzenetére
hibás a release (ha másikkal nincs gond)
-
Intel fan11
őstag
Üdv! Az miért van, hogy x264es mkv-s filmektől kb 10 sec után kifagy az egész tvm?
-
bghistvan
senior tag
Nézegetem a típus leírásokat mindenhol.....a Clear Motion Rate csak a 6200-ban van meg,a 6240-ben nincs .
Én részemről nem is pazarlok energiát erre a dologra,mert nincs megoldás. -
Flashget
félisten
válasz
bghistvan #110028 üzenetére
ezugyben irtam mar nekik korabban.
valasz a kerdesre miert nem adnak ki change lockot....annak tartalma nem publikus.
itt a hackerekre kell gondolni a fo okkent, mrrt ha leirnak mit foltoznak be, akkor nem rakna fel olyan aki kihasznalja es elbukja a samygos dolgokat. -
Gaben360
senior tag
válasz
bghistvan #110025 üzenetére
Nyugodtan mondhattad volna,hogy akármelyik régióba,mert mindenhol 100 ill 120hz a panel,csak itt nem.
Én még arra gondoltam hogy a legelső beállításnál ugye nem magyarország lett megadva régiónak,hanem egyéb ugye azé,hogy ne rendezgesse a csatornákat kénye-kedve szerint és ez befolyásolná....de lehet hülyeség,amit írok. -
-
Flashget
félisten
válasz
Azur76 #110015 üzenetére
H szériáig FHD tv esetében:
50Hz-es tv-be nincs MP
100Hz-be van (ha itt kikapcsolták 50Hz-es tévéként üzemelt pl. konzolnál)
ez ilyen egyszerű..de hogy a K meg M szériánál a samsung mit kavar össze már követhetetlen...
szerintük a LCD továbbfejlesztett változata a QLED egy direkt szarul beállított OLED mellett világbajnok.
pr-ban a legerősebb bandává nőtte ki magát ez tény... -
bghistvan
senior tag
válasz
bghistvan #110023 üzenetére
"Szerintük"nincs ilyen opció.......
Azt mondták hogy ha megmondom milyen régióban találkoztam az ominózus beállítással,akkor átállítják...de nem garantálják, hogy a beállítás menü nem változik meg,és lehet hogy nem lesz magyar nyelv az átállítás után!
Megköszöntem a hívást,és bontottam a vonalat....Ami meredek, hogy az ügyfelszolgálatos azt mondta,ha egy Samsung szervízben egyáltalán elvállalják a szerviz menüben való átállítást másik régióra,most figyelj: Elvész a garancia!!!
Ezekután hogyan is engedtem volna bármilyen mókolást,vicc.
Persze az első ami elhangzott , hogy 2 frissítés elmaradt a készülék üzembehelyezése óta
Hát ennyi. -
Azur76
tag
válasz
PuMbA #110020 üzenetére
Hidd el hogy kipróbáltam mindenhogy, különböző jelforrásokról.
Magas értékre alapból sem vettem volna a szappanopera hatás miatt.
Akad a kép.
Tévéadásról, teljesen mindegy hogy melyik csatornát nézed, természetesen hd adásokról beszélek.
Ugyan ezt produkálja a bd lejátszóról ill Q10pro-ról is.
Előtte 4 évig Sony-m volt. (NX720)
Azon soha semmi ilyet nem produkált sajnos a szemem egyből kiszúrta.
Lehet a FW lesz a ludas, de sajnos nincs összehasonlítási alapom, mivel új a tv és ez van rajta (1169)
Ezért is kérdeztem fentebb hogy valaki használ e 1165-öt, mert állítólag az volt az eddigi legjobb, ami a képminőséget illeti.
A tv típusa egyébként KS7500. -
PuMbA
titán
válasz
Azur76 #110015 üzenetére
"Az Auto Motion Plus funkciónak mi a köze a ahhoz hogy hány hz-s a tv?"
Motion Plus nélkül 50Hz-en megy a TV, hiába tud 100Hz-et
"Rengeteg képhibát produkál."
Nem produkál rengeteg képhibát, ha jól állítod be. Nekem 2-es értéken van a 10-ből és így jó.
(#110014) bghistvan: Igen, kicsivel folyamatosabb mozgás és jobb mozgásfelbontás, azaz részletesebb kép mozgáskor. De óvatosan vele, mert erős beállításon ugyanúgy képhibázik
-
g_g_g
őstag
Én is megkaptam a 1500-ás frissítést. Az előző verzióban nem láttam YouTube alkalmazásból a TV-t, hiába volt minden jól beállítva. Szerencsére ezt javították, most azonnal látható a TV.
Elmosódáscsökkentés volt és van.
40J6202 típus. -
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #110017 üzenetére
Hááát......őszintén?
Most hogy jobban beleástam magam ebbe a mizériába,és függetlenül attól hogy a Samsung droid mit mondott a telefonba......nem látok sok esélyt arra,hogy előhívható ez az opció
Így nem is nagyon látom értelmét annak,hogy engedjem beleturkálni a tv-be.....
Ha jól emlékszem,nekem 1890 fw van fenn,de a képbeállításaidról még mindig nem küldtél semmit...... Why???? -
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #109976 üzenetére
Ezt a linket áttudnád küldeni ahol ez a kép fenn van?
Vagy valamilyen más linket,ahol egyértelműen az adott típushoz köthető a Clear Motion opció?[Itt] érdekes módon fel van tüntetve az, hogy nincs benne Clear Motion........én már végképp nem tudom hogy kinek higgyek.
-
Azur76
tag
Az Auto Motion Plus funkciónak mi a köze a ahhoz hogy hány hz-s a tv?
Ezt nem igazán értem.
Ez egy plusz funkció, amit valaki vagy szeret vagy nem, a másik kérdés hogy ha még szeretném is finoman szólva sem működik tökéleten.
Rengeteg képhibát produkál.
Valaki egyébként megtudja erősíteni hogy a KS-es tévéknél a 1169-es FW tényleg rosszabb képet produkál.
Kinti oldalakon rengetegen azt írják hogy szándékosan lett "lerontva a tv képe a 1165 fw-hez képet. -
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #110011 üzenetére
Nem mindenkinek,holnap este hívnak a távjavítástól....ugye az előzetes időpont egyeztetés alapján zajlik,ezért is mondtam, hogy holnap este mindenképp beszámolok a történtekről,úgy vagyok vele csak akkor hiszem el a dolgot amit az ügyfélszolgálatos mondott,ha már látom és tapasztalom is.
-
Gaben360
senior tag
-
sandró60
addikt
válasz
bghistvan #110009 üzenetére
Lehet,hogy csak neked fogják"felbutítani"
Az előző tévém egy D5500 volt abba se volt PVR(felvétel) a szerviz menüben ott is a fórumot olvasva tudtam engedélyezni.
H-sorozatú tévénél is így jártam el.
A szerviz menüben van lehetőség a bluetooth fejhallgató használata,de ebben a H-típusban nem volt engedélyezve.Itt a fórumon olvastam az engedélyezésről és megcsináltam.
Jó tudom kockázatos a szervizmenüben"bóklászni"Nekem mindig sikerült a rejtett funkció beállítása
Tehát olvasni-olvasni -
bghistvan
senior tag
válasz
bghistvan #109998 üzenetére
GABEN360:
Szia!
Betelefonáltam a Samsunghoz,és felvázoltam a problémát, ami a 100Hz kérdését veti fel,valamint az Elmosódás csökkentés opció teljes hiányát az Auto Motion Plus-on belül,itt természetesen hivatkoztam a többi régióban eladott ugyanezen képátlóval rendelkező típusokra amikben létezik ez a beállítás.......holnap este távjavító funkció segítségével jó eséllyel a szerviz menüben aktiválni fogják az Elmosódás csökkentést (a telefonban ez hangzott el),mert a régiónkba bekerüléskor a tv-n nem történhetett meg az ,idézem: "lokalizációs beállítás".
Kíváncsi vagyok, de a telefon másik végén lévő ügyfélszolgálatos megerősített abban,hogy a készüléknek tudnia kell az Elmosódás csökkentést! -
Azur76
tag
válasz
#20221952 #110005 üzenetére
Érdekes ez az 50/100 hz mizéria.
Csak egy kérdés.
Szemmel nem lehet látni, akár egy mezei tv adás közben is?
Ezt csak azért kérdezem, mert szerintem egyből ki lehet szúrni hogy melyik tv 50 és melyik a valós 100hz-s, na meg persze az ár is ad némi kiindulópontot.
Film (24p) forrásról még egyszerűbb észrevenni, mert auto motion plus nélkül, borzalmasan akadozik a kép az 50hz-s tévéken. -
nrbx
tag
válasz
Gaben360 #109987 üzenetére
Olvasgattam szlovák/cseh fórumokat a 2016-os J62XX szeriaval kapcsolatban (nálunk most J6282 van, míg 2015-ben J6272 volt), ők arra jutottak, hogy a 40"-os 50Hz-es, a többi 100Hz-es, de nincs mindegyik modellben ez az az "elmosódás csökkentés". Sőt ha jól emlekszem firmware verzió függő a dolog, szóval lehet, hogy amit itt betettel képet külföldi TV-ről, azon más verziójú FW van.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Router gondok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Metal topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest